• Baka

    Ahoj,

    po X letech na krosovych kolech jsem se rozhodl koupit nové kolo a vyzkoušel jsem gravel. Berany mi docela vyhovovaly a jezdím 90% po silnicích 3. – 9. tridy, tak mi přijde volba ok.

    Rozhodl jsem se pro Triban 520 Subcompact. Byl jsem ho na prodejně vyzkoušet, jestli L nebo M (měřím 180 cm, vnitřní délka nohy 87cm). Paradoxně mi nejvíce vyhovovala velikost XL, kterou měli náhodou na prodejně vystavenou.

    To mi zkomplikovalo rozhodování, protože v XL mohu koupit v podobné ceně Rock Machine Gravelride 500, které sice nemá karbonovou vidlici, ale lepší brzdy a lehčí převod. Do práce to mám 25km do kopce z kopce a jsem zvyklý na lehké převody z krose.Ale 30–36 u Rock Machine už je schůdne opravdu všude.

    Otázka zní, je reálné abych při mých proporcích měl tato kola ve velikosti XL? Na prodejně vyhovovalo, ale nerad bych byl po 50 km překvapený nějakými bolestmi apod. Je to pro mě první kolo s berany, tak proto takové blbé dotazy.

    Druhý dotaz je, ke kterému kolu byste se v mé situaci proklonili.

    Díky moc.

    https://www.decathlon.cz/…_/R-p-313015?…

    https://rockmachinebikes.com/…black-silver

    Anketa: Které kolo byste v mém případě zvolili?

    0 0
    • plysovykozisek  

      Tak RM má hydraulický brzdy, vlastně nevím v čem je těm Triban lepší. Na 180cm určitě XL velikost ne asi L, ale chce to vyzkoušet M bude malý asi

      0 0
    • Markony  

      Osobně bych šel do RM velikost L. Kvůli brzdami a sadě.

      0 0
    • roupik  

      Vzal bych RM kvůli pohonu a brzdám, velikost bych typnul L, ale to je dost individuální

      0 0
    • ladys  

      Pro tvé využití nemá smysl řešit brzdy, stačili by ti i V. Převody si porovnej se starým kolem, jsou na to na internetu tabulky. Jestli jezdíš denně 25km do kopce, musíš mít natrenováno . Na Tribanu jsou převody dostatečné,jde o to šlapat správnou kadencí. U Tribana je výhoda vidle a váha. Blatníky snad jdou na obě kola.

      0 0
    • PLATYPUS3  

      Na dojíždění do práce vem něco rychlejšího, ty tlustý gumy tě budou brzdit, třeba kontinentálky gp 5000 filtrujou na asfaltu nerovnosti dobře.

      0 0
    • Baka  

      Díky moc. Brzdy mám teď V a naprosto mi stačí.

      Jen mi prostě hlava nebere, že u toho Tribana jsem se na prodejně na tom XL prostě cítil lépe než na L. Ale nevím jak by to bylo při delším ježdění, abych se pak nedrbal na hlave :-)

      0 0
    • PLATYPUS3  

      Padesát kiláků je málo, ale když těch padesát kiláků bude 3–5× do týdne tak se po měsíci klidně může dostavit zatuhlé šíjové svalstvo, když na tom budeš moc nataženej až do chronickýho stavu, dokaď neuděláš změnu. Jinej představec, jiný kolo atd.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.