fit calculator a velikost rámu (stereo, zesty)

3 nepřečtené
  • Luke288

    zmizlo mi tělo zprávy, tak ještě jednou

    vím, že asi budete vzteklí, že zakládám téma, které je tu už řešeno asi 1000×, nicméně vložil jsem tenhle dotaz do dvou již založených témat a u ani jednoho se mi nedostalo odpovědi. možná ten dotaz pokládám blbě, možná tu už nikoho nebaví odpovídat na dotazy začátečníků a lam, ale zkusím to ještě takhle.

     

    moc by mi pomohlo nasměrování ohledně velikosti rámu, a to hlavně cube (stereo) a lap (zesty). do fit calculatoru jsem zadával tyhle čísla:

    rozkrok- 92cm

    trup- 68cm

    předloktí-  35cm

    paže- 64cm

    stehno-  60cm

    od kolena dolů- 59cm

    jugulární jamka- 160cm

    výška- 186cm

     

    do foto přílohy posílám print screen výpočtu, ale moc moudrý z toho nejsem. podotýkám, že nohy mám opravdu poměrně dlouhé.

    předem děkuji za rady…

    0 0
    • MlokCZ  

      To že nikdo neodpověděl bude spíš tím, že nikdo dle čísel neví. U Sterea to není tak jednoduché jen dle čísel doporučovat, protože tam není možné sedlovku mít vytaženou ani extrémně málo ani extrémně moc, protože to jinak rozhodí předozadní posun sedla.

      Na tu délku nohou bude u Sterea třeba už asi spíše 22tka (ona to je stejně spíše 21), na 20tce sedlovka možná sice vystačí (ta P6 carbon sedlovka je tam dávána dlouhá), ale bude vytažené skoro na max a tím sedlo posunuté hodně vzadu. Nedokážu říct, zda to bude moc nebo ne. Takže stejně můžu akorát napsat, že s jistotou to bude 20tka nebo 22tka, ale která z nich bude ok bude třeba vyzkoušet. Na délku se ty dvě velikosti moc neliší. Spíš odhaduju, že bude třeba 22tku.

      U Zesty bude možná stačit 50tka, na délku by stačit měla (je dokonce o pár mm delší než Stereo ve 22), na výšku bude třeba možná delší sedlovku, ale to v tomto případě nevadí, když má Zesty klasický úhel sedlové trubky.

      Úplně nejlepší by bylo v tomhle případě vše vyzkoušet, je to moc na hranici velikostí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.