Gravel - Hydraulické vs mechanické kotouče

10 nepřečtených
  • Frici666

    Zdravím, od léta jezdím na gravelu zn. SAVA. Mám problém s brzdami, protože mi přijde že téměř nebrzdí. Jsou tam mechanické kotouče, které nejsou schopny ani zablokovat kolo za jízdy.

    Chtěl bych nějak zlepšit brzdný výkon kola, ale nevím jakou cestou se vydat. Jelikož je to čínská značka tak o kvalitě některých komponentů by se dalo polemizovat. Má smysl koupit nové mechanické brzdy od zavedené značky? Nerad bych kupoval a poté zjistil že to je víceméně to samé. Pak se ještě nabízí možnost vyměnit komplet celou sadu na kole za Shimano GRX 400 s hydraulickými brzdami. Ale samozřejmě cena je diametrálně odlišná.

    Chtěl bych se tedy zeptat, jak moc velký může být rozdíl mezi značkovými mechanickými brzdami a noname mechanikami. Nebo jestli je rozdíl tak malý, že je lepší raději investovat peníze do komplet sady s hydrama.

    0 0
    • Kalic  

      To už se tu několikrát probíralo. Pročti např. tohle vlákno.

      https://www.bike-forum.cz/…-ano-nebo-ne

      0 0
    • blackseal  

      Mal som na graveli tektro mira, velka bieda. Po vymene za trp spyre vyrazne zlepsenie.

      1 0
    • novas752  

      Co nejrychleji to prodej a pořiď kolo které je s hydraulickýma kotoučovkama. Nic jiného nemá smysl. Přestavba brzd = přestavba celé sady včetně řazení a nějaké pokusy s hybridníma třmenama apod. dělají dost malý rozdíl.

      4 0
      • Frici666  

        Jde mi o cenu. S výměnou celé sady jsem počítal, jelikož nejen brzdy jsou na tomto kole nevalné kvality. Kompletní sada Shimano GRX je teď za 13 500, což bych byl ochotný obětovat.

        Kolo je celokarbonové a bojím se trochu přechodu na „horší“ Al rámy. Když sečtu cenu sady + pořizovací cenu kola, šlo by zhruba o 35 000 + cena práce za přestavbu, za celokarbonový gravel s grx sadou. Na tuto cenu nemám šanci se jakkoliv jinak přiblížit.

        0 0
        • novas752  

          Špičkový karbonový rám značky Sava za cenu za kterou joné značky často nemají ani hliníkový. Hotový zázrak.

          2 1
    • TK75  

      Trp spyre a Rever mcx2, kde se přitlačují obě destičky na kotouč, brzdí stejně jak hydraulické

      Měl jsem je s kotoučema galfer

      Akorát páky nejdou tak zlehka jako hydraulické a z vrchního úchopu leda všemi prsty, to bylo pro mě naprd

      Spodní úchop normálně na jeden, dva prsty funguje, ale je to únavné na prsty daleko víc než hydraulické

      0 0
    • pazda  

      S mechanickými kotouči nemám žádnou zkušenost, ale mám GRX400 a s metalickými destičkami to brzdí špičkově. S organikou to z delších prudkých kopců hučelo a následně trochu vadlo. Jinak velká spokojenost s tím jak GRX400 funguje.

      0 0
    • melda  

      Před časem jsem měl v servisu kolo a brzdami Avid BB7 a dost mě překvapily svým brzdným výkonem. Na to, jaký šunty byly Avid v hydraulikách je ta jejich mechanika naprostá pecka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.