• Zubak

    Zdar, máte někdo zkušenosti s fotochromatickýma brýlemi, jak se chovají při přesunu do stínu a naopak, jestli se opravdu ztmaví a naopak . Jaká je viditelnost při normálním osvětlení. Jestli je doporučit či ne, nebo zůstat u vyměňování skel. Dík všem za podněty.

    0 0
    • Lister  

      ze by BBB ??? :-)

      Můj kamarád měl tohle na normálních brýlích a ač měl ještě nějaké jiné, tak ty měl nejoblíbenější – v tmavší místnosti ty brýle byly prakticky čiré a na světle hodně tmavly – hodně si to pochvaloval a myslím že pokud jsou skla kvalitní, tak to může být dobrá věc.

      jen teda nečekej že ty brýle reagují okamžitě při přechodu z diametrálně odlišných podmínek – co si tak pamatuju, tak to mělo zpoždění pár minut, než se to přizpůsobilo na nové podmínky.

      0 0
      • Zubak  

        Jo, uvádějí to všude že určitý čas to chce na přeměnu, ale udávají sekundy cca 10– 30, tak nevím. Ty osobně si je tedy nezkoušel? Právě o nich uvažuji.

        0 0
        • Lister  

          ne bohužel jsem nezkoušel…pokud jde o tu dobu, tak to asi záleží na výrobci skla a taky bude asi něco jiného dioptrické sklo a normální sklo.

          Ale já bych se toho nebál, i kdyby tam to zpoždění bylo veliké, přece jen velké přechody se vyskytují jen minimálně a u těch běžných si toho asi nevšimneš :-)

          0 0
          • mxv  

            Přesně tak, záleží na výrobci, ale taky na vývojové generaci. Kdysi to byly minuty, nejnovější (a samozřejmě nejdražší) se ztmaví během pár vteřin.

            0 0
    • o.ndra3  

      Mám BBB Winner PH a spokojenost. Za šera a ve tmě jsou prakticky čiré (dají se vozit i v noci) Na slunci opravdu ztmavnou, ale ani při silnějším ztmavnutí to nejsou svářečské brýle, ale spíš středně tmavé sluneční brýle na sport. Tedy vyhovoující. Prostě mám jedny brýle pořád a nemusím řešit, jestli se vrátím za světla, nebo až za tmy.

      Ostré přechody ze světla do tmy a naopak nejsou problém. Čekal jsem, že budu ztmavování a zesvětlování nějak vnímat, ale ve skutečnosti si toho člověk ani nevšimne. Konstrikce zornic udělá asi víc práce, tak to někdy skoro dělá dojem, že to nefunguje.

      0 0
      • Lister  

        s tím ježděním v noci si to zkoušel ??? – i terén ??

        Já mám klasické Winnery a v noci nesnesu nic jiného než úplně čirá skla. Na druhou stranu uvádějí propustnost snad až kolem 90% a to bo mohlo být OK.

        0 0
        • o.ndra3  

          Testováno se Sigmou ve větrolamu.

          0 0
          • Lister  

            hmmm…sigmu mám taky…tak říkáš že OK ?? Nevíte někdo jestli se dají koupit jen ty skla.....jsem o nih totiž taky uvažoval, ale celé brýle kupovat nechci.

            0 0
            • o.ndra3  

              Můžeš posoudit sám, mě to přijde OK. Reaguje to na UV, takže ve světle žárovky je to prakticky čiré.

              0 0
      • Zubak  

        Právě o těch BBB uvažuji, jak to je z přechodem ze světla do stínu(louka vjezd do lesa a naopak). Právě žádná výměna skel mě u toho láká. Jak padnou a dá se formovat nosník?

        0 0
        • Lister  

          nosník se dá formovat bez problémů – je to hliníkový klip a na něm gumové polštářky.

          0 0
      • medved.m  

        Ahoj, dovoluji si jeste znovuotevrit tema: ted mam BBB Challenge, ale jsou uz trosku poskrabane a nahradni tmava skla k nim nedostat (btw k Winnerum ano). Toz uvazuju o tech Winnerech PH a mam otazecky:

        • kdyz mi Challenge sedi jak ulity, budou winnery, ktere vypadaji hodne podobne, taky? (myslim hlavne rozchod nozicek → spanky, usi)
        • na promoobrazcich vypadaji skla Winneru PH do hneda/oranzova, zatimco Attackery do seda/stribrna. Tak nevim, jsou to stejne barvy?

        Jinak ty Winnery se mi libi vic, maji tvar skel podobny jako Challenge (skoda ze nejsou uplne zamenne :-( Rychlost prechodu pri vjezdu do lesa snad nejak prekousnu, ostatne dosud jezdim vyhradne s tmavymi a pri prudkem prechodu/za soumraku/na korenech proste supnu bryle do kapsy.

        0 0
      • fousac  

        vite nekdo, kde by se daly ty Winnery v praze vyzkouset?

        0 0
    • keo  

      Mám brýle julbo a jsou supr i za šera i slunce,přechody v lese stín slunce v pohodě,velká spokojenost.

      0 0
    • kankrlicek  

      Mám brýle od spešlů, ale potřebuji je prodat. Zjistil jsem, že v terénu nemůžu mít žádné jiné sklo, jak naprosto čiré. Ten můj sw se s barevností skel nevyrovná a v terénu prostě najednou neumím jezdit. Jakmile si vezmu brýle za 3 stovky – čiré – všechno je ve starých kolejích. Zatmavování funguje dobře, na té světlejší straně jsou mírně do žluta, jezdil jsem v nich i po tmě a docela to jde. Ale už je nechci :) Docela by mě zajímalo, zda ty mé problémy jsou způsobeny opravdu barevností či něčím jiným.

      0 0
      • Grinch  

        Hoj,jaky presne typ od speclu mas?chci do nich jit,ale rad bych si je nekde zkusil,tak pokud by byly za dobrou cenu a jsou cerne

        0 0
    • Cobol  

      Myslíte, že se k brýlím BBB dají sehnat pouze náhradní skla (koupit jednotlivě ta skla)? Třeba i ty zatmavovací…???

      0 0
    • Geralt  

      No mám Rudy projecty se sklama Tek Red a musím říct, že to celkem funguje. Změna zabarvení skla sice není okamžitá, chvilku to trvá, ale z původní světle růžové ve stínu se změní na tmavě modrou na plném slunci. Byl jsem překvapenej, jak se na běžkách zbarvily. Mám i klasický sluneční brýle s hodně tmavýma sklama, ale skoro je nepoužívám.

      0 0
    • norman  

      Nepoužívám fotochromatické, ale monochromatické nebezpečnostní brýle Čučanta 2000 a jsem maximálně spokojen.

      0 0
    • kajulka2  

      Taky sem vozíval samozatmavovací brejle, ale od té doby co sem za šera v dešti přehlídl křižovatku a skončil ve škarpě mám jen čirý nebo tmavý. Šeroslepost je mrcha

      0 0
    • Oakey  

      já osobně mám zkušenosti jenom s obyčejnejma dioptrickejma brejlema s fotochromatickou úpravou, ale mám skleněný čočky. Je to dobrý věc, akorát, že ta změna, teda alespoň u mě neni, neni žádnej blesk. chvíli to tomu trvá, než se přizpůsobí. Jinak na kolo vozim klasický sportovní brejle s diotrickou vložkou a na těch mám skla do polostínu a zatim sem neměl problém, že bych v nich byl oslněnej, nebo naopak nic neviděl. Ale pokavaď ty brejle budou vychytaný a ty plastový skla se budou zabarvovat rychle, tak to může bejt dobrej pomocník.

      0 0
      • Lister  

        V běžném provozu mi středně zatmavené skla taky vyhovují, ale v noci se s tím nedá :-)

        No a jelikož mě ty skla nebaví přehazovat tak raději vozím pořád číré – slunce mi nevadí a v noci a pod mrakem se s ničím jiným ani jezdit nedá.....

        0 0
    • MaRtYs  

      Mám BBB a jsou supr… Můžu určitě doporučit, perfektně sedí a co se týče přechodu z tmavého na denní světlo, tak taky není problém… docela se rychle adaptují až mě to mile překvapilo…

      0 0
    • Lister  

      nezkoušel náhodou někdo do Winnerů od BBB s fotochromatickými skly nacpat ty klasické skla???

      Jsem dneska zjistil, že jsem si při jednom pádu na lyžích rozmlátil moje Winnery a mám teď ty skla celkem na nic. Tak jsem si říkal že koupím ty samozatmavovací a ta skla bych měl do zálohy a mohl je používat aspoň do nich. Ono to tak na 99% fungovat bude, ale víte jak to je.....jistota je jistota .-)

      0 0
      • Honza z H  

        OK, jsou to stejné skla, ale pokud ty PH nerozbiju, tak není důvod tam ty ostatní skla dávat. Ty PH skla vyhovují za všech podmínek a ani v noci nepoznám rozdíl oproti čirým …

        0 0
        • djano  

          To ja rozdiel poznam aj cez den. Mam bohuzial uz take oci, potrebujem viac svetla.

          0 0
    • sorak  

      zkousel jsem 2 bryle – R2 leader photochromatic – 0 moznost zmeny usazeni na nose, vubec me nesedely, zdalo se mi, ze maji strasne pomale reakce…

      a Uvex Variomatic – ty ted vozim od lonskeho zari, sedi dobre, moznost prizpusobeni, pri jezdeni pod mrakem zorniky jen lehoucce kourove, skoro cire, reaguji celkem rychle (do 1 min urcite) s tim, ze to neni jak cvaknuti vypinacem, ale postupne ztmavovani, takze si clovek ten prechod ani neuvedomuje… jak moc rychle / jak moc se ztmavi je videt napr. pokud je pri zastavce polozim na stul a polovina zorniku je zakryta stinem napr. od bidonu a pulka je na slunci – na skle to udela nadherne ostry predel… ;-))

      obecne – na jaro, leto jsou vynikajici, na podzim, kdy je slunicko slabsi je obcas v lese sundavam, protoze potrebuju kazdy svetlo co je a prece jen malinko ztmavuji… ale uplne exceluji na snehu!! jsou fakt bombasticke na bezky nebo treba sjezdovky…

      0 0
      • curbec  

        Já jezdím R2 leader a naprostá spokojenost. dobře mi sedly, takže mi nevadí, že se nedají přizpůsobit. Změna je pozvolná, že si to ani neuvědomíš, podle mě něco jak popisuješ na těch Uvexech.

        Holt je to individuální a je třeba zkoušet, co ti ude nejlíp vyhovovat.

        0 0
      • BH  

        prave na snehu spatne! odrazem od snehu jsou zatmavene i kdyz nesviti slunce a nebo ve stinu, tedy na bezky  nepouzitelne. osobni zkusenost s BBB.

        0 0
    • Krys  

      Mne sa páčia tieto: Specialized Chicane

      V Radotíne som si ich skúšal a predavač mi predviedol ako rýchlo to reaguje. Priložil ku sklu na niekoľko sekúnd (cca15) takú malú UV lampičku a na skle už bol tmavý kruh.

      0 0
    • Lister  

      Obnova tématu.

      Už dlouho uvažuji, že bych si takové brýle koupil (zatím vozím čirá skla, ale občas by se ty tmavší hodily). Zatím jsem zkoušel jen BBB a tam mě dost zklamala doma potřebná ke změně intenzity zatmavení – v řádu několika minut z krajních poloh.

      Teď mě zaujala reklama na brýle/skla Alpina, kde uvádějí změnu v řádu sekund – moc tomu nevěřím, ale kdyby to bylo třeba do 20 sekund, tak je to pořád super výkon, navíc cena se pohybuje kolem 1500kč což je super. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nemá zkušenost, případně kde by je mohly mít na severní a střední moravě v obchodě – já to pohledám, ale hodilo by se info, jestli je někdo někde neviděl.

      0 0
      • Archer  

        Podivej se taky na skla Rudy Project Impactx photochromic. Ja vozim Rydon s ImpactX photochromic Clear, v normalnim stavu jsou cire, na slunce vypadaji tak. Takhle ve stinu. Doba prechodu ~20–30sec.

        0 0
        • Lister  

          u těch ale předpokládám, že cena bude někde trochu jinde :-)

          0 0
          • vlk  

            Pokud ti jde o cenu, tak docela levné jsou ty Uvexy. Sám o nich uvažuji, ale u nás v obchodech je zatím nemají a takové věci člověk potřebuje zkusit.

            0 0
            • Lister  

              No právě u nás samé BBB, ale tam mě právě nepřesvedčila ta skla, ač tvar mi seděl – model Winner, který vozím s normálními skly.

              Neříkej mi že v celé Olomouci nemají ani jedny takové brýle – minimálně přileb Uvex jsem tam vždy viděl hodně.

              0 0
              • vlk  

                Maj jedny jediný, ale zrovna s tím světlejším sklem a já bych raději zkusil s tím tmavším.

                No nic jak pojedu napodzim na Invex, tak se stavím v nějakej těch brněnskejch schopech.

                0 0
          • Archer  

            Tady za 95 liber (min nez 3000kc).

            V Cechach:

            • drazsi min o dvakrat, obcas trikrat
            • neni skladem, jen na objednavku (2–3 tydne)
              
            0 0
            • Archer  

              V CZ jsem bral jen dioptricky klip, za ~1500kc. Cenovy rozdil oproti cizine byl maly, a ja to stejne potreboval nejdriv vyzkouset, zda me ten klip nebude vadit. Pokud by vadil, sel bych jsem asi do kontaktnich cocek.

              0 0
            • Lister  

              takže vypadávají z výběru :-( Vzhledem k tomu že brýle a podobné věci mají v mém případě životnost většinou cca 1 rok, tak tolik investovat nechci.

              0 0
              • Archer  

                Mimochodem, skla ImpactX rozbit nelze. Jsou totiz mekke :) Lze ohnut do kolecka.

                0 0
                • Lister  

                  skla ImpactX rozbit nelze

                  no to mě neznáš :-D

                  Moje poslední brýle dopadly tak, že jsem po měsíci poškrábal skla a po třech urval jednu nožku. Ale už mě to nebavilo kupovat pořád dokola, tak jsem nasadil skla jiná a tu nožku tam přilepil natvrdo. Sice je to teď krapet neskladné, ale to je fuk, stejně je na začátku švihu nasadím a na konci sundám.

                  0 0
                • KOMOÒ  

                  Jj a poškrábání není vidět a myslím,že se rozlešťuje tím optickým hadérkem,každopádně po roce minimální škrábance ,na očích nepoznatelné.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          vypadají že se stmavují celkem dost, já zkoušel jen nějaké R2 za 1500 a na přímém slunci se stmavili asi jen tak jako to máš v tom stínu. nicméně já jsem na světlo dost citlivý, takže potřebuji dost tmavé.  Ale zase to šlo celkem rychle… řádově 20–30s

          0 0
      • skier  

        No dřív jsem vozil jen levné brýle a měnil skla,nebo celé brýle. Párkrát jsem se netrefil ve volbě a skoro si rozbil čuňu. Po vybírání, zkoumání, dostupnosti a co mi jakž takž sedělo na gebuli, jsem zvolil spešly chicane-adaptalite. Ty jediné ze všech,které jsem zkoušel reagovaly rychle na přechod slunce-stín,les-louka…a 20 sec. je maximum času.Od té doby používám jen jedny brýle a nic neřeším. BBB mě určitě zklamaly v delce reakce na změnu světelných podmínek.

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Mám od Alpina (Alpina PSO swing) červenou fotochromatickou folii. Změnu intenzity zabarvení nevnímám, natož abych určila, jeslti je to ve vteřinách nebo minutách. Problém mám jen pár vteřin po přechodu z louky do velmi tmavýho lesa - ale ten jsem měla i u jiných tmavších i když n­efotochromatic­kých skel jinýho výrobce.

        0 0
      • stenli  

        Také jsem poslední měsíc sháněl všechny informace o fotochromatických brýlích.

        Včera jsem se vydal vyzkoušet již zde zmiňované R2 Leader – jsou fajn ale ne na můj nos, mají velmi úzký prostor pro něj, nemožnost nastavení. Tak jsem vzal podobné R2 Peak a super – dají se přizpůsobit nosu. Včera jsem je vyzkoušel na šestihodinovém švihu – silnice, les, louky..

        Lehoučké, výborně sedí, ani jsme nevěděl, že je mám. Viděl jsem všude velmi dobře.

        Dokonce i večer, když jsem se vracel kolem půl deváte již za tmy, tak jsem je měl na nose a viděl jsem skoro stejně jako bez nich. Takže je zatím mohu vřele doporučit.

         
        0 0
        • Lukster  

          Ahoj, jak to vypadá s tvou spokojeností nyní – s R2 Peak? Jak maximálně tmavé jsou? Můžeš to kdyžtak vyfotit? Díky!

          Lukáš

          0 0
          • stenli  

            Omlouvám se za pozdní reakci, nějak jsem dotaz přehlédl.

            S R2 Peak stále max. spokojenost. Samozřejmě nejsou na sluníčku tak tmavé, jako klasické sluneční. Nicméně pro mne je mnohem důležitější, že dostatečně zesvětlí při vjezdu do lesa nebo za šera. V neděli jsem je měl na 5-ti hodinovém švihu za max. slunečního svitu, slunečné louky + tmavší les na jižní Moravě (soutok Morava-Dyje). Jako obvykle jsem ani nevěděl, že nějaké brýle mám a oči byly v pohodě. Což je dle mého známka, že sedí a fungují perfektně. Dokonce jsem si je tak oblíbil, že je nosím i na turistické výlety.

            0 0
    • norman  

      Používám monomochromatické nebezpečnostní brýle Čučanta 2000. Jsou nepřekonatelné.

      0 0
    • gazman  

      Mám Specialized Divide,nic lepšího jsem neměl.Max. spokojenost.Skla mě moc mile překvapily.

      0 0
    • obda  

      Trochu se přiživím. Nevíte někdo o fotochromatických brýlích na MTB pro brejlovce? Např. něco jako Spešl Chicane (jak tvarově, tak rychlostí adptace na světlo), za podobnou cenu. Bohužel zrovna ten spešl nabízí klip jenom pro silniční Helixy s Racing Red skly :( Prosím, nepište mi, že mám vozit čočky. (BTW brýle mám na blízko, a není problém sundat v případě nutnosti. Například nohec hraju bez brýlí, podobně plavání. Na druhou stranu dlouhodobě bych bez nich jezdit neměl, oči se rychleji unaví a navíc začnu šilhat.)

      0 0
      • Archer  

        Podivej se nahoru na moji odpoved Listerovi. Jsou tam i fotky.

        0 0
        • obda  

          Nevypadaj špatně, ale stojí dost. Ty spešly se dají sehnat pod dva litry :(

          0 0
      • treatt  

        Pro mě je jediná volba Rudy Project Exception, ale to není vůbec zadarmo..

        0 0
    • scret  

      tak uz jsou konecne doma:)

      z pohledu oci clovek zmenu zatmaveni vubec nevnima, proste porad dobre vidi, ale koukani do slunicka je horsi, klas. slunec. brejle jsou lepsi…

      0 0
    • Spook  

      nema nekdo tyto BBB?

      http://www.bbbparts.cz/index.php?…

      0 0
      • jIrI___  

        Jo po těch jsem taky pokukoval, ale nenašel jsem je v jediném kameňáku :-/

        0 0
    • jIrI___  

      Tak Vánoce se blíží a já od Ježíška chci donést nové fotochromatické brýle na kolo :-). Vzhledově se mi hodně líbí Specialized Chicane, ale nevím kde je v Brně vyzkoušet a koupit. Brýle bez vyzkoušení kupovat nehodlám. Samozřejmě jsem si prošel seznam prodejců, ale nemám tolik času, abych všechny obchody oblitával. Proto bych se chtěl zeptat „brna znalých“ aby mi poradili, ve kterém krámě by je mohli mít na vyzkoušení. Díky

      0 0
      • jIrI___  

        Nikdo neví kde mají v Brně na prodejně Spešly?

        0 0
        • stenli  

          Co takhle Šírer na Vídeňské ?

          Nějaké Spešly jsem tam před časem viděl, ale nevím, zda zrovna Chicane

          0 0
          • jIrI___  

            Jo ten mě taky napadl, nějaké tam budou mít určitě. Ale už je moc daleko od mého akčního radiusu, v případě nouze se tam samozřejmě vypravím :-D

            0 0
            • Jogador  

              Jsem netušil, že brno je tak velké:)

              0 0
              • jIrI___  

                Pro mě tak hodina cesty tramvajema. Šírer je na výpadovce na Vídeň a já bydlím v podstatě na druhém okraji Brna ;-). A škola mi končí tak pozdě, že až bych tam dojel, tak narazím na zavřené dveře :-D

                0 0
    • faba  

      Neví někdo čím se liší silniční spešly od MTB a případně má někdo zkušenost se silničníma v lese? Nějak se mně víc líbí ty silniční.

      0 0
      • jIrI___  

        Liší se od sebe tuším zabarvením skel, MTB je mají světlejší.

        0 0
      • Kubiczech  

        Jak rika Jiri. Nekda na strankach Speslu byla i nazorna animace, ale ted ji nejak nemuzu najit – tak alespon srovnaní silnicnich a mtb v grafu.

        0 0
    • jihacv  

      Jsem majitelem brýlí ALPINA GUARD 40 s fotochro­matickými skly a doba ztmavnutí a zesvětlení je opravdu krátká, navíc při ztmavnutí  je přes ně vidět stejně jako před ztmavnutím .Viditelnost je skvělá, brýle dobře sedí, skla jsou keramická,jsem spokojen,…

      0 0
      • gekon69  

        Rozmyslam o kupe BBB driver PH neviete ci maju na nosnikoch najaku gumu alebo je to len cisty plast ? z obrazku to neviem posudit … a na zaciatku tejto temy bola foto okuliarok BBB pri uplnom zosvetleni nemozte niekto hodit aj pri maximalnom zatmaveni ? DAKUJEM

        0 0
      • kultus  

        Zdar taky si na ne brousim zuby ale nemuzu je nikde po brne sehnat nehodis mi prosim na email nejake to foto jestli je jeste mas z Brna asi nejsi co???

        0 0
    • Janouch  

      Ja koupil Oakley radar skla G40 potochromic a zatim dobry jen cekam na silnejsi slunicko :)))) a myslim ,ze uz ted muzu rict ze to byla rozhodne dobra volba jen do tmy to nepujde ale to uz bych tel asi moc :)

      0 0
    • Hornet  

      Vytiahol som toto vlákno pre tento problém:

      Na fotochromatickych BBB Winner BSG-23 sa asi po roku používania  stratil smavovací efekt…proste okuliare aj na najsilnejšom slnku cez obed zostávaju stále bledé, pri prekrytí polovice skla nevidno žiaden rozdiel, zo začiatku bol ten efekt hneď viditeľný. Kamarát má R2 kupované v rovnakom čase, a tie fungujú normálne.

      Stretol sa niekto s niečím podobným?

      0 0
      • Hornet  

        Je to ojedinelý pripad?

        0 0
        • slavekRM  

          To se mi nějak nezdá, mělo by to fungovat stále. Jediné co mě napadá – jestli jsi je neumyl v nějaké sračce co to odstranila fotochrom vrstvu. Ale ani nevím jestli je to možné.

          0 0
          • Hornet  

            Nie, neumyl som ich v ničom, teda má ich Hornetka a stará sa o ne, čistí ich len čistou vodou a špeciálnou jemnou handričkou, myslím že fotochromaticka vlastnosť je daná asi materiálom, nielen povrchovou vrstvou(neviem určite), v zime som si myslel, že je nižšia intenzita svetla a preto sa nestmavujú, ale zostávajú bledé aj teraz…

            0 0
          • Hornet  

            Napísal som do obchodu, kde sme ich kupovali, som zvedavý, či sa to bude dať reklamovať.

            0 0
            • Jura2  

              Jak jsi dopadnul s reklamací ? Já mám taky podezření, že skla po roce přestali fungovat a jsou stále stejně zatmavené.

              0 0
              • Hornet  

                No zatial niajko… :-( kupovali sme ich odtialto: http://www.bicykle.eu/ pisal som im tri maily, nechal som si potvrdit a ani len neprecitali..ne­odpovedali. tak tam asi zavolame. Bryle su stale rovnako blede, na slnku sa nestmavia ani trosku. Maju skoro presne rok.

                0 0
              • Hornet  

                Takze to asi nebude ojedinely pripad, ty si skusal reklamovat?

                0 0
                • Jura2  

                  Zatím jsem to nezkoušel reklamovat, protože jsem mimo republiku. Jak se vrátím tak snad ano. Uvidím co ti na to řeknou v prodejně.

                  0 0
                  • Speedo  

                    vcera som odniesom okuliare bbb winner ph na reklamaciu.

                    Tak tiez mi po roku prestali fungovat. Skla sa neztmavovali.

                    Som zvedavy ako to dopadne…

                    0 0
                    • Hornet  

                      Daj vediet, nam to vyreklamovali, ale z popisu bolo zjavne, ze to povazuju nad ramec zaruky… :-( Mam taky dojem, ze to bola vadna seria.

                      Nove skla zatial funguju, uvidime kolko vydrzia.

                      0 0
      • djano  

        Vcera som skusal rozdiel na BBB Attacker PH a zatial stmavuju.

         
        0 0
        • djano  

          Oprava po roku – dopadol som podobne – uz nefunguju.

          0 0
          • Hornet  

            Sklá po reklamácii zatial fungujú ok, ale po jazde ich odkladáme do puzdra. Možno im škodí dlhodobé svetlo…

            Je to ale riadna blbosť, sklá, čo sa pokazia od svetla :-D

            0 0
    • veteran  

      Koupil jsem za 600,– „levné“ samozatmavovací brýle značky EXIT1. Nešly do moc tmavého zabarvení, přechod mezi slunkem a stínem jsem nijak neregistroval. Na silnici mně to celkem vyhovovalo, protože v moc tmavých špatně vidím díry na silnici. Říkal jsem si, že do lesa to bude taky dobré. Bohužel, vydržely mně dva dny – při sunávání z hlavy zpod přilby se zlomila jedna nožička – měl jsem již mnoho brýlí a u žádných se mi toto nepovedlo, takže rukama to asi nebude. Proto berte tento příspěvek jako varování – tyto brýle nedoporučuji.

      0 0
    • destr  

      Zdravím, mám kámoše v US, takže přemejšlím o radarech, ale zaprvé vůbec nevím kde je tam koupit (koukal sem zatím jenom na ebay), a zadruhy už vůbec nevím, jaký skla, chcu je hlavně na bajka, těm jejich označením moc nerozumím [:vůbec:], tak kdyby mě někdo trošku navedl, byl bych vděčen…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ode dneška mám R2 Enduro Photochromatic Zatím jsem je nebyl projet, takže vím jen že se zabarvují, ale jak to bude fungovat v lese, to je zatím neznámá. Kupoval jsem je přímo přes ten e-shop s osobním vyzvednutím na pobočce Mania shopu (v Karlových Varech). V pátek večer jsem objednával, dnes mi přišla SMSka že si pro ně mám přijít. Bylo to vlastně poprvé co jsem kupoval brýle přes internet, ale to jen díky tomu že už 2 roky R2 Enduro mám (ty modrý s obyč sklama). Ve srovnání s obyčejnými skly jsou fotochromatický zabarvené více do hněda, obyčejné do černa. Na modrých se po dvou letech začala loupat barva z nosníku a z nožiček(z vnitřní strany), proto jsem rád že tyhle jsou nelakované, průhledné a šedé(líp se hodí k helmě :0) Bell Variant barva matt titanium). Tolik prozatimní zkušenosti. Ještě k té oloupané barvě. Slečna v Mania shopu mi sdělila, že barva by se oloupat neměla, že to je na reklamaci. No uvidím jestli najdu účtenku. S mým štěstím to bude víc jak 2 roky od koupě. :0( Co mě překvapilo je prodloužená záruka na 4 roky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Oprava: Co mě překvapilo je, že nově prodloužili záruku na 4 roky. Ještě fotka

        0 0
      • stenli  

        Mám také zkušenosti s oloupanou barvou na brýlích od Polaroidu. Po 3 letech se mi oloupaly z vnitřní strany po ultrazvukovém čistění. Nejdříve jsem chtěl tuto práci reklamovat, nicméně známý, co vlastní síť optik mi vysvětli, že se to může stát, když jsou brýle intenzívně využívány a působí na ně dlouhodobě agresívní pot. Pak stačí jen několikeré UZV čistění a je to. Samozřejmě záleží na konkrétních brýlích. Ale poučení pro příště – cyklo brýle nečistit ultrazvukem !

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mě se to oloupalo po směsi potu a repelentu při sekání trávy na zahradě. Teď mám zase ty samé, ale nejsou lakované, jsou průhledné takže by se nic nemělo loupat + tam jsou fotochromatická skla. První vyjížďka v sobotu a můžu potvrdit to co jsi psal o R2 Peak nahoře. Ani o nich nevím :)

          0 0
    • teoretic  

      Nemáte někdo zkušenost s http://www.levne-ochranne-pomucky.cz/…-p-5384.html?

       

      t.

      0 0
      • medved.m  

        Nevypadají špatně, ale Přepravní váha: 1kg ??? Nebudou Tě tlačit na nose? :-)

        0 0
      • Frankie  

        Hmmm, vypadaji skoro jako ty RP Rydon :) A Prodejna v Jeseniku, jak budu mit cestu na chalupu, tak bych je zkusil omrknout, nebo nam je tam muze zajit otestovat Lister :) F

        0 0
      • Frankie  

        Tak jsem je koupil, sice jsem je musel objednat z venku, ale nakonec vysly o dost levneji nez tady, kde je sice mely na eshopech, ale ve skutecnosti nebyly k dostani…

         

        A musim je celkem pochvalit, oproti tem R2 Peak, co jsem zkousel, my prijdou urcite lepsi, prikladam foto pred a po ztmavnuti… F

         

        p.s. kdyby mel nekdo zajem, tak muzu sehnat jeste jeden, dva kusy do cca 600,–.

        0 0
        • mirage7  

          >kdyby mel nekdo zajem, tak muzu sehnat jeste jeden, dva kusy do cca 600,–.

          Mel bych zajem o 1 ks.

          0 0
        • Jogador  

          Já bych měl zájem o ty druhý, ale potřeboval bych si je zkusit, koukal jsem, že jsme oba z Prahy, ozvi se mi prosím na meil… Dík

          0 0
          • Frankie  

            Jeste jedny mam, ale projevil o ne zajem kamarad, tak ti dam pak echo, kdyby preci jen zbyly. F

            0 0
    • Frankie  

      Chtel jsem investovat vic nez obvyklych 300–500,– do bryli a zaroven zkusit fotochromaticke – ty R2 (Peak) se zdaly za rozumnou cenu, tak jsem je byl otestovat a celkem tedy zklamani… jednak mi prisly nedostatecne tmave na slunicku a jednak materialem obroucek/nozicek…

       

      Kolega ma RP Rydon, chvali si je, obzvlast material, jinak sice pry taky neztmavnou na uroven klasickych slunecnich bryli, ale staci to… F

      0 0
    • Hornet  

      Vytiahnem toto vlakno, riesil sa tu aj problem s fotochromatickymi sklami.

      Reklamovali sme BBB Winner PH, skla stratili svoju stmavovaciu funkciu. Vo vyjadreni k reklamacii sa konstatuje, ze:

      fotochromaticke skla maju limitovanu zivotnost(intenzita pouzivania, intenzita UV), bezna funkcnost sa pohybuje v rozpati 1,5–2roky…preto nemoze byt zivtnost predmetom reklamacie.

      Obchod sa napriek tomu postavil k problemu pozitivne a vymenil skla zdarma :-) SK-Profi Bike SPAIZ-Bardejov

      Bohuzial, nikde sa neuvadza ta kratka zivotnost(nedocital som sa), neviem ci je to aj u inych vyrobcov, ale zda sa mi na pomerne vysoku cenu, dost kratka.

      0 0
      • kubad  

        slušné chování, ale pokud tohle není vysloveně napsané v návodu k brýlím tak bych to omlátil prodejci o hlavu a trval na výměně. nechápu jak může někdo prodávat věc s 2-letou zárukou a přitom je životnost 1,5–2 roky

        0 0
        • Hornet  

          JJ, obchod sa zachoval velmi slusne, samotne skla urcite nie su lacne, ale fakt som nikde nenasiel upozornenie o takej kratkej zivotnosti.

          0 0
        • Frankie  

          Nad timhle uz jsme tu taky kdysi polemizovali… Proc, kdyz je na skoro vsechno zaruka 2 roky, ty veci nejsou delany na dva roky pouzivani a reklamce jsou casto zamitnuty s tim, ze se jedna o bezne opotrebeni … Pritom nikdy nikdo ti k vyrobku nenapise zaruka dva roky, ale max 100 hodin jizdy (rekneme v beznych podminkach pri predepsane udrzbe)… je to nevychytany … F

          0 0
          • Hornet  

            Pri niektorych veciach to nejde, zober so napr. plaste. Ked jazdis, zoderies ich skor ako za dva roky. Tiez pri sportovej obuvi, tiez pri pravidelnom pouzivani nemaju sancu vydrzat 2 roky a nevyreklamujes to.

            Ale pri okuliaroch? to je veru blbost, co to je za vyrobok, ked ma zivotnost 1,5–2 roky…neviem co by povedali zakaznici, ktori pouzivaju dioptricke stmavovacie a po 1,5 roku by museli kupovat nove. A tam su ceny skiel dost vysoke.

            0 0
            • Frankie  

              Jasny, ja to chapu, ze je to individualni, ale v USA bys mozna i mohl neco vysoudit za to, ze ti plast nevydrzel 2 roky jezdeni po Skalistych horach :D

              U nekterych veci da selsky rozum, ze nevydrzi dva roky intenzivniho uzivani, ale nekdy te rad prodejce vyfaxuje po mesici s formulkou „bezneho opotrebeni“… At jdou k sipku, kdyz ti zaroven nereknou, kolik toho pouzivani ta vec teda vydrzi… F

              0 0
              • KOMOÒ  

                Mám RP Rydon ImpactX oranžový fotochromatický a nedávno mi prdlo to mezi nožičkama co drží skla-přesně 2 roky 2 měsíce ;-)

                ale prodejce RP mi dal 30% slevu na náhr. díly a vyšlo to na 700kč(+/-).

                Jinak skla sou supr sem moooc spokojenej,na sluci a sněhu sou fialově tmavý,jinak oranžová spíš světlá.Hraju v nich florbal a běžkuju a řídím auta no a taky na kolo je nosím.Jo skla sem si nechal poslat z jůesej,zastoupení RP tenkrát nějak přecházelo a myslím,že nefungovalo a byla to supr cena.

                0 0
                • Hornet  

                  Tak ty ich uz mas viac ako dva roky a stmavovanie funguje, nuz BBB ma nejake druhotriedny material :-D

                  0 0
              • Hornet  

                JJ to naserie, ked vlastne nemas ani sajnu kolko to vydrzi… :-(

                0 0
        • tonik666  

          Protože třeba v USA žádná zákonná záruka není. Záleží to čistě na výrobci či nějaká záruka je, a na prodejci, zda věc vymění či ne. Některé obchody mají politiku, že lze vrátit a dostat peníze zpět kdykoliv za cokoliv. U nás by to lidi zneužívali.

          0 0
      • mároš1  

        kvalitní fotochromatická skla (plasty) by rozhodně po tak krátké době funkci zabarvování ztratit neměla(y). jsem oční optik a specializuji se na sportovní brýle. fotochromatické nevyjímaje. s poškrábáním je to horší a v podstatě i téměř nenošené brýle se během dvou let poškrábou. plasty lze doplnit tvrdící vrstvou a to se týká i nedioptrických. životnost se prodlužuje, ale když ti spadnou na štěrk, tak se vrypům nevyhneš.

        0 0
        • Loner  

          prosím tě, bylo by možné do brýli R2 Enduro zabrousit optická skla +2,75? Původní nedioptrická mají tvar zaobleného lichoběžníku bez výstupků a zasunují se směrem do středu. Na vnějších okrajích jsou zorníky mimo vedení obrouček a tak umožňují větrání. Hledám někoho, kdo by to udělal, nebo jednoznačně zamítnul, že to nejde. Jeden borec tady už někdy sděloval, že to má hotovo. Dík za odpověď.

          0 0
          • mároš1  

            +2,75 tam nezabrousim ani nahodou, teoreticky by tam snad šly dioptrie, ale tak max +0,50 – +0,75. hlavně kvůli středové tloušťce, která by se nevešla do drážky. nejsi z prahy? mam optiku v nuslich, rad poradim…

            0 0
            • Loner  

              díky za odpověď, mezitím mám už hotovo: sluneční sportovní brýle HIS, vloženy dioptrické fotochromatické čočky KONVEX, cena nikterak jásavá.., doufám, že obroučky přežijí a neprasknou při nasazení v prvních mrazech.

              0 0
    • Lister  

      Neví prosím někdo, jestli už jsou někde skladem Spešly pro rok 2010 – podle katalogu šly s cenou totiž tak dolů, že se ani nevyplatí brát 2009 ve slevě, protože nové bude stejně asi levnější. Mám zálusk na ArcTerra, Arc-X nebo Half Time

      0 0
      • Lister  

        Fakt ještě nejsou?

        Pro info: ArcTerra budou letos poprvé pod 3tisíce a ty Arc-X (můj favorit) stojí kolem 3300.

        0 0
        • Lister  

          Obnovuji dotaz – neví někde, zda už mají Spešlácky brýle ročník 2010 v Olomouci u Kořínka?

          Chtěl jsem je koupit v Mojekolo, ale tam se na mě jen usmáli, že je tam v životě neměli – mají je jen na netu na objednávku – tak ať se nevypečete jako já :-(

          0 0
    • tomsoyer  

      mám R2 Cinch http://www.r2.cz/…-1–3729.html

      na odkazu nejsou fotochromatické, bohužel je nemají na webu, jsou celé šedá metalíza.

      Sedí úplně parádně dají se přizpůsobit jak nosník tak i koncovky.

      zatmavování funguje perfektně až sem překvapen vůbec to nevnímám i při vracení se za tmy jsem je nesundal s očí a v pohodě jsem viděl. Celkově jsou světlejší což mi maximálně vyhovuje – nemám rád tmavé brýle.

      Při vyjížďce o nich vůbec nevím a díky otevřenému rámu na ně úplně zapomínám dokonce jsem si chtěl otřít obličej a najednou narazím do brýlí – úplně jsem zapomněl, že je mám na očích.

      Jsou to asi nejpohodlnější a nejfunkčnější brýle co jsem kdy měl, navíc pod ně vůbec nefouká ale ani se pod nimi nepařím a nemlží se mi.

      0 0
    • pepko  

      ja som na zaklade doporuceni tu na BF, ale aj inych diskusii kupil tieto Rudy Project Rydon Matt Black – ImpactX Photochromic Clear

      http://www.directsunglasses.co.uk/…o-clear.html

      riskoval som a kupoval som ich bez vyskusania, ale nastudoval som si rozmery a mali ich presne rovnake ako stare BBB, ktore som nosil … a nastastie mi uplne sadli …

      dolezite pre mna bolo, aby sa dali pouzit aj vecer aj v noci a aby som nemusel vymienat skla … tato clear verzia ma naozaj paradny rozsah zatmavovania … od 78% do 20% … cize prepustia 78% svetla vecer a 20% svetla cez den … v noci je to uplne OK, ale cez den by mohli byt aj tmavsie … ine variany maju pisane aj 16% … ale zase by sa nedali pouzit v noci …

      inak im nie je co vytknut, presne splnili moje poziadavky … a este jedna vec … nakup z toho shopu ma velmi milo prekvapil … objednal som to v utorok vecer, zaplatil som to a v piatok to uz bolo u mna na poste v bratislave … posielaju to priority mail a cestuje to naozaj rychlo …

      0 0
      • Lister  

        Tyhle vypadají dobře – hlavně to není žádný „alien style“, ale normálně vypadající brýle. A cena rozhodně není vůbec špatná. (Zvlášť, když jsem teď zjistil, že u nás jsou skoro za 5tis :-( )

        0 0
        • pepko  

          ano taka klasika … hlavne je to bezramova verzia … okuliare s ramom mi vadia … a ta cena je fakt polovicna za aku sa predavaju na slovensku …

          jediny problem je, ze teraz mam chut si dokupit dalsie skla … najma tie cervene photochromic by som rad vyskusal :-)))

          0 0
          • Lister  

            No dost jsi mě nahlodal, chtěl jsem Spešlácké, protože je mám vyzkoušené a na letošek dost zlevnili, ale tohle bych možná riskl i bez zkoušení – i kdyby nesedly, tak by se na nich za ty peníze dalo snad i vydělat :-)

            Preferuju klasický tvar, a co největší maximální propustnost – maximální zatmavení spíše jen lehké, moc tmavé brýle mi nevyhovují. No a zabarvení skel spíše do šedé nebo hnědé barvy, nemám rád ty s červeným nádechem.

            0 0
            • Lister  

              Sakra, až teď jsem si všiml, že to je UK shop a že to nejsou dolary, ale libry. Tož to už tak výhodné není :-(

              0 0
              • pepko  

                hehe … no tak ich zozen za podobnu cenu lokalne :-))))

                0 0
                • Lister  

                  Tak jasně, neseženu, jen ten rozdíl není tak výrazný a ta cena není tak zajímavá, abych o nich uvažoval místo těch spešlů, které si můžu dokonale vyzkoušet.

                  0 0
                  • pepko  

                    jo su drahe … priserne drahe … a je otazne ci za tie prachy stoja … to uvidim az o 5 rokov … ak tolko vydrzia :-))))))

                    0 0
    • jihacv  

      Letos jsem začal vozit fotochromatické brýle UVEX ACTIVE (model 2010), ve stínu nebo ve tmě jsou úplně čiré, naopak na slunci přechází do tmavě šedé až černé. Rychlost ztmavnutí/zes­větlení je dobrá, navíc mají skla, která se vůbec nezamlžují, jsou extrémě lehké. Měl jsem fotochromy R2 nebo ALPINA GUARD 40, ale teprve teď jsem s brýlemi spokojen.

      0 0
    • dieegoo  

      Hoj, chtěl bych poprosit majitele fotochromatických brýlí ať už od Spešlu, Uvexu či kohokoliv jiného, jestli by si nenašli chvilku a nenatočili na video „proces“ zatmavení a zesvětlání skel… rád bych si udělal představu o rychlosti změny barvy v reálném čase. Dík moc ;)

      0 0
      • Mamut  

        Spesl Divine. Zmena je tazko pozorovatelna, pretoze je dokonale plynula, ale za 15–20 sekund sa (podla mojho) oka dostanu do maximalne zatmaveneho stavu. Naspat podobne rychlo.

        0 0
        • Lister  

          Hmm, to je hodně rychlý, protože většině běžných skel trvá zatmavení tak kolem minuty a rozjasnění i minut několik. Záleží, co od toho člověk chce. Mně se na tom líbí nejvíc to, že vyjíždím za jasného slunečního počasí, vracím se skoro za tmy a pořád mám na nose jedny brýle a vidím dobře. Rychlé přechody slunce stín, stejně lépe pokryjí schopnosti lidského oka než rychlost skel.

          0 0
        • dieegoo  

          Pokud je ta změna skutečně takhle rychlá, tak pak není co řešit.

          Jen mám ještě jeden dotaz – silniční brýle od mtb se liší jen tmavším zabarvením? Zamlouvají se mi Helixy, ale nevim nevim, jestli jsou pro mtb vhodné.

          0 0
          • jIrI___  

            Tak. Mají tmavší skla v zatmaveném a nezatmaveném režimu :)

            0 0
          • Lister  

            Ještě mají jiný nádech – jsou víc dočervena, jestli si dobře pamatuju – mně to nevyhovovalo.

            0 0
            • Mamut  

              Ani tie horske Dividy nie su neutralne, su do zlta. Co ma vyhodu, ze sa daju pouzivat, aj ked sa zotmie. Samozrejme ako kazde sklo zachytia nejake svetlo, ale vykompenzuju to zvysenym kontrastom. Takze pri vecernom navrate si ich mozes nechat na ociach a nechytat musky. Obraz je v nich pri tych podmienkach iny, nez keby si ich nemal, ale ako som skumal schopnost rozlisovat objekty/diery/vet­ve, tak je rovnaka ako bez nich.

              Na bagbike.cz ich stale maju za 1700, co mi pride skvela cena.

              0 0
              • Lister  

                Půjdu do nich, ale čekám na modely 2010, které podle všeho zatím nejsou. Můj favorit je Arc-X

                Zkoušel jsem i ArcTerry – seděly dobře, ale asi by mi vadil ten neohebný rámeček.

                0 0
                • faba  

                  Mám červené ArcTerry a toho rámečku jsem se trochu bál, ale zase je nikde nezapomeneš. Nejřív jsem chtěl RP Rydon, ale Spešly sedly líp a jsou levnější. Rychlost zatmavení bych neřešil. Asi to funguje dobře, protože ani nevnímám, že je mám.

                  0 0
                  • Lister  

                    Mám jedny brýle, kde mám zlomenou nožku a mám ji přilepenou napevno, a dost mě to vytáčí, tak si myslím, že by mi dost vadily napevno obě dvě :-)

                    Uvidím, třeba mi ty Arc-X nebudou sedět. Ale stojí stejně jako ArcTerra 2009 a to jsem ochotný ještě do brýlí vrazit. Zkoušel jsem i ty plastové modely, ale ty mi moc neseděly.

                    0 0
                • RomanH  

                  Ty Arc-X vypadaji dobre. Napis pak recenzi.

                  0 0
                  • Lister  

                    Jestli je koupím, tak klidně napíšu.

                    Vlastnosti skel budou stejné, jak je popisují všichni majitelé Spešláckých brýlí, takže jestli jde o tohle, dá se opřít o jejich názory.

                    0 0
      • Lowrider  

        Čau Michale. Já to mám na dioptrických a čéče je to fakt kua rychlý. A když nejsou zatmavený, tak jsou úplně čirý, že ani nepoznáš, že jsou zatmavovací a když jsou zatmavený, tak jsou úplně černý :-). Ale pak jsou ještě jedny (levnější) a ty maj ten rozsah asi 40 – 65 %. Že i v místnosti je máš docela dost tmavý. Ty dražší maj rozsha 5 % – 90 % (pokud se dobře pamatuju).

        0 0
    • capo  

      Nemáte někdo zkušenost s Uvex Control Vario? Dají se sehnat za poměrně bezkonkurenční ce­nu…

      0 0
      • dieegoo  

        Hele taky na ně koukám, za 7 stovek by snad byla škoda je nezkusit.

        0 0
        • capo  

          já se nakonec dočetl v jiných vláknech, že moc dobré nejsou. Je to již pár let starý model, který se doprodává.

          Zkus si zadat control vario do zdejšího vyhledávače…

          0 0
    • delfyn  

      nebo nemá někdo zkušenost s uvex titan vario

      http://www.sport365.cz/…ticke-bryle/

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Potřebuji také pomoc, tak se tady trochu přiživím:)

      Hledám brýle na kolo, ale i na klasické nošení. Rád bych tedy vzdušné brýle, co krásně sedí.

      Vidím to tak na cat. 3 a černé. Žádné barevné kreace jak na skla, tak barvy obrouček. Cena max. 1500,– pomůžete mi najít ty pravé?

      Libí se mi UVEX titan Vario – bohužel mají gumé pacičky a Ty mi přijdou, že se odlepí, co nevidět:( proto bych radýle bez gum.

      Velice mne zaujaly pak tyto. http://www.sambarsport.cz/…y-life-style

      Dále pak tyto: http://www.sambarsport.cz/…y-life-style

      Díky všem za rady:)

      0 0
      • Hornet  

        len taky detail, to ako ti budu sediet, ti nikto na dialku neporadi, musis vyskusat len sam :-)

        ale nevybral si skarede :-)

        0 0
      • jIrI___  

        Hodně designově zdařilé se mi zdají být třeba Uvexy, namátkou Jet , RageChad

        Ale hlavně musí sedět, takže tkoušet tak dlouho, dokud nějaké nebudou sedět a na značku nehledět.

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          To je prostě neskutečný. V dnešní době je tolik výrobků, že člověk má problém si vybrat :D Ale taky hezký brýle!!! :)

          Musím si je jít někam vyzkoušet:)

          0 0
          • radek.g7  

            Doporučuje Specialized, sice porizovaci naklad neni zrovna malo, ale stoji to za to, rychlost reakce a stmaveni jsou vazne dobre.

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Docela dobré jsou i UVex HAwk:) Ty mě zaujaly taky hodně. Zatím jsem si ještě nevybral:(

              0 0
      • RomulusP  

        Zrovna Uvex Vario mám už dva roky a nic se zatím neodlepilo,slouží parádně,ani o nich nevím,mám ty s celočerné a vypadají slušně i mimo bike.Hlavně za litr,tak to tak nebolí…

        0 0
    • capo  

      Čistě náhodou nemá někdo zkušenosti s brýlemi Endura? Koukám na typy Trigger http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…, nebo Piranha – http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx….

      Oni je mají i v ČR, ale ne tak pěkný fotky :)

      Nalezené reference je extra nepřechvalují, ale jsou spíše pozitivní..

      0 0
    • ememem  

      ozivim starsi thread.

      blizi sa teplo a slnko a kedze som uspesne znicil svoje fotochroamticke okuliare specialized hladam nieco nove.

      teda ani bych nehladal a kupil znovu specializedd lebo z mojho pohladu nemali chybu akurat sa verzia pre mtb uz bohuzial do europy udajne vobec nebude dovazat z dovodu maleho zaujmu. (iba verzia road) co je na moj vkus predsaj len trocha tmave)

      cize hladam alternativu. poziadavky:

      1. „verzia MTB“ co znamena znacnu priepustnost okolo 80%. som proste starsi

      seroslepy ujo a popravde bych bol spokojny aj s cirimy sklami akurat zas na tom slnku…

      1. co najvyssia rychlost hlavne zosvetlenia (ked vbehnem z luky do lesa),

      radovo sa musi jednat o sekundy a nie minuty (cize take BB co som skusal ani nahodou, spesl bol v tomto genialny)

      1. stmavnutie nejka rychle byt nemusi, znesim aj ked celkove stmavnutie nebude

      nejak extra silne, cim vyssia odolnost ramu aj skla tym lepsie.

      1. cenu neriesim

      som trocha poel historiu ale moc aktualne sa mi to nezda takze vdaka za tipy a bol by som najrdsej keby boli podporene vlastnou skusenostou. (a uplne najlepsie pd rovnakych seroslepcov ako som ja)

      0 0
      • newbie  

        …a jaké spešly jsi měl/chceš? jsem se shodou okolností na ně včera koukal na krámě a měli všechny modely, tak myslím, že by se ještě měly dát koupit (btw. řekli mi, že je už nebudou dělat vůbec, tomu by odpovídaly i „doprodejové“ slevy na us webu spešlu)

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to abych si koupil jedny do zásoby, jsou to fajn brýle :)

          0 0
        • ememem  

          mal som chicane adaptalight a keby boli najradsej ako na fotke tak berim hned (neviem ci sa robili mtb a road verzie ale ak hej tak verzui mtb)

          z tych tohtorocnych co ja viem, snad asi ArcX mtb

          0 0
          • newbie  

            chicane je asi nějakej starší model (2009?), nástupce je divide a ten jsem měl včera na nose (specialized praha 6), ale chicane (stříbrnej) maj třeba tady (obchod neznám), myslím, že když trochu pohledáš na netu, najdeš

            0 0
      • Mamut  

        Tu som este nasiel nejake zvysky (a hned objednal)

        http://www.bike-sport-shop.cz/…-kolo/bryle/

        0 0
      • Ricci  

        Kupoval som Specialized Arcterra, max. spokojnost

        http://eshop.kola-radotin.cz/…aptalite-09/

        0 0
    • Trainman  

      Pomůžete někdo zoufalému kolegovi? Marně naháním nějakou pro mě stravitelnou variantu… Mám dioptrickou vadu v dalekozrakosti (-5,0 dpt) a neustále řeším, jak si jízdu alespoň trochu užívat… :( 1. Klasické brýle – výhled bezchybný, ale o sportu se o nich moc mluvit nedá, 2. Čočky nesnesu, 3 . Pořídil jsem R2 s dioptrickou vložkou. No, že se občas zamlží by mě tak neštvalo, ale zdeformovaný výhled je na křižovatkách dost často poměrně nebezpečný…

      Teď mě ještě napadlo koupit tohle. Nemá s nimi někdo zkušenost? Jde mi především o co nejvěrnější výhled, zamlžování zas až tak neřeším. Rád bych zkusil fotochromatiku. Do mých R2 se prý podle optičky skla dostávala špatně a obraz je proto poměrně dost deformovaný (o periferním vidění neůže být řeč). Díky za jakoukoliv radu…

      http://www.bbbparts.cz/…

      0 0
        • Trainman  

          Zvažoval jsem, ale pro mě, coby studenta, to je finanečně neréálné a pojišťovna to údajně nevykryje. Je to se mnou složité, vím

          0 0
      • StuntJ  

        já chci letos též zkusit sluneční brýle s dioptrickou vložkou, bohužel pro moji vadu jsou též klasické sluneční brýle špatně vyrobitelné a cylindrická vada to zabíjí úplně. V optice u nás mají pouze brýle od jedné značky a tam jsou ceny od 3000 více. V podstatě v brýlích s vložkou člověk vidí jak v klasických, akorát tam má navíc další brýle, sluneční …

        Jinak děkuji za tento tip, tyhle mě velice zaujali a asi je zkusím …

        0 0
      • 159753  

        já jdu zítra zkusit tyto http://www.cykloworld.eu/…ricke-vlozky ..napíšu pak koment..

        0 0
    • JakubCh  

      Kdo chce levné fotochromatické brýle, tak je tady možná cesta:

      Antifog folie

      Na plexi motorkářských helem funguje podle většiny kluků ok, viz. motorkáři:

      „…folii jsem koupil, nalepil a ujel pár set kilometrů a to zatím jen za slunečného počasí. Celkem mě překvapila stmívací schopnost folie která je dle mne ideální – asi jako když máte sluneční brýle ne moc tmavé. Když sluce zapadá a začíná se šeřit tak „ztmavení“ ustupuje takže žádný problém. V úplné tmě jsem zatím nejel ale ve strahovském tunelu jsem neměl problém.“

      Tzn. koupi tuhle srandu, + nějaké čiré brýle (pevné, nebo i výměnná skla, jak kdo chce, já bych bral pevné), vystřihnout z fólie, skla pro jistotu pořádně odmastit, nalepit vystřiženou folii. Hotovo…

      Mělo by to fachat. Největší problém by mohlo být přesné vystřižení, ale věřím, že i s tím si šikovné české ručičky poradí. A fólie zbude fůra i na případnou výměnu, nebo když se více lidí složí.

      Já to asi prubnu, pohledám nějaké hezké čiré brýle, klidně pracovní, ale ať netlačí, seženu folii a pak dám vědět. Jinak folie se dala loni sehnat za 300-, kupoval si ji strýc a paráda, jako psal ten klučina, co ho cituji.

      0 0
      • jIrI___  

        Přeju příjemné zážitky strávené u vystřihování přesných tvarů a lepení na zaoblená skla :)

        0 0
        • JakubCh  

          Tak já ti nevím, ale vzhledem k tomu, že znám kluky, co si fólie lepí a přizpůsobují do plexi na motorkářských helmách (nejen tuhle, někteří dávají normální tmavé, co si koupí, vystříhnou a nalepí), tak by to jít mělo, byť to asi bdue drbačka. Plexi na helmě je taky zaoblené, jen je to větší plocha – a to je otázka, jestli je výhoda nebo nevýhoda…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Helma má plexi prohlé v jedné ose – válec, brýle jsou část nepravidelné koule…

            0 0
            • JakubCh  

              No tak to mě nenapadlo. Napřed to každopádně zkusím se zbytkem „nerozbitné“ fólie, co mi zůstal a starými brýlemi, podle toho se zařídím :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              pokud jdou vytahnout skla, tak vyjvout, nahrat feem a „natahnout od prostredka“…a doufat ze se folie nezkurvi a pozdeji nestahne zpet…do hotovych byli netiusim jak by to vlepil…

              0 0
    • sezam  

      vozim fotochromaticke Shimano Equinox, prechod zafarbenia skiel clovek ani nepostrehne, bez zahmlievania, jedine negativum je vacsia vzdialenost skiel od tvare, dostal som raz bahno vedla oka

      0 0
    • Petr L.  

      Obnovuji vlakno, shanim fotochromaticke bryle, budu jezdit i v noci, takze pozadavek na co nejvetsi propustnost svetla za tmy, odolnost proti oslneni protijedoucimi vozidly. Cena do 2000kc. Mam moznost vyskouset BBB, ale pry funguji jen 1,5 – 2 roky, co rikate na tyto http://www.heureka.cz/?h ,vozi to nekdo?

      0 0
      • JakeF  

        Odolnost proti protijedoucím vozidlům v noci nebude žádná respektive stejná, jako u čirejch… Zaprvý to na umělý světlo reaguje jen velmi málo, zadruhý by to ani zareagovat nestihlo.

        0 0
        • Petr L.  

          Moje byvale bryle Axon mely za tmy lechce oranzovo fialovy odstin a prave auta vubec neoslnovaly a videl jsem na cestu, tetka jsem jel s brylema od manzelky (nejake levne fotochromaticke, za tmy lechce sedy odstin) a pri projizdeni protijedoucich aut jsem absolutne nic nevidel, svetlo se jakoby rozlilo. Prave jsem si rikal ze u tech Casco SX-20 Photomatic by to mohlo byt OK.

          0 0
          • JakeF  

            To už je spíš otázka kvality skel a jejich poškrábání (to udělá efekt „rozlití“ světel i u dobrých skel), odstín taky něco udělá. Jen jsem chtěl říct, že v té situaci vůbec nezávisí, jestli jsou fotochromické nebo ne, reagovat nestihnou.

            0 0
            • Petr L.  

              Je mi jasne ze bryle nejsou tak rychle aby se stihly zatemnit pri projizdeni auta, spis se asi bude jednat o barvu skel, ktere to oslneni potlaci. Jinak manzelciny bryle jsou nove, takze spis budou mit dost nekvalitni skla.

              0 0
            • kubad  

              reaguje to na UV zaření, a pochybuju že světla od auta nejěké UV záření vydávají, takže to podle mě na auto nebude reagovat vůbec.

              s tím „rozlitím“ souhlas to je otázka kvality a stavu skel

              0 0
              • JakeF  

                Slovíčkaření, myslel jsem to tak, že to nebude vůbec poznat, pokud se díky tomu nepatrně zatmaví (a nejsem si jistej, jestli jo nebo ne). Solární panely ti taky lehce reagujou na umělý světlo, ale proti slunečnímu naprosto zanedbatelně, tak jsem nechtěl napsat, že skla nereagujou vůbec, aby to tu zas někdo nedotáh do absurdity, jak je tu poslední dobou zvykem…

                0 0
                • kubad  

                  to bylo spíš všeobecně, ale dal sem to pod tebe, jinak solarní panely reagují na světlo ne na UV to je něco jineho

                  0 0
          • DaW_e1  

            Taky o nich uvažuji, ale nemám kde vyzkoušet asi je objednám naslepo a budu doufat, že mi sednou (pokud ne pošlu je zpět)

            0 0
            • Petr L.  

              Pokud je objednas, dej pak vedet jak fungujou. Ja si je pokusim pujcit nebo vyskouset pres znameho.

              0 0
              • Petr L.  

                Tak jsem SX20 otestoval, ale s jinymi skly, celkem mi sedly, ale s fotochromatickymi skly uz je v obchode kde bych je kupoval nebudou mit, skousel jsem i http://www.xcsport.cz/…1-hnede.html ale ty meli ve stribrne a moc se mi vzhledove nelibily, takze zacinam s vyberem od zacatku :-(

                0 0
      • fousac  

        ja mam tyhle BBB a vozim i v noci..

        jsou zabarveny trochu do zluta (okrova), takze trochu utlumi i svetla aut, ne ze by te neoslnovaly, ale neni to svetlo tak ostry…

        0 0
      • Hornet  

        BBB nebrat !!! Prestali uz stmavovat aj vyreklamovane druhe skla… stoji to za prd.

        Ak to chces na noc, tak presne ako pisali nado mnou, stmavovacie budu na tento ucel vyhodene peniaze – nebude to fungovat. Ja mam dobre skusenosti v noci zo žltymi sklami, je to lepsie na svetla protiiducich aut. Mozno zalezi aj od znacky, tie moje su nejake starsie Shimana.

        0 0
        • Petr L.  

          Pro jizdu den/noc jsem zacinal prehazovanim skel v brylich, ale to mi prislo neprakticke, pak jsem mel dvoje bryle, taky neprakticke, posledni byly fotochromaticke bryle Axon, s tema jsem byl spokojeny, a za ne momentalne hledam nahradu. Kdyz jsem menil pro jizdu v noci skla nebo bryle, pouzival jsem bud cire nebo zlute, zlute byly prave dobre v tom, ze eliminovaly oslneni protijedoucich vozidel, i ty Axony mely odstin, ktery oslneni utlumoval. Tak nevim, bud skoncim zase u Axonu, nebo skusim neco noveho, mozna ty Casco.

          0 0
          • Hornet  

            Aj ti BBB winner maju tak zltkasty odtien, ale lepsie sa mi osvedcili samotne zlte – ako aj ty pises, dobre eliminovaly protisvetla.

            Prehadzovanie skiel je dobre raz za cas, ale napr. kazdy den…no neviem kolko by vydrzali :-) Ked to potrebujes denne -jazda z prace – nosit dvoje bryle(neprakticke) alebo tie stmavovacie. Vyskusaj nove Casco – prinajhorsom mozes vratit do 7 dni.

            0 0
        • AussigBiker  

          Za jak dlouho ti prestaly ztmavovat? Pouzivam je nejak od ledna/prosince na bezkach, na kole a zatim pohoda.

          0 0
          • Turbo  

            Nejde nějak vyfotit to zvětšení? Jak se chovaj když koukáš do stran? Dík!

            0 0
            • AussigBiker  

              Trochu se vsechno priblizi, ale rovnomerne rekl bych. Do stran v pohode. Stejne na kole koukas vicemene jenom pred sebe :).

              0 0
          • Hornet  

            Original skla vydrzali asi 1, snad 1,5 roka. Potom vyreklamovane ani rok…a to sme ich po jazde davali do ochranneho obalu, aby neboli na svetle…

            Zo zaciatku podobna skusenost ako ty – teda spokojnost.

            Snad ti vydrzia dlhsie :-)

            0 0
            • fousac  

              lidi nestraste..

              ja je koupil loni v cervenci, tak sem teda zvedavej.. zatim fungujou..

              0 0
            • AussigBiker  

              Tak uvidime. Kdyz Okleje a Rudy Projekty stojej tak bura, to za brejle fakt hodne. Jedina pak Uvexy nebo neco…

              0 0
      • AussigBiker  

        Mam BBB Winner a pohoda. Mam je od letoska, jezdil jsem s nima na bezkach a ted na kole. Na bezkach za svetla, na kole i za tmy. Fungujou OK. I v noci je snima videt. Krasne zvysujou kontrast. Padnou dobre, drzej i pres drzkopady na bezkach a na kole. Skla neposkrabany. Jenom malinko zvetsujou, to nemusi kazdymu sedet. Kdyz funim a jedu pomalu nebo stojim (na bezkach do kopce, zastavka na kole), tak se trochu zamlzej. Nemam srovnani s jinejma, ani jsem nezkousel zluty cyklo brejle. Jsem s nima spokojenej, dobra investice, prakticka vec.

        Kazdy fotochromaticky brejle fungujou na UV zareni, takze moc nefungujou za sklem (nevhodny do auta) a na umely svetlo.

        0 0
    • Krejca  

      Koupil jsem ted v Decatlonu za 850,. fungujou ,jsou lehonký a na zkoušku bezkonkurenčně nejlevnější s pevným pouzdrem.

      0 0
    • atx442  

      Pritelkyne ma bryle Oakley Radarlock Photochromic a je s nimi velice spokojena.

      http://www.oakley.com/…s/6964/26245

      Reakce na svetelne podminky funguje, skla jsou kvalitni (coz je u Oakley tradicni).

      Bryle jsou urciet vhodne na spot i bezne noseni, na kolo jsou vyborne.

      0 0
    • TeryPV  

      Ahoj, trochu to tu oživím. přemýšlím o koupi brýlí http://www.bike-eshop.cz/…lasses-e0047 Chci je více méně na ježdění po silnici, ježdění do práce na výlety po cyklinách atd. Jde mi o to, zda má s těmito brýlemi někdo zkušenost? Brýle mi naprosto sedí a nijak neruší zorné pole, protože jsou bez obrouček. Jen mi jde o to, zda má někdo zkušenost s tím jak se ztmavují jak rychle a jak spolehlivě. Případně zda se s nimi dá v noci jet? Díky za jakékoli rady:)

      0 0
      • Rudyshy  

        pokial sa nemylim je to len technologia nanesenia "poslednej " vrstvy na skla a vysledok bude u vsech ± stejny. A zabarvenie je otazka niekolko sekund. Este taka vec > nanesene mozu byt na barevnych cockack takze mozes ich mat na cirych nebo treba zltych.

        pravdaze ta fotochrom. vrstva uz samotnu cirost utlmuje ale to by si nemal asi volny okom poznat.

        a vnoci sa stym jazdi uplen napohodu.. osobne nemam ale ty ktory maju tak si nikdy nestazovali na jazdu v noci.

        0 0
        • Ricci  

          o tej pohodovej jazde v noci dost pochybujem…

          0 0
          • Rudyshy  

            ja som teda ziaden rpoblem pris ksusani nemal, ale nic dlhodobe takze nemozem adekvatne posudit

            ale aj u cistych cirych(vozim ja) tak mam problem pri vlkosti ked vznika hodne odrazov.. takze zas tak drsne dle tvojho komentu by som to nevidel.

            nicmene kamos nikdy bryle nesudnal stym ze je cez ne pi* videt :)

            ale vidavam borcov uz po zapade slnka stale s tmavymi brylemi jazdit tak si vyber :) imidzu neporucis

            0 0
            • Ricci  

              jo takeho jedneho borca som videl vecer s tmavymi brylami ako napalil do zavory :-)))

              0 0
          • blaf  

            prakticka zkusenost? asi ne

            s dobrym svetlem se to da, utlum neni tak velkej

            0 0
            • Ricci  

              prakticka skusenost s mojimi photochromami od Specialized

              Jazdim skoro kazdy vecer,lebo inokedy nemam cas a prve co som urobil,odlozil som photochromy do suflika a nahodil cire bryle…ako nudzovka sa da,ked vas chyti tma,kazdopadne cire su lepsie a nezafarbuju svetlo

              0 0
              • blaf  

                cire jsou kazdopadne lepsi o tom zadna, ja jsem se jeste nedokopal je koupit takze jezdim tak pul na pul s fotochromy a bez bryli, ale planuju nakup cirych

                0 0
        • Ricci  

          o tej pohodovej jazde v noci dost pochybujem…

          0 0
      • Smazaný účet  

        Na noc by muselo být zatmavení 0%, rád bych se mýlil, ale imho to nemají žádné fotochromatiky.

        0 0
        • Ricci  

          presne tak

          0 0
        • blaf  

          ani cire bryle nepropusti 100% svetla, takze na noc teda jedine bez bryli

          0 0
          • K2  

            Až budeš lovit ve sjezdu komára nebo jinou noční potvoru z oka, tak dej vědět…

            Sjezdy v noci na kole zásadně s brýlema.

            0 0
            • blaf  

              Na noc by muselo být zatmavení 0% to byla reakce na tohle, pokud na noc jedine 0% zatmaveni pak nezbyva nic jinyho nez bez bryli

              ja bryle vozim

              0 0
              • Smazaný účet  

                U Catliků mám prvě i čirý skla, ty jsou v poho, ale bral jsem společně s fotochrom, abych je nemusel předělávat, což neklaplo. Takže v podstatě, kdybych měl čirý a stredně zatmavený sklo, jsem na tom s předěláváním stejně.

                0 0
        • nooski  

          S fotochromatickýma Uvexama jsem jezdil celou zimu z roboty, cca 3000Km po tmě naprosto bez problému.

          0 0
      • fanino  

        já jezdím třetí sezónu brýle R2 HUNTER s fotochromatickými skly a nedám na ně dopustit…nesundávám je ani, když se vracím ze švihu večer

        0 0
    • DaW_e1  

      http://eshop.kola-radotin.cz/…pactx-clear/

      Máte je někdo? Zkušenosti?

      0 0
      • blaf  

        s temahle zkusenost nemam ale, vozim RP Stratofly a dobry, ale zase nejak unesenej z nich nejsem, to bych ale asi nebyl ani z ocek

        obecne RP patri mezi lepsi bryle a lidi s nima byvaji spokojeni

        0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • bimjeam  

      Viete niekto odporučiť nejaké solídne PH brýle do 2tis. Kč/70€?

      Mám v hľadáčiku shimaná ale nenašiel som ne žiadne referencie zatiaľ.

      0 0
      • jaja01  

        i pres ten spam tady od pani muzu ty uvexi doporucit, lehoucky, fungujici, padnou pod helmu akurat .. http://www.finebike.cz/…00–09540.htm

        0 0
        • bimjeam  

          Nikde tam nevidím v popise, či sú to okulire kat. 1–3 alebo len 1–2 ??

          0 0
          • Petr L.  

            Mam ty same a jsou cat. 1–3. Jezdim s nima i v noci a bez problemu.

            0 0
            • pendergast  

              Ako sú na tom so zahmlievaním. Tá absencia vetracích otvorov ma trochu odrádza od kúpy.

              0 0
              • Petr L.  

                Zevnitř skel je vrsva proti zamlžení, ale nefunguje na 100%, uz se mi párkrát zamlžily.

                0 0
              • ememem1  

                okuliare co sa nezahmlievaju su fikcia, obzvlast ked mas capicu, prilbu a slapes do kopca. preto ich nenosim vobec, mal som asi 10 a nie zrovna lacne od uvexu cez spesl, shimano az po oakley a vsetky skoncili v kybli.

                a vsetky fotochromaticke maju jednu nevyhodu – su tmave aj ked by mali byt aktualne svetle a naopak.

                0 0
                • pendergast  

                  Mne fotochromy vyhovujú, momentálne mám Alpiny tiež bez vetracích otvorov a do kopca si ich dávam dolu. Problém mám len cestou do práce a z práce. Keď zastanem na semaforoch, okamžite sa mi zamlžia, a zdá sa mi, že práve tá spomínaná vrstva proti zahmlievaniu zabraňuje rýchlejšiemu odmlženiu po následnom rozjazde (a jazda popamäti medzi autami nie je nič pre mňa). Aspoň tak vychádzam z porovnania s mnohými nefotochromatickými okuliarmi s aj bez vetracích otvorov.

                  0 0
              • jaja01  

                samozrejme, pokud jedes v zime, se satkem pres pusu a fuknes si pod ne, tak se zamlzi … pokud si na to ale das pozor, pak se mlzeni nekona ani v mrazech, v tomto ohledu jsou lepsi prumer, ale pravda je, ze mam srovnani jen se dalsimi 3 kusy

                0 0
                • bimjeam  

                  A aké konkrétne značky si vyskúšal?

                  0 0
                  • jaja01  

                    Salice 004, mlzily se stredne, ale hlavne byly desne tezky a tlacily do nosu – vraceno

                    no name cina v designu oakley – nemlzily se, mely perforaci skel … celkem slusne, ale rozpadly se

                    neco, co jsem koupil v kamennem obchode a jmenovalo se „dragon“ – lehounke ale krehke, po jedne sezone prakla nozicka, slepil jsem ji a vozil nez jsem poridil ty uvexy, nemlzily se, ale asi hlavne proto, ze byly uzke a foukalo do nich – takze resily jen ochranu proti slunicku, ve sjezdu mi slzely oci

                    s temi uvexy jsem ted max. spokojeny, presto, ze vypadaji celkem masivne a pevne, tak jsou lehounke, mlzi se jen trochu, fotochrom funguje rychle

                    0 0
    • bimjeam  

      Nemáte niekto skúsenosť s okuliarmi Shimano Equinox 2 ?

      Dajú sa zohnať za cca 60€, sú to kat. 1–3, 2 páry náhradných skiel, rám z girlamidu.

      0 0
    • mechoš  

      Zdar, trochu to téma oživím. Chci se zeptat jestli fungují skla UVEX Vario nebo jiné fotochromy pod štítkem na přilbě a jak v autě. Někde jsem se dočetl že ta účinnost v autě je snad na 25%. Jsem zvyklý jezdit do lesa s oranžovými skly a teď uvažuji o těch Uvexech.Dík

      0 0
      • blaf  

        pokud vim, tak v aute (obecne za sklem) funguji jen Transitions

        0 0
      • JakeF  

        Pod štítkem v pohodě, maximálně když jsem jel dlouho v jedný pozici po silnici, tak se udělala „hrana“ kde to bylo ve stínu.

        V autě pochopitelně víceméně nefungujou, ale tam to chce stejně především polarizační.

        0 0
        • 01carbon  

          Bych to neprohlašoval tak kategoricky, čitelnost přístrojů může být v polarizačních brýlích problematická až nulová – proto je mají třeba piloti zakázané :-) Pilotky RayBan když do nich používali skla Bausch&Lomb nebyly nikdy polarizované – než RayBeny koupili Italové.

          0 0
          • JakeF  

            Pokud máš všechno digitální, tak asi problém být může… Mně to akorát na jednom displeji dělá takový barevný šmouhy, ale čitelný to pořád je v pohodě. Ale na samotný řízení je polarizace super a zase na kolik přístrojů potřebuješ v autě koukat?

            0 0
      • AussigBiker  

        Fungujou myslim na UV svetlo, sklo ho hodne filtruje, takze v aute fungovat moc nebudou. Koneckoncu to vyrobci u fotochrom. brejli vetsinou uvadej varovani, ze by se nemely pouzivat v aute.

        0 0
      • figur  

        Měl jsem cca 2 měsíce http://www.uvex-cycling.cz/…l-race-vario a nyní vozím http://www.uvex-cycling.cz/…le-104-vario .Obojí velmi dobré brýle se skutečně funkčními skly. Dle mě to reaguje na světelný jas (po cca 25sec.),proto­že,když je přinesu ze sklepa,jsou skoro transparent a po položení za okno jsou za chvíli černé.Ještě víc to bylo vidět u těch prvních,protože to jsou zrcadlovky (čím víc světla, tím víc se zrcadlí).Takže s tou reakcí na UV polemizuju. Rozsah je slušný (od zimy na horách při azúru až po pod mrakem).Jinak pozor, objevila se jakási levnější verze s menším rozsahem (1–2), která má údajně tu aktivní látku jen na povrchu,ty uvedené shora to mají v celých „sklech“.

        0 0
        • mechoš  

          Tak to se jedná o verzi vario lite s ochranou S1 – S2, jedná se o novinku , není psaná ani v katalogu http://www.uvex-cycling.cz/…le-611-vario

          0 0
        • Doktor-Prase  

          Mám také ty 202 (černé), podle info když jsem je kupoval a i jak se chovají, reagují na viditelné světlo, tzn ne jen pouze na UV.

          0 0
        • McBlacky  

          osobně teda v zimě na sněhu to není úplně tak jednoznačný ani u špičkových skel Rudy, Oakley atd. I jen při lehký difuzi se zatmaví skoro na max.

          0 0
          • figur  

            Mně ty Uvexy připadají spíš světlejší než jsem byl zvyklej. Když je pod mrakem,tak skutečně transparent.Při plným slunci na sněhu bych je snesl i tmavší.Hodně je to o zvyku. Mám třeba Julba faktor 4,který jsem měl do Alp na lezení a dnes je využívám právě na vysvícený dny na běžkách a je to ok.Dřív jsem měl Brika Lucifer, dost světlý, a přesto mě ani na horách oči z nich po celým dnu na běžkách nebolely.

            0 0
        • mechoš  

          Mám na Tebe dotaz , je velký rozdíl mezi skly variomatic smoke a variomatic litemirror blue? Které bys doporučil na MTB.

          0 0
          • figur  

            Ty 202 litemirror blue jsou víc do studena,kdo je zvyklý na ty růžový nebo oranž odstíny,bude si zvykat.Hlavně na sněhu,na kole se to tolik neprojeví.Extrémně lehký.104 smoke jsou neutrální bez zrcadlovýho efektu, barevnej posun pro mě nezjistitelnej. Něco jako ND filtr ve fotografii. Vyhovují mně asi víc.Nepoužívám k nim tu gumovou nalehávku na čelo,bez ní mně seděj líp.Taky ty 104 líp chrání oči před větrem,jsou líp tvarovaný skla,víc aero.

            0 0
        • 01carbon  

          Stačí vzít UV lampu a polovinu skla zakrýt papírem a je hned jasno :-)

          0 0
    • vili  

      zneužiju tenhle dred:

      Můžete mi pls někdo dát odkaz kde na stránkách Oakley najdu detaily k jednotlivým sklům – jde mi hlavně o světelnou propustnost. Kdysi to bylo dostupné u každého modelu, ale teď to nějak nemůžu vypátrat. Díky

      0 0
    • volumed  

      Ja som pred cca rokom kúpil slnečné okuliare Tag Heuer.

      Okuliare som vyberal tak, aby sa dali nosiť takmer všade.

      Sklá sú tam fotochromatické, polarizačné a rám je z titanu.

      Bočnice sú z gumy, tak sadnú na akúkoľvek hlavu a držia excelentne.

      Stmievanie z čírych, keď idem z lesa na slnko je takmer okamžite, naopak je to trochu pomalšie, ale rádovo pár sekúnd.

      Ako som písal, testujem ich každý deň, či už v aute, vonku na bicykli už viac ako rok a musím povedať, že ma rozmaznávajú úžasným obrazom vždy keď si ich dám na gebulu.

      Cena bola vysoká, ale dávam si na svoje veci pozor a kupoval som si ich na zopár rokov.

      Ak by sa niekomu naskytla dobrá kúpa za lacnejší peniaz, vrelo doporučujem.

      0 0
    • flegmaa  

      Doposud jsem vozil R2 fotochromatik, ale asi po 2,5 roce přestali reagovat na světlo, takže se nezatmavovali. Což je prý běžný jev po delším používání. Jinak jsem byl s nimi spokojený. Ale dnes jsem si koupil v LIDLU fotochromatické brýle Crivic PRO za 399,– Kč, což je zhruba 1/4 ceny brýlí R2. Prní dojem není špatný a při testu na slunci je reakce i poměr zatmavení vcelku uspokojivý. Jen si budu muset zvyknout na ty šedé skla. R2 jsem měl lehce dohněda, což bylo i na vzhled líbivější.

      Uvidím jak se v praxi osvědčí.

      0 0
      • McBlacky  

        tyhle levnější jsou hodne podobný. Mám dvoje R2 a už nevozím nic jinýho. Manželka má Rudy fotochromy a rozdíl tam je, taky ale cenový :)

        0 0
      • Pijer  

        Bych to tipnul, že kromě nožiček ty Lidlovky budou to samé, jako BISLETT z Decathlonu

        0 0
    • Petr L2  

      Není to tak dávno, co se fotochromatiky řešily i zde:

      http://www.bike-forum.cz/…ryle-ci-jine#…

      0 0
    • jIrI___  

      .

      0 0
    • Aldis  

      Ahoj ve spolek, nemate nekdo zkusenost s brylemi SALICE, konkretne CRX 006 mi padly do oka.

      0 0
      • jaja01  

        ja mam – zkousel jsem je v v obchode a byly strasne, ale opravdu strasne tezke … vzal jsem misto nich uvexy vario a spokojenost

        0 0
    • madcat  

      Je tu někdo, kdo má zkušenost a uměl by vysvětlit praktickej rozdíl mezi brýlama Uvex Sportstyle 202 vario a Uvex Sportstyle 202 race vario? Takhle na pohled mají každý trochu jiný straničky, u těch race vario píšou, že jsou zrcadlový, což bych možná i uvítal, a naopak u ne-race verze píšou, že mají flexibilní a měkčené straničky, kdežto race verze je má zase „za studena snadno nastavitelné“. Jinak jsou asi v podstatě shodný.. Zatím jsem je teda neměl na gzichtě, jenom se tak koukám po nějakých fotochromatických brejlích na MTB, a tyhle se mi takhle na pohled celkem líbí… Díky.

      0 0
      • jimac  

        Řekl bych, že jedinej funkční rozdíl je ve sklech. Kdy Race Vario mají skla Variomatic litemirror blue a Vario mají skla variomatic smoke. Já mám tyto Uvex sportstyle 700 vario a mají skla Variomatic smoke. Ty pokud nejsou zabarvená jsou skoro čirá, jezdím s nimi i v noci a v pohodě. Při zabarvení jdou do černa. Ty litemirror blue jsem zkoušel a při zabarvení jdou do modra a navíc jsou pořád „zrcadlová“.

        0 0
        • jimac  

          I když je pravda, že to že se zabarvují do modra je způsobeno spíš namodralou „zrcadlovou“ vrstvou. Chce si to někde osobně vyzkoušet oba druhy skel. Přes každé se kouká o dost jinak a nemuselo by ti to bez vyzkoušení poté vyhovovat. Stačí zavolat do nějakého kamenného shopu jestli je mají vystavené, myslím, že ti rádi vyhoví ;)

          PS: s tima co jsem psal jsem nadmíru spokojen. V létě je nosím i mimo kolo, třeba na pěší turistiku a je to super. To že pořád vidím stejně, ať slunce svítí nebo ne, je prostě návykové.

          0 0
    • capo  

      Otevírám pro sebe toto téma už poněkolikáté. Tentokrát ne kvůli upgrade, ale vypekly mě Adidas Zonyk – přesto že vlastnostmi jsou perfektní, zpracování nějak pokulhává a tak se mi stalo že se mi na skle v jednom místě začaly odlepovat jednotlivé vrstvy od sebe :(.

      Hledám tedy pro sebe jejich nástupce (Adidas už Zonyky nedělá, stejný model se dá sehnat pod značkou Evil Eye, ale cena je naprosto nesmyslná). Po zkušenosti jsem si vytvořil následující podmínky:

      1. jedno sklo
      2. dole bez rámečku (nemám rád když mě něco omezuje při ohlížení se za sebe) a to Zonyky dělaly
      3. fotochrom kategorie 1–3
      4. technologie pro zvýraznění kontrastu
      5. nechci prosté (čiré až šedé) sklo – chci aby mělo lehké zabarvení do zelena či oranžova (dejme tomu že je to požadavek na vzhled)
      6. tvarově něco jako 100% model S3 – prostředek skla by měl jít výše než jsou strany (při pohledu zepředu)

      Prošel jsem celkem dost značek a musím přiznat že mě až překvapilo kolik známých a drahých značek není schopno nabídnout model který by to splňoval – většinou to končí na nesplnění bodů d) nebo e)

      Došel jsem k jedinému kandidátovi – Bollé Lightshifter Matte Crystal Nayy (škoda že jejich model Matte Black má jen cat 2–3, ty by se mi líbily ještě víc).

      V čechách se neprodávají, tedy vyzkoušet nejdou. Že by je měl někdo zdejší pochybuji (máte??). Pokud nenajdu nic lepšího (máte někdo jiný tip s ohledem na podmínky?), napíšu o ně ježíškovi :).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bollé je imho Ali mark, chtít po fotochromech zabarvení do barvy je nesmysl.

        0 0
        • capo  

          Bollé je Francouzská firma se 130 letou historií, your humble opinion is completely out of the reality :).

          Tím zabarvením jsem myslel venkovní odlesky, nikoliv to, jakou barvou ten kdo je nosí vidí svět. Líbí se mi to víc, spousta firem to udělat umí, ale málokterá to dělá se zesílením kontrastu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Když jsem hledal Bollé, tak mě skoro vždy vyjelo Ali. Vím, že nemůžu mít modré, barvy do studena mě neberou. Teď jsem koupil R2 0–3 a dojmy dost rozporuplné, večer, když vyjedu z lesa proti slunku, jsem úplně oslepen.

            0 0
            • capo  

              Fotochromatickému sklu trvá třeba minutu, než přejde z jednoho okrajového stavu do druhého. Pokud jedeš v lese kde je sklo úplně zesvětlené a vyjedeš ven, kde bude ostré sluníčko svítit proti, budeš oslněn s jakýmikoliv jinými fotochro brýlemi. To je vlastnost.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jasně, ale mně to přijde horší jak bez nich.

                0 0
                • capo  

                  To co popisuješ bych pochopil kdyby zvyšovaly kontrast, potom je samozřejmě normální že silné světlo tě v nich oslní víc než bez nich, protože ho mohou zesílit. Ale to, pokud vím, R2 nedělá…

                  Vivid nebo Edge?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Eagle. Ony taky imho nikdy, ani Uvexy, co jsem měl před tím, na kat. 3 nikdy neztmavnou. Když si koupím brýle kat. 3, je to úplně něco jinýho než maximum fotochromů, co jsem poznal.

                    0 0
                    • capo  

                      Musíš brát v úvahu, že ta kategorizace je pouze zjednodušené procentuální vyjádření prostupnosti světla. Typická kategorie 3 má prostupnost 8–18%. A tedy teoreticky, pokud budeš porovnávat brýle s 8% a s 18%, oboje padají do stejné kategorie, ale v praxi je mezi nimi obrovský rozdíl.

                      0 0
            • milan.v  

              Počkej, to jako fakt neznáš francouzské Bollé? :-o Co by si bez nich počali například lyžaři…

              0 0
      • jaykay  

        např https://www.saliceocchiali.it/occhiali.php?…

        se skly RWX

        0 0
    • jmaselnik  

      Nezoušeli jste už někdo tyto brýle? Je to přece jenom dost peněz, tak by se osobní zkušenost před koupí hodila.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.