Dětské kolo padání řetězu

7 nepřečtených
  • Houmikus

    Dobrý den,

    Chtěl bych poprosit o radu. Malý začal jezdit na kole Harry 16” a máme problém s tím, že při větších otřesech spadne řetěz z předního talíře. Jde o jedno talíř.

    Měli jsme to ve dvou servisech, ale moc to nepomohlo. Nenapadá někoho nějaké řešení ?? Vše vypadá, že chodí

    Jak má. Ptala je rovně, zuby se zdají výletu dobré a rovné. Předem moc děkuji za případné rady.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Zkusit, jestli není řetěz moc dlouhý, kratší řetěz víc napne vodítko přehazovačky a přidat tohle: https://www.axit.cz/…m/204-cerna/?…

      1 0
    • novas752  

      To je těžké, tyhle převodníky jsou jen vyříznutý plech (nemají široké a úzké zuby aby dobře zapadaly do širokých a úzkých článků v řetězu), řetěz moc nepodrží. Přehazka má slaboučkou napínací pružinu a brzdu ramínka také nemá. To je pak jasný, že bude řetěz na nerovnostech padat.

      Výměna zmíněného by byla vzhledem k ceně a kvalitě toho kola nesmyslně drahá, zkusil bych to pořešit pomocí vodítka řetězu s montáží na sedlovou trubku.

      Například něco takového, je potřeba ověřit jaký průměr sedlové trubky tam je aby to pasovalo. https://www.spoke.cz/sting-ch-cm-4e/

      1 0
    • Houmikus  

      Děkuji moc všem.

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Na několika dětských kolech jsem viděl chybnou řetězovou linku. Kliky byly na příliš dlouhé ose a převodník odokametricky až proti druhému nejmenšímu pastorku. Na nejlehčích převodech pak byly problémy s padáním řetězu zejména při zpětném protočení klik.

      2 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce