Cyklo brýle s dioptrickou vložkou...

52 nepřečtených
  • blaff

    Hoja…chtěl bych se poptat na zkušenosti,rady apod…Se slunečními brýlemi na kolo co je podle vás nejlepší, jestli sehnat brýle u kterých je možno udělat přímo dioptrická skla (celkem asi dražší možnost), nebo sehnat brýle s vložkou či klipem do kterých se dají čirá dioptrická skla?

    0 0
    • Martin  

      a o čočkách jsi neuvažoval?

      já x let vozil brýle s vložkou Bollé Parole. Nebylo to špatné, brýle byly super, zorníky nezkreslovaly, klip taky ne, ale loni na jaře jsem přešel na kontaktní čočky a je to úžasná svoboda. ke klipu se vracím jenom když v zimě jedu kousíček a nemá cenu brát si čočky (v zimě vozím jednodenní, vyjedu jenom občas, jinak přes jaro léto podzim mám měsíční čočky)

      čočky vyjdou ve výsledku dráž než kvalitní brýle s vložkou, ale svoboda s nimi je super věc.

      0 0
      • Smazaný účet  

        cocky jsou fajn.)

        jinak muj hlavni rpoblem s brylema s klipem je ten, ze musim vozit vice skel…rano vyjedu se slunecnima, ale kdyz pak v hodspode sundam bryle, tak netrefim na hajzl (nebo s nasazenyma nic nevidim)…a vecerni dojezd ve slunecnich je taky fajn:))))))

        0 0
        • pepino  

          Já mam Rudy Project Perception, vypadaj jako tyhle, výhoda je, že klip můžu jednou rukou odklopit nebo sundat a strčit do kapsy, po vyjetí z lesa zas nacvaknout

          http://www.zennioptical.com/…goggles.html?…

          0 0
        • Smazaný účet  

          ty RP co mám já jsou s klipem a zatmavovací = no problem v hospodě i na slunku…

          0 0
          • pepino  

            Jako že maj zatmavovací skla a ještě klip? Nebo klip je zatmavovací?

            0 0
            • Smazaný účet  

              přední skla zatmavovací, dioptrický klip čirý (ale můžeš si tam dát taky zatmavovací skla :-))

              0 0
              • Pedro RB  

                Teď už Rudy Project nabízí model (systém) MAYA, kde si do sportovního rámečku s nastavidelnejma bočnicema i nosníkem vybereš jeden z tvarů skel A-J a necháš si pak vyrobit skla jaká chceš: dioptrická, tmavá nebo i zatmavovací. Padnul jsem na ně náhodou v Lázeňské optice v Poděbradech a jsou super!

                0 0
    • šimlos  

      Nějaká vlákna už o tom byla..Mám tyhle s dioptrickým klipem,v černé barvě,komplet to stálo 6.500 Kč.Klip může být drátěný – do určitého počtu dioptrií a pro nás s brejlema jak dna od jogurtů – klip plastový. Jsem s nima spokojený,skla jsou výměnná,mám klasický černý zrcadlovky a pak načervenalý – Racing Red.

      http://www.slunecnibryle.cz/…l-rydon.html?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        i na hodně dioptrií se dá použít tenkej klip

        mám přes 6 dioptrií a na kolo mám Rudy Projecty a na střelnici ESS Ice (ale ty by se taky daly v pohodě použít na kolo)

        0 0
        • jezevec2  

          Seržante, muzes napsat jmeno tech R. Project – jaky konkretne. Tedy estli mas jednosklovy – bez klipu. Potrebuju +4,5 a nechci klip. Dik

          0 0
          • Smazaný účet  

            oboje jsou s klipem, tak nic pro tebe, asi :-)

            http://www.slunecnibryle.cz/…l-horus.html?…

            0 0
            • jezevec2  

              Jen jsem si delal nadeje, ze nekdo nabizi bryli +4 jedsklovy. Mozna nikdo. Cisteni klipu a bryli v terenu musi byt opruz – odhaduju. Taky jsem slysel, ze zorny uhel trochu zlobi. Proto chci jednosklo.

              0 0
              • Smazaný účet  

                používám je (teď mám druhý, první jsem zničil při pádu) už asi 12 let…jezdil jsem i závody ve velkejch sračkách (kdysi :-) a nikdyjsem je nemusel čistit cestou

                kdyby to nebylo jasné, bavíme se stále o klipových brýlích ;-)

                0 0
                • jezevec2  

                  Rozumim. Mozna tedy zkusim klipovky. Ten omezeny zorný uhel do stran Te tedy taky netrápí – jako ze klip je maly do šířky a výšky.

                  0 0
              • pocestny  

                Ahoj na kolik obecně vyjdou ty rudoprojekťáky – tak asi na šest litrů? Když jsem se tak mimochodem ptal na možnost vybroušení jednoskla padla cena okolo 16.000 Kč. Za prvé to je příliš moc, za druhé trochu bych se bál, že když mi do toho jednoskla střelí šutr, nejenom že by mě to stálo hromadu peněz, ale hlavně že příjdu o oko. Měl jsem kámošku, která skoro přišla o oko při volejbalu. To se u dvouskla stát nemůže, maximálně se to zvenku odře, vyměním.

                Jaký máte názor na tohle riziko?

                (Zatím brýle nevozím, bo mám jenom –1d, ale už by se mi to v lese docela hodilo.)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  tak polykarbonát by ti prasknout neměl…ale je to dražší, no :-(

                  0 0
                • rasto  

                  sam vozim dvousklo. na veskere venkovni sporty, primarne kolo, bezky atd.

                  mel jsem rp, pak bbb a nasledne jsem se vratil k rp.

                  ano, rp jsou drahe, ale vydrzi Ti vecnost. nevyhoda dvouskla je v tom, ze jsou relativne tezsi o druhy ramecek + skla.

                  ale stoji to za to, mnohem mnohem konfortnejsi, nez civilni bryle.

                  0 0
    • capis  

      Nahlédni do historie, už se to tady probíralo několikrát.

      0 0
    • pstasek  

      Za mě velká spokojenost s Rudy Project Swifty s klipem a fotochromatickýma sklama. Kdo nemá dioptrie, jednoduše brýle sundá, když vleze třeba do místnosti, nebo se vyjížďka protáhne. Za tmavých podmínek jsou skla téměř čirá, na slunci jsou dostatečně tmavá a reagují hodně rychle.

      0 0
    • Josef Šimon  

      Já chci zkusit toto: http://www.bbbparts.cz/…

      Budou mé první, tak snad to bude OK.

      0 0
      • borda  

        Premyslim, ze se zbavim Rudy project ekynox (ne sx). Jsou jak novy. Zorniky smoke(nepouzite, jesteb s nalepkou), cire a zlute. Nepouzity klip. Tak kdyztak pisni maila. Ale asi by to bylo za vic, nez ty BBB.

        0 0
      • pocestny  

        Zkoušel jsem na nose jeden model brýlí od Force, moc mi neseděl, a při přidání diopt.klipu seděl ještě o 5% hůř. Tyhle BBB vypadají podle vzhledu, že by mi mohly sedět líp (dle mých dřívějších zkušeností s podobným designem na mém xichtu…). + rozumná cena.

        Nevěděl jsem, že je BBB dělají. Takže díky za odkaz!!!

        PS: tvar je samozřejmě individuální podle xichtu, někomu to sedět bude, někomu nebude… asi do toho půjdu ještě letos.

        0 0
    • McKouba  

      osobně jsem šel do HQBC brýlí (http://www.mcbike.cz/1206-bryle…) a spokojenost, sedí dobře a jsou dostatečně „pogumované“ takže drží pevně na hlavě.

      0 0
    • Richard83  

      Ja pouzivam „strelecke“ bryle s dioprickou vlozkou.

      Mam presne tyto http://www.anareus.cz/detail.php… , ale az se mi casem znici, tak poridim ESS http://www.marines-shop.com/cs/38-bryle s ESS dioprickou vlozkou (je kopatibilni na vsechny jejich bryle). Ty uz jsou pak „nesmrtelne“ beznym pouzivanim proti poskrabani apod

      0 0
      • Smazaný účet  

        mám od ESS model Ice a Advancer (s klipem)

        ty Ice jsou v pohodě

        ty Advancer mají napevno nastavený vzájemný úhel zorníků na poměrně úzký xicht – tlačí mě a dlouho v nich nevydržím…Na druhou stranu na HUMWEE do Afgánu ideální volba ;-)

        0 0
    • M@C  

      Tak po letech jsem se podival na nabidku a ziram jak jsou nektere slunecni bryle s klipem levne, kdysi byly v nabidce snad jen Rudy Project za x-tisic, ted se daji sehnat nejake obyc Force Ride nebo BBB do litru, tak do toho asi pujdu. Zatim pouzivam kontaktni cocky, ale ve spojeni s alergii to ted na jare neni idealni a dost me svedi oci.

      Kdyz si bryle s klipem koupim, tak zajdu s tim klipem do optiky a tam mi do neho vyrobi skla, ze? Jsou s tim nejake problemy nebo to udelaji kdekoli?

      0 0
    • dali  

      Potřebuji poradit – koupil jsem si první cyklobrýle Force Ride s klipem a nevím, jestli mám do něho nechat udělat dioptrický skla skleněný nebo plastový. Mám dvě a čtvrt dioptrie.

      0 0
      • Meluzina  

        stopro plastová, skla jsou těžší a při případné kolizi nebezpečná…

        já se ještě předloni bála čoček a měla jsem dvoje R2 s klipem, postupně zničené a ztracené, teď čočky a opět R2 a jsem fakt spokojená, obojí zatím dobře snáší moje „něžné“ zacházení:-)

        0 0
    • JakubCh  

      Lék na tohle všechno jsou kontaktní čočky :)

      Vím, o čem mluvím. A kdo říká, že čočky „nemůže nosit“ kecá. Nasazování je věc zvyku, po měsíci úplně v pohodě. A normálně o nich vůbec nevím, že je mám. A cenově to taky už nevychází tak hrozně. Takže myslím, že pořídit si je byť i jen na sport stojí za to :)

      0 0
      • Martin  

        čočky jsou super

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj, mám k obědu dneska :-)

          0 0
        • JakubCh  

          Jj, brýle bych už nemohl nosit, nosím čočky od 17ti a nikdy bych už brýle nevzal. Loni jsme musel asi 14 dní a nemohl jsem se dočkat, až alergie povolí…

          0 0
      • Trey  

        S tím kecáním, sice to není moc častý, ale jsou i lidi, kteří čočku v oku prostě nesnesou a kolikrát mají problém si do oka vůbec nechat sáhnout/nakapat atd. To beru jako celkem akceptovatelný „nemůžu nosit“ :) Jinak souhlas.

        0 0
        • JakubCh  

          Jj, ale to budou výjimky…

          Já mám třeba smůlu, že mám hrozně ploché oko, zakřivení 8.8 a moc takových čoček není…paradoxně zrovna levné Frequency 55 od CooperVision. Teď chci zkusit tyhle čtrnáctidenní, jde v nich přespávat, třeba na čundru nutnost. A nevychází cenově nijak zle :)

          Jinak ten shop doporučuju, ceny nejnižší, co jsem našel. Jednou za rok si skočím k očnímu na kontrolu (zároveň odborník na čočky), beru na netu…

          0 0
          • Trey  

            No zrovna ty 8,8 čočky mám taky, dělá je třeba i Johnson&Johnson. Nicméně na spaní vyndávám. I na fesťáku se v pohodě dalo večer najít pět minut na to, abych si opláchl ruce, sundal čočky a ráno znova nandal + vyměnil roztok.

            0 0
            • JakubCh  

              Na horách pod širákem prostě nemáš kde opláchnout někdy a než se v tom oku hrabat v takových podmínkách…

              0 0
      • tomxxx  

        Čočky sem zkusil na závod párkrát a někdy to je taková prasečina, že bahno stříká všude. Takže mi střiklo do oka, což nechápu, když sem měl brýle. Pálí to celkem fest. Další věc je pot, když teče do očí, tak s čočkou je to hrůza.

        Teď mám brýle s klipem a je to naprosto perfekt. Ani nevim, že tam nějakej klip je.

        0 0
        • JakubCh  

          Pot v očích? Běžné…a že by to bylo horší s čočkou než bez ní? Ani omylem. Že se na ně chytá brach a binec? Však večer se „umývají“ a dávají na noc do roztoku, po měsíci (či 14dnech) vyhazují. Když ti do oka letí bahno, taky ho tam máš… :)

          0 0
          • Martin  

            závody teda nejezdím, ale jinak souhlasím. za ten rok, co vozím místo sportovních brýlí s klipem čočky, se mi nestalo, že bych měl problémy s bahnem v očích nebo s potem – na čočky si sice musím stále zvykat, nenosím je pořád, jenom na sport, takže nějakou dobu po nasazení z nich mám divný pocit, ale k brýlím s klipem bych se nerad vracel

            0 0
            • JakubCh  

              Já si zvykal na levné Johnson & Johnson Surevue asi měsíc, pak šlůůůs a od té doby fakt nevím, že je mám. Sem tam lehčí boj ráno v koupelně – jak člověk spěchá a je nervózní. Když má čas a je v klidu, jsou nasazené do 10s obě :)

              0 0
        • Smazaný účet  

          jj, kámošce takhle vlítlo bahno na závodě pod cyklobrejle a jak jí to oko začalo slzet a mnula tu, čočka vypadla do bahna = závod pro ní skončil…

          i hodně ******** dioptrický brejle stačí v nejhorším případě pochcat :-)

          0 0
          • JakubCh  

            Hm, no pravda je, že čočku jsme takhle jednou ztratil, ale to byla moje blbost. Jinak za těch 7, skoro 8 let..nula problémů. Čundr, kolo, florbal..nikdy nic. Mám 5.5 dioptrií na levém oku, na pravém 2.5, bez brýlí konečná, když si spočítám cenu brýlí na kolo a na sport (sem tam si jdu ze srandy zahrát třeba i hokej…)

            0 0
          • JakubCh  

            Mimochodem chyba kamarádky, na takové akce bych měl 100% náhradní čočky v blistru…

            0 0
            • Smazaný účet  

              a cpal jí do oka na poli rukama od bahna…

              0 0
              • JakubCh  

                Vodu snad máš? Teda já vozím čistou vodu + takové ty vlhčené kapesníky na utření rukou mám v batohu pořád… :) Takže jo, dalo by se. A hrabat se špinavou rukou v oku taky není dobrý nápad, samo o sobě :)

                0 0
        • Trainman  

          Nenechával si někdo v poslední době dělat dioptrický klip? Nějaký tip kde v Praze? Jsem trochu v šoku, že nejlevnejši varianta na plastová skla do klipu s tenčením 1,67 v dioptriích –5,5 na osobou stranách vychází podle dvou “civilních” optik v mém okolí na téměř 4 tisíce, což mi v brýlích za celkem 4 stovky moc nedává smysl… Před 10 lety jsem tuto záležitost řešil za 15 stovek a nechce se mi věřit, že by to mohlo skočit na skoro trojnásobek.

          Dík (a slepejm zdar)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.