Dirt - velikost rámu záleží nebo nezáleží

7 nepřečtených
  • lostczech

    Ahoj,

    potřebuji nějakého otloukánka na ladění techniky. Mám možnost koupit dirt na 26 kolech. Je to však velikost S, standartně mám kola velikosti M. Říkám si, že na tom stejně člověk nesedí, tak by to nemělo vadit. Poradí někdo s konkrétní zkušeností s dirtem. Obecné rady ohledně velikosti rámu nepotřebuji.

    díky k.

    0 0
    • Manas  

      Uprimne, velikost mi byla uplne jedno. Snad na blbnuti je lepsi kratsi ram. Ale! zase to nemuze byt moc malinky – Idealne se na tom sklouznout na pumptracku, tak ti to hodne napovi. Kazdopadne – aby sedlo slo dat az uplne dolu (takrka ke kolu). Jinak sem na tom neresil zhola nic.

      0 0
    • PENE  

      Vetšina dirtových kol má jednu velikost nebo dvě M/L. Myslím, že rám velikosti S na tomto kole nebyl určený primárně pro dirt, ale je koupený proto, že je malý. Co je to za kolo?

      0 0
      • lostczech  

        UMF HARDY 3.0 DISC

        0 0
        • PENE  

          Tak tohle je zrovna takovy univerzalni ram, na kterem se da slozit kolo na DH/FR/4× i dirt. Asi by to chtelo vyzkouset, ale spousta „basic skills“ se da trenovat i na klasickem xc kole. Na skakani klidne mensi kolo, aspon bude obratnejsi.

          0 0
    • maksutov  

      Ahoj, chtěl bych poprosit o radu ohledně velikosti rámu dirtového kola. Se synem jsme začali jezdit víc na pumptracky, beru si na něj svoje staré XC kolo, ale tak nějak vnímám, že bych na to chtěl kolo menší a hravější. Jelikož mám dost komponent, ze kterého by se dal dirťák postavit, poohlídl jsem se po rámech a našel jsem Radon Slush, který je kompatibilní s tím, co doma mám. Radon bohužel moc informací o geometrii neposkytuje, ale měl by to být stejný rám jako Cube, kde je čísel dost:

      https://www.cube.eu/…black/618300

      Mou hlavní disciplínou je trial na 20" kole, na „normálním“ jsem skoro přestal jezdit. Od dirťáka si slibuju, kromě vydovádění se se synem, že bych se na něm mohl naučit plynulejší jízdu a trochu se rozeskákat. Podle mě absolutně nehrozí nějaké velké dirtové skoky, spíš, kromě pumptracků, nejvíc streetové ježdění a asi trochu skateparky.

      No a teď moje dilema. Rám se dělá ve dvou velikostech a samozřejmě nevím, kterou zvolit, s tímto typem kol nemám žádnou zkušenost. Měřím 173 cm, čistě na pumptracky bych asi volil L, ale pořád si říkám, že na tom trialovém kole mě hrozně baví ta hravost a manévrovatelnost, což by mohl splňovat spíš menší rám, navíc na street a skateparky by taky mělo menší kolo líp vyhovovat. Jen si říkám, aby ten rám nebyl malý až moc. Ale rozdíl v délce jsou dva centimetry, což by se asi mělo dát v pohodě dohnat delším představcem u kratšího rámu, ne? Co myslíte?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.