• Hedus

    Ahoj,

    může mi prosím někdo adekvátně poradit cyklo trasu Zlín – Luhačovice ? Nejlépe mimo silnici, spíše po vrstevnici a tak, aby to bylo sjízdné s 13 let dítkem. Předem díky

    0 0
    • Paulo de one  

      Záleží na zdatnosti vás obou. Nejsem místní a někdo ze Zlína mě třeba opraví, ale párkrát jsem tudy jel, tak naznačím fakta:

      Přímá trasa po silnici činí 20 km tam a to samé zpět (jízdou mimo silnice se ještě mírně prodlouží). Hlavně ale není po vrstevnici – je totiž potřeba překonat Vizovickou vrchovinu – převýšení ze Zlína k přehradě cca. 450 m, nazpět o něco méně.

      Pokud toto zvládnete, pak snad někdo poradí i pěknou cestu…

      0 0
    • Polopol  

      https://mapy.cz/turisticka?…„c“%3A132%7D&­xc=%5B%5D

      pohodová trasa. pár kopečků, ale nic, co 13 leté dítě nezvládne. vlastně furt po žluté, kdyby se ti to nezobrazovalo.

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Vemte to přes UH,je to po rovině cyklostezka a krásně to švihá a zpět můžete klidně vlakem,pokud je študent lenoch.

      0 0
      • bathed  

        … to protoze pise, ze chce mimo silnici. Je to vlastne logicka rada. Nad zlato!

        0 0
      • Hedus  

        To je šupa zajížďka. Studentka lenoch není, spíše naopak. Ona tam chce jet, mě jde spíše o její bezpečnost.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Ona je někdy zajížďka,ikdyž se to nezdá,časově i energeticky výhodnější,než se drápat přes hrb na který nemáš.

          0 0
    • DADMTB  

      No, nechci strašit, ale navržená „žlutá“ je z pod Maleniska hodně náročná, ke kostelu kostky cca 10% no dají se, ale po kostelu následuje Křížová cesta a to nedáte a tlačit to tam pro dítě…no to zahodí. Musí se tudy :

      https://mapy.cz/turisticka?…

      Pokud tedy chcete na Řetechov – – potom už je to jen asfalt a z Řetechova výhled na Luhačovice.

      0 0
      • DADMTB  

        Když to vezmu od začátku ze Zlína vystoupat kolem Gymnázia/Hvězdárny – od Hvězdárny je to lesní/ke konci šotolinová cesta – vyjede se na konci Kudlova – pokračuje po hlavní cestě – až k Pindule (restaurace), kousek za odbočit doleva a po značce a asfaltu v lese na Klenčov – tam jsou koně tak asi zastávka – pozor od koní stoupák – rozbitý asfalt a následuje sjezd do Provodova spíše rozbitý a pozor v pravé rádo podjíždí přední kolo:-) – v Provodově na cestu – u hospody vpravo – no a po cestě kousek za Provodovem odbočka na již zmíněné Malenisko – kostkové peklo – no za kostelem u studánky kousek dolů a ostře vlevo – ovšem není to značené!!!! nicméně stezka je vidět, ale díky polomům a kůrovci se tam těžilo, což mohlo stezku změnit. Pokud to nechcete zkoušet – nic není ztraceno – směr Pradlisko a je to dolů:-) u autobusové zastávky Pradlisko vlevo „dokopec“ směr Řetechov – pěkné výhledy.

        https://mapy.cz/turisticka?…

        0 0
        • bathed  

          A to proč? Proč sjíždět do Provodova a pak to zas šlapat nahoru? Za „koníkama“ na zlínské poměry fakt pěkný hřeben k vlajce. Pak dál a dolů na křižovatku. Popojet kousek k provodovu a pak prudce zpátky – cílem je dostat se na rozcestí Pod Slavickým kopcem. Dokonce je to co píšu značená cyklotrasa 5069. A ten zbytek? Odsud buď malinké stoupání na rozcestí Pod Komoncem, kousek po žluté a pak až do Luhačovic furt dolů hlavou po cyklotrase 5056. Druhá varianta je mi bližší – neuhýbat z té modré a jet furt až dolů do Pozlovic. Obojí z toho rozcestí Pod slavickým kopcem nemá víc než 12 km a je to pořád z kopce.....

          0 0
          • DADMTB  

            Reagoval jsem na navrženou žlutou – co jim navrhli výše – pokud by se jí drželi, asi by je to stoupání překvapilo.

            Jinak jezdím to úplně jinak, ale už jsem tam nebyl od doby nějakých větrů a polomů, následné těžby a totálně zničených tras a cest.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse