Dotaz na setup GX AXS + 142 mm s kazetou 11s

7 nepřečtených
  • Fofrník

    Dobrý den, poradí mi někdo, jestli by (teoreticky) fungoval setup GX AXS pověšený na zadní stavbě 142 mm s kazetou 11s (Shimano) a vpředu s klikama/pře­vodníkem Shimano XT?

    Momentálně je tam ke kazetě 11s řazení a hazka XT 12s, kde jsem jednoduše doladil doraz na hazce, takže to běhá, ale jde takhle ladit tu GX AXS?

    Díky za odpovědi.

    0 0
    • novas752  

      Nefungoval. AXS je jen a pouze 12spd.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Mr.Duck  

      Fungoval, kámoš to tak vozil, jen nastavil doraz. Kazeta je skoro stejná až na chybějící velký tác. Nevím co si o tom přehazka „myslí“, ale chodilo mi to více méně bez problémů. Resp. bez problémů mimo těch co má i s 12s.

      0 0
      • Fofrník  

        Mně jde právě o to, jestli ten doraz při použití 11s kazety bude fungovat v nějakém bezpečnostním módu? Prcek klikne a zařadí „jedenáctku“, pak klikne omylem zase – jako by řadil „dvanáctku“, ale doraz to hazce nedovolí. Zajímá mě, jestli motůrek hazky bude ramínko dál rvát na dorazový šroub, nebo je tam systém, který po nějaké době „marného odporu“ motůrek povolí a nechá hazku na „jedenáctce“?

        0 0
        • Pincek  

          Podle mě je to blbost. Rozestupy jsou jiné u 11 s a u 12s. Tedy nejde jen o to zablokovat jeden pastorek, ostatní pastorkyňa to nebude radit dobře…

          0 0
    • Fofrník  

      Tak nakonec došlo na drobnou přestavbu:

      ¤ Náboj Novatec 142mm, ořech HG

      ¤ Kazeta SunRace 11–50 / 12s

      ¤ Hazka Sram GX AXS

      ¤ Řetez Shimano 7100

      ¤ Převodník Narrow Wide (Ali)

      Maká to parádně!

      1 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.