• pete

    Ahoj,

    dodnes jezdím jen HT a občas bývám docela „zbitý“. Najezdím kolem 2,5–3 tis., co čas po práci, víkendy a rodinné povinnosti dovolí. Pohybuji se zejména v Jeseníkách, pokud to jen jde mimo silnice. Přes týden teda jen „kolem komína“, tam je to víc po zpevněných cestách a s HT bych určitě vystačil. Ale víkendy se snažím objevovat pro mne neznámá místa, horem, dolem. A hledám bike, který bude přiměřeně pohodlný a dovolí mi vydat se jakoukoliv cestou, stezkou a nebudu po 4–5 hodinách úplně mrtvý a vyklepaný. Primárně mi nejde o hltání kilometrů, ale o poznávání krajiny. Sem tam zastavit, mrknut do mapy, kochat se výhledy, fotit. Neplánuji bike parky, není to vůbec moje krevní skupina.

    Prosím, neposílejte odkazy na diskuse v B- F. Volba Trance 2 je právě jejich výsledkem. Můj rozpočet je cca 55 tis. Kč a Trance by tak byl mimo výběr. Nicméně dnes se dá model 2019 za tyto peníze ještě najít. Splní moje očekávání, ev. je full který by byl vhodnější volbou? Díky předem za komentáře.

    0 0
    • Jiří999  

      A chceš 29 nebo 27,5 kola? Doporučil bych 29 kola na tak velký nájezd.

      0 0
    • novas752  

      Doporučuju se nejprve na podobném fullu = trailbike/allmou­ntain nejdříve projet. Tohle je přesně ta kategorie kde ti jeden řekne že to iede hezky a druhý že to vůbec nejede. Bude jaro, brzy bude spousta testovacích akcí, stačí si nějakou najít a projet se.

      Osobně se mi to na „couračku krajinou“ zdá trochu moc pokud nebudeš vyloženě vyhledávat ty náročnější stezky (které se mimochodem vklidu můžou srovnávat s obtížností našich trailcenter apod.). Trance seice na svou kategorii nejede vůbec špatně ale furt he to celkem tank. Já bych to viděl spíš na něco trochu „lehčího“, například ten Canyon Neuron.

      No a na závěr moje oblíbené: Ber v úvahu že nové výrazně lepší kolo tvoje návyky více nebo méně změní. Já jsem před lety jezdil taky na obyčejnym hardtailu a pak si koupil něco o chlup tankovějšího než Trance a dnes jezdim úplně jinym stylem než před tim.

      0 0
      • JachymP  

        Souhlasím, na to co popisuješ že chceš jezdit by ses měl koukat v kategorii XC. Samozřejmě s Trancem taky neuděláš chybu a je skoro jistý, že tě to na novém kole bude víc bavit v terénu, ale dnešní XC se 120 mm vidlicí když dáš 2,3" pláště projede dost a nebudeš se nudit ani na jednodušších pěšinách. Tak jsem to udělal já a jsem spokojen, větší tank bych nechtěl (zkoušel jsem si je). Každý to má ale jinak, opravdu je dobré si pár kol zkusit.

        29" zvládneš, to dnes jezdí i ženy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.