Dětské kolo 26" - vnitřní šíře ráfků 35mm

6 nepřečtených
  • raka

    Ahoj, jdu si pro názor :-)

    synovi je 10 let a hodně jezdíme bikeparky ale i traily a miluje skoky. Doteď jezdil na pevňáku a už to nestačilo. Po 3 měsících hledání jsem tedy koupil první celopéro, co jsem viděl skladem (a trochu odpovídalo tomu, co chceme jezdit): https://www.giant-bicycles.com/cz/trance-jr-26. No samozřejmě následovalo vyměňění brzd, přehazky za NX, poladění tlumiče, přidání teleskopky.

    Nyní jsem chtěl nahodit bezduše MAXXIS DHR 2.30 dozadu a 2.40WT dopředu (DHF se dělá jen 2.3 a 2.5 a to mi opět přijde zbytečně moc). Při té příležitosti jsem ale zjistil, že ráfky mají vnitřní šířku 35mm, ačkoliv Giant udává 30mm!

    A teď řeším co s tím. Ta šíře mi na dětském kole nedává absolutně smysl ani pro ježdení v bike parku. Nejraději bych mu tam pořídil užší ráfky, tj něco mezi 26–30mm. Ale sehnat 26" 28děr je skoro nemožné. Úplně scifi je pak sehnat celá kola s boost osami. Kolo je docela těžké, tak by tomu lehčí kola jen prospěla. No varianta je taky už to netunit a nechat to být, popř. dozadu dát tak 2.4WT :-)

    A ještě takový poslední dotaz. Jak moc reálně vadí 2.3 plášť na 35mm ráfku, popř obráceně 2.4WT na třeba 26mm?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.