• dannycz96

    Zdravím, chci se zeptat. Vlastním Canyon Endurace CF SL 7 a rád bych upgradoval kola. Dostal jsem fajn nabídku na DT SWISS ARC1400 50mm. Prozatím jsem jezdil na origo hlinách DT Swiss s Schwalbe 35mm allround pláštěma. Bezduše. Moc se nevyžívám v gravel ježdení, spíš asfalt, sem tam projedu les, nějakou šterkovinu z 5%. Převážně jezdím asfalt na Ostravsku, sem tam Beskydy, Lysá hora, Praděd, takže i nějaký kopce. Moc se mi do toho nechce cpát 25mm silniční plášť. Viděl bych to spíš na nějaký gp5000 28/30mm/schwalbe g one rs 35mm max. Je to hloupost cpát na aerorafek takové pláště? Díky moc :)

    0 0
    • adam1  

      Není a bude to pohodlnější 25mm bych už nedával

      0 0
    • KRoser  

      Rozhodně širší pláště a aero ráfky blbost nejsou, jen je potřeba se více zaměřit na samotnou šířku ráfku (plášť a ráfek minimálně stejně široké). Na ráfcích 50+mm když je plášť širší jak samotný ráfek co mám zkušenosti tak kola už začínají být celkem nestabilní a cukavé na bočním větru. Tak pokud chceš širší pláště (což max schvaluji) tak ty ráfky co jsi psal podle mě asi ideál nebudou, mrknout se na jinačí širší ráfky (roval rapide, Reserve 52|63) nebo vzít prostě nějaké gravel ráfky a prdnout na to ty 30tky. Sám jezdím ve předu plášť 31.5mm a samotný ráfek je 34mm široký.

      0 1
    • Singlespeed  

      ARC 1400 by měly mít vnitřek 20 mm (pokud to tedy není nějaký starší model), tedy 25–28 mm plášť bude aerodynamicky blízko ideálu. Širší tam můžeš klidně dát dle libosti, ale už to bude „žárovka“.

      2 0
      • dannycz96  

        Tomu rozumím no. Osobně si myslím, že časem bych tam stejně širší pláště než 30–32mm nedával, takový ideál. Jinak jsem měl strašně dlouhou dobu vyhlídnutý zippy 303s, cenově vychází adekvátně ale odrazuje mě od toho ten hookles systém. Nerad bych aby mi to někde po cestě prdlo. A 303 firecrest jsou už mimo rozpočet. U těch DT Swissu je fájn, že mají Dt 240, to je za mě velký plus

        0 0
        • Singlespeed  

          Na 32 mm pláště jsem bral hookless 40mm Equatory s 24 mm vnitřkem. 32 mm plášt se roztáhl až na 35 mm, takže příště nasadím jen 30 mm.

          0 0
      • yetti  

        Obouval jsem před pár týdny kamarádovi na ARC1100 50db nové pláště šířky 30mm a tvarově naprosto v pohodě (žádná žárovka). Ty ráfky mají dost silnou stěnu a takový vypouklý tvar, takže se žádná „žárovka“ nekoná. Za mě by tam nebyly problém ani 32mm pláště a já bych na silničku asi širší ráfky ani nechtěl.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.