• Kol.ista

    Nejdriv ze vseho zdravim sem ted neprispival hoodne dlouho a jenom cetl :D Pasivne bike-foroval. Ja vim kolikrat uz sem resil vidlici a zatim se jenom porad dokola upravoval Axel a zustaval na kole, ale ted uz konecne budou penize za brigadu + nejaka ta pujcka by mohla byt :-) Takze se ptam… Na kolo viz. profil si chci koupit novou vidlu a resim, jestli Gran Fondo 3 (do te sem se zamiloval je uzasna vzhledove ale funkcne?) a dalsi otzazka z toho plyne a to je, jakej je rozdil mezi funkcnosti MX Comp a Gran FOndo3? Vsude je psany ze Gran Fondo je to samo co MX Comp 2005. A dalsi kandidat je Epicon. JE levnejsi ale zase nevim jakej zdvih a jestli by muj i-Drive pobral 140mm. Chci hladkej chod muj Axel je proste tragedie… Kdyz zabrzdim tak ani vidle nejde do zvohu proste zustane skoro v klidu a ani ve stoje se moc nehoupe :D Ale pak taky aby me zespoda koplo prase aby zapruzila… Pruzi jenom cerstve po mazani a na to uz nejsou nervy pude z domu. Tak prosim radte :-) Dik moc

    0 0
    • vlk  

      Jestli chceš citlivku, tak si z těch co píšeš vem Epicona od Milana a řekni mu, na jaký zdvih ti to má nastavit.

      0 0
      •  

        a na jakou váhu.

        0 0
      • Kol.ista  

        No jo, jenomze ja nejsem tak finance zalozenej a ten Gran FOndo je maximalne co do toho muzu dat. 5k nemam. Tak proto se ptam. JA bych jenom chtel vedet jakej je rozdil mezi temahle vidlema uz od vyroby bez uprav vsech moznych :-) Tak radte prosim :-) Dik moc :-)

        0 0
        •  

          Já jsem koupil Epicona na zimáka, (novýho,bez úprav na netu-bazar za 3500 Kč) a s porovnáním s M MXC ECC 2002 a MX Comp, co jsem obě měl, tak musím konstatovat, že i neupravený Epicom je oproti Marzoškám opravdu funkční a citlivá vidle. Zkoušel jsem i upravenou od Milana a to je ještě o třídu (dvě) jinde. Takže vydrž,došetři a jdi do Epicona.

          0 0
          • vlk  

            No ještě je možnost si Epicona upravit sám, pokud hodně šetří a je zručný.Problém trochu může být s vymezením vůle při předělání na olej, ale i to se dá zvládnout.Říkáš Epicona v originál na zimáka-mě zajímá, jak ta vazelínou mazaná vidle bude chodit v zimě.

            0 0
        • vlk  

          Popravdě nemám moc přehled kolik grand frondo stojí.Ale obecně ty vidle jdou docela slušně vyladit i v domácích podmínkách.

          Epicon koupený bez úprav v nějaké výprodejové akci by nemusel být špatný. Přestože ale z Epiconu vytáhneš laděním víc, tak je pro méně zkušené vhodnější na vlastní úpravu nějaká ta Marzocchi s olejovou lázní. Budeš si ladit u ní tlak a výšku hladiny oleje a jednou třeba i tu negativní pružinu.

          A nebo bych se mrknul po nějaké Toře v bazaru. Ono Tory jsou často dnes osazovány i na lepší kola(levnější fully) a dost lidí je tak hned v počátku mění.

          Hodně štestí ve výběru.

          0 0
    • Kol.ista  

      A este je rozdil ve funkcnosti mezi MX Comp a GF? Epicon ma u me minus kvuli vazeline a odirani nohou. Mohl bych ho koupit a pak nechat dodatecne vyladit u Milana i to by byla moznost… A taky jakej zdvih na i-Drive? Rocnik 04.

      0 0
      • vlk  

        „Mohl bych ho koupit a pak nechat dodatecne vyladit u Milana“ Hele na to bacha, už jsem od někoho slyšel, že Epicony koupené jinde než u něj neupravuje.Co je na tom pravdy nevím.Raději se ho zeptej.

        0 0
        • Kol.ista  

          Bohuzel muj strop na vidlici je tech ±4000 aji kdybych prisetril ten Epicon neni tak moc peknej laka me jedine zdvih protoze lock mam ted a nepouzivam. Podle me od vyroby bude Gran Fondo citlivejsi je to prece jenom olejovka a pokud se da postelovat tak by to do budoucna melo byt dobry ne? :-) A co se tyce pevnosti nevite jak na tom vidle sou? Kdyby stali proti sobe… Ja vim porad me premlouvate na Epicona ale proste ta GF vyhrava designove a chce to poradnej argument na Epicona aby vyhral…

          0 0
          • Lišák  

            30mm x 32mm je snad dost pádnej argument, ne? Já mám taky LO verzi a ovládání jsem ani nenamontoval. LO na vidli nepotřebuju. Piokud by to byla verze TAD, jako je na modelech 08, tak bych to bral všema deseti!

            0 0
            • Kol.ista  

              Jenomze jaka bude mit od vyroby chod oproti Gran Fondo? Je to prece jenom vazelina a zatim predelavat nebudu. Zdvih me laka a aji tloustka noh. Neni pekna vzhledove. Zajima me hlavne jakej budou mit chod a stejne vic nez 120mm nemuzu puvodne ma i-Drive zdvih na vidli 100mm takze Gran Fondem nic nezkazim co se tyce geometrie. Takze dejme tomu ze bude mit lepsi tuhost Epicon, bude mit teda aji lepsi chod uz od vyroby? S mym Axelem sem ted tak znechucenej ze na nem uz odmitam jezdit po tom co sem se projel na Gobikove Tore a Scarebovi :D Nejlepsi by bylo vsechny pro a proti jenomze neni nikdo kdo zkousel obe a tak to je docela slozity a uz se nechci spalit a vyhodit 4k abych pak koupil zase neco jinyho.

              0 0
      • Lišák  

        Myslím, že Milan někde psal, že dodané Epicony neupravuje. Prodává pouze upravené. Pokud můžu doporučit, tak si došetři, nech si od milana upravit 140mm Epicona. Toho pak můžeš předělat na 120, pokud by jsi měl problémy s geometrií. Ty černý nohy si můžeš nechat vyleštit, to Milan dělá.

        0 0
    • gobike  

      No pokud bych si mel ja vybrat, tak toho Epicona.. Za ty prachy je to asi nejlepci kup, jak rikaji tady kolegove, tak muzes dosetrit na vyladenyho od Milana, coz se urcite vyplati a ja budu zavidet jak ti zehli narozdil od skareba :) A nebo dalsi moznost je sledovat bazary a najit nejakou dobrou nabidku. Ty mit problemy s delkou krku nebudes, tak sleduj bazace, treba nakyho jetyho Blacka :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse