• Woko_O

    Zdarec

    Rozhoduju se, jestli si mám koupit Gravity kartu a k ježdění o víkendu, někde na Špičáku a nově na Klínovci, většinou připojuju dovolenou v Itálii, Rakousku a jezdím tam, kde mi to Gravity karta dovoluje. Víme, že Rakušáci jsou občas otravný a bikeparky mimo pár míst nejsou nic extra co se údržby a servisu týče. V Itálii v Livignu se mi moc líbilo, ale že bych tam chtěl být třeba 2 týdny, to úplně ne.

    Minulý rok jsem se ve Schladmingu potkal s anglánem, kterej řikal, že Francie, kolem Morzine, Les Gets, Portes du Soleil, Chatel apod. je úplně jinej vesmír. A to jak včetně tratí, tak i přistupu lidí k bikerům (sprchy, záchody, stání s dodávkou, atd.) a i ceny.

    Rozhoduju se tedy, jestli obětovat 630E a jezdit jako doposud všude, kde karta platí, nebo naopak kupovat pár dní za svý a 3 týdny o dovče strávit celý ve Francii. Plánuju konec srpna a první dva týdny v září, kvůli lidem..

    Nemáte někdo reálnou zkušenost jaký to tam je? Nerad bych byl pak zklamanej, že to tam stojí za prd..

    Díky

    0 0
    • novas752  

      No zázraky bych nečekal.

      Co jsem byl 2 roky zpět Val d! Isere, Tignes, Pila, tak jsme se tak nějak shodli že to za tu dlouhou cestu víckrát moc nestojí. Koncem prázdnin extrémně suchý pod tlustou vrstvou prachu nebo jedna velká roleta odshora dolu. Trochu bych se divil kdyby to bylo výše na pomezí Francie a Švýcarska jiný.

      Ale když už má člověk Rakoueko tak nějak proježděný tak zase proč ne.

      0 0
    • k3nyL  

      Portes du Soleil je jinej vesmir. Nic jinde v EU se tomu nepodoba. Samo tam neplati GK, ale lana tam nesjou tak drahe. I kdyz loni uz to trochu zdrazili. Urcite se zamysli nad tim jestli zvladnes 3 tydny v kuse bike. Neni ani sance tam vse za tri tydny pojezdit. Davame vetsinou 10 dni protoze vic toho neuregenerujes. I to je celkem hc. Koncem sezony to je rozbombeny vsude. Ve fr na tom ale makaj trochu v jinym stylu nez jinde, takze toho se zase tak neboj. Drncat to bude vsude. Jiank jezdime vetsinou prelom srpen/zari takze tak.

      0 0
      • Woko_O  

        Jasně, s tim počítam, že to neujezdim, to vím. Chci tam jen zevlit, chodit po horách, žrát a jezdit u toho na kole v parku. Spíš tak jako na pohodu, než se tam uštvat. Ale byl bych rád aby to bylo zábavný ježdění. Jsem schopnej sjet tak červenou v nějakým tempu. Na černoty si netroufám. Vím že GK tam neplatí, ale zas kdyby to za to stálo, tak to radši zakempim jen tam, na celý tři tejdny a cestou dom se stavím někde, kde to už znám, normál na denní lístky.

        0 0
        • k3nyL  

          Urcite to za to stoji. Resp neni lepsi BP lokalita v EU. Pokud jde o BP tak si zajezdi kazdej. Vice mene od Les Gets je to jednodussi a směrem na Charel/Morgins Champery to je tezsi. Pokud jde ciste o BP. Ale mnohem lepsi mi tam pridjou drazky. Tech je tam nespocet a nektere jsou fakt burtal. Pokud pojedes na dele, tak je dobre cestu rozmelnit. Doporucuji zastavku v Lac Blanc a La Bresse. Je to neco za pul cesty do Morzine.

          0 0
          • Woko_O  

            Co jsou drazky?

            Jestli to má něco společnýho se šlapaním, tak to nevyjde. Jezdím DH kolo :-)

            0 0
            • k3nyL  

              Drazkama myslim ilegaly. Vetsinou jde o steep shooty, kde mas pul kilaku nocontrol. Nej jsou asi na Le pleney (Morzine) . Je jich tam vic nez BP lajn. V podstate muzes jezdit jen to. Na sjezdaka ideal. Vetsina drazek konci na silnici s prejezdem z kopce na lano. Asi nejprisnejsi jsem jel nejakou dolu z Mt Cherry. Pro predstavu: https://youtu.be/BMzc3_clEiM naky random yt vid z lepleney

              1 0
      • adam320  

        No malinko bych to upravil.

        Problem Portes du Soleil je ten, ze hned na zacatku sezony se tu jede Passport, a tzn. ze tisice lidi co keumi jezdit na kole probrzdi vsechny zatacky od Les Gets az po Chatel. Takze je to rozbombeny celou sezonu:)

        Navic od kovidu, kdy se z jezdeni na kole v bp stala moda se tu v sezone skoro neda hnout. Osobne bych teda takovou dalku kvuli tomu nejezdil. Znam lepsi bp ve Fr Alpach co se tyce pomeru cena/vykon. Pred peti lety to byl jinej vesmir, ted uz to stoji za hovno

        0 0
        • Woko_O  

          Přesně na to se ptám. Minulej rok sem totiž byl v hlavní sezoně, tzn. červenec/srpen ve Švýcarsku, Italii a Rakousku a ty lidi mě vyloženě srali. Nedalo se nikde kempit a parky samozřejmě rozbombený do hoven. Proto sem si řekl, že o prazdninách už nikdy. Pak sem totiž ještě jel na konci září, kdy už byly parchanti ve školách, bylo krásně, protože babí léto a třeba Saalbach byl krásně prázdnej. Ale zase už jezdilo jen pár lanovek. Proto letos volim konec srpna a první dva týdny v září, protože to je pro mnohý skoro už konec a tak by nemuselo bejt tolik lidí. Ale samozřejmě by mě mrzelo jet 1100km dodávkou abych zjistil že je to všechno zrolovaný jak Serfaus nebo Leogang v půlce léta.

          0 0
          • k3nyL  

            Ja bych to nevidel tak cerne. Provoz je tam silenej, ale taky je tam o dost vice km na jezdeni nez jinde. Nejhur jsou na tom ty lehke traily kde se vozi banda vepraku cele leto. Na drazkach te tohle netrapi a na vetsi jumplajny mas sjezdaka, tak to neco pozere. Jestli chces kempit v dodavce, tak tam zase tolik mist neni. V podstate mista kde jsem nasel ze je to ok – Super Morzine parkac nahore, Chatel parkac je tam kus vyhrazen, ale bejva dost plno. Jsou tam hajzly, pitko a tece reka. Jinak cajk kemp mas na kopci v Les Gets ten je libovej.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.