Cyklocomputer VDO M5 nepočítá kalorie

7 nepřečtených
  • Sovice

    Zdravím

    Dnes jsem absolvoval první jarní vyjížďku s novým cyklocomputerem VDO M5, který jsem koupil v zimě. Ujel jsem 50 km a po skončení vyjížďky jsem se chtěl podívat kolik jsem cca. spálil kalorií. Svítí 0! Objel jsem tedy ještě kolečko kolem komína, že se na to zaměřím a ono to nepočítá. Jinak normálně funguje, ostatní funkce bezproblému, ale kalorie prostě nic.

    Předtím jsem měl takový obyčejný Cateye Velo 8 a ten bezproblému kalorie počítal.

    Má s tím někdo zkušenost? Má někdo z Vás VDO M5?

    Prosím poraďte!

    0 0
    • novas752  
      1. To co ukazoval ten Cateye jsou absolutne nesmyslny cisla, vzdyt to nebere v uvahu ani staupani, ani vitr, ani jak moc si davas ze sveho maxima alespon podle tepu, hmotnost cele soustavy kolo + jezdec… Chci rict, ze ti to ukaze stejny kalorie kdyz pojedes pianko okolo reky i kdyz pojedes stejnou vzdalenost stejnou rychlosti do kopce a proti vetru, coz je samozrejme blbost a spalis mnohonasobne vic. Vydanou energii dokazou pomerne presne vypocitat akorat computery na zaklade dat z wattmetru a tepaku zaroven a ani tam to neni presne – je to jeste ovlivneno teplotou a mnoha dalsima vecma okolo stavu oragnismu.
      2. Mas vyplneny vsechny nastaveni a nasazenej tepak?
      0 0
    • petyn  

      A nemusíš mít připojený tepák aby to mělo z čeho počítat? U těch levných to byli nesmyslná čísla.

      0 0
    • Sovice  

      Nastavení myslím vyplněný mám, ale ten „tepák“ tedy nemám. Když mi to v servisu instalovali, říkali že k tomu ještě něco musí být aby to měřilo kadenci a tep.

      Popravdě vůbec nejsem znalý a nevím co tedy ještě přikoupit aby to měřilo kadenci, tep a teda ty kalorie.

      Díky

      0 0
    • Sovice  

      Jo tak už jsem to objevil:-)

      http://www.axit.cz/…_m6-1wl.html

      0 0
      • novas752  

        Na kadenci (otacky klik za minutu) potrebujes jeste senzor kadence. Takze jses skoro na dvojnasobku puvodni ceny. :) Ja si rikal ze by pokrocilejsi kompjutr od VDOcka byl tak levnej.

        0 0
    • Jiri.velmez  

      Prosba jestli někdo poblíž Velkého Meziříčí nebo Žďáru nad Sázavou (cca do 40km )nemá tachometr VDO M5 potřeboval bych vyzkoušet kadenční senzor. Potřebuji zjistit jestli je chyba v tachometru nebo v čidle senzoru. Přijel bych na domluvené místo a vyzkoušel bylo by to na 5–10minut.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.