• Kremen

    Chtěl bych se zeptat na to jaké ortézy/návleky/fi­xaci na kotníky používáte na dny kdy se cítíte a máte chuť vyslat něco většího než normálně.

    Za mlada jsem si při volejbalu několikrát otočil každý kotník a i když to nemá vliv na normální život tak když jsem v létě nedoletěl tak mě ty vázy moc nepodržely. Rád bych kotníkům pomohl s nějakou fixací. Všiml jsem si že třeba dirtaři něco vozí ale nemám páru co to je a kde se to dá sehnat.

    Díky za náměty

    0 0
    • mr.antik  

      Když jsem si jednou pokroutil zadní kotník tak jsem pak vozil tohle, ono to bylo cejtit dost dlouho.

      https://www.koloshop.cz/…kotniku.html?…

      0 0
    • Kremen  

      Díky za oba tipy. Co bych dodal je že mě nic pravidelně nebolí, spíš to bych to rád jako prevenci až se mi zase něco „povede“.

      0 0
      • Manas  

        Uplne bych to nedelal – muzes si zadelat na problem kdyz to proste pujde pres limit a uz to nepodrzi ani ta orteza na kterou by jsi spolehal.

        Ja jsem si proslapl oba kotniky v Koutech (a predtim v mladi nescetnekrat na volejbalu). NA Kouty jsem nakonec musel mit tejpy abych to dal, ale pak sem je sundal a zacal posilovat stabilizaci nohou. A hlavne daval bacha jak stojim na pedalech, Tam se to dokaze ****** velice rychle i drobnejsim bordelu.

        Par let cviceni a jsem na tom lip nez na zacatku :D Ale to si asi nechtel slyset … Nicmene dost vyrazne mi to zmenilo jizdu, protoze diky tomu mam stabilnejsi i kolena a celkove core.

        0 0
        • Kremen  

          Takhle jsem o tom nepřemýšlel ale je pravda že kde člověk tělu uleví tam vyměkne. Jezdím na platformách a je taky dost dobře možný že když jsem si ten kotník na nedoskoku namohl tak jsem měl nohu na pedále bůhví jak…

          0 0
          • Manas  

            Nejjednoduseji to proslapnes kdyz stojis na prstech a pedal je defacto uplne vpredu. Pruser je taky pokud se to posune tak, ze mas kotniky nad osou, to neodtlumis vubec nic :D

            Kazdopadne zaklad jsou dobry boty a pedaly, aby to tolik necestovalo.

            A jak pise dole Elwing, klidne telo resit s nekym kdo tomu rozumi. Za poslednich par let jsem musel doresit veci, na ktery sem si zadelal tak v 25ti a neresil … ani pozdeji v 30ti .. a ono se to pak secte :D Takze cim driv, tim lip.

            0 0
    • Elwing  

      Mám taky špatné kotníky, hlavně pravý. Omezuje mě to při běhání v terénu i při delší chůzi. Na kole občas taky pobolí, ale výjimečně. Zkoušela sem nosit různé ortézy ale ten kotník pak byl slabší a slabší a bolel víc. Jediná cesta je posilovat ho a na ortézu se vykašlat. Pokud to teda ještě nemáš nějak hodně dojebané. Ale to bys asi řešil u doktora.

      Poradit se s fyzioterapeutem a cvičit no.

      0 0
      • Atilla  

        Cvičit určitě, na druhou stranu pokud nejsou vazy doléčené, což někdy trvá dlouho je lepší to při nějakých bombách stáhnout, nebo zatejpovat.

        Když jsem si urval půlku vazů v kotníku, tak to bylo víc než dva roky do normálního stavu.

        Dobrý masér co to pořádně pomačká, taky není k zahození.

        0 0
    • filous  

      Pokud máš vazy KO a chceš co nejlepší fixaci a zároveň volnost pohybu doporučuju Donjoy rocketsoc.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.