• sorak

    Cau,

    pro kamarada resim takovy problematicky vyber – ma 205cm / ±105kg, rad by vedle hardtailu i neco rychlejsiho na jezdeni, puvodni prani bylo silnicni kolo, ale kvuli neprilis velke zdatnosti, nezvyklosti na silnicarsky posed, urceni (vylety, jizdy do prace, hobby vyjizdky), vyssi vaze a prioritizaci pohodli dava vetsi smysl gravel.

    Meli byste tip na znacky, ktere delaji gravel kola v XXL / >60cm a neni to o tom, ze na 195cm je to akorat a kdyz si teda sedlovku vytahne o 15cm nahoru, tak se na to posklada i on se svymi 205cm?

    Cosi jsem nasel tu, ale zkusenost s realnou velikosti tech kol nemam:

    Canyon Grizl 7

    Cube gravel vel. 61cm

    RBcko – od 6/24 pry taky delaji

    1 0
    • Vrci  

      Orbea TERRA M22TEAM 1X nebo s jiným osazením dle rozpočtu.

      1 0
    • gregorus  

      Taky raději proměřit, jestli jsou nohy a ruce zhruba standardní vůči výšce, u těch vysokých lidí je to někdy všelijak. Můj kluk teda ještě roste, výška 199, ale rozkrok 99. Je to peklo něco vybrat.

      0 0
    • Elektronik743  

      A co merida Silex? Ta má hodně vysoký stack (výška řízení), na ní by se hrbit nemusel, pokud by mu největší velikost i celkově sedla.

      0 0
      • gemini  

        Ona má vysokou hlavu, ale celkem krátkou sedlovou trubku, což může být problém…Pokud tazatel zvažoval i silničku, co Trek Domane v 62, nebo pak Spešl Roubaix – to se dělá i v 64ce – oboje se slušnou průchodností plášťů…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.