• Lada1

    Je spravny postup urcit delku retezu pri max propruzeni tzn. nejvetsi vzdalenosti zadniho naboje od stredu slpaci osy? Nebude se pak retez „tahat po zemi“ ?

    prehazka je XTR SGS

    0 0
    • kudlanka32  

      presne tak, jako na pevnakovi – akorat si najdes v ktery fazi zdvihu potrebujes retez nejdelsi......pokud nepouzivas sileny kombinace tak asi i kratsi ale ja default a maka to.

      0 0
    • MlokCZ  

      Já na fulla ani delší řetěz nedávám a to hlavně proto že schválně mám přehazku se středním vodítkem a zbytečně dlouhý řetěz by mě „sežral“ více převodů na malou placku.

      A když ho mám dlouhý dle klasické metody jako na HT, tak to vychází tak, že na velká/velká by při propružení přes polovinu zdvihu se něco urvalo, na to je krátký. Stačily by na mojem kole ale dva články navíc a už by to bylo ok. To už by mě ale „sežralo“ další převody na malou placku.

      Záleží kolik ale tvoje stavba řetěz natahuje. Pokud hodně, tak dva články navíc jako u mojich kol by stačit nemusely.

      0 0
      • Lada1  

        je to scott spark. Max propruzeni dela ca 3cm mezi zadnim nabojem a slapaci osou. tzn. na retezu pri prime delce je to ca 6cm. pokud by byl retez vice krizen tak to bude jeste trochu vice.

         

        nicmene i v navodu shimano je psano: max propruzeni retez na velky/velky + 2 clanky

        0 0
        • MlokCZ  

          To má fakt Spark tak šíleně velké prodloužení řetězu? Nemám tu model Sparku do Linkage, tak se nemůžu podívat přesně, ale na ten zdvih by byly celé 3cm šíleně moc. 3cm má Blur LT a ten patří mezi kola s největším prodloužením řetězu + má větší zdvih než Spark.

          Třeba já mám na Stereu prodloužení řetězu jen 13mm na 140mm zdvihu. Ale je fakt, že Stereo patří ke kolům s menším protažením řetězu při chodu do zdvihu. Takže mě stačí skutečně jen 2 články navíc (jeden článek má právě kolem 13mm). A i jsem to ověřoval, že by mu ty dva články navíc stačily (propružené na místě s prázdným tlumičem).

          0 0
          • Lada1  

            vcera jsem to tak by oko skladacim metrem meril a bylo to fakt 2,5–3cm

            0 0
          • ememem  

            na tych 13mm si prisiel ako? odmeral tak ze si vypustil tlmic alebo si to volakde nasiel? kamarat sa ma na to pytal (na nejake to nove ams s tymy zvlastnymi zdvihmi 110 ci kolko to, chce to prehadzovat na 2*10). dik.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ani už nevím, to jsem psal 3,5 roku zpět. Myslím, že ten údaj 13mm byl z modelu v Linkage, který jsem si sám vyrobil.

              Kontrolu, jestli je to ok dělám vždy s vypuštěným tlumičem ve chvíli, co pořídím daný rám. Při téhle kontrole se ale nepozná o kolik přesně to je, jen že to je ok (a přibližně dle toho o kolik byl delší řetěz v klidovém stavu).

              A koukám do Linkage a už je tam i AMS 110 a je tam 15mm. Tedy i přes nižší zdvih je to o chlup více než Stereo.

              0 0
              • ememem  

                dik.

                a ked uz sme pri tom ams pro 100mm tam nemas? nie ze bych chcel obtazovat alebo si to nevedel pozriet sam lenze moj pokus o spustenie linkage konci takto

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.