• Venda

    Tak jsem se v patrani po integralce nejak posunul, neco vyzkousel, spoustu precet, ale stejne si nejsem schopny vybrat.

    Nedokazu se rozhodnout, jestli odlehcenou verzi nebo uz rovnou jit do nejake nejvyšší verze. Chtel bych to vyuzivat na nejake těžší traily, TT, Peklak, Dolni Morava atd. Nejsem zadnej zavodnik nebo extra letec, proste klasicky hobby, ale strasny kopyto.

    Zamerenim by pro me byla jasne nejidealnejsi kalsicka lehka enduro helma. Do oka mi asi nejvic padla Smith mainline nebo TLD stage

    https://www.dookie.cz/…matte-black/?…

    https://www.koloshop.cz/…idnight.html

    ALE!! mam strach, ze jak jsem kazdou chvili na zemi, ze ji brzy znicim bo jsou na „jedno pouziti“. Predpokladam, ze klasicky DH helmy by mi vydrzely mnohem dele. Takovy ty lehčí pády v minimalni rychlosti, ale na hlavu. To vystoupeni pres riditka na ksift. Je mi jasny, ze kdyz s tim hodne spadnu na ostrej sutr, ze bude taky po ni. Do oka mi padly TLD D4, Meatt 8.0, Bell full 9 fussion. Mam ale u nich strach, ze v nich bude strasny teplo. V lete i jenom z kopce. A pak ze jsou na me hrozne overkill…

    https://www.koloshop.cz/…oss-Red.html

    https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?…

    https://www.mikesport.cz/…-gloss-black?…

    Pripadne i nejakou jinou? Za tyhle penize uz i karbonovy helmy, ale vetsinou pro me dost neznamych znacek, takze se v tom vubec nevyznam. Kdyby ale nekdo mel zkusenost… A taky bych chtel, aby to vypadalo alespon trochu jako cyklisticka helma, ne na motorku.

    Budu rád za kazdou radu!!

    A je mi jasny, ze musi hlavne sedet, ale paradoxne u full face helem narozdil od obyc malych jsem s tim zatim nemel problem.

    0 0
    • novas752  

      Hele rozdíl mezi odvětranou enduro integrálkou a poctivou dh integrálkou neni moc velký, v létě je prostě vedro v obojim. Jestli padáš často na držku tak si kup tu plnohodnotnou s multicrash certifikací.

      0 0
    • krabica  

      Taky sem to měl podobně a nakonec vyhrála plnohodnotná DH helma, POC Coron, bo mi parádně sedí…

      1 0
      • Venda  

        Tu jsem nezkousel, takze ji nemam zatim ve vyberu. Ani neni tak draha, jak treba TLD. Ale obecně mi POC zatim nesedel (kortal, tectal..)

        1 0
        • MichaelSimek  

          me zadny z otevrenehc poc helem nesedi ani nahodou, ale POC coron uplne super, koupil jsem a vozim furt

          0 0
      • vojtechposmourny  

        Pod Coron se klidně podepíšu, na mojí hlavu super sedí a je moc hezky zpracovaná.

        0 0
    • my_dudesty  

      Já řešil něco podobného, ale do parku se tak často nedostanu, takže jsem řešil hlavně odvětrání a ať se v tom dá alespoň trochu šlapat. Zkoušel jsem nějaké O'Nealy, Bell SuperDH, IXS Trigger FF a nevím co ještě a nakonec to vyhrála 100% Trajecta. Paradoxně jsem jí měl teď jen 2× v BP ;) ale profukovala zatím dobře i v malých rychlostech. A na rozdíl od výše zmiňovaných mi přišla celá taková pevnější (např. ta Bell byla celá rozvrzaná už v tom obchodě). Vnější skořepina taky vypadá pevnější než na té Bellce nebo IXS. Ale já byl zas limitovaný dostupnýma velikostma, mám spíš menší obvod hlavy a málo co mi sedlo, ta 100% sedla parádně na první dobrou.

      Ale je mi jasné, že vyloženě DH helmy budou v té pevnosti o level jinde.

      0 0
    • Chudlick  

      Ahoj, nejezdíte někdo TLD D3? Přijde mi, že konstrukčně už to bude asi starší kousek, váhově taky nic moc, ale pořád se prodává a dle recenzí nejspíš nebude špatná. Má s ní někdo nějaké zkušenosti? Hledám nějakou fullface vyloženě do BP. Teď mám nějakou základní 661, tak hledám náhradu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.