• MirosPikos  

      Přijde mi to moc levný, mělo by to stát alespoň 10k :) Čekal bych, že se spíš začnou ceny blížit nějaké reálné hodnotě. Celkově tedy zklamání. To nehodnotím provedení helmy, které jistě nebude špatné.

      0 0
    • MirosPikos  

      Nějaké zkušenosti s touto helmou? Zejména jaký obvod hlavy pro jakou velikost. Četl jsem review, že bral někdo velikost a obvod hlavy měl na horní hranici tabulky. Utáhnutou kolečkem na max. Prý si nedovede představit někoho s menší hlavou. Helma pak zpravidla kloktá víc než je zdrávo. Mips to celé ještě umocní.

      0 0
      • skaj  

        Takt tohle potvrdit nemuzu. Mam obvod 56–57 a velikost 55–59 a nikde nic neklokta. Nicmene, urcite to bude, jako vzdy u helmy, hodne specificke pro tvar hlavy. Ja jsem sisoun:) Takze ti stejne nezbude nic jineho nez vyzkouset. Ale podobne jako ja to ma i malej co s ni take jezdi. A recenze naopak rikaji, ze je spise mensi.

        Jinak ostatni zkusenosti jsou po trech letech jenom pozitivni. A shoduji se s vetou odsud – „Je to primárně spíš velká helma, která jde odepnout“.

        Na nenarocne sudlani mam helmu jeste jednu, lehci. Switchblade je skvely na enduro vyjizdky typu – jedu nahoru, abych si dal neco tezkeho smerem dolu. Ale pokud je venku pod 20. stejne ji vetsinou beru na vsechno.

        Klidne se ptej, pokud te jeste neco zajima. Kazdopadne ja ji muzu jen doporucit. Rozhodne na me pusobila nejlepe ze vsech convertible v te dobe dostupnych – Uvex Jekkyl, Bell (uz nevim jak se jmenovala), pak nejake Cratoni a Urge. – ani u jedne bych brade neveril. Sweitchblade pusobi nasobne robustneji.

        1 0
        • MirosPikos  

          Vidím to stejně, už jsem něco v ruce měl. V podstatě všechno kromě Gira. A přišlo mi to všechno takový nijaký. Snad jen Super DH nebo jak se to teď jmenuje, ale ta mi vůbec nesedla. Chci nahradit dosluhující Super 2R a smysl mi ve větší ochraně dává Switchblade. Starou Super bez brady na lehčí vyjížďky a Giro na akce typu TT, RyS a ojedinělý BP (Peklák, Saalbach, Spičák…).

          Četl jsem na Giro nějaké špatné zkušenosti, že helma praskala v místě toho čepu, kam se chytá čelist. Možná to byla záležitost starších modelů a 2023 už bude ok.

          Zkusím to tedy objednat a buď to sedne nebo ne.

          Každopádně děkuji za info.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.