• Moik

    Ahoj, mám doma 2019 Diverge E5 base, vyměnil jsem na něm přední brzdový kotouč a dokud jsem na něm jezdil já, bylo to OK. Teď na něm začíná syn a už to není OK…někde ve sjezdu, mladej kluk… Zatím chci jít cestou vyměny předního třmenu, ale než budu kupovat TRP za pětinu ceny celýho kola, rád bych zjistil, jestli neexistuje mechanika nebo jiné řešení, která bude fungovat v ceně okolo litru. Pls rady.

    Jezdí na něm jak normální kluk, hodně, ale nemá závodní ambice. Na tréning, k rybníku s taškama na víkend…

    Kolo vyhovuje, já si jdu koupit to samý znovu jen teda v barvě pro starce, manželce jsem už vzal Elite, tam je to pořešený.

    0 0
    • novas752  

      Okolo litru žádný řešení není a i ty TRP třmeny nejsou všespásný. Pokud to aspoň trochu jde tak se mechanickým kotoučovkám vyhnout.

      1 0
    • svoban  

      Za 1 000 Kč bych měl funkční semihydrauliky TRP HY/DR na postmount.

      0 0
      • Moik  

        Já mám flat-mount. To je asi problém, předpokládám…

        0 0
        • svoban  

          Na vidlici existuje redukce (pustil bych ho zadarmo), na zadek bohužel ne.

          0 0
    • Johny.Merida  

      Míval jsem taky Diverge 2018…jsou tam myslim Tektro Mira… tenkrát jsem akorát vyměnil kotouče za řadu IceTech od Shimana označení 8 a výš a neměl jsem menší problém ani co se týkalo účinnosti. Chvalili to i kamarádi co měli hydry a 100 kg živé váhy. Občas jsem kolo půjčoval.

      0 0
      • Moik  

        To jsem udělal a potvrzuju, že je to fakt znát. Jenže mi přijde že to v horním úchopu není ani tak dost…zadek je v pohodě.

        0 0
        • tompca  

          Nejprve bych to zkusil pořádně seřídit, jestli tam máš ty původní Miry, tak mě na Diverge 2018 brzdily i z horního úchopu dobře + měl jsem Shimano ICE Tech kotouče. Je potřeba samozřejmě „větší síla“ na páku, jsou to mechaniky, třeba dcera s tím měla problém a vyřešily to až hydrauliky.

          Zkus se dívat na bazary a sehnat Tektro MD 550, jsou to dvoupístkové mechaniky, konstrukčně stejné jako TRP Spyre, ale mají lehčí pružinu.

          1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.