• Ferencz

    Ahoj,

    S děckama se chystáme začátkem července projet po cyklotrase bečva. Pravděpodobně z Přerova do Rožnova. Je tu někdo, kdo by věděl jak aktuálně stav cyklotrasy vypadá? (objížďky,uzavírky, hospody :D)

    Díky

    0 0
    • shcorepi  

      Tam asi není, co by nemělo být průjezdné. A asi je škoda končit už v Rožnově.Buď dojet aspoň na Bečvy,nebo Vsetín-Velké Karlovice. S přespáním na trase, třeba.

      0 0
    • Ferencz  

      Dobře. A jinak je nejlepší vyjet asi z Přerova?

      0 0
      • gerrard  

        Já bych to jel naopak. :)

        0 0
        • Ferencz  

          Odkud tedy vyjet a kam směřovat cíl?

          0 0
          • gerrard  

            Tak z Přerova je to do kopce naopak pojedeš z kopce. To asi záleží jak to celé naplánuješ. Já sem to měl kdysi vymyšlené vlakem do Velkých Karlovic a pak zpátky. Ale ta druhá větev přes Bečvy a Rožnov tam netuším jak to pořešit s dopravou. A ani nevím, jaký je v těch větvích rozdíl než se sjedou a co by znalí doporučili jako vhodnější variantu. Ale konec bych si dal určitě pod kopcem. :)

            0 0
            • bathed  

              Úplně stejně! :-)) Vlakem do Karlovic, tam pojezdit pokoukat co kde je, vytáhnout se na Horal, vymáchat se ve slané vodě, odsud k Partyzánovi, vytlačit si to na Sůkenickou, tam nasosat výhledy, Třeštík, přepadnout na silnici na Bečvy, tu kousek popojet po té frekventované silnici (pruda, pravda…) a z Bečev krásně už po stezce dolů…

              0 0
              • dědek mohy  

                A to vše s dětmi =)

                Edit: Teda alespoň já to pochopil s malými dětmi na svých malých kolech =)

                0 0
                • oddie  

                  Kolik to je? Nenaklikal byste to někdo do mapy? Dík

                  0 0
                • dědek mohy  

                  Mimochodem, máchat se v Horalu ve slané vodě je zbytečné, když bude tlačit děcka na Súkenickou, tak se ve slaném vymáchá dost =)

                  1 0
                  • sorak  

                    :D :D

                    ja ale Martase chapu.. ty mista stoji za to a dospelak to zvladne raz dva, tak obcas mam taky tendenci planovat takove vyzvy.. ale zalezi kus od kusu.. (ditete)

                    s manzelkama bych to rovnou odpiskal, s deckama.. kdo vi.. zazitky maji byt silne :D :D

                    0 0
          • sorak  

            Resilo se tu:

            https://bike-forum.cz/…ezka-becva-1

            Jak pisou ostatni kluci – me taky dava smysl to popojet vlakem do Karlovic s tim, ze to co pise bathed je stav ideal, tj. vidis i neco z hrebenu, nejaka uzivacka okoli, otazka je kolik na to mas/mate casu a jake jsou fyzicke moznosti ucastniku.

            Pokud bych to resil sam pro mene zdatne ucastniky / spis mensi deti, tak vlakem do V.Karlovic, neresit kopecky a atrakce okolo, drzet se cyklostezky a delat zastavky dle potreby.

            Moje overene zastavky na jidlo/piti:

            Vsetin – Herna Bar Travniky – dobre a levne jidlo, detske hriste

            Mikuluvka – Restaurace Consi (venkovni posezeni za pekarnou), hlavne piti + detske hriste, jidlo rychle varianty

            Jarcova / vjezd do ValMezu – Motorest Podlesi, jinak taky obcerstveni U lamy – dobre a levne jidlo a piti, zviratka, prolizacky pro deti

            Hustopece/Milotice – Restaurace Jachta – u sterkace – dobre jidlo, piti, detske hriste, moznost koupani

            Pak na zacatku Usti vedle fotbaloveho hriste je detske hriste a casto maji otevreny bufet na hristi, ale ne vzdy.. mezi Teplicemi a Lipnikem je mist k obcerstveni nekolik, ale sezoni otviraci doba a v poslednich tydnech jsem tam nebyl, tak radeji nebudu doporucovat. Na zacatku Tyna n.Bec. (stale po proudu) je pekne detske + discgolfove hriste.

            Mezi Lipnikem a Prerovem je to hodne otevrene – kdyz pojedes v horkem letnim dni, tak tam clovek rychle vyschne > doporucuji jet usek Lipnik – Osek na strane Lipnika, je tam po ceste Jadran (rybnik), kde je obcerstveni.. na opacne strane neni nic (nebylo loni). U Oseka muzes prejet zas na druhou stranu Becvy.

            0 0
    • pocestny  

      Měl by někdo tip na nějakou cyklotrasu 3–5dní, existuje něco do 40km/den, s malým převýšením, a nějakou zábavou pro děti po cestě?

      Česko nebo Rakousko

      (Koukal jsem, co by se třeba dalo vidět/zažít cestou kolem Dunaje v oblasti mezi Passau a Krems, ale pro menší děti by to byl asi docela vopruz. Takže spíš méně km a více zážitků…)

      0 0
      • gerrard  

        Čemu říkáš menší děti? Pojedou samotné nebo v nějakém vozítku? A jak si představuješ zábavu po cestě?

        0 0
        • pocestny  

          6 let, co jede samostatně

          zábava cokoliv

          0 0
          • gerrard  

            V tomto věku jsem to řešil jako kombinaci kola a poznávací dovolená. Jeden den kolo a druhý den někam výlet nebo jenom koupák. Doporučil bych Lednicko-Valtický areál, okolí Znojma se základnou Hnanice, Šatov, Nový Šaldorf. A pak moje milovaná západní morava + jižní čechy. Telč, Dačice, Slavonice, Nová Bystřice a Jindřichův hradec. Všude je hromada památek, zajímavých přírodních míst, zámků nebo duchovních míst.

            0 0
            • Edwin  

              Přesně. Lednice je na tyhle couračky s prckama dokonalá.

              0 0
              • sorak  

                dovolil bych si nesouhlasit.. kazdy tu lokalitu doporucuje bo rovina, ale mam osobne 2 neprijemne vzpominky, kdy jsme tam byli v lete a bylo peklo na slunicku a je potreba si uvedomit, ze se tam vetsinu casu clovek nema kde schovat, pak je to vylet od obcerstveni k obcerstveni..

                Krome toho davy lidi..:(

                1 0
                • oddie  

                  Davy lidí, mraky komárů. Mimo sezónu OK, teď bych tam nejel.

                  1 0
                  • gerrard  

                    Jako, že mimo sezonu komáři nelétají? Na to bych úplně nespoléhal. Letos bylo vlhké jaro, tak se zase namnožili.

                    0 0
                    • oddie  

                      Letos na jaře jsem tam zrovna byl.

                      0 0
                    • Jezevec70  

                      Komáři většinou až od půlky května. Pak invaze a k podzimu to pomalu klesá.

                      Taky jsem pro, aby jeli jinam. Co se tady motá lidí, je neskutečné. Dost velká část nechápe, že tam nejsou sami a podle toho se chovají.

                      0 0
                      • gerrard  

                        Tak já su nejvíc na mrtvicu z gangů elektrokolistů na hromadném zájazdě obzvlášť kolem novomlýnských nádrží. To je hrozná sebranka. Ve 30 lidech dokáží dokonale zablokovat cestu. :)

                        0 0
                • gerrard  

                  Davy lidí ti nedokážu okomentovat, v sezoně už jsem tam nebyl ani nepamatuju. Ale když chceš trasu, aby nebyla na sluníčku, tak si ji naplánuješ lesem nebo alejemi. A když máš pařák, tak je lepší zalézt někam k vodě než jezdit na kole. Na kolo se pak dá večer, až je trochu chládek.

                  0 0
              • pocestny  

                Tohle samozřejmě nebude náš první výlet, a samozřejmě jsme také už párkrát na JM byli. Vzpomínky na to mám dobré i špatné. Co se týče kempů, tak to byla na JM pokaždé absolutní katastrofa (zejména hluk).

                Myslel jsem, že bychom tentokrát ukázali dětem (12, 9, 6) skutečnou „cykloturistiku“ z místa A do místa B. Když postavím stan v kempu, tak se dostaneme na kolo asi nanejvýš na 2 krátké projížďky a zbytek času budou zevlit okolo stanu a nebo se koupat. Na koupání a zevlování sice není nic špatného, ale můžeme to dělat jindy. Chtěl jsem jeden výlet pojmout jako lehčí cykloturistiku.

                0 0
                • Jezevec70  

                  My takhle na poprvé jeli Bečvu. Syn mět tehdy sedm a myslím, že si to užil.

                  Když měl deset, tak pobřeží Baltu za Swinoustie na Hel. :-)

                  0 0
                • gerrard  

                  Dá se jet kolem Baťova kanálu a potom se dá navázat po hranici kolem Moravy k soutoku s Dyjí a pak prakticky po jižní hranici, až někam k Šumavě. Jeden den si můžeš na baťáku půjčit loď a popojet lodí. Po cestě kolem baťáku a kolem moravy máš zámky, kousek baziliku velehrad, archeoskanzen + živá voda Modrá, centrum UH, zámek uherský ostroh, skazen a zámek Strážnice, vykopávka mikulčice, soutok morava + dyje, zámeček pohansko. S tím 6 letým toho stejně nechceš moc ujet, když pojedete kažký den, ať ho to nezačne prudit. A nebo bych křižoval českou kanadu, popř. jižní čechy, kde se dají naskládat kempy a zážitky taky slušně.

                  0 0
    • alanwood  

      Ve skutečnosti lidé čelí takovým problémům. Každopádně jsem slyšel, že některé věci jsou v takových situacích užitečné. Zároveň mohu říci, že dnes může každý udělat totéž, takže chci zmínit zdroj, kde je možnost dozvědět se více o jedné aplikaci, kde je možné vsadit na různé sportovce a získat z toho peníze. Proto se snažte využít výhod tohoto webu.

      0 3

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.