• MI5

    Mám kolo Author Traction 2005. Stále se rozhoduji do čeho bych měl investovat. Jako student nepatřím zrovna k bohatým. Rozhoduji se mezi koupí nové vidlice namísto stávající RST Gila SL, nebo koupí nášlapů. Do čeho by jste investovali??? A do jaké vidlice nebo spd včetně bot, nebo úplně něčeho jiného??? Aby to tak nějak odpovídalo kvalitě kola a mému ježdění. Ještě doplním, že přes týden nemám kůli škole a tréninkům čas, proto jezdím hlavně o víkendech. Většinou si najdu o víkendu jeden den a urazím tak 80 km. Jízda v terénu občas obtížnějším. V létě samozřejmě najedu mnohem více. Pokud by jste mi doporučili vidli, tak něco pro mých 55 kg, ale eště se váha časem zvýší :-)

    0 0
    • TinkTink  

      Dulezity dotaz – uzivas si teren a vychutnavas si ho nebo jezdis predevsim na vykon a cas? :)

      Osobne bych doporucil oboji, ale jestli to nejde…

      Taky je otazka, kolik mas penez na predpokladanou investici…

      0 0
    • nadrazak 2  

      Kup spd a nějaké tretry.Dá se to pořídit i do 2000,–.teď jsou slevy tak toho využij.Taky jsem stál asi před 11 lety před stejným problémem a nakonec šel jsem do spd a treter.Za to pohodlí a efektivitu při jízdě to opravdu stojí.Pedály např.shim.520 a tretry dle vkusu a hlavně aby přesně sedly.

      0 0
      • MI5  

        TinkTink: Hlavně si užívám terén a všechno kolem. Jezdím sice i kůli fyzičce a čas a výkon sleduji, kůli tomu, abych si ho zaznamenal do sportovního deníku, ale to je až na druhém místě. Hlavně jezdím pro radost.

        nadrazak 2: Je tady problém, že z bot pravděpodobně do roka vyrostu, takže bych si zatím nekupoval žadný extra. Je tu i problém, že když si koupím boty teď tak mi nemusí být na jaře.

        0 0
    • Misiak  

      s tou vidlicou este chvilu prezijes. ja by som urcite volil spd+tretry, je to velky rozdiel

      0 0
    • MlokCZ  

      Já bych na tvém místě asi nebral ani jedno a peníze si zatím šetřil. Pokud ještě rosteš a máš obavy, že vyrosteš z bot, tak ti taky bude brzo malý tvoje kolo. Takže bych šetřil, abych si mohl za nějaký čas koupit celý nový kolo.

      0 0
    • L_i  

      Ahoj Vím, že to sem asi moc nepatří a nechci Ti nic cpát. Občas ale vidím, že někdo rovnou na tech. dotaz hodí nabídku. Tak mě kdyžtak prosím moc nemlaťte. Mám ještě na prodej vidli Manitou Splice comp 2005 (střední pružina + air assist – 80 mm, TPC – lock out, krk 208mm) Na Tvou váhu by asi byla ok ( když je vyfouklá tak dokáže být fakt měkká, ale při vyžším tlaku přitvrdí). Když jí dokážeš namontovat bez poškození tak dám možnost vyzkoušet. Je za ty peníze myslím celkem v poho, vůli nemá , je tuhá, koupil jsem si podobnou , ale 130mm zdvih – ta už ale bohužel ydaleka tak dobrá není :-(, asi brzy vyměním. Tak kdyžtak písni, kdybys jí třeba chtěl. Jinak já teda jezdím s pinovejma pedálama a určitě půjdu spíše do lepších vidlí než SPD, ale to je na tom jak kdo jezdí a co si od kola představuje (já špatně , pomalu , jen pro radost ;-/)…

      0 0
    • kolobrnda  

      hoj. kazdopadne jdi do vidlice. myslim, ze i pro mene bohate cyklisty je tu vyborna suntour. ma ji kamarad a opravdu je dobra. ka pouzivam marzcocchi mx a ty jsou drazsi. myslim ze kvalitu sezenes do 5000kc…porozhledni se po SUNTOUR

      0 0
    • smallbrother  

      rozhodně boty a SPD, to tě posune dál něž lepší vidle. A tak tě to vyjde o dost levněji.

      0 0
      • filipes  

        presne tak. prechod na SPD ti zabere klidne celou sezonu nez si to na 100% zautomatizujes – takze je cas zacit. novou vidli bych na to kolo nedaval a setril na nove.

        0 0
      • RUMcajs  

        Hele, jakmile budes ke kolu pripoutan pomoci SPD,tak te ta slabsi vidlice nesetrese :-) Nejdriv SPD, pak vidli. Klidne pouzitou.

        0 0
    • BikerM  

      To je opravdu těžké rozhodování..Taky jsem něco podobného nedávno řešil.Být tebou šel bych do spd.Využij slev a uvidíš, boty si kup o číslo větší a snad to bude v pohodě..

      0 0
    • Ho  

      No, rozhodně jdi do bot!

      Pokud to s kolem myslíš vážně, tak bych neváhal. Kvalitní boty a pedály ti dají mnohem víc než nějaká levná vidle.

      Jednak se naučíš mnohem techniku (jak sjezdy tak především techniku šlapaní, nástupů atd.) a potom za ty penize o kterých mluvíš stejně nepořídíš o moc lepší vidlici než máš. Nehledě na to, že pedály sundáš a dáš na nové kolo, což u vidlice je trochu neekonomický. (koplet je dvakrát levnější než díly)

      0 0
      • MI5  

        Já tady neuváděl kolik konkrétně jsem ochoten investovat. Jinak je pravda, že pedály mají tu výhodu, že mi zůstanou a vyměnim jen boty až mi budou malé. A z kola bych vyrůst neměl. Takže pokud bych si kupoval nové, tak jen kůli tomu, že by mi tohle nestačilo

        0 0
    • bikaf  

      Není to tak dávno, co jsem řešil stejnou otázku. Koupil jsem SPD a tretry.

      0 0
      • bikaf  

        Shimano M520 pořídíš za 720,– (505 za 490,–) a nejlevnější tetry (myslím)LAKE kolem 1100,–, podle mě za to bude víc muziky než za vidli za 5000,–.

        0 0
    • GrandeBelde  

      neinvestuj do Artura, investuj do vzdělání

      0 0
    • Marika88  

      Nedávno jsem taky řešila podobné dilema. Rozhodla jsem se pro SPD a tretry, ale mi už noha neroste. Právě proto bych na tvém místě asi počkala až ti noha neporoste. Pokud ti stávající vidlice funguje, tak to nech být – taky jsem chtěla dát na Author Basic Blacka, ale nechala jsem si to rozmluvit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.