• milan.v

    Navazuji na toto téma k původnímu modelu Edge 1030, jedná se o rozdílné přístroje, co se týče HW a také i FW, pár majitelů už tu nového Plus je, tak se podělte o své zkušenosti, sdílejte…

    Pár zajímavých recenzí:

    https://www.youtube.com/watch?…

    https://www.youtube.com/watch?…

    https://www.youtube.com/watch?…

    https://www.youtube.com/watch?…

    https://www.youtube.com/watch?…

    https://www.youtube.com/watch?… Campenaerts :o)

    https://www.youtube.com/watch?… SVK srovnání 1030ky a 1030ky Plus


    Vlákno na Garmin fóru

    https://forums.garmin.com/…ge-1030-plus


    Původní Edge 1030 jsem krátce také zkoušel, nepřesvědčil mě, hodně negativ, takže šel z domu, ale Plus zařazuji jako jednoho z kandidátů na výměnu 830ky, kterou teď mám.

    Vlákno na Garmin fóru s tolika nahlášenými chybami mě ale hned trošku srazilo zpátky na zem, ale to nic nemění na tom, že se mi tento slibný přístroj líbí. Kdyby vyšla ve 2021 například něco jako 940ka o něco málo menší, měl bych jasno hned… :o)

    1 1
    • milan.v  

      FW Edge 1030 Plus Version 4.00

      https://forums.garmin.com/…ow-available


      Tak snad odstraní většinu problematických věcí v SW, se kterými přišel na trh…

      0 1
    • Peter777  

      Mate niekto Garmin 1030? Aky je presny rozmer displeja? Na stranke pisu iba ze je uhlopriecka 89mm, resp. kolko ma pixelov.

      Kolko ma sirku, vysku ten display?

      Este jedna otazka. Mam cestny bicykel a horsky bicykel. Celkom sa mi paci velkost displeja tej 1030 plus. Akurat neviem, ci na MTB vzhladom na otrasy nie je 1030 plus prilis velka a tazka. A zase nemozem mat 2× GPS. … 1030+ a 830.

      Mate niekto 1030tku na MTB? co si o tom myslite?

      Dakujem

      0 0
      • xtonda  

        Když znáš rozměry v pixelech a úhlopříčku, tak se to dá spočítat. Zapřemejšlej.

        0 0
      • milmat  

        S 1030 mám špatnou zkušenost, snáší špatně nárazy a časem si ulomí packy na zámku (i origo Garmin) do držáku. To byl hlavní důvod, proč jsem přešel na 830. Prostě je dost velká a těžká.

        Velikost displaye na 830 je naprosto v pohodě, není o moc menší, dobrý kontrast, funkčně totožné. Mám ji už přes rok možná už dva.

        1 0
        • Smazaný účet  

          Jak bys porovnal funkčně 1030 s 830. Mám E1000 a asi ji bude čas vyměnit. Nějak pořád váhám, chtěl jsem původně 1030Plus ale na 830 čtu lepší zkušenosti. Dík

          0 0
          • BB  

            830 má novější a lepší HW než 1030. Jde zejména o obrazovku a procesor. Jinak funkčně je to skoro stejné. Měl jsem 1030 a teď mám 830 a je to o třídu jinde.

            0 0
            • milan.v  

              Já už jsem tu ty rozdíly 1030ky/830ky, jak jsem je vnímal, také psal ve vlákně k 1030ce…

              Každopádně je potřeba striktně rozlišovat 1030/1030 Plus, navíc jsme ve vlákně právě 1030ky Plus, která je po boku 830ky, co se týče HW…

              0 1
            • milmat  

              Přesně tak. Měl jsem 810, 1000, 1030 a teď 830. Dnes bych vybíral mezi 830 nebo 1030Pro. 1030Pro bych bral pro vetší výdrž, ale jinak u mne vede 830. Malá, lehká, výdrž dobrá na jednodenní akce. Velikost čísel při 10 polích na obrazovce zatím OK (lepší kontrast než u 1030, ale o kousek menší).

              0 0
              • milan.v  

                Myslíš 1030 Plus

                0 0
                • milmat  

                  Myslím 830 u té velikosti datových polí. HW je možná u 1030Pro výkonnější, neviděl jsem ale benchmark. Já doporučuji 830, protože se mi na 1030 ulomily packy držáku. Bojím se, že u 1030Pro by to bylo stejné díky hmotnosti a velikosti.

                  0 0
                  • milan.v  

                    Ne, myslel jsem, že motáš 1030 Pro / 1030 Plus… Pro je jen označení nějaké prodávané bundle varianty.

                    A srovnávat 1030 Plus a původní 1030 je zcestné, protože to nové Plus už je HW o ty dvě galaxie dál, má ten nový dotykový displej jako 830ka, rychlý procesor, dostatek paměti, jen je to samozřejmě dané do stejného těla jako ta 1030ka…

                    0 0
                    • kandelik  

                      Jak píšeš, je třeba rozlišovat 1030 a 1030plus. Také jsem přešel z 1030 na Plusko (ještě předtím 1000), tak můžu srovnávat.

                      U 1030 se mi povedlo 2× ulámat packy úchytu, což bylo způsobeno neoriginálním držákem a nehodou. U Pluska zatím drží.

                      Bezvadná je rychlost HW a hlavně výdrž baterie (2–3% za hodinu s tepákem, kadenci a radarem). Bohužel jo to strašně návykové

                      a člověk když často nejezdí, zapomíná nabíjet. Ale zatím se nestalo, že bych šel na nulu:)…

                      0 0
                      • milmat  

                        Kdyby nějak zlepšili ten držák na 1030 Plus, tak to byla dobrá zpráva. Ale jelikož se nezměnily rozměry a hmotnost, tak by museli použít jiný plast. Ono se to projeví až po nějakém čase. Garmin tvrdil, že je potřeba používat výhradně jejich předsazený držák. Měl jsem problém i s nim na 1030. Reklamace této mechanické závady je pak složitější. Proto jsem přešel z 1030 na 830.

                        Ta výdrž 1030 Plus vypadá dobře, já to mám na 830 výrazně horší, ale mám tam navíc ještě wattmetr. Lepší výdrž 1030 Plus by byl asi jediný důvod, proč jít do ní namísto 830. Otázkou je celkem velký cenový rozdíl ~6000 Kč.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Přijde mi, že ten nový kus 1030 po reklamaci má packy odolnější, protože těch několik pádů s vykopnutím Garmina do prostoru pacičky přežily.

                          0 0
                    • milmat  

                      Jo, myslel jsem Plus ne Pro.

                      0 0
      • Lada1  

        vozím na představci (110mm). Na MTB bych se bál v lese mít GPS vystrčenou před řidítka

        0 0
    • Fifa2  

      Dovolim si prispet svoji zkusenosti s 1030 a mozna Garminem obecne (bude to spis horekovani nad 1030)

      1. Kdyz mi prisla byl jsem dost prekvapen jak je tezka
      2. Display vypada jak z doby kamenne – kazdy mobil ma lepsi – velikost na zobrazeni jakychkoliv cyklistickych parametru je ok, ale na navigaci uz je to horsi, stejne tak Garminovske mapy nic moc. Mapy.cz na mobilu jsou nasobne lepsi a kdyz potrebuju neprejet kritickou odbocku tak to stejne radeji konzultuju s mobilem
      3. Oficialni vydrz baterek 8 hodin (na to ze to je cyklocomputer) mi neprijde nic moc, ale myslim ze vydrzi o fous dele. Nicmene na vylet na tezko na vic dni bez moznosti nabijet je to dost malo (ze existuji powerbanky ktere resi muj problem vim, ale proc sebou tahat dalsi kram)
      4. Na MTB mam Garmina ve stanardni objimce kterou s nim dostanete na predstavci a tam je to uplne ok
      5. Na silnici mam riditka integrovana s predstavcem a drzak na garmina ze spodu na 2 srouby na takovem „lizatku“ vystrcenem pred riditka. Pokud vim neexistuje zadne ktere by se po case neulomilo. Sam jsem to vyresil zesilenim (vypodlozenim) ze spoda. Tim jak je to vylozene do predu, to ale stejne dost pruzi a klepe se a vibruje. To ze to pruzi je mozna dobre, protoze to alespon nedostava rany „na tvrdo“ Tim se dostavame k vubec nejhorsi vlastnosti a tim je
      6. Bajonetovy mount. Konstrukter ktery tohle nechal (nejspis z duvodu kompatibility na) 123g (podle specifikace) tezkem zarizeni by mel byt za ten mount povesen do pruvanu. Nic by se mu nestalo, protoze by ho ten mount neudrzel. Stejne tak nema dlouhodbe sanci vydrzet 1030 vibrace na kole a kazdemu drive nebo pozdeji odejdou ta kridylka bajonetu. Paradoxne bych rekl, ze vic trpi na silnici na vyse zminenem lizatku, nez na predstavci na odpruzenem biku. Reklamace je na prd, protoze se jedna o konstrukcni chybu. Resi to https://www.dogearsgps.com/ ale pak se zase zacnou lamat mounty na kole (ty nastesti nejsou tak drahe) a je to v podstate spotrebak.

      Do budoucna premyslim, ze na MTB zacnu misto bajionetu pouzivat nejaky standardni drzak na telefon a na silnici si vyrobim vlastni drzak s DualLockem pres cela zada 1030. (kdo nezna DualLock od 3M, vrele doporucuji seznameni)

      Obecne, bych rekl ze Garmin dela super senzory, GPS i slusnou apku a ekosystem k tomu, ale vlastni zobrazovaci (a dost predrazeny) HW at uz cyklocomputery nebo chytre hodinky je jak za krale klacka. Kdyby si muj telefon umel povidat se vsemi senzory co mam na kole (krome klasickeho HR a speed senzoru taky vyskomer, kadenco/wattmetr) a pak to vsechno jeste nahral do nejakeho slusneho multisport ekosystyemu tak budu spokojenej. Garmin Connect neni uplna hitparada ale relativne slusne umi integrovat vsechny sport tracking aktivity neb nejenom kolem ziv je clovek. Takze (ackoliv me to sere) musim konstatovat ze Garmin je furt nejlepsi.

      I kdyz stejne se ty vsechny cloudo-webovy sracky nevyrovnaj klasickemu PolarProTraineru a Golden Cheetahu (o tom neni treba diskutovat)

      Tak jsme se vyplakal a ted do me :-)

      0 1
      • Jano86  

        Ja osobne na 830 v teréne keď pustím navigáci tak to nemá chybu.. Nikdy som nezabloudil a vždy to jelo ok.. A zas mapy. Cz a tohle zrovnanavat nejde…

        0 0
      • milan.v  

        Hele, Fífo, tady je ale vlákno k 1030 PLUS, celá řada věcí je diametrálně odlišných, například zrovna výdrž baterie, displej,…

        Tvé lamentování patří do vlákna k Edge 1030…

        0 1
      • jaja01  

        pokud budes chtit cyklocomputer s displayem, ktery maji telefony, pripravis se o dalsi hodiny vydrze

        ano, mapy standardne dodavane ke garmin zarizenim se s podklady v mapy.cz nedaji srovnavat, proto ale existuje bud moznost zakoupit Ceske TOPO mapy nebo stahnout zdarma lepsi mapy treba odsud VasaM

        co se tyka lamani predsazeneho drzaku nevim, odkud cerpas informace o tom, ze se kazdy musi zlomit?!, pouzivam originalni uz leta a bez problemu

        0 0
      • koko0925  

        A jak jsi přišel na těch 8 hodin? Garmin píše „až 20 hod“ což se mi v praxi potvrzuje. Ty držáky mám v poho, nevím co s tím vyvádíš, že se ti to láme.

        0 0
        • koko0925  

          Jo a ten bajonet je asi to nejlepší co Garmin vymyslel, dokonce to po něm opráskli i jiný výrobci.

          0 0
        • milan.v  

          On má ale původní 1030ku, takže tam to přibližně sedí, když je zima, hodně připojeného…

          0 1
    • Fifa2  

      Co se tyka drzaku – pisu o drzaku pod aeroriditka – uchyceni zespoda na 2 srouby, takovy podle meho nazoru originalni od Garminu neexistuje, ale jestli se pletu, rad se necham poucit. Omlouvam se ze brecim nad 1030 ve vlakne 1030 PLUS. Moje tema je spis o drzacich a to je obecne. Zejmena bajonetovy drzak a tezka 1030 (jakakoliv)

      0 0
      • milan.v  

        Ne, brečel jsi v bodě 2 a 3 nad displejem a vydrží baterie, 1030 Plus má obě tyto věci vyřešené novějším HW a vylepšené SW…

        Zbytek, držáky a způsob uchycení, to je pak něco jiného…

        To jsi ale snad věděl před koupí, když to je stanovený Garmin standard už hodně let…

        0 1
    • 01carbon  

      necha se nejak pustit navigace pro trase nalezene v historii. najdu trasu, zobrazim mi to v mape, napise jak jsem to jel… ale za jizdy jsem neprisel na to jak si pro te trase pustit navi.

      0 0
      • milmat  

        V Garmin connect, vyber trasu z historie a je tam volba – vytvořit trasu. Pak ji pošli do Garminu.

        0 0
        • 01carbon  

          v mobilnim connectu kdyz si trasu najdu a zobrazim tak mohu upravi aktivitu, pridat odebrat zarizeni,, ulozit do oblibenych, smazat. nic z toho mi nedovoli to poslat do 1030. A uz vubec ne kdyz bezi aktivita (bych ji musel prerusit (ok) nebo gimport.

          ale ja tu trasu nasel primo v 1030, trasa+mapa v nejakem meritku se mi zobrazi, ale do navi se mi to nepovedlo. a kdyz zmenim meritko tak abych videl odbocky tak trasa zmizne.

          0 0
          • tsunami  

            A koukáš na trasu nebo aktivitu?

            Trasy jsou v Connectu menu “Více->Tréning->Trasy” a když tam otevřu trasu, tak přes menu schováné vpravo mahoře pod třema tečkama ji mohu upravit nebo odeslat do zařízení.

            0 0
            • 01carbon  

              kdybych to mel mezi trening trasay tak tu nic nepisu – to delam bezne. jenze tentokrat neprobehla spravna predstatrovni priprava :) a trasu jsem si predem neulozil a tu lonskou asi vymazal..Ale uz kdyz ksem byl na ceste jsem chtel jet to same co mimuly rok,

              0 0
              • tsunami  

                sry, v 830 si otevru Historie->Jizdy, otevřu aktivitu, v hamburgerovem menu dole mam dve možnosti – Odstranit a Uložit jízdu jako trasu. Není to to co hledáš? Třeba to v 1030 bude stejně…

                0 0
                • 01carbon  

                  jop to je ono a dokonce to jde i kdyz je pustena aktivita. tak nevim kam jsem vcera za jizdy koukal, ze jsem to nevykoukal. zkousel jsem do toho dloubat dobre 10–15km D.

                  0 0
    • František Kováč  

      Poradí mi prosím někdo jak nastavit aby mi garmin edge 1030 plus ukazoval live strava segmenty?mam placenou stravu a nezobrazují se mi vubec

      0 0
    • QANTAS  

      Zdravim, neporadil by mi nekdo jak nastavit nebo spise zvyraznit objekty v mape u Garmina 1030 plus, z niceho nic mi najednou temer zmizeli objekty, pudorysy objektu jsou slabe videt

      Diky moc M.CH.

      0 0
    • JoE70  

      1030 Plus je dosť šmejd.

      1. Displej má vygrcnuté nekontrastné farby. Mapa je zle čitateľná v šere, pod mrakom etc. Trochu lepšie je to na slnku, ale aj tak bieda. Navyše nie je možné nastaviť veľkosť a farbu šípky zobrazujúcej polohu. Rsp. má režim kontrastnej mapy, ale vtedy každé zakrivenie trasy (kde nie je odbočka, iba mierne zatočená cesta) berie ako odbočku a prepína sa z dátovej obrazovky do mapy, ako pri odbočke. Strašne otravné a vlastne nepoužiteľné.
      2. Procesor je strašne pomalý. Pri posúvaní mapy často laguje. Navigácia nezvláda prepočítať trasu v teréne. Ak zmením trasu, tak ju síce prepočíta, ale už nedokáže spočítať výškový profil a nefunguje ani funkcia climbing. Takisto ak naplánujem trasu v zariadení, väčšinou ju nedokáže spočítať korektne. Nespočíta spomínaný výškový profil a niekedy ani nefunguje zobrazovanie vzdialenosti k najbližšej odbočke. Zobrazuje tam celkovú vzdialenosť do cieľa. Tipujem, že to je rovnako ako v prípade displeja daň za úsporný procesor. Zariadenie vydrží 20h, ale funkčnosť je veľmi obmedzená.
      3. Pri odbočovaní, keď sa obrazovka prepne automaticky do mapy, sa na mape nezobrazí korektne smer a vzdialenosť k ďalšej odbočke. Zobrazuje tam nezmysly.
      4. Barometrický výškomer ako keby tam ani nebol. Nemá žiadne možnosti nastavenia, nedá sa zobraziť tlak, etc. Zhola nič. Doma mám skalibrovanú výšku, ale po každom výjazde, aj krátkom, mi ukazuje nezmyselnú nadmorskú výšku. Rozdiel aj 20m. Pričom tlak sa nezmenil.
      5. Niekedy sa stane, že namiesto odbočky, kruháča etc, zobrazí pri odbočovaní na mape nejaké nezmyselné vektory. Pričom tie dáta v mape sú. Stačí sa prepnúť do dátovej obrazovky, potom späť do mapy a odbočku zobrazí korektne. Veľa krát som zle odbočil, kým som prišiel na to ako to funguje.
      6. Nie je žiadna možnosť nastaviť zvuk. Priradiť zvuky k akciám, nastaviť kedy chcete aby pípal, nastaviť hlasitosť etc. Absolútne nič. Iba on/off.
      7. Keď sa potrebujete súrne rýchlo dostať npr. domov,Garmin nedokáže spočítať najkratšiu trasu. Vždy spočíta aj o 60% dlhšiu trasu ako je najkratšia (samozrejme bez diaľnic etc). Dokonca vždy spočíta trasu dlhšiu ako je tá, po ktorej som do daného miesta došiel. V takom prípade pomôže iba mobil. Aj keď sa potrebujete zorientovať kde ste, potrebujete mobil. Lebo ten displej Pluska je celkovo tragický vo všetkých smeroch. Celkom slušne sa dá naplánovať trasa v mobile v Connect. Ale do Garminu ju nedostanete, pokiaľ nemáte kvalitný dátový signál. Pre mňa nepochopiteľné zmýšľanie Garminu.
      8. Citlivosť GPS je v porovnaní aj s lacným mobilom slabá. Pri rýchlejšej jazde to nevadí, pri chôdzi (pomalej jazde na mtb), zobrazuje polohu asi tak presne ako prvé GPS čo som mal možno pred 18 rokmi. Možno aj horšie.
      9. Je to môj prvý Garmin a bol to pre mňa veľký šok, čo dokáže Garmin predávať za 520 GBP. Na druhú stranu, čítal som názory, že Garmin je celkovo tragédia, ale ostatné značky sú na tom ešte horšie. Neviem posúdiť.

      Toľko v krátkosti. Na mtbiker som popísal podrobne všetky problémy aj so screenshot.Tam ma obviňujú, že neviem Garmin používať, nechápem o čom je cyklonavigácia etc. Ja si nemôžem pomôcť, proste 1030 Plus ma vrátil do roku 2000.Má neuveriteľné množstvo bugov ktoré nikto neopravuje. Skôr možno pridáva ďalšie.

      0 0
      • milan.v  

        Než jsem došel do bodu 9, chtěl jsem se zeptat, jestli jsi měl nějaký Garmin předtím… Displej, procesor jsou ty nejlepší, co kdy Garmin ve svých zařízeních měl…

        Dva roky zpátky by sis koupil 1030ku a asi bys ji musel hodit do škarpy…

        0 1
      • jaja01  

        vice jak polovina bodu je o tom, ze bud neumis Garmin pouzivat :-) nebo nechapes, jak ktera funkce funguje, nebo nechapes duvody, proc to je zrovna tak, jak to je

        0 0
        • JoE70  

          OK. Na podobné príspevky som už zvyknutý. Tak mi pls vysvetli polopate, prečo keď zle odbočím a Garmin prepočíta trasu, nedokáže zobraziť výškový profil ani climbing. Zobrazí ich až keď sa vrátim na pôvodne naplánovanú trasu, ktorú som plánoval v PC.

          Nie si jediný, podľa koho to tak má byť a ja som lama. Ty budeš isto prvý, kto to aj dokáže vysvetliť. Potom môžeme prejsť všetky body. Kľudne dodám aj screenshoty.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mně to přijde logické. Garmin nemůže vědět, že se vydáš mimo naplánovanou trasu a kdy a kde to bude. To by musel mít v paměti všechny kopce Světa.

            0 0
    • koko0925  

      Tak třeba k bodu 7. Musíš mít k profilu taky správný výběr tras. Pro MTB lesní cesty, pro silničku silnice. To děláš v úvodním nastavení každého profilu. Pak při zadání návratu akorát vybereš zda chceš jet zpátky po stejné trase nebo nejkratší cestou. Pak tě to právě bere buďto lesem nebo po silnicí. Funguje to výborně.

      0 0
      • JoE70  

        Nefunguje. Nastavené to mám správne. Vypnuté mám aj populárne trasy aby ho to nemýlilo. Vyskúšal som to x krát. Nedokáže nájsť najkratšiu trasu ani približne. Keď aj nájdem najkratšiu trasu v mobile a idem po nej, navigácia stále pípa ako šialená, chce odbočovať, vymetá každé parkovisko, každú cyklocestu, hľadá cesty najnižšej triedy. Pritom som jej jasne zadal, že chcem najkratšiu cestu s výnimkou diaľnic. A chyba nie je v mapách. Tie cesty tam sú a keď tú trasu naplánujem v PC, navigácia s ňou nemá problém. Je tam nejaký bug. Ona stále počíta ako keby populárne trasy, s prioritou cyklotrás, chodníkov a ciest najnižších tried. Iné Garminy to možno vedia. 1030 Plus nie.

        Tu je npr. ukážka. Fialová je navrhnutá trasa, červená je cesta po ktorej som nakoniec išiel. Žiadna cesta prvej triedy, ale stále hľadala obchádzky. Pekne to vidieť aj na tých detailoch. Ide po ceste, potom odbočí do nejakých uličiek a vráti sa späť na pôvodnú cestu. Dokonca na cez parkovisko. Je to nezmysel. To má strašne ďaleko k najkratšej trase.

        0 0
        • BB  

          jak máš nastaveny parametry pro navigaci v profilu, který jsi použil ? Režim trasování, metodu výpočtu, režim objížděk ?

          0 0
          • JoE70  

            Aktuálne takto. Skúsil som populárne trasy aj nechať zapnuté a nič to nepomohlo.

            0 0
            • xtonda  

              Víš co znamená slovo Avoid? Máš nastaveno aby se vyhýbal hlavním cestám (major highways) a divíš se, že se vyhýbá hlavním cestám?

              0 0
              • JoE70  

                Viem čo znamená avoid. Preto to mám zaškrtnuté. Aby ma to neposielalo na dual carriageway. Kde cyklisti v UK môžu, ale necítim sa tam komfortne, lebo sú to ako naše cesty pre motorové vozidlá bez krajníc, kde je povolená rýchlosť 70 MPH ako na diaľnici.

                V tom ale problém nie je. Mám to vyskúšané.

                0 0
            • BB  

              tak nevím, to nastavení vypadá dobře, mám to podobě až na to uzamčení na silnici. Problém může být v samotné mapě.

              0 0
        • ladys  

          Mě to v profilu MTB posílá objížďkou po místní komunikaci-asfalt místo po silnici 3. třídy rozsekaný asfalt a kratší .

          O 20km dále mne to táhne na asfalt, místo do terénu.

          A pořád mě to snaží navést na silnici.

          0 0
    • David_71  

      Ahoj, mě na Edge 1030 Plus štve záznam výšky.

      Při zapnutí při cestě do práce druhý den po poslední jízdě (např. přijedu v 17 h, odjíždím v 7 h) zkalibruju výšku na 190 m (obvykle bývá odchylka kolem 20 m – změna barometrického tlaku – ok), ale jakmile se rozjedu a spustí se záznam aktivity tak ta potvora se v Praze u Vltavy zkalibruje na 940 m. Pokud překalibruju na 190 m tak na displeji vidím odpovídající výšku po celou cestu, ale v záznamu je výška vycházející z té špatné kalibrace na 940 m. Pokud chci mít i v záznamu správnou výšku tak po automatické překalibraci na 940 m musím ukončit aktivitu (neukládám), zkalibrovat na 190 m a pak už při automatickém zapnutí aktivity mnou nastavená kalibrace zůstane. Pokud mám zaplou obrazovku s grafem výšky tak jsem zahlédl při té automatické překalibraci na 940 m nápis že se výška zkalibrovala podle mapy – nevíte jak to zakázat ? Cestou z práce cca v 16 h už obvykle stačí pouze zkalibrovat (bývá drobná odchylka asi 20 m) a při rozjetí a automatickém spuštění záznamu aktivity už nastavená výška zůstává. Dříve když jsem cestu do práce absolvovával s kalibrací na 940 m tak z práce byla v záznamu výška –500 m, začala se hýbat asi po překročení skutečné výšky 300 m. Ptal jsem se na to podpory – napoprvé mi odpověděla sotva částečně že tato navigace nemá automatickou kalibraci a výška jde jen z barometru a při změně počasí vzniká odchylka, na opakovaný dotaz už nereagují což je neodpustitelné.

      0 0
      • JoE70  

        No ten barometer je veľká bieda. Kalibráciu si môžeš nastaviť tak, že si nastavíš doma nadmorskú výšku a pri zapnutí sa ti Garmin na ňu vždy automaticky skalibruje. Ak sa ti pri jazde kalibruje podľa mapy, vypni si v nastavení DEM mapy. Možno je tam chyba.

        Riešením by bolo, keby si si pridal na trase niekoľko bodov a zadal ich nadmorskú výšku, na ktorú by sa ti skalibroval v prípade zmeny tlaku alebo chyby v DEM mape. Bohužiaľ Garmin sa údajne počas jazdy nedokáže skalibrovať pri prechode uloženým bodom.

        Ja výšku neriešim, lebo ukazuje bludy. Žijem 4 m nad morom a výška lieta snáď aj +/- 20 m. Čo je na barometer strašne veľa.

        0 0
        • David_71  

          JoE70 – děkuji ti za rady. Už jsem přišel na problém – dělal to uložený bod „domů“ který jsem zkopíroval z Oregona který má automatickou kalibraci výšky podle GPS a protože je doma špatný signál tak se tam asi dostala nesmyslná výška 941 m. Netušil jsem že Edge má funkci kalibraci výšky podle blízkých bodů. Začal jsem mít podezření dnes když se mi při spuštění aktivity zkalibrovala výška na 941 m a padla mi na semaforu červená = zastavil jsem dříve než obvykle a po mé překalibraci mi tam zas po rozjezdu skočilo 941 m, až po další mé překalibraci cca 100 m od domova se to po rozjezdu už nepřekalibrovalo.

          Těch tvých ± 20 m si myslím že není chyba barometru, ale změny atmosférického tlaku, možná větru – změny tlaku u vyústění barometru.

          0 0
    • David_71  

      Na Edge 1030 Plus se mi líbí malá spotřeba proudu – 8 cest po 40 minutách = 5h 20 min a ubyde asi 15% – otázka kolik je to ve skutečnosti. Mám senzor rychlosti, tepu, Shimano Di2, měřič výkonu FSA, spojení s mobilem. Podsvícení 15 s – takže v podstatě vyplé, za dne není třeba.

      Uchycení mám na čínském držáku pod řidítkama integrovanýma s představcem na 2 šroubcích – nehezky se to klepalo, ale paradoxně přidání nelehkého světla na ten samý držák drženého gumičkou způsobilo snížení vibrací držáku s Edge – frekvence vibrací světla je jiná než držáku s Edge a trochu se ty vibrace vyruší.

      0 0
    • Chalupář  

      Ahoj, borci, pořídil jsem Edge 1030 plus a nedaří se mi automatizovat připojení radaru. U 520 se mi radar sám aktivoval a při zapnutí aktivity se sám rozblikal a po ukončení aktivity se přepnul do spícího modu (přestal blikat). U 1030 plus to musím pokaždé zapínat ručně. Máte nějaký tip? Dík za radu.

      0 0
      • milan.v  

        Máš to správně spárováné jako světlo?

        0 0
        • Chalupář  

          Právě že mám. Při spuštění aktivity musím ručně rozblikat a po vypnutí Edge radar sám zhasne ale při příští aktivitě musím zase ručně spustit. Tak nevím.

          0 0
          • 01carbon  

            tam kde se nechaji v 1030 svetla vypnout, rozblikat… jsou profily jednotlive, automaticky trial… je treba tam navolit automaticky

            0 0
            • Chalupář  

              Mám to tak nastavené, funguje akorát někdy se radar připojí pouze jako světlo, to znamená že že bliká v nastaveném režimu ale nepracuje radar.

              0 0
    • ULPA  

      Prosím vás funguje garmin 1030plus s řazením sram red etap ? Tak jako komunikuje s DI2?

      0 0
    • MachyTP  

      Ahoj, omlouvám se možná je to blbej dotaz . Migroval jsem z 1030 na 1030 plus a po migraci historie se mi na 1030 plus nezobrazuje celkový počet km. Historii mám jenom se neobjevuje celkový počet km . Poradíte či s tím ? Diky

      0 0
      • milan.v  

        A v Garmin Connectu co?

        0 1
        • MachyTP  

          V Connectu to je. Nějak ta hapruje ta synchronizace.

          0 0
          • Jarry611  

            Mám to úplně stejně a nedá se to nastavit. Teda dá je na to někde na netu uděladlo, co ten fit převede na csv a pak zase zpět V historii správně, ale počet km je jen od doby co mám 1030+

            0 0
    • Jarry611  

      Ahoj, marně se snažím zprovoznit Live track. V connectu zapnu, napíše spusťte aktivitu na zařízení, emali dorazí příjemcům, po rozkliku odkazů se zobrazí mapa, ale nikdy se neobjeví údaj o poloze. Tedy to vůbec nefunguje. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky

      0 0
      • Chalupář  

        Nemáš omylem vypnutou GPS v 1030, pokud přijde email tak to maká dobře, samozřejmě jen po dobu aktivity.

        0 0
        • Jarry611  

          Gps vypla nebyla zkoušel jsem to v terénu i doma a pořád nic.

          0 0
      • jaja01  

        A máš data na mobilu? ;-) Už jsem se s tím setkal, že kolega začínal aktivitu v dosahu domácí wifi, takže začátek ok, ale pak už nic, bez dat v mobilu…

        0 0
      • Jarry611  

        Díky, všem za nápady, nakonec jsem resetoval1030+ a znovu připojil ke connectu a už to funguje, Asi nějaký šotek

        0 0
        • Chalupář  

          Nevíte někdo jestli se dají editovat odpovědi na zprávy v 1030 plus?

          0 0
          • milan.v  

            V minulosti se u jiných modelů daly, předpokládám totéž i nyní…

            Mám ale iPhone, s tím to nejde, nevyzkouším…

            0 1
          • Jarry611  

            Nikde jsem to nenašel, ani u 1030 to nešlo. Přitom VA3, které má žena, tak tam to jde v pohodě. U 1030 jsem to dělal tak, že jsem otevřel v nějakém Excelu soubor s jazykem a tam upravil.

            Zkusím pohledat jak jsem to dělal a dal bych odkaz. Taky mě to štve.

            0 0
            • roud  

              V 1030 se to dělalo někde v aplikaci od garminu v pc pokud si pamatuji ;)

              0 0
            • Barak  

              Také jsem to nenašel. V zařízení, v connecru na mobilu ani PC.

              0 0
    • Jarry611  

      Hledám a nemůžu to najit. Našel jsem jen toto. Zatím nevyzkoušeno, mam firemní PC a tam nic nenainstaluji

      0 0
      • Jarry611  

        Tak už jsem našel ten excel .

        Je potřeba každý text změnit na 2 místech a to u těchto tagů. V excelu sloupec B

        TXT_CANNED_MES­SAGE_List

        TXT_CANNED_MES­SAGE_Prompt

        0 0
    • Damirek  

      Ahoj, je to moje první navigace a tak tápu.

      Můžu mít najednou zapnuto více map?

      Nějaké tipy na datové pole, aplikace..mám radar a i přední světlo varia ut 800

      Zkoušel jsem navigaci a táhlo mě to po silnicích. Jak nastavit cyklostezky, nebo méně frekventované ces­ty?

      Dříve jsem jezdil podle mobilu s apkou Cyclers a tam jsem si nastavil okružní trasu, provoz, povrch kopce. Jde něco takového i zde?

      Děkuji

      0 0
      • BB  

        všechno lze, ale popis jak na to, by byl na několik stránek. K radaru doporučuji aplikaci Bike Smart Lights, která umožňuje provoz radaru s vypnutým světlem, které je aktivováno zachyceným objektem a může buď blikat, nebo svítit, podle toho jak to nastavíš. Více map můžeš mít aktivních a pak se zobrazuje mapa s nejvyšší prioritou, což bývá ta nejpodrobnější. Pak jsou i mapy overlay, které se zobrazí vždy, což je třeba vrstva turistických značek KČT. Navigaci nastavíš, trasování horská cyklistika a pokud dáš metodu výpočtu minimální vzdálenost, tak tě protáhne skrz každou rokli, pokud je tam routovatelná pěšina. Vše je popsáno ve vláknech o 530/830, které mají podobný firmaware.

        0 0
        • Damirek  

          Děkuji a jdu tedy studovat zmíněná vlákna

          0 0
          • Damirek  

            Tak jsem studoval a k ničemu jsem nedospěl. Navigace mě stále tahá po frekventovaných silnicích, přesto že mám nastaveno typ jízdy cyklokros, trasování jízda po smíšeném povrchu, uzamknout na silnici vypnuto tak už nevím jak dál.

            Nenašla by se tu dobrá duše a nepopsala mi nastavení jen jednoho profilu od a až po z?

            Včetně zapnutých, vypnutých nebo jiných map?

            Jsem z toho frustrovaný neb navigace stála hromadu peněz a můj mobil z apkou cycler nebo šlapeto to umí.

            0 0
            • Barak  

              Není lepší si naplánovat cestu v PC a pak GPX poslat do navigace? Je to na pár kliknutí a máš jistotu.

              0 0
              • Damirek  

                No to jsem si mohl nechat telefon a použít třeba mapy.cz. Já si ale plánuji okružní trasu těsné před odjezdem a vždy jsem zvědav kam mě zavede.

                0 0
                • Barak  

                  Pokud ten přístroj vnímáš převážně jako krabičku, od které jsi očekával, že ti přes nějaký algoritmus vybere nejlepší trasu, tak mas mozna pravdu.

                  Já funkci automatického výběru trasy snad nikdy nepoužil a není pro mě vůbec dulezita, takže ani nejsem schopen posoudit, nakolik to ne/funguje, natož poradit s nastavením.

                  0 0
                  • Damirek  

                    Přesně to jsem od edge 1030 očekával. Snad se ještě někdo ozve. Přesto dík za snahu

                    0 0
                    • jenda95  

                      Zkus OSM (OFM) mapy, ty mě na hlavní netahají (když náhodou potřebuji plánovat cestu přímo za jízdy). Tohle podle mě moc není o routování, ale o mapových podkladech a jejich parametrech.

                      0 0
                      • Damirek  

                        Zkusil jsem CZ_latin2_VasaM, CZ_V0174_Hiking a obě se my sekají. Navigace zatvrdne a nejde nic dělat, Jen tvrdý reset. Vždy se měl zapnutou jen tu jednu mapu.

                        0 0
                        • Barak  

                          Zkoušel jsi třeba mrknout na tohle, jestli neděláš něco blbě v nastavení?

                          https://www.youtube.com/watch?…

                          0 0
                          • Damirek  

                            Ne dělám to stejně, na videu má sice 1030 a já mám 1030 plus, ale je to podobné.

                            0 0
                        • milan.v  

                          JJ, stejná zkušenost, viz. https://www.bike-forum.cz/…-cyklostezky

                          0 1
                          • jenda95  

                            https://www.bbbike.org/extract + openfietmap lite s latin1 funguje stopro na 1030 i 830 uz dlouhe roky.

                            A to mam v jednom souboru cele Cesko (~450MB) a casto mam na karte 2–3 dalsi mapy kolem 200–300MB kazdou.

                            0 0
                            • milan.v  

                              Proprietární mapy Garminu už se posunuly, takže používám delší dobu už jen ty s vrstvou turistických značek…

                              1 1
                              • jenda95  

                                Ceske TOPO nebo tu jejich globalni?

                                Ty prvni jsou ok, ale zbytecne podrobne rendrovane (fakt nechci videt kazdy jednotlivy barak) a ty druhe maji prece jenom jeste k OSM detailum daleko. A oboji se aktualizuji jen obcas. Ale jo, jezdit se podle nich da.

                                0 0
                                • milan.v  

                                  Globální s průhlednou vrstvou turistický značek Wanderwege…

                                  0 2
                                  • jenda95  

                                    Jasne. Turisticke trasy z thkukuk asi pouzivame vsichni :)

                                    0 0
                                    • Damirek  

                                      Stáhnul jsem si vše. Aktivoval, nějakou dobu to jelo, ale pak se mi začala navigace restartovat a to několikrát. Nakonec jsem změnil mapové podklady a dojel domů.

                                      0 0
                            • Damirek  

                              https://www.bbbike.org/extract

                              Mapy ale asi nejsou routovatelné. Mě to žádnou trasu nenajde.

                              0 0
                              • jenda95  

                                mi jo. pokazde (nezkousel jsem ale nic dlouheho, max tak 30km nejake dojeti)

                                0 0
                                • Damirek  

                                  Žádnou dlouhou trasu jsem neplánoval, jen okružní 12 km a nic. Máš zapnutou jen tuto mapu, nebo i jinou?

                                  0 0
                                  • jenda95  

                                    Mam zapnute jen DEM Map EU, Geocode map EU (tu ani nevim proc) a vrstevnice (+nekdy turisticke cesty) + prave OFM

                                    Tj routovat myslim musi podle OFM.

                                    0 0
    • Lada1  

      Jde zvětšit symbol aktuální polohy ( ta plna modrá sipka/trojúhelník)?

      0 0
      • milan.v  

        Ne…

        0 5
        • milan.v  

          P. S.: Ten duševní chudák, co u mě neustále kliká na palec dolů, by se měl jít léčit… ;o)

          0 7
      • Barak  

        To by se mi taky líbilo. Je to trochu nepřehledný a trvá, než se člověk zorientuje, kde vlastně je.

        0 0
      • BB  

        kdysi na 820 se změnil kursor polohy v případě, že se použily dvě datová pole na spodním okraji mapy. Možná, že to tak funguje i na 1030 Plus. Tam se to změnilo na takový větší trojúhelník, který nebyl vyplněný, a připadlo mi to zřetelnější. Ale na malé obrazovce jsem nechtěl mapu zmenšit o ta dvě pole.

        0 0
      • ladys  

        Zkusil by jsem soubor Garmintrianglet­m.icon

        Nahradit a přejmenovat.

        Samozřejmě zálohovat…

        0 0
    • jmaselnik  

      Zítra končí narozeninová akce Garminu, ve které je i slušná sleva na tento budík. Třeba se to bude někomu hodit: https://www.garmin.com/…y-sale-emea/

      0 0
      • Chalupář  

        Na můj vkus se dost často odpojuje a hned zase připojuje radar (cca 1× za 30 km), dále pak ob dva či tři švihy se odpojí a zase připojí všechny čidla (tepák rychlost, kadence) je to bolest Garminu a nebo to lze řešit v nastavení? Nemá to vliv na měření hodnot, jen mě to znervózňuje u tak drahého zařízení.

        0 0
        • jmaselnik  

          ten radar pozoruju, ostatní čidla ne. Asi to není problém jenom 1030 pluska, protože se to děje i na 530 a 830. Ale mám 1030 plusko teprve chvíli, kupoval jsem v té narozeninové akci poslední den :-)

          0 0
    • milan.v  

      Edge 1030 Plus Public Beta 5.63

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 5.20 to 5.63:

      • Fixed device-to-device transfers
      • Added new tone for radar that that plays when your radar transitions to the green threat level. Go to the radar settings in the sensors menu to enable this feature.
      • Improved bike light network connection stability
      • Improved course point display and added new types
      • Improved Course ‚Always Show‘ functionality
      • Improved shifting sensor battery data fields
      • Improved Physio True-up data recording
      • Improved indoor trainer control
      • Fixed issue causing unnecessary sensor software update prompts
      • Fixed power calibration prompt when waking from sleep mode
      • Fixed history line color
      • Fixed issue with left/right power balance recording
      • Fixed issue with GPS not turning off in indoor mode
      • Fixed the power graph during workout steps with no power target
      • Improved general device stability
      0 1
      • jmaselnik  

        už ho tam mám, ale testnu asi až o víkendu, jak to tak vypadá.

        0 0
      • milan.v  

        Staronová funkcionalita s upozorněním na bezpečný stav (zelený) funguje bezchybně, to se mi hodně líbilo předtím, líbí se i teď, nechám to zapnuté…

        Každopádně i s novým beta FW dochází k odpojování/při­pojování čidel, včera u mě konkrétně tepáku Wahoo Tickr, příští jízdu venku vyzkouším tepák Garmin prostřednictvím ANT+, uvidíme…

        1 1
        • jmaselnik  

          jedno pípnutí se mi taky líbí, jsem za to rád. S novým fimware se mi zatím neodpojil radar ani jednou, ale je to jenom pár hodin na kole zatím.

          0 0
    • milan.v  

      Edge 1030 Plus Public Beta 6.00

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 5.63 to 6.00:

      • Fixed Back to Start issue when selecting Most Direct Route
      • Fixed issue where LiveTrack could not be started
      • Added a routing avoidance setting for interstate highways that allow bicycles. Previously, a user could not create a cycling route on interstates, even if the interstate allowed cycling.
      0 1
    • milan.v  

      Edge 1030 Plus Public Beta 6.10

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 6.00 to 6.10:

      • Fixed issue introduced in a recent public beta where the ANT search channel could remain open for the whole ride causing potential connectivity issues and draining battery unnecessarily.

      Tak velice rychle další beta…

      0 1
    • milan.v  

      Takže z bety už je oficiální nový FW 6.10, zatím není možné stáhnout z linku samostatně, jen komu to nabídne Garmin Express nebo Garmin Connect Mobile…


      Changes made from 5.20 to 6.10:

      • Fixed device-to-device transfers
      • Fixed Back to Start issue when selecting Most Direct Route
      • Fixed issue where LiveTrack could not be started
      • Added new tone for radar that that plays when your radar transitions to the green threat level. Go to the radar settings in the sensors menu to enable this feature.
      • Added support for 12 speed Shimano Di2 group sets
      • Improved shifting sensor battery data fields
      • Improved bike light network connection stability
      • Improved course point display and added new types
      • Improved Course „Always Show“ functionality
      • Improved Physio True-up data recording
      • Improved indoor trainer control
      • Added a routing avoidance setting for interstate highways that allow bicycles. Previously, a user could not create a cycling route on interstates, even if the interstate allowed cycling.
      • Fixed issue causing unnecessary sensor software update prompts
      • Fixed power calibration prompt when waking from sleep mode
      • Fixed history line color
      • Fixed issue with left/right power balance recording
      • Fixed issue with GPS not turning off in indoor mode
      • Fixed the power graph during workout steps with no power target
      • Improved general device stability
      0 1
      • milan.v  

        Dnes bez jediného odpojení čidel rychlosti, kadence, tepáku + Radaru…

        0 0
        • jmaselnik  

          Tak třeba konečně zabral update ze 6.0: Fixed issue introduced in a recent public beta where the ANT search channel could remain open for the whole ride causing potential connectivity issues and draining battery unnecessarily.

          Bylo by na čase. Já už jsem odpojení taky chvíli neregestroval, ale férově musím říct, že jsem až tak moc nikdy nesledoval.

          0 0
          • milan.v  

            Už jsem vlastně přestal doufat, že to během nějaké rozumné doby odstraní, dělo se to vlastně od jara, do té doby problém nebyl…

            0 0
    • Peter777  

      bicykli. Ake pouzivate?

      Lebo inak sa mi ODO vynuluje po kazdom preinstalovani Garminu.

      T.j. potrebujem nejaku appku z IQ store, kde zadam napr. ze mam na horskom bicykli najazdene uz 4000 km a ze na cestnom mam 10 000 km a aby mi zacalo pripocitavat potom automaticky dalsie kilometre k tomuto…

      V navigacii Garmin mam profil Road a profil MTB. V applikacii Garmin connect na mobile mi eviduje iba jeden udaj najazdenych kilometrov za oba bicykle a aj to samozrejme iba od kupy Garminu. Problem je, ze medzitym mam ,,nove,, bicykle, takze ani celkovy udaj za MTB a za road nesedia.

      Kde presne sa da zadat aktualny stav najazdenych km za novy bicykel MTB a duhy udaj za druhy novy cestny bicykel? Stravu mam iba free, t.j. neplatim si ju…

      0 0
      • jmaselnik  

        nejlogičtěji to můžeš řešit přes gear, tzn. vytvořit v connectu kolo pro každé z těch tvých, co máš, přiřazovat potom k aktivitám. Tam můžeš i zadat dříve najeté kilomery.

        1 0
    • Peter777  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • milan.v  

      Další beta…


      Edge 1030 Plus Public Beta 6.22

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 6.10 to 6.22:

      • Changed gear battery data field to display percentage remaining if available, which affects Shimano Di2 single-battery systems.
      • Updated sensor low battery prompts to differentiate between low and critical status.
      • Fixed issue where distance could stop accumulating.
      • Fixed issue where text message sender names would display incorrectly.
      0 0
    • milan.v  

      V relativně krátké době další beta…


      Edge 1030 Plus Public Beta 6.24

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 6.22 to 6.24:

      • Fixed automatic maximum heart rate detection.
      • Added the ability to perform the FTP test with power data coming from a trainer.
      0 0
    • milan.v  

      Edge 1030 Plus Public Beta 6.26

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 6.24 to 6.26:

      • Fixed software crashes caused by encrypted CIQ programs that are no longer valid.
      • Fixed a couple of device stability issues.
      0 0
      • Petula  

        Ahoj, zkoušel někdo tu 6.26 jestli už se to tak neodpojuje bluetooth od senzoru, radaru?

        0 0
        • jmaselnik  

          radar není připojenej přes BT, ale nepozoruju rozdíl, resp. neměl jsem s tím nikdy žádný závažný problém.

          0 0
          • Chalupář  

            On se sice odpojí a hned zase připojí, na funkci to nemá vliv. Spíš to jen hodí hlášku RADAR ODPOJEN, trochu to otravuje.

            0 0
            • milan.v  

              Ono to ale zjevně dělá jen někomu.

              Pravda je, že jsem i já měl chvíli FW bez odpojování/při­pojování…

              0 0
            • jmaselnik  

              jasný, já jsem v tomto případě reagoval primárně na dotaz týkající se bluetooth, který nemá s radarem u edge co dělat.

              0 0
              • Petula  

                Mám i přední světlo garmin varia ut 800 a když jedeš po tmě a najednou se to odpojí a zhasne tak je to dost nepříjemné (nebezpečné) a to mě nejvíce štve kor když proti tobě jede auto a tobě to zhasne… Po chvíli se to zase připojí a začne to blikat..

                Právě že se odpojuje i radar i ostatní čidla..

                0 0
                • Chalupář  

                  Čidla a radar se mi odpojuje-připojuje ale světlo (Ut800) se mi zatím nikdy neodpojilo. Třeba to ještě přijde s další aktualizací.

                  0 0
                  • ladys  

                    Já nemám + , ale od poslední aktualizace se pravidelně odpojuje vše. Hrudní pás,watmetr,ra­dar,trenažér. Vše je od jiného výrobce a HR je přes BT. Radar se odpojil a pak nezačal znovu svítit, to by jsem chtěl aby se stalo v rychlosti vepředu… Mělo by to prostě svítit pořád. To je docela závažná chyba…

                    0 0
    • Janouch  

      chtěl bych se majitelů zeptat zda je lepší používat navigaci se senzorem rychlosti nebo bez něj mám zájem o tento model a nepotřebuji ty snímače tepu a kadence tak jestli si mám rovnou přikoupit ten snímač rychlosti a nebo spoléhat na signal GPS diky

      0 0
      • jmaselnik  

        to je asi na zvážení potřeb každého soudruha. Mně přesnost stačí, jinému nemusí ;-). Nicméně vyzkoušet bez senzoru a senzor při nespokojenosti následně dokoupit může být cesta.

        0 0
      • jenda95  

        Na silnici to jde i bez, ale v lese je snímač rychlosti nutnost. Pokud té teda rychlost zajímá

        2 0
        • Janouch  

          ok díky za info senzor pořídím , původně jsem uvazoval i o dálkovém ovládaní na řídítka ale napřed vyzkouším jak to půjde v rukavicích a pak se uvidí

          0 0
    • milan.v  

      Edge 1030 Plus Public Beta 6.28

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 6.26 to 6.28:

      • Added support for Connect IQ System 5.
      • Improved map turn review zoom level when approaching roundabouts at slow speeds.
      • Fixed issue where very long course names resulted in routing calculation failure.
      • Fixed issue where activities could be hidden from history.
      • Fixed issue with Daily Suggested Workout time estimates.
      0 0
    • neminem laedere  

      Nevíte prosím, jestli jde nějak deaktivovat automatické nastavování FTP?

      Funkci „Zapnout aut. výpočet“ v Edge mám vypnutou. Přesto se zhruba jednou týdně FTP samovolně přenastaví z původně ručně nastavené hodnoty („Tréninkové zóny“ – „Výkonnostní zóny“), kterou bych chtěl zachovat. Přenastaví se to i v Garmin Connect. Používám Garmin tréninkový plán, někdy v ERG módu.

      0 0
    • Rady4  

      Koupil jsem si 1030 Plus jako náhradu za 830, ale čeho jsem si hned u 1030 všiml je výrazně horší kontrast u displeje než má 830. U 1030 jsou barvy vybledlé a černá/bílá barva neexistuje. Všechny barvy jsou s nádechem šedé. Nastavení displeje je u obou stejné. Nemám zatím možnost porovnat displej u jiné 1030plus, ale jestli je toto standart, tak je to pro mne velké zklamání a v tom případě zůstávám u 830.

      0 0
      • shodanek  

        Jo je to tak, je to sračka roku, nemít to za super cenu, tak to nekoupim… garmin je otresnej, 830 ma hezci kontrast ale prisla mi horis odezva zase na dotek… jedine v cem garmin dominuje je baterka.

        1 0
        • Rady4  

          Tu jejich politiku absolutně nechápu a tak vyblitý displej ve vyšším modelu postrádá logiku. Díky té šedi vše splývá v jeden flek. Displej u 830 je daleko líp čitelný. Bohužel je menší a do 1030 jsem šel právě vůli větší velikosti displeje pro lepší čitelnost pri navigaci. Opak je bohužel pravdou.

          0 0
    • milan.v  

      Edge 1030 Plus Public Beta 6.29

      https://www8.garmin.com/…_details.jsp?…

      Changes made from version 6.28 to 6.29:

      • Fixed an ANT burst-mode issue.

      Jinak jsem teď týden testoval dennodenně předchozí betu 6.28 naprosto bez problémů a bez výpadků čidel, Radaru…

      0 0
    • Kos_CZ  

      Zdar ve spolek – jen taková zvědavá otázka na praktické použití: Pro závod kolem republiky zvažuji možnosti pro navigaci. Jede se po silnicích, což náročnost navigace snižuje, ale… Když jsem jel loni z Ostravy do Prahy, tak se mi kousnul Wahoo Roam. Nejsem si jist, zda to bylo způsobeno velikostí záznamu v paměti, bugem verze firmawaru, nebo prostě „trpaslíci“. Ale kousnul se. Takže jsem ho musel restartovat. A to mne přivedlo k možnostem, které jsou – buď použít mobil (nepraktické – baterka tak dlouho nevydrží, horší čitelnost displeje na slunci. Výhodou je fakt, že ho mám a budu mít s sebou). Pro běžné ježdění mi Roam naprosto vyhovuje právě pro jednoduchost zobrazení a „filozofií“ – konfigurovatel­ností atd.

      Napadlo mne nahradit ho pro závod Garminem, ale nejsem si jist, že to za ty peníze stojí a tak bych chtěl slyšet praktické zkušenosti. Jak dlouho vám 1030+ vydrží na jedno nabití a v jaké konfiguraci (čidla, podsvícení, zapnutá navigace, frekvece záznamu bodů atd.)? Pro ilustraci – Roam-a jsem na cestě z Ostravy dobíjel jednou- měl jsem na něm zapnutou navigaci, záznam trasy, podsvícení (v noci) a připojený tepák, rychlostní čidlo a čidlo kadence.

      Díky za info!

      0 0
      • kandelik  

        BT – mobil, radar, Ant+ – kadence a tepak 2–3%/1hod. (bez navi a podsviceni).

        0 0
      • ULPA  

        Na osmihodinové vyjížďce jsem utratil 32% kapacity baterky v Garmin 1030+

        0 0
      • milan.v  

        5–6 % baterie/hodinu při připojeném tepáku, čidlu rychlosti, wattmetru, Radaru, a to s navigací a zapnutým displejem po celou dobu…

        1 1
        • jmaselnik  

          mám to hodně podobně. Celodenní výlet s navigací kolem 50%, jas 20% pořád. Připojenej tepák, kadence, radar a mobil.

          0 0
    • milan.v  

      Jak už padlo, FW Beta 6.29 přešel do verze standardní – 6.30

      https://forums.garmin.com/…ased-rollout

      Changes made from 6.10 to 6.30:

      • Added support for Connect IQ System 5.
      • Changed gear battery data field to display percentage remaining if available, which affects Shimano Di2 single-battery systems.
      • Updated sensor low battery prompts to differentiate between low and critical status.
      • Added the ability to perform the FTP test with power data coming from a trainer.
      • Improved map turn review zoom level when approaching roundabouts at slow speeds.
      • Fixed issue where distance could stop accumulating.
      • Fixed issue where text message sender names would display incorrectly.
      • Fixed software crashes caused by encrypted CIQ programs that are no longer valid.
      • Fixed issue where very long course names resulted in routing calculation failure.
      • Fixed issue where activities could be hidden from history.
      • Fixed issue with Daily Suggested Workout time estimates.
      0 0
      • milan.v  

        Včera během pěti hodin bez jediného výpadku čidel – wattmetr, rychlost, tepák, Varia Radar.

        Se vším připojeným a zapnutým displejem a navigací to vzalo 28 % baterie.

        0 0
        • jmaselnik  

          Jo, zdá se, že na to kluci po letech konečně přišli ;)

          0 0
          • Chalupář  

            Tak jsem se radoval předčasně. Dnes se odpojili a připojili všechny čidla včetně radaru i světla ale po aktualizaci to dalo chvíli pokoj.

            0 0
    • Rady4  

      Měl bych dotaz ohledně exportu trasy z garmin connect do přístroje. Pokud si trasu vytvořím během spuštěné aktivity, tak se mi nedaří trasu do zařízení z garmin connect přenést. Nepomůže ani pozastavení aktivity. Dokud se aktivita nepřeruší, tak přenos trasy není možný. Jak jsem zjistil, tak se mi takto chovají i hodinky Fenix 6X.

      Neví někdo jak tento problém obejít a trasu do přístroje nahrát aniž bych musel aktivitu ukončit?

      0 0
    • milan.v  

      FW Edge 1030 Plus 6.40

      https://forums.garmin.com/…ow-available

      Changes made from 13.30 to 13.40:

      • Fixed Trailforks app crash
      0 0
      • milan.v  

        Tak jak už tady dnes zaznělo, i u mě v posledním „stabilním“ FW došlo k odpojení VŠECH čidel najednou a ihned znovupřipojení – tepák Wahoo Kickr, wattmetr Quarq, čidlo rychlosti Garmin, Garmin Varia Radar… Toto byla premiéra, takto najednou jsem to ještě nezažil… :o/

        A další premiéra, kdy na otevřené silnici Garmin zaznamenával mimo, teprve po cca 100 m se chytl, srovnal a vrátil na silnici, už začal hlásit, že jedu mimo trasu a nabízel novou trasu nebo pozastavení… :o(

        0 0
        • 01carbon  

          moc bych se nedivil, kdyby obcas zahejbali s nepresnosti mavigace. ksyz nabehli amici do kuvajtu tak byla par dnu navi skoro nepouzitelna

          0 0
          • virtualcop  

            Tím to asi nebude, když většina lidí jezdí buď GPS + Glonass nebo GPS + Galileo. To by museli „hejbat“ s nastavením všichni provozovatelé satelitů najednou :)

            Prostě nějakej bug ve firmware způsobil chvilkové odpojení čidel, stejně jako chvilkovou nepřesnost polohy – nic víc, nic méně.

            0 0
            • Hrabex1  

              presnost se dnes pocitav radu jednotek cm – ale bohuzel jen v placeny verzi. bezne dostupna gps je nakym zpusobem nastanena na nizsi presnost.

              0 0
              • 01carbon  

                puvodni gps (ty ostatni nevim jiz jsem to nehledal) ma v sobe umelou chybu, kterou je mozne zvysovat nebo snizovat. Uplne vyloucit to umi jen armadni prijimace. Je mozne koupit doplnkovy signal (geodeti…) ktery byl drive siren mimo z budovy stav fakulty cvut

                0 0
              • virtualcop  

                To já dobře vím (když to píšeš pode mne :) ) – neskromně podotýkám, že jsem s Garminem a obecně s GPS (externíma, přes BT) začínal někdy před rokem 2008 a tak mám zkušenosti i s prvníma GPS „hodinkama“ Forerunner 205 (takový čtvrtkilový těžítko na ruce, co vydrželo na GPS pár hodin :) ).

                Tohle, co popisuje milan.v je klasickej bug, kterej mi dělal už Edge 1000 – chvilkové odpojení čidel se mi stalo několikrát, rovněž několikrát jsem byl (hlavně na počátku jízdy) o dvě ulice a cca. 200m dál, než jsem reálně byl – a to klidně vydrželo i několik desítek minut, i když poloha byla dávno zaměřena, signál na satelity jsem měl plnej, byl jsem na otevřeném prostoru. Pak jsem se rozjel a za dalších pár minut se to nějak srovnalo, nebo bleskově přeskočilo na správnou polohu – rozhodně to nebylo o tom, že se poloha chvilku zpřesnovala (jak to u GPS obvykle pár vteřin i minutku bývá) – prostě jsem podle plně připojené GPS navigace byl řádově o několik stovek metrů jinde, než jsem prokazatelně byl.

                Takže si tu situaci dokážu plně představit a opravdu to není o „nepřesnosti“ GPS jako takového – je to nějaká chyba výpočtu polohy vůči mapě a vzhledem k tomu, že se mi to občasně dělo před pár lety, vím, že se to občas přihodí někomu na skoro všech mapových a navigačních Edge počítačích, nedivím se, že se to může stát s nejnovějším firmwarem i u současné Garminí „vlajky“ 1030 Plus.

                0 0
                • jmaselnik  

                  jenom faktická, těžítko na tužkovky byl Forerunner 301, 305/205 byly první normální sporttestery „normální“ velikosti. Výdrž s GPS cca 12 hodin.

                  0 0
                  • MaPa  

                    Jestli dokonce nemyslel Foretrex :-)

                    0 0
                    • jmaselnik  

                      to spíš ne, já jsem si pořizoval první Forerunnery 305 na Vánoce 2006, takže 2008 už 301 nebyly na trhu. 2009 už potom přišly vodotěsné 310XT :-). Měl jsem od 305 všechny mutlisportovní modely a žádnej neměl čtvrt kila ;-)

                      0 0
                      • MaPa  

                        Já měl Foretrex 101 2005–2008 a Forerunner 305 2008–2015. Když si to po sobě čtu, připadám si jak v pravěku. Na druhou stranu, k prvnímu nepřišla aktualizace žádná a k FR305 snad tři které bych ani nepoznal, odladěné to bylo už od začátku :-).

                        0 0
                  • virtualcop  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                    0 0
      • milan.v  

        Včera na posledním „stabilním“ FW pět hodin v sedle, jeli jsme ve skupině, tak jsem neměl zapnutý Varia Radar a světe div se, bez jediného odpojení/připo­jení čidel…

        Začínám tedy spekulovat, jestli tam není nějaký problém s Radarem, který narušuje přenos dat do Edge…

        Teď se mi to nechce prolézat jak tady, tak ve vlákně k 530/830, ale schválně, jestli se to odpojuje/připojuje více lidem s Radarem než bez něj…

        0 0
        • jmaselnik  

          Zajímavá hypotéza, budu muset vyzkoušet. Mně se teď ale radar už dlouho neodpojil, tak nevím, jestli budu validní tester.

          0 1
    • studenak  

      Jaká je podle vás reálná prodejní cena 1030 plus s topo mapama a bez senzorů. Jen s držáky a pouzdrem. V top stavu.

      0 0
    • Jeka  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • milan.v  

      Během několika dovolenkových jízd opět výpadky všech čidel, stejné, jak jsem psal výše…

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Guxx  

      Tak se mi tez objevilo cyklicke odpojovani vseho po cca 3–5 minutach, reset atd. zadny efekt. Pomohlo az odpojeni sdileni tepu z hodinek (Fenix 6X). Zpet uz jsem ho neparoval, chtel jsem v klidu dojet do cile;-) Ztrata GPS se mi projevila vdrive v tydnu take az s pripojenym sdilenim tepu z hodinek i kdyz v te dobe ostatni cidla neblbnula. Ma nekdo podobnou zkusenost? Popr. podobne chovani s jinym pripojenym BT cidlem?

      0 0
      • jmaselnik  

        jenom faktická, tep z hodinek Fénix se sdílí přes ANT ne přes BT.

        0 0
    • Pablo  

      Ahoj, potřeboval bych poslat dál 1030+ a nevím, co všechno mám udělat / co mohu udělat, aby to bylo jako po vybalení z krabice + zůstaly tam doinstalované TOPO mapy:

      1. odstranit 1030+ z mého profilu (na tel. v Connectu)
      2. Na 1030+ / Systém / Device Reset /
        1. Reset Defaul Settings – asi nechá záznamy aktivit, screenshoty, routes takže
        2. Delete Data and Reset Settings – ale otázka: smaže vše a zároveň nesmaže i doinstalované mapy? Mám tam Topo, které k tomu byly, chci aby tam zůstaly, ale už nemám ten instalační kód, tj. kdyby to dodatečné mapy smazalo (mělo by to třeba uložený seznam map co byl default a zbytek by šel pryč, kdyby byla nějaká mapa problematická a třeba bránila spuštění, aby se to dalo takto „opravit“), tak bych je neuměl vrátit, pokud tedy nejde mapy vrátit jen prostou kopií souborů zpět (zkopíroval jsem si komplet filesystém), jestli to nemají nějak „zabezpečené“.
      3. smaže krok 2) i senzory, nebo je z Edge odstranit ručně? (mám jich hromadu navíc + světla atd). Nebo to udělat možná jako krok 2 a reset jako krok 3?

      Asi bych to nějak udělal, vlastně to je lehké, file systém mohu nakonec projít, jestli tam něco nezůstalo, jde mi hlavně o ty TOPO mapy, abych neudělal nějaký nevratný krok.

      0 0
      • jaja01  

        2b) smaže všechna tvá data včetně sensorů

        Pokud myslíš CZ TOPO v4, tak ta zůstane i po tomto kroku. I kdyby nezůstala nic se neděje, je vázaná na id přístroje, takže ji v pohodě nový majitel může znovu nainstalovat přes Garmin Express.

        0 0
        • Pablo  

          Ano, myslím CZ TOPO v4. Ono to v Garmin Express vypadalo, že ten nákup map je vázaný na můj Garmin účet a ne na zařízení, tj. že nový majitel už tam ty mapy neuvidí jako koupené a nebude je moct znovu stáhnout nebo aktualizovat. Ale byl to jen pocit odvozený z toho, jak vypadá ten dialog. Jestli má Garmin spárován ten nákup map s ID zařízení, na které to bylo poprvé staženo (respektive uplatněn poukaz) a je jedno, pod jaký účet si to zařízení přeregistruji, tak ok.

          Ještě dotaz: odstranil jsem 1030+ z Connectu v mobilu a po spuštění Garmin Express na PC je 1030+ stále napárován na můj Garmin účet. Myslel jsem, že dojde k odpárování už tím odstaraněním v mobilu. Co to vlastně znamená? Kdybych 1030+ v Expressu neodpároval následně taky, půjde to novému majiteli zaregistrovat k sobě a mně se to odpáruje tou jeho registrací? Já to stejně odpáruji, jen bych chtěl pochopit, jak to u Garminu funguje.

          0 0
    • milan.v  

      FW 6.50

      Changes made from 6.40 to 6.50:

      • Fixed BLE sensor connection issue with CIQ data fields.
      0 0
    • milan.v  

      Potvrzuji bug na posledním stabilním FW 6.50, kdy se jízda po ukončení ani nenahraje do Garmin Connect + neodešle dál automaticky na Stravu, což bylo dříve bezproblémové…

      Řešením je připojit Edge k PC a sesynchronizovat s Garmin Expressem…

      Už mi to začíná lézt krkem…

      0 0
    • milan.v  

      Tak už je konečně venku Beta program s FW i pro 1030 Plus…

      https://forums.garmin.com/…beta-program

      https://forums.garmin.com/…as-available


      FW 6.71 Beta

      Changes Log

      • Added RCT715 recording status indicator.
      • Added support for saving photos and video clips on the RCT715 when the camera is disabled or busy.
      • Added support for turning off RCT715 video recording when suspending or powering off the Edge.
      • Updated to CIQ API version 3.3.6.
      • Fixed issue where connectivity firmware would cause the device to freeze.
      • Fixed potential device freeze when importing read-only GPS files
      • Fixed issue where courses with no recorded elevation data would result in a blank ClimbPro elevation profile.
      • Fixed issues with indoor trainer controls in ERG and manual modes.
      • Fixed time zone offset when syncing time with the phone without a valid time from GPS.
      • Fixed issue where ephemeris status would incorrectly be displayed as expired.
      0 0
      • milan.v  

        Opět pravidelné odpojování, tentokrát jen tepáku Wahoo Tickr, senzor rychlosti Garmin držel celou dobu, wattmetr Quarq také…

        0 0
        • ladys  

          U 1040 to zatím funguje, občas tam také něco zablbne…

          0 0
    • milan.v  

      FW 6.72 Beta

      Change Log

      • Fix Firstbeat stats resetting on power cycle
      • Add informational prompt when pairing a non-Garmin Radar sensor.
      • Add informational prompt to update RCT715 to get more features
      • Improved CIQ data fields so that copies of the same field don't limit adding unique fields

      As a member of the Public Beta program, this update will be automatically delivered to your Edge device through GCM. Please note that GCM will check for an available update once every 24 hours, and after that it may take several hours for the update to finish transferring and be available on your device to install.

      0 0
    • milan.v  

      Takže z předchozí Bety je nový FW 6.73

      Changes made from 6.50 to 6.73:

      • Fix Firstbeat stats resetting on power cycle
      • Add informational prompt when pairing a non-Garmin Radar sensor.
      • Add informational prompt to update RCT715 to get more features
      • Improved CIQ data fields so that copies of the same field don't limit adding unique fields
      1 0
    • Number_23  

      Ahoj,

      nevím co dělám špatně nebo to možná neumím.

      Ahoj, chtěl bych stáhnout mapu z xtract.bbbike.org

      1. vyberu formát např. – Garmin Openfietsmap Lite
      2. zadám název a email

      3 vyberu oblast

      4. z emailu stáhnu *.zip, který si rozbalím a soubor *.img

      a ten zkopíruju do složky GARMIN/ v mé 1030 pro

      5. Garmina odpojím od kabelu dám PROFIL/NAVIGA­CE/MAPA/MAPOVÉ INFORMACE

      tady mám na výběr mapy co tam jsou nahrány v zařízení mužů je vypnout nebo zapnout.

      Problém mám v tom, když všechny vypnu a nechám tam jen tu co jsem stáhl tak se mi neobrazí a je tam stále ta defaultní předinstalovaná od Garminu (topo tam zatím není a dávat jí tam nechci)

      Jestli někdo ví tak díky za pomoc ;)

      0 0
      • BB  

        napadá mě pouze název souboru. Moc písmen, diakritika, nějaké nezobrazitelné znaky ?

        0 0
        • jenda95  

          ta je taky moznost, ale spise ne – to by tu mapu ani nevidel

          0 0
      • jenda95  

        Pokud ji tam vidis, tak ti zrejme mapid nekoliduje s jinymi, tj tipuji, ze mapy stahujes jako UTF a ne jako Latin1 – coz z nejakych duvodu Garminu porad vadi.

        0 0
    • Number_23  

      Mapu vidí a Latin 1 to je…

      0 0
      • jenda95  

        hm … tak zkus tohle https://ulozto.cz/…QSZLUx57fzjW#…

        jsou to cca cechy (https://extract.bbbike.org/?…) se zmenenym mapid

        pokud to nepomuze, tak nevim, asi bych smazal jine mapy

        0 0
        • Number_23  

          Díky, jdu na to

          0 0
        • Number_23  

          Ahoj, tak jsem dal tovární nastavení a při obnově bez uložených profilů. Nahrál jsem tvé mapy ostatní mapy jsem vypnul a najednou to jde. Moc díky.

          Ještě drobnost. Dají se vypnout budovy tak aby nešly vidět (stačí jen mi jen trasy nepotřebuji vidět úplně vše)?

          0 0
          • jenda95  

            Super, muzu zítra popsat co jsem s mapami udělal, asi ti kolidovalo jejich id s jinou mapou.

            To, co je na mapách vidět určuje to jak byly vyrendrovany, pak to jde změnit jen omezeně (a nikdy jsem to nedělal). Mám rad prave ofm lite, protože tam budovy nejsou, jen zastavena oblast, na rozdíl od ofm full

            0 0
    • Number_23  

      Našel jsem to… detaily se se vypnout dají: profil/naviga­ce/mapa/ téma mapy.

      Asi pomohlo tovární nastavení… od té doby ok, Jdu si zkusit udělat nějakou mapu a věřím, že už bude vše v pohodě.

      Jezdíš na silnici s ofm lite? Vyhovuje?

      Ať zbytečně nemusím experimentovat… radši si nechám poradit.

      0 0
      • jenda95  

        ofm lite je pro me vsude uplne idealni, na rozdil od full tam nejsou zbytecne detaily. na gravel si (nekdy) zapnu extra mapu turistickych znacek a nekdy i vrstevnice (trochu to zneprehledni, ale nekdy se hodi; to jsou jine img soubory)

        Mam porad i TOPO od Garminu, ale tam je zbytecne kazdy barak a kazdy strom + aktualizace jen malokdy. A stejne mivam trasu naplanovanou uz z mapy.cz a routovani proto nepouzivam.

        To vypinani detailu jde, ale prave zalezi jak je mapa vyrendrovana – nakonec jsem to opustil

        S bbbextract je problem, ze vsem mapam dava stejne id – pri 2+ mapach je potreba je zmenit. Na to pouzivam GMapTool. Otevru img, zapnu advanced options, v zalozce change zvolim ‚change mapid‘, vyberu add value, napisu nejake primerene velke nahodne cislo a ulozim (zdanlive se nic nestane, jen se zmeni casova znacka img souboru .. a pochopitelne v info je videt nove mapid). Ale tohle je potreba delat jen pokud potrebujes vice nez 1 mapu – klasicky Cesko + jinou oblast treba na dovolenou.

        1 0
    • Jarry611  

      Ahoj, mám trasu v garmin Connect s vlastními body. Po nahrati trasy do 1030+ je vidím ale je blbě vzdálenost k nim. Není upozornění když na něho dojedu, ale v mapě jsou vidět dobře. Nevíte kde je chyba? Mám pocit že jsem na něco ohledně toho narazil, když jsem hledal něco jiného, ale už to nemůžu najít. Diky

      0 0
    • Kysky  

      Ahoj, o odpojování hruďáku, potažmo čidel je tu zmíněno celkem dost, ale žádný stanovisko jak tenhle problém vyřešit.

      U Fenixů se mi nikdy hruďák neodpojil, na Edge 1030 Plus 100× za vyjížďku – někdy jo, někdy ne, asi podle nálady. Graf, respektive jakýkoliv záznam tepu je následně absolutně bezvýznamný, dá se tomu sráči jménem Edge nějak pomoct nebo ho hodin z okna? :D SW aktuální

      Nedokážu pochopit, že zařízení, který je dělaný primárně pro záznam aktivit a né multi zařízení, jako jsou hodinky, že má takový problémy který bych čekal u zařízení za desetinu ceny

      0 0
      • horolezec  

        Buď v klidu, já tohle taky po všech stránkách nechápu. Čidla mi taky skáčou jak se jim zachce, ale 100×? To už je fakt dost. Zkusil bych vyměnit baterku v hruďáku.

        0 0
      • eDidier  

        Já teda musím zaklepat, ale tohle se mi u 1040 neděje – ani hruďák, watt a ani čidlo rychlosti se neodpojuje.

        Co máš za hruďák?

        0 1
    • ULPA  

      Dneska při jízdě mi došla baterka v computeru Garmin 1030. Doma jsem napíchnul computer na nabíječku a nic. Nenabíjí. Nabíječku jsem vyzkoušel jestli funguje a ta je v pořádku. Nemáte s tím někdo zkušenost?

      0 0
      • jenda95  

        kdyz je G uplne mrtvy, tak mu chvili (do hodiny) trva nez se vubec nejak projevi – musi nejdrive nabit ~10%

        0 0
    • MichalOld  

      Měl bych dotaz: Když mi někdo během aktivity volá, tak mi to na displeji ukazuje číslo volajícího. Když to nezvednu, tak se po chvíli zobrazí na displeji již kontakt volajícího (normálně jméno volajícího, jak ho mám uloženého v telefonu). Je to tak normální nebo je to nějakým nastavením? Dokáže ukázat už během volání jméno kontaktu z telefonu? Mám to tak už od začátku, co ho mám (FW průběžně aktualizuji). Mám něco blbě nastaveno, nebo je to standart? Dík.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.