• Smazaný účet

    Chtel bych se zeptat jestli existuje internetova stranka v Cechach / v Evrope ktera ma GPX overenych gravel tras. www.bikepacking.com ma nekolik tras v Evrope ale nic v Cechach. Dekuju (predem se omlouvam za pravopisne chyby)

    0 0
    • jkcz  

      Tady par tras najdes:

      https://ultrabikers.eu/o-ultrabikers/

      2 0
    • šlapatko  

      Asi budu rejpat, ale k čemu gravel trasy? Sednu a jedu.

      0 0
      • Alojs01  

        To sice ano, ale pokud budu vedet, ze vedle turisticky znaceny, ktera vede po korenech, vede jina cesta lesem, kde to nedrnca, tak k tomu.

        Taky jsem se obcas spalil a narazil na cestu, ktera me na gravelu nesedela. :-)

        2 0
        • šlapatko  

          Něco na tom bude:-) Občas se na pár kilometrech zasekám.

          1 0
        • Smazaný účet  

          To se mi taky hodne stane. Krasna cesta se stane za par kilometru „walk a bike“. :)

          0 0
        • jIrI___  

          Na tohle stačí mapy.cz, dostatečně přiblížit a naplánovat trasu po lesáckých cestách. Třeba Beskydy jsou jimi protkané a v naprosté většině případů jsou pro gravel skvělé. Jako bonus člověk potká minimum lidí, protože kde není barevná značka, tam mnoho lidí nechodí :)

          5 0
          • Smazaný účet  

            To by bylo idealni. Lidi moc rad nemam :)

            0 0
          • xtonda  

            V Beskydech možná jo, ale obecně lesní cesty na gravel spíš nejsou než jsou, jedině že by se omezil jen na ty, co jsou plnou čarou. Něco může napovědět Strava heatmap, ale musí si dát pozor aby to nebyla trasa enduro závodu :-)

            1 0
            • novas752  

              To hrozně záleží jak kde. V některých oblastech jsou ty cesty supr, v některých na gravelbike nic moc. Klasické mapy těhle zapadlejších lesních cest často nejsou moc aktuální a přesné. Ze Strava heatmapy se dá zjistit jestli se tam vůbec jezdí, cesty s dobrým povrchem bývají hodně využívané a „svítí“ tam dost jasně. Z leteckých snímků na mapách.cz nebo na googlu občas prosvitne mezi stromy pohled na cestu, kde se dá docela dobře zjistit co je to zač, ideálně když jsou ty snímky z období bez listů.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Ne, nerejpes. Ja to tady neznam a tak je to tezky. Nekdy si clovek vybere trasu na mapy.cz a nektere cesty tam vubec nejsou. Casem si udelam svoje trasy ale na zacatek by to bylo lepsi.

        0 0
        • šlapatko  

          Uznávám. Občas vyrážím mimo domovinu a slušná trasa se hodí.

          1 0
        • jkcz  

          Jinak kdybys napsal region zajmu, tak by sem mozna nekdo nejake to gpxko postnul.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Aha. To je dobry napad. Bydlim u Rokycan tak ze okolo Plzne, Cesky les, Krivoklatso a mozna Sumavsko.

            0 0
            • BB  

              takže cyklistický ráj to na pohled, třeba to Křivoklátsko je pro gravel ideální. Mraky lesních asfaltových (takový ten drsný asfalt lesnických komunikací) a štěrkových cest. Měl jsem tam chatu, takže to mám projetý skrz naskrz a málo kde je tak pěkné ježdění. Mapy.cz tam odpovídají realitě, takže na plánování dokonalé. Doporučuji se na gravelu spíše vyhýbat značeným turistickým cestám, ne kvůli množství lidí, ale kvůli terénu. Ty jsem v pohodě jezdil na MTB, ale na garvel občas moc kořenů a kamenů, ale projet se dá.

              2 0
              • Smazaný účet  

                BB dekuju moc za vasi zpravu. Krivoklatsko jsem studoval na mapy.cz a mam ho celkem blizko tak se tam vydam. Taky to mam celkem blizko do Brd, ale je tam nekdy dost lidi. Jeste jednou dekuju moc.

                0 0
                • JachymP  

                  V Brdech je to na gravel místy dost hardcore. Některý cesty jsou tam dost rozbitý. Ale je tam hezky, je to dost velký souvislý prostor bez osídlení, má to něco do sebe. Křivoklátsko je gravel ráj, krásný listnatý lesy a spousta cest.

                  0 0
    • orm  

      mapy.cz → planovani cyklo tras. I mtb trasy jsou v pohode na gravel. V mapy.cz jsou cyklotrasy znaceny ruzovou carkovanou. V CR jsem se nikdy nespalil. V zahranici (i SK) to bohuzel ne vzdy odpovida a tam to planovani nefunguje.

      1 0
      • xtonda  

        Jak kde, někde vedou cyklotrasy po starých štětovaných cestách (placaté kameny na štorc), které už jsou v dost špatném stavu, někde lesní cesty i s cyklotrasou zničí lesáci a buď to nechají tak nebo je „vyspraví“ kamenivem velikosti pěsti, pruda i na MTB HT. I sjezd od Pánovy věže ke sv. Václavovi v Polických stěnách je cyklotrasa.

        1 0
        • orm  

          Tvl tak nejsi nejaka vonavka, abys nesnesl chvilku nepohodli. Jsou to jen kratke useky a vetsina je v pohode sjizdne pro trekove kolo, tj. i pro gravel. V cr neplanuji jinak a kdyz je nekde spatnej usek vhodnej spise pro mtb, tak je to v mapach napsane.

          0 0
          • xtonda  

            A proč bych měl snášet nepohodlí, když můžu mít pohodlný kolo, kde si nehrbím záda a na brzdovou páku dosáhnu bez přehmatávání? Když už nemám celoodpružené kolo, tak sem si koupil odpruženou sedlovku.

            Samozřejmě, že dostatečně pomalu se i na gravelu dá projet leccos, ale proč?

            0 0
            • orm  

              Nechapu tvoji reakci. Diskuse v tomto vlaknu je o gravelu, tak proc sem tahas jine kolo? Ja ti nepisu, ze mas jezdit na gravelu. Jezdi si na cem chces.

              1 0
              • xtonda  

                Ty si začal s kecama o voňavkách. Já sem jenom věcně napsal, že zdaleka ne všechny cyklotrasy nebo lesní cesty jsou v pohodě pro gravel, překonat se to sice dá, ale příjemná jízda to není.

                0 0
                • šlapatko  

                  Tahat sem bajka je myslím zbytečné. Ano některé úseky budou lepší na biku, nebo fullu. Rád jezdím i delší trasy. Na 200km mám klidně 100km asfalt, dále šotoliny i terén. Určitě je rychlejší gravel i s tím že někde v terénu chvíli tlačím, nebo kolo nesu. To je můj pohled na gravel.

                  0 0
                • orm  

                  Ano, ale porad to byla diskuse o gravelu, tak proc mas kecy o mtb? Ja ti jen napsal, ze vetsina cykloturisticych tras v CR je v pohode jetelna na gravelu nebo trekovem kole. A ty kousky co nejsou, jsou bud v mapach oznaceny jako cesty v hodne pro mtb kola nebo to je jen nepohodlne a pak to ten kousek na gravelu prezijes. Co na tom nechapes?

                  0 0
      • novas752  

        Cyklotras je ale dost málo a většinou jsou vedené spíš po silnicích. Stačí kouknout třeba na to Křivoklátsko, tam jsou cyklotrasy v takřka všude na silničku a stovky kilometrů dobrých zpevněných cest okolo úplně ignorují.

        A naopak občas narazíš na místa, kde se na cyklotrase s gravelbikem docela spálíš. Neni to moc konzistentní síť co se kvality povrchu týče.

        Jo a stejně jako na turistických cestách, vyskytuje se tam hodně lidí, zejména během pěkných letních víkendů.

        0 0
        • orm  

          Tam kde jezdim ja to konzistentni je, alespon v cr jsem se nikdy nespalil. To, ze existuji i jine dobre trasy uznavam, to je i v mor. krasu. Pokud se ti nelibi konzistentnost tras v cr, tak sk je jeste uplne jinej level :))).

          0 0
    • mr.nikdo  

      Super jmeno.

      Gravel muze vsude.

      Nejlepe na D1, tam je nejpohodlnejsi.

      Jeste jezdis RB? :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.