• bagio

    Potrebuju poradit, skaldam zimaka a sehnal sem starsi sadu Campa 10 speed a nevim jestli je mozne pouzit 9 kliky.Konkretne tyto:
    www.kupkolo.cz/…liky_44/Akce nebo i nejake jine 9kove. Tusim ze je uzsi retez a sirsi prevodniky.Se smykem snad problem nebude.Diky

    0 0
    • Martin  

      nevím jak se bude sada campa tvářit na shimano kliky

      ale já jezdím 10sp. ultegru a kliky 9sp. dura – problémy mi to nedělá, řazení chodí dobře, nemůžu si stěžovat

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Teoreticky by to mělo chodit, ale doporučuji dříve než to koupíš, abys vzal posuvné měřítko a v obchodě přesně změřil šíři zobů u kořene převodníků u 9sp a 10sp, o kolik je devítka širší a porovnej to z šířkou 10sp článku řetězu. Obráceně to funguje bez problému, ale takto si to raději proměř, než to nakoupíš !! Je tam nebezpečí, že by se ti teoreticky mohl namotávat řetěz.

      0 0
      • Singlespeed  

        Kde, kluci, na ty rozumy chodíte :-) . Převodníky jsou přece pořád ty samé. Když porovnám 8 speed převodník Sora, který mi visí ve špajzce na hřebíku s převodníkem Ultegra 10 speed, který mi visí na vedlejším hřebíku, tak kromě barvy nevidím ani nejsem schopen běžnou posuvkou naměřit žádný rozdíl v tloušťce zubů a celkově vůbec žádný rozdíl.

        0 0
    • Peslezedirou  

      Pro ověření, bude mi chodit shimano 105 (5700) 10speed na klikách tiagra 9 speed? Musím během večera objednat, aby mi to do pátku přišlo, tak bych potřeboval rychlou radu :-)

      0 0
      • Singlespeed  

        Jo. Kombinoval jsem teď dokonce dvouplacku Deore XT s řazením Ultegra 2×10 a dvouplacku Sora s 2×10 stopětkou.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Nakonec zůstanu u 9speed, investice do 10speed je moc velká a na mojí žiletku i zbytečná, beru řazení tiagra :-). Počkám a za čas postavím novou žiletku.

          Včera jsem si jel do mírného kopce a chtěl jsem si zařadit a bez výsledku, dual mi jde na prázdno, jsem si říkal, že nemůžu furt několik týdnů úplně přesně seřídit šaltr :-).

          Jo a dík za radu!

          0 0
    • Singlespeed  

      Chodí to normálně. Kombinoval jsem kliky Sora a desítkovou Campu a šlape to jako švýcary.

      0 0
    • Singlespeed  

      Na Campu 10 speed jde bez problémů použít normální devítkový řetěz, třeba Shimano CN-HG53 (vozím to tak už tisíce km).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.