• Venda

    Máte s nimi nekdo zkusenosti? Shanim lehnou full face helmu na takovy to moje „ostrejsi“ trailovani. TT, Dolni Morava, jednou za rok do Alp… Slapat v tom vylozene nechci, spis sundat na lanovce a nahore nasadit.

    Nebo jeste neco jineho? Budu rad za kazdy prinosny nazor. Diky!!

    https://www.koloshop.cz/…ed-Rock.html

    https://www.koloshop.cz/…a-Black.html

    0 0
    • Atilla  

      No jestli máš vyzkoušenou velikosta sedí, tak já bych rozhodně šel do smithu i přes to, že vrže. osobně jsem spokojeny s leatt DBX 4.0

      0 0
      • Venda  

        Leatt jsem mel taky ve vyberu, neni drahá. Uz ani nevim proc jsem ji vyradil. Asi proto, ze tyhle dve vychazeli v recenzich lepe.

        Zkousel jsem letmo v půjčovně, tak nejak mi byly, spis volnější, pocitam, ze to pujde jeste vycpavkama trochu dovystlat. Jinak v okoli je nikde neprodavaj, takze nova na zkousku bude problem. Max jich koupit vic a vratit…

        0 0
        • Atilla  

          Tahle musí sedět úplně na fest. Na lících vyloženě tlačit a časem to povolí. Proframe je lepší než DBX tak možná do doby než spadneš. Viz zdejší fora, kde to všem po pádu prasklo a v horším případě ublížilo.

          0 0
          • Venda  

            Diky za rekaci. V tomhle jsem uplne novy, takze zkusenost zadna.

            Treba ten Smith se mi na hlave tak trochu kynklal, ale na miste jsem to prisuzoval Mipsu, muj Bell Sixer to taky takhle dela. A je stazenej koleckem. Ale urcite to mohlo byt tesnejsi. Zas je to prilba z pujcovny, tezko rict, jak ji meli nastavenou a taky denne pouzivanou a vymackanou.

            0 0
            • Atilla  

              V Hradci je dost shopů, tak tam zajeď a zkoušej. Nech si poradit. Integrála musí fakt sedět, jinak je k ničemu. Vyzkoušej si i zatlačit na náhubek aby ti nenarazil hned do zubů.

              0 0
              • Venda  

                To sice je, ale zamerenim hlavne na sirokou masu, takze nejaka integralka jedine v Topride, Bikeru a Sportisimu. A tam dost omezeny vyber. A poradit by mohli akorat v Toprideu. A ani tam nemaj nejaky zasadni výběr. Hradec je nejakej opozdenej. Nebo mi neco nekde unika…

                0 0
          • Venda  

            Takze Leatt nepsi nez Proframe? Vzhledove je hezci urcite.

            0 0
    • Venda  

      Zkusil jsem si prvni objednat. Hold to kolecko s vracenim budu muset podstoupit. Zacal jsem u Smithu, je tam nejjednodussi vraceni.

      A jeste kdyz se nakousl ten Leatt. Na nem se mi libi, ze ma velikosti odstupnovany jen po dvou centimetrech. U modelu Enduro, ma sundavaci brada smysl a hlavne je to bezpečné? Na jednu stranu by to mohlo byt fajn, ale na druhou stranu otevrenou helmu uz mam a nemyslim, ze je moc prilezitosti to stridat. Bud jednu nebo druhou…

      0 0
      • Atilla  

        Za mě je sundavací brada blbost. Když integrálu, tak ať drží polstrováním a né kolečkem.

        2 0
        • skaj  

          Co tim myslis, jak koleckem nebo polstrovanim? Nemam Leatt, ale Giro Switchblade, takze muzu mluvit jen za ni. Ale ta drzi na hlave principialne stejne jako integrala – polstrovani na licnich kostech si ji nastavis a koleckem v podstate nemusis nic delat.

          Kazdopadne ja mam sundavaci bradu rad. Kdyz se hodne stoupa za svoje, tak je znat. Za me prijemny bonus, navic se hodi na akce, kam nechces tahat dve helmy (priklad dovca s rodinou). A preci jen, vickrat si pak vezmu ven velkou helmu, presne na takove akce „mezi“, kde bych jinak vahal. Cistou integralu jsem nakonec zrusil. Kdybych jezdil primarne bikeparky s krunyrem, tak si ji ale necham.

          Jen dodam, ze jsem zkousel Uvex Jekkyl se sundavaci bradou a videl nekde Crattoni – a to uz bych nechtel ani omylem. Tam ta ochrana celisti vypadala dost nebezpecne… (ale duveru ve me nebudi ani ty helmy samy o sobe)

          0 0
          • Atilla  

            Myslím tím, že když integrálu, tak ať nemá žádné stahování, ale drží pomocí vycpávek.

            Giro Switchblade je tak jediná o které bych uvažoval. Co tu měli kluci bell super, super DH, tak buď náhubek nikdo nevozil a když spadli v parku s náhubkem, tak se ten vnitřní mechanizmus vyrval, stejně jako u každé malé helmy.

            Podle mě pokud má člověk místo tak 2 helmy. Jednu pořádnou do bikeparků a druhou dobře odvětranou na šlapání.

            No a nebo to máš jako já a máš jich 5:)

            0 0
            • Carloss  

              Velká integrála do parků, lehčí odvětraná na enduro a lehkej blembák na výjezdy kde nepočítám s možností orby. A k tomu batoh na který jde integrála připnout.

              Potkávám čím dál víc kluků co jezdí ve velké přilbě pořád, tak si už připadám jako trochu menší idiot, když se ve velké přilbě přesouvám někde po lesní cestě

              0 0
              • Venda  

                Batoh mam Evoca. Takze treba na TT integralku pripnout a kolo vytlacit. Uplne si nedovedu predstavit situaci, kde bych vezl helmy dve. Takze pro me spis velka brilba nez hybrid.

                0 0
                • Carloss  

                  Já tahám 2 přilby, blembák mám nějakej lehoučkej silniční z decathlonu

                  0 0
    • Venda  

      Jinak momentalne mam lehce prehodnoceny vyber na Smith a Leatt 4.0 gravity. Smith se mi asi vic libi, Leatt ma lepsi cenu a libi se mi to jemnejsi odstupnovani velikosti. Ale na hlave jsem mel jen ten Smith…

      0 0
      • Tofifee  

        Taky pokukuju po Gravity 4.0 Kdyby ses pro ni rozhodl, tak napiš pak dojmy.

        0 0
        • Atilla  

          Mám ji už nějaký pátek a jsem spokojen. Turbine 360 systém je příjemný, narozdíl od MIPS. Fidlock bych klidně oželil. Dvě sady vycpávek. Větrá dobře a můžeš si dát plastovou síťku před ústa. Asi hodinu jsem si přehazoval velikost helmy a nakonec jsem zvolil Sko. Jinak mám Fox dropframe a speedframe v Mku.

          0 0
          • Tofifee  

            Díky za info. Hlavně větrání mě zajímalo. Já mám Leatt DBX 4.0 Enduro tuším model 19 nebo 20, kde se mechanizmus upnutí brady skládá ze dvou klasických přezek. Když jsem ji kupoval, měli skladem jenom Mko a já mám hlavu na rozmezí M a L, takže mi je na hlavě malinko těsnější než by bylo nutny (v případě nasazené brady) a docela je mi v ní horko. Bez brady je to v pohodě. Jinak ještě mé výhrady k té bradě: 1) sama o sobě ve mě nevzbuzuje moc důvěry, naštěstí jsem ještě na hubu tvrdě nespadl, tak to může být jen pocit a ve skutečnosti to vydrží dost 2) levá přezka po dvou letech už moc nedolíhá k helmě (samo se to asi neotevře, ale se*e mě to) 3) co se týče těch bočních vycpávek, tak pravou mám širší než levou, nevím jestli to nějak pomíchali v tom shopu s menší velikostí nebo je to normální, ale taky mi to celkem vadí

            Takže uvažuju, že lehčí traily budu jezdit s touhle a bradu zahodim a do parků vezmu tu Gravity pokud bude sedět dobře.

            0 0
        • Venda  

          Zacal jsem se Smithem v Sku, bo Sportisimo a ja mam hlavu cca tech 55, mozna 56. Takze na hrane mezi S a M. Každopádně me na spancich tlačí, coz se mi stává u helem. Mam dost kulatou hlavu. Normalne vozim Bell v Mku. Dalsi na rade bude Smith v Mku (jeste jednou) a Leatt asi v Sku. Idelane si udelat vylet nekam, kde je maji obe najednou a porovnat bezprostredne.

          Tabulkove furt u me Smith vede kvuli hmotnosti a zda se mi odvetrany vic. A ja to chci spis na co kdyby nahodou nez, ze bych jezdil svetovej pohar.

          0 0
    • MichaelSimek  

      Sice tu to je o Fox vs Smith, ale ja musim vychvalit POC coron air spin, zkusil jsem si par fullface helmet a tahle sedela zdaleka nejlip

      0 0
      • Venda  

        To uz je těžší helma, zas uplne nevim, jestli to potrebuju a chci. Na to moje jezdeni…

        U tehle helem se mi ale libi pouziti EPP misto EPS. Vic to vydrzi.

        0 0
        • MichaelSimek  

          Je fakt ze ji pouzivam prevazne na lanovce a zavodech, ale jinak ji na hlave skoro necejtim, ja teda vzal tu cartonovou takze je o par gramu lehci. Ale u me rozhodlo to jak sedi, zkusil jsem si mainline v shopu a nebylo to ono prestoze jsem Smith fanousek, par dalsich taky nesedlo, zvlast ty se sundavaci bradou.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.