• klito

    Zdarec chlapy.Mám dotaz na ten triad u Spešlu FSR XC pro 09.jde vyměnit za jinej foxáckej?A např. jakej?Všude se píše,že to má Spešl extra,tak se se chtěl poradit.Asi tady dostanu kopr,ale ptám se!Díkec.

    0 0
    • kopečák1  

      S jiným Ti te´d neporadím, ale zeptám se.

      Proč ho měnit? Chodí parádně, tak jen pro zajímavost…

      0 0
    • Advid  

      Dneska při pokusu o přepnutí polohy páčky na tlumiči jsem zjistil, že se hýbe volně a žádné polohy nemá. Tak zastavím a koukám, že „probublává“ olej a je to celé takové povolené. Tlumič funguje dál, ale nejde zamknout. Nešlo jen tak sednout na vlak a dojet domů, tak jsem dojel po vlastní ose (bez problémů) a teď řeším, co s tím. Setkal jste se s tím někdo? Bude to drahý? :)

      Mám ho asi tři roky a najeto má cca 3000 km. Jen čistím a silikonuju.

      0 0
      • McBlacky  

        normálka, pod páčkou štelování je malý gumový o-kroužek. Přes něj to vychčije – je to doslova kurvítko a podle mě záměrná vada konstrukce, zdaleka nejslabší místo na jinak solidním tlumiči. Já s tím jezdil ještě tři dny, když se to stalo. V podstatě to přestane tlumit a nefungují polohy open-PP-lock.

        Pokud máš dobrý servis opraví ti to, ale v ČR to kromě Švece dělají tak 2–3 lidi (výměnu toho malého kurvítka, což není součást ´kompletního´ servisu u většiny lidí co tvrdí, že fox umí). Každopádně počítej s tím, že kdokoli to bude dělat, tak ti vymění celou servisní sadu včetně gufer a práci na tom není taky zadarmo. Vyměnit to solo moc nejde, pro demontáž je třeba tlumič zahřát a to poškodí některá těsnění.

        S cenou ti neporadím, shodou okolností si jdu pro svůj opravený dneska :) ale já mám trochu jinačí dohodu na servisní ceny.

        Kdybys to nechtěl posílat ke Švecovi, napiš mi mail a já ti dám kontakt na člověka co to dělal mě (V Praze).

        0 0
        • K2  

          Já servisuju FOX u Bikelive. Zatím spokoojenost, jestli umí servisovat Fox Kurvítko netuším :-)

          0 0
        • Advid  

          Díky za radu. A má po těch 3.000 km cenu platit kompletní servis, nebo je to na tlumič málo kilometrů a stačí vyměnit kurvítko? Pokud stačí vyměnit kurvítko, pošli mi prosím kontakt na toho tvého člověka z Prahy.

          Mám ten tlunič napevno, ale zdá se, že po vypuštění vzduchu se dostanu k imbusu, který je zezadu (na fotce) a půjde to rozdělat bez demontáže zadní stavby.

          0 0
          • Advid  

            A pro sichr – před demontáží kolo umeju. Včera jsem byl na singlu a zatím nebyli lidi. :)

            0 0
          • McBlacky  

            možná jsem to nenapsal dobře, ale to kurvítko právě nevyměníš aniž bys nevyměnil pár dalších věcí – díky tomu zahřátí pro demontáž-, takže to znamená komplet servis.

            0 0
      • Neťa  

        Taky se mi to u Triadu stalo, vyřešeno posláním do Bikelive, cena nebyla nijak hrozná, kolem litru se vším všudy. Další servis (běžný repas) už byl jen za 3 stovky – bonus za „věrnost“, takže spokojenost :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.