• doubeq

    Zdar, vím, že je tady vlákno obecně na výběr sporttesteru, ale…

    Rád bych se dozvěděl konkrétně postřehy a zkušenosti ohledně Garminu Instinct. Mám ho v hledáčku už dlouho, po shlédnutí mnoha videí a pročtění recenzí je to přesně pro mě, jen nechci jít po hlavě do drahé věci (alespoň pro mě je to dost peněz). Pro módní policii uvedu, že je to stejně strohé a funkční zařízení jako já a dokonce se mi i líbí.

    Samozřejmě bude jen dobře, pokud tady budou i mouchy a negativní zkušenosti.

    0 0
    • Šaffy  

      Čau, kamarád je má a je s nimi spokojený. Na veškerý sporty, běhá s nimi i spartanrace a podobně náročný běhy a nestěžuje si. Na ruce vypadají hezky, a jsou dost podobné g-shockům, jen co ho sere je, že notifikace ukazují jen sms a hovory, ale asi to stačí, jinak whatsapp to prý neukazuje. Je dobrovolný hasič a volil je kvůli vojenským normám co splňuji.

      Nemůžeš si nastavit ciferníky ale to asi taky oželíš. Já mám fenixe a celkem se ty údaje shodovaly.

      0 0
    • Jožino  

      mam je jako 2.vyrobek od Garmin. prvni byl Vivosport. Chtěl jsem vetsi vydrz a vice veci na displeji, treba pri behu.

      Instinct jsou primerene velke, velmi velmi lehke, tlačítkové ovladani je skvělé, rozhodne pohodlnější nez dotykove.

      Mereni jeste presnejsi nez u naramku.

      A hlavne aplikace je plne funkcni!!! Import aktivit do aplikace 100%. Provazanost na kaloricketabulky.cz taktez!!!

      Dobre drzi na ruce a neprotaci se. A nejsou tak citlive na utazeny řemínek. aspon u mne.

      Buzeni vibracemi a nastaveni budiku primo na hodinkach je prima, nebudim manzelku kdyz nechci :-)

      Shrnu – co nabizi to splni. Prekvapil mne meric tlaku vzduchi a dost spolehlivy barometricky vyskomer. jsem v prizemi 210m. vyjdu do patra 214m.

      Byl jsem v Tatrach, Strbske pleso. Uzasne presne. 1380n.m.n.m. vyjdes o 5m vyse. a je to tam.

      Negativa – asi bych chtel ještě delší vydrz. musim pri aktivitach (denne s GPS) dobijet 1× za 5 dni. Mel jsem je koupit driv. nejsou levne ale nejsou drahe proti Fenix5/6…

      0 0
      • doubeq  

        Díky, lehké opravdu jsou, dneska mi je prodavač v krámě půjčil na okuk, no displej mě trochu v reálu překvapil, je to dost zubaté oproti fotkám a videím :-D

        0 0
    • doubeq  

      Tak a teď sem hodím vidle…

      Kdo mi napíše porovnání s Polar Vantage M? Neřeším rozdíl ve vzhledu, každé mají svoje, jde mi o funkce a odolnost a výdrž.

      0 0
      • Melvin  

        Sice nemám ani jedny ze zmiňovaných, ale Vantage M nemají barometrický výskoměr, což někomu může vadit.

        0 0
        • doubeq  

          Jo, to vím a asi bych ho chtěl, mě jde o zkušnosti a subjektivní názor toho, kdo měl možnost zkusit oboje. Nechci říct, že by mě odradil display, ale trochu jsem měl zkreslenou představu podle obrázků a videí na netu, moje chyba.

          0 0
      • Auditor  

        Rozdíl je např. ve vodotěsnostni/o­dolnosti.

        Instinct: 10 ATM (Pressure Equivalent to 328.08' / 100 m : Vantage M )98.43' / 30 m

        Ale na plavani by to melo stacit.

        Nicméně, přečet bych si pořádně recenze na oba pristroje na dcrainmaker.com/

        Jedna z věci, když já jsem řešil hodinky (taky jsem mimojine koukal na tyhle dva modely) bylo ve vice recenzich zmineno, ze nepotrebuju-li triatlonove funkce, bude lepsi Garmin Instinct (a i levnejsi) … ale tim si budes muset projit sam ;)

        0 0
        • doubeq  

          A to je *******, on vlastně Instinct vyhrává, jen výdrž baterie a estetika je u Polaru M lepší.

          0 0
    • CzechJoker  

      Instinct mám pár měsíců. Designově je to jako s Ester Kočičkovou, buďto se ti líbí, nebo nelíbí. Mě vyhovuje ovládání tlačítky, líbí se mi dobře čitelný základní display a dlouhá výdrž ve srovnání s módními chytrými hodinkami. Displej je ale celkem titěrný a třeba přečíst si email nebo SMS už mi dělá trochu problém (oči dobré, ruce krátké).

      GPS funguje celkem spolehlivě i v náročném terénu, na druhou stranu se ve srovnání s edge 820 výsledek rozchází o stovky metrů (vzdálenost i nastoupané metry).

      Prvotní nastavení bylo trochu komplikované, protože logika ovládání je made in garmin, takže špatná. Teď už si to sedlo.

      0 0
    • doubeq  

      Už ho mám taky, první dojmy…

      Logika ovládání mi celkem sedla, jen bych přehodil tlačítka potvrzení (GPS) a zpět (SET/BACK) no ale je to o zvyku a po čase to stejně bude jedno, nastavovat asi běžně nic většího nebudu. Na ruce není prakticky znát, display je menší, ale ta čitelnost je skvělá, jemnost je nakonec přijatelná vzhledem k výhodám tohoto typu displaye, asi jsem měl předtím vlčí mlhu :-)

      Nastavení je tam mrtě, opravdu mrtě.

      První spárování bylo opravdu zvláštní, hodinky jsem nejdřív zapnul, nastavil a až potom pároval s telefonem, Huahej asi taky přidal svoje mouchy. Nakonec jsem to resetoval a připojil dle návodu, bez volby jazyka, to proběhlo naprosto v pohodě a jazyk a další nastavil potom.

      Nechal jsem ho na ruce i přes noc a nevíte o něm. Je zajímavé vidět průběh tepu a to i když vás budí miminko :-D . Budík je fajn věc, stačila jedna vibrace a bez leknutí jsem se probudil, ocení to asi hlavně manželka a malej, když nezvoní a nevibruje telefon.

      Rozepíšu se víc po delším použití, ať je zase o něco víc k dohledání.

      0 0
      • Jožino  

        tak to bylo rychlé :-)

        ja to mam asi mesic, uz jsem par krat preskladal hlavni obrazovku, a je to myslim nyni finito.

        Zkousim bez zobrazeni tepu na hlavni plose, ale moc nevidim vliv na prodlouzeni vydrze, denne aktivita 1–2hodiny, nesundam z ruky, 1 dilek denně.

        0 0
        • doubeq  

          Ještě bude zajímavý experiment zjistit, jestli žere display víc v konfiguraci černé pozadí a světlé údaje nebo obráceně. Osobně tipiju, že s černým pozadím žere víc, jelikož vypnutý je světlý. Ale hlavní roli bude hrát využití podsvícení, jelikož tenhle typ asi žere málo tak jako tak.

          0 0
          • Jožino  

            negativní display mi vyhovoval v noci, ale ve dne vubec. podsvit mam na 50%, zkousel jsem i 20%, ale mel jsem pocit ze se trapim. stejne to svítí vzdy jen par sekund.

            0 0
            • doubeq  

              He, zajímavý, mě zase vyhovuje podsvit na 10% a až po západu slunce a negativní displej přes den vidím naprosto luxusně, dokonce i pod veřejným osvětlením, než se probudí na gesto.

              0 0
          • jaja01  

            Není to amoled, takže je úplně jedno, jestli převládá černá či nikoliv.

            0 0
            • Lubka6  

              Nemáš pravdu. Černý pixely jsou aktivní, světlý jsou „mrtvý“

              0 0
              • doubeq  

                A to právě prej ne, ještě jsem to studoval, zapomněl jsem to sem napsat, displej MIP je právě dobrý v tom, že energii spotřebovává jen změna pixelu, takže je vlastně jedno, jaký typ tam bude. Půjde spíš o údaje použité v režimu hodinek a i tak je to asi minimální spotřeba, jelikož senzor tepu sežere víc. A GPS je samozřejmě žrout největší…

                0 0
              • jaja01  

                Ale prd

                0 0
        • Jožino  

          Jeste jsem nekde zachytil info ze je energeticky narocnejsi umisteni hodnot tepu na hlavni obrazovku… s se zobrazenym tepem nebo bez nej je to dle mych poslednich zkusenosti “prašť jak uhoď”, aktualne mam tedy tep na hlavni strance…

          0 0
          • Jožino  

            I pri plavani v bazenu pocitaji dost dobre “délky”, a meri tempo/cas/pocty zaberu…,:ale nemeri to tep. Ten by docela hodil, treba k hlidani maxima…

            Mate nekdo zkusenost s externim tepákem, který meri ve vode?

            0 0
            • patrac00  

              kvoli tomu som menil Instincty za Fenix 6. Funguje to celkom fajn aspon teda na moje amaterske plavanie

              0 0
          • doubeq  

            Malinko nižší nároky na spotřebu má asi tahle konfigurace, ale to se ukáže, až budu mít zase rutinu, teď o svátcích je to trochu mimo.

            0 0
    • doubeq  

      Dojmy po prvním týdnu, respektive od nabití do nabití.

      Od plné baterie do prázdné, ne do úplného vybití, vydržel Instinct krásných 8 dní s GPS aktivní celkem 4 h 6 min. Měření tepu a kroků zapnuto permanentně. Ještě ke krokoměru…jetli vám záleží na vystoupaných patrech, tak neberte schody po dvou, pak nějaké to patro chybí :-D

      Podsvícení přes den vypnuto, zapnuto automaticky až po západu slunce na ovládání gestem ( „podívání se na hodinky“ ) a intenzitu 10%. Asi to nemusí vyhovovat každému, ale pokud dobře vidíte, tak je to ok a přes den není podsvit prakticky potřeba.

      Displej jako takový je opravdu perfektně čitelný a je možné číst i text emailů nebo SMS.

      Notifikace mám zapnuté pouze s vibrací a zobrazují se mi emaily, kalendář, Strava, hovory, SMS a Garmin Connect a dále budík v pracovní dny.

      Nošení je příjemné, opravdu nejsou na ruce cítit a to ani během spánku, jen řemínek je asi citlivý na ostré hrany, kdy jsem se víc opřel v rozvaděči a je tam malý otlak, tak je na práci sundávám, ale tělo hodinek je poravdu odolné, tam se nic neobjevilo ani po několika dnech práce.

      Provoz naprosto bez problému, neseká se, reaguje okamžitě, GPS se venku chytá do minuty, spíše do 30s. Záznam je i jenom s GPS přesný i pod stromy.

      Za mě velká spokojenost.

      0 0
      • Robertilos  

        Jak ti funguje výškoměr? Mi při turistice a běhu bez problému, ale na kole je nepoužitelný. U jízd na kole musím používat korekci výšky na Stravě a v Connectu.

        0 0
        • doubeq  

          Na kolo jsem se zatím nedostal v rozsahu, aby to šlo posoudit, jen po městě, nekalibroval jsem ho a lítá to teda o 8m, ale jinak funguje dobře. Třeba to vyřeší nový FW, včera mi to nahrálo v 5.70 (303119a).

          0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Špatný výškoměr zkus hlásit na podporu Garminu (ideálně na tu zahraniční, kde se to reálně dostane i k vývojářům). Budou po tobě nejspíš chtít nějakou aktivitu kde je ta špatná výška vidět.

          Je to hodně rozšířený problém který téměř nikdo nehlásí podpoře. Bohužel je to taky asi jediný velký šrám jinak suprových hodinek, zvlášť když bereš v potaz cenové relace hodinek s navigací.

          0 0
          • doubeq  

            On je ten problém relativní, třeba mě nezáleží až tolik na přesnosti, o pár metrů, ale na zisku nastoupaných metrů, samozřejmě je to chyba a měly by ukazovat za tu cenu bez časté potřeby kalibrace přesněji.

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Už jsem to tu někde psal, i když asi do jiného vlákna. Popíšu znova.

              Problém je, že Instinct záměrně ignoruje některé změny nadmořské výšky, evidentně podle GPS. Podotýkám, že jsem měl senzor rychlosti a s vypnutou GPS to jelo více méně jak by mělo. Hodinky prostě v některých místech blbnou.

              Ve výsledku to vypadá tak, že vyjíždíš kopec a v nějakém konkrétním místě to v grafu ukáže, žes jel po rovince. Ale když ten samý kopec sjedeš, tak to zase ignoruje nějaký sestup podobným způsobem, takže hodnoty stoupání a klesání jsou si velmi podobné, ale nejsou bohužel shodné s realitou. No a pak mám taky vyzkoušené, že cesta na stejný kopec jinou trasou udělá správná data.

              Je o tom několik vláken i na ofiko fórech Garmin: https://forums.garmin.com/…ding-too-low

              0 0
              • doubeq  

                A je při téhle chybě zapnuté 3D měření? A záleží, jak velká to je chyba v celkové trase, ono má každý jiné nároky ;-)

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Pročti si odkazované vlákno. 3D měření ti upravuje vzdálenost, nikoli výšku.

                  Naměřené převýšení obvykle bývá o cca 30% nižší než reálné, bez ohledu na délku trasy. Evidentně taky záleží na tom kudy jedeš.

                  Ano, každý má jiné nároky. Někdo hodinky chce hlavně jako hračku, někdo chce aby ty údaje měly něco společného s realitou.

                  0 0
      • jaja01  

        Pokud mají výškoměr, používají k odhadu vystoupaných pater právě ten, takže si klidně choď po čtyřech schodech ;-) Spíše bych to viděl na algoritmus, který by měl z pater eliminovat jezdící schody, výtahy a jiné způsoby získání výškových metrů bez vlastního přičinění?

        0 0
        • doubeq  

          No nevím, včera jsem jezdil s kočárkem, takže jen výtahem a napočítali jedno patro :-)

          0 0
          • jaja01  

            A myslíš, že jsi s kočárem venku jel po absolutní rovině a neudělal 3 metry? ;-) Mimochodem, při změně počasí, při větru, se ti výškoměr krásně rozhodí.

            0 0
    • Rady4  

      Mel jsem tyto hodinky, ale diky pro mne nevhodnemu displeji jsem je prodal. Pravdou take je, ze vyskomer byl nepresny a u koty 960 ukazoval pouze 880 m/nm. Na displeji mi vadila velikost a take pevny kulaty ramecek, ktery branil rozdeleni displeje na 2 poloviny k vuli citelnosti udaju pri aktivitach.

      Pokud toto nekomu nevadi, tak hodinky jsou tu cenu odlehcene fenix 5 s dobrou vydrzi baterie.

      0 0
      • CzechJoker  

        Ono je asi celkem dobré občas zkalibrovat výškoměr, který je závislý na barometru: https://www8.garmin.com/…C06CDB4.html

        0 0
        • Rady4  

          To jsem samozrejme delal, ale to pomohlo jen na chvili. Zobrazovani vysky dle dat z GPS je asi presnejsi. Ale ja toto neresil, jen jsem zazanamenal, ze ukazatel vysky je hodne orientacni.

          0 0
          • CzechJoker  

            Výška z GPS z „principu přesnější“ není, alespoň pokud jde o civilní složku a je stejně orientační, jako v případě barometrického výškoměru. U něho zase platí, že je potřeba ho i během dne kalibrovat, protože se počasí a s ním i tlak vzduchu kontinuálně vyvíjí. Pokud k tomu přidáme i pohyb, tzn. ráno zkalibruji v údolí, potom se vyškrábu na kopec a mezitím se pohne tlaková výše nad Biskajským zálivem, tak výsledek rozhodně nebude optimální. Je to prostě hračka s omezenou přesností a tak je potřeba se na to dívat.

            Nejpřesnější by bylo mít k dispozici DRM soubor a dle GPS souřadnic určovat nadmořskou výšku – což by ale zase fungovalo pouze u pozemních aktivit.

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Nejlepší varianta je co se teď dává na Fenix 5+ a novější, nebo nejnovější řady Edge s mapami. V zařízení je DEM mapa, která slouží pro okamžitou kalibraci barometrického výškoměru a to nejen na začátku jízdy, ale také v jejím průběhu. Samozřejmě využitelné jen pro pozemní aktivity, o tom žádná. To měření je pak opravdu velice přesné a to nejen v průběhu dlouhé jízdy, ale také při prudkých změnách počasí, během průjezdů kolem vody atd.

              0 0
              • jaja01  

                mas overene, ze to opravdu kalibruje v prubehu aktivity podle dem a ne podle gps, pokud tuhle volbu (kalibrovat v prubehu aktivity) povolim? kdyz jsem ji mel zapnutou, mel jsem spise dojem, ze to realnou vysku rozhazuje, takze jsem usoudil, ze to dela podle gps … vratil jsem se k tomu, ze pred aktivitou kalibruji podle dem a prubeh nechavam na barometru/vyskomeru

                diky za info

                edit: mam F5X+, aby nekoho nematlo, ze o tom pisu ve vlaknu Instinctu

                0 0
    • doubeq  

      Ještě k měření výšky podle tlaku…ono když se mění vstupní veličina, tedy tlak vzduchu, tak už z podstaty měření je nutné někdy kalibrovat. Dělal jsem jak zadáním ručně, což je asi nejlepší, když víte jaká má být a pak drží do větší změny tlaku,tak i podle GPS a ta je velmi nepřesná, okolo desítek metrů, kdy jsem měl mít 221m a GPS ukazovala 284. Tím pádem nastává otázka, jestli jen není špatný výklad nastavení měření a je zkrátka potřeba v den potřeby přesné výšky zkalibrovat.

      0 0
      • jaja01  

        Nechápu lidi, kteří bazírují na tom, že byli na Sněžce a ty debilní hodinky ukázaly o 38m špatné číslo. A ještě když ani nekalibrují. Výškoměr je pro mě k tomu, aby mi relativně přesně ukázal, kolik jsem celkem nastoupal a jestli jsem byl nejvýš v 600 nebo 500 metrech, to je podružné.

        0 0
        • doubeq  

          Přesně tak, navíc metoda měření výšky barometrem je poměrně hrubá. A když si to nastavím doma, tak potom do první velké změny tlaku je to ok.

          0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Jenže výškoměr Garmin Instinct vlivem nějaké SW chyby skutečně měří převýšení špatně.

          0 0
          • doubeq  

            Během sledování recenzí jsem zaslechl, že to je i jiným umístěním, než běžně, že se časem otvor zanese nečistotami a to má vliv na ty ústřely. Každopádně na expedici nebo větší vypravu si tohle člověk nevezme jako hlavní přístroj, je to pro odhad. Věřím, že se to zlepší, přece jen to je taková výjimka v produkci Garminu a vypadá to, že ji věří, jelikož si dali hodně práce s vyladěním celku.

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              To je zase jiný problém. Mám to vyzkoušené na řidítkách i na ruce, zkoušel jsem to docela dlouho než jsem se nakonec vzdal a hodinky poslal pryč.

              Jelikož s tím Garmin neudělal nic doposud, tak bych už osobně nečekal, že s tím ještě něco udělají. Toto je bohužel obecná pravda drtivé většiny zařízení od Garminu; na prvním místě jsou papírové funkce, jejich řádná funkčnost pak má celkem nízkou prioritu.

              Jinak nevidím důvod, proč by si to člověk neměl chtít vzít jako hlavní přístroj. Navigovat to umí velmi zdatně a výdrž baterie odpovídá právě takovému nasazení. Jediné, co se hodí navíc, je telefon pro dohrávání tras. Pokud má být zařízení jenom pro odhad, pak není důvod aby stále 6+ tisíc a mělo výškoměr. Pro odhad ti bohatě postačí zařízení čistě s GPS.

              0 0
    • hovado_cz  

      porovnání kamarádových instictů a mých f5 přímo na ruce (kdyby to někoho zajímalo)

      Pokud nechceš utrácet za dražší fenixy je instinct ideal :-) hlavně proti fenixum tě nebudou štvát případný defekty pouzdra :-)

      Myslím, že “military” standard je zárukou spokojenosti ;-)

      0 0
      • doubeq  

        Můžu potvrdit, bez poskvrny přežily jeden hůř odhraněný nerezový rozvaděč se špatným přístupem na ruce, jen na pásku je malá čárka a nedávno jsem je pěkně otřel o zeď, no na hodinkách nic.

        0 0
      • Lubka6  

        Souhlas. Zedničím s nima na ruce na chalupě. Večer vodrbu zdící lepidlo z těla i displeje a hodinky netknutý.

        0 0
    • CzechJoker  

      Řešil jsem problém s aktualizací počasí – widget píše, že čeká na data a čeká a čeká a stejně se nedočká. Ostatní komunikace směrem k telefonu funguje, notifikace chodí etc.

      Nepomohl restart telefonu, pomohl až restart hodinek.

      0 0
      • doubeq  

        Občas se stane, mě za dva měsíce pouze jednou a to při problému se spojením jako takovým, při přechodu telefonu z úsporného režimu, jinak je to bezproblémové zařízení…

        0 0
      • Jožino  

        Pri spojeni se Samsung S10 synchronizace pocasi s Garmin Connect a Garmin Instinct fungovala na 100%, pri prechodu na Xiaomi to prestalo fungovat, i kdyz jsem se to snazil rozhybat…tak to nepouzivam, rada jak na to by rozhodne pomohla

        0 0
        • Gwaihir  

          https://support.garmin.com/cs-CZ/?…

          Zkoušel jsi?

          0 0
          • Jožino  

            Dikec, mrknu na to

            0 0
            • Jožino  

              A aktualne resim jeden problem – po plnem nabiti vydrzi v beznem rezimu 48 hodin po 36 hodinach 1 carka zbyva, z toho jedna aktivita plavani 60 min, mam neco blbe nastaveno… Uz to nekdo resil a nasel kde je zakopany pes? Dekuji za tipy

              0 0
              • doubeq  

                To je problém, normálně mi vydrží 7 až 8 dní při cca 4h aktivit a režimu chytrých hodinek. Zkus tovární nastavení a znovu nastavit a potom už jedině reklamace.

                0 0
                • li-borg  

                  Souhlas.

                  0 0
                • Jožino  

                  Dik

                  0 0
                • Jožino  

                  Tovární nastavení provedeno, mas na hlavni obrazovce i sledovani tepu? notifikace mam komplet vypnute, to nepotrebuji, i sledovani pocasi…

                  0 0
                  • doubeq  

                    Měl jsem to první měsíc a nebyl v chování rozdíl. Ještě nemám teda připojený žádný externí senzor, jestli nemůže haprovat toto.

                    0 0
                    • doubeq  

                      Nejde editovat…Měl jsem tep v grafu a počasí jako jeden z doplňků na dalších obrazovkách, to tam je stále a ok, funguje i důvěryhodně, výjimečně hodí teda 32°C a jasno, taková provokace teď v lednu :-D

                      0 0
                      • Jožino  

                        Externi cidlo nemam, tendence baterky je furt stejna, i po tovarnim restartu, jeden clanek z 5 na 12 hodin, a to jeste bez aktivit…, takze dávám na reklamaci, pak dám zpetnou vazbu…

                        0 0
                        • Jožino  

                          Reklamace vyresena novymi hodinkami a novym kabelem, co velmi zduraznili s poznamkou, ze puvodni urcite nepouzivat. A nove slapou na jedno nabiti asi 5–7 dni s jasem na 50% a 3 hodinove aktivity s GPS tydne.

                          0 0
                          • Bruca  

                            Takže problém byl v kabelu?

                            0 0
                            • Jožino  

                              Podle Garmin ano, ten měl poškodit první hodinky, ale pisemne jsem to nedostal, jen nove hodinky a novy kabel a durazne ustni info – puvodni kabel vyhoďte.

                              0 0
                              • hrota  

                                Mám podobný problém, jak se tvářili na reklamaci, popřípadě kde jsi kupoval?

                                U mne je chování následující, když mám hodinky jen tak na ruce jako chytré, tak vydrží max 3 dny, to ještě jen občas.

                                Včera měření aktivity, 3 hodiny GPS a tep venku v mrazu, neubyla ani čárka, musím vyzkoušet ještě na kole, ale zdá se, že by v pohodě daly 6h švih a ještě by zbyly tři čárky…

                                Nechci je zbytečně vláčet po reklamacích, tovární reset proveden. První měsíc držely výborně, celý týden se 2–3 aktivitami.

                                edit: Verze fw 6.60 (5d6048c)

                                0 0
                                • Jožino  

                                  Reklamace uplne v pohode, kupovano v https://www.gpscentrum.cz/ na pobočce Veveří, pamatovala si mne prodavačka, ani jsem nemusel hledat doklad o koupi. Ted je mam z reklamace asi mesic zpet, nové, a slapou vyrazne lepe, tyden v tahu a 3 hodinove aktivity s GPS…

                                  0 0
                                  • hrota  

                                    Jo, já ty svoje kupoval u mimozemšťana, tak uvidíme… Zkusím štěstí a dám vědět, každopádně mne to celkem mrzí, ze začátku jsem byl nadšený a teď abych doufal, že nebude reklamace trvat dlouho a nebo se problém nebude opakovat.

                                    0 0
                                    • bullpit  

                                      Jak dopadla reklamace? Vím, že je to rok starý příspěvek, ale třeba sem uživatel chodí…

                                      Mám instincty půl roku. Po půl roce mi vydrží 2–3 dny provozu bez aktivit, používané pouze jako chytré hodinky. Upozornění na zprávy mám dokonce bez vybrací i zvuku. Podsvícení na 10%. Nabíjím pouze originálním kabelem z usb z pc. Koupil jsem je v outlet eshopu v ČR, dovolat se tam pořádně nedá, na emaily nereagují. Nicméně u nich hodinky byly na reklamaci poštou. Reklamace prodejcem neuznána. Je prý naprpsto normální, že výdrž baterie klesá a v podstatě je na ni záruka půl roku. A ve zkratce jsem ji vlastně odrovnal já špatným nabíjením (nevhodný kabel a zdroj) a pak i nenabíjením (hodinky stály vyšťavené bez použití) a bla bla. Za mě ta kapacita klesla na cca 20% původního vykonu po půl roce normálního užívání a to mi přijde moc. Počítám různý fóra a podle všeho to je vada hodinek. Ještě zkouším získat nějaký písemný vyjádření podpory garminu. Nicméně jsem z toho dost mrzutej. Nemáte někdo ještě nějaký zkušenosti s reklamací hodinek? Případné díky

                                      0 0
                                      • Kubiczech  

                                        Na tyhle outlety a podobné obchody příště bacha. Konkrétně třeba Český velkoobchod má Garminy z různých koutů světa, nejčastěji z Irska nebo Chorvatska, český dovozce od toho logicky dává ruce pryč. Reklamace často řeší sami, případně to pošlou někam na vyjádření a vydávají to za stanovisko servisu.

                                        0 0
                                        • bullpit  

                                          Jojo, to je přesně ono. Hodinky nejsou určený pro český trh, napsala mi podpora garminu a tak mi nemůže pomoci. A vyjádření z eshopu přišlo bez údajů o tom, kdo reklamaci posuzoval, je tam akorát nějakej nečitelnej podpis. Myslím si, že to sepsal přímo prodejce. Teď zkouším sehnat oficiální vyjádření garminu, který bych přeposlal prodejci, ale není to jednoduchý. A taky sehnat nějaký info o konkrétním problému a případném vyřešení reklamace, jak moc se to uznává jako vada. Očividně ten problém s baterkou instincty mají, řeší se to i jinde ve světě.

                                          0 0
        • CzechJoker  

          Nemá ten Šaomi nějaký agresivní úsporný režim, který na pozadí zabíjí aplikace?

          0 0
    • Tomkac  

      Čau, tak co vaše dlouhodobé zkušenosti? Vyplatí se koupit? Nechce se mi utrácet za Fenixy a tyhle se mi docela i líbí..

      0 0
      • doubeq  

        Jestli ti vyhovuje jejich vzhled a nevadí omezený počet vzhledu displeje, tak za mě ano, výdrž je skvělá, viz diskuse, odolnost výborná na stavbu to není, ale vydrží dost. Připojení externích čidel, dokonce i z Číny, je ok a bez většího vlivu na výdrž. Aktualizace byly zatím od listopadu, kdy jsem je koupil, minimálně tři a nejen na verze uváděné na webu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Souhlas! Mám je od podzimu, děláme hlavně tesařinu a truhlařinu a zatím úplně v pohodě, na takovou „stavbu“ dostačující. Krycí sklíčko mám z Aliexpressu, zatím bez škrábance. Displej je fakt ideálně utopený.

          Aktualizaci do nich bohužel nemůžu stáhnout, není v nich dost místa, tvrdí Garmin Express. Venku prší, tak to jdu řešit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Edit – aktualizace vyřešena. Válel se v hodinkách 5 megový podezřelý soubor ubnkern. Nevím, kde se vzal (nějaké historické připojení z ubuntu??), ale vyhodil jsem ho, úspěšně zaktualizoval a vše jede jak má. Takže za mne instincty 5* z 5 :o)

            0 0
        • Tomkac  

          Ještě dost uvažuju nad fenix 5× se safírem. Myslím že za lehký příplatek bych mel docela dost vychytávek navíc.. Ale dost se bojím, že ty hodinky toho snesou méně. Jaký je tvůj názor?

          0 0
          • doubeq  

            Nemůžu posoudit, jiný, než Instinct jsem neměl, ale Fenix mi taky přišel na pohled méně odolný, respektive pro moje využití a práci.

            0 0
          • DaW_e1  

            Lehký příplatek? 5× se safírem jsem našel nejlevnější za 11k a Instinct za 6k což je skoro dvojnásobek ceny. Taky se nějak nemůžu rozhodnout. Čekám na Vivoactive 3 mám je na reklamaci, tak jsem zvědav jak to dopadne.

            0 0
      • Panča  

        Mám je rok a půl a mohu jen doporučit. Samozřejmě nejsou k obleku, ale na to ani necilí. Na sport naprosto ideální, displej a výdrž baterky parádní.

        0 0
    • michalc  

      Po roce zkušenosti: Vidím je jako zařízení orientované hodně prakticky bez líbivých vychytávek (které stejně po pár týdnech omrzí). Vše je účelné a velmi praktické bez snahy o designové prvky, které by snižovali praktičnost.

      Garmin Instinct hlavní výhody podle mě:

      • Skvěle čitelný displej, který je díky tomu, že je černobílý a transreflexní skvěle vidět i v horším okolním světle (bez podsvětlení). A pro praktické využití je u hodinek ČB displej fakt dostačující.
      • Dlouhá výdrž na jedno dobití baterie, v režimu chytrých hodinek (bez GPS) klidně 3–4 týdny, se zapnutou GPS cca 12 hodin.
      • Velmi pohodlné ovládání tlačítky (na hodinkách mi to sedí více než dotykové ovládání)
      • Odolné, lehké, pohodlné

      Problémy:

      • Jediný problém co jsem zaznamenal je, že pokud na telefonu cca 1 den nespustíte aplikaci Garmin Connect, tak aplikace přestane běžet na pozadí na nefunguje funkce najít telefon a předpověď počasí. Na telefonu se musí aplikace znovu spustit a pak to zase cca 1 den chodí. Naštěstí se tohle netýká notifikací (upozornění vibracemi na hovor, SMS, kalendář atd) – to funguje i když je aplikace neaktivní. Je to na iPhone (iOS) možná to s Adnroidem bude fungovat lépe, to nevím.
      • Občas trvá delší dobu, než naběhne GPS (někdy je to pár vteřin, někdy i minuta)

      Celkově jsem s nimi spokojen, vyhovují mi daleko více než Apple Watch co jsem měl předtím.

      Více zde: https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • doubeq  

        GPS se po aktualizaci na v.9.20 chytá výrazně lépe, než s předchozí.

        A SW se asi bude chovat v závislosti na výrobci telefonu, na Huawei se mi dokonce stává, že telefon musím restartovat, jelikož se po delší době bez synchronizace objeví problém s oprávněními. Ale je to jen jednou za čas.

        0 0
    • paw_jh  

      Pořídil jsem si Instincty Solar ( přešel jsem z Fenixů 5) a jsou to fakt pěkný hodinky. Docela to jde i vzhledově – mám šedý. Když se s nima jezdí na kole, tak se i pěkně dobíjej. Ne ze by baterka neubývala vůbec, ale za plnýho slunce to něco přidá.

      Změna chipsetu pomohla vydrži taky, už to umí měřit tep i při plavání.

      0 0
    • doubeq  

      SW 10.10 neumí česky.

      0 0
      • paw_jh  

        Jestli je to stejný jako u Solarů, tak tam jazyk musíš nahrát buď přes Garmin Express nebo přepni na třeba na slovenštinu a pak ti půjde nainstalovat čeština – měli v 10.00 bug.

        It worked, but I have to use workaround. I am using language „Čeština“ (Czech), watch displayed „Not Installed“. When selecting language, nothing happend (no additional menu for installation was shown). I had to install another language, use it and then go back to Czech and suddently there was option for installation of language.

        0 0
        • doubeq  

          Aha, díky, zkusím, zatím jsem se k tomu nedostal, teprv ráno mi to hodinky oznámily.

          0 0
          • caker  

            Přesně, stejné problém i u mne. Po do-instalovani Garmin Expresu do pc (do včerejška sem o něm neslyšel a Instincty mam rok) čeština opět naskočila.

            0 0
            • doubeq  

              Taky se mi to podařilo. Je to drobnost, stane se, hlavně, že řešení je jednoduché.

              0 0
    • caker  

      Zdar. Tak, bez dvou týdnů, nosím Instincty rok na ruce a jsem velmi spokojen. Displej mi vyhovuje stejně tak výdrž, dizajn, funkce i záznamy trasy pri běhu (převážně běhám). Co mě ale na hodinkách trochu štve, tak postupně problémové měření nadmořské výšky! Řekl bych, že je to čím dál víc nepřesný (často kalibruji i občas vyčistím otvor senzoru). Např. dneska jsem dával jen procházky po okolí a v lese do 6 km a rozdíly i sto metrů. Taky záznam spánku je hodně orientační, ale jinak fajn hodinky. Strašně se mi líbí jejich dizajn, i když displej mohl být lepší! :)

      0 0
    • michalc  

      Upozornění na negativní zkušenost (po cca 1,5 roce používání):

      Při načtení trasy k navigaci se trasa nezobrazovala a hodinky zobrazovaly divné parametry trasy.

      Hodinky jsem restartoval (vypnul a zapnul)

      Po restartu hodinky naběhly do úvodní obrazovky (logo Garmin) a dál ne.

      Tvrdé vypnutí (podržení tlačítka CRTL na 15s) a opětovné zapnutí skončilo zase na obrazovce s logem, hodinky nenaběhly.

      Po několika pokusech stále nic.

      Na webu jsem dočetl jak hodinky resetovat – zde

      https://support.garmin.com/en-US/?…

      Pomohl Master Reset, ale pozor je potřeba trpělivost po provedení předepsaného postupu hodinky asi další 2 minuty zobrazovaly logo, až pak naběhly do režimu iniciace.

      Bohužel se ztratí veškeré nastavení (watchface, wighety, controls, profily sportovních aktivit, hotkeys, zaznamenané aktivity a trasy – prostě vše) hodinky jsou ve stavu jako po koupi.

      O zaznamenávané aktivity nepřijdete, ty máte v telefonu a Garmin Conncet cloudu stejně jako plánované trasy.

      Naštěstí se nastavení se dá zálohovat (ale bohužel né všechno)

      Měl jsem starší zálohohu všech souborů z hodinek a obnovilo se:

      • Profily pro záznamy sportovních aktivity (nastavení které obrazovky a parametry jsou nastaveny pro záznam sportovních aktivit)
      • Uložené body (waypointy)
      • Nastavené tréninky

      Co jsem v uložených datech nenašel bylo nastavení widgetů, controls a hotkeys, to jsem musel nastavit znovu.

      Popis jak zálohovat a obnovit je zde:

      https://support.garmin.com/en-CA/?…

      Tak pozor na to, doporučuji preventivně odzálohovat

      0 0
      • bflmpsvz  

        Pro cyklisty může být záludná věc, že pokud si uložím do hodinek dlouhou trasu po které se chci nechat navigovat,

        tu dlouhou trasu si Instinct musí zjednodušit, a výsledkem jsou překvapivé odchylky, na displayi to vypadá, že jsem třeba 100m mimo plánovanou trasu, a přitom ze záznamu plyne, že jsem byl přesně tam, kde jsem měl být. Trasa dlouhá kolem 80km má třeba 5000 bodů, a Instinct si to zjednoduší na 200. Z mírného oblouku je potom na displayi přímka, a pak se zdá, že je člověk mimo plánovanou trasu.

        Řešení je rozdělit trasu na několik úseků, řekněme po 20km, a když jeden úsek skončí, pustit si druhý. Záznam se přítom přerušovat nemusí.

        viz https://forums.garmin.com/…g-navigation

        0 0
    • Rokro  

      Ahoj,

      umí tenhle Garmin připojit jen ANT+ snímače (rychlost, kadence, …), nebo i bluetooth snímače.

      V popisu sice píší, že má bluetooth, ale aby tam nebyl jen pro komunikaci s mobilem.

      Předem dík

      0 0
      • Rokro  

        Tak jsem z jiných zdrojů zjistil, že to funguje, kdyby to taky někoho zajímalo.

        0 0
    • Atilla  

      Ahoj, má taky někdo problémy s měřením tepu u instinktů? Jsem dost zklamán, protože levné xiaomi hodinky měřili ±3 tepy mimo než hrudní pás a garmin měří klidně i dvojnásobek. Musím hodinky restartovat aby začali měřit správně. Dost mě to štve, protože pak nefunguje vlastně nic. (spánek, body battery,…)

      0 0
      • tsunami  

        Reklamuj to, tohle by neměly dělat.

        0 0
        • Atilla  

          Není to pořád, ale celkem často kouknu na hodinky a ukazuje to kraviny. Tep 100 a reálně mám třeba 60. Někdy se chytnou když s nima záhybů a jindy restart.

          0 0
    • Venda  

      Koukám ted po hodinkach Garmin a jsem trochu v lese. Velky výběr, ale hlavne kdyz se mi neco podle popisu líbí, jsou strasne drahy (Fenix 6 nebo Forunner 745/945).

      Tyhle jsou cenove tak nejak ve středu. Chtel jsem se zeptat, jak je to se sportovnima funkcema? Umi to třeba spočítat/odhadnout tepove zony z1-z5? (I treba za cenu hrudniho pasu)

      0 0
    • kingkenny  

      Já mám zase problém s odesíláním tepové frekvence do Edge 530. Vždycky mi to funguje tak půl hodiny až hodinu a pak to přestane. Neví někdo, c čem by mohla být chyba?

      0 0
    • Tomkac  

      Ahoj, jak jste na tom po dvou letech co tu to vlákno je? Je Instinct jen kazový spotřebák, nebo je to plnohodnotná věc, co vydrží fungovat déle??? Chci i něco malého k Fenixům.. Chtěl bych spíš ne-solar verzi… Nebo je ta solar schopná mi dobít baterku třeba z 50% na 100% ?

      0 0
      • vojtahou  

        Mám je rok a půl (od 11/2019) , používám je denně , vícekrát týdně na běh, na kolo mám teď edge 530. Baterka drží pořád suprově- nabíjím je jednou týdně, 24/7 zapnuté měření tepu, běh cca 3× týdně kolem hodiny. Zatím žádný problém. Pokud jde o kvalitu tak taky super, mám manuální práci na stavbě- bourání, řezání, svařování apod. Vydrží i kuličku od elektrody, ale mám ochranné sklo 

        0 0
      • jakub_kencl  

        Mám je 2 roky a nezaznamenal jsem jediný problém.

        0 0
      • Jožino  

        První kousek mi vyměnili v záruce, po asi půl roce, asi špatná baterka. Druhý kousek šlape jak má už podstatně delší dobu. Dnes bych vzal solar verzi. Bez ohledu na cenu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Skoro rok a půl bez jediného problému. Denně taky na stavbě (dřevo, střechy, altány) a cajk. Ochranné sklo z Alíka, nabíjím 1× za 10 dní, s měřením tepu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vlastně – štvou mě trochu nastoupaná patra. Dojedu autem pod Lysou horu +10 pater. 30× za den vylezu po žebříku do 5ti metrů a +1 patro. Ale to asi nebude chyba hodinek, spíš způsob záznamu této činnosti. Nevím, jak to Garmin měří, ale tohle prostě nesedí. Někdy mají pravdu a někdy kecají, když chodím 2 patra přikládat do kotle do sklepa. Není to vůbec důležité, jen mě to překvapilo.

          0 0
      • kamator  

        Ahoj, používám je více než dva roky, s výjimkou záznamu nadm. výšky (to je neřešitelné) fungují bez problémů. Pokles kapacity baterie jsem zaznamenal, ale pro moje použití, tzn. aktivity v délce trvání 5–6 hodin s GPS stále OK.

        0 0
    • xc72  

      Kupoval jsem na začátku roku 2020 synovi – první kus měl problém s tlačítkem Start. Fungovalo, ale pokud člověk mačkal s citem, tak se nám zdálo, že má jakousi mezipolohu, podobně jako mají spouště na foťkáku. Googlili jsme po garmin fórech, jestli to fakt třeba nemá nějakou funkci :-)

      Nakonec jsem po po dvou dnech volal prodejci. Řekl, ať je pošlu zpět, že to opravdu není záměr. Za 14 dní dorazily nové hodinky. Od té doby šlapou bez sebemenších problémů k velké spokojenosti.

      Syn s nimi plave, jezdí na kole, v podstatě je kromě nabíjení nesundává z ruky. Super je to konzistentní ovládání a stejný systém i s FR řadou. Poměr cena/výkon se mi zdá velmi slušný.

      0 0
    • Arys  

      Poslední dobou mi při jízdě na MTB hodinky (Garmin Instinct 03/2019) naměří třeba dvojnásobnou nastoupanou výšku. U běhání je to ± v pořádku. Někde na BF jsem v minulosti četl a nějaké firmě, která umí skvěle opravovat hodinky, navigace apod. Možná to bylo v jiném vláknu o jiných Garmin hodinkách, ale nemůžu to teď prostě najít. Netušíte někdo kde to bylo, nebo kdo to byl? Díky moc!

      0 0
      • raw 4  

        Mám to samé… Někdy jdou ok a někdy se zblázní v půlce svihu a začnou přičítat nastoupany metry jak zběsilý..

        0 0
    • Kratter  

      Zdar, přešel jsem z MiBandu 4 na Instincty a chtěl jsem se zeptat, jestli lze nastavit stejně jako u MiBandu aby chodilo upozornění na hodinky z aplikací, jen při zhasnutém displeji telefonu?

      0 0
    • Rincewind  

      Ahoj, o těchto hodinkách jsem uvažoval, zdála se to být dobrá koupě za ty prachy. Pak jsem narazil na místní diskuze o nepřesném barometrickém měření nastoupaných/na­klesaných metrů. Takže vybírám dál a chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s barometrem v jiných hodinkách (nejen Fénix 6, které jsou asi OK, ale stojí raketu) Díky…

      0 0
      • Espen  

        Fénix 5 jsem kvůli barometru reklamoval (vráceny peníze). Vzhledově insticti překonají jen Fénix. O tom co vše to umí, už ani nemluvě. A pak jedině Fénix 6X, protože Fénix 6 jsou malý.

        0 0
      • Gwaihir  

        Upřímně – je to pro tebe must have feature? Já mám Fénixy 6, ale barometr asi není to hlavní. Patra to počítá ne moc spolehlivě. Pravidelně chodím do práce přes kopec a 5 pater do schodů. Někdy mám 10 pater splněno po prvním výlezu, někdy po druhým :) Taky jsem moc chtěl hodinky s barometrem, ale počasí podle barometru nesleduju a ty patra jsou asi v budově trochu problém.

        0 0
        • Rincewind  

          Upřímně – asi ano, ale možná mám jen přehnaná očekávání. U těch Fénixů 6 bych čekal, že nebudou takhle ustřelovat. Hodinky jsem chtěl jako univerzální mašinku na víc sportů – kolo, běhání, běžky, skialpy. Teď běhám jen s mobilem a ty výšky jen z GPS jsou občas dost mimo. Pak ten záznam šoupnu na Stravu a ta to převýšení ještě zvětší oproti třeba mapám.cz. Tak jsem si říkal, že barometr to musí změřit nejpřesněji, pokud se zrovna nemění počasí.

          K těm Instinctům jsem našel hezké porovnání tady na konci stránky:

          https://forums.garmin.com/…ding-too-low#…

          Je vidět, že barometr Instinctů reaguje pomaleji, než pravěký Garmin Etrex30.

          0 0
          • Gwaihir  

            Zas třeba při cyklistice 66km, 789 výškových mi nastoupane metry a naklesane metry liší třeba jen o 5m.

            0 0
            • Rincewind  

              Ale jo, to je super výsledek. Rozdíl jen 1,5 patra :-)

              0 0
              • Gwaihir  

                Ale někdy to prostě neklapne o víc. Třeba 6km běh výstup 99m, sestup 72m a to mi to začalo počítat začátek až za rohem (cca 5m do kopce). Ale je to v zástavbě a v kopci, takže když se dívám zpětně a běhám někde, kde nejsou domy, tak to sedí ± 2m, když je to v zástavbě kolem domu (docela prudký kopec), tak mě to hodí asi jinam a čísla nesedí.

                0 0
                • Rincewind  

                  Jestli je to v zástavbě nebo v kopci by mělo být barometru jedno, ne? Takhle to vypadá, že se ty výšky berou z GPS. Nebo je to problém kalibrace výškoměru při startu aktivity – ž ti zrovna GPS ukazuje špatnou polohu a výšku?

                  0 0
                  • Gwaihir  

                    i to je možné, kalibraci nedělám, teď od nové verze snad bude automatická.

                    0 0
    • Bradley  

      Ahoj. Chci si koupit Instincty a běhat a jezdit na kole v určité tepové zóně. Nechci to nijak hrotit, závodní ambice nemám ale loni jsem měl menší infarkt… Stáhl jsem si návod ale nepoznal jsem z něho jestli se dá nastavit nějaká signalizace překročení hranic zóny. Běhám se sluchátky a poslouchám hudbu z mobilu dá se to nějak nastavit že by to píplo do sluchátek nebo aspoň vibrovalo na ruce? Případně prosím o doporučení jiných hodinek vůbec se v tom nevyznám. Cena do 6000 – 7000 kč. Děkuji.

      0 0
      • jaja01  

        Nastavení aktivity Kolo, Alarmy. Tam nastavis horní dolní mez tepu, kterou ti to bude hlídat.

        Mám zapnuto upozornění na mezičasy, to chodí do sluchátek připojených k mobilu, jestli půjdou i ty Alarmy na tep nevím, to nepoužívám, to musíš zkusit.

        0 0
        • Bradley  

          Dík za odpověď. Zkusím ,uvidím když tak sem doplním info.

          0 0
      • Atilla  

        Hlavně si k tomu musíš pořídit hruďák , nebo optický snímač na paži. Jinak je to nepoužitelné.

        0 0
    • easyrider  

      Dával jsem i do vlákna s dvojkama. Pozorujete někdo podobný poškození na svých?

      0 0
      • Markony  

        Myslíš pasek ?

        0 0
      • kamator  

        Ano, mám to také tak

        0 0
      • Tomkac  

        A jak je to prosím s pouzdrem? Je to stejný nerozbitný gumoplast jako má G-shock, nebo se to dá doškrábat?

        0 0
        • easyrider  

          Hele já mám takový postižení, že furt mlátím hodinkama o futra a Instincty to zatím přečkaly bez známky poškození. Přijde mi, že ten plast je rvrdej jak kráva. Možná tvrdší než na G. Přecházel jsem z G a musím říct, že jsem hodně spokojený. Bohužel ty smart-sport modely od G jsou pořád dost pozadu a cenově bohuzel dost vysoko. A ani ta „nezničitelnost“ podle mě tu cenu neobhájí…

          1 0
      • Bruca  

        Na mých solarech jsem si zatím nevšiml.

        Ale je fakt, že teď mám zrovna neorigo pasek z aliexpressu a úplně bez problemu

        US $1.55 30%OFF | YAYUU Silicone Watch Band Strap for Garmin Instinct Smart Watch 22mm Replacement Band Wristband Wrist Strap

        https://a.aliexpress.com/_u8JouD

        1 0
    • easyrider  

      Uživatelé, netušíte, odkud bere data widget počasí? Už 14 dní mi hlásí, že čeká na data :/

      0 0
      • Bruca  

        Zkus restartovat hodinky i telefon, většinou to pomůže

        1 0
        • easyrider  

          Pomohlo. To mě taky mohlo napadnout :)))

          0 0
          • Bruca  

            To je fajn :)

            Mě to taky vždycky zabralo, ale manželce u vivoactive 3 pomohlo až tovární nastavení a nové sparovani. Těžko říct proč

            0 0
    • člen  

      Koupil jsem ve výprodeji Instincty, mám je tedy krátce. Jak signalizují stav baterie přesně před tím než se zcela vybijí? Nechci je ždímat do úplného vybití, ale nevím, zda poslední co ukazuji je jedna čárka nebo pak ještě následuje nějakou dobu piktogrsm prázdné baterky nebo ještě následuje nějaké blikani prázdné baterky. Díky.

      0 0
      • paw_jh  

        V nastavení se dá zapnout varování při dosažení určitýho procenta baterie – Nastavení – Správce napájení – Úspora baterie – Upozornění na slabou baterii. Jde tam dát 1–5 dnů.

        0 0
        • člen  

          A platí to pro obyčejný Instinct prvé generace? Já v nastavení podsložku Správce napájení vůbec nemám.

          1 0
          • paw_jh  

            No je pravda, že mám první generaci v solárním provedení, tak že by to bylo tím?

            0 0
            • sibicz  

              Nejspíš asi jo, bude to mít jinej firmware. Já mám obyč insticty přes rok a je to asi jediná nevýhoda, že prostě nevíš, kolik procet tý baterky tam je. Někdy, když máš 2 čárky z baterky, může to klidně vydržet ještě 4 hodiny na gpsce anebo taky jenom dvě. Teď se mi to právě vybilo na kole po 2,5 hodinách, a to jsem vyrážel se dvěma čárkama, ale okamžitě tam byla jedna, pak žádná no a pak smrt :D

              0 0
              • člen  

                Děkuji i ostatním za snahu o odpověď, zatím nevíce použitelná je tato. Tedy „smrt“ nepřichází ze stavu jedna čárka, ale chvíli ještě žijí bez čárky a pak už žádné varování nepřijde a smrt, jestli tomu dobře rozumím.

                0 0
                • sibicz  

                  Varovani prichazi. Myslim, ze to dokonce 2× zapipa „nizky stav baterie“ a az pak to umre. Ale aktivitu to jeste stihne ulozit, takze to neni treba nejak predcasne vypinat a ukladat.

                  0 0
      • Kratter  

        Nevím jak je to u obyčejných, ale u solárů, když přepnu do menu (dlouze tlačítko MENU/UP) tak se mi v kolečku ukazuje výdrž ve dnech a přeblikává to s procenty

        0 0
        • Bruca  

          Díky, to jsem netušil:)

          Asi na čase si po roce a půl přečíst manuál :D

          0 0
        • člen  

          Mám obyčejné a tam se mi v menu zobrazuje pouze baterie s příslušným počtem čárek.

          1 0
        • Bruca  

          Dotaz – jak jsi na tom prosím tě s vydrzi baterky?

          Já nabijel 18/4, teď mám 27 %, včera ráno bylo 35 %.

          Zdá se mi, že ze začátku drží dobře, ale ta poslední třetina mi docela mizí.

          tyhle hodinky mám nové v rámci reklamace (barometr), ty předchozí držely líp. Tak nevím, jestli to zkusit reklamovat znovu… I když 14 dní pořád není špatných, ale není to prostě ty původní 4 týdny u „starého“ kusu

          0 0
          • easyrider  

            14 máš se zapnutým tepem a vypnutým oxy? Mně to 14 dní (bez aktivit) v této konfiguraci dá. + od 22 do 6 ráno úsporný režim.

            0 0
            • Bruca  

              Přesně tak, tep zaply, oxymetr vyply. Úsporný režim nepoužívám. Plus mam ted zapnute move iq. Tak nevím, zkusím to vypnout

              Na to, že jsou hodinky staré 4 měsíce (co mám nové od reklamace), tak nic moc

              0 0
              • easyrider  

                Jen pro zajímavost. Tento týden jsem měl hodinky na ruce cca 12 h denně, půlku z toho v úsporném režimu. Zbytek dne byly v úsporném režimu za oknem. Výsledek? Úplně stejná výdrž, jako když je mám zapnuté na ruce 24 h denně :)

                0 0
          • Kratter  

            No, hodně používám GPS, takže netuším jak na tom jsem s výdrží. Po nabití mi to ukazuje cca 27 dní. Když nepoužívám GPS tak si to vezme asi 4% za den. (Mám zapnutý tep, vypnutý oxy a zapnuté move iq) ale já mám zase problém s nabíjením… strašně dlouho se mi hodinky nabíjí cca 1hod/10% (zkoušel jsem víc kabelů a jiné zdroje, ale rozhodně hodinky nenabiju za 2 hodiny) a když odpojím nabíječku před spaním třeba v 80% ráno mi to ukazuje 83% :D

            0 0
            • easyrider  

              27 dní? To mi ukazuje, když mám vypnutý tep. Výdrž a chování těchto hodinek je jedna velká záhada :D

              1 0
              • Bruca  

                Mě solary po nabití ukazují 26 dní, ale když se pohybuju na slunku, tak to vyleze něco přes 30. Ale reálně nabijim tak po 2–3 týdnech :D

                0 0
                • easyrider  

                  Teď jsem se ještě pošťoural v nekonečném menu a našel ve Sledování aktivit měření oxy ve spánku. Vypnul a rázem byl dojezd dvojnásobnej :)

                  2 0
    • Bruca  

      Dotaz – používáte někdo trekove hole spolu s garminem? Počítá vám to pak správně kroky? Mě jich to totiž započíta tak polovinu, tak nevím, jestli je to vlastnost nebo závada :-)

      Manželka má vivoactive 3, já mívám na stejné trase běžné o třetinu kroků víc – prostě dělám kratší kroky. Včera já s holemi 12000, manželka bez nich 20000. V podstatě každý výlet, kde mám hůlky, to dopadne takhle.

      0 0
      • jaja01  

        Ano, má to vliv. Věčné téma, počítání kroků s holemi nebo při tlačení kočárku. Kroky počítají hodinky akcelerometrem, snímají pohyb těla nahoru a dolů, ruka na holi nebo madle kočárku tento pohyb nepřenese vůbec nebo jen někdy.

        0 0
      • jIrI___  

        Ano, stejnou věc pozoruju i u sebe (staré FR230).

        0 0
    • člen  

      Moje Instincty asi mají problém. Po připojení k nabiječce ( při stavu baterie 2 nebo 3 čárky) zahlásí low battery a nic. Po opakovaném připojení a odpojení se nabíjení rozebehne, ale taky se mi stalo, ze za par minut opět přestalo. Mate někdo podobnou zkušenost a víte co s tím?

      0 0
      • Bruca  

        Jiný kabel jsi zkoušel? Případně odmastit konektor…

        Pak tovární nastavení, a když nezabere ani to, tak reklamace/servis

        0 0
        • člen  

          Jiný kabel nemám. Přemýšlím jak odmastit ten konektor. A) čim, B) jak to provést, myšleno u hodinek. Kablik mohu ponořit, ale co konektor na hodinkách?

          0 0
          • virtualcop  

            Nevím, jakej přesně maj konektor/kontakty Instincty, ale předpokládám, že podobnej, jako třeba Fénixy.

            I když se o hodinky staráš (myješ, otíráš atd.) tak ty kontakty mají tendeci oxidovat, ideálně třeba ve chvíli, kdy po nějaké aktivitě, kde ses pořádně opotil, je pak bez omytí dáš nabíjet – sůl v potu + vlhkost + průchod elektřiny přes ty miniaturní pérové kontakty pak tu oxidaci ještě urychlý.

            Takže občas vzít třeba čistý líh, nebo kapku octa, roztok jedlé sody atd. a ideálně malým kartáčkem ty plošky kontaktů na hodinkách vydrbat a to samé na straně nabíjecích konektorů u kabelu. Pak samozřejmě pořádně umýt a vysušit (po lihu není potřeba).

            Já ty lehce zoxidované kontakty poznám tak, že se mi hodinky nabíjejí hodně dlouho (třeba více, jak 4h), nebo je musím do nabíječky „cvakat“ několikrát, než vidím, že začnou nabíjet. To mi signalizuje, že je čas na údržbu :)

            A to mám prastaré F3HR, kde ty kontakty byly snad pozlacené a opravdu kvalitní – vzpomínám si, že snad F5 (ty první verze) se kvůli pekelně a rychle oxidujícím kontaktům hojně reklamovaly.

            Samozřejmě, že u Tebe může bejt i jinej problém, ale jako první bych tu pořádnou očistu kontaktů na hodinkách/nabíječce vyzkoušel.

            0 0
            • Bruca  

              Vidíš, já na konektoru mám nacvaklou krytku, aby se mi nezanasel bincem. Ale je fakt, že po koupeli v moři taky oplachuju.

              Jinak používám na odmasteni technický líh nebo isopropyl, a papírový kapesnik

              0 0
              • virtualcop  

                V zásadě správně:)

                Jen technicky ty kontakty neodmasťuješ, ale potřebuješ odstranit tu mikrovrstvičku nevodivého oxidu z povrchu, která se tam bohužel udělá, i přes každodenní klasické mytí a běžné čištění. Takže jednou za měsíc vzít přímo kontakty měkkým kartáčkem s kapkou nějakého octu nebo sody (co právě odstraní ten oxid) je optimální. Na hodinkách i nabíječce.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Hodinky muzes taky ponorit a kdybys to delal pravidelne a staral se o ne, tak neresis tento problem.

            Ja hodinky nosim 24/7, presto je po kazdem behu omyju od potu.

            Jiny kabel nemas? V cem je problem? Objednam novy, vyzkousim a pripadne vratim v zakonne 14 denni lhute jako nevyhovujici.

            0 1
            • virtualcop  

              I při pravidelném mytí (ať už po zátěži, nebo jen v rámci mytí rukou) to tu oxidaci neřeší úplně – samozřejmě je to lepší, než nic. Ale přečistit občas kontakty trochu „specializovaně“ je rozhodně přínos.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Mám třetí Garminy a nikdy jsem to neřešil, tak nevím. A ty moje hodinky dostávají opravdu záhul co se týče potu. Ale zrovna tohle mám pocit Garmin v záruce řeší. ANo, mám ten pocit, že se to řešilo u Fénix 5 …

                0 0
                • virtualcop  

                  Buď rád :)

                  Stačí člověk, který má agresivnější pot a je to pak problém. Tím občasným „sofistikovanějším“ čištěním se tomu dá trochu pomoci, či právě předcházet reklamaci v rámci tohohle problému.

                  Já to prostě raději dělám, protože mne to stojí starej zubní kartáček, kapku octa a 3 minuty jednou za měsíc.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Hehe, agresivnější pot. To mi připomnělo, jak jsem měl období, kdy jsem byl líný umývat hrudní pás a on se úplně rozpadl po pár měsících. On už měl teda za sebou asi 2700 hodin provozu, ale i tak jsem ho tím oddělal :-)

                    0 0
                    • virtualcop  

                      No pot je svinstvo o tom žádná :)

                      A někteří lidé vylučují prakticky kyselinu (či zásadu?) a tak ničí vše daleko rychleji, než jiní.

                      Oblečení, boty, pásky hodinek, gripy, omotávky, rámečky brýlí…

                      0 0
      • kamator  

        Já mám obdobný problém při nabíjení z power banky.

        0 0
        • Bruca  

          Hodinky mají moc malý odběr a powerbanka mnohdy usoudí, že se nic nenabiji a vypne se. U alzackych (a myslím i u xiaomi) to chce podržet na cca 5–10 vteřin zapínaci tlačítko a pak až připojit hodinky. Tak se prý zapíná ten „malý“ odběr

          1 0
        • virtualcop  

          Tenhle problém je spíš daný elektronikou powerbanky – spousta powerbank nespustí elektroniku při nějakém neznatelnějším odběru (nebo jí za chvilku zase vypne) a nabíjení hodinek je právě ten příklad, kdy se z powerbanky tahá jen pár desítek miliampér (zatímco například při nabíjení mobilu tam tečou proudy v rámci jednotek ampér).

          Pokud powerbanka funguje normálně při nabíjení něčeho „žravějšího“, bude to pravděpodobně v tomhle.

          0 0
          • kamator  

            Ano, ostatní zařízení se nabijí korektně. Já tu power banku používám výjimečně, tak mne to zaskočilo. Myslel jsem, že bude problém s Instinctama. Docela by mne to mrzelo, protože i po třech letech fungují dobře, jsem s nimi spokojen.

            0 0
    • easyrider  

      Guys nestalo se vám v poslední době, že se vám přestaly párovat s hrudními pásy (mám Polar) přes BT? Mám doma dva a nechytí ani jeden. Slzička

      0 0
      • Forester  

        baterie?

        0 0
        • easyrider  

          V obou pásech nový.

          0 0
          • Breakpain  

            Kktina, ale nema polar predepsanou baterku? Ja uz nevim, v cem jsem to resil, ale s baterkou od nejakeho vyrobce to odmitalo spolupracovat.

            Jo uz vim … ShockWiz …

            Tak jen jestli mas overeno, ze ty pasy opravdu „jedou“.

            0 0
            • Kubiczech  

              Polar do hruďáků dává CR2025 Panasonic, ale funguje s jakoukoliv značkovou baterkou stejného typu. Problém jsou neznačkové baterky (Čína, Ikea a podobně), to by mohlo dělat rotyku.

              0 0
      • Forester  

        ještě mě napadá, že mohl odejít ten pás, ne čidlo … ale zase, oba najednou je blbost, no … já jen, že jsem teď jeden pás vyhazoval … životnost na můj nesport cca 2 roky. Čidlo je nesmrtelné :-)

        0 0
    • sibicz  

      čauves, nestává se vám poslední dobou, že vám někomu hodinky naměří absolutně nesmyslný převýšení? Teď poslední pár jízd mi to vyplivne v Garmin apce pokaždý převýšení přes 3tis, 5tis a dneska dokonce přes 7tis metrů a přitom jsou to maximálně stovky. Asi trochu blbne ten barometr, ne? :D pomůže factoryreset nebo to mám rovnou zreklamovat?

      Díkes

      0 0
    • Kratter  

      Zdar, zkoušel někdo z vás párovat instincty s Varia Radarem?

      0 0
      • jaja01  

        Instincty nejsou v kompatibilních zařízeních, vzhledem k jejich displayi se nedivím.

        Podle Garmin fóra by měly fungovat I2 od určitého FW.

        0 0
        • Kratter  

          Nejsou no, ale to nejsou ani F5 a stejně na nich funguje. I2 jsem viděl na youtube, I1 by mohly teoreticky ukazovat to stejné.

          0 0
    • easyrider  

      Co to totot? To je nějakej novej skin?

      0 0
      • Kratter  

        Tohle mi to při nabíjení neukazuje :D takhle se ti to přepne jakmile to zapojíš?

        0 0
        • easyrider  

          Jj dnes poprvé. A nejde z toho vyjet. Aktualizace jsem si nevšiml

          0 0
        • easyrider  

          Tak to bude asi šetřit spotřebu při nabíjení. Teď se mi nabily za 2.5 hodiny , to je snad rekord

          0 0
      • jaja01  

        nevim, jak na Instinctech, ale bude to podobne ne-li stejne:

        Nastaveni/Sys­tem/Rezim USB … Garmin/MTP

        0 0
    • easyrider  

      Borci mám na svoje hodinky požadavek, který asi neumějí. Nastavuju si profil aktivity (aneb jak má vypadat displej/e při aktivitě) a chtěl bych tam mít druh sportu, konkrétně silniční/horská cyklistika. Došel jsem k závěru, že jediný způsob, jak to tam dostat, je zkopírovat aktivitu, která už existuje a má patřičný typ aktivity. Nikde jsem nenašel, že by to šlo změnit. Daj se ty profily aktivit nějak spravovat přes PC. V těch hodinkách to není úplně pohodlné… Díky za postřehy ;)

      0 0
      • Kratter  

        Zkopírovat a rozlišit názvem, v connectu ale jinej typ aktivity mít nebudeš. Nedají, bohužel…

        0 0
        • easyrider  

          No to je další věc, že v Connectu je asi 8 druhů cyklistiky. Tohle nemaj dotažený. Přitom by stačilo sakra málo…

          0 0
          • Kratter  

            Je to tak. Holt Instincty jsou trochu jednodušší. Myslím, že u Fenixů takovej problém mít nebudeš;)

            0 0
    • člen  

      Pokud se nechám Instincty navigovat na kole po predem přípravě trase, vedle slepé mapy se mi nahoře odečítání vzdalenost do další odbočky. Bohužel 50 km mi hodinky zahlasi do cíle 50 km a pak už jen na stejném místě zobrazuji odecet vzdálenosti do cíle. Což mne absolutně nezajímá a chybí mi informace, jestli je další odbočka za par metru a mám být ve střehu nebo za 5 km a klídek. Nedá se ten odečet do cíle někde zrušit?

      0 0
      • Kratter  

        Tohle mi dělá pokud se nechám navigovat po sice předem připravené trase, ale v opačném směru. Jedeš v plánovaném směru nebo obráceně?

        0 0
    • krabica  

      Jsem trochu zklamán, žádný model z řady Instinct nepodporuje připojení k elektronickému řazení, což je škoda, dost se to hodí třeba k upozornění na vybité baterky.

      0 0
      • novas752  

        Cože to?

        0 0
        • keymaker  

          Ze k Instinctum nepripojis treba Di2, jen abys treba videl, jak mas nabito

          0 0
          • novas752  

            No jo, ale to ti ukáže samotné řazení diodama…

            0 0
            • krabica  

              Tak nějak na hazku vůbec nečumím, hodinky vibrujou a ukážou nízký stav baterie…

              0 0
              • novas752  

                A že je potřeba se vylulat hodinky taky zavibrujou? :-)

                1 0
                • krabica  

                  Když nemáš nic jiného na práci, než vrtání v kole proč ne, ale já prostě hodím kolo do kouta jdu dělat něco užitečnějšího… Kdyby ta dioda aspoň byla výrazná, jenže za denního světla není pořádně vidět, jakou má barvu a jestli vůbec svítí. Píšu o AXS, DI2 neřeším, tam mě informuje Edge na řídítkách.

                  0 0
                • keymaker  

                  Ne. Jen zapipaj. A pipaj dokud si nedojdes :-P

                  0 0
          • krabica  

            Je to škoda, kvůli takové funkci se zas člověku nechce připlácet za Fenixy, zvlášť když jsem je pořídil na ježdění po trailech, kde snadno můžou přijít k úhoně…

            1 0
    • easyrider  

      Borci asi mi po dvou letech začíná odcházet baterka. Dnes ráno dobyto na 40 %, po 40min jízdě do práce padly na 20 %. Uďo, to není noumauní. Zaznamenali jste taky někdo něco podobnýho? Mám dva měsíce do konce záruky… asi jim to zkusím poslat.

      0 1
      • poison  

        Neváhal bych mě potkalo něco podobnýho půl roku po záruce.Podotýkám že zažili max sprchování/plavání…

        0 0
        • J1RKA  

          tak ono koupani a sprchovani ty hodinky spis cisti, nejhorsi je pot

          0 0
        • easyrider  

          Super, díky za info. To ti odpověděli z Garminu či přeprodejce? Navíc mi výškáč hlásí pičoviny, tak to vezmu jednou vodou načisto.

          0 0
          • poison  

            Mám po záruce takže jinej servis.

            0 0
            • easyrider  

              No servis za 2.2 u dva roky starých hodinek za nemálo peněz to pro Garmin není pěkná vizitka…

              0 0
              • hrota  

                Pokud to není problém série, ale kusu, tak to žádná vizitka není. Mám svoje Instincty uz 3 roky, nechovám se k nim vůbec hezky a krom pár šrámů furt jedou.

                0 0
                • Kubiczech  

                  Vizitka je spíš to, že ti Garmin ty hodinky neopraví, protože neopravují vůbec nic, a ty musíš poptávat nejrůznější domácí kutily. Tohle bych viděl na Depag, což jsou vocasové největšího kalibru.

                  1 0
    • Paja1971  

      Ahoj. Mám Instincty Solar už přes rok, vše bez problémů. Nosím je pořád.Nepoužívám je moc pro aktivity, jen občas, spíše jako vysílač tepu pro Edge.

      Dnes se jen tak dívám na tlak vzduchu a ukazuje mi to 60 hPa a výšku 11000 metrů. Zkoušel jsem barometr i výškoměr kalibrovat, ale to nepomohlo.

      Nemůže být čidlo nějak zanesené? Nebo to bude na reklamaci, co myslíte? Díky

      0 0
    • easyrider  

      Tak po 22 měsících reklamace (baterka, barometr) a vráceny peníze. Tak přemýšlím co dál. Přemýšlím, že pořídím dvojky nebo Edge 520… Ten jsem si vyzkoušel a oproti hodinkám obmotaným kolem řídítek je to trochu jiný level :)

      0 0
      • kerim  

        Oboje :-) mám dvojky půl roku jako hodinky na vše, do práce,(truhla­řina)výlety, procházky se psem atd a Edge explore z druhé ruky na kolo. Za mě ideální kombo…

        0 0
      • novas752  

        Já mám teď dvojky téměř rok a jsem s nima velmi spokojený. Celodenní nošení, kolo.

        0 0
        • Atilla  

          Měl jsem 1,2 a teď mám 2× a jsou boží. Výdrž skvělá, platby, solár, vzhled,…

          0 0
          • Kratter  

            Taky mám 2X a nemůžu si je vynachválit, předtím jsem měl jedničky

            0 0
          • Atilla  

            A svítilna je perfektní, není snad den kdy bych jí nepoužil.

            0 0
          • easyrider  

            Joooo 2× by se mi taky líbily, ale už jsou mimo badžet. :)

            0 0
    • krabica  

      Orosili se vám někdy zevnitř Instincty? Předpokládám, že řešením je reklamace…

      0 0
      • orm  

        Mne se to nikdy nestalo a ano, resil bych to reklamaci, protoze ta voda tam drive nebo pozdeji udela neplechu.

        0 0
      • Breakpain  

        reklamace

        0 0
    • Kratter  

      Zdá se to jen mně, nebo přidali počet bodů na navigaci? Dřív jsem musel dělit trasu po cca 40 km, ale přes Vánoce jsem měl i přes 100 a žádnou chybu dosáhnutí limitu navigačních bodů mi to nehlásilo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.