• Původně jsem si chtěl na období zimních večerů pořídit cyklotrenažér,ale jelikož většinu roku sedím na kole,tak by to chtělo rozmanitější pohyb.Pokukuju po tomhle trenažéru:www.bartsport.cz/…line-reverse Máte někdo s eliptickýma tranažérama nějaká zkušenosti,šli by jste do toho?Dík

    0 0
    • vladaza  

      máš pravdu cyklotrenažer je poměrně nudná záležitost, kdysi jsem doma měl něco podobného a už se k tomu nebudu vracet. když má člověk zimáka, tak se dá jezdit celý rok, k tomu se dá třeba občas běhat nebo jen svižně chodit, o víkendu pak třeba běžkovat. eliptický trenažer jsem krátce zkoušel jako bývalý zam. Gigasportu a kdybych měl doma kousek místa, tak bych o něm rozhodně uvažoval/nebo o veslovacím tr./. stroj, který sis vybral vypadá velmi solidně – soudím nejen podle váhy setrvačníku, ale i celkové hmotnosti / 56 kg/ – to už je řádné množství kovu a mohlo by to být zárukou, že jednotlivé součástky nebudou ošizené a něco vydrží, levné orbitreky jsou akorát k zlosti, 10000 bude hranice – vstup mezi slušné, domácí stroje.

      0 0
      • Kubiczech  

        Jen poznamka: jestli se nekomu zda trenazer nudny, pak u eliptickeho trenazeru tomu nebude jinak. Jinak k tematu nemam nic, omlouvam se za vyruseni.

        0 0
    • bikerzdenek  

      Jakýkoliv trenažer bude určitě oproti kolu nudný, ale zase můžeš na něj jít kdykoliv. Sám se také po něčem poohlížím, ale ještě nejsem rozhodnutý. Kamarád má Kettlera /indukčního/ a je z něj nadšený, ale je to trochu jiná cenová kategorie. Zkoušel jsem to u něj a je to docela zábava, zvlášť když se to dá naprogramovat a sledovat na počítači. Rozhodně je eliptický trenažer velmi efektivní a málokterý stroj ti namáhá takhle celé tělo a relativně bez rizika, navíc to není /nebo je spíš minimální/ takový nápor na klouby jako třeba běh. Tenhle nevypadá špatně, rád od tebe získám zkušenosti, pokud do něj půjdeš. Orbitrek za 3000,– jsem také zkoušel u kamaráda, ale to je hrůza a navíc mu asi po čtrnácti dnech odešel do věčných lovišť. Mým favoritem je zatím jeden z indukčních Kettlerů, ale pokud bych mohl ušetřit a našel něco podobného, budu rád. Kettler je kvalitní, ale dost drahá značka.

      0 0
    • jerrry  

      mel jsem Orbitrek a s radosti se ho vzdal. Jezisi, jestli me neco nekdy nebavilo, tak prave tohle. Strasne. Desive. Pak jsem na to vesel hadry. Pak jsem to komusi dal. Ted mam cyklistickej ergometr a zlaty. Je to sice trenazer, ale v ramci moznosti me to bavi. Kdyz to jde, jedu na kole nebo jdu behat, ale i tak ten ergometr snesu. Je to jen ciste muj a naprosto subjektivni nazor, ale jen si na tu ludru vzpomenu tak je mi blbe … neresim ze to byl levnej model (to jo) ale ten pohyb mi proste nevyhovoval.

      0 0
      • vladaza  

        jasná zpráva, pohyb venku je prostě nenahraditelný, člověk se přesunuje odněkud někam – to mě žádnej domácí trenér nemůže nahradit. když to jde jedu na kole, když už je to křeč, tak se snažím kousek běžet nebo jít aspoň zrychlenou chůzí, domácí trenažer i kdyby byl zlatej, tak max. 15 minut, ale řekněme na ranní protažení bych ten orbitrek bral,prostě jako doplněk ne hlavní fyzickou aktivitu

        0 0
        • Bully  

          Ja si letos poridil valce a zvykl jsem si na ne natolik, ze vypnu mozek a dokazu na nich tocit klidne 2 hodiny v kuse. Pokud to clovek bere jako treninkovou aktivitu, kdyz je venku hnusne (konci v praci vazne pozde atd.atd.) a ma na to moral, je docela jedno, co dela (a v pripade cyklistiky cim vic je to podobny kolu, tim lip). Analogicky zakoupeni zadnyho pristroje, at je treba prospikovanej elektronikou skrz naskrz, cloveka neprinuti se hybat.

          0 0
        • chilligirl  

          Plně souhlasím, není nad pohyb venku! Ale jako doplňkovou aktivitu jsem na trenažér přistoupila! Mám eliptický trenažér necelý půl roku a ještě jsem se nanabažila, není to tak hrozný :-) kolo je kolo, ale jako ranní protažení doporučuji.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Loni jsem si poridil Kettlera 200. Je to uplne jine nez na kole. Zapojuje to mnohem vice svalu. Spise to imituje beh. Protoze chci hlavne spalovat tuky, jsem na tom vzdycky asi hodinu a to uz je dost. Pokud se rozhodnes, vezmi neco bytelneho. Ja mam >100 kg a jeden svar uz mi praskl. Reklamace u Kettlera zcela bez problemu.

      0 0
    • Meluzina  

      Měla jsem ho a docela mně to bavilo, pustila jsem si vždycky soundtrack z Rockyho:-) Bohužel mi nevyhovoval – díky svojí hypermobilitě jsem si na něm pravidelně blokla esíčka, takže jsem ho věnovala mamince:-)

      0 0
    • Balvan  

      Ja na elipticalu travim v zime docela dost casu, neni to zadna velka zabava, ale urcite lepsi nez rotoped. Koukam pri tom vzdycky na televizi, mam u toho lezet na gauci nebo se hejbat, vydrzim to i hodinu a pul, takze za me urcite ano.

      0 0
    • Mig_all  

      picovina! Radsi jezdit venku!

      0 0
    • mastihuba  

      resuscitace,

      zvažujem dárek pro tatíka a toto by snad mohlo být něco čemu by se možná věnoval. Celej den přes zimu prochrápe na gauči a jeho tělesná schránka rychle chátrá. Bylo by to hlavně na zimu když není práce na stavbách nebo ve vinohradě. (on se ten zimní spánek pak dá docela pochopit)

      O co mi jde mělo by to nastavovat zátěž automaticky podle tepu nebo je to funkce k ničemu a měl by šlapat podle toho jak je mu to příjemný a zátěž si volit manuálně jako třeba na spinnu?

      máte s těmi řízenými programy nějakou zkušenost?

      http://www.kettler.cz/…-p-7652–000/

      0 0
      • Lister  

        Zaprvné

        A k tomu dodám, že jsem měl předchůdce tohoto kettlera a ty funkce řízení podle tepu jsem použil jen párkrát – když jsem si totiž nastavil hodnotu na 70% mého maxima, tak mi přístroj nastavoval vždy docela velkou zátěž, tepovka vylítla, pak zase hodně ubral atd. Možná by to fungovalo lépe třeba na 60%, ale prostě jsme si to moc neoblíbil – ale tohle je o dvě generace nověnšjí stroj, tak to třeba vychytali.

        Jinak přístroj i ovládání docela fajn. Zátěž je regulovatelná po hodně malých krocích, dá se i programovat, ale já jsem si to vždy spíše řídil manuálně – prvních 20 minut na rozšlapání s postupným přidáváním, pak cca 40–50 minut maximum zátěže, abych měl tep kolem 65–70% a posledních 25–30 minut zase postupné snižování a pomalé vyšlapání.

        Tuhle mašinu bych doporučil lidem tak do 90kg, pod těžším bude hodně trpět.

        0 0
        • mastihuba  

          super díky. Asi padne volba na ten MX i když tuším že to bude jen velmi drahej věšák na ručníky. No a pak jej stejně nakonec přestěhuju k sobě. :)

          0 0
          • Lister  

            Dopředu oprava. měl jsme předchůdce modelu Rivo P a vše co jsme psal, platilo pro něj, včetně toho váhového omezení.

            MX už je docela dost drahá mašina.

            Jestli je robustnější postavy, tak bych opravdu doporučil něco z řady Unix, ale běžné M nebo programovatelný model P by klidně stačily – přístroj je opravdu masivní a snese toho dost. Rozdíl mezi M a MX je cca 7 tisíc, musíte si rozmyslet jestli se to vyplatí. Ty pojezdy jsou bohužel relativně hlučné – když jsem cvičil na starém přístroji, tak se se mnou manželky často dívala na televizi, u toho nového to odmítá, protože tvrdí, že nic neslyší.

            Ty vozíčky jsou pomocí 6 koleček (4 zvrchu a dvě zespodu) připevnění na dvě kulaté tyče, a jsou dost náchylné na jejich znečištění – pot spolu s prachem se na ty tyče dost lepí a je potřeba je pravidelně čistit (osvědčil se mi benzín). Jinak jezdíš jak po hrbolatých kolejích – a je to i slyšet.

            Vše má své výhod a nevýhody – za začátku jsme byl z projevu toho nového trochu nešťastný, ale nakonec jsem si zvykl a když se teď postavím na původní trenažer, tak je por mne už dost nepohodlný.

            PS: jinak pokud je místo, tak bych místo Unix MX volil raději Elyx 3 – já ho bohužel neměl, tak mám MX.

            0 0
            • mastihuba  

              místa moc neni chtěli bychom mu to narvat do kouta do obýváku, aby při tom moh čumět na bednu.. :)

              0 0
              • Lister  

                Taky jak jinak :-)

                Držák na flašku, ale hlavně nějaký odkládací košík na ovladače jsou nutností!

                0 0
      • tomfree  

        Mám taky kettler a používám jen to nastavení změny zátěže,nemám tepovku ani zapojenou,jelikož ty snímače nesnáším,nejezdím s tím ani na kole,pokud ale venku není obvzláště nedýchatelno jdu raději běhat i když třeba prší,protože cokoli je zábavnější než toto,číst u toho nejde a na TV nekoukám,takže zbývá nějaká dynamická hudba.

        0 0
        • Lister  

          Je pravda že pokud bych u toho necumel na bednu tak bych to nedal. Ale já to mám přesně naopak – na bednu čučím rád a přijde mi rozumnější u toho cvičit než jen tak sedět. Běhat nemuzu – to mi nedovolí kolena a stejně by se mi ani nechtělo – zvlášť v zimě srajdach a ve tmě.

          0 0
          • tomfree  

            Jenže ta zima a sračky přispějou k otužení organismu,který si zvyká na střídání teplot,to v obýváku nejde a jarní vyjížďky pak lépe snáším,než kamarádi ze spiningových center.

            0 0
            • Lister  

              Ano to muž být pravda. Bohužel moje vazy řekly zimě ne a letos jsem skončil na třítýdenní RHB kvůli prochladnutym kyclim. Navíc achilovkam to taky neprospívá – jak prochladnou tak druhý den skoro nevztanu z postele.

              0 0
              • Smazaný účet  

                mnaaaaaau BAAAAC!

                a jinak uprimnou soustrast ke kristovym letum:)

                0 0
                • mastihuba  

                  nj, je starej krize středního věku se nezadržitelně blíží :D

                  0 0
                  • Lister  

                    Tu už mám skoro za sebou a lékem na ni byla LV :-D

                    Ale jinak pomyšlení, že teď už to bude jen horší není zrovna moc hezké ;-)

                    0 0
    • Meluzina  

      měla jsem, jezdila jsem, strašné pro bederní páteř a nuda stejná jako na cyklotrenažéru, věnovala jsem ho pak mamince, ale nejraději na něm blbnou děti:-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      čtu „epileptický trenažér“ a trochu jsem dumal nad smyslem :-)

      0 0
    • staráhrušeň  

      Já bych šla jednoznačně do veslovac. trenažeru, dovede to co málokterý stroj: ramena, břicho, nohy, zadek, záda, srdce, opravdu musím říci, že je to asi NUMERO UNO v celkové efektivě tréninku při správné technice na jednom stroji…jinak na e-shopu na ronnie.cz nabízejí možnost koupit si stroje a další vybavení na splátky bez navýšení, zaplatíš jen cenu stroje. Lepší je do toho něco vrazit a používat přístroje ve střední cenové relaci a výš, brala bych to jako součást zimního sportování, ale veslovaní je asi nejlepší, pokud ho děláš správně, ale to je otázka i vkusu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        na zimu asi fakt lepší, jak nějaký rotopedy a spinery…problém je prostor, kdybych si to pořídil domu, tak na tom musím spát :-(

        0 0
        • Lister  

          Jak moc blbě se u toho čučí na bednu?

          Dá se na tom vydržet 90 minut a udržovat zátěž maximálně na 70% maxima?

          0 0
    • Masaj13  

      Eliptický trenažér chci dát max 20tis co vybrat KETTLER nebo jinou značku. Jakýkoliv tip uvítám. Díky

      0 0
      • nostro66  

        Mam Kettler Rivo P druhym rokom a som s nim maximalne spokojny. Predtym Insportline, ale Kettler je uplne inde co sa kvality a prevedenia tyka.

        0 0
    • Trdylo123  

      Fakt takhle dobře eliptický trenžér funguje? Četla jsem něco i zde http://www.zdravi-hubnuti.cz/…ky-trenazer/. A jaký je případně nejlepší?

      0 0
      • mastihuba  

        Mám UNIX P a poznatky následující. Vydržet na tom 1h i u televize je psycho. Pohyb venku je pohyb venku, ale ve dnech kdy je moc práce je čas od 4:30 do 5:30 strávený na tomhle zařízení k nezaplacení. Pomohlo mi to výrazně s bolestí zad při jízdě na kole. Když se na to urvu 3× do týdne, tak to na kole hodně poznám. Košík na flašku s pitím a na ovladač je skutečně nutnost, to by k tomu měli dělat jako standardní vybavení.

        Apropo hubnutí je víc o jídle, todle má kvuli kondici.

        0 0
    • Na-kochacku  

      Nazdar.

      Nebudu zakladat nove vlakno a zeptam se tady. Zena uz v tomto pocasi nechce jezdit a rada by trenovala telo.

      Ma nekdo zkusenost s Kettler toorx erx 90

      Pripadne doporucite nejaky jiny do panelaku?

      Diky za vecne pripominky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.