• macebo

    Zdar.

    Chybí mi hybnost gravelu, ale v terénu jsem spoko s XC. Potřebuju naladit mezistav a nabízí se tedy výměna pláštů za jezdivější. Vím že gravel gumy toho zvládnout strašně moc a současných 2,25 na Maxxis Ikon je pro mě pomalu FAT. 50 mm jsem na gravelu jezdil a vím co zvládnou, s geometrií a odpruženou vidlicí bika v terénu nic moc neztratím (trošku trakce a tlumení klidně oželím). Čím víc o tom přemejšlim, tím víc mi to sedí. Problém mám nakonec asi jedinej, nedokážu si uplně představit, jak to bude vypadat. Fotek jsem moc nedohledal. A tak jdu na pochybné bike.forum, kde by se nějakej matroš sehnal dal.

    Zkoušel někdo a má fotó a reference?

    0 1
    • Jáchym 1  

      Fotku nemám,ale bude to vypadat

      HNUSNĚ.

      Stačilo,když jsem si na Ronina nahodil 28mm pláště.Brrrrr

      0 0
      • Vilém  

        Vypada to jako normalni treking.

        3 0
      • macebo  

        Oboje jsem viděl. Na tak masivním a těžkým kole jako je Grand Canyonu nedávaj gravel pláště žádnej smysl a podle toho to vypadá, úplně se ztrácej. Na tom karbonovem biku jsou zas vyloženě trekový slicky. Ani jedno není moc relevantní. :)

        0 0
    • Alojs01  

      Jako fakt je pro tebe dulezite, jak to vypada??? :-)

      0 0
      • macebo  

        Samozřejmě, jezdím jen na vzhled. Neholduji českému cyklonevkusu. (:

        0 1
    • POC74  

      42 Pathfinder

      0 0
    • tomasz70  

      Ahojki vespolek. Přispěji s troškou do mlýna pohledná gravel plášťů. Již dva dny cca 100km testují mé nové pláště od Rene herse fleecer ridge huricane 42mm. Původně jsem chtěl variantu 48 mm, ale nebyl jsem si jist zda se vlezou do rámu. A asi by vkezly a dělají i 55ky které by slusely i XC kolu. Ale chtěl jsem se podělit hlavně s jízdními vlastnostmi a ty mě docela hodně pozitivně překvapily ve všech směrech. Vzhledem ke vzorku by člověk očekával že na asfaltu moc nepojedu. Chyba jedou rychleji než mé předešlé Tufa Thundero, ale s tím že mají opravdu pružnou směs drží na všech podkladech jako prilepene. V terénu Teda adekvátně pro gravel se dokážou parádně zakousnout až na samé dno povrchu a nestane se že by podklouzly. Navíc se projevují tím jak drží velice stabilně a jistě i třeba v náklonu na silnici. Až mě to překvapilo. S Tufama bych si to nedovolil tak naklopit. Štěrk také parádně zvládají a kamínky lítají na všechny strany jak pěkně odvaluji. Asi to vypadá že moc chválím, ale jsou to jen moje první poznatky a srovnání s Tufy potažmo Panaracer gravel king SK, které mám na druhém páru kol, ale jen 38mm. Jen možná škoda že jsem nevzal 48mm. V terénu by to byl asi větší zážitek a na cestě si myslím že by to jelo podobně. Navíc jsou docela tiché. Vydávají zvuk jako silniční plášť co máme na silničce. Takže tu 55mm verzi bych s klidem doporučil na Horáka. Ano cena je jaká je. Ale chtěl jsem zkusit a prozatím nelituji. Pokud vydrží sezónu což je u mě do 5tis budu spokojen. Samozřejmě jedou na bezduse. Montáž byla v pohodě, nehážou a drží tlak. Asi tak.

      0 1
      • scalar  

        Odlétání kamínků na všechny strany není zrovna běžná jednotka pro měření valivého odporu, ale chápu prvotní nadšení z nových drahých pláštů.

        1 0
    • tomasz70  

      Zde fotky uvedených plášťů Rene herse fleecer ridge huricane 42mm. Koupeno v bikepart. Asi jediní co to tady vozí. Velice vstřícný přístup

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.