• KUBA11

    Nemate nekdo zkusenosti s dresy od Kalase? V CR jsou docela popularni.

    http://eshop.kalas.cz/…sticke-dresy

    0 1
    • Smazaný účet  

      Mam od nich dres titan blue a dobry bych rekl:)

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • matak  

      mám na zimu čapáky a jsou dobře ušitý a perfektně seděj. co jsem koukal na dresy, tak se mi nepozdávala plena, jinak vypadali dobře.

      0 1
    • blaf  

      nedavno se ke me dostalo http://eshop.kalas.cz/…-racing-team a http://eshop.kalas.cz/…-racing-team a jsem s tim spokojenej, z toho co mam zatim nejlepsi

      0 0
    • Raada  

      Mam od nich dva dresy – jeden uz 6let a ted jsem si koupil tu sadu Kalas Racing Team. Mam porovnani treba s dresem od Sykory a Kalas pouziva hrubsi latku, ktera se tak snadno nezatrhne. Jsem s jejich dresy maximalne spokojenej.

      0 0
    • Hrabex1  

      mam tenhle:

      http://eshop.kalas.cz/…op-x-cerveny

      Padne dobre a je sqele vzdusnej.

      0 0
    • blaf  

      Zdravim,

      jak jsou na tom u Kalase velikosti kratkých dresů vs. dlouhých?

      Mám krátký dres ze sady Kalas Racing Team (loňský i letošní) velikost 5 a je mi to na tělo akorát, rukávy trochu fest, ale ok. Objednával jsem teď dres s dlouhým rukávem ze stejné sady, jelikož jsem předpokládal, že velikost 5 bude stejně velká (rukávy fest) jako u kratkého a chtěl jsem, aby byl trochu volnější tak jsem vzal 6. Když jsem to ale oblékl tak se mi to zdá dost dlouhé a volné.

      Ví někdo jak na tom bude dlouhý velikost 5? Bude volnější než krátký nebo to bude stejné?

      Diky

      0 0
    • Delkim  

      ptal jsem se na značku KALAS jednoho závodníka, sám v tom jezdí a sám si je kupuje za své

      prý ty „obyčejné“ věci co jsou v prodeji pro normální lidi v krámě nebo v eshopu nejsou zdaleka tak kvalitní jako když to šijou na zakázku pro závodníky

      tak nevím, ale přijde mi to jako kravina

      chápu, že když někomu vezmou míry tak mu to pak perfektně sedí, ale nevěřím že by se jednalo o jiné materiály

      0 0
      • vsn  

        je to tak, že u zakázkové výroby si nadiktuješ

        střih, materiál, a u kraťasu ještě vložku. pokud zvolíš vše nej tak samozřejmě to lepší je… a na kraťasech máš pak i kapsičku na vysílačku :P

        kraťasy mám tyto: http://www.kalas.cz/…revolutional (oproti klasice jsou těsnější na stehnech – materiál je o něco míň elastický) vážej o dost míň než ty omega, supr. prodyšný.

        dres http://www.kalas.cz/…-03-carbon-x

        taky parádní :) akorát ho mám těsnější na rukách (ale mám vel. 1+)

        0 0
        • koko0925  

          Mám od nich jejich top model za 14 stovek: http://eshop.kalas.cz/…ion-x3-modry

          Při první 30 km vyjížďce jsem zmoknul, na dresu zůstaly nevypratelný fleky a trhance od křoví, i když jsem se jen párkrát otřel o větvičky. Na třetí vyjížďku 36km jsem vzal i cyklobaťůžek, což zanechalo rozedřený dres v zadní části. Příště už jen na silničku.

          0 0
    • Namtos  

      Ahoj našel jsem tohle vlákno k výrobkům firmy Kalaš.

      Jak jsou na tom jejich sedla u kalhot – vyplatí se připlatit za nejvyšší řadu teď aktuálně ze sedly a látky s příměsí karbonu. nebo stejnou službu (pohodlnost) splňují i nižší řady na vyjižďky 40–70km.

      Pokud sedlo ENDURANCE CARBONIUM výrazně převyšuje jejich starší modely sedel SPEED MAN a ZOOM X , tak bych asi šel do totoho.

      Horší už je to u Klase s dresy, tam je letošní nabídka taková nezajímavá, chtěl bych něco viditelného – letos mají vše hodně tmavé anebo jen jednu kapsu vzadu.

      0 0
      • Barak  

        Vyplati se priplatit za jinou znacku.

        0 0
        • MiKED  

          Co konkrétně je špatného na Kalaši? (není to pokus o flame, ale normální dotaz)

          0 0
          • Barak  

            Jedny kratasy se mi po par vypranich zacly parat. Cyklovlozka podle ne dost nekvalitni. Rukavice byly krive usite uz z vyroby. Elasticky lem na fuseklich po ar vypranich prestal pruzit. Jedine s cim jsem uz nekolik let zpokojeny je vesta s neprofukem vepredu a sitovanymi zady.

            Posledni muj nakup cca 2013, od te doby mizna lepsi, nevim.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Nesmysl.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Vozil jsem dost speedmana, nyní jezdím na zoomx. To zoom je super, na švihy do 70km naprosto dostačující ( jezdím s tím 100–120km a pohoda ). Na takové krátké švihy ten nejvyšší model asi neoceníš, ale proč si neudělat radost, že… :)

        0 0
        • Delkim  

          tomuhle nerozumím, proč bych měl na kratší švih vozit méně kvalitní řadu? to je škoda, ne?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Protože u Kalasů to mají odstupňované podle délky švihu, sedlo Endurance je určené na velmi dlouhé švihy ( i 5 hodin ), zoom na střední a speed spíše na kratší. Tzn. na takto krátké vyjížďky by ho zoom určitě nemělo nijak limitovat :) A sám jsem psal, jestli si chce udělat radost, proč ne.

            0 0
      • Namtos  

        Našel jsem tady i tohle vlákno ( oblečení od Kalase ). Vyhledávač tady funguje nějak divně – hodně najde na bazaru,ale na diskuze pomálu nic…

        Tady zase dost haní kvalitu šití od Kalase (jak je na tom?) Jinak speed man nejspíš ne a zbývá tedy zoom anebo endurance a pak jiná volba , kterou nakousl „Barak“ , který evidentně má s výrobky Kalaše (až na vestu) jen negativní zkušenost…

        Zajímavá je i varianta z odkazu řada Sweep Race – sedlo i kraťasy vypadají na stejné úrovni co nabízí Kalaš

        0 0
        • mr.ricardo  

          Ja na Kalas nedam dopustit, mam od nich prakticky vsechno obleceni, kratasy, 3/4, dlouhy, kratky i dlouhy dresy, zimni bundu a cepici. Nektery veci slouzi uz 5. nebo 6. rok bez problemu, zadny parani nebo trhani, nic prodrenyho. Sedla mam vsechny Zoom X, ty starsi mi pripadaji trochu pohodlnejsi. Zkousel jsem nejaky Craft a Sensor, ale postupne jsem skoncil u Kalase.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Za mě ti napíšu asi toto. Vyzkoušel jsem z těch „lepších“ Kalas, Craft, Castelli, Alé. A dopadlo to tak, že teď už jedině Kalas. U craftu mi nesedla vložka a dresy mají příšerný střih, Castelli je šunt za nemalé peníze. Dobře hodnotím ještě Alé, vysoká kvalitka, ale o něco levnější Kalas není o nic horší, proto zůstávám u něj.

          Já ho tedy kupuju cca od roku 2015, ale vše je precizně zpracováno, nikde nic netrčí, nepáře se, neškrtí, střih mi sedí. Mám dost známých, co v Kalasu jezdí a všichni si jej také chválí.

          0 0
          • Vrci  

            S castelli nesouhlasím, je podle mě lepší než Kalas, ale ten je v poměru cena / výkon na tom lépe. Castelli je o něco lepší, ale o hodně dražší.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Věděl jsem, že se najde někdo, kdo bude nesouhlasit. Ale aniž bych měl nějaký psychický blok, tak mě Castelli vždy zklamalo – kraťasy. Dresy jsou ok, ale chci to mít v kompletu. Jednou se po nedlouhém užívání vydrolila lycra, potom zas u nových kalhot se páraly nitě z nohavic. Kamarádce se na jedněch kraťasech rozpadla vložka, na dalších zase trhala nohavice. Všechno originál Castelli, nikoliv fejk. Podle mě celkem ostuda u hadříků za 2000+kč za kus.

              Ale beru to, jsou lidi se stejnou zkušeností, a lidi, co štíra používají k plné spokojenosti :)

              0 0
              • Vrci  

                Nejlepší kraťasy co jsem zkusil jsou od nike. Nevyrovná se jim střihem, vložkou a vydrží nic. Jejich jediná chyba je, ze se už nevyrábí.

                0 0
          • mrozu  

            Kvalita zpracování a šití je u Kalase perfektní. Bohužel prakticky veškeré lepené díly jsou naprostá katastrofa. Letos vozím tu nejvyšší řadu passion x7 a kraťasy sice krásně padnou, u dresů skvělé zipy, super materiál… ale lepené lemy, větrací síťky i reflexní lemy nohavic… všechno je po několika týdnech v rozkladu. S reklamací předpokládám, nebude žádný problém, ale tohle je fakt šlendrián, kor za ty peníze. A ohledně vložky, absolutně nechápu, jak může někoho napadnout vyprofilovat vložku na styčné ploše se sedlem a ještě to prošít švy.

            0 0
            • saxanajam  

              Kalas bere vložky od Elastic Interface

              Mám od Kalase kraťasy jak se Zoom X, tak s Endurance Carbonium. Ani s jednou není problém. U Endurance jsem měl trochu obavy z toho jak je veprostřed dělená (prošitá), ale absolutně v poho. Je to zatím nejpohodlnější vložka co jsem měl, 6ti hodinový švih a žádný problém. Je ale pravda, že někomu to dělení může vadit. Kámoš to nevydržel ani půl hodiny. Asi hodně záleží na anatomii zadku a tvaru sedla.

              0 0
          • Jouzazhor  

            Nápodobně :-)

            0 0
          • mirage  

            zdar chlapi. zvažuji koupi těchto kratasu Kraťasy se šlemi PASSION X7 | černé, někde tady někdo psal že se jim dost odlepuji ty lepené švy, nevíte, mají to už lepší, nebo radši vzít model Pure?

            0 0
            • deekay  

              Mě se zatím nic neodlepilo, ale zase se mě na nich paraji normální švy. Stejně tak se mě ale pára i sedlo na Pure. Jinak osobně hodnotím vložku v X7 výrazně lepe než v Pure. Grippery na nohavicich zase podle.me mají lepší Pure.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Já je mám a po roce se odlepují. Čekal jsem víc za ty peníze.

              0 0
              • Cryzyy  

                a jak se k tomu odlepování staví Kalas ?

                0 0
                • Kaire  

                  Kalas se k reklamacím stavil vždy dobře, mám X7 kratasy. po cca 3 mesících sem zavadil o větve a spadl, rozpárala se mi 1/2 švu. Poslal jsem jim to a do 10ti dnů jsem je měl doma opravené. Opravují i to co si člověk udělá sám.

                  0 0
              • Dimec  

                Taky cekam co mi dorazi, poslal jsem jim asi po 3× pouziti a vyprani odlepujici svy nejdrahsich kratasu co tam maj. Jinak pouzivam PURE ale ta vlozka nic mo

                0 0
              • Cryzyy  

                Po „roce“ používání kalhoty CYC T-Sport ARCO-PRO 20 | GOFFRATO | MEN se mi lepené švy rovněž odlepují… Mám je ve dvou kusech jedny velikost 3 a druhé 2+. Nevím kolik hodin mají kalhoty zasebou, točím čtvery (2×Kalas a 2× Lawi) letní kraťasy, švy se mi odlepují jenom na velikosti 3, přičemž velikost 2+ nemám tak oblíbenou a považuji je na svojí postavu za moc dlouhé.

                Odlepování švů asi bude souviset s jejich namáháním, takže na moc dlouhých 2+ pořád drží, ale tuhle velikost nepovažuji pro sebe za ideální (nicméně použitelnou).

                0 0
            • vas  

              Kupoval jsem loni a pravda povolil po pár týdnech lepený šev nahoře na šleh (drží je ještě ale i šitý) a taky po roce ten vepředu na pupku. Hodně záleží, jak moc to máš natěsno. Já bral L(4), které doporučují do 180cm, mám ale 185. S velkostí souvisí taky spodní guma na stehnech, u které řeže spodní hrana, než trochu povolí – to je ale problém napříč všemi modely s tímto prvkem.

              0 0
            • Autumnbiker  

              Mám je přes rok a žádný problém jsem nezaznamenal. Mám 188 a bral jsem velikost 5, což je tak na hraně a na těsno a vše drží jak má.

              0 0
              • mirage  

                chlapi dík za reakce. láká mě ta lepší vložka Endurance, je to fakt tak velký rozdíl oproti ZOOM X ?

                0 0
                • deekay  

                  Tohle bude individualni – me zoom moc nesedla az sem z toho byl trochu nastvanej, divne se me dycky zmuchla mezi steknama a je to neprijemne, musim ji popotahovat. U te endurance se mi to zatmi nestalo

                  0 0
                  • boobl  

                    v čem se obě vložky nejvíce liší, jaký je v nich rozdíl?

                    0 0
                    • tom xtr  

                      v ENDURANCE 3D je proti ZOOM X použitá v různých částech vložky různá pěna. Pocitově mi ENDURANCE 3D přijde jakoby vyšší a o fous pohodlnější.

                      0 0
                • Dimec  

                  Rozdil velkej.

                  0 0
                • Kaire  

                  Endurance mi přijde 2× tak vysoká a mnohem mechovitější. Mám oboje a naivně jsem si myslel že to budu střídat stejně jako dresy. Místo toho jezdím furt s Endurance. Rozdíl je fakt velkej

                  0 0
                  • mirage  

                    ahoj. jakou jsi bral velikost, koupil jsem si už Pure velikost 3, prodám je a vezmu asi s tou vložkou Endurance, budu ale asi brát menší velikost,nejsou ty Passion 7 víc uple než Pure? Měřím 174 a 66kg.

                    0 0
                    • deekay  

                      Mám Pure vel 3. A passion X7 taky. 179cm a 70kg.

                      Passion jsou z lépe přizpůsobivého materiálu. U Pure je méně pružný a více se vytáha ,ale u nevrátí tolik zpět, začne to dělat někde trochu varhanky. Passiony mám furt úplně na tělo.

                      0 0
                      • mirage  

                        jak píšu nad tebou své míry, tak co myslíš, velikost 2 nebo 3?

                        0 0
                        • deekay  

                          Zalezi jake mas proporce celkove. Ale pokud nemas nejak ultra namakane nohy tak bych zkusil 2, protoze se to trochu vytahne a ja bych treba 4ku nechtel. Navic X7 ma lepsi sle, pruznejsi takze tolik netahnou kalhoty do rozkroku.

                          0 0
                          • mirage  

                            nemám nijak namakané nohy, takové normální. Mám ted starsi model Ambition 3, ale ta 2 bude asi lepši

                            0 0
                    • Kaire  

                      hele já mám 181cm a 68kg, Mám dres i kratasy Passion x7 vel. 3. Pure mám kraťasy vel. 3 a dres vel. 4.

                      Dres vel. 4 je pohodlnější ale na těle mi plandá, ruce, krk jsou ok. Dres Passion vel. 3 je mi tak akorát, používám ho na příležitostné závody hlavně. Nikde mi neplandá a mám ho na tělo tak akorát.

                      Kraťasy Passion jsou znatelně užší než Pure. Nebo aspoň já mám ten pocit, první den jsem myslel že je vrátím a vemu vel. 4. Nakonec jsem si to rozmysel a jsem za to rád, padnou mi fakt skvěle, než že jsou malé, je mám spíš víc uplé, tak jak to má být. Ze začátku to byl pro mě byl pocitově kulohryz, ale opravdu jen pocitvě. Mám teda hodně hubený nohy, jestli máš ale 66kg budeš na tom stejně.

                      Posílm fotky, sorry ale jiný v tom prostě nemám :D

                      0 0
                      • mirage  

                        diky za reakci, tak že bych si měl vzít 2,jo, ta bude asi ok.

                        0 0
                      • boobl  

                        V čem je největší rozdíl ve vložkách Passion versus Pure, prosím?

                        0 0
                        • milan.v  

                          Ještě jednou se, prosím tě, zeptej… ;o)

                          0 0
                          • boobl  

                            omlouvám se, jsem nováček, snad nechodí pokaždé každému upozornění ;)

                            0 0
                            • blue.sun  

                              Čím vícekrát to napíšeš, tím spíše se na tebe lidi vyserou a budou tě ignorovat.

                              0 0
                              • boobl  

                                to mi je jasny ;) příspěvky byly proto pro konkrétní lidi, kteří mohou obě sedla porovnat. Nevím, jak tohle forum funguje, je tu hodně i starejch příspěvků, předpokládám, že sem někdo nechodí denně nebo už vůbec, tak aby mi odpověděl alespon jeden s konkretní zkušeností. Mně na Vaše odpovědi nechodí upozornění ani tady, ani na email, tak zatím nemohu posoudit, jak moc to někoho otravuje..

                                0 0
                            • plzakj  

                              Pocit sucha a bezpeci.

                              0 0
                      • mirage  

                        prosím tě, kryjou ty Passion kratasy vpředu dost intimní partie? Pure co mám, tak ty mají tu vložku vpředu o něco víš než Passion. Vyděl jsem to na kamošovi a trochu si stěžoval, že mohla byýt u Passion ve předu vložka vyšší.

                        0 0
                        • Kaire  

                          Hele rozhodně mi přijde že Passion a Pure to mají cca ve stejné výšce, jedíné co tak že Passion mám víc uplé, na tělo a vložka je o dost tužší a silnější. Pure jsem měl v posedu na kole dost volné a to mi celkem vadilo, vsechno tam plandalo a válo. Na Passion je vše v pohodě, kratasy jsou prilnuté na těle i když se úplně pokrčím. Pocitově víc zakrejou Passion, aspoň za mě.

                          0 0
                      • mirage  

                        Zdar chlapi. Tak tady dám nějaké poznatky ohledně kratasu. Měl jsem Pure velikost 3, kalhoty seděli dobře,ale za sucha, jak jsem je zkoušel. Při vyjíždce, jak začali byt spocené, tak se už povolovali a vložka už neseděla jak za suchého stavu. Prodal jsem je a vzal si vyšší model Passion x7 s Endurance vložkou ve vel.2. Sedí skvěle, jen tam je jedno „ale“. Kratasy používám hodně při jízdě kde jedu dost v tempu, a člověk potřebuje dost kyslík, tak díky těmto kratasum se mi ho dostává málo. Kratasy dost stahují přes břicho a moc nepovolí. Tak že, kdo má velikost treba 4 a model Pure a ty se mu roztahli, tak další až jsi vezme vel.3. Ale kdyby si chtěl vzít vyšší model Passion x7 ted už Passion X9, tak at si vezme stejnou velikost jakou měl a to 4. Mezi Pure a Passion X9 je rozdíl v materiálu, Pure má „vysoce elastický“ a Passion má „kompresní“, tak pozor na to. Na stehneh to nevadí, ale na tom břichu to cítíš, to stahuje a přiškrcuje ti to vzduch. Koupil jsem si i od Castelli, model Free Aero Race 4 a to je uplně jiný kave, mám velikost M, všude sedí parádně, šle ani necítím a přes břicho taky o nich nevim, maji na břiše vsazený elastický panel. Ano stojí 4000, ale o těch 700 rozdílu oproti Kalasu, to fakt stojí. Jo, vložka je luxusní. Třeba to tady někomu pomůže ve výběru.

                        0 0
                        • Pikaču  

                          No moje passion x7 se po roce a pul rozpadavaji ( vsude rozlepene, reklamaci jsem neresil, nosit se to da. )

                          Castelli free aero race 4 jsou skvělé-paradni ale ty šle jsou tragedie ( úzké a řežou).

                          0 0
                          • deekay  

                            Vyreklamuj to, opravi. Me presili cele sle na ty z modelu X9.

                            0 0
                            • Pikaču  

                              Hele ono to zacalo uz driv ( po necelem roce). Ono spis uz jsou celkove takove vetché a prijde mi ze neco opravovat nema smysl. Proste uz nikomu kalase nedoporučuji a příště si koupím jine znacky.

                              0 0
                              • deekay  

                                Ja to chapu. Bohuzel jsem zatim nenasel kratasy co jsou mi pohodlne jako passiony od kalase.

                                0 0
                          • Dawem  

                            Stalo se mi to stejné. Koupil jsem dvoje kraťasy Passion X7 a oboje po půl roce, možná i dřív a začaly se rozlepovat lemy. Párkrát jsem je zažehlil a chvíli to drželo. Taky bych už do nich znova nešel.

                            Říkal jsem si, že bych vyzkoušel nějaké od Sýkory. Máte s nějakými kraťasy od nich zkušenost?

                            0 0
                            • Pebe  

                              měl jsem úplně to samé, poslal je do Kalaše a přešili celý vršek, od té doby naprostá spokojenost

                              0 0
                  • mirage  

                    jo jeste se tě chci optat, jak kryje ta vložta Endurance nádobíčko, není ta vložka vpředu níž než u Pure. Pure kryje dobře, ale ty Passion 7 jsem na sobě neměl, tak nevím. Ty máš oboje, tak umíš porovnat. Dík za reakci

                    0 0
                  • deekay  

                    Taky mám oboje a Pure vozím už jen na kratší vyjížďky. Ta vložka se různé mačká a muchla. U endurance ne.

                    0 0
            • mirage  

              máte už někdo zkušenosti s těmito kratasy, jsou tam asi chvíli http://www.kalas.cz/…-sanne-women?…

              0 0
              • tom xtr  

                Podle popisu to podle mne odpovídá gatím PRO 13 GOFFRATO (rozdíl je myslím jen ten speciální design). Ty PRO 13 (pánské) budu mít příští týden, teď mám PRO 12 Goffrato, liší se od 13 vložkou (ZOOM) a jsou super (střih i materiál).

                0 0
              • Smazaný účet  

                Tvl, v takových hadrách to položit nebo potkat ostružinu, by hodně finančně bolelo :)

                0 0
                • tom xtr  

                  Já to v nich položil a nic na nich není znát (hůř dopadla kůže:)

                  0 0
              • nomecz  

                máte někdo srovnání s těmi jejich top řadami a třeba dresy od Castelli ?

                ono je to jejich oblečení fajn, ale při téhle ceně bych se asi ohlížel po něčem „značkovějším“.

                Ale možná je opak pravdou

                0 0
                • RUSH  

                  Castelli třeba zde. Pro mě jsou Castelli velikosti lepší – všechno mám XXL. Kalaš oblečení je dobré, ale velikosti kraťasů mám někde mezi 5 a 6, některý model se trefí jiný ne, dresy mám 5. Je to asi individuální.

                  Dresy Castelli jsou výborné už i ty nejnižší řady např. Entrata.

                  Oblečení Castelli kupuju na e-shopech v Anglii a zásadně se slevou. Pak je to cenově srovnatelné s Kalašem.

                  0 0
                  • mirage  

                    ahoj. jaké kratasy od Castelli bys doporučil, aby byla stejná či lepší vložka jak je Endurance od Kalase. A jakou velikost na 175 cm, od Kalase jsem bral 3, ale ted bych vzal 2. S Castelli velikostma nemám zkušenosti.

                    0 0
                    • RUSH  

                      Castelli Velocissimo IV Bib Short jsou za tu cenu super a vložka je ok. Ještě lepší vložku mají Castelli Endurance X2 Bib Short ,ale s těma nemám zkušenost.

                      Velikost beru u kraťasů podle obvodu pasu a hlavně boků. Velikosti Castelli jsou o dost menší než je obvyklé.

                      0 0
                      • Barak  

                        Potvrzuji ty kratasy. Teď jsem bral dvoje za cenu lehce pres 2 tis za kus a spokojenost. Urcite by se daly sehnat levneji, nijak dusledne jsem po cenach nepatral.

                        0 0
                    • mrozu  

                      Rozhodně ber za podobné peníze Castelli, ideálně Free Aero Race (vložka progetto x2), v pohodlí je to nebe a dudy. Pokud bys bral vel. 2 u Kalase, tak Castelli nejspíše M.

                      0 0
                      • mirage  

                        fakt je to takový rozdíl vložka progetto x2 a vložka Kalas Endurance? V čem se to tak liší?

                        0 0
                        • mrozu  

                          Jestli se bavime o ty vlozce Endurance Carbonium, co davaj na Passion X7, tak ta mi proste nesedi, svy na sedaci casti jsou dle meho prasarna. Tu „horsi“ Zoom X hodnotim mnohem lepe. Jinak ale kratasy padnou skvele, material i siti je kvalitni, pokud nepocitam pokusy o high tech lepene svy, ktere se rozpadnou po nekolika vyjizdkach… alespon reklamace funguje OK.

                          Castelli je ovsem uplne jinde, vlozka perfektni, material a pohodli jeste o level vyse. Nemam problem dat za zminene Castelli kratasy 3,5 litru, ale Kalase za 2500 bych si nekoupil. Pokud chces experimentovat, jedny zanovni X7 ve velikosti 3 za litr pustim.

                          0 0
                          • mirage  

                            díky vsem za reakce a rady.dívam se na ty jejich velikosti, asi bych měl mít S, prez boky mám 93 a bricho 82. Hodně tady píšou, že jsou spíš menší šité. Kalas bych bral 2, kolega výše psal, že bych měl mít M, nechci je mít treba po spocení volné. Kalas jsem vždy nosil 3, ale právě ted bych vzal 2, po zahřátí a spocení povolili. Nejhorší je vždy u oblečení trefit velikost, pak se to člověku doma kupí :-)))

                            0 0
                            • Honzis  

                              já bral 3ky na 182/70kg a jsou mi větší, měl jsem vzít 2. šle jsou hodně dlouhé, opravdu se chce řídit mírou pře boky – já mám 90 a s tou 3kou jsem to úplně nevychytal :-(

                              0 0
                            • mrozu  

                              Na 175 cm rozhodně ne Castelli S, pokud nemáš nohy jako podpěrky pod rybíz. M je rozhodně menší než 3 u Kalase.

                              0 0
                              • mirage  

                                díky za radu. Tak jsem volal přímo obchodakovi od Etape, oni dováží Casteli a ten mě říkal že L od Castelii odpovídá normální velikosti S,M. Říkal, že prodávali panovi kratasy XL a ten že neměl nikdy větší velikost než L. Hold taloši to mají asi dost jiné. :-))

                                0 0
                                • Honzis  

                                  protože Taliáni šijou na vychrtlé Taliány a ne vyžrané Čechy :-)

                                  0 0
                                  • Pikaču  

                                    Ono spis prumer italskej je 1.7m. Když jsem v itálii, se skoro 2m tak jsem jako v mateřské školce. 

                                    0 0
                          • blue.sun  

                            Z toho všeho vyplývá, že je lepší držet se klasiky a neexperimentovat s lepenými nesmysly. Koukal jsem, že podobný trend teď chytil i Atex, taky mají lepené kdeco.

                            0 0
                          • edoard  

                            Stejná zkušenost, kalhoty Passion X7 po dvou měsících rozlepené lemy. Vložka Endurance je pohodlná a celkem objemná, ale má uprostřed šev přesně v tom místě, kde je šev na kalhotech zvenku, potkávají se tam tedy v jednom souvislém pruhu 4 vrstvy materiálu (2 vrstvy vložky + 2 vrstvy lycry) a pěkně to zařezává:(

                            Jinak ale kalhoty sedí parádně a vypadají skvěle. Velikost 4 na 175/71kg.

                            0 0
                      • Paja  

                        Kdyz mam u Kalase 4, tak u Castelli L nebo XL?

                        0 0
                        • mrozu  

                          Zalezi jak to chces natesno, mozna by ses vesel do L, ale XL by byla asi vetsi jistota. Ale univerzalni rada neexistuje, je to i model od modelu, vrsek/spodek… Ja vozim od Kalase 3, Castelli mam bundu a vestu L, zimni kalhoty M, letni L :)

                          0 0
                        • tomsam  

                          XL

                          0 0
                      • zbartos  

                        Před pár dny jsem si tyto kraťasy https://www.kolasvorada.cz/…pasu-black-s koupil. Mají je (i jine Castelli) tam teď slevněné (tyto konkrétně mají za 1990,– Kč). Popis vložky Castelli Progetto X2 je m.j. tady – https://www.castelli-cycling.cz/…e-castelli/7 .

                        Potvrzuji, že proti neznačkovým kraťasům, které jsem doposud vozil, proběhla již i první vyjížďka (3 hodiny v sedle, 50% off-road, prům. teplota 15 stupňů C) v daleko větším pohodlí, než jsem byl doposud zvyklý.

                        Zvláště pohodlí při přesunu zadku na špičku sedla během stoupání ve sklonu nad cca 12% je úžasné. A předpokládám, že ve větším vedru a pocení kvalitu vložky ocením ještě o to víc.

                        P.S. POZOR ale na velikost ! Já (182/78 kg) kupuji normálně L (příp. občas XL), ale tady jsem musel koupit Castelli největší vyráběnou velikosti 3XL a i tak jsou mi tyto kraťasy celkem těsné !!

                        0 0
                • Barak  

                  Zkoušel jsem Kalas, teď vozim Castelli. Podle mě je Castelli mnohem kvalitnější, jak materiálem, tak zpracováním. Ceny pri nakupu na zahraničních schopech srovnatelné.

                  0 0
        • Autumnbiker  

          Poměr cena výkon za mě super, mám od nich většinu oblečení na kolo a mají i parádní klientský servis, objednáno odpoledne, druhý den ráno na poště a i v Táboře na firemní prodejně jsem byl maximálně spokojený.

          0 0
      • Hadra  

        Ahoj.Vozím Kalase už cca 4 rok.Vozím ho na cyklokroscce,sil­ničce i na biku.Letos najeto 12000km(vyjížďky dlouhé 40–200 km),minulé sezony 7000 až 10000km.Vozím řadu Titan -dresy,dlouhé dresy,kraťasy,ča­páky,tříčtvrťá­ky,zimní bundu…Se vším skokojenost,jen to chce zvolit správnou velikost.Když ti to nesedí,není problém poslat zpět a vymění ti toJá třeba vozím na spodek velikost 4 a na vršky velikost 3.Měřím 183 a váha 70–77kg..Sedla jsem jezdil to nejlevnější,mám ho ve tříčtvťácích které jsem kupoval ve slevě na zkoušku jestli je snesu,pak Speedman a Zoomx.Nejvíc jsem spokojený se ZoomX v loňský kraťasích (anglický národní dres),mám ZoomX i v kraťasích Ambition X a to je ještě lepší,i když hodně jiné,ale nekryje tolik nádobíčko proti větru :-) je takové ořezanější z boků a ze předu.Pokud chceš jiný design a nechceš si vytvořit vlastní styl,tak si počkej na jaro,bude nová řada titan…Rád poradím či změřím dres /i u Kalase ti to rádi přeměří/ …Jinak s páráním jsem neměl problémy na ani jednom kousku,jen ponožky se vytahaly celkem brzo a kamarádovi taky..velikost 46–48..Ještě takový poznatek,pár lidí si na webu stěžovalo žě spodní siťovaná trička jsou krátká a nekryjí úplně záda v předklonu na kole a po pár letech jsem si stejně koupil to samé tričko a už bylo o cca ř cm delší než to první co jsem kupoval.Takže za mě spokojenost,až našetřím prubnu nový Passion a Rainmmem

        0 0
        • Smazaný účet  

          Výborně, hned budeš zneužit :) Vozím letní hadry Titan, Pure velikost 2, sedí nádherně na tělo, ale zase nikde neškrtí. Když si budu brát dres dlouhý zateplený Titan a vestu Pure, taky vzít dva, nebo se hodí o velikost větší? Třeba pod tou vestou budou ještě 2, možná 3 vrstvy :)

          0 0
          • mirage  

            určitě 3

            0 0
          • Hadra  

            Já mám zateplený dres větší velikost 4,letní vozím 3,je to sice míň na tělo ale v zimě to neva,narvu pod to klidně dvě tenké vrstvy,vestičku na to vozím zatím enduru pakagilet a tak do pro mě super když jedu do práce a z práce se odvrstvím.Na léto bych bral vestu ve velikosti letního dresu a na podzim…zimu bych bral tu vestu W&W PURE | fluo asi větší velikost…Jinak zimní bundu bych bral ve velikosti létního dresu,měl jsem 4 ale je velká..

            0 0
          • mirage  

            ahoj. budu kupovat kratasy kalas Pure, a jak tak čtu tvuj příspěvek, tak si nejsem jistý s tou velikostí, ted mám jedny od nich ty Ambition 3, a ok, ale jak čtu že máš vel.2, tak si říkam jestli je nevzít. Jen ty co mám ted, tak už ty mě dost lezou do zadku, tak 2 bude lest ještě víc. Kolik měříš?

            0 0
        • mirage  

          Ahoj. já mám taky vše od Kalase a spokojenost, ale jak píšeš o těch velikostech, tak já mám 174, váha 69kg a tuto bundu Bunda TITAN X6 Mission Light mám velikost 4. 3-ku jsem taky zkoušel i na kole, ale dost se při jízdě vyhrne a jak si oblečeš normální civilní kalhoty do pasu, a kde máš ten pas těch kalhot,tak od tohoto místa až po sedlo, tak tam ta bunda už není a je tam pak zima. Včera jsem jel za jedním a taky to tak měl, takk si říkám, vyzkouším jak to je a taky jsem si tu bundu tak vyhrnul, nooo a nic příjemného to nebylo.A pak byl ještě jeden problém u té 3, jak má ty odepinací rukávy, tak je tam zip a ten je pevný a jak je s toho vesta, tak je tam guma a ta mě dost dřela v podpaždi, tož tak

          0 0
          • Hadra  

            Já si myslím že taky záleží na tom co pod bundou vozíš a jestli vozíš normální kalhoty tak to není ideální a bude se to vyhrnovat,není to děláné na civilní oblečení…ta protiskluzová vrstva dole v bundě musí přilnout ..na civilních kalhotách ti to nikdy nepřilne..Možná jsem to špatně pochopil…

            0 0
            • mirage  

              né, vozím normální cyklo zimní kalhoty se šlema. jen jsem to obrazně psal, že odkud je to místo už jen kryto kalhotami a né bundou

              0 0
            • mirage  

              to třeba ta Bunda Diamond PASSION X7, ta je už dělaná jinak, má zadek prodloužený a kryje ti celý zadek až po sedlo, tu bych mohl mít 3-ku a taky tam nejsou ty zipy.

              0 0
              • Hadra  

                JJ,tam to vypadá že je to moc dobře řešené,u normální bundy to aby jsi to měl vzadu delší tak tím pádem se ti to bude řasit ve předu.Mě by to vzadu asi vadilo,proto vozím delší funkční triko až po sedlo na zimu a není problém.Pokud jezdíš v deští tak bude ten prodloužený zadní díl dobrý…

                0 0
                • mirage  

                  ty já mám tu 4-ku a nijak se to ve předu neřasí

                  0 0
                • mirage  

                  ty já mám tu 4-ku a nijak se to ve předu neřasí. No jak se třeba dívam na tuto bundu a co dali tomu chlapovi, tak to je jak olačka, no řekni že né :-)))) http://www.kalas.cz/…-w-pure-fluo?…

                  0 0
                  • Hadra  

                    Tak tomu modelovi ta bunda moc nesedí,musí ho strašně tahat podpažemi,ale on to má jen na focení ..:-)Už když vidím tu přilbu/mám taky Kask Mojito)…Ale možná je to fotkou..Panu Museuuwovi to sedí lépe http://www.kalas.cz/…ion-x7-cerna?…

                    0 0
                    • gemini  

                      Peťo, jen pro info – ten model co to má jen na focení, je Tomáš Bucháček, a ten, řekl bych i něco najede:-)

                      0 0
                • mirage  

                  jen v tom mají chlapci od Kalase zmatek, ještě tak asi 14 dnu zpátky byla u bundy Pure prodyšnost 37 700 a ted už jen 11 000, jsem jim tam psal že to není normální, že by musela mít na zádech sítovinu, to ani jejich vesty co tam kdysi měli, tak neměli takovou prodyšnost, tak se asi zamysleli a řekli si že je to pěkná ********* a opravili to :-))))

                  0 0
                  • Cryzyy  

                    Komu píšeš ? Ja jim psal nějaké připomínky, ještě poptaval kalhoty a s odpovědí se nikdo neobtěžoval. Jinak oblečení pro team komunikoval jejich obchodnik celkem dobře.

                    0 0
                    • mirage  

                      psal jsem tady sekal@kalas.cz , a jak jsem psal o těch odkrytých zádech, tak na tom odkazu jak jsem ti poslal ,na tu bundu Pure, tak jak sedí na tom kole, tak tam na ty záda musí být dobrá kosa, jak tak jedeš při nule a fuči, no nic moc. jinak mám od nich kalhoty a dres 3, ale tu bundu Titan X6 light 4 a zimní dres taky 4, jinak 3-ka končila na zádech jak na tom obrázku Pure bunda, a pořád jsem to stahoval dolu, protože to se vždy o něco posune nahoru, jak se hýbeš, ale dolu už né.

                      0 0
        • Smazaný účet  

          Jinak máš zkušenost s nějakými 3/4 kalhoty s Roubaix matrošem? Chtěl bych něco na 13–17°c, kdy už člověk může mít odkrytá lýtka, ale kolena a prostor kolem rozkroku ( ledviny, močák.. ) musí být v teple.

          0 0
          • Hadra  

            Já mám,ale kupoval jsem ty jejich nejlevnější.Ten Roubaix matroš je super,ale tříčtvrťáky jsou těsně pod kolena,tolik se nenatáhnou jako ty samé z lycry ve stejné velikosti.Ale jezdím víc v těch z té lycry,je to taková hodně silná lycra,ty roubaix jsou hodně teplé a nevozím je už skoro vůbec…už bych ty teplé nekupoval protože ty lycrové jsou dostatečně teplé i pro mě jako zmzlíka…Mám políčeno na ty Pure.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Takže cca při 13° ti v nich není kosa? Chci to právě pořídit i se zatepleným titan dresem na brzce jarní ježdění.

              0 0
              • Hadra  

                Ty Pure jsem neměl a ty co mám já už nemají ,ale jezdím v těch lycrových cca 13–20,ale záleží na větru atd,vsak to znáš na silničce..

                0 0
    • kudlanka32  

      nejlepsi navleky na kolena…jestli sijou zbytek takto, tak neni proc vahat.

      Ja teda vozim neco jinyho, pac nejsem na elasticky hadry, ale material i siti je super.

      0 0
    • JK_Cookie  

      Také plánuji koupit nový dres, nejlépe celý set a do užšího výběru se dostal Kalas, Atex a Sýkora. Zatím jsme nakloněn pro set SPIN DRES + AENERGY KRAŤASY od Sýkory s lepší vložkou NOBLE LEAKS. Bude kvalita srovnatelná s Kalasem?? Jen je škoda, že to nemají v setu s dresem s dlouhým rukávem to zas Kalas má.

      0 0
    • 74restart  

      Jezdím dresy i kalhoty od Kalase 2 roky. Konkrétně řadu X4 a jsem spokojený. Vložka mi sedla perfektně, používám jak na silnici tak bike a všechno zatím drží perfektně. Za mě tedy mohu doporučit.

      0 0
    • tomsam  

      Na „kalaších“ už mám odježděno 8 sezón cca 60tis. Dle mého názoru dobrý vztah cena/kvalita. Nejradši mám ty jejich bundy s odepínacími rukávy a mají super návleky.

      Letos zkouším assos a je to trochu někde jinde, jak funkčně, ale hlavně cenově :-)

      Největší nevýhoda Kalaše je to, že nemá v Praze žádnou pobočku, celkově jej moc v prodejnách nenaleznete na fyzické odzkoušení a to je myslím jejich veliká škoda.

      0 0
      • mirage  

        Zdravím. Píšeš že hodně vozíš ty jejich odepínací bundy, třeba toto http://www.kalas.cz/…6-fluo-cerna?… Taky jsem zkoušel tuto bundu, měřím 175 cm, a měl bych mít vel.3, jak ji obleču je celkem těsná, ale hlavně to dost táhne v oblasti pod rukávy, myslíš že se to při jízdě na kole vsakne nebo to budu po hodině jízdy vnímat ještě víc? Vzít radši 4-ku? Porad, jak jsi jich už tolik jezdil. Díky

        0 0
        • nomecz  

          Mam 4ku na 179 cm a je trosku volnejsi nez bych chtel budes v tom plandat

          0 0
          • mirage  

            Zkoušel jsem si už ten nový model té bundy,jak 3 tak 4 je takový víc obeplý. Ten starý,ten byl dost volný. Ty to máš dobré spadáš podle tabolky do 4-ky, já jsem právě v tom rozmezí. Právě nechci až mě to po hodině jízdy nedře ještě víc pod těma pažema. Víš jak to je s přilbou, když tě bude na jen uplně malinko tlačit, tak po hodině si myslíš že ti to urve hlavu :-))

            0 0
      • RUSH  

        Souhlasím se vším co píšeš, včetně prodejny v Praze.

        Ještě bych dodal, že podle mě má Kalaš problém pouze u membránových bund a vest, protože asi nemohou používat Windstoper. Prodyšnost a to i u základních bund např. Castelli s Windstoperem je o dost lepší. A cenově se dají pořídit za podobné ceny jako ty od Kalaše (musí se ale najít dobrá akce, třeba na anglických shopech).

        0 0
        • mirage  

          castelli je asi lepší,co? jakou bys doporčil šustku na celý rok?

          0 0
          • RUSH  

            Šustky na kolo nepoužívám. Používám jen klasickou vestu se síťovanými zády (Kalaš) a při závodech (KPŽ) mám jako poslední záchranu vestu od Sportfulu HotPack.

            Od Castelli považuji za nejlepší kup bundy Gabba nebo Perfetto. Dělají se v provedení kratký rukáv + navleky nanoflex nebo dlouhý rukáv. V přední části maji windstopper, na zádech materál s úpravou nanoflex, proti mírnému dešti.

            Bundy jsou výborně prodyšné, naopak velký déšť už nezvládnou. Skvěle fungují v kombinaci se spodním trikem Castelli Prosecco a dá se s nimi pokrýt poměrně široký teplotní rozsah (až 0–20st. C). Byly vyvinuty ve spolupráci s profi jezdci hlavně na jarní klasiky.

            0 0
            • Hmilan  

              Ahoj, kde se da koupit Dobre obleceni Castelli, kde si ho Budu moct vyzkouset a maji vyber? Je takový obchod v Praze nebo okolí?

              0 0
              • nomecz  

                No třeba v Brně mají něco u Svorady, ale obecně se dá velice dobře nakoupit na anglických eshopech kde se djí sehnat v akcích i za 1/3 ceny. Podmínka je samozřejmě vědět jakou velikost objednat.

                0 0
              • Mareček79  

                ahoj, ja osobne kupujem na (bike24.de) mimo sezony, su tam super akcie, aj polovicne ceny, len si to treba odsledovat

                0 0
            • mirage  

              jak píšeš o té vestě, tak ted právě nějakou zháním, dívam se na Craft,Sensor a Casteli,ta má sitovaná záda a to zas uplně nechci,celkem se mě líbí ta od Craftu. Vzal bych od Kalase, ale ti trotli ji přestali vyrábět a větrovky taky, nevím proč.Kdyby aspon nechali jeden typ vesty i větrovky. Co ti říká značka Etape?

              0 0
              • RUSH  

                Od Etape jsem nikdy nic neměl.

                Obecně se dá říct, že existují vesty se síťovanými zády ale i bez nich. Pak se ale řeší věčná otázka prodyšnost kontra odolnost proto vodě. Můžeš tedy mít vestu levnou a dobře prodyšnou, se síťovanými zády, který ale neochrání záda před deštěm. Nebo levnou vestu dešti odolnou, ale totálně neprodyšnou. A pak existují vesty drahé, většinou bez síťovaných zad, které jsou tak nějak napůl – napůl odolné proti dešti a zároveň napůl prodyšné. Zázraky bych ale nečekal, a to hlavně v té prodyšnosti. Nakonec se vždycky dá vesta do kopce rozepnout a z kopce zase zapnout. Odolnost proti větru je většinou splněna.

                Značky jako Castelli, Sportful nebo třeba Endura mají většinou v nabídce všechny zmíněné typy vest, je třeba jen prostudovat nabídku (nebo vyzkoušet) a vybrat dle vlastních preferencí.

                0 0
                • mirage  

                  Tak zvažuji koupi vesty Castelli pánská cyklistická vesta Castelli Squadra Long, yellow fluo ,ale nevím jakou velikost, mám 175, prez hrud 92cm, tak nevím jestli M nebo L. I jsem tady někde četl, že to mají takové dost uzké. Škota že tam je ta sítovina a není tam treba látka. Pak jsem se díval ještě na Craft a Sensor, s těch tří je bez sitoviny jen Sensor.

                  0 0
                  • gregorus  

                    Koukni na sportful fiandre, pokud chceš látkova zada. Mám bundu fiandre a vestu si asi koupím taky. Mají úzké strihy, ale látka je trochu pružná.

                    0 0
                    • well  

                      Já mám ve výběru vestu Assos MILLE GT SPRING FALL VEST. Snad už na ní konečně dojde,

                      0 0
              • RUSH  

                Nevím jak moc drahou vestu hledáš, ale ty levnější síťované bych doporučil třeba od Lawi, SKR nebo i Decathlon.

                0 0
    • DaD  

      Po jedné zimní sezóně jsou čapáky bez vložky. Celé se to odpáralo. Přišít to určitě půjde, ale není to kvalitní.

      Na druhou stranu mám dva letní set od nového roku a zatím v pohodě. Je ještě brzo to hodnotit a uvidím na konci roku jak dopadnou.

      0 0
    • File12  

      Mám jen krataky s vložkou a dres, ale drži jak má už 4 roky. Pravda že už na tom jezdím spíš silničku.

      Až mi odejde zimní set od Force, určitě vemu Kalase.

      0 0
    • Calcio  

      Zdravím, chtěl bych se vás zeptat, nakupovali jste někdo zde ? http://www.cyklodresyoutlet.cz

      Dá se tomu věřit, nebo to jsou to nějaké fake dresy.

      Děkuji mockrát

      0 0
    • raskin  

      Kalas v pohode, hlavně nebrat Kilpi. To jsou ostravští šejdíři, odmítají veškeré reklamace, opravuji rozpadlé zipy u Vietnamců apod. manýry jak z 90. let.

      0 0
    • dave.maceska  

      Jezdím messengera v Praze a dostal jsem na míru tištěnou výbavu od Kalase a od Direct Alpine. Konkrétně dres, kraťasy, dlouhé kalhoty, rukavice a 2× triko s dlouhým rukávem. Dres se mi začal trhat postupně nit po niti na zádech (zde to může být batohem, který vozíme, čili tady bych spíš vinil mé zacházení a né kvalitu oblečení), kraťasy se mi rozrthly ve švu, kde je vložka. Odnes jsem to do opravny oděvů kde vše opravily a po týdnu na kole se začaly tvořit nové díry a na jiných místech ve švu okolo vložky (ještě se to dá, ale čekám každou chvíli, že se to roztrhne úplně). Dlouhé kalhoty se mi roztrhly ve švu těsně nad zapínám zipu „poklopce“. Opraveno v opravně oděvů a dál naštěstí bez problému. Rukavice se mi rozrthly ve švech v oblasti prstů (prostředníček i ukazováček). Opět odneseno do opravny oděvů, kde švy nechaly přešít pořádně a chvíli na to se roztrhnul šev v jiné části rukavic, kde šev nebyl předělaný z opravny. Na jednom ze dvou trik z dlouhým rukávem se mi zníčil zip a to tak, že neustále rozepíná i přes snahu opravit ho se to děje stále. Nechci být nějak negativní, ale tohle mi přijde úplně šílený. Materiály jsou sice super a design taky, ale tý kvalitě zpracování nemůžu vůbec věřit, nechovám se k těm věcem nějak šíleně špatně, prostě v nich jezdim na kole a všechno se roztrhalo ve švech, to mi nepřijde normální. Narozdíl od toho zbylé věci, které mám od Direct Alpine na těch se nevyskytl jediný problém,přijdou mi celkově mnohem kvalitnější.

      Za mě teda Kalas jednoznačně NE. Bohužel i když se mi jejich design moc líbí, tak kvalita šíleně špatná.

      0 0
    • dave.maceska  

      Jezdím messengera v Praze a dostal jsem na míru tištěnou výbavu od Kalase a od Direct Alpine. Konkrétně dres, kraťasy, dlouhé kalhoty, rukavice a 2× triko s dlouhým rukávem. Dres se mi začal trhat postupně nit po niti na zádech (zde to může být batohem, který vozíme, čili tady bych spíš vinil mé zacházení a né kvalitu oblečení), kraťasy se mi rozrthly ve švu, kde je vložka. Odnes jsem to do opravny oděvů kde vše opravily a po týdnu na kole se začaly tvořit nové díry a na jiných místech ve švu okolo vložky (ještě se to dá, ale čekám každou chvíli, že se to roztrhne úplně). Dlouhé kalhoty se mi roztrhly ve švu těsně nad zapínám zipu „poklopce“. Opraveno v opravně oděvů a dál naštěstí bez problému. Rukavice se mi rozrthly ve švech v oblasti prstů (prostředníček i ukazováček). Opět odneseno do opravny oděvů, kde švy nechaly přešít pořádně a chvíli na to se roztrhnul šev v jiné části rukavic, kde šev nebyl předělaný z opravny. Na jednom ze dvou trik z dlouhým rukávem se mi zníčil zip a to tak, že neustále rozepíná i přes snahu opravit ho se to děje stále. Nechci být nějak negativní, ale tohle mi přijde úplně šílený. Materiály jsou sice super a design taky, ale tý kvalitě zpracování nemůžu vůbec věřit, nechovám se k těm věcem nějak šíleně špatně, prostě v nich jezdim na kole a všechno se roztrhalo ve švech, to mi nepřijde normální. Narozdíl od toho zbylé věci, které mám od Direct Alpine na těch se nevyskytl jediný problém,přijdou mi celkově mnohem kvalitnější.

      Za mě teda Kalas jednoznačně NE. Bohužel i když se mi jejich design moc líbí, tak kvalita šíleně špatná.

      0 0
      • tom xtr  

        Tak záleží i na modelové řadě těch hader = použitém materiálu. Mám od Kalas třeba letošní kombinaci Razor dres + Goffrato gatě a přijde mi to jako to nejlepší, co jsem zatím na kolo měl (a už jsem nějakých hader spotřeboval). To se týká jak materiálu, střihu i provedení.

        U jejich starších Carbonů (dresy) celkem dobrý, ale nelíbil se mi moc střih (volný, bylo by asi třeba brát menší velikost). Plus u starších gatí (Elite ?) se někomu roztrhli šráky ve švu na ramenou, mi teda ne, ale ten šev nebudí moc důvěru. Navíc se po nějakém čase zabarvoval a taky lehce povoloval spodní pružný lem u nohavic.

        A třeba zateplený Carbon dres mni přijde super.

        0 0
      • DaD  

        Podobná zkušenost, bohužel. Zip je u dresu potrhaný u sešitých krajů a už se tvoří dírky. Zip samotný se občas nedá „zipnout“ a rozjíždí se. Musím na něj po každém vyprání aplikovat Brunox a pak to až do dalšího vyprání nezlobí. To si nedělám srandu:(

        Na kraťasech je vidět, že toho mají po sezóně plné zuby a u vložky se pářou. Naštěstí to fasuji, za své bych do toho nešel.

        0 0
    • Autumnbiker  

      Soutěž Kalas o dres anglického národního týmu podepsaný reprezentanty, včetně Chrise Frooma na facebooku

      0 0
    • Smazaný účet  

      Má někdo dlouhý dres Passion X7 ve vel. 4? Kdyby ano, rád bych se optal na pár rozměrů. :)

      0 0
    • Hadra  

      Tak otestovány rukavice Polartec X6.Jsou příjemné,nepro­fouknou,krásně se s nimi řadí/vozím je na silničce/.Materiál zevnitř takový ten zateplený,chlou­pkovaný,když chcete vytrhnete z něj chloupky,mohl by být lepší.Jsem alergik a jsem hodně citlivý na ruce ale nevadí mi,ale chtělo by to něco jiného.Nekloužou díky protiskluzovým logům na dlaních,tak radši perte naruby…Ale pozor,nejsou do zimy,teda pro mě ne,bral bych je 6plus tak do 10plus,samo dle do studeného větru..Na krosku ani na mtb bych je nebral,nemají na dlaních žádné zpevňující výztuhy tak by šly brzo do …

      0 0
    • Madtomas  

      Muzu poprosit o nejaky zkusenosti s velikostma? Jde o to ze na mou vysku 177cm su docela sirokej, od ruk pres ramena, pas az po stehna :D vaha kolem 95kg napovi. Jakou byste doporucili velikost? 5 nebo 6? Chtel bych koupit vrsek i spodek

      Diky

      0 0
      • jannk  

        Měřím stejně, vážím o 10kg méně a taky mám 6

        0 0
      • Blunderbuss  

        Když si nejsi jistý, je nejlepší se zeptat přímo přes on-line chat na jejich stránkách. Mně (179/70) sedí dres velikost 5 a kraťasy velikost 4.

        0 0
        • Honzis  

          já si nechal poslat při 182/70kg kraťasy a 3ka u kolekce British cycling je velká, minimálně dolejšek – sice psali že výška postavy je orientační ale 165–170 u 2ky jsem se trochu bál a bohužel jsem ji měl vzít :-(

          0 0
      • plzakj  

        Minimalne 6. Ale asi ti to nebude moc dobre sedet a bude ti to dlouhy. Mam 184/100 a beru 6ku. Na delku je paradne. Na sirku (stehna, boky, hrudnik, obvid rukou) je to akorat.

        0 0
      • Madtomas  

        Diky vsem, zmerim hrudnik apod a zkusim jim zavolat nebo poslat mail. Vypada to na 6 asi, vidim ze to de poslat zpatky a vymenit kdyztak

        0 0
        • Madtomas  

          Jen doplnim pokud by to nekoho zajimalo tak nakonec sem objednal vel. 7, predevsim podle obvodu hrudniku (117). Vysledek tak nejak odpovida co sem cekal, pres hrudnik akorat, pres pas a hlavne delka bych snesl mensi, pres ruky akorat, mozna bych snesl o chlup vetsi. Uvidime po vyjizdce a prvnim vyprani :)

          0 0
    • Hadra  

      Nová kolekce TitanX8 je na světě :-)

      0 0
    • Hadra  

      Zkoušeli jste prosím někdo tu novou vestu?Není moc teplá?Nebo tu s těmi krátkými rukávy?Neplápolá to při jízdě na silničce?Děkuji.

      0 0
      • danis7  

        Tu novou cestu mám, kupoval jsem ji loni.

        Je trochu teplejší oproti té staré verzi, výhodou zase je, že je pružná, lépe sedí.

        0 0
        • Hadra  

          Super,díky.Teplejší myslíš že je zevnitř nějaké zateplení,nebo silnější materiál?

          0 0
          • danis7  

            Materiál je silnější, není to šusták jako starší verze.

            0 0
      • black.horse  

        Já mám krátce tu vestu s krátkými rukávy a pro mě pecka, velikost jsem si vzal akorát na tělo, byť moje postava není lichotivá, ale neplápolá a mít ramena v teple je pro mě pecka… jinak obecně vesty právě kvůli chladu na ramena nenosím/nevozím… navíc když to pak zkombinuješ s dlouhým tenkým dresem, který přes paže doplníš o druhou vrstvu návleků, imho dostaneš sestavu, kterou pokreješ velký výkyv teplot.

        0 0
        • mirage  

          ahoj. máš toto http://www.kalas.cz/…rofi-x4-neon?… , nejsi v tom dost spocený, má to být spíš pláštěnka.

          0 0
          • black.horse  

            Jak píšu, mám ji krátce, vzal jsem si ji párkrát přes dlouhý dres, když jsem s sebou neměl bundu/větrovku a byla mi zima. Takže to fungovalo jak větrná bariéra a účel to splnilo a ramena v teple… ad míra spocení, já jsem spocený na kole vždy a ve všem, s tím nemohu sloužit, přišlo mi to jako lehčí ekvivalent větrovky, ale dle absence větrání na zádech to bude hůře větrat a mít blíže k té pláštěnce nebo klasické nevětrané bundě.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Máte někdo zkušenost s návrhem vlastního dizajnu? Kolik to cca stojí?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bison má grafiku zdarma :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          To je fajn, ale Kalaše mám léta prověřenýho a znám ty materiály, ze kterých jsou hadry vyrobené. Zkoušet jiného výrobce se mi dvakrát nechce .....

          0 0
      • tom xtr  

        Jo, objednáváme tam pár let týmové dresy. Jestli si vyplníš email v profilu, můžu poslat info na mail. Cena dresu závisí vždycky na materiálu = na typu dresu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No dobre, a muzes dat nejaky priklad? Jake dresy objednavate a kolik platite. A oripadne – je mozne navrhnout cokoliv na dres? Treba obrqzek atd ?

          0 0
          • tom xtr  

            Hlavní položky, tj. dresy a gatě, jsou vidět tady. Design dresů úplně neodpovídá aktuálnímu (u gatí vůbec – je to jen příklad pro objednávku), ceny ale odpovídají až na desetikoruny (fin. rezerva pro manipulaci) nákupu z Kalas.

            Celková objednávka bývá mezi 50 – 100 tis.

            Individuální design nám ale řeší třeba i u položek s 1 ks (např. zimní bunda).

            Grafiku zpracují u nich podle našeho předběžného návrhu (teď spíš jen návrhy změn) a probíhá odsouhlas finální vizualizace. V jednom případě jsme úplně posouzení vizualizace nedomysleli, tak to nedopadlo ideálně, jinak ale už pár let bez problémů.

            Omezení pro tisk neznám (např. nějaká složitější grafika, foto-realistic apod.), to by byl dotaz spíš na Kalase. Komunikaci ohledně design neřeším přímo já, ale při návrhu je dobré brát ohled i na detaily = jak je to sešité z panelů, tzn. na švy + např. rozdělení loga zipem apod.

            0 0
            • tom xtr  

              Ještě doplním: letošní dresy ještě nemáme (budou co nevidět), ale z minulé sady mám nejraději kombinaci dresu NL PRO 71 RAZOR (elastický) + gatě NL PRO GOFFRATO, velmi kvalitní provedení i materiál.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ok, diky za info. V mem pripade se jednalo spise o nejake logo vepredu s grafikou. Jako priklad bych uvedl treba oblek Supermana, Batmana atd. Zatim to teda chapu tak, ze Kalas ma napevno navrhnute dresy a zakaznik muze jen dizajn doplnit o sve reklamni napisy .....?

                0 0
                • Vrci  

                  Za peníze v Praze dům…

                  Zavolej nebo napiš jim a budeš vědět hned CO, ZA KOLIK a ZA JAK DLOUHO jsou schopni udělat.

                  0 0
                • tom xtr  

                  To ne, spíš bych řekl, že mají holé dresy – modelové řady (tím je daný materiál + jak je to ušitý), a ty si můžeš navrhnout celou grafiku vlastní /v rámci technických možností realizace/. K tomu pak upřesníš jen velikosti podle té jejich tabulky.

                  0 0
      • milan.v  

        Zkušenost nemám, paní v podnikové prodejně ale říkala, že vyrábí zakázkově od 5ti kusů (platí pro kraťasy a dres samostatně, tzn. od kompletů pro tři lidi), což mi přijde zajímavé… Zpracují grafiku dle požadavku, cenu ale nebyla schopná říct.

        0 0
    • deekay  

      Zaradim to za prvni prispevek, nicmene by me zjaimalo, jestli ma nekdo zkusenost jako ja, nebo mam jen smulu.

      Mam od nich Pure capaky bez sedla, Pure kratasy se sedlem a ted nove X7 Passion kratasy se sedlem… capaky zatim vpohode, nicmene Pure kratasy se zacal parat po par mesicich sev co drzi sedlo.

      Kdyz mi dosly X7 kratasy tak hned od nova byl uz naparany sev u gripperu nohavice – kalhoty jsem reklamoval, poslali nove a u tech po 1 jizde z prace (asi 7km) se zase zacal parat jiny sev…v obou pripadech se to zaclo parad od konce, takze predpokaldam spatne zakoncene svy, ne ze by se to nekde v pulce trhlo.

      Strihove, velikostne a materialove mi ty kratasy pekne sednou, ale nevim cim to sijou, snad slamou :(

      Pritom ty X7, nejsou sice cenove na urovni nakych castelli, nebo assos, ale zase uz to neni zadny uplny lowend za litr.

      0 0
      • plzakj  

        Mam z lonska capaky X7 bez sedla a kratky x6 se sedlem. Dnes mi dorazily jeste 1 x6 kratky. Nepare se nastesti nic. To, co pises, jsem zazil s oblecenim force. U kalase zatim kvalita ok.

        0 0
      • Pikaču  

        U me passion X7 naprosta pohoda a spokojenost. Ale kalhoty X8 se mi pářou a neřeším. Jenom jsem opatrně odstřihnul volnou niť a neperu často.

        Jinak spokojenost.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Pure kratasy mam rok – zadny problem. Nejlepsi kratasy, ktere sem kdy koupil.

        Tady nic nevyresis. Spis by me zajimalo jak se Kalas postavi k reklamaci u obleceni, ktere se zacne parat po mesicich pouzivani. Reklamuj a dej sem info.

        0 0
    • Daňour  

      Zdravím, prosím o radu, zeptám se jako ultramagor tak trošku tolerance…dres Titan X8 dlouhý rukáv…jak je teplý, lze ho hodit na krátký v cca. 15 st…místo bundy ? U nás je poměrně větrno a než ho objednám tak bych rád věděl…nemám s Kalasem doposud žádné zkušenosti. Ještě jednou se omlouvám, že se ptám jako ultramagor, ale neznám pořádně materiál a když mám za něco zaplatit tak se poradím s odborníky. Děkuji.

      0 0
      • Pikaču  

        Hele podle me úplně v pohodě. Ja mam passion x7 dlouhý rukav a na dres tak 14–20 akorat. Chce to vymaknout, neni 15 jako 15. Ve stinu super. Na slunci se budes potit. Vitr na slunci ok, ale pokud v tom budes slapat do kopce a zpotis a nahoře v lese bude chladno a foukat tak je to tak-tak (nezastavovat na pivko a jet dal.). Schne to fakt rychle.

        A odbornik nejsem. :(

        0 0
        • Daňour  

          Pikaču díky…teď jsem koukal že tam Kalašovci vytáhli zase nějakého nového králíka z klobouku…na pánský dres podle mne moc fialových bublin, ale zase už lze pořídit i vestu.....i když za ty peníze bych mel od Force vesty 4…každopádně díky za radu. A já když vyšlápnu kopec tak myslím tak na sanitku než na pivo…ale dobře že vím něco o matroši. Ještě jednou děkuji.

          0 0
      • blue.sun  

        Mít krátký dres a na něm ještě Titana X8? To bych se při patnácti stupních uvařil. V takové teplotě už jezdím krátký dres a návleky na ruce, případně pod dresem ultralehké tílko. Není lepší spíš jen nějaká lehkoučká bundička?

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Naznačuješ sanitku na konci výjezdu, takže bych to řešil (a řeším to tak) kombinací: síťovaný nátělník (mám Progress, aby se mi propocený dres nelepil na tělo), normální dres s krátkým rukávem a v kapse Kalas tenká vesta se síťovinou na zádech.

        Na ruce mi moc zima nevadí, případně, když je při 15°C k větru ještě vlhko, tak natáhnu návleky na ruce, ty se také vejdou do kapsy dresu. (A kupodivu k nim ještě i krátké návleky na kolena.)

        Takto mám celkem vysokou pravděpodobnost, že se mi podaří trefit optimální kombinaci oblečení a na případné výkyvy počasí oběma směry i přehřívání při delších výjezdech jsem schopen pohotově reagovat.

        0 0
        • Daňour  

          jj sanitka na konci kopce…jinak díky všem za reakci, šlo mi o to jestli ten dres by nahradil tu lehkou bundičku, ten materiál není stejný jako u krátkého Titáááááána :-) tak jsem potřeboval radu. Jak se zde píše není 15 stupňů jako 15 stupňů a u nás v sudetech pořád z krušnohoří fučí.

          0 0
          • blue.sun  

            Materiál je výrazně teplejší, než u krátkého Titana. Navíc není ani moc odolný proti větru, to je fakt nějaká lehoučká bunda lepší.

            0 0
        • Namtos  

          Já mám síťovaný kalas nátělník (už se neprodává je asi novější verze) a obvod potu super, ještě jsem vzal kromě krátkých kalhot titan x7 taky ty jejich nezateplené návleky na ruce a taky super lepší než brát dlouhý dres a fungují neskutečně…

          0 0
      • RUSH  

        Včera kolem 6 h večer bylo něco mezi 16–18 st a skoro bez větru. Měl jsem na sobě ultralight a dlouhý titan X7 a bylo to tak akorát. Nižší teplotu (k 15 st) by to určitě dalo, ale pro vyšší teploty (ke 20 st) by to bylo moc.

        0 0
        • Pikaču  

          Co je titan X7? Buď passion X7 ( to rozumim a mám) nebo titan x8? Titan x8 existují dresy dlouhy rukav ( asi podobne dost jako passion dlouhy rukav x7 od 10–20°) o cem mluvime celou dobu a pak bundy x8 bud light nebo normal a to je doooooost na hrane pri 15°, resp. 15° na jaře když je od silnice a večer spíš chladnější.

          0 0
          • RUSH  

            Sorry, oprava je to cyklistický zateplený dres TITAN X6 | fluo/černý

            0 0
    • Smazaný účet  

      U Kalase sem delal mega nakup pred dvema a pul roky a od te doby ty hadry stale vozim a stale drzi. Jedine opotrebeni je u bundy TITAN X4, u ktere je lem na konci rukavu uz takovy „odreny“ nebo jak to nazvat. Z novejsich modelu vozim od Kalase jen kratasy Pure a cyklo dres v tymovych barvach CR – kupovano minuly rok v lete – a zatim zadne znamky opotrebeni.

      Kalas si me ziskal a uz sazim jen na nej. Kvalita materialu a vaha jsou vazne TOP.

      0 0
    • Daňour  

      Kluci VŠEM moc díky. Koupím teda X8 krátký i dlouhý, ještě k tomu fluo/černému.­.....když pere nahoře ten neřád do zad…není ta černá magnet na slunce ? Zase se ptám jako ultra magor, ale díky za zprávu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Neni, materialy jsou lehke a prodysne. Sam vozim cernou hodne a mam i cernou helmu.

        PS: proc resit cernou, kdyz se pri jizde stejne spotis a bude ti horko.

        0 0
        • Pikaču  

          Ptž. Černá pohlcuje, zatímco bílá odráží.

          0 0
          • Smazaný účet  

            U kvalitniho dresu barva nehraje tolik roli. A kdyz se pohybujes ve vysokych tepovych frekvencich, tak se v tobe bude varit krev i bilem.

            Vozim vice cernou, jednu sadu mam i bilou a ze by mi v cerne bylo vice teplo rict nemuzu.

            0 0
      • Pikaču  

        Slunce pere ale v tech teplotach je to ok. Ale já to dělám tak ze nad 25° na primem slunci oblekam svetle dresy. Černé pouze do a nebo ve stínů/lesyČR.

        A do větru si kup vetrovku/vestu v decathlonu za pár korun. Slozis ji do kapsy a vytahnes dle potreby.

        0 0
    • Daňour  

      Tak díky…jdu Kalašům udělat radost…máš to propít nebo propotit.

      0 0
    • Daňour  

      Kluci kalase teď vynechám..nevím kam se hodit do diskuse..skočil jsem do Meridy 2018–300..crossway. Doufám že na ty moje retro jízdy není šrot. Jestli ano tak dobře mi tak.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      tady jeden kousek po roce ježdění

      0 0
      • petryk  

        Nechci se zastávat Kalase, ale vyparana vložka podle mne dost závisí na člověku. Měl jsem mnoho značek v podobné kvalitě a některé vložky byly vyparane za 5 závodů, jiné vydržely 5 let. A to i tu kalhot od stejného výrobce.

        0 0
      • Barak  

        Přesně tohle se mi stalo taky.

        0 0
      • blue.sun  

        Spíš by bylo zajímavé říci, kolik hodin mají najeto, než „po roce“. Pokud v nich za rok uděláš dvacet tisíc kilometrů, není se čemu divit.

        0 0
    • Pikaču  

      Kdyz uz jsme u passion x7. Tak u kratas na zadech u beder je ventilace jen na jedne strane a druhé ne.

      To je zamerne?

      Červeně jsem oznacil atrapu otvoru.

      0 0
      • Cryzyy  

        to je myšlené jako kapsička

        0 0
      • Blunderbuss  

        To je záměr. Měla by to být kapsa.

        0 0
      • Pikaču  

        Jsem to cyklovidlák :)

        Diky za vysvětlení kluci.

        Jsem si rikal jestli to neni výrobní vada a proč je tam díra. Ale na to svetlem dresu to je videt z fotek akorát jsem nevěděl proč to tak je.

        0 0
    • milan.v  

      Dnes měl M. Van der Poel na SP v short-tracku viditelně uvolněné nitě / rozpárané švy (?) kolem krku a ramenech na kombinéze Kalas…

      0 0
    • JackMagnum  

      Mám titan x8 fluo a páře se mi snad po měsící šev u vložky v kraťasích. Jinak vozím dresy originál CUBE, kde se nic takového neděje.. tak nevím, kde je problém. Kalase jsem zkusil čiště kvůli tomu že mi barevně ladil ke kolu…

      0 0
    • studenak  

      Chtěl bych poprvé set od Kalase. Dres mám asi jasno s velikostí ale váhám u kalhot. mam 195 cm, pas 92 boky 104. Podle výšky bych měl mít 6 ale zase podle ostatních mír spíš 5. Aby to na mě neplandalo. Poradí nějaký zkušený, co vozí Kalase?

      0 0
      • nomecz  

        Ber 5

        0 0
      • 74restart  

        Mam 195cm a 85kg a jezdim velikost 5 u dresu i kratasu k plne spokojenosti.

        0 0
      • grafik  

        http://www.kalas.cz/…t-classic-x7?…

        mám 184 cm, pas 95 cm, 76 kg – sedí mi velikost 4 na knap, šráky bych snesl o pár cm delší. Na kole ale nedostatek nevnímám – o víkendu jsem dal 7mi hodinový švih a v poho.

        Velikost 5 by mi byla asi lépe (v tuto chvíli jsem na hraně mezi velikostmi a to se dá říct, že mám konfekční postavu).

        0 0
        • grafik  

          v tuto chvíli zvažuji dres kalas, ale obvodem hrudníku podle tabulky mám velikost 3, výškou postavy 5. Tak nevím – mám zkusit velikost 4?

          0 0
          • Honzis  

            já vzal na 182cm kraťasy 3 a jsou mi větší, ta výška postavy je u kraťasů fakt dost orientační – mám kolekci British cycling. I na kupkole jsem bral jejich kraťasy raději S a po 1vyprání a nošení se vytáhnou a dojem super.

            0 0
      • plzakj  

        Mam 184cm 100kg a vozim 5 i 6. 5 jsou mi akorat na dylku, ale na hrane se sirkou. 6 jsou ok az ke kolenum. Bal bych se, ze ti 5 budou kratky.

        0 0
    • edoard  

      Stejná zkušenost jak někteří ostatní, kalhoty Passion X7 po dvou měsících rozlepené lemy. Vložka Endurance je pohodlná a celkem objemná, ale má uprostřed šev přesně v tom místě, kde je šev na kalhotech zvenku, potkávají se tam tedy v jednom souvislém pruhu 4 vrstvy materiálu (2 vrstvy vložky + 2 vrstvy lycry) a pěkně to zařezává:(

      Jinak ale kalhoty sedí parádně a vypadají skvěle. Velikost 4 na 175/71kg.

      0 0
      • Pebe  

        doporučuji poslat s průvodním dopisem na jejich adresu, popsat co je s nima špatně a přiložit fakturu nebo výpis z E-shopu.

        sám jsem měl dvoje tyhle kraťasy, jedny po roce už úplně ten lem odlepily, druhé staré půl roku už začaly odlepovat taky

        poslal jsem mail, domluvil poslání do Tábora a za 2 týdny cca mi dnes přišly zpět

        jiné šle, jiná kapsa na vysílačku/gel/co­koli na zádech, jiný styl lemů, vypadají jako PRO Covadonga celé v černé barvě

        Kalaš super, musim pochválit

        Adresa pro zaslání reklamace:

        KALAS Sportswear

        Reklamace

        Měšická 276

        39002 Tábor

        0 0
        • deekay  

          Kdyz se na mych X7 zacal parat po tydnu predni sev, tak jsem to jen zaposil a neresil, nechtelo se mi to posilat.

          Po pul roce ovsem uz vypadaji viz foto, takze to asi poslu.

          Je to skoda, protoze jinak jsou mi extremne pohodlne, hlavne vlozka mi sedi, coz se neda rict o Pure, kde se mi furt nejak macka, takze je pouzivam jen na kratsi trasy..

          0 0
          • Pebe  

            koukám že už máš asi ty nové kšandy, lem je jen z jedné strany a kapsa na vysílačku je uprostřed

            já jsem vykomunikoval, že mám na obou kraťasech nové kšandy, asi vypárali ty staré uprostřed a našili nové

            snad to něco vydrží

            jak píšeš, vložka je super

            0 0
            • deekay  

              Kapsu na vysilacku mam asymetricky, takze mozna nejaka meziverze. Kupovane nekdy letos na jare.

              0 0
        • edoard  

          Reklamace přes prodejce bez problémů. Přišly taky s novým horním dílem, lemy jsou spíš šedé než černé a kapsa se přesunula doprostřed. Jediné minus je, že je tam kromě velikosti i nápis WOMEN.:(

          0 0
        • deekay  

          Tak jsem reklamoval, prislo bezproblemu opravene. Vymeneny vrchni dil za novy typ a parajici se svy presite. Snad vydrzi. Nutno rict, ze Kalas se k reklamacim stavi fakt poctive.

          Snad se jim povede vychytat tyhle bolistky s vydrzi. Ale odolnost niti neni jen jejich problem, bohuzel. Prijde mi, ze drive obecne svy vydrzely mnohem vice.

          0 0
    • motacek  

      Zvažuji koupi dlouhého zatepleného dresu Kalas Passion X7 nebo Titan X8. Který z nich se hodí do chladnějšího počasí? A je tam ten rozdíl znatelný?

      Dále velikost, mám 189cm, 91cm pas, 96cm hrudník. DLe jejich tabulek mi vychází tři různé velikosti podle těchto mír a nevím, kterou objednat.

      Dokáže někdo poradit?

      Díky

      0 0
      • Velomiwookie  

        Ja sel kvuli nesedicim velikostem u Kalase k Sykorovi, tam mi udelali bundu defakto na miru za priplatek 80kc :D

        0 0
        • zarkow  

          Napiš dotaz přímo do Kalaše, s velikosti ti poradí a i změří konkrétní model v potřebné velikosti. Mám 187 cm, hrudník 102 a vozím krátký dres Passion i Titan ve vel. 5. Řada Passion je střihem o něco užší a kratší. S dlouhým dresem ale zkušeností nemám, byť po něm taky pokukuju.

          0 0
        • motacek  

          Moc dobrý tip, už jsem tam volal. S materiálem a kvalitiu zpracování jsi spokojen?

          0 0
          • zarkow  

            Po dvou sezonách bez problémů, vše drží. Materiálově a funkčně jsem maximálně spokojený. Na druhou stranu nemám osobní srovnání s jinými lepšími značkami

            0 0
          • Velomiwookie  

            Mam od nich ted vnitrni kratasy s vlozkou noble leaks, za par korun a nemaj je verejne v nabidce a muzu rict e jsou nej co jsem zatim mel (force, sensor)

            Pak jsem ted objednal tu bundu, prodlouzili mi zada a rukavy o neco kolem 10cm a zatim v pohode, tezko rict jak to vydrzi ale dle recenzi co jsem o nich cetl tak by to melo byt bez problemu :)

            0 0
            • milan.v  

              Ani Force, ani Sensor nejsou nějaká hitparáda…

              0 0
            • zarkow  

              Jak si objednával ty vnitřní kraťasy, když nejsou v ofiko katalogu? Cenu prozradit můžeš? Díky

              0 0
              • Velomiwookie  

                @milan.v vsak proto jsem to napsal :) vim ze to je celkem shit, ale tyhle mi prijdou fakt dobry

                @zarkow staci jim napsat mail, jedna se o vnitrni kratasy co davaji do tech jejich mtb kratasu. Kolega si vzal dvoje a je s nima taky spokojenej, staly 455

                Prislo mi ze jsou schopni individualen uspokojit kazdeho cimkoliv co maji v nabidce, maj nejakej katalog na webu, ze kteryho je taky mozne vybirat.

                0 0
    • Frankq  

      Ahoj, vybírám mezi dresy Pro 71 Razor ~ Pro 74 Carbon X7. Jaky je lepší nebo lépe vzdušný, lépe odvádí pot? Nevím jak se mezi nima rozhodnout. Máte někdo zkušenosti ?

      0 0
      • mrozu  

        Vzdušnejší bych řekl, že je Carbon X7, ten materiál má lepší předpoklady k odvádění potu. Mně ale vadí ta neelastičnost, je to jako brnění, co buď sedne a nebo to někde škrtí/plandá, mně třeba celkem tlačí zip na krku. Razor mnohem lépe sedí na tělo, takže ve výsledku je tam ta funkčnost i přes jednodušší matroš lepší. U Razoru jsou zase naprd neelastické a nesmyslně úzké konce rukávů. Jinak oba dresy jsou v běžné velikosti dost krátké, to lze vyřešit pluskovou velikostí, pak jsou ale zas dost dlouhé :D

        0 0
        • grafik  

          To je přesně to co na dresech Kalas nechápu (ale i například u dresů výrobce ALE), prezentují elasticitu, prožnost, ale v reálu jsou některé panely tak nepružné, že se to bohužel nedá nosit. Nedávno jsem koupil sadu ALE, kalhoty nenositelné, bohužel u zkoušení mi to nějak „nedošlo“ – prý italské dresy : /

          Souhlasil bych s tím co píšeš, že u jednodušších materiálů, bez střihových pi?ovin a vychytávek je elasticita větší a najít dnes opravdu padnoucí střih je umění a hledání …

          0 0
        • Frankq  

          Díky moc za info. Mam 193 cm ale jsem hubený tak mi je krátká 4 akorát. U dlouhých to vezmu radši v +.

          0 0
          • Radek A. S.  

            Mám 187 cm / aktuálně 95 kg, kalhoty 6, triko Razor 4+ je hodně dlouhé, v příští várce budu objednávat obyčejnou 4.

            0 0
            • Frankq  

              Máš i dlouhý dres? Přemýšlím jak ma dlouhý rukávy ta 4?

              0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              185/90–91, kalhoty Kalas raději 5 (6 jsou zbytečně velké), s jejich dresy jsem se nějak střihově nesešel. Navíc mám paže z orangutana 70 cm.

              Zatím, co se týká dlouhých rukávů, tak mi střihem sedí bundička Gore Alp-X (a dá se v ní v zimě i poklusávat) a nejnověji dlouhý lehce zateplený dres Lawi vel. (jen) L – nikde neplandá, nedělá zbytečnou tukovou faldu na břiše a hlavně dostatečné rukávy. A pasuje s krátkým dresem a kraťasy téhož výrobce XL.

              Takže je třeba občas věřit náhodě a zkoušet a zkoušet, střihy a těla jezdců se různí, naštěstí máme více ochotných výrobců.

              0 0
          • milan.v  

            Jak objednat přes eshop to +, lze to vůbec?

            0 0
            • Frankq  

              Nejde jen na zakázku. Treba 5 je dlouhá, je mi akorát i víc to mam 193 cm.

              0 0
          • mrozu  

            Pro srovnání, ve velikosti 3 je délka zipu 49,5 cm, u 3+ už je to 55,5.

            0 0
    • grafik  

      GBR, vel. L, objednáno. Mám konfekčních postavu, sedí ok.

      0 0
      • milan.v  

        Ty jsi Brit? ;o)

        0 0
      • madik  

        Gratulace, kolekce je pekna. Me ale uz trochu odpuzujou ty vysoke ceny co za to Kalas chce.

        0 0
        • Honzis  

          jo, plná palba je podle mě už opravdu moc. Ohledně dresů se mi to jeví prostě „krátký záda“ a radši doobjednal jen kraťasy BC, co jim zbyly.

          0 0
    • Dimec  

      Na letni dny jsem si koupil Verano Covadonga a byl jsem celkem nadseny co to je za matrosek. Uz se zase tesim na tropy kdy ho zase oblecu.

      0 0
      • milan.v  

        Jo, materiál je to skvělý, dobří výrobci ho ale mají jako standard…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mám tento dres verze bílá, velikost 3. Spokojenost s funkcí velká, jen jsem se majdnul ve velikosti, spíš bych potřeboval 4. Není tu někdo se stejným dresem, ale opačnou velikostní potřebou na výměnu? :) http://www.kalas.cz/…sion-x7-bily?…

      0 0
      • milan.v  

        Zcela vážně o něm přemýšlím v té černošedivé variantě, jen mě trochu znepokojuje ten rozptyl, přece jen 10 až 20st. je velký rozdíl, tedy v tom, že 10st. je celkem zima oproti potenciálně teplému počasí ve 20st. …

        Jaký je ten materiál, když jsi s ním spokojený? Když jsem byl v létě v té jejich podnikové prodejně, tak jsem si právě osahával jen něco málo, letní dres, Sane Cant limitovanou edici, ale tento ne.

        Co ten límeček, nepřekáží u toho zip, je tam už takový ten zobáček na zakrytí? Kamarád má dres od Kalaše a nadává právě na ten odkrytý zip.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dres je hodně lehký, v ruce pocitově tenký, ale zahřeje dle očekávání a určení. Ten rozptyl je vcelku ok, ale já osobně bych to viděl tak 10–17°c, s pořádným spodním trikem a vestou do 10°c, a s lehkým spodním trikem do 17°c. Ale beru to podle sebe, podle počasí, každý to má jinak. Nic nikde nepřekáží, neškrtí, netáhne, jen mi je ta 3 už víc natěsno, než bych si přál, proto sháním 4.

          0 0
      • motacek  

        A jaké máš proporce? Výška a obvod hrudníku?

        0 0
        • Smazaný účet  

          175cm a obvod hrudi 93cm. Na hrudník ok, ale je mi to krátké, nebo kratší, než na co jsem zvyklý.

          0 0
          • motacek  

            dnes jsem zkoušel v eshopu… Velikosti mi to co do výšky hlásilo 6, co do obvodu hrudníku 4, co do obvodu pasu 5… nakonec jsem vzal velikost 5, v té 4 jsem byl jak ve šprcce.

            Už se těším až dres na zítřejším ranním 80km švihu vyzkouším v těch 4°C :D

            0 0
    • grafik  

      Tak další limitka, no pouvažuju …

      https://www.kalas.cz/blog/molteni

      0 0
      • milan.v  

        Další info, zajímavý počin… http://www.roadcycling.cz/…ignu-molteni

        0 0
      • KRoser  

        Kurňa to vypadá vážně dobře. Není tady někdo typ postavy pavouk :) (výška 196cm váha 77kg) s dresem kalas na doporučení velikosti? S dresama a kraťasama mám věčné problémy kvůli mé výšce a vyhublosti :)

        0 0
        • Velomiwookie  

          Ja mam 200/84 a mam od nich ctyrku, ale neni to uplne ono… a s prodlouzenou delkou me poslali nekam.

          Omrkni dresy od sykory, za par desetikorun jsou schopni udelat cokoliv, mne asi za 80kc usili bundu se zadama a rukavama asi o 7cm delsima a je to parada. :)

          0 0
        • Paja  

          Mam 192/79, u Kalase mi odpovida velikost podle obvodu hrudniku, mam lehce pres metr a 5 (100–104 cm) mi vyhovuje, kratky to neni.

          Vzhledem k tomu, ze od Kalase mame i firemni hadry, mel jsem moznost mit i prodlouzeny kratasy, ale nakonec jsem si vzal klasickou delku.

          0 0
        • Frankq  

          Čau záleží na typu dresu krátký beru 4 mam 193/82kg.

          0 0
        • Pikaču  

          Tvoje postava me pripomina moje stare casy. 195/79. Pak prisla sedava prace- vecne v aute, stres, jedno pak druhe zraneni a 108 kg. Nyni 93 a budu spokojený za 85/90.

          Pod 80 to vypadalo blbe. Ale z vlastni zkusenosti, lepsi malo nez moc.

          0 0
      • raw 4  

        To se mi k mému Eddiemu bude hodit…Škoda že nedělají í kraťasy..

        0 0
      • plzakj  

        Objednáno. Bude na nedělní silničku :-) K černejm trenkám půjde dobře. Navíc žena říká, že prej hořčičná barva je hit tohoto podzimu :-) Škoda, že neni čepička. Vzal jsem aspoň fusekle…

        0 0
      • grafik  

        Ještě drobnost, na propagačních fotkách Tomáš Bucháček.

        0 0
    • Pikaču  

      Me se libi ten jejich novy zeleny british racing.

      0 0
    • Pikaču  

      Co se deje s Kalasem? Žádná nabídka, zadne velikosti ( dresy krátký rukáv ).Nevi nekdo jestli nebude neco nového?

      0 0
      • milan.v  

        Mně stačilo, když se na podzimním Světovém poháru v CX v Táboře uzavřeli před okolním světem ve VIP stanu, kam si zvali jen vybrané hosty, nikde žádné oblečení, promotion naprosto standardní jako všude jinde… Dost mě zklamali…

        A to jsem byl u nich v podnikové prodejně několikrát, znám dobře prakticky celý sortiment, čekal jsem, že se ukáží v domovském městě mnohem více, možná i nějakou ochutnávku na tuto sezónu…

        0 0
        • Cryzyy  

          po tom co vzal do rukou obchod Ferda z nich (nebo z nej) mám pocit, že se to snaží tlačit nekam smerem k profi cyklistice a exkluzivní značce

          0 0
      • jkcz  

        a nečeká se na modely 2019? Výprodeje starých věcí už skončily, tak snad přijde něco nového…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak snad najdou lepšího dodavatele zipů. Už 3 čapáky a opět zip nahovno. Až se oteplí, pošlu jim to na reklamaci. Být to jedna zkušenost, tak ok, ale ani v mém okolí není v tomhle kladná odezva.

          0 0
          • deekay  

            Myslis zipy u kotniku? Taky mi odesel.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jo u kotníku. U kalhot za 3 litry bych čekal trochu přemýšlení u výběru dodatele. V tomhle je snad i Force lepší. U 2 jen zateplených bez membrány jsem to zašil, ale tady mě to sere. Jsem zvědavý, co s tím udělají, protože pokud to opravý stejným šitem, tak to ani dělat nemusí.

              0 0
              • mirage  

                vubec nechápu proč ti noumasi prestali dělat větrovky

                0 0
              • plzakj  

                Zašít šitem? :-)

                To mas na x7?

                0 0
                • deekay  

                  U me je to na Pure.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Pure, Roubax, X7. Střih, látka OK, jen ty zipy…

                  0 0
                  • plzakj  

                    Ja mam prave 2. sezonu X7 a bez problemu. Kolo, bezky. Zipy drzi. Na dresu a membanove bunde taky. A s pure kalhotama bez zipu jsem taky maximalne spokojen. Force se mi po par vyjizdkach vzdy rozparalo (2× capaky, 1× bunda windstopper, 2× navleky na boty).

                    0 0
              • bodlak2  

                Tak Force nevím, nevím, na jednom zimním dresu 2 zipy (dlouhý vpředu a krátký na kapsičce) a oba v prdeli.

                0 0
            • Honzis  

              zipy u kotníků mi odešly de facto u všeho, ať už cyklo nebo běžecké elasťáky :-( Jedno jaká značka

              0 0
              • Smazaný účet  

                Mám 2× craft na běžky a zip ok i po letech. Je od pohledu mnohem odolnější. Problém je v použití tenkého zipu na místo, které je logicky celkem dost namáhané.

                U X7 je navíc ne tak pružná látka, tam zašití není úplně to, co bych preferoval. Na to, že se chlubí celkem velkým testováním věcí, musí tohle vědět, je to něco, s čím mají problém dlouhodobě.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Už jsem měl zimní čapáky se zipem vzadu, který se furt rozepínal, nechal jsem je našit obráceně a stejně se ku*vily. Teď mám Force a jediné pozitivní na nich je, že nemaj zipy žádný.

                  0 0
              • makimaki  

                Zipy drží, nemám s tím problém. Dřív kalaše měly poutko pod chodidlo a to bylo na věky.

                0 0
    • Feďa  

      Zcela mi nevyhovuje trend prodloužených krátkých rukávů. Nemůžu pak v létě nosit civilní trička a košile se standardním krátkým rukávem, jelikož by vyčuhovaly neopálené proužky…

      0 0
    • Pikaču  

      Tak nová kolekce 2019 bude únor/březen.

      0 0
      • jkcz  

        tak uz se tam zacina neco postupne objevovat

        https://www.kalas.cz/…rukav-panske

        0 0
        • milan.v  

          Tak to je ovšem velmi hezký počin… Škoda, že už mám nakoupeno…

          0 0
          • jkcz  

            ja zatim furt cekam :(

            Hlavne by meli nejprve vystavit dresy dlouhy rukav a az pak ty kratke, na ty je porad dost casu…

            0 0
            • zarkow  

              Na tu zebru jsem teda konzerva, to bych nedal :-) Pureje ok klasika

              0 0
              • milan.v  

                No, já to mám naopak, to fluo je tak do pelotonu…

                0 0
              • Namtos  

                Mě se ta zebra i fluo líbí návrhem, ale dát to do jiných barev do červené nebo do oranžové.

                0 0
        • Pikaču  

          Pěkné. Skoda ze furt není u zipu pod krkem ten chranic.

          A btw. Neni to kolo male na toho borce? Heheheh

          0 0
          • milan.v  

            Kaňkovský má malé kolo a tak s tím není schopný jezdit a něco zajet… :o)

            Pěkná kolekce, toto se jim moc povedlo…

            0 0
        • deekay  

          Musim rict, ze me velmi nemile prekvapil narust ceny u kratasu passion. Minuly model co mam byl tusimz a 2590, aktualni 3290Kc. Uz se dostavaji do cenovych relaci, kde je slusny vyber od jinych znacek. Mel jsem v planu jeste jedny passiony dokoupit, ted uz mozna pokouknu po necem jinem.

          0 0
          • madik  

            Posledni 1 nebo 2 kokekce ma Kalas Passion kratasy o kategorii lepsi. Lepsi material, strih a celkove provedeni. Tomu asi odpovida narust ceny.

            0 0
            • deekay  

              Tak ja mam ty lonske…Stejny material, stejna vlozka a dokonce mam i stejne sle jako na X9, protoze mi je tam pri reklamaci nasili, kdyz se mi ty puvodni rozlepily…

              0 0
      • milan.v  

        Tak už i oficiálně:

        Firma Kalas představila aerodynamickou kolekci AERO

        0 0
    • mirage  

      Aero a jiné pičoviny to mají, ale že by vrátili zpět do výroby větrovky nebo ***** aspon JEDNU větrovku, to je ani nenapadne. Jooo, mají místo toho Pure bundu, ale kdyby jezdili, tak by věděli, že ta jejich Pure bunda se dost chujově balí v létě do dresu.V létě chci co nejmenší bundu v případě ochlazení a né že si tam strčím, jak kdyby litrovou flašku od mléka.

      0 0
      • Velomiwookie  

        Zkus sykoru, mam od nich vetrovku na miru za par korun, jen k tomu nenk kompresni pytlik ale ten sem mel z jine bundy… jezdim v tom ted a je to ideal

        0 0
        • mirage  

          Díky za radu, bundu si uz nějakou najdu, mě jen sere jejich přístup

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nevím proč se rozčiluješ, na trhu je větrověk přehršel…

            0 0
            • milan.v  

              Hlavně je otázka jejího využití, já neměl na sobě větrovku dva roky, v době membrán mi to přijde krok zpátky, a to nemám žádný pytel… Ale ať si každý vozí, co chce…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já to paření taky nemám rád, proto budu testovat model s větracími pruhy po celém rukávu…

                0 0
              • mirage  

                Membránová bunda. mám jejich Bunda MISSION Light TITAN X8, tak to by sis užil, ještě rád by ses vrátil k větrovce.

                0 0
                • plzakj  

                  A co je za problem?

                  0 0
                  • nomecz  

                    Docela sklenik

                    0 0
                  • mirage  

                    jsi v ní spocený jak svina, to je ten problém. Tak že zlatá větrovka, jen dám o jednu vrstvu navíc a přijedu a první tričko suché.

                    0 0
                    • plzakj  

                      Se suchym trikem prijedu akorat tak rano do prace 4km z kopce. Bez ohledu na to, co mam na sobe a jaky je rocni obdobi.

                      Ja ji totiz mam a prijde mi celkem fajn, az na to, ze jsem zhubnul a zacina mi bejt velka, tak se porozhlizim. Vozim ji v teplotach, jako jsou ted 5–15 st. Na teplejsi ji neberu. Pod tim 2 vrstvy.

                      Jakou vetrovku bys na tyhle teploty doporucil, ve ktery jezdis suchej?

                      0 0
                      • deekay  

                        Na 5–15 zadnou vetrovku. Dve vrstvy a max vestu s neprofuk predkem a sitkou vzadu.

                        Na spodni hranici neprofuk capaky Atex Voyta, nahore dlouha moira ultralight a zatepleny dres Endura FS260 pro Roubaix. Do delsich sjezdu vesta.

                        Na vrchni hranici slabsi capaky kalas Pure, nahore slabe funkcni tilko a stejny endura dres. Opet dle potreby vesta.

                        Jinak pokud je fakt klendra a ceka me dlouhy sjezd neboz acne ficet fakt studeny vitr, tak misto vetrovky nasazuju Endura FS260 pro Race cape. Na bundu do deste to dycha velmi slusne, lepe nez spousta vetrovek a da se sbalit do zadni kapsy dresu.

                        Co pisu, se tyka silnice. Va CX jsem obleceny jeste mene. Nizsi rychlosti,vetsi intenzity vetsinou v zavetri v lese.

                        0 0
                      • platypus  

                        Chce si to pohlídat tepy a ňák ten únor, březen přežít anebo malorka :-)

                        0 0
                        • plzakj  

                          Dneska jsem v ni (bez rukavu, coz beru jako jednu z nejlepsich vlastnosti) odjezdil 4h vyjizdku na bajku, tepy prumer 137, max 178. teplota 9–12. Pod tim funkcni triko odlo, zapletenej dres. Jo, zpocenej jsem byl. Proto to delam.

                          0 0
                          • platypus  

                            Tak to jo, já todle odjet tak se tři dny na kolo nemůžu ani podívat, jsem holt už opatrnej:-)

                            0 0
                      • mirage  

                        já právě jezdím jejich větrovku, co kdysi dělali a ta je dobrá

                        0 0
          • vik  

            Taky se mi zdá, že jim nějak narostl hřebínek :-) Cenově už, aspoň teda v těch vyšších řadách, hodně vysoko, s dresem například už mířej skoro ke 100 euro, což je cena, za kterou se dají koupit už i jinačejší trička atd. A hlavně mě teda štvou ty ceny v podnikovce – mám prodejnu za humny, ale levněji je vždy na netu u někoho jinýho…

            0 0
            • deekay  

              Oni zjevne cili hlavne na teamy. Kolega ted prinesl ukazat jejich nove teamove obleceni, co od Kalase nechali delat a vyber je jinde a i je to levnejsi. To co maji na webu pro plebs jsou prevazne nemastne-neslane designy (az na vyjimky) a nyni uz za cenu vehlasnejsich znacek. Zjevne to netvori zdaleka velkou cast jejich zisku, tak na to trochu hazi bobek.

              0 0
              • zarkow  

                To je pravda, přímý maloobchod bude určitě spíše okrajová záležitost a pokud šijí i pro repre a pod. marketing se na ceně musí projevit.

                0 0
              • mirage  

                presně tak. jak píšu, ciparny aero dělají, kombinézy, bože muj. to co jsou, tak za to vděčí obyčejným lidem a obyčeným prodejcum. Ted to perou do všech týmu, tak mají všechny co je dostali nahoru v prdeli. Možná by si měli někdy přečísty i tady na BF nějaké příspěvky, co se týče jich.

                0 0
              • Blunderbuss  

                Souhlas. Jejich design běžně nabízených dresů nepovažuji za nějak zvlášť zdařilý. Výjimkou jsou pouze některé limitované edice, ale ty se už cenově pohybují na úrovni zahraniční konkurence. Ve výprodeji za takové (nebo i menší) peníze lze už pořídit opravdu pěkné kousky například i od Castelli.

                0 0
                • milan.v  

                  Ty nové jsou pecka, něco málo předchozího je také hezké, ale jinak by udělali lépe, kdyby v minulosti dělali jednobarevné dresy…

                  0 0
                  • raw 4  

                    Jediný co mě štve je že jsem prosvihnul retro Eddie Merckx dresy…na mýho Eddiho by se hodil…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No já jim psal, jestli bude ve velikosti, kterou nemají na eshopu skladem, tak odpověď že ne.. Soudruh v číně kdyžtak má, kdybys ho fakt chtěl. Přijde mi ftipný, že se po tý edici celkem zaprášilo, ale ani to je nedonutí ještě jednou ušít pár kousků:(

                      0 0
                      • raw 4  

                        To taky nechápu … vždyť to není super truper exkluzivní série..ale je vsak o ni zajem. vím, že ho mají, ale chci nějakou zaručenou kvalitu…

                        0 0
                • deekay  

                  Hele je to skoda. Radeji bych podporil lokalniho vyrobce, nez itala co sije v cine apod. Taky jsem tak x-krat ucinil. Holy fakt je ten, ze ackoliv mi treba strihem veci od nich paradne sednou, materialy taky fajn, tak vse jsem min. 1× posilal na reklamaci/opravu. Sice bez reci opraveno velmi rychle, ale i tak. Za ty letosni ceny, kdyz vezmu tohle v uvahu, uz asi od nich dalsi vybavu neporidim.

                  0 0
                  • Blunderbuss  

                    Od Kalase mám dvoje kraťasy, jeden letní dres (ten jsem nafasoval v práci) a jednu starší vestu (ta je super, ale už ji nedělají). Také bych dál raději podpořil naši firmu, ale momentálně od nich nemám z čeho vybírat. Designově mě neoslovuje ani ten nový „zebra“ design. Jsem stará konzerva a mám rád jednoduchý decentní design, nejlépe jednobarevné řešení bez vzorů. Řešil jsem to počátkem roku a nakonec si v zimním výprodeji na GB e-shopech koupil několik kousků od Castelli z loňské kolekce, když se slevy pohybovaly mezi 40–60%. Střihy i materiály jsou perfektní a teplotní rozsahy použití, co uvádí Castelli, odpovídají realitě. Proč třeba informaci o teplotním rozsahu použití svých produktů Kalas ze svých stránek stáhl je mi záhadou, byť to v jejich případě byla spíše orientační informace.

                    0 0
                  • milan.v  

                    Nenech se mýlit, on ten italský výrobce může šít mnohem blíž, než si myslíš – Maďarsko, Rumunsko, Bosna a Hercegovina…

                    0 0
                    • Blunderbuss  

                      To potvrzuji. Vše, co jsem koupil od „Itala“, bylo vyrobeno v Evropě, ovšem ani jedna věc v Itálii.:-)

                      0 0
                      • milan.v  

                        Děkuji za potvrzení, také jsem to raději přečetl z těch cedulek, co tu od konce minulého roku mám… :o)

                        A k těm teplotním rozsahům – třeba to stáhli právě proto, že to na straně Kalaše bylo jen informativní. Co se týče Castelli, když se tím člověk řídí, sedí to a chybu neudělá.

                        Pokud chce být Kalaš světový, odtud by si měli vzít příklad.

                        Jen aby mě někdo nenařkl, jak už jsem tu psal, mám pár věcí i od Kalaše, v jejich firemní prodejně jsem byl několikrát a určitě si tam někdy v budoucnu koupím další věci.

                        Když jsem ale potřeboval zimní věci, nesedlo mi to tak, jako např. právě od Castelli, šíře a hloubka sortimentu byla velmi omezená, v tom mají u Kalaše velký rest.

                        0 0
                    • deekay  

                      Jasne, ja od nich mam neprofuk cepici a ta je cinska :)

                      0 0
                  • Feďa  

                    Já uvažuji o černém setu od Sýkory. Mám od nich jeden snad deset let starý dres ve skvělém střihu a stále ve velmi dobrém stavu.

                    0 0
                    • Fazzy  

                      Ten mě taky láká, ale mrzí mě, že to nedělá i v jiný barvě.. Často se pohybuju na silnici a lítat na tmavým kole v černých hadrech mi nepřijde jako super nápad..

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Mě třeba docela mrzí, že v nabídce nemají tu novou verzi týmového dresu Elkov Author. Přitom přímo na stránkách týmu mají napsáno, že tento dres je možné zakoupit u Kalaše. Jako fanoušek kluků z Elkovu bych si rád zakoupil dres a kraťasy v týmových barvách, ale bohužel mám asi smůlu.

                    0 0
                • Namtos  

                  Ale nová kolekce passion X9 se povedla.

                  0 0
                  • Jan_UL  

                    souhlas, designově se to vyrovná tomu nejlepšímu, co je vidět na zahraničních eshopech. Asi půjdu do nějakého dresu s dlouhým rukávem :-)

                    0 0
            • Namtos  

              Ceny na podnikovce nejsou totožné s ceny na jejich e-shopu?

              0 0
              • vik  

                Prave ze jsou… Od prodejny, ktera sidli primo ve fabrice, bych proste cekal nejaky bonus. Kupoval jsem tedy, ac mam prodejnu za zadkem, temer vzdy jinde.

                0 0
                • Barak  

                  Bonus máš ten, že si tam můžeš zkusit všechno v libovolné velikosti, né?:-)

                  0 0
    • milan.v  

      Když už jsme tu řešili Kalaše a jejich poslední kolekce a sortiment, jako dobrý příklad toho, jak rychle a kvalitně se pustit do výroby špičkového cyklooblečení bych zmínil např. Isadore bratrů Velitsů, během chvíli mají rozsáhlý sortiment a kvalitní kousky, které člověka osloví…

      0 0
    • Dimec  

      Do ted jsem vozil vse od kalase, vsechny jejich kratasy co delaly. Zde na foru jsem si precetl nejake komenty a rozhodl jsem otestovat i ty proslule castelli a primo modeal Aero Race 4. Cena sice 3990,– ale to uz je skoro jak kalas. bohuzel uz nemam chut si na sebe vzit kalas kratasy. Neuveritelny luxus ta vlozka Castelli. Aji po x hodinavh kdy se propotim me nic nikam nereze neodira. Dresy maji fajn, mam ted aji X9 radu a ty jsou pecka, dres verdano na leto super taky, navleky atd. Ale vlozka do kratasu jim proste nejde

      0 0
      • deekay  

        Skoda tech gripperu. Mnohem vic mi vyhovuje ten derovany co ma kalas na Pure kratasech. Tyhle silikonove prouzky nemam rad. Tady jsou relativne tenke, tak by to mohlo byt ok, ale jinak se mi skoro vzdy udela pod takovym prouzkem vyrazka, pokud je hodne vedro.

        0 0
      • vik  

        Je to s tím Kalasem divný…teda aspoň u mne :-) Vložky berou od Elastic Interface, což je prostě pořád asi špička v oboru a dělají taky pro špičky v oboru (Rapha, Spešl, Gore, Assos…), ale mně vše od nich prostě vždy při delším švihu rozedře místo kdesi mezi prdelí a tříslem. I když mažu, i když jsem měnil sedla.

        Buď mají blbě švy nebo vložku šijou na blbý místo nebo je to prostě můj problém :-) Pure od nich mi jinak sedí dobře, i díky zakončení, o němž píše deekay, ale na dlouhý švihy, kdy se člověk víc zapotí, je to pro mne peklo. Za chvíli mne čeká cesta na několik dnů do hor a nevím, co koupit, abych tam netrpěl.

        0 0
        • Dimec  

          Presneee.. ta latka na vlozce je proste problem. Propoti se a zacne drit, neustale si povytahovavam gate nejak protoze me zacne drit. A na castelli sle naprosto luxus, to ty na novyvch Kalas jsou divne, prvni se mi rozlepovali dokonce. Tak sly na reklamaci a dostal jsem sle z X9 ale ze by to bylo neco super. Jsem fakt nadsenej z castelli, vcera 4h svih venku 28st a zadek na pohodu.

          0 0
        • MlokCZ  

          Každému sedne něco jiného. Od Kalase mám snad nějaký kus se snad téměř každou vložkou, co používali.

          A pro mě je naopak ta modrá ZOOM X, která je u Pure řady možná dokonce nejlepší ze všech od nich. Třeba ta zelená (nevím teď název), která byla předtím na stejných modelech (třeba 3/4 tenké, konkrétně T-Golfky AMBITION X3 LYCRA POWER) mi tak neseděla. Na dlouhé švihy (5h+ jízdy a celý den v tom strávit) bez sebemenšího problému, ani náznak nějaké dření i když je propocená a i jsem v tom jel párkrát celodenní výlet kdy jsem se nenamazal (na delší trasy se obvykle mažu).

          Takže já naopak doufám, že u téhle varianty nějaký čas vydrží.

          0 0
          • plzakj  

            Souhlas. V te modre taky vydrzim X hodin. O X7/9 jsem premyslel. Tak aspon vim, ze nemusim.

            0 0
          • Raf  

            Mě by zajímalo jaký přesně vložky od Elastic Interface používají. Měl jsem od nich jedny kraťasy, pořád je občas vozím, ale už to není ono.

            ZOOM X by mohla být https://www.elasticinterface.com/…iege-hp-men/ (https://www.bike-forum.cz/…-kalas-vel-2 )

            A ta endurance v dražších modelech https://www.elasticinterface.com/…ic-road-men/

            Podle obrázků má šev uprostřed, to u nich moc vložek nemá. A to je důvod, proč už mi moje starý kraťasy nejsou moc příjemný občas :)

            Zajímá mě to vzhledem k porovnání s dhb, který mají taky jejich vložky a cenově by mohly vyjít líp než Kalas.

            0 0
            • vik  

              Taky jsem to zkoumal a nevyzkoumal:-) Nevim, zda hraje roli i to, ze nejaky vlozky jsou jakoze primarne road a mtb a uni atd. DHB mam dresy, fakt jsou uzasny, tata ma od nich kratasy, aero speed, sedi pry paradne, akorat svy delaj kerky;-)

              0 0
              • Cryzyy  

                to jsem rad, ze nejsem sam, kdo to nevyzkoumal :-) Mam od DHB troje kratasy, jedny zateplene, jedny obyc a jedny Aero, v Aero jsem zatim nejel, ale od pohledu neni vlozka tak profilovana jako u tech normalnich a je prisita z meho pohledu jednodussim stehem, predpokladal jsem, ze to bude naopak, ale treba prekvapi, kdyz je to lepsi rada, ty obyc jsou lonske, Aero letosni. Obecne s kalhotama nemam problem, mimo odlepovacich svu u Kalas.

                0 0
                • zarkow  

                  Aktuálně taky řeším nové kraťasy. Jezdím spíše krátké vyjížďky ale i tak chci pohodlnou vložku co sedne s to se stejně pozná až po jízdě. A cenově bych to tak viděl kolem 2 tis. O DHB z Wiggle jsem uvažoval, ale bojím se riskovat nákup na slepo bez vyzkoušení a kór kraťasy. Na velikostní tabulky spoléhat nejde, navíc rozdílné střihy. vracet to pak do UK či prodávat se ztrátou nechci. Kalaše bych se nebál ale X9 je cenově přes limit a Pure mě odrazuje ten výrazný vzor ala karbon. Chci něco decentního ať se to hezky kombinuje s různými dresy. Sportisimo má ve slevě Castelli Volo jenže vlozka byla prožitá středem, což se mi dle fotek na netu nezdálo a i dovozce mi potvrdil, že by to tak být nemělo. Že by taková chyba z výroby? To bych u Castelli nečekal. Raději jsem je vrátil. No musím hledat dál a pak ideálně vyčkat na slevy u zahraničních eshopů.

                  Jak je na to velikostně Sportful? Stejně jak Castelli kde dle tabulky jsem L ale reálně potřebuji XXl?

                  0 0
                  • Cryzyy  

                    kdyz si pockas na nejakou slevu na Wiggle, tak ani to pripadne vraceni tak moc neboli, ja treba ma Kalas velikost 3 a u DHB jsem vzal kalhoty M a vrsek mam S, u Sportful ma vrsek M a sedi mi paradne, Casetelli mam jeden vrsek M, ale mozna bych snesl i S

                    0 0
                    • zarkow  

                      Tak by to papírově sedělo, obecně jsem u Kalase 5, DHB asi XL a u Italů XXL. Jenže co model to různý střih, délka šlí, vložka atd. Prostě past vedle pasti :-)

                      0 0
                      • zarkow  

                        Nikdy neříkej nikdy, nakonec ty Pure prubnu :-) Třeba naživo budou vypadat v pohodě. Za 1600 Kč jsem nic lepšího nenašel a přinejhorším je vrátím.

                        0 0
                        • zarkow  

                          Tak Pure bohužel nesedly velikostně, v určitých místech mi byly lehce volnější s tendencí varhánkovatět, a pokud by se ještě vytáhly, bylo by to špatně. A o číslo menší by už byly zase krátké. Jinak vložka mi přišla tvarem v pohodě, seděla na správném místě, ale např. Castelli Kiss Air se mi zdála tužší. Materiál příjemný, pocitově jakoby víc „latkový“ než umělá lycra. Pokud jsou Passion X9 ve stejné velikosti užší, bylo by to super, jen ta cena mě už odrazuje…

                          0 0
                          • deekay  

                            Passion X9 maji vice kompresni material, co se mene vytaha, ale je vice poddajny a lepe prilne nez ten na pure.

                            0 0
                      • MiKED  

                        Já bych řekl, že Kalaš 5 je u dhb (konkrétně řada Blok) spíš L, ale tabulky jsem neporovnával.

                        0 0
                  • Belin  

                    Já jsem teď koupil ekoi, kde mají zajímavé slevy už teď. Konkrétně tedy tento model:

                    https://www.ekoi.cz/…50-peau-nsat

                    zatím v nich mám jednu vyjížďku zhruba 2 hodiny a sedí parádně. A i vzhled je moc pěkný, ty kostičky jsou v reálu menší a méně výrazné než na obrázku.

                    Dosud jsem používal Kalas s červenou vložkou (nevím přesný typ), ale je celá tak nějak rozdělená uprostřed a kvůli tomu mi občas připravily bolestivé „překvapení“.

                    0 0
                    • Cryzyy  

                      Na Kalas RainMem mam cervenou vlozku ENDURANCE Plus a ta mi treba prijde extra pohodlna, zda maji jeste nejakou jinou cervenou netusim.

                      0 0
                      • Belin  

                        Co se týká sedací části, ano, máš pravdu je hodně pohodlná. Ale v přední části je středem přišitá ke kraťasům (někdo říká, že je to snad chybná výrobní série, netuším) a v této části se o pohodlí nedá mluvit ani náhodou.

                        0 0
                        • edoard  

                          Mám tu červenou vložku v Passion X7, sešité dohromady s lycrou to ale nemám. I tak je to celkem nepohodlné, protože v místě kontaktu se sedlem je ohnutá a sešitá jak lycra, tak vložka, takže jsou tam citelné obě hrany.

                          0 0
                  • plzakj  

                    Aktualne super cena https://www.bike24.com/p2274924.html

                    Vzal jsem XXL na 184cm / 93kg. Padnou super. Neco mezi kalasem 5 (sirka nohavic) a 6 (delka). Vlozka i zpracovani pusobi kvalitneji, nez Kalas pure.

                    0 0
          • Dimec  

            Pure zoomx je fajn ale na 5h svih kde se jede intezivne si uz sedam vselijak… casto kdyz jedu kopec sedim na sici sedla nebo kdyz jedu tempo a to je pak celkem problem.

            0 0
      • MI.KU  

        Otestuj Assos a už nebudeš mít chuť na sebe vzít Castelli ;)

        0 0
    • Dimec  

      Tak jsem si koupil druhe gate Castelli protoze jsem uz na Kalas vlozku nasranej jako prase. Neda se to vydrzet jezdit vic hoein se svem ktery mi rozedira prdel. Kterej blb to vymyslel fakt nevim. Gate super ale vlozka je otresna.

      0 0
      • deekay  

        Jakou jsi mel vlozku v kalasich? Hodne se to lisi dle typu kratasu a i rocniku. Oni ty vlozky nakupuji od Elastic Interface, coz je jedna z top firem v tomhle oboru a dodava spouste dalsich znacek.

        0 0
        • Dimec  

          Endurance aji ZOOM x ta Endurance je prosita uprostred s kratasy a to je peklo. Sedet na silnicce za spodni uchop je pak opravdu zazivne na ty mekke tkane pod koulema 

          0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Nebylo by lepší napsat, Kalas mi nesedl? Nebo možná mám špatnou velikost.

        Za mě Kalas super, kort letošní edice, ta se jim hodně povedla.

        0 0
        • Pikaču  

          Ale on tu obecne nepíše ze mu nesedí ale ze je smejdska kvalita. Jako Kalas je dobrý tak na půl roku nebo rok. Mluvime o nejvyšší rade a za nemale peníze.

          Ano ja jsem mohl reklamovat to odlepovani ale vlozku ne. Z te se stává hadr místo měkké pěny.

          Taky jsem sel do castelli a zírám na tu kvalitu. Samozřejmě za rok uvidíme ještě.

          0 0
        • Dimec  

          Vlozka dobra ale ten sev uprostred je peklo. Ty nejdrahsi gate maj presity sev ve stredu. Kdyby sla vymenit vlozka za tu co je v castelli tak ty kratasy budou naprosto OK.

          0 0
    • black.horse  

      Nepotkal někdo v Praze skladem ty letní dresy Verano Passion X9 ? docela mě to na letní silničaření láká, ale bez vyzkoušení si to nelajsnu…

      0 0
      • Frankq  

        S Prahou ti nepomůžu jedině na FB a u místních prodejců Kalas.

        Jinak ho vozim když je vedro je super, krásně větrá ani ho nerozepinam. Jediná nevýhoda že se pod něj musis namazat jinak se spalis.

        0 0
        • black.horse  

          Tak nakonec jsem si u nás v krámku na Florenci vyzkoušel jiný model skladem kvůli odhadu velikosti a dle toho mi objednali nový Verano a super, sedlo si to, ten nový je lehce víc na tělo, ale to mi na silničce nevadí, aspoň nebude plandat, dneska vyzvednuto, už se těším na zkoušku v praxi:)

          Čím mažeš pod dres? Si říkám aby to nedělalo na bílém mastné fleky? Koukám, že i bude třeba prát opatrněji, dost mě překvapilo jak je to jemný matroš…

          0 0
          • Tencovozikmin  

            V cem jezdils predtim?

            0 0
            • black.horse  

              Pročpak? Mám doma všechno možné Sportfull, PearlIzumi, Endura, Nike, Northwave, ale i dva kousky asi z Lidlu, všechno letité kusy, převážně volnější MTB střihy a silnější látka než Verano, proto jsem to Verano chtěl zkusit na ty vedra, jinak přes rok spíše dojíždím zásoby let minulých:-) A jestli myslíš tu poznámku kvůli užšímu střihu, tak jsem si před objednávkou na krámě zkoušel Passion X7 nebo X8, něco co jim tam leželo skladem. Kdyby to byla jiná verze neřeknu, ale čekal bych že v modelové řadě budou držet cca střih, ale já jsem s užším spokojený, mám do čeho hubnout:-)

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Ne. Myslel jsem ten extra jemny matros. Oni se trochu zmenili,jak s matrosem tak strihem.

                0 0
          • Frankq  

            Nemažu nic ka jsem se pod tím nespalil zatím. Kámoš má zen summer a byl červený jak rajče. Záleží asi hodně na kůži jak je náchylná na slunce.

            Peru normálně na 30 a 400 otáček s ostatníma dresama.

            0 0
            • black.horse  

              No, já to včera večer poprvé na 2hoďky prubnul a fakt pecka, tak trošku jsem objevil ameriku, když jsem celý ty roky přes léto jezdil v relativně silných bajkových dresech:-) ve stínu u lesa jsem skoro měl dojem, že je mi v tom zima…

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Gratuluji k objevu, 1492!

                Mám důvod se domnívat, že mnohé dražší tuzemské dresy používají oproti (i značkové) Číně o dost lepší materiály (a větší spektrum), jen ta kvalita zpracování prostě někdy trochu pokulhává :-(.

                Je to o cenách práce, ale také cenách materiálu. Dá se koupit celkem kvalitní funkční dresovina za 75 Kč/metr, ale i třeba CoolMaxExtreme za 145 Kč – a spousta výrobků mezi. Ve velkém odběru bude, předpokládám, poměr podobný. Nápis CoolMax prodává, tak z něho Číňan (nebo z napodobenin) šije, ale skoro si myslím, že jsou i daleko zajímavější úplety.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak sebelepší matroš může zkazit švadlena, která má třeba zrovna periodu…

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Spíš sem-tam zbytečně experimentují s technologií – třeba to lepení. Uznávám, že není úplně jednoduché najít způsob, jak spojovat mnohdy značně nesourodé materiály v jeden funkční a dlouhodobě fungující celek, k tomu hlídat ekonomiku výroby.

                    A na zkažení bohatě stačí, aby si někdo nevšiml, že seřízení stroje už není úplně ideální, popř. je v návinu pár (bohužel se to týká spíš stovek až tisíc) metrů horší nitě. Na elastickém úpletu se všechno projeví, když ne hned, tak za pár praní a vyjížděk.

                    Ale mohl bych poslat třeba fotku všití vložky do kraťasů Castelli, kvalita „KissAir“ vložky i technologie jejího všití jsou … prapodivné. Made in BIH. Takže se to týká úplně všech.

                    0 0
                    • deekay  

                      Hmm, to by me zajimalo, co ma pak clovek kupovat :)

                      Jinak osobne mi prijde, ze obecne se dneska delaji „horsi nite“.

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Není pravda, dělá se spousta vynikajících nití a ve velkých návinech je cena prašť jako uhoď.

                        Ale dělají se daleko pružnější úplety, spousta kompresního oblečení, občas někdo nepřizpůsobí technologii spojování materiálu míře namáhání švu. A (kvůli času a pracnosti) se obecně fláká ukončování řetízkových švů, spousta věcí se pak párá od konce sešití.

                        0 0
                        • deekay  

                          Tak ja do tehle branze vubec nevidim, jen vim ze cim novejsi vec mam, tim drive a na vice mistech se mi zacne parat.

                          Je fakt, ze sportovni obleceni je hodne namahane, ale treba u Kalase jsem mel rozparane X7 kratasy uz z vyroby (resp nezakonceny, nebo spatne zakonceny sev, jak pises). Reklamace sice problehla hladce, ale tak je to opruz to posilat.

                          Ted premyslim, od koho vezmu dalasi sadu kratasu a jak to tak ctu, jsem v koncich :)

                          0 0
                    • Blunderbuss  

                      Postni prosím fotku té mizerné vložky do kraťasů od Castelli.

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Přidám toho postupně víc.

                        Nejdříve tedy Castelli.

                        Vložku si šička před finálním opracováním přišila rovnostehem, tedy vázaným švem, který nepruží. Pak to přejela tříjehlovým coverlockem s horním i dolním krytím. Jenže kousek od okraje, ze kterého se tak vydroluje pěna. Fakt super. Navíc začátek i konec švu udělala v nejužším místě, vepředu v rozkroku.

                        Jsou to mé nejméně ježdené kraťasy, cca stejně jako níže focené Lapierre, podobná cenová hladina. Praní na 30°C v gelu, sušení na šňůře. Při stejném zacházení vypadají takto, ne-li lépe, neznačkové kraťasy po sedmi letech.

                        Prostě způsob zpracování si s jejich zázračnou vložkou vůbec nevyhovují.

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Lapierre že stejné doby a podobně jeté drží. Ani ty nemají přesah švu ve šťastném místě, ale nevadí. Vložka je všitá spolehlivě a drží.

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            A teď Pells a Kalas, obojí na konci životního cyklu. Obojí šev správně překrytý vzadu uprostřed, obojí všití bez problému, přestože místy ne úplně přesně. Že se místy začínají párat je mnohaletým používáním a desítkami praní.

                            0 0
                        • Blunderbuss  

                          Díky. Zajímavé, že ta pěna leze jen někde.

                          0 0
                        • zarkow  

                          Schválně jsem si prohlédl svoje Velocissimo IV a vložka je všitá stejně. Mám je krátce takže zatím vse drží ale čas ukáže.

                          0 0
                        • Cryzyy  

                          dhb pouziva vlozky od Elastic Interface (stejne jako Kalas) a na dvou nejvysich radach je ted prisivaji takto, docela jsem zvedavej co to vydrzi, zatim je vozim prvnim rokem.

                          Vetsinu kalhot jsem vyrazoval po dvou letech proto, ze nite na okraji vlozky, zacnou pdrit (stridal jsem dvoje kalhoty rok stare a dvoje ten rok nove).

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            Srejně všívá Lawi (fotka zde)

                            a je to úplně bez problému. A mj. také mají překryv švů správně vzadu. Dokonce si myslím, že je to lepší, než všití coverlockem, tedy pokud je ten šev kompatibilní s provedením okraje vložky.

                            U Castelli je problém, mimo drolení samotné mezivrstvy vložky, že tato drť tvoří brusnou pastu a ta devastuje nejen jezdce, ale i tkaninu kalhot v bezprostředním okolí vložky – a to viditelně.

                            [Ještě vyhrabu své historické a nejlepší Santini a podívám se přesně, jak do nich tu jelenici všili. Každopádně držely švy i vložka, dokud se neprošoupal samotný materiál kraťasů.]

                            0 0
                            • Barak  

                              U žádných kratasu Castelli mi nikdy ten molitan nevylezl. Zřejmě jsi měl smůlu a chytl blbe ušitý kus, kdy sev sel pres ten molitan, ktery mel zustat uvnitr.

                              0 0
                            • Cryzyy  

                              v Lawi mam odjeto nejvic sezon i desitek tisic km a to dreni niti po dvou sezónach byla jistota, jinak tem kalhotum napohled nic nebylo, ještě teď je dojíždím jako vrchní na zimních.

                              S tema nitema se musi casem neco stat, ze zacnou drit, ale co se s takovou niti casem stat muze, netusim :)

                              0 0
                              • ˘Ö˘ Krab  

                                To už by musel někdo z textilního ranku. Napadá mě jak změna vlastností samotné nitě, tak i fyzická změna okraje sešívaného materiálu. A k tomu působení tahu na švu, spousta praní, pot …

                                Vzít pod mikroskop, vidělo by se.

                                Předpokládám, že dřou nitě na okraji vložky všité coverlockem s krytím, nikoliv takové cikcak, jako máš na obrázku od DHB. Pak je otázkou, jestli dře některá ze tří (čtyř?) nití od jehel (třeba takováto nebo dře právě to krytí (na to bych skoro sázel). A dře kvůli použitým nitím nebo dře proto, že se časem nitě octly v jiné prostorové pozici, než byly na začátku? Srazily se? Srazila se vložka? Rozplizl se okraj vložky? Vytáhly se nitě? Některé (šicí) se vytáhly a druhé (krycí) se srazily? Jak bylo nastaveno napětí nití při šití? (Protože volnější nitě jsou sice omakem měkčí, ale šev se může rozlézat a je větší riziko zatržení za volnou nit. Sešít k sobě trvanlivě a pružně dvě tak fyzicky rozdílné věci, jako kraťasy a vložku, není úplně snadné. A nikdo při výrobě přesně neví, jak to dopadne za 50 praní, 50 propocení a 5000 km.)

                                Co na to Zelený Raul? A Jan Tleskač?

                                [Co mám zatím vyzkoušeno, tak se krytí dá dělat obyčejnou PES nití (kroucenou, splétanou), za běžných okolností je takové normální, ale na hodně pružných a namáhaných místech má svá ‚ale‘. Nebo chemlonem, ten působí opravdu jemně, ale může se časem prostě prodřít.

                                Nepodařilo se mi na jemném docílit pěkného krytí texturovanou nití, ta se asi hned tak neprodře, ale v některých momentech si nejsem, zvlášť na takto namáhaných místech, jist, co to vlastně po čase udělá. Smyčky působí takovým nepřiléhajícím dojmem a víc nitě utáhnout nedává smysl.]

                                … se to nezdá, ale asi je to věda.

                                0 0
                                • mr.nikdo  

                                  Nemuze ta PES nit zacit zmolkovatet?

                                  Ci pripadne neni tam jeste nejaka povrchova uprava?

                                  Jak treba u tkanicek do polobotek, ktere jsou voskovane – tedy se sedre vosk a zacnou se trepit?

                                  0 0
                                  • babkanakole  

                                    Žmolkovatět niť může, může se dokonce srážet „do umělé hmoty“ – tedy po několika vyprání je z měkké nitě kus ostrého drátu.

                                    U dresu a specificky u kalhot je to divné, protože podle mě je to pak jednoznačně zásadní chyba při výběru nitě. Pověstné tím bývaly levné nitě. Jenže zároveň při zpracování dělají problémy (obvykle se zároveň více trhají, případně pouští chloupky, takže zanášejí šicí stroje víc než je obvyklé). Takže se tam šetřit obvykle nevyplatí, výhledově je to mnohem dražší než použít kvalitnější niť. Znát to občas bývá u laciných triček – pokud je na to někdo citlivý, tak ho obvykle po jednom vyprání škrábe šev za krkem (nejen cedulka, která se v současné době musí odpreparovat snad všude).

                                    Ale také je mi divné, že by k tomu došlo rychle při praní na nízké teploty, což u dresů předpokládám.

                                    Ta texturovaná niť při intenzivnějším nošení a praní prádla (i za studena a v ruce) cca po roce může zhrubnout a začít řezat, a dovedu si představit, že u těch odkazovaných řetízkových se stane v podstatě totéž. To vše za předpokladu, že je to v podobné situaci jako ta vložka u kalhot, ženským tohle dělají s oblibou podprsenky. Opět – není to všude stejně, záleží na tom co daný výrobce konkrétně používá.

                                    0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      Zajimave.

                                      Je fakt, ze mne po nejake dobe dre i par dresu – prava kapsa. Kdyz si dam podvlekaci triko, je to ok.

                                      0 0
                • black.horse  

                  Nj, já měl štos dresů z prehistorické doby, když jsem ještě aktivněji jezdil a v podstatě je dodnes „dojíždím“ a neměl pár let potřebu investovat do oblečení, pokud něco neodešlo nebo se mi nezměnila velikost těla. Takže tohle byla spíše touha udělat si radost a zpříjemnit trénink v aktuálních vedrech, což se povedlo:-)

                  0 0
              • grafik  

                pocit „zimy“ mám taky, ale pro mě je to taky objevení Ameriky. Těším se až budou další limitky dresů, hned beru, ty designy jsou super.

                0 0
              • HonzaRez  

                Ten chomáč chlupů na obličeji je úžasnej…

                0 0
      • zarkow  

        Podívej se na bikeclinic, ti by měli mít v rámci Prahy největší sortiment od Kalaše.

        0 0
    • Cavendish  

      Kalas jde poslední roky s kvalitou hodně dolů.Nové rukavice Kalas

      Celých 20 minut a pak tohle. Jejich dresy ok, ale gatě strašný. Vložka neforemná, furt se někam plete, pohodlí nic moc a brzo se prošoupou. Bunda taky žádná sláva, funkce na úrovni Force. Už jsem přesedlal kompletně na Eleven. Ty jsou úplně jinde…

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Tak tohle se mi stalo taky,jak panske tak damske.

        0 0
      • mirage  

        +10

        0 0
      • blue.sun  

        To jsou ty X8? Tím jsi mě moc nepotěšil, taky jsem si je pořídil. Zatím mají odjeto asi tři hodiny jízdy, a drží. Ale jestli jde Kalas takhle do háje, tak super. Máme u nich objednané týmové oblečení a hlavně kombi na triatlon. To tedy bude zábava.

        0 0
        • Cavendish  

          Jo X8. Měl jsem předchozí model. Ten mě vydržel 2 roky a pak se prodřel skrz dlaň! Ruku jsem si oměřil, vybral podle toho patřičnou velikost a i tak se to prostě rozpáralo. Je tam úplně miniaturní steh provedený ještě miniaturnější nití.

          Poslal jsem to na reklamaci a včera mě to přišlo opravené. Znovu zašité od pohledu jinou a silnější nití.

          Taky od nich máme týmové oblečení a pomalu zvažujeme přechod k Eleven. Jenže máme 20 dospělých a 35 dětí. Takže to bude asi na dlouho…

          0 0
          • blue.sun  

            Aby to nebylo z bláta do louže… Byli jsme u Lawi, pro nevalnou kvalitu šli ke Kalašovi, teď z toho začínám mít taky obavy.

            0 0
      • zarkow  

        Hmm to je teda nepěkné, kór když šijí v Táboře. Od Kalase mám starší vestu, dres Passion X6 a volné kraťasy. Vše ok drží už několik sezón. Teď jsem řešil nové kraťasy, ale Pure mi velikostně nesedly, Passion cenově mimo, a tak jsem skončil u Castelli Velocissimo ve slevě. Zatím spokojenost, trvanlivost se teprve ukáže.

        0 0
      • makimaki  

        Měl jsem Eleven sety (kalhoty a kraťasy) – cenově to bylo příznivé, ale kvalitou mě to nenadchlo, ale třeba postoupili s kvalitou, pak jsem přešel ke Kalašovi, od kterého mám už skoro všechno, celkem spokojenost se střihy, dřív byly ale ceny nižší, hlavně ve výprodeji. Kraťasy se zelenou vložkou jsou tak na 2h max, takže jsem koupil Craft a tam je vložka podstatně lepší. Dresy Kalas dobrý, nezatrhávají se, švy celkem ok.

        0 0
        • mirage  

          s cenou se hodně přiblížili lepším značkam, ale KVALITOU to už moc né. někdy by se měli podívat na recenze na jejich oblečení, až ví co dělají blbě. ted jsem reklamoval jejich kalhoty Passion X7, odlepovali se šle. Tak mě je opravili, ale odepsali toto : Prosím dodržujte doporučená prací doporučení, nedávat do sušičky! Dojde li k opětovnému rozlepení, reklamace se neuzná". Peru to na 30C a otačky minimalní, vím jak se starat o cyklo oblečení, a vubec nevím jak přišli na to že je davam do sušičky, a ani ji nemam. Co k tomu říct, dělají lepené šle místo normalních latkových a pak se jim to odlepuje. A nejsem to jen já, je tu takových dost. Jak to neumí, tak at se do toho neserou.

          0 0
          • milan.v  

            No, vybíral jsem, co koupím jako letní set, nakonec jsem kvůli všem těm negativním recenzím na lepené švy neriskoval a vzal Le Col…

            0 0
      • grafik  

        Po jednom závodě se mi roztrhla rukavice Specialized, dlouhoprsté za cca 1000,– reklamace neuznána – prý jsem je roztrhl pádem (podle mého nebylo ani posláno na posouzení).

        Po několika vyprání se odlepilo reflexní logo Specialized na cyklokraťasech – neuznáno.

        Po několika vyprání se začínají škubat reflexní prvky na cyklokalhotech Ka­las.

        Po několika vyprání se odlepilo logo K (Kalas) na návlecích.

        Po cca stovce vyprání kalhot Kellys, loga a švy drží parádně, stejně tak rukavice, dres.

        Přesto občas kupuji limitky dresů od Kalas, je těžké se neudržet.

        Kalas by měl zapracovat i na střihu kolem krku, stojáček je nějak divně posunutý od krku a stahuje, všechny ostatní dresy co jsem kdy měl tak s nimi problém u krku nebyl.

        Kalhoty italské značky Ale – totální pikačovina, koupil jsem velikost na sebe, ale materiál je tak nepružný, po dvou jízdách vyhozeno. Značení velikosti totálně mimo mísu – jejich XL = běžné M.

        0 0
        • zarkow  

          Ten nesoulad velikostnich tabulek a reality u italských značek mi taky vrtá hlavou, tím si výrobci pod sebou řežou větev. Je to i ve většině negativních recenzích na zahraničních eshopech. Castelli mám XXL přitom míry dle tabulky říkají L. Naopak u Kalase velikostní tabulka na mě sedí, pokud vyhovuje střih.

          0 0
        • raw 4  

          Podívej se na ekoi.. za mě je to dobrý poměr ceny vs. kvalita..jo a neplatej mě:-)

          0 0
      • mr.nikdo  

        Podobne mi dosly kratasy. Po zaslani zasili.

        0 0
    • milan.v  

      KALAS SPORTSWEAR MÁ PO 23 LETECH NOVÉ LOGO

      https://mtbs.cz/…lnky-na-kolo

      0 0
      • Smazaný účet  

        Úplně nevím, proč je to zdvojené, ale v bílé na šedým dresu to vypadá dobře, použitý font se mi nelíbí, S nemá zmenšenou horní část, pak působí jako obrácené hlavou dolů…

        0 0
        • blue  

          ono to není zdvojený, jen to bohužel tak působí, takovej optickej klam… když se na to podíváš trošku líp a budeš se trochu snažit, tak tam jen to jedno K najdeš, jen je ta konstrukce písmene trochu nešťastná

          0 0
    • jkcz  

      Kofeinovo-samponove oblecky v prodeji

      https://www.kalas.cz/…te-stripes-m?…

      0 0
      • MavasH  

        hmmm, a dokonce MVDP jako modelína :)

        0 0
        • Pikaču  

          Já furt nechápu ( když už je Kalas spíš dražší a exkluzivní oproti ostatním českým značkám) že stále amatérský zakončuje ten zip u krku. Že neumí do krytu nebo jak se tomu říká.

          Strašně to skrti u krku.

          Jinak mají nové barevné dresy.

          0 0
          • plzakj  

            A taha za fousy

            0 0
          • Lord_de_Wolf  

            až ke krku = víc aero… :)

            0 0
          • deekay  

            Vidis, to mi vubec nedoslo, ze nemaji „zip-garage“ :( Planuju si u nich udelat nejake custom veci, ale tohle by me asi stvalo, zvlast kdyz jsem vousata prisera .)

            EDIT: ted koukam do custom katalogu a nektere vesty a kombinezy to maji…pak nechapu, proc to u dresu chybi.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já zas nechápu, proč bych měl dělat reklamu Alpecinu a ještě za to nehorázně zaplatit.

            0 0
            • milan.v  

              Můžeš si koupit dres Centra Hájek, půlka jde na dobrou věc…

              https://www.kalas.cz/centrum-hajek

              0 0
            • deekay  

              Tak to je stejne, jako si kupujou lidi dresy oblibenych fotbalovych, nebo hokejovych atd klubu ne? .) Ja bych v tom teda nejezdil, ale kazdeho vec.

              0 0
            • mirage  

              Kdysi delali fakt pekne dresy. Ted tam zacinaji davat same reklamy a jine picoviny, nechapu to.

              0 0
              • jkcz  

                Nesouhlasim, treba lonska serie Passion X9 je pomerne decentni. To, ze prodavaji i tymove dresy nebo dresy pro sestidenni nema s produkci pro plebs nic spolecneho. Chapu to jen jako „nadstavbu“ eshopoveho prodeje pro ty, kteri jsou ochotni v tech reklamnich nesmyslech jezdit.

                0 0
                • milan.v  

                  Přesně tak, minulý rok byl designově povedený a ti si myslím, že nějaký nesmysl na sebe jen tak nedám…

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Tomu se říká marketing. Plebs zaplatí dresy týmům zdarma. A sponzorům vozí plebs reklamu zdarma. A všichni jsou spokojení, jak to pěkně šlape.

              0 0
    • black.horse  

      Když se tady řeší módní policie… prosím, máte někdo zkušenost s touhle bundou?

      https://www.kalas.cz/…ion-x9-cerna?…

      Celkem mi zaujala a říkal jsem si, že bych si udělal po pár letech radost novou zimní výbavou…

      0 0
      • milan.v  

        Někde jsem tu o ní už něco četl, někdo se trochu podělil o své zkušenosti, kde to bylo, netuším.

        0 0
      • SkejT  

        jezdím v ní celou zimu, předražený nasákavý pytel, vůbec to neodvádí vlhkost

        0 0
        • Nutribird  

          Taky jsem nebyl odvázaný ze zimních čapáků nejvyšší řady, srovnatelné s Lídlem. Castelli jsou úplně někde jinde a ve slevě pomalu levnější.

          0 0
          • deekay  

            Oproti tomu ja mam capaky Pure a s temi jsem, az na neprilis odolne zipu u kotniku, vcelku spokojen.

            0 0
          • black.horse  

            Díky oběma za slova „chvály“ a úsporu financí ;-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Mám X9 a Pure, znovu bych si je nekoupil. Zip u kotníků je jedna velká tragédie a X9 po roce (na to, že jsou ježděný jen v zimě) už nesou známky používání, příští rok pro ně bude asi poslední. To mi teda o parník levnější Pells vydržely mnohem déle.

            Přijde ni to podobně, předraženej Lidl :)

            0 0
            • mirage  

              no hold mají se co učit od lepších značek. A jak mají napsáno u těch Pure, že jsou dělané na teploty kolem 10C, tak to bych vnich dnes zmrznul. Pak mají Passion X9 za 4000,– a prodyšnost 2400, což je vlastně žádná :-)))

              0 0
              • žvejk  

                No že jsou na 10°C podle mě sedí. (řek bych tak 7–14 jak kdo samozřejmě) Nevim kde jsi, ale v čr dnes rozhodně 10 nebylo… Ono je taky rozdíl 10 v listopadu a v lednu…

                0 0
              • Smazaný účet  

                4000 stojej X9 s vložkou, což mi u zimních přide nesmysl, Kupoval jsem je tuším za 2600 (verze bez vložky), ale i tak bych si je znova nekoupil. S prodyškostí u kalhot až takovej problém nemám (membrána je jen vepředu). Pure nejsou zimní a do větru (nemají žádnou membránu) a na janí ježdění jsou ok až na ty zipy, ale už jsem vyřešil švadlenou vedle v baráku.

                0 0
              • Cryzyy  

                Jejich nejteplejší zimní kalhoty, jsou návleky a kratasy RAINMEM :) aspoň co jsem zkoušel, škoda, že po změně loga se jejich cena zase zvedla a rozumnou alternativu od jineho vyrobce jsem zatím nenašel, vozím je od 8 do 2 °C (dojezd v –2, nebo naopak odjezd, když se potom otepluje se taky dá).

                0 0
                • Nutribird  

                  Tak kolem 10 stupňů a výš jsou v pohodě ty Lidl. Pod 10 až k –10 jsou ty Castelli super. Mají neprofuk od pasu pod kolena. Šle jsou pružné a vykonání potřeby bez potíží. Měl jsem od Kalaše ty do nejnižší teploty a rozdíl obrovský, cena srovnatelná. Kalaš krabice, Castelli sáček, raději levnější v horším balení a kvalitní.

                  0 0
                  • Barak  

                    Nejde mi do hlavy, jak to někdo může za ty peníze od Kalase kupovat. Ačkoliv jejich design dresů se mi poslední roky líbí.

                    0 0
                    • plzakj  

                      Clovek ceka, ze to za ty prachy bude stat. Ja takhle koupil ty kalhoty X7 (ty docela jdou) a membranovou bundu (ta nefungovala)

                      Ja spis nechapu, jak to muze bejt tak drahy a nefungovat.

                      0 0
                      • Barak  

                        Možná někteří nemají srovnání, tak si myslí, že to té ceně odpovídá.

                        0 0
                        • plzakj  

                          Jj, to jsem nemel.

                          Jeste, ze jsem pak objevil zlaty fond bike-fora :-)

                          0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jakej model od Castelli s Kalašem srovnáváš?

                    0 0
                  • mirage  

                    kolem 10 stupnu nemusím kupovat kalhoty od Kalase, to mi budou stačit jejich návleky. Oni tam vubec delají pičoviny, meli parádní větrovky, přestali je dělat, místo toho mají dělají bundy Pure, který ***** to tam vymíšlí. Až si ji zkusí zbalit do ruličky a dát do letního dresu. Ano vleze tam, ale je to jak by sis tam narval celou roli hajzl papíru. Hlavně že mají dvě barvy pláštěnek, chujopleti.

                    0 0
        • RUSH  

          Tak do marketingu postaveném na MVDP ( a novém logu) dali všechno a na vývoj už jim holt tolik nezbylo .-)

          Ale vážně, přijde mi, že materiály, které používali dříve byly lepší (hlavně prodyšnost) a správně se už tolik nehonili za nepromokavostí. Používali materiály jako třeba WindTex, který celkem fungoval a ty bundy byly dobré (měl jsem jí). Snažit se vyrobit bundu na sportovní cyklistiku, která bude výborně prodyšná, neprofoukne a ještě bude nepromokavá je blbost. Ještě navíc, když vstupují na globální trh a proti nim stojí třeba Castelli, kteří mají možnost používat Windstoper a Goretex. I když ani tyhle materiály nejsou žádná extra bomba, pořád je to to nejlepší, co je v dané chvíli k dispozici. A pokud toho Castelli chrlí kvanta, pak to lze při troše šikovnosti koupit za podobnou cenu co má Kalaš.

          0 0
          • žvejk  

            Myslím, že Kalas to má spíš postavene na teamovem oblečení, kde toho mají na výběr mnohem vic, jak v materiálech tak v množství různých dresu, bund, kalhot…něco je samozřejmě stejně jak netymový hadry.. Ale postupně a opatrně jdou i do standartní produkce, třeba to ještě vychytají.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já ti nevím, ale zipy (naprostá blbost) nejsou schopný vychytat už hodně dlouho

              0 0
              • Cryzyy  

                Protože to řešit nepotřebují, dodávají oblečení závodníkům, stačí, když to přežije sezónu.

                0 0
                • Barak  

                  Myslíš, že počet závodníků, kteří neřeší cenu a životnost oblečení je tolik, aby je to uživilo? Dost pochybuju.

                  0 0
                  • milan.v  

                    No, vzhledem k tomu, kolik stovek lidí v té továrně v Táboře pracuje, také pochybuji, že vyžijí jen z týmového dresu pro pár týmů…

                    Vždyť oni jsou v globálním měřítku takové nic, že od nich má dresy pár týmů mimo ČR a tady jsme tak malý trh, že stačí dvě, tři lepší firmy a rozsekají to tu na nudle bez rozumného prostoru pro další…

                    0 0
                    • mikub  

                      Předpokládám, že tady se mluví o lokálních hobby teamech, kde jsou podle mého jedním z největších výrobců v ČR.

                      0 0
                      • milan.v  

                        Ano, to říkáš správně, jsou jedním z největších, viz. můj příspěvek, na co reaguješ – LAWI/Kalas/Sykora,…

                        LAWI už je u hobby závodníků převálcovalo, můžeš se buď kolem sebe porozhlédnout na závodech nebo prohlédnout fotky z různých větších akcí…

                        0 0
                    • žvejk  

                      Jo to určitě… Jako tým si u Kalase necháváme šít dresy, myslím, že o zakázky nouzi nemají.

                      Dodací lhůta je vždy tak 8–10 týdnů. A ceny mají z českých firem nejvyšší…

                      2–3 lepší firmy? tak kde jsou? Už by tady mohly dávno působit,

                      Právě v těch týmových Hadrech podle mě zas asi tak malý trh nejsme.

                      K tem zipům, nikdy mi od kalase snad žádný zip neodešel, krátké dresy jsem používal 3 roky a jeden dlouhý ve kterém i běhám už mám 5 let, až teď se mi ulomilo potko na jezdci, ale zip funguje v poho dál.

                      Vyloženě na hovno, jsou ty jejich nejlepší letní kraťasy, za půl sezony vagajdané jak kdybych v nich jezdil 4 roky…

                      0 0
                      • Cryzyy  

                        Naposledy jsem vozil dvoje označené jako „CYC T-Sport ARCO-PRO 20“, u jedněch po půl roce rozlepené kšandy, u druhých drží, už je používám jenom jako třetí zálohu, když je tma, nebo si myslím, že nikoho nepotkám. Až na ty kšandy jsou v dobrém stavu, nějaké vytahání manžet tam je, ale už jsem zažil i horší, nebýt toho rozlepování, tak za 1800,– asi dobrý

                        0 0
                      • milan.v  

                        No, nepochopil jsi to úplně dobře – Kalas(š)/LAWI/Sy­kora už tu jsou a patří do té skupiny hlavních hráčů na trhu, firem, které si ten trh rozdělily, ostatní jen paběrkují…

                        Nepíšu o lepších než Kalaš, píšu o tom, že ty (lepší) firmy tu už jsou a větší prostor pro ostatní prakticky není. Nebo chceš snad mezi ně počítat Eleveny, Sweepy a podobné s omezenou nabídkou, kvalitou materiálů, atd.?!? To asi ne…

                        Co vidím, tak tady je královská dvojka LAWI a Kalaš, pak mezera, Sykora a až pak teprve další…

                        Navíc nikde nepadlo, že by těch 600 nebo 700 zaměstnanců neuživili, právě naopak, protože právě nejsou živí jen z těch pár stovek závodníků, kteří si zrovna u nich nechají udělat sadu dresů na další dvě sezóny… A to ještě za lepší ceny, než jsou standardní tržní, tedy s nižšími maržemi, než prodávají běžným spotřebitelům…

                        Už jsem tu o tom psal, co se týče expanze, mohli by se učit od Velitsů, ti s Isadore udělali opravdu obrovský kus práce a to velmi kvalitní a vkusné oblečení, které se během krátké chvíle dostalo na špičku. Vozí je celý svět a neustále jim musí růst prodeje dle toho, co vidím ten humbuk kolem nich…

                        0 0
                        • deekay  

                          Precijen, v porovnani s Lawi na me Kalas pusobi profesionalneji. Lawi a Sykora na me pusobi naopak zase podobne. Nabidkou, designy, materialy.

                          Co se tyka Isadore, jaky humbuk kolem nich je? Ja na nektere jejich kousky koukal v Radotine a ze by me to za ty prachy nadchlo, to vubec ne. Je to dle me spis takove lifestyle obleceni na kolo, nez sportovni. Na kafe bych v tom i jel, na celodenni svih no nevim, dle me zbytecne designove prvky, ktere zhorsuji pohodli atd. Ale to je vec nazoru. Svou klientelu si to najde. Zatim jsem v tom videl snad jednoho-dva lidi. Na jednu stranu je to dobre, clovek ma pak exkluzivni vec, nadruhou stranu otazka, jak je to pak s tema prodejema. To uz vic lidi vidim v Cafe Du Cycliste, coz je cenove obdobne.

                          0 0
                          • milan.v  

                            V podstatě s tím Isadore mohu navázat na tebe, u nás se zatím moc nejezdí, tedy občas někoho na silnici např. v tričku potkám, každopádně jinde to je jiná káva…

                            Vnímám, že spousty lidí, co se pohybují po sociálních sítích a vozí ty velké značky, co jim dotváří image, např. Rapha nebo Assos, tak mají už i něco od Isadore, pokud na ně rovnou nepřešli.

                            Neříkám, že to jsou masy cyklistů jako např. u Castelli, tam oni ale ani necílí, našli si svůj segment na trhu, už jsou zapsaní jako výrobce cyklistického oblečení pro dotváření image nositele, značka se šíří dál a to pak zajišťuje další nabalující prodeje.

                            Je to určitě kombinace několika různých faktorů, ale nikdo jim nemůže upřít jedinečnost v používání různých kombinací materiálů, šířkou a hloubkou sortimentu, design je prostě „jiný“, pro někoho výstřední a trefili tu správnou dobu na to vyjít s něčím podobným. Když se to všechno sečte, nemohou, resp. nebudou levní a tak se to bude hůře prodávat v zemích s nižší kupní sílou obyvatelstva a naopak.

                            0 0
                            • milan.v  

                              … šíří a hloubkou sortimentu …

                              0 0
                            • deekay  

                              No, ja bych to prave vubec k Rapha nebo Assos neprirovnal. Spis to Cafe Du Cycliste.

                              Assos jsou dle me veci zamerene spis na funkci, design u dost veci nemaji taky kdovijaky.

                              Rapha je uz takovy mainstream, ze od nich nejake veci mam i ja (A to ne proto, ze je to Rapha, ale proto, ze se mi konkretni vec libila/sedela).

                              Tudiz mi prijde, jak pises o socialnich sitich, ze pokud nekdo kvuli image z Assos, mozna i z Raphy prechazi na Isadore, tak je to pozer, co nevi, co chce. Tudiz o nejakem image nositele nemuze byt rec, mozna o pozlatku, nebo jak se trefne rika – FOTM (Flavour Of The Month).

                              Oproti tomu chapu, kdyz ma nekdo titanovou masinku na nedelni kaficka a v satniku odvaznejsi modely od Cafe Du Cycliste, ze ho Isadore oslovi. Ano, ma to rozhodne nezamenitelny styl.

                              0 0
                              • milan.v  

                                Zase nechci, abychom se dostali od Kalaše příliš daleko, přece jen je to vlákno k jejich výrobkům…

                                Např. tebou zmíněné Café du Cycliste je už ale dnes oproti Isadore malá značka s omezeným počtem majitelů, Isadore na trhu opravdu znatelně a rychle roste.

                                Samozřejmě o tom, zda-li je někdo pozér s takovým a makovým oblečením bychom se mohli bavit hodně dlouho, můžeme založit vlastní vlákno… :o)

                                0 0
                                • milan.v  

                                  … Samozřejmě o tom, zda-li je někdo pozér s takovým a makovým oblečením, bychom se mohli bavit hodně dlouho, můžeme založit vlastní vlákno…

                                  0 0
                                  • Pikaču  

                                    Pozor. Ještě bych rozdělil mladý pozér a starší pozér. :)

                                    Mně jako mladšího pozéra isadore nezaujal v porovnání s Rapha, Biehler.

                                    0 0
                                    • JMT  

                                      Ty jo tak to už jsem asi starej, nebo málo pozér…ale ten Biehler mi přijde tak na úrovni Kalase (tzn bída)

                                      0 0
                        • Cryzyy  

                          Můžu se zeptat jak jsi došel k těm 600 –700 zaměstnancům ? Já to odhadoval na daleko menší počet, už jenom podle velikosti budovy, otevřel jsem si veřejně dostupné údaje a tam píšou 218 zaměstnanců.

                          0 0
                          • Barak  

                            Taky mě to překvapilo, 700 lidí, to už je pořádná fabrika.

                            0 0
                          • milan.v  

                            Říkala mi to jedna z těch paní prodavaček v podnikové prodejně v budově, samotného mě to překvapilo, když to zmínila…

                            Jediné, co jsem si nebyl jistý, jestli to bylo 600 nebo 700, přece jen mi to říkala už v létě 2018…

                            0 0
    • JerryRed  

      Sice to je primárně o trikách ale máte někdo nějakou zkušenost s těmito kraťasy ? Docela se mi dost zamlouvají

      Kalas Pure

      0 0
      • milan.v  

        Já je mám doma v prodloužené verzi jako 3/4ťáky do přechodového počasí, kdy se mi nechce vozit klasické kalhoty a návleky.

        Co chceš slyšet, co tě zajímá? Pravda je taková, že jsem si od nich sliboval o dost více, než je realita, takže mi doma leží v šuplíku a nejezdím je…

        Udělané jsou pěkně, kvalita není špatná, ale také nepatří mezi nejlevnější, tzn. kvalita by měla jít ruku v ruce s cenou.

        Ta vložka má být na delší dobu ježdění, je tlustší, ale zmáčkne se takovým zvláštním způsobem, že po delší době působí velmi tence a patří mezi nejhorší, které jsem zatím měl, a to mám s čím srovnávat.

        0 0
        • JerryRed  

          Tak si mi v podstatě odpověděl, zajímala mě vložka sakra, ale díky :)

          0 0
          • deekay  

            Pouzivam je a jsou mi pohodlnejsi nez drazsi Passion X7 a to prave kvuli vlozce.

            Passion X7 pouzivaji od Elastic Interface vlozku Endurance https://www.elasticinterface.com/…tomic-2-men/

            Pure pak vlozku Liege HP https://www.elasticinterface.com/…iege-hp-men/

            Z rozkresu na odkazu jasne vidis rozdil. Liege HP je jedna z nejtensich vlozek se svymi 12mm tloustky a navic kombinace 80+120kg/m3 peny znamena, ze se vice zmackne nez 14mm u Endurance ktera je z ciste 120kg/m3 peny. Proto se i milanovi zda ta vlozka u Pure kratasu, ze je sice vysoka ale zmackne se – ma mekci penu a je delana zvejne primarne pro lehci jezdce.

            Osobne i na dlouhe svihy preferuji slabsi vlozku, dodava cloveku lepsi stabilitu v sedle a nepripadam si jako na gauci. A to pouzivam Bontrage Montrose Elite sedlo, ktere ma fakt tenke a hodne tvrde polstrovani. Je to o tom, jak ti sedi sedlo a jeho nastaveni + jak dobre mas nastaveny posed.

            0 0
            • JerryRed  

              Zajímavé odkazy díky :) asi je zkusím, mám 68kg a zkušenost jen se Silvini = celkově hrůza a asi i moc silná vložka pro mě, před tím sem měl nějaké Sprotful ale pocity si už nepamatuju a někdy před 20 lety :) nějaké Adidas a tam si pamatuju tu vložku hodně slabou. Co třeba nějaké Atex ? moc sem tady na tuto značku názorů nenašel

              0 0
              • deekay  

                Tak to vazis ± jako ja. Problem s tou vlozkou rozhodne nemam. Ono taky zalezi, jak kdo ma agresivni posed a v jakych intenzitach jede. Pokud nekdo jezdi vse v Z1, Z2, porad v sedle plus ma vzprimenejsi posed, tak ma vyrazne vic hmotnosti na sedacich kostech. To same, pokud je nekdo malo ohebny v kyclich a tim padem ma panev skoro kolmo k zemi a opet jde veskera hmotnost primo na sedaci kosti. Pokud k tomu ma jeste sedlo, ktere nekopiruje idealne tvar jeho pozadi pri danem posedu, pak ano, slaba vlozka muze byt neprijemna.

                0 0
                • JerryRed  

                  Přesně takhle sem o tom přemýšlel, díky

                  0 0
                • milan.v  

                  Jenom doplním, že mě se netýká ani jedno z tebou uvedeného a vložky od nich mám u několika dalších značek kraťasů… :o)

                  Možná jen k váze, mám 83–84kg na 193cm výšky, někdo by mě mohl hodnotit jako těžkého…

                  0 0
                  • deekay  

                    Ja to nemyslel jako utok na tebe, ale jako obecny fakt. E.I.T proto dela vlozek spoustu, aby si kazdy nasel co mu sedi. Ono taky ne kazda vlozka je kompatibilni s kazdym sedlem. A to, ze tezsi clovek promackne zmackne vlozku o stejne hustote vice, nez lehci clovek je snad jasne :) Furt vazis o 20 procent vice.

                    Nicmene zaver je ten, ze bych nehodnotil tu vlozku primarne jako spatnou, ale proste neni pro tebe vhodna. Stejne tak ja mam problem s vlozkou Endurance, kterou dava i Rapha a kvuli tomu treba nemuzu mit od nich kratasy :) Spouste dalsich lidi zase sedi.

                    0 0
              • žvejk  

                Kalas ma teď nějaké slevy, ta kraťasy tam pořídila za 1290,– to už celkem jde…

                0 0
      • Blunderbuss  

        Ahoj. Mám přesně tyto kalhoty Kalas Pure doma. Souhlasím s Milanem.v. Zpracování je OK, jsou méně kompresní, než bych si přál, ale někomu to může vyhovovat. Vložka není žádná hitparáda, přesně jak popisuje milan.v. Používám je jen na trenažeru na 1–1,5 hod. Na delší švih na silnici bych si je nevzal.

        0 0
    • jkcz  

      Několikrát tu byly zmiňovány problémy se zipy. Tak si dovolím k tomu taky něco poslat. Když se mi ulomilo táhlo jezdce zipu na dresu, tak jsem si říkal, že je to asi rukama. Ale když už byla ta táhla čtyři… ? Zřejmě nějaká vadná série zipů od dodavatele, protože jinak to snad není možné. Na jarních a zimních bundách, kde jsou zipy masivnější, to drží ok.

      0 0
      • jkcz  

        a ještě obrázek

        0 0
        • mirage  

          Jo, to je uplne normalni, taky uz mam na tech jezdcich ulomene ty tahla. A kdyz to neodejde, tak jak se dole zasunuje ten zip do jezdce, tak se ta prava strana uplne dole vydre a je to vriti. Tak ci tak, musi se menit cely zip, ale za ty prachy, no nekup to 

          0 0
          • jkcz  

            No v dnesni dobe je to bohuzel asi normalni. Ale nebylo tomu driv tak. Z piety schovavam stare hadry, toto je Kalas cca 1995, dres, zimni bunda, capaky. Zipy jak vino. A to dostaval ten matros dobre kapky, protoze jsem nemel nekolik sad jako dnes.

            0 0
            • Nutribird  

              Však to sekají jako všichni za levno v Číně. Dělají třeba jen spešl věci.

              0 0
              • milan.v  

                Kalaš se přece šije kompletně v Táboře…

                0 0
                • Nutribird  

                  Tak tvrdit se dá cokoli. Důležité je věřit.

                  0 0
                  • Barak  

                    Já myslim, že je celkem jedno, kde se to šije. Důležité je, jaké materiály vč. zipů se firma rozhodne použít. S levným a nekvalitním zipem neuděláš nic, ani když ho přišije královský krejčí.

                    0 0
            • marttoni  

              No nevím, mám z přibližně stejné doby set dres a zimní budnu (krátké kalhoty jsou po smrti) a všechny zipy K.O. Jelikož ta zimní bunda je pořád dost dobrá, tak jsem si alespoň přední zip nechal vyměnit a na zadní kapsy se vykašlal.

              0 0
          • grafik  

            Jen pro info, v loňském roce se objevila v ČR várka vadných dílů z číny pro firmy, které se zabývají oděvním průmyslem, respektive „šitím“. Nebudu specifikovat detaily, ale reklamací loni a letos bylo a je docela dost …

            0 0
    • rakcipmup  

      Hmm… ty nové kousky SHARK Z mají naceněné docela ambiciozně…:O)

      0 0
      • tomsam  

        Já kalaše léta vozil, ale to co se s tím děje teď…Hm…

        Design je individuální, ale do špatných podmínek navrhovat černý dres je perfektní výbava pro sebevrahy.

        Zboží bohužel stejné jako před 8mi lety, nebo „novinky“ za ceny jako Casteli s cílem dohnat Assos :-), ale ty na rozdíl od nich můžeš aspoň někde zkusit a kvalita šití a materiálů je jinde.

        Třeba nemožnost se na to před koupí pořádně podívat je způsob jak zvýšit tržbu, protože co jsem za ty prachy zatím viděl mi za koupi nestálo.

        0 0
      • jkcz  

        Cena jak za Gabbu od Castelli :) Tak to si opravdu troufají. Černá do špatného počasí zjevně frčí :)

        0 0
        • jkcz  

          Ještě jsem chtěl tedy napsat na jejich obranu, že někdy barva může být technologický problém. Obvzlášť pokud je ten matroš nový, od nějakého začínajícího dodavatele, který ho zatím ve verzi 1.0 neumí probarvit.

          0 0
        • nomecz  

          ta cena je výsměch pokud je kvalita stejná jako doposud, pokud je výrazně lepší tak jsou jenom přestřelené :-)

          za cenu jejich dresu jsem předevčírem objednával zimní bundu a kalhoty od Sportfulu a ještě mi zbylo na dres od Castelli …

          0 0
          • milan.v  

            No právě, začínají se pasovat do zajímavé role… :o/

            0 0
          • Aussig  

            Prosimtě, nakupuješ Sportful přímo od výrobce nebo někde jinde?

            0 0
            • nomecz  

              Ano samozřejmě jsem nenakupoval přímo od výrobce za list price ale na wiggle ve slevě.

              Pointa je taková, že i top značky seženeš za mnohem lepší peníze a s nesrovnatelnou kvalitu, a celkem bez problémů.

              Kalaš sice sem tam slevy má ale pouze ne totální zbytky nebo x let staré ležáky … o současné kvalitě bylo už napsáno dost. Docela mě to mrzí protože pár jejich starších věcí stále vozím a furt drží

              0 0
              • milan.v  

                Už jsem sem dával tento příměr s hodinkovým PRIMem v případě RB, přijde mi to prakticky stejné…

                Nechci zde rozpoutávat zbytečnou řevnivost, ale znám velmi detailně příběh toho PRIMu, který se postupně přetransformoval na značku renovující staré modely, např. Sporty, vše dělali na původních, starých přístrojích, spousty chyb, neustále se opakujících… I tak ale vždy vyjeli s novou limitovanou edicí za ranec, neadekvátní kvalitě, člověk by si za to koupil bez problémů hodinky od renomované konkurenční značky a krásně udělané. I tak se ta limitovaná edice velmi rychle rozprodala mezi fanoušky značky, často vlastenecky zaměřenými a tak se vlastně nikam neposouvají. Je to určitý zabržděný amatérismus na druhou… Byl jsem tím fanouškem…

                Jak už tu padlo, za stejné peníze si koupím ověřenou kvalitu v podobě renomovaných výrobců, kteří mají dlouhodobě ověřené materiály, umí s nimi pracovat. Trh s materiály jde strašně rychle kupředu, ten vývoj je až neskutečný a dělat ze čtyř, pěti let starého materiálu je už dnes vlastně nejen přešlapování na místě, je to krok zpátky…

                A to nemluvím o situaci, kdy natrefím na zajímavou slevu, event. jako stálý zákazník ji mám, tak potom mohu nakupovat výrazně levněji a Kalaš je tak úplně odlišná cenová relace, která pak ztrácí smysl… Nekoupí to člověk, pokud není tím, výše zmíněným fanouškem, chybí tam totiž přidaná hodnota…

                0 0
                • nomecz  

                  já ten fanoušek byl… ale pohár trpělivosti přetekl když se mi nové čapáky skoro za 3ku začali po 2 jízdách párat a zipy u noh vydržely měsíc …

                  0 0
          • žvejk  

            To je zase srovnání…nemůžeš přece srovnávat s něčím co se někde objeví v super akci, po pár kusech, protože potřebují vypráskat z eshopu pár kousků, než jim příjdou ty samé v designu na další sezonu… (takhle to v německu a dalších zemích často je) ale jde o pár kousků pro ty co zrovna natrefí… Teď neobhajuji kvalitu/nekvalitu Kalase.

            Ale co tady někteří doslova propagují, je trochu přehnané myslím. Alespoň nesrovnávejte hrušky s jabkama..

            0 0
            • tomsam  

              Srovnáváme jablka s jablkama. Dres je dres.

              Výhoda velkých značek je jasná:

              1. můžu si na to šáhnout než to koupím,
              2. už než to koupím vím že kupuju minimálně dobře ušitý výrobek
              3. cena je minimálně totožná i bez extrémních slev.

              Čili bohužel Kalaši. Jediné co udělal proti kopírujícím číňanům je, že natiskl jiné logo.

              0 0
            • Barak  

              Nemyslím, že se jedná o pár kousků, na které náhodou natrefíš. Jsou e-shopy, kde máš v podstatě pořád lepší ceny, než jsou katalogové. Nejde tedy o srovnávání hrušek s jablkama. Tohle přirovnání bych použil jedině ohledně kvality a to v neprospěch Kalaše.

              0 0
              • Nutribird  

                Přesně, pokud se nakupuje plánovaně a s rozvahou, seženeš co potřebuješ za solidní peníze.

                0 0
      • Cryzyy  

        U dresu mají „Inovativní elastická tkanina Shark s vysoce odolným vodoodpudivým zátěrem.“ a u kalhot „Třívrstvá konstrukce látky Shark zajistí dokonalou voděodolnost.“ má někdo tušení co to může být za materiál ?

        0 0
      • grafik  

        Mám z toho pocit, že je cena schválně nastavená aby bylo s čím v Praze kolem Vltavy machrovat. Jinými slovy, je potřeba přijet na hnojáky a mít na ruce Apple watch : )

        0 0
        • gemini  

          Tak na toto bych řekl, že jsou vhodnější jiný značky…:-)

          0 0
      • RUSH  

        Pokud se o to člověk jen trochu zajímá, tak obdobné bundy/dresy Castelli a Sportful se dají sehnat cca za polovic.

        Např. Castelli Gabba 2,5–3 tis. Kč. Je to osvědčená kvalita, provedení, osvědčený materiál Windstoper.

        Nechápu, jak by si dres Shark-Z mohl člověk, který se trochu vyzná, za tuto cenu koupit. Co je to za materál, otestoval to někdy někdo nezávislý? Možná je to voděodolný neprofuk, ale jak to dýchá?

        Pro zajímavost – včera jsem kupoval Sportful Fiandre Cabrio za cc. 2200 Kč. Na Wigle.

        0 0
      • milan.v  

        Kolekce SHARK https://www.kalas.cz/shark

        Designově to je parádní, ale ty ceny, jak už tu padlo… :o/

        Jako šest tisíc za dres s dlouhým rukávem a úpravou proti vodě, když za nižší cenu můžu mít špičkovou bundu od předních výrobců…

        0 0
        • Pikaču  

          Ostatni vytobci uvádí ze DWR uprava vydrží 30 praní. Jak to ma Kalas netuším.

          0 0
        • jkcz  

          No jo no, teplé rukavice a holá kolena.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Mam rad ceske vyrobky, rad podporim nase firmy s vyrobou v CR, ale ty ceny uz jsou hukot. Chystam se obmenit sve letni hadry a zacinam uvazovat nad tim, ze po letech zlusim jineho vyrobce. Jak tady ctu – Casteli je vic nez dustojna znacka a kvalita …

      0 0
      • milan.v  

        S Castelli chybu neuděláš, hlavně za nimi stojí vývoj a inovace, nic nezkouší, nic běžného jim neodchází (lepené švy např.) a při dobrých akcích koupíš i výhodně…

        0 0
    • well  

      Já mám od Kalaše rád ty jejich superlight dresy. Kvalita slušná a cena taky (když se natrefí na slevu). Taky čepky pod helmu mají luxusní, kam se hrabe Assos, to se nedá srovnat :-).

      0 0
    • jkcz  

      Nová kolekce MotionZ

      https://www.kalas.cz/motion-z

      0 0
      • Aussig  

        Design se mi libí, jinak je to dres Elite co dělají snad 4. rok furt stejně. Možná prodloužený rukáv…

        0 0
        • Kubajsu  

          Za prodloužený rukávy bych vraždil. Jak má pak člověk nosit normální trička a nevypadat jak postiženej?

          0 0
          • žvejk  

            No vidíš a mě je zase všechno krátké a za dlouhé rukávy jsem vždy rád ;-)

            0 0
      • milan.v  

        Tak to je velmi povedený design, jednoduchý a přitom parádní kombince, kde si lze vybrat.

        0 0
      • mirage  

        To jejich nove logo pres pul dres, to se mi ani trochu nelibi, vylozene hnusne.

        0 0
      • makimaki  

        Dresy vypadají docela dobře, povedený. O trošku dražší než bych očekával, ale taková je doba.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No paradoxne patri k tomu nejlevnejsimu :-D

          0 0
          • jkcz  

            Přesně tak. Překvapilo mě, že neosolili cenu, jak u těch jejich žraloků.

            0 0
            • tomsam  

              Tak strih i material jako pred 7dmi lety. Takhle uz to delaj cinani za 1/2. Bohuzel.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Co chceš vymýšlet za střihy? Nebo před sedmi lety byly jiné postavy?

                0 0
                • tomsam  

                  Ze by ruzne panely s novymi materialy? Chjo.

                  0 0
                • abc  

                  Tak pozor vývoj střihů je markantní a v segmentu sportovních oděvů zvlášť (nejde jen o postavu jako takovou). O materiálech ani nemluvím.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já dělal ve venkovské výrobně dresů a tam se střihy měnily podle toho, jak si kdo stěžoval :)

                    0 0
                    • gemini  

                      …kdo má potřebu toto řešit, jsou tu pro něj jiné značky. Můj názor je, že toto je řada dresů pro hobíky, kteří řeší maximálně to, jestli mají dost velkou kapsu na mobil a peněženku, aby měli čím zaplatit pivko po vejletě:-)

                      0 0
                      • abc  

                        Jasně, ale jen reaguji na připomínku ohledně nějakého vývoje střihů.

                        0 0
            • Smazaný účet  

              Ja vzdy u nich kupoval ty nejlevnejsi dresy, tzn. kolem tech 1700kc za kratky rukav.

              A vzdy sem se v nich citil skvele, lehke a prodysne. A vydrzi pres 3 roky a to kazdy dres peru nejmene 2× tydne v prumeru, v lete i 4× tydne. Pouzivam normalni praci prasek, zadne super vychytavky na funkcni textil …

              0 0
              • Smazaný účet  

                Souhlas u me taky spokojenost.

                0 0
              • gemini  

                Taky souhlas – u poslední generace titanu mi přišla kvalita švů zejména u vložky vyšší než u 1. verze řady passion, kterou jsem taktéž vozil. U titan verze mi trošku vadila přeplácaná grafika, takže verze motion je pro mě příjemný překvapení v tom, že je oblečení z nižších pater v tomto decentnějším provedení…

                0 0
    • milan.v  

      Z nového čísla 53 × 11 – chválihodný počin z táborského Kalaše, kde pár dnů šili roušky…

      To, jak je na světovém „odborném“ webu Cyclingnews označili za anglickou firmu, no comment… :o/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jo, kdyby ve statni sprave nesedela banda pro-cinskych budizknicemu, tak ceske textilky mohly zasobovat tuzemsky trh a jeste by se tim podporily nase firmy …

        Takhle tu mame cast vlady, ktera ve 3 rano stoji v pozoru pred letadlem a superlativy tam sype s nebyvalou kadenci …

        0 0
      • milan.v  

        OBRAZEM: Roušky místo cyklodresů. Táborská firma pomáhá ve virové krizi

        https://www.idnes.cz/…konomika_kou

        0 0
    • milan.v  

      Odkaz na katalog oblečení s vlastním designem.

      https://www.kalas.cz/…-preview.pdf

      0 0
    • MatyW7U  

      Zdravím…budeme činit objednávku firemních dresů víceméně vše máme již vybrané ale jedná se mi o jedinou položku u které si nejsem jistý tj. Bunda Event zda se vyplatí a jestli s ní má někdo zkušenosti případně s jinou membránou Event…ještě nutno dodat že ceníková cena na eshopu za tuto bundu jest 4790kč,–..ja bych se dostal s cenou na 2990,– bez DPH. Děkuji za případné zkušenosti a rady.

      0 0
    • Velomiwookie  

      Hezka nabidka kdyby nekdo mel zajem :) Termin prodlouzen do 10/5

      https://www.ivelo.cz/…ana-kolekce/?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Týjo, super. Ale jaká bude kvalita materiálu? Má už někdo tento dres? Dosahuje ta kvalita alespoň úrovně těch nejlevnějších dresů, které má Kalas v nabídce?

        0 0
        • milan.v  

          Na první pohled z těch reálných fotek to vypadá hodně lacině, skoro bych řekl naprosto srovnatelně jako z vlákna čínské dresy z Aliexpressu…

          V ruce jsem neměl, tak nemohu soudit, ale takto to příliš prvotřídně nevypadá…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hmmmm. Letos me asi nevyhnutelne ceka obmena komplet letniho pradla. Musim koupit alespon dvoje kratasy, dva dresy s kratkym a jeden s dlouhym rukavem. Tak sem si rikal, ze bych rad nejakou zlatku usetril. Tak snad radeji bike-discount, tam ted maji neco za 45 euro v akcich …

            0 0
    • blue.sun  

      Jsem zvědavý, za kolik nám nacení ty Žraloky ve vlastním designu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak po dlouhých týdnech zkoumání a hledání nových hader sem opět skončil u Kalase. PASSION X9 dresy a kraťasy. Ještě nákup nějakých komponentů a výplata v prdeli :-D

      0 0
      • Pikaču  

        Neblbni a radsi kup něco kvalitnejsiho :)))

        Moje passion x7 po roce pouzivani hadr ( rozlepene slemy, cerna uz je šedá).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dík. Právě sem tam poslal své těžce vydělané tisíce :-)

          S Kalasem sem dosud mega spokojen, byť sem toho asi nekoupil tolik jako někteří. Pro mě prostě srdcová záležitost. Ze všech mých oblečení převládá Kalas, česká firma …

          Do poslední chvíle sem váhal, jestli nevzít i tu limitku dres Kulhavého, Ten vypadá lesklý, tam by aspoň neslezla barva :-P

          Koupil sem o tácek dražší kraťasy než je mým zvykem, tak sem na ně zvědavý.

          PS: co teď vozíš za značku ?

          PS 2: můžeš dát foto toho Kalase?

          PS 3: reklamace asi nepřichází v úvahu, že? Běžné opotřebení ..... ale i tak bych jim to tam alespoň poslal a dal jim znát svoji flustraci …

          0 0
          • Pikaču  

            Hele priznavam ze odlepene slemy jsem pul roce mohl reklamovat ale neresil jsem to pac jsem jezdil. Pak se to odlepilo natolik ze mam kalase uz jen na trenazer.

            A barva dresu je vyprana černa-šedá misto cerne.

            Jinak pohodli kalas vložky a nohavice jsou super.

            Nyni mam vetsinu veci Rapha ( o vánocích jsem nakoupil vse za dobre ceny) pak Castelli sada, Biehler bunda a dres, Northwave a pak nejake starsi kousky co uz spíš nenosim…

            Takze zase na konci roku koupim hromadu Rapha věci ( sedí me dobre a kvalita je super). Za plnou cenu jsou nesmyslně drahe. Foto udělám

            0 0
            • Pikaču  

              Obrázek 2– takovy stav byl po pul roce.

              Pak uz 2 zimy JEN na trenazeru a to dostaly dost zabrat ( a dopadlo to jako na prvnim a poslednim obrázku).

              Ale novej model snad uz nema tak blbě lepene šlemy.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Doufam, ze rada X9 je na tom lepe nez X7. Toto budou moje prvni kratasy se slemy. Do te doby sem mel jen kalhoty a tam byly z jednoho kusu, takze se nemelo co odlepit. Dokonce sou to i moje nejdrazsi kratasy, do te doby sem bral kusy kolem 1500,–. Ale jezdim ted hodne dlouhe jizdy, cely den v sedle a tak sem chtel zkusit tu jejich „lepsi vlozku“.

                PS: ja dresy peru v normalnim prasku (Ariel) a nikdy barva neslezla. V cem peres ty ?

                0 0
                • Pikaču  

                  Taky. Ale pak jsem to jeste na 20 min do susicky hazel ( jako vsechny současné). To udela taky svoje :)

                  0 0
            • milan.v  

              Bez ohledu na to, co člověk vozí, si myslím, že je vždy důležité mít srovnání, člověk nezřídka prozře a zjistí, že třeba i levnější výrobky dokáží svou kvalitou překonat dražší a nebo že dražší svou cenu skutečně mají oprávněně…

              Lidé dost často to srovnání nemají a tak vychází jen z toho, s čím mají tu svou zkušenost, někteří ani nesledují, nezajímají je různé recenze a odborné články…

              0 0
              • deekay  

                Prvni odstavec bych vypichnul

                Posledni veta je dle meho sporna, protoze specialne u veci jako obleceni maji zridkakdy vypovidajici hodnotu.

                0 0
          • ferencr1  

            Bud rad ze si tu limitku kulhavy nevzal. Kratasy super. Kvalita dresu mizerna po par pouziti skoro durch prosoupany od sraku kratasu. Budu reklamovat za ty prachy velke zklamani. Proti svetlu sou na dresu krasne videt ty sraky. Bouzel obavam se ikdyz dostanu novy dres udela to to same…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zalezi na velikosti. Nove dresy sit nebudou a skladem maji jen velikosti 1–4 pokud si spravne pamatuju ze vcerejska.

              Reklamuj a dej vedet prosim …

              0 0
              • ferencr1  

                No pocitam ze mi poslou novy dres mam velikost 4 takze su v klidu, ale obavam se ze ta serie je vadna a odre se to od šráků znovu. Zajimavy ze treba rada active a elite ktera je levnejsi je v tomhle bez problemu.

                0 0
          • mrozu  

            ad PS 3: Naopak, právě ta ochota řešit reklamace je asi jediný ospravedlnitelný důvod, proč bych od nich za ty prachy o něčem uvažoval. Snad veškeré kraťasy od nich mám nějak spravované.

            0 0
            • plzakj  

              Je ale fakt, ze vy v tom najezdite tuny km. Tim nezpochybnuju, ze by to nemelo vydrzet. Ja najedu 3–4tis za rok. Mam dvoje kratky pure, jedny 3/4 pure a jedny dlouhy x7, ktery taham i na bezky. Jediny ty zimni x7 maj trochu orvany zipy po 4 letech. Jinak nikde nic. Dresy mam 2 a taky netknuty :-o

              0 0
              • Smazaný účet  

                Moje kratky Pure maji za sebou nejmene 10 000km a jsou stale plne pouzitelne.

                Ostatni obleceni od Kalase stejne tak. Dokonce sem dlouhou dobu mel jen jednu sadu, takze se porad pralo …

                Paradoxne zrovna ty Passion prezentuji i na dlouhe vyjizdky a ja je chapu tak, ze to sou proste treninkove kratasy pro narocne jizdy …

                0 0
        • blue.sun  

          Rok je dost ošidná doba, spíš by mě zajímaly najeté kilometry nebo hodiny strávené v sedle. Pokud se to měří v desítkách tisíc kilometrů a stovkách hodin, bude to něco jiného, než mé 3000 ročně (jestli vůbec).

          0 0
          • deekay  

            Moje X7 kratasy, dosly s uz pustenym svem na gripperu, poslal jsem zpet, opravili. Po cca 4000 rozlepene slemy tak, ze uz me to stvalo, plus na vice mistech se zacla odparavat vlozka, poslal jsem zpet, vlozku dosili, celej vrsek presili na X9. To uz pak nejak drzelo dalsich tak 3–4000 nez se definitivne zezmolkoval molitan vlozky v urcitych castech a zaclo to tam drit (zmolky ruzne cestovaly unitr vlozky), plus po poslednich tisich km sla do hajzlu i lycra – proridla jak popraskaly ty pruzne vlakna v ni.

            Jezdeno na silnici. Prano na setrny program a nesuseno v susicce.

            Obrazek, zda to vydrzelo dost, nebo malo at si kazdy udela sam.

            0 0
            • blue.sun  

              To je přesně ono… pro tebe asi nic moc, pro mě oblečení na několik let, jelikož mám tři sady a v zimě krátké věci nevozím. :-)

              0 0
              • deekay  

                No asi takhle: Za me, nebyt tech problemu zpocatku, tak jsem s vydrzi spokojen. Tzn X9, pokud nepusti sev by mohly byt ok s tim novym vrskem (ktery na tech mych stale neni rozlepen). Pak uz proste kapitulovalo vse, vlozka i material a to neni chyba Kalase, protoze stejne vlozky a matros pouziva spousta dalsich vyrobcu.

                0 0
              • Barak  

                To máš pravdu. Ale pokud oblečení u jiného výrobce vydrží za stejné peníze déle, tzn., že si i mnohem déle uchová své původní vlastnosti, není asi důvod kupovat tu horší značku.

                0 0
                • blue.sun  

                  Jasně… na druhou stranu, pokud seženu věci od Kalase za nižší ceny, vyrovná to i tu horší životnost.

                  0 0
                  • Barak  

                    To asi ano. Jak to ale z diskuzí o Kalas věcích vypadá, tahle alternativa moc reálná není, protože mnohokrát zmíněné Castelli se dá sehnat i levněji. Navíc se snižuje případné riziko s řešením reklamací, které jsou u Kalase také hodně zmiňovány.

                    0 0
                    • blue.sun  

                      Nevím, nedokážu posoudit. Bereme za týmové ceny a ty jsou dost nízké i bez nějakého „shánění“ nebo čekání, jestli nebude akce.

                      0 0
                      • Barak  

                        Tak to už se ale nebavíme v obecné rovině, většina lidí Kalase bere za std. ceny.

                        Jinak k těm akcím, ty nižší ceny jsou na zahraničních webech v podstatě permanentně, takže není potřeba na něco extra čekat. Je teda ale zas potřeba počítat s možností, že ti to nebude.:-)

                        0 0
                      • Pikaču  

                        A mate tymove hadry v nejvyssi kvalitě ( passion x9 a pod)? Pokud ano tak OK.

                        0 0
                        • blue.sun  

                          Můžeme si vybírat. Passion X9, Verano, nebo levnější řady. Zatím třeba nemáme naceněné Sharky nebo Rainmem, ale počítám, že to ještě přijde.

                          0 0
    • scota  

      Jaké máte zkušenosti se sedlem ZoomX na bike?

      https://www.kalas.cz/…x8-cerne-men?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co konkretne chces vedet? Mam ho v kratasech, ktere najezdily 10 000km a casto sem s nima vyjel i na cely den (170km). Vlozka je stale vcelku a plni svuj ucel. Prdel mazu pred kazdou jizdou a nic me neboli …

        0 0
        • scota  

          Takže spokojenost, není ta vložka až moc tlustá?

          0 0
          • deekay  

            Ne, je vcelku mekka , takze ji lehce sesednes na malou tloustku. Narozdil od te endurance, to je silena plena.

            0 0
      • mirage  

        Pak jednou vyzkousis vlozku od Castelli a to je parada :-)) od Kalasu jsem mel vlozku Zoom a dobry, ted mam na druhych kalhotach tu Endurance a ta je lepsi.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska vybalím své nové Passion X9 kraťásky a vložka v tomhle stavu. Je to ještě před švem, nic se nepárá, ale za 3300,– to vypadá divně …

      0 0
      • blue.sun  

        To je dost smutné u profi řady oblečení…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já sem potřeboval na víkend nutně ještě jednu sadu oblečení. Jak blbec dneska po práci rychle letím na poštu a donesu domů toto.

          Tak nevím. Když teď objednám znovu, zda to stihnou doručit v pátek. A tenhle zmetek bych někdy příští týden vrátil. Ještě na svoje náklady něco posílat zpět, celý žhavý …

          0 0
      • milan.v  

        No, padlo to tu několikrát… :o/

        0 0
      • Barak  

        Kdyz si nedas rict…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nedam. Vysral sem se na to, dneska sem s nima jel do prace. 2 roky zaruka to jisti, v nejhorsim pripade vydrzi jen ty 2 roky.

          S pohodlim sem byl spokojeny, tak uvidime. Ale stezovat si tady potom nebudu. Moje riziko, ze sem je nevratil …

          0 0
      • GKM  

        Za tuhle cenu jde koupit už kvalita jako Castelli, Assos, Rapha a další… vložky úplně jinde a provedení taky.

        0 0
        • vik  

          Přesně tak. Kalas ty ceny rok od roku napaluje (lidi to tedy evidentně kupují a kupují:-)), ale u hlavních hadrů, tedy kraťasů a dresů, je to prostě už velkej nepoměr mezi cenou a kvalitou. Já tu firmu mám rád asi jen tak z toho důvodu, že kolem fabriky jezdím do práce a že jsem na jejich hadrech vyrostl :-)

          0 0
      • plzakj  

        Tohoto jsem se vsimnul ve videu od GCN

        Myslim, ze je to z jejich novych Castelli

        Vypada to sice jinak, ale taky he to hmota vlozky mimo svy. Otazka je – je to nejaka vada?

        https://youtu.be/Psxa2kcGMp4

        0 0
        • Smazaný účet  

          Je to před švy, tak očekávám, že to nemá kam dál postupovat a poškodit vložku atd.

          Uvidíme po takovych 100 hodinách jizdy a 30 vyprání …

          0 0
        • zarkow  

          U Castelli Kiss Air to mám taky tak našito. Přemýšlím, kolik pracích cyklů mají za sebou, ale zatím drží.

          0 0
        • Miro91  

          myslím, že tohle jsou ještě jejich starší assosy…mám to podobně a drží to

          0 0
          • vik  

            No, hlavně je to tedy tím, že profilace Assos vložky je prostě takováhle, s „vlnkami“ až do kraje. A když všíváš vložku stehem jako právě Assos, ten molitan pod stehem vylézá. Není to chyba či vada, ale logika :-)

            0 0
        • MI.KU  

          Tohle je Assos Mille

          0 0
    • well  

      Mám od Kalase 3/4 kalhoty. Lehké poškození přišlo fakt rychle a od té doby drží. Z počátku podprůměrná vložka se časem nemění a to zdaleka není normální ani u dražších značek. Rád používám lehké dresy Verano X9, jeden se velmi rychle opral, další v pohodě drží. Kvalita materiálu nadprůměrná, zipy parádní. Střih pro nás co rádi pivko ideální :-). Rád vozím i Kalas čepičky pod helmu. Kam se na ně hrabe Assos. Dost peklo jsou velikosti. Jinou mám u letních dresů , jinou u spodního prádla a jinou u dresů s dlouhým rukávem. Nechápu.

      Kalas má své pro i proti. Životnost není jeho silnou stránkou a cena už taky ne.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Je tu nekdo, kdo by mel hodne dresu od Kalase a mel by prebytecny alespon jeden uzaviratelny sacek na ten telefon, ktery dodavaji ke kazdemu dresu. Za symbolickou cenu bych koupil …

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mě ten obal vydržel cca rok, pokud ti nejde o nápis Kalaš, tak podobný obaly koupíš kdekoliv. Já jsem ho nahradil obalem z Decathlonu ani ne za 100.

        0 0
      • blue.sun  

        Akorát ten z Decathlonu nemá žádný otvor na přicvaknutí k dresu, ovšem ještě mi nikdy z kapsy nevypadl (ani při pádu).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja nepricvakl nikdy ani ten od Kalase a telefon drzi v kapse i pri divocejsi jizde na MTB v terenu. Zalezi spus na sirce telefonu a kapsy …

          0 0
        • Smazaný účet  

          Mám tenhle líp se mi do něj dáva telefon a peníze. A přidělat k dresu jde. Ten plastový/igelitový jsem nechtěl, ale udělat do něj v horní části díru na provázek je to nejmenší. Navíc lze vytunit cvočkem, co se dává na oblečení a nebude se ani nikde trhat. Lepší řešení jak pytlík od Kalaše

          0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud to nekomu neprislo mailem, tak nyni, po zadani voucheru SUMMER2020 sleva 500kc pri nakupu nad 3000kc. Zrovna sem chtel objednavat Castelli kratasy, ale po sleve nevypada spatne ani Kalas .....

      0 0
      • milan.v  

        Jak myslíš…

        0 0
      • Pikaču  

        Zato bude vypadat spatne po 6 az 9 mesicu používání :)))

        Nedáš si rict.

        Za kalas gatě ( tu nejvyšší řadu) bych vic jak 1500 nedal.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jj, nedám si říct. Používal sem denně základní modely od Kalase 5 let a já osobně bez problémů. Před pár měsíci sem objednal ty dražší kraťasy a prvotně se mi zdála nekvalitně našitá vložka, ale tohle sem si našel i o Castelli.

          Na internetu si najdeš i stížnosti na ty vaše opěvované Castelli.

          Navíc tvoje reference není relevantní. Měl si možnost reklamace, neřešil si to. Co sem četl, Kalas vždy reklamaci přijmul a řádně opravil.

          Vážím si a sem vděčný za každý názor, ale nemám rád názory lidí, kterým se neosvědčí jeden produkt a hned plivou a hází špínu na výrobce. 2 roky mi kryje záruka a kdyby vydržely jen 2,5 roku, tak bych byl zklamaný, ale není to hned důvod měnit značku. Navíc jezdím a peru denně a oblečení dostává prostě zabrat …

          0 0
          • Pikaču  

            To te moje rejpnuti muselo zvednout ze židle když se takhle rozepises :))

            Ja všechno beru ohledne toho ze jsem nereklamoval vadu ( odlepene lemy) a hodnotim kalas na zaklade této zkusenosti. Každa vec/znacka ma svoje reklamace. To ale nehodnotim kdyz porovnavam třeba s castelli. Nicmene taky nezvedam castelli do nebes. Jsou i dalsi TOP znacky.

            Kalas vlozka vs vlozka castelli je proste horsi. Obecne material dresu kalas je takovej vytahanejsi a obnosenej v porovnani s jinými značkami.

            Do Kalase bych sel pouze pri urcite ceně ( treba 1500 za top gatě v akci nebo vyprodeji). Jinak si radsi priplatim za jine znacky ( i kdyz jine maji svoje mouchy taky).

            Pokud jsi s kalasem spokojeny tak neni co resit. Netvrdim ze je sunt jen ze bych volil jinak ( já).

            *Od kalase mam jinak 5 produktu- vse nejvyssi řada ( bunda, dlouhe gatě, krátké, dres a dres dlouhy rukav).

            Gatě jedu na trenažéru pouze a dlouhé zateplene gate a bunda v zimě ale postupně vyrazuji za jine. Sloužilo to dobře ale prechazim na jine znacky.

            0 0
            • Smazaný účet  

              S dresy Kalas souhlasim. Koupil sem mj. ten jejich X9 a za ty prachy mi pripada ten material takovy tlustsi. Pritom mel uvedeny plny pocet bodu v prodysnosti (dokud ted neuvedli ten odlehceny Verano). Mozna se mi to jen zda, protoze ostatni dresy sem mel mnoho let a treba jen ty materialy uz ztratily vlastnosti …

              Ale jinak sem uplne v klidu, ja vetsinou ty svoje rozumy pisu takhle dlouhe :-)

              Kdyby ted nemeli tu slevu 500kc, byl sem odhodlany zkusit ty Castelli. Na druhou stranu sem spise konzervativni a nerad menim to, s cim sem spokojen, takze sem vzal zase Kalase. U kratasu mi vyhovuji jejich miry na moji prdel, tak vim, do ceho du :-)

              Za 9 mesicu snad nebudou po smrti, kdyz vydrzi neco malo pres zarucni dobu, tak nereknu na ne kriveho slova, protoze je fakt pouzivam intenzivne …

              0 0
              • Pikaču  

                Tak i přes vsechno pomlouvání tady jsem šel do rainmem Z-kratke gatě a navleku :)))))) Vlozka se zlepsila a zmenila barvu z cervene na modrou a prijde mi tvrdsi a i lepsi. Ta stara byla takova hadrovita. Ale sloužila dobre na zwiftu dost dlouho.

                Tak jsem zvědavý na ty nové gatě az je vyzkouším ( unor/brezen).

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Modrá vložka je v pohodě. Mám ji ve dvou kraťasech, ochránila hýždě i na jízdách přes 200km. Připadá mi dostatečně silná a pohodlná ..

                  0 0
                • milan.v  

                  Modrou vložku mám na jedněch 3/4ákách, mně bohužel příliš nesedla… Od té doby leží v šuplíku…

                  0 0
                  • Pikaču  

                    Mluvime o endurance 3D? Dřív byla červená- teď modrá.

                    0 0
                    • milan.v  

                      Zoom X, myslím, musím se podívat.

                      0 0
                      • Pikaču  

                        No právě ze zoom x byl modrý a endurance 3D cerveny. A nyni mam modry endu3D

                        0 0
                        • milan.v  

                          Mám Zoom X

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Zoom X se dával spíše do těch levnějších kolekcí, nebo se pletu? Já ji měl v kraťasech za 1800,–

                            0 0
                            • milan.v  

                              Myslím si, že to jsou nějaké zateplené Pure, cenu po mně ale fakt nechtěj, tu si nepamatuji… :o)

                              0 0
                        • mrozu  

                          Jo, ta červená už je celkem historie, tu jsem měl tuším v 2017 kraťákách, 2018 už byla modrá. Teď mám poslední verzi v kombinéze a nevidím v tom výrazný rozdíl, je to furt stejná obrovská plena. To už mi možná víc sedí ta ZoomX, ale ta je zase dost nekvalitní. Na závod to přežiju, ale na dlouhý švihy si beru Castelli nebo Vermarc.

                          0 0
                • AussigBiker  

                  Me to taky prijde v pohode, ale koupil jsem letos na podzim, tak uvidim jak to bude fungovat.

                  0 0
    • sordo99  

      Měl bych dotaz jestli někdo nemáte vestu Pure Z chtěl bych vědět jak moc je skladná, dá se složit do zadní kapsy dresu? Hledám nějakou skladnou vestu abych ji na sebe hodil když jedu z kopce.

      0 0
    • Pikaču  

      jelikož jsem tu pomlouval Kalaše a chvalil castelli tak 1 rok a 3 měsíce výběrové gatě téměř statečně venku ( žádný zwift a pod. ) viz foto

      0 0
      • nomecz  

        To sis ale spletl cyklogate s dresem na trojboj ne ? :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        V životě jsem neviděl roztrhané šle a ty už jsi stačil takhle zničit dvoje kraťasy .....

        0 0
      • Smazaný účet  

        Musíš si ostříhat hehty, když to na sebe rveš :)

        0 0
        • mirage  

          Zdarec chlapi. Nemate uz nekdo zkusenosti s dresem dlouhy rukav Shark od Kalase?

          0 0
          • adam1  

            S tímto ne ,ale mám/me báječné zkušenosti s kalasem ,nechali jsme si tam ušít dresy/sady :((((jsme hodně zvědaví jak se k tomu postaví ?Mazec:)))

            0 0
            • mirage  

              Davas tam smutneho smajlika. A pises , ze jsi zvedavi jak se k tomu postavi, ale nevim k cemu.

              0 0
              • adam1  

                Nechci to zatím hrotit ,ano co předvedli není ani k pláči už se jenom smějeme :)))),za mě kalas už neeee.

                0 0
                • mirage  

                  Tak pisni, co ti/vam provedli.

                  0 0
                  • adam1  

                    Tak třetí pokus :((((:)))))máme plakat nebo se smát ?:)

                    Hrajou machry s háj.ly mají ........!

                    Zatím ještě nic ,až jak to dopadne jo:)

                    0 0
          • mirage  

            Chlapi, ze by jeste nikdo s vas nemel ten dres Shark? Na jejich strankach vydim ze vel. 6,7 je uz vyprodana.

            0 0
            • Blunderbuss  

              Ty velikosti vůbec nevyrobili.;-) Za ty peníze (a mnohdy i mnohem levněji) můžeš zkusit něco prověřeného (i místními) ze zahraniční produkce.

              0 0
        • RomSva  

          nebo si častěji holit záda

          0 0
    • Smazaný účet  

      Dá se jezdit s těmito návleky, když je v tomto počasí natáhnu na kraťasy?

      Na těch posledních pár teplých dnů se mi zrovna nechce připlácet za kalhoty, když půjdu za měsíc do trenažéru …

      https://www.kalas.cz/…y-nohy-cerne?…

      0 0
      • Cryzyy  

        Davam je pod kratasy a pouzivam v teplotach (0)2–8 stupnu, mam k nim i membranove kratasy, s normalnima nezateplenejma mi to nedava moc smysl.

        0 0
        • KS2  

          Můžu potvrdit, jel jsem za poslední týden 2× v tom samém (+ neoprén na boty) a příjemně mě překvapilo že nemrznu. Teda dokud jsem se nebrodil kalužemi nad kotníky. Teploty podobné, jel jsem cca 5 hodin a buď mrholilo nebo voda cákala z cesty.

          Jediný problém je že návleky mě lehce dřou pod koleny, ale to může být způsobeno špatnou (menší) velikostí.

          Mám ještě původní fosforovou variantu, která se okamžitě zasere a nejde vyprat, i když šli hned po vyjížďce do pračky. Na černé by to nemělo vadit.

          0 0
          • Cryzyy  

            Na takove tohle podzimni jezdeni mi to prijde super, vozim k tomu bud full neprofuk bundu, nebo jenom neprofuk predek. Vode odpudiva uprava jde casem dohaje, ale jinak je mam uz asi 3 roky. Spineni je vlastnost asi vsech flou zelenejch materialu, na Gore bunde taky zustavaji stopy, ale celkem se to da vycistit mejdlem, s drenim pod koleny problem nemam, kalhoty ma velikost 3, navleky vozim 4–5.

            0 0
        • Smazaný účet  

          A jak jsou ty návleky dlouhé? Sahají až k rozkroku? Nebo jen do poloviny stehen?

          0 0
          • Cryzyy  

            to záleží na tom jak máš dlouhé nohy :) osobně si je do tříles nevytahuji, protože tam návleky většinou dřou, ale když se mám držet možností co jsi dal, tak bych se přikláněk víc k vatiantě až k rozkroku, delka je ± sjetejná jako u jejich zateplenych navleku

            0 0
            • Smazaný účet  

              Chtěl bych to zkombinovat tyhle poslední teplé dny s normálními letními kraťasy. Když ty návleky budou do poloviny stehen, tak potom už nemůže být nikam zima. Nevím, radši jsem se o tom chtěl s někým pobavit, jestli tak někdo třeba jezdí. Ale myslím, že v teplotách 8 stupňů by to mělo být v pohodě sjízdné tahle kombinace …

              0 0
              • Cryzyy  

                no nevím, ja mam i zateplene kraťasy ze superrube a ani s nima to není úplně ono, s letním si to moc představit nedokážu

                0 0
              • žvejk  

                To nevím no, i s obyč více zateplenýma návlekama mi to v kompinaci s letníma kratasama příjde špatně, na nohy ti bude v 6–8 stupních v pohodě, ale ****** ti zmrzne a chytneš zánět močáku… K letním kratasum se hodí ty jejich Pure Z. Navíc za ty prachy už koupíš čapáky bez neprofuku. Jinak návleky na nohy od kalase jsou dlouhé dost.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No jo. Za 1300,– koupím teplejší kalhoty, ale jak kvalitní tam bude vložka? Nebo máš tip na nějaké dobré kalhoty, které nejsou drahé?

                  0 0
          • plzakj  

            Inseam 88, velikost 6–8 skoro az do trisel.

            0 0
        • Hrabex1  

          jak jsou na tom s pruznosti? Vetsina vetruodolnych navleku je strasne nepoddajna a pri slapani vadi.

          0 0
          • Cryzyy  

            tenhle materiál je pružný dost na všechny 4 strany, určitě to je pružnější a teplejší než windstopper navleky od Gore. Po 3 letech nejsou ani nijak moc vytahane, hrubým odhadem mají najeto 5k km za rok (±říjen, listopad, unor, březen, duben), teď už jsou na vrchním materiálu vidět praskla horni vlakna, ale neprofuk vlastnosti mají stale dostatečné, aspoň v současných teplotách.

            0 0
      • grafik  

        Ideální jsou zateplené kalhoty bez vložky. Tyto návleky mi nedávají smysl.

        0 0
        • Cryzyy  

          Kombinace navleku a kratasu mi je pohodlnejsi (stovnatele s letnima), nez dlouhe kalhoty, at uz s vlozkou, nebo bez, diky prekrejvani navleku a kratasu to nema tendenci „tahat“ za kolena, nebo ksandy. S jednema navlekama tocim dvoje kratke kalhoty, diky cenam co prevadeji vyzkousim priste Sportful.

          0 0
      • Rubi  

        nohy budou v pohode, ale zmrzne ti pindik…

        0 0
    • VonVagel  

      Co říkate na tohle. Mne se to designove líbí. Kvalitou by to mělo odpovídat ELITE. S odečtem bodů zajímavá cena.

      https://www.mountfield.cz/…kav-4koz3172

      0 0
      • zarkow  

        Za tu cenu určitě dobrá volba, pokud design vyhovuje.

        0 0
        • grafik  

          Za tu cenu?

          0 0
          • VonVagel  

            Mám body. Takže za cenu – body. Samozřejmě že v plné ceně to mají podle mně předražené. Dres je z materiálu CARBON což odpovídá vlastnímu design kategorie ELITE.

            0 0
            • zarkow  

              Jj pouze s body, plná cena (aby šly dělat ,slevy") je mimo jako u všech podobných marketů

              0 0
    • plzakj  

      AUTUMN2020 20% Sleva na PassionX, kdyby to nekdo chtel.

      0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo zkušenosti s vestou Kalas W&W PURE ? Jak moc je tlustý materiál, resp. dá se sbalit do malého balíčku aby se dala vozit v kapse dresu?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mam velikost 7 a vozim ji v kapse dresu v pohode

        0 0
        • jIrI___  

          Jak jsi vysoký a kolik vážíš? Podle velikostní tabulky mi po přeměření hrudníku vyšla velikost 6 (XXL), což mě trochu zaskočilo, protože běžně nosím L nebo M. Mám 188 cm a 89 kg.

          0 0
          • zarkow  

            U Kalaše velikosti dresů sedí s tabulkou, mám to vyzkoušené. Hrudník 103 a vozím vel. 5.

            0 0
          • RUSH  

            Mám hrudník 106 a jsem přesně mezi – 5 je na mně upnutá a 6 volnější. Mám 5 :-)

            0 0
            • AussigBiker  

              Já jsem taky na hraně, bunda Pure Z je lehce volnější, Motion Z – lehce musim při zapnutí zipu vydechnout :-)

              0 0
            • jIrI___  

              Mám přes hrudník 105 cm, objednal jsem vel. 5. Volná vesta je horší než mokré ponožky :). Díky.

              0 0
              • zarkow  

                To by mohlo být ok, v pozici na kole to nemusí být tak moc na těsno, jako když se ve stoje vyprsíš :-) u mě je vel. 5 s dostatečnou rezervou.

                0 0
                • AussigBiker  

                  Zejtra otestuju, zase jsem se rozjezdil, tak snad brzo zhubnu ty dvě díry na pásku, co jsem nabral :-)

                  0 0
                • AussigBiker  

                  Tak prvni vyjizdka v Motion Z: vetra a profukuje, zaroven se v tom da spotit. Coz bude tak nejak vlastnost vetsiny bund.Velikost nastesti OK, holt musim zatahnout trochu vanu pri zapnuti :) Jsem si vedom, ze jsou zde na BF dobry zkusenosti s Castelli a Sportfulem, ovsem italsky obleceni kvuli vane obcas ani nepretahnu pres krk :) Castelli poridim az do toho nekdy zhubnu :)

                  Kazdopadne asi jezditelna bude, uvidim az ji vic projedu. Dnes pri navratu malinkata sprska, voda se drzela v kulickach na povrchu.

                  0 0
              • jIrI___  

                Tak vesta sedí. Délka fajn, přes hrudník fajn, jen spodní lem přes vanu našponovaný, ale na to jsem zvyklý :D.

                Navíc jsem při této objednávce zažil asi svůj životní rekord v rychlosti doručení – včera v 15 h odkliknutá objednávka v obchodě v Liberci, dnes před 11 h balík předán pošťákem v Ostravě.

                0 0
                • AussigBiker  

                  Jsou rychlý, mě to taky dorazilo rychle, objednal jsem u nich teď oblečení 2× po ověření velikosti v první várce.

                  0 0
      • mirage  

        O veste nebo bunde a jeji velikosti mam dost jinou predstavu. Pure je dost tlusta. Zbalit a dat do dresu se da, ale je to fakt dost.

        0 0
    • perunx  

      Letos první sezóna s bundou Motion Z, maximální spokojenost. Zatím tedy bylo možné vyzkoušet jen kolem –3 °C. Cca do nuly mi stačí 1 spodní vrstva v podobě silnější moiry. Voděodolnost perfektní, skoro hodina v lehkém dešti, a nepustila nic. Bohužel se v ní docela potím, ale to je spíš moje vlastnost, potím se fakt hodně. Chce to nákrčník a rozepínat před kopcem, pak to jde.

      0 0
      • plzakj  

        To je bohuzel vlastnost bund od Kalase. Doporucuju zkusit Goretex.

        0 0
      • sheenecek  

        Mam stejnou zkusenost, mam jejich bundu TITAN X8 i tu jejich nejdrazsi Bunda W&W Diamond PASSION X9. U obou bund zazivam to co popisujete, staci trosku vyraznejsi tempo a potim se, nic moc prodysnost. Dalsi bundy jiz od Kalase nevemu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Už jsem to zde psal v létě – mám Dres PASSION X9 a oproti jiným dresům je tenhle mnohem těžší a silnější. Ve výsledku tohle neřeším, protože bych stejně potil, ale na omak to působí lacině ten materiál …

          0 0
          • mirage  

            Jo material pusobi lacine, ale ceny uz tak lacine nemaji :-))

            0 0
          • Pikaču  

            tak težší a silnější bych neřekl že je nutně špatné. Mám dresy co vozím 25,30+ Stupnu bez tílka co jsou hodne dirkovane a pak mam i silnejsi dresy ktere vyuzivam od 15 stupnu. treba rapha RCC je takovy tlusty skoro windstopper. takze kazda tloustka dresu ma sve opodstatneni.

            0 0
      • perunx  

        Tak s mojí Motion Z letos zatím nejníž ráno v –12°, tak jsem pod ní vzal letní dres a tenké funkční triko, a bylo to moc. Po 20 minutách musel dres dolů. Takže v –12° jen s tenkou spodní vrstvou, a úplně akorát, konečně jsem se nepotil a nemusel rozepínat do kopců. Jinak tedy středně intenzivní jízda v terénu. Na silnici by to asi chtělo vrstvu navíc.

        0 0
        • ptrk  

          a máš model „Motion Z – bunda“ anebo více zateplenější „Motion Z – zimní bunda“?

          0 0
    • zarkow  

      Nová kolekce Passion Z1 https://www.kalas.cz/…ok-passion-z?…

      Designově se mi líbí a vybral bych si, cenově proti minulé kolekci podražili.

      0 0
      • vik  

        Jo, tohle už vypadá kloudně a už snad konečně vidí, že trend není kolotočářskej design :-) No, vlastně je otázka, co je trend, když člověk vidí, v čem jsou lidi schopný vyrazit. Akorát tedy ceny u Kalas už jsou tradičně světový a v těchhle cenách už je větší výběr. Mně štve, že v tý foremní prodejně nemají ceny ani o kačku nižší.

        0 0
      • mrozu  

        Designově super, cenově úplně mimo. Třeba Verano zdražilo o litr, wtf? A to jejich aero zakončení rukávů je peklo, i na těch fotkách na první pohled bije do očí, jak to škrtí ruku. Ale kdo ví, možná to je dělaný do nemocnic na odběry krve.

        0 0
      • Etern1ty  

        no při vlastním designu to vyhází skoro o litr levněji na kusu :D

        0 0
    • Pikaču  

      Moderní vzhled konečně

      0 0
      • TheJD  

        Jen jestli to neni znameni, ze barevne prechody uz nejsou v mode.

        0 0
    • Pikaču  

      Tak dnes jsem testoval poprve svoje Rainmem Z gate a navleky.

      8°C dnes, asfalt mokry a bez blatnicku na bajku. Zadek jsem mel po 5 min prochcany a po celou dobu mokro.

      Zbytek byl suchy a v teple.

      Takže nevím zda má vydržet i ten zadek a Rapha ci Castelli by to zvládli lepe.

      Příště s blatnickem.

      0 0
      • karf  

        Intenzivně jsem hledala kraťasy s membránou (ne jen DWR) a opravdu jsem našla jen tyhle. Dokonce jsem byla nucená si koupit pánský (vložka je teda o několik levlů výše, než dámská, i když vpředu jí mám do pasu). Vozím je nějak od ledna, ale s blatníkama, takže jen padající voda shora a vždy v suchu. Za mně perfektní. Brala jsem je i pod dlouhý čapáky bez vložky. Mám srovnání se zateplenýma DWR Ale a ty vydržely cca 20 min suchý: https://www.alecko.cz/…ne-woman-bib

        0 0
        • Pikaču  

          DWR znám z Biehleru a ten se vypere pranim v pracce je potřeba ho znovu nanest. Takže DWR bych nechtěl .

          Vse ostatni u těch Kalašu Rainmem bylo super ale tohle asi na tolik vody nefunguje.

          0 0
        • 01carbon  

          norain dela(l) i sportfull dokonce dve varianty tenkou letni a silnejsi s chlupem na vnitrni str – teplejsi

          0 0
          • karf  

            Ale Sportful tam má právě jen DWR.

            0 0
            • 01carbon  

              hmm to co sportful nabizi nyni je fiandre a to je dwr – moje chyba, ale kratasy co jsem kupoval cca 2 roky zpet jsou jine porovnaval jsem to s rainmem-em co ma jecnak – ty uz v nabidce nevidim.

              0 0
      • RUSH  

        NoRain, nanoflex apod. vodoodpudivé technologie jsou při větším množství vody nedostačující. Přes čapáky používám volnější kraťasy od GORE s windstoperem. Asi by se daly použít i nějaké voděodolné MTB kraťasy. Ale dobrý blatník je asi nejlepší řešení v poměru cena/výkon.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • milan.v  

      "Výkonný ředitel společnosti Kalas Josef Filip uvedl: „V Britském cyklistickém svazu jsme našli fantastického partnera. Tvoříme dohromady naprosto skvělou kombinaci znalostí a dovedností v oblasti vývoje vysoce výkonného cyklistického oblečení. Britský cyklistický svaz podporuje špičkové sportovce, kteří poskytují bezkonkurenční množství testovacích dat jak z trati, tak z aerodynamického tunelu. Společně se dokážeme rychle inovovat, jako nikdy dřív. Možnost zažít výhody zvýšeného pohodlí i výkonu si klademe za cíl předat všem svým zákazníkům.“

      :-D


      ČESKÝ KALAS SPORTSWEAR BUDE OBLÉKAT BRITY DALŠÍ 4 SEZONY!

      https://mtbs.cz/…kovka-zavody#…

      0 0
      • MajkyMajk  

        to jsou šílený kecy =) , taková firma a neodpustí si takový trapný fráze… jinak Kalas se mě osobně hodně líbí, ale mám všechno od Lawi zatím

        0 0
      • Smazaný účet  

        Připravte si peněženky, to doplácení (sponzorství) a vývoj někdo zaplatit musí. Profík to má na pár hodin plné zátěže, a asi moc neperou, no a hobík mívá často jiné požadavky.

        0 0
        • milan.v  

          Já je sice sleduji, co se týče trendu, ale to asi dalších, možná 20–25 značek oblečení, protože mě tato oblast zajímá… Přehnaným patriotismem netrpím, už jsem vystřízlivěl…

          0 0
          • Etern1ty  

            a nejlepší poměr cena/výkon z těch všech značek?

            0 0
            • vitan  

              imho Castelli.

              0 0
            • milan.v  

              To by bylo na delší diskuzi a nejlepší ve vlákně k výběru oblečení, každá značka má lepší a horší kousky, včetně těch top…

              Já mohu mluvit za sebe a svou zkušenost s pár značkami, nicméně v množství větším než málem, nekombinuji značky zbytečně, v ruce jsem toho už měl celkem dost…

              Různé menší značky mají co nabídnout a kvalitou jsou na tom dobře, ceny ale s rostoucí poptávkou rostou i u nich, namátkově La Passione, Siroko,… Ve slevě pak i ty větší, například Castelli tady už padlo…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nevím proč mám ten pocit, že Kalas nemá slevy. A nebo nakupuju vždy ve špatnou chvíli? Koupil jsem po mnoha letech něco jiného než Kalase – kalhoty Bontrager a jsem s nima moc spokojen. Ale fakt mám pocit, že Kalas se nedá sehnat ve slevě v době, kdy ostatní mají totální výprodej. Samotnou kvalitou mě osobně neurazil Kalas a vždy mi vydržel i 5 let, ale když máš každý kus o 500kč dražší a kupuješ tamhle 6 oděvů, tak se Kalas už nevyplatí.

                Přesto cenu do jisté míry respektuju, když to šijou v ČR a to byl vlastně důvod mé věrnosti. Pro české produkty mám slabost …

                0 0
                • vik  

                  Ve slevě jde Kalas sehnat asi všude, ale ne u Kalase :-) Jinak prostě ty ceny pomalu, ale jistě, šroubuje vejš a vejš a už se srovnává s top značkami, takže pak u člověk váhá, zda kupovat jen pro to Made in Tábor. Ale asi jsem zaujatej, protože mně i ty jeho top kraťasy vždycky rozdrápaly třísla:-) Aspoň jim teď došlo, že čím víc barev na dresu neznamená tím víc Kalas…

                  0 0
                • milan.v  

                  Kalaš to rozhodně se slevami nepřehání… :o)

                  0 0
    • milan.v  

      Alpecin-Fenix prodlužuje smlouvu s Kalasem

      https://www.roadcycling.cz/…vu-s-kalasem

      0 0
    • MI.KU  

      Aktuální modely vypadají slušně, ale za tu cenu to už si raději připlatím za Assos.

      Kalas by taky mohl začít s nějakými volnými hadrami na mtb.

      0 0
    • Puamik  

      Dres Motion Z s dlouhým rukávem, nemáte někdo zkušenost na jaké teploty asi je? Hledám něco na 10–15.

      0 0
    • marbl1  

      Koupil jsem si začátkem června krátký a dlouhý dres s kalhotami ve verzi Motion Z. Po měsíci nošení (tipnul bych si tak 6 jízd) se mi pářou kraťasy a na krátkém dresu budu mít brzy ze tří kapes jednu. Máte někdo stejné zkušenosti? Mám i starší dresy od této firmy 6 a 8 let a ty jsou stále jak z výroby, tak mě to poněkud dostalo.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Když tě to tak dostalo, tak se z toho šoku nejprve vzpamatuj a pak to reklamuj.

        0 0
        • marbl1  

          Dík za radu, to by mě nenapadlo. :-) Spíš mě šlo o to, jestli je nyní u Kalaše tato nekvalita standard, nebo jsem měl jen „kliku“. Nyní jsem si dres prohlídl podrobněji a ještě jsem našel takto obšité místo za kapsou.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hehe, rád jsem pomohl.

            Nevím, si přečti tohle vlákno, od toho tady přece je :-)

            Já Kalase vozím roky, používám denně a jsem s ním v pohodě. Dalších padesát lidí na to pičují …

            0 0
            • makimaki  

              Asi tak, mám dresy od kalaše a kraťasy od craftu – ideální kombinace. Ale s dresy nemám problém.

              0 0
          • honzapi  

            to obšité je na prostrčení sluchátek

            0 0
          • adam1  

            My jsme si u nich nechali ušít teamove dresy asi 20 sad a teda to samé normálně rozperane díry v podraží ,na bocích a pojišťovací steh jako by nebyl ,kalhoty dali polovině vložky levnější které nebyly v objednávce

            Reklamace -až na po třetí :) ,ty staré vložky vypadali a našili nové ale díry po staré vložce zůstaly :),tak znova včetně dresů :),osobně nám to přišlo jak by to nechali šít někde jinde ?a ti to totálně zmršili .

            Jinak žádná sleva a bidon jsme dostali :)))

            0 0
          • Barak  

            Přesně jak píšeš, nekvalita je u nich standard. Stejně jako vysoká cena.

            0 0
            • PucalkovicAmina  

              Kdysi jsem o nich jako o české firmě, která údajně vše šije zde taky uvažoval, ale poté co mi známý ukazoval jejich rukavice Made in Pakistan jsem to zavrhl.

              0 0
              • checht  

                Jejich rukavice jsou super a už dávno nejsou Made in Pakistan. Akorát mi u nich až moc často povolují švy u prstů…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To je úplně normální a děje se mi to i u rukavic od Spešlu a jiných firem.

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Normální to není. Měl jsem 4 různé rukavice. Všechny žijí do dnes…..až na Kalaš. Ten umřel po 15 minutách :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No tak 15 minut jsem rozhodně na mysli neměl, to fakt normální není :-D

                      0 0
                      • Cavendish  

                        Nechápal sem to. Když sem to doma prohlédl, tak už sem měl jasno. Ta nit byla neuvěřitelně titěrná a steh tragický. Kdyby to viděl Krab, tak by ho trefilo

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Hele, rukavice, ponožky atd od Kalase vůbec, nic mě od něj nezaujalo. Kraťasy, dresy, bunda … OK, slouží mi dobře. Dnes ale už vím, že dokážu koupit jinde stejnou kvalitu za méně peněz a podle toho se chovám. Kalhoty na zimu a jeden letní dres už jsem letos kupoval jinde.

                          Ale mám od Kalase spoustu kraťas a dresů, které mají za sebou snad 20 000km, vyprané byly za ty roky snad 1000× a pořád jsou v celku a drží tvar. Akorát vložky už jsou tenčí a tyto hadry dojíždím v zimě na trenažéru.

                          Pokud se to fakt šije vše u nás, vyšší cenu chápu a vždy jsem ji respektoval. Pokud někdy poředstaví nějak super dizajn, klidně připlatím a koupím znovu …

                          0 0
                    •  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                • Tencovozikmin  

                  Tak ty švy na rukavicich potvrzuju,jedna vyjížďka a mei palcem a ukazovákem se to rozjelo,udělalo to na všech 3 párech co jsem koupil,ale to bylo 3 roky zpět. Nechtělo se mi ***** s reklamací tak jsem to ručně sešil a gut,slouží do teď.

                  0 0
            • UHU  

              ale zase tě může hřát pocit, že jsi součást sponzoringu

              0 0
      • Schotli R  

        Úplně stejný problém u dresu MOTION Z po 2 vyjížďkách. Reklamováno, přešito, zatím drží.

        0 0
    • Michal_Unca  

      Moje zkušenost? Já si chtěl koupit nový letní kraťasy a dres. Šel sem do prodejny, kde prodávají Kalaše. Zkoušel jsem si kraťasy Motion Z a dres Passion Z1 a za mě celkem zklamání. Kraťasy vel. 4 jsou mi malé, vel. 5 zase asi velké. Fakt nevím. Dres mi moc neseděl. Byl sem v něm jak „špatně zabalenej špekáček“. :-) Mám 175 cm a 80 kg, takže proti těm „týpkům“ z obrázků v dresech Kalaš, mám pár kilo navíc. Pak mě napadlo zkusit něco od Castelli. Kraťasy Castelli Unlimited ve velikosti „L“ mi seděli úplně parádně. Dres Castelli Polvere orange ve velikosti „XL“ to stejný. Navíc ta krásná oranžová barva. :-) Nechtěl jsem jít do Castelli. Cenově je to zase o kus dál než Kalaš ( to co od něj měli na prodejně ), ale oproti němu mi to fakt parádně sedlo. Chtěl sem být „patriot“ a jezdit v českém cyklooblečení, ale bohužel sem si prostě u Kalaše nevybral. :-(

      0 0
      • milan.v  

        Jenže ty jsi takový špatně zabalený špekáček, jdi dolů o 10–12 kg a bude to lepší…

        0 0
        • Cavendish  

          Neurážej :) všichni nemůžou být dokonalý jako ty ;)

          0 0
          • Smazaný účet  

            A co taky jiného odpovědět? Přečti si pořádně ty jeho argumenty. Pokud někdo haní výrobce oblečení jen proto, že mu nesedí velikost, tak asi není normální. Navíc je to elastické a pružné oblečení, takže snad není fyzicky ani možné, aby pro někoho nebyla vhodná velikost.

            Příběh o Castelli taky pobavil … radši budu vozit co mi není pohodlné nebo rovnou nic, než abych si připlatil 2 000,– a byl v pohodě …

            0 0
            • rk1  

              Pokud je někdo extra vysoký a hubený, tak je dost časté, že nesedí velikost.

              0 0
            • Cavendish  

              Já ale reagoval na to, že ho Milan označil za špekouna a poradil nu zhubnout. Na jeho argumenty k firmě Kalaš jsem nereagoval.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Špekounem se především označil sám, když se přirovnal ke špekáčku a ještě sám uvedl, že se svojí výškou a váhou je jaksi mimo. Poradit dneska někomu zhubnout je naopak velmi přínosné a žádoucí :-D

                Jenže to je těžký, v dnešní pseudo-korektní době. Dneska by snad člověka urazil i termín „špekoun“ …

                Zachvíli se budou špekouni považovat za menšinu, i když jich je na světě už většina …

                0 0
              • deekay  

                Ale vsak to v tom svem prispevku sam pise…Milan mu jenom napsal (pravdu), ze jeho domnenka je spravna a ze proste vuci postave, na kterou je ten strih cileny ma tech 10kg navic.

                1 0
                • PLATYPUS3  

                  Nebude to lepší, i když půjde s 10kg dolů … měl jsem taky passion a materiál prostě zklamání, teda můj pocit a ten si vzít nenechám.

                  0 0
                  • deekay  

                    Taky ti to nikdo nebere, akorat reagujes na strih materialem :)

                    0 0
                    • PLATYPUS3  

                      Materiál, který je pružný a příjemný by měl pobrat ledacos. Nemyslím extrém.

                      0 0
                      • deekay  

                        To kazdopadne, nicmene v tom pak ty lidi s nadvahou vypadaji jako ten spatne zabaleny spekacek :)

                        Jako chapu, co se snazis napsat, nijak proti tomu neprotestuju, ale diskuse na kterou jsem reagoval byla o necem jinem.

                        0 0
                        • PLATYPUS3  

                          80kg na 175cm mi jako extrém nepřijde nebo jinak řečeno kdybych si jeho příspěvek přečetl tak do toho dresu nepůjdu, příspěvek má pro mě užitnou hodnotu víc než dobře míněná rada že má shodit přebytečná kila.

                          0 0
                          • deekay  

                            Pripadam si uz jak kolovratek, takze naposledy. Treba se zadari…

                            Nikdo nepise ze 80 na 175 je extrem, sam ale pise, ze proti vyobrazneym modelum (kterym to sedne dobre) ma par kilo navic, tak tezko potom nadavat na strih, kdyz je delany na stihle lidi? A treba kalhoty ma kalas treba pro me strizene perfektne (neplanda to v pase jako spousta jinych), ale uz to nevozim, protoze kvalita me stvala.

                            Takze pro me ma jeho prispevek taky hodnotu a to takovou, ze me by ten strih treba byl, protoze nadvahu nemam.

                            0 0
                            • PLATYPUS3  

                              Informace, že má někdo shodit přebytečná kila nikomu nepomůže nebo pomůže, když se to jinak řekne, třeba že ten střih je pouze na profíky anebo na pro ty co jako profíci vypadají. To je jedna věc a druhá je ta, že jsem fakt z toho matriálu, model asi tři roky zpět, unešenej nebyl, i kdybych měl o těch 10kg míň a to bych už jako profík vypadal:-)

                              0 0
                              • deekay  

                                Hele narovinu, ja na tu dnesni modu byt ke kazdemu korektni, abych se ho nahodou nedotkl zvysoka kaslu. Nevidim duvod proc to rikat pravdu jinak. Milan mu proste rekl, ze je na dany strih tlusty, coz je relevantni informace. Tecka.

                                0 0
            • Barak  

              O jakých 2 000,– Kč píšeš? Vždyť to stojí stejně.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já nevím, co si zkoušel od toho Kalase. Asi nejspíš to nejlevnější, když se mu zdá Castelli cenově mimo. Castelli má kraťasy i za čtyřku …

                0 0
            • Pikaču  

              @Phantasma

              Hele třeba Kalas mi velikostně není ideální a to bych spíš čekal od castelli. . Mam od nich troje gatě momentálně a velikostně to neni ono. Nosim 5tku ale je mi krátká na 195cm. 6tky jsou zase zbytečně moc široké a nedrží nářadí pořádně. A na prodloužené velikosti jsem nejspis moc tlusty s 82–85 kg.

              0 0
        • Michal_Unca  

          No Milane, myslím si že není potřeba mě hned urážet. Já nehanil Kalaše jako výrobce. O kvalitě látek, kvalitě střihu, sem nenapsal nic. Jen že svojí postavou, lišící se od modelů z letáků, sem se prostě v tom oblečení necítím dobře. To je vše. Castelli mi prostě padlo. A že sem připlatil? Jsou to peníze, které sem si vydělal sám v práci, tak si je můžu bez tvých urážek utrácet za co chci. Nebo ne? S hubnutím máš pravdu. Bohužel to nejde tak rychle. Z mnoha důvodů. Ještě předloni jsem vážil 93 kg. Začal sem běhat a víc jezdit na kole. Mých nynějších 80 kg beru jako úspěch. :-) Dle tvé rady, 10 – 12 kg ještě dolů, tedy na 70 kg, je pro mě nereálné. Ale děkuji ti za ochotu poradit.

          0 0
          • Vvigos  

            Pěkná práce, jen tak dál! Vydrž a za chvíli tam bude 75 a časem třeba i těch 70 :-)

            0 0
      • PLATYPUS3  

        Jj, taky jsem vzal na zkoušku od Kalaše dres s dlouhým a ten samý pocit, špatně zabalený špekáček a ještě navíc zapařenej :-) poslal jsem ho dál.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Zkus třeba Jablonecký eleven.cz, tam dresy asi lépe sedí na nevychrtlé postavy.

        https://www.eleven-sportswear.cz/…o-black.html

        0 0
      • Petr.T.M  

        Prosím Tě, to Castelli jsi zkoušel někde v Olomouci? Mohl bys prosím napsat kde? Ještě loni jsem tu značku tady nikde nenašel. Díky.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Si objednej dvě velikosti někde z eshopu a co nebude sedět, vrať v zákonné lhůtě. Nejjednodušší varianta, než někde lítat po obchodech …

          0 0
          • Gaper  

            Osobní zkušenost s Bikero, po telefonu řekli že to není problém a doporučují to. Nad 2k (což je u Castelli vždy :D) je v balíčku i vratný štítek, taky lze využít Twisto (platba do 14d, nebo žádná když se zboží vrátí). Kupoval jsem takhle u nich kratasy, dres a vestu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Dobry tip s tim Twistem, to se muze hodit. Hlavne v pripade, ze clovek fakt potrebuje nekolik novych sad – to je vzdy palba najednou …

              0 0
        • Michal_Unca  

          Moolbike. U nádraží Olomouc město.

          0 0
    • Cavendish  

      Kvalita Kalaš je tragédie. Obyčejné věci jsou strašné.

      Silikonové ukončení kalhot a dresů trhá chlupy.

      Dres je příšerně vypasovaný, i když by měl být podle tabulky volnější.

      Vložka neforemná a dlouhou dobu překážela, než se nějak rozumně naseděla.

      Rukavice se rozpadli doslova po 15 minutách jízdy. Nové mě nedali, chtěli poslat staré a ty opravili. Od té doby mě leží v šuplíku a vozím roky ověřené Eleven.

      13 let staré Etape věci jsou v daleko lepším stavu a stali polovinu :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kluci v týmech, které sponzorují, se asi holí, a tak problém nemají. Problemový je běžný uživatel, co doplácí na ty sponzorované.

        0 0
      • Schotli R  

        Párání švu u zipu po 3 výjezdech.

        0 0
    • Namtos  

      Hele a jak vám jsou příjemné ty nové vychytávky na rukávech u MotionZ , kde je na půlce rukávu látka a na druhé guma, která to utahuje k ruce. O hodně příjemnější byla ta varianta s gumičkou v celém obvodu rukávu , tolik nestahuje (jo pokud má někdo 60kg a bicepsy jako jiný předlotí tak to asi tolik nestahuje :) )

      0 0
    • MichalOld  

      Přidám svoji zkušenost – Motion Z dres s krátkým rukávem + kraťasy: mám 77kg, 181cm. Vložka mě na jedné straně tlačí v třísle. Musel jsem si nechat nastavit kšandy o 10cm, abych to trošku eliminoval. Silikon v rukávech je na mě až moc přilnavý, a tahá mě to za chlupy. Kvalita materiálu se mi jeví jako dobrá. SKR mi sedí daleko lépe.

      0 0
    • Lajna  

      Má zkušenost je asi opačná. Mám Motion Z dres i kraťasy. Kraťasy mám pro jistotu dvoje. Ty první mi trochu v oblastech namáhaných začaly chlupatět. Jinak ty silikonové pásky mně nijak nevadí … nic na dresu neplandá, nepřekáží. Vložka se nikde neposouvá. Ale na druhou stranu, mám velikost 2! Váha 68 kg, výška 178. Dcerka ale jezdí závodně v SKR a spokojenost.

      0 0
    • RUSH  

      Momentálně má značka Kalas marketingově dobře našlápnuto, teď jde ale hlavně o to, aby tento level udrželi i v kvalitě běžné produkce. Cenově je už Kalas na úrovni globálních značek a tam pohybuje se v hodně konkurenčních vodách. V ČR může stále sázet na patriotismus, ale i tady už je nejdražší ve srovnání s konkurencí (Lawi, SKR, atd.)

      Kalas by se měl snaži držet kvalitu výrobků pro běžné spotřebitele, protože pokud kvalita nebude odpovídat ceně, zákazník nebude kupovat a veškeré marketingové snahy vyjdou vniveč.

      Pokud budu například porovnávat kraťasy se šlemi, které mám možnost jezdit:

      Lawi MEN'S BLACK KRAŤASY LACL, cena 1 690,–Kč, kvalita solidní, středně silný, středně pružný materiál, skvělý střih, moje velikost XL

      Kalaš PURE Z | Kraťasy se šlemi | černé, cena 2 290,– Kč, kvalita solidní, středně silný, středně pružný materiál, střih průměrný, moje velikost mezi 5–6 (5 malé, 6 velké – Kalas mě doporučuje 6).

      Castelli ENTRATA BIBSHORT, vstupní model, cena cca 2 100.-Kč, kvalita solidní, materál trochu tenčí, velmi pružný, střih skvělý, moje velikost 2XL-3XL, při pružnosti materiálu obě dobře padnoucí.

      Castelli COMPETIZIONE BIBSHORT, nižší střední třída, cena cca 2 600 Kč, perfektní kvalita, kombinace materiálů, VORTEX aero materál, velká pružnost, střih skvělý, moje velikost 2XL-3XL, při pružnosti materiálu obě dobře padnoucí.

      Castelli lze při různých slevových akcích koupit o 20–40% levněji.

      Kalas to bude mít těžké…

      0 0
    • Gaper  

      Kalas Passion X7 po třech letech. Prdel neprosvítá, vložka furt OK, furt příjemně kompresní… zatím je vozim ale moc jim už nedávám :D. Jinak reflexní vrstva na lemu byla pryč hned, tenhle kus je dokonce 2× opravovanej ve švech na stehni.

      Velké plus je, že vydřží i padání, proděravět je je fakt voříšek.

      0 0
    • Pikaču  

      Tak se tu podělím taky o aktuální zkušenost. V minulosti jsem kalaše kvuli odlepujicim se lemum hanil.

      Nyni mam rainmem gatě a neskutečně dobre včetně rainmem navleku na nohy. Fakt funguji i v zime i v mokru. Gatě nefunguji na zadku bez blatniku kdyz se tam dostane moc vody ze zadniho kola-takze asi normální.

      Pak mam nově passion z1 a kámoši okolo me taky. Ty gatě jsou neskutečně dobre. Jak u rainmemu tak passiom z1 je ta jejich endurance 3D vlozka a je fakt super. Srovnavam i s castelli a rapha momentalne co vozim a asi kalas nejlepsi. ( castelli ma asi nejlepsi vlozku ale zase jine mouchy).

      A pak mam ty jedny staré passion x6 bo co z 2018 a najel jsem takových hodin na zwiftu a vypral je nespocet krát v pračce a furt funguji. Lemy nehodnotim. To jsem odrthal už dávno.

      Pak nově verano dres. Je fajn za ty peníze ale ty kapsy jsou zbytečně velke. A materiálově bych si vyrbal jiné dresy-značky než kalaše.

      Takže shrnuti kalas gate-vložka jsou fakt super.

      0 0
      • milan.v  

        To máš těžké s těmi kapsami, třeba já mám velké kapsy rád, napadá mě POC, který se rozhodl, že cyklista velké kapsy nepotřebuje… Jejich dresy si prakticky nemůžu vzít na nic delšího, do kapes toho dám méně, než bych potřeboval… A nebo na zimní bundě Castelli jsou kapsy jak na léto, člověk do nich skoro nedostane ruku v rukavici, už jsem je začal odtrhávat…

        0 0
        • Pikaču  

          Jako kapsy uz nejak moc neřeším. Co potrebuju to tam narvu. Jedine rapha pro tram training je maji extremne male a navic vysoko.

          Velke uvítám na výletní svihy ale ty kalas mi prijde ze odstavaji. Pumpička tam lita všelijak a mlátí se s mobilem. Takze kalas pouziju 1 kapsu na uplne vsechno.

          0 0
          • milan.v  

            Tím, že u delších jízd celkem dost jím, navíc přibalím raději více, což pak vezu zpátky, vše dávám do kapes, zkrátka je potřebuji… Od přechodu na bezduše také beru Tufo tmel a sadu na opravu, hned to naskáče…

            0 0
            • makimaki  

              Mám dresy MotionZ – do kapes dám mobil, tyčku, dva banány, klíče, sbalenou vestu a je to ok. A věci se vybírají pěkně, nikdy mě nic nevyskočilo.

              0 0
      • Cryzyy  

        rainmem je vážně povedený kus oblečení, teda aspoň návleky a kalhoty, jenom ta cena u nich taky hezky vyskočila, od jineho výrobce jsem adekvátní náhradu nenašel. GORE návleky na nohy jsou třeba podstatně tenčí a nejsou tak pružné. Zase je pravda, že rainmem návleky daji 3 roky meho ježdění, než začnou být vytahana kolena, vlastnosti ztrácí tak nejak postupně, ale kalhoty ještě použitelné jsou, alespoň jako ochrana pred zimou.

        0 0
        • Vrci  

          Nano od Castelli

          0 0
          • Cryzyy  

            To není membrána, co mam nano na zimnich castelli kalhotech, tak to není tak teplé ani neprofuk jako rainmem

            0 0
      • deekay  

        Hele ono je to individualni. Pro me je endurance vlozka u kalasu, nebo treba vlozka u raphy absolutne nepouzitelna. Hrozne obrovska tlusta nestabilni plina. Jinak ja zase u kalase u kalhot mam rad strih, jedny z mala co me neodstavaji divne v pase. Navic fakt dobre strizene panely.

        0 0
    • Pikaču  

      Špatně zařazené

      0 0
    • bednee  

      Došly nám týmové dresy od Kalase, objednávali jsme velikosti dle doporučení a všem je to malé. Syn má cca 150cm a největší dětská velikost mu je malá, včera zkoušel pánský velikost 1 a taky se do toho nenarve. Já běžně nosím L (191cm) a do velikosti 5 se vejdu hodně natěsno. Neušili letošní kolekci nějakou menší?

      0 0
      • dzordzman  

        Jak je to letos nevím. Ale loni nechávala dělat dresy naše firma a Kalas poslal vzorník velikostí na vyzkoušení, než jsme to objednali. Já osobně mám o číslo menší, než vychází tabulkově.

        0 0
        • bednee  

          Právě z loňska bylo info, že velikosti sedí jak jsou psané, ale nevím teda na koho, na moji rodinu letos ne :)

          0 0
      • jkcz  

        Kupoval jsem letos Passion Z1. Bral jsem stejnou velikost jako naposled (to byl tusim model 2018) a je to tedy vypasovane vyrazne vice a i o chlup kratsi.

        0 0
    • milan.v  

      Český Kalas obléká hvězdy Tour de France. Cyklistických dresů teď prodá čtyřikrát více než před covidem

      https://archiv.hn.cz/…pred-covidem

      0 0
    • milan.v  

      Slavíme 30 let

      Letos je tomu 30 let, co se Čestmír Kalaš pustil do výroby cyklistického oblečení, aby utrženými prostředky zajistil chod táborského oddílu. Jeho původní záměr nás inspiroval k tomu, že po 30 letech výroby Kalas Sportswear budeme v jeho obětavé snaze pokračovat. Proto jsme se rozhodli, že při příležitosti třicátého výročí založení naší firmy budeme věnovat veškeré tržby z našeho eshopu, které se utrží 3.12. 2021, na podporu mládežnické cyklistiky v České republice. Pokud si v pátek 3. prosince pořídíte jakýkoliv výrobek na našem e-shopu, přispějete i vy k podpoře mladých českých talentů.

      0 0
      • Cavendish  

        Dobře, tak já to s Kalasem ještě jednou zkusím. Ale běda vám, jestli se mi ty rukavice zase rozpadnou za 15 minut!

        0 0
        • vik  

          Rozpadnou, ale rozpadnou se pro dobrou věc :-)

          0 0
          • Pikaču  

            Mám ty rainmem navleky na nohy už rok a super. Doporucil jsem je vsem okolo a uz 4 lidi je vratili jak se jim rozpadl zip při prvních vyjížďkách.

            0 0
      • rk1  

        A tu podporu dostanou děti tatínků s bavorákem z Dukly nebo kdo? :D

        0 0
    • Pikaču  

      Tak se každý rok směju Čestmíru jaky je držgršle na Black Friday. Letos se však překonal s passion z1 gatěma.

      Z 3690 zdrazil na 3990 a dal 200 stovky slevu na černý pátek :))))))

      A navíc, 4 litry za Kalas gatě a levněji sezenu castelli mi hlava nebere.

      4 0
      • vik  

        :-) Fakt cernej patek v puvodnim smyslu… Jako ceny uz ma opravdu svetovy a vlastne tam nenajdes zadnej rozumnej stred… Ale asi se jim dari, coz je fajn.

        0 0
      • Maska1  

        Mám ty krátké Passion Z1 v té modré barvě od loňského jara, tudíž jeté dvě sezony a jsou stále v perfektním stavu. Nikde se nic nepáře apod., kdy ta vložka je opravdu výborná. Samozřejmě záleží, kolik kdo za léto najede. Já zas tak moc ne. Stály trojku a myslím, že za tu cenu se vyplatily.

        0 0
        • Pikaču  

          Passion z1 jsou skvele ( mam je). O tom žádná. Ale 4 litry jsou prestrelene podle me.

          1 0
          • sheenecek  

            Ja mam ty predesle Passion X9, dal jsem za ne loni 4k, byly i s vlozkou, myslim ze ty Z1 jsou ty same, jen nove logo. Letos 5k i s vlozkou? Koupil jsem letos za 3.5 Castelli Polare 3, to jsme trosku nekde jinde :) Dal asi neni treba komentovat :)

            0 0
            • milan.v  

              A to neexistuje jen Castelli, ale za ty peníze už jsou někdy k sehnání například i kraťasy s vyhlášenou světovou vložkou od Assosu… ;o)

              A nebo si ta ty peníze můžeš koupit i celou řadu jiných, velmi kvalitních výrobců…

              0 0
              • vik  

                No pockej, ale ta Assos vlozka mi zachranila lasku ke kolu!:-) Nevim, jak to ti kluci italsky a holky bulharsky delaji, ale jediny kratasy, v nichz je jizda pohoda nejvetsi…

                0 0
            • jkcz  

              Tak ony ty prachy nasypane do Alpecinu je treba nekde ziskat :)

              0 0
              • jkcz  

                Jak jsem jejich staly zakaznik od devadesatek, tak ted beru jen kdyz me vylozene zaujme design nebo kdyz se nahodne objevi nejaka sleva – ted naposled mi poslali narozeninove petikilo, tak jsem vzal kratke kalhoty.

                0 0
            • Maska1  

              Ty krátké letní Kalas Passion Z1 nestojí letos 5tisíc, ale 4tisíce. Já za ně dal loni 3tisíce. Vložku mají od fy. Elastic Interface, tudíž od té samé fy. jako bere vložky Assos. Já osobně jsem s Kalasem hodně let spokojen, kupuji si však ty dražší řady. Letos na zimu např. ty dlouhé Passion Z1 zimní opět s tou vložkou Elastic Interface a membránou – stály 5tisíc. Jsou perfektní.

              0 0
              • vik  

                Od Elastic mají vložky už dlouhá léta, ale mně prostě Kalas nikdy moc nesedl… A to jsem pořád věřil a zkoušel to! :-) Nevím, jestli je to u toho Assosu tou jejich goldengate, ale je to pro mne úplně jiná liga. Já trpěl u Kalas ve tříslech, fakt do krve, teď mám klid.

                0 0
                • kedi  

                  Stejný dodavatel vložky nic neznamená, Kalaše dojíždím na trenazeru, srovnání mám. Životnost i kvalita vložky v Assosu je ale někde jinde. Navíc teď má Assos výprodej Cento, to byl ještě před půl rokem jejich top model a je tam necelých 700,– rozdíl proti běžné ceně u Kalaše.

                  0 0
                • Maska1  

                  Tak to já naštěstí na podobné neduhy netrpím a ten Kalas mi sedí. Navíc já celkově moc černou či tmavé barvy nemusím. V zimě to v dlouhých černých nějak přežiji, zas tak moc nejezdím a jiné snad ani nejsou. Ovšem od jara do podzimu musím mít světlejší barvy, např. ty modré Passion Z1, k tomu světlý/bílý dres, bílou helmu a jsem max. spokojen. Naštěstí zboží/ oblečení je hodně a každý si může vybrat co se mu líbí, sedí a za kolik chce peněz.

                  0 0
        • Kvapel  

          Uvazuju jestli mam jit do znacky Kalas – pokukuju dlouho po z1 passion bunde s kapuci, z2 bunde nebi ted je nejaka novinka Shark. Pak po kalhotach z1 a rukavicich. Mohl by jste treba doporucit?

          0 0
      • Vrci  

        Od 07/2012 má s firmou společné jen jméno.

        0 0
      • libisenuj  

        Zdražili fest…jestli jsou 3–4× trvanlivější než např. Force nebo Dekáč, nevím.

        0 0
        • rk1  

          No Force u těch nejdražších věcí, kde si dělají vlastní vývoj, má tu cenu stejně nahulenou jako Kalas.

          0 0
          • libisenuj  

            To je pravda, ale myslel sem právě opačný spektrum. Jestli jsou gatě za 13kil 3–4× horší. Je pravda, že Dekáč mě nesedí střihem a je to aušusově ušitý…

            0 0
            • milan.v  

              Tak já mám nyní kalhoty na trenažér z Decathlonu za asi 1.700,– Kč, vložka Elastic Interface a nemohu říct ani ň k tomu, že by to bylo nekvalitně ušité, srovnání mám více než velké, to mi věř… ;o) U nižších řad je samozřejmě situace jiná, tam ale kupuješ kalhoty za pár stovek, takže nemůžeš očekávat kvalitu italské výroby, co mám také doma… A řekl bych, že toho se drží i ten Kalas(š), na kvalitu se zde dost nadává…

              0 0
              • libisenuj  

                Však píšu gatě za 13kil. Zkoušel sem i Van Rysel za 2litry, vložka super i pěkně našitá, k těmhle bych neřekl prší. Ale ty za 13kil nic moc plus zip přes půl ******…Force nevím, mám od nich jen návleky na kolena už roky a dobrý a zimní bunda taky dobrý.

                0 0
                • Tydlii  

                  vono jak se to vezme hezky našitá vložka není všechno – mam nejvyšší zimní model dlouhý van rysel a po roce komplet vysypaný kolena a všechny ty tenčí/elastičtější části. + se pářou. Ale zase je fér říct, že nalítám v zimě hodně, jako fest hodně a vozil jen tyhle furt dokola.

                  Kalaš mi přijdou koncem ledna ARCO-PRO 70 | W&W RainMem X3 – tak srovnání bude zas po roce… ale horší než dekáč to nebude a 2× tolik nestojí…

                  0 0
    • milan.v  

      Podcast Ze života v sedle – František Raboň

      https://open.spotify.com/…sC7I00dxoxR1

      1 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj ma nekdo porovnani prodysnosti bundy motion z1 s jinou znackou napr gore. Mam od kalase nize uvedenou bundu, ale jeji prodysnost je pro me nedostacujici, i v chladnejsim pocasi jsem v ni do hodky zapareny. Jezdim nizke intenzity.

      https://www.kalas.cz/…unda-cerna-m?…

      0 0
      • Iv15  

        Ano, já jsem měla dámskou verzi a prodyšnost tragická a to se nějak moc nepotím, zvlášť v zimě. Po pár vyjížďkách jsem poslala dál…

        0 0
        • mirage  

          Prodysnost u Kalasu je tragicka, mam starsi verzi teto bundy. https://www.kalas.cz/…erna-modra-m?…

          A taky vzdy jsem pod ni spoceny jak prase a to PODOTYKAM ze se opravdu potim minimalne. Radsi vezmu o jednu vrstvu navic a jen vetrovku. Oni uvadeji prodysnost 10 000, ale se mi zda ze se sekli, jednu nulu bych ubral. Je to jak stim jejich modelem Bunda Pure, kterou nahradili jejich větrovky. Kdysi jsem jim psal, proc zrusili ty vetrovky, tak odepsali, ze prave ji nahradili tou bundou Pure. Uz jste si ji nekdo rval v lete do dresu? Mozna by to meli nekdy ti jejich vyvojaři vyzkoušet.

          0 0
          • Barak  

            A proč to teda kupuješ, když to vidíš takhle?

            Já jsem po vyzkoušení několika věci od nich, už před lety, učinil závěr, že je to navonena a ještě predrazena bída a jezdím zcela spokojeně věci od někoho jiného.

            1 0
            • mirage  

              Vsak pise, ze jsi musel k tomu doji, ja ted uz ktomu taky dosel. To co nedohaneni ty zapadni znacky kvalitou, tak to se na 100% snazi dohnat cenou. A ta se jim ******** zveda.

              0 0
      • Pikaču  

        Mam toho predchudce ve fluo barve a hodnotim tragicky. Je to jako sauna. Nehreje a prodyšnost 0.

        Taková castelli perfetto ros co je zrovna v magazinu nebo jine normalni znacky splní svoje. Ja mam zimní od biehleru je dost podobna te castelli jen do větší zimy o fous. Gore mam jenom shakedry.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Diky, jdu do goretexu.

          1 0
          • Smazaný účet  

            Poridil jsem obleceni od gore bundu c5 gtx thermo mam v ni jen jednu jizdu ale po 1,5h jizdy jsem prijel uplne v suchu coz se mi s bundou od kalase nikdy nestalo. Membrana gtx infinium funguje skvele.

            0 0
        • sheenecek  

          Taky mam toho predchudce a velky spatny, to byla spatna volba, letos jsem koupil Castelli Go a uplne jiny vesmir.

          0 0
          • qik  

            Naprostý souhlas, Castelli Go je super funkční, sehnal jsem ji v akci za 3,7K, tak jsem spokojen :-)

            0 0
            • vitan  

              a kde byla prosím ta akce? díky, V.

              0 0
              • Bobbybike  

                Castelli Go byla do včera na Bike24.de – 130 €, nyní 160 €. Na Muziker.cz mají černou a modrou za 3.800,–

                0 0
          • File12  

            Docela o ní uvažuji. Jak ti sedí rozsah teplot? hledám něco od –5 do 5. Jasně že je to individuální ale aspoň přibližně. Co pod ní?

            Po tom co se mi ani ne po roce roztřepila šle od bibsů, páře se to na dost místech, tak prostě už na Kalase kašlu. A to jsem tam nemálo nechal a rád podpořil českou firmu.

            Jen se prostě na 191cm/95kg (bude 90) rozhoduju jestli 2XL nebo někdo psal že má na to dokonce 3XL. Objednám asi oboje a jednu vrátím.

            0 0
            • milan.v  

              Castelli bych řešil ve vlákně ke Castelli a ne Kalašovi…

              Na FB Renaultu také neřešíš, jak si vytunit Fabii, nebo snad jo? ;o)

              2 2
              • File12  

                No svojí zkušenost jsem napsal s Kalasem. tak jsem to rovnou přidal. jednou odpovědí mimo vlákno se snad nic nepo* ne? Offtopic to tu jedinej neni. Na FB Renaultu taky asi někdo občas napíše jak je to u jiné značky ne?

                Ale jo zpět k tématu a pryč s offtopicem :)

                0 0
        • ladys  

          Perfetto byl v oblečení kup roku..

          1 0
    • Aduldinho  

      Dnes jsem pořídil nová kaťata Pure viz foto náhradou za stejná se starým logem, která kdysi stála 1.690,– byl jsem s nimi moc spokojen. Borec v cyklu v Rájci měl ještě starou zásobu za 1.990,–. Při současné cenové politice jsem navýšení o 3 kila akceptovat.

      Ale proč mají ty samé momentálně za tuto nesmyslnou cenu??

      https://www.kalas.cz/…-sle-cerne-m?…

      Kalase mám rád a prošlo mi rukama i nohama spoustu kousků cyklooblečení této firmy, ale touto cenovou politikou to zazdívají a přicházejí o své věrné :-(

      0 0
      • grafik  

        Silničář s neoholenyma nohama?

        0 0
        • Aduldinho  

          No a co jako?? :-D Je zima a nikdy jsem si je neholil a na starý chlupatý kolena s tím ani nehodlám začínat :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Máš být šťasten vozit stejnou značku jako ti Britové co sponzoruješ, oni ale moc neperou.

        0 0
      • ferencr1  

        Hm ta cena to je fakt masakr ja sem nakej rok zpět koupil limitku kratas kulhavy za 2.200 a to je uplne jina kvalita. Za pure 2800 s nic moc vlozkou zoom je teda ulet…

        0 0
        • Aduldinho  

          Za 2.200,– jsem kdysi kupoval kaťata jakoby tu top edici Passion, ty mýn doteď celkem v cajku, páč je moc nevozím, má to sic lepší vložku, ale nevyhovuje mi to, že se roztahuje i do třísel, kde mi to tak trošku vadí :-)

          Ta zoom je u mě právě dost na pohodu :-)

          0 0
      • milan.v  

        Jo, toto už zde zaznělo hodněkrát, nic nového, prostě se dají v této cenové relaci koupit i top značky, každý si to musí zvážit sám…

        0 0
      • Cavendish  

        Kalas už dávno není pro obyčejný hobíky :) Proto volím Eleven. hatě má za 1800 a kvalitou jsou minimálně srovnatelné s Kalas. A když nechci utrácet, tak prostě zajdu do Dekáče. Ten poměr cena / kvalita je luxus :)

        0 0
        • Aduldinho  

          JJ, taky mám pár kousků z Dekáča, není to úplně top, ale ani žádná haluz :-)

          I ten Sýkora bohužel u Kolokrámníku dosti podražil :-(

          0 0
        • RUSH  

          V této cenové kategorii jsou dobré kraťasy Lawi.

          0 0
          • Aduldinho  

            Od Lawi mám letitou čapku, ta je fakt nesmrtelná, měl jsem zimní rukavice, ty teda asi po 2–3 sezónách zdechly :-)

            Dresy a kaťata mě od nich zatím moc neoslovili, ale spíš designově…

            Loni jsem koupil Siroko koplet, celkem cajk, ale není to úplně do extra tepla bych řekl.

            A předloni kombinézu Ekoi, ta naopak je víc do tepla, ale zase je celočerná :-) A ač jsem bral XL, tak spodek by mohl být ještě o krapánek větší…zkouším, laboruji, hledám náhrady, ale prostě Kalaš býval pro mě tehdá topka poměr cena/výkon, teď to tou cenovou politikou bohužel dosti zazdívaj :-(

            0 0
    • jkcz  

      Nove Motion Z2. Zajímalo by mě, jaký je ve variantě dlouhý rukáv rozdíl vzhledem k Passion 1. Kromě ceny tedy.

      0 0
    • Kvapel  

      Zdravim lidi, ma nekdo prosim zkusenost se znackou Santini a jejich setem na zimu?

      https://www.holokolo.cz/…da-kalhoty-1

      0 0
      • Aduldinho  

        Pěkné setík :-) Santini je značka dobrá, ale v Dekáču bych toto pořídil za pětinovou cenu :-) A hlavně, tady se probírá Kalas a i ten bude možná levnější a to je co říci :-)

        0 0
      • milan.v  

        A s Kalašem to má společného co?

        1 0
        • vitan  

          Když vyměnís pár písmenek ve slově Santini – vznikne Kalas.

          To nemůže být náhoda…

          1 0
    • Kvapel  

      Prominte, nic. Jen jsem chtel nazor.☹️

      0 0
    • marleenka  

      Ahoj,

      máte někdo zkušenosti se zateplenými dresy Kalas? Uvažuji o zakoupení https://www.fitio.cz/…titan-x8-ruz společně s https://www.fitio.cz/…sy-fluocerne a chtěla bych v tom odjezdit ideálně celý podzim.

      0 0
      • Aduldinho  

        Tahle X8 by mohla být cajk, vozil jsem Kalas zateplený hodně let nazad a byl naprosto cajk, podzim s tím dáš, jen budeš vrstvit podle aktuální stupnice teploměru. Ženským kaťatům logicky tolik nerozumím, asi taky dobrý, ale na chladnější podzim by to chtělo asi vrstvu pod ;-)

        Jinak bych ti možná poradil stejnou levnější variantu od MTF (též Kalas):

        https://www.mountfield.cz/…kav-4koz3186

        https://www.mountfield.cz/…ske-4koz3168

        0 0
        • nomecz  

          skoda ze v tom logu nejde otocit to M … hned bych nakoupil komplet obleceni :-)

          2 0
    • marleenka  

      Děkuji moc za rady:)

      0 0
    • Radez  

      Zeptám se zde.

      Nemá někdo z vás zkušenosti s velikostí 2plus od Kalaše?

      V práci jsme si nechali dělat dresy(kraťasy a krátkej dres) tři roky zpět a já vybral 2plus (185/68) a je to nejlíp padnoucí dres, kterej jsem kdy měl.

      Teď bych chtěl vzít komplet i dlouhý a nevím jestli bude 2plus pořád v pohodě. Zvlášť mám obavy z rukávů na dlouhým dresu.

      0 0
      • Aduldinho  

        Radku,

        jsi celkem pohublé, měl by ses najíst :-) 2 plus mi přijde na tebe celkem malý, ale asi ty velikosti nějak pořád drží, letos jsem bral po pěti letech stejný kalhoty ve stejný velikosti 4 a seděj jak tenkrát, akorát cena se značně pohla :-(

        0 0
        • jkcz  

          Mam opacnou zkusenost s dresy – po cca 4 letech jsem kupoval vrsek, a stejne znacena velikost je v lonskych/le­tosnich dresech vyrazne vice „slim fit“ nez dresy starsi. A to jsem jeste za posledni dobu zhubnul. Kalhoty jo, tam mi to plus minus autobus sedi stejne.

          0 0
          • jkcz  

            Co mi ale asi nejvic vadi, ze diky te nove tenke latce na passion Z1 dresech, se kapsy po naplneni hodne propadaji dolu,nedrzi tvar. Mozna mely byt min hluboke. No vypada to divne.

            0 0
        • Radez  

          Právě sem nechtěl žádný Lka tenkrát když jsme to v práci vybírali (a udělal jdem dobře) podle jakési jejich tabulky a 2 plus byla nějaká prodloužená velikost pro hubený lidi (rozhodně nepřiberu u když jím mnohem víc než většina populace ). A borci co brali Lka, tak i když majou bachory, tak jim to bylo velký.

          Jinak právě mám strach kdybych vzal vestu (nebo dlouhé dres), tak že už by mi to mohlo být v téhle velikosti krátký.

          0 0
          • Aduldinho  

            Tak zkus zajít někam do cykla, kde Kalas mají a vyzkoušej, i když nevím, jestli ty pluska se standardně prodávájí nebo jsou jen na zakázku? ;-)

            0 0
            • milan.v  

              Ty prodloužené velikosti standardně nemají, dokonce ani běžně v té jejich podnikové prodejně, běží pro to do skladu.

              0 0
          • Aduldinho  

            Jo, tak koukám, že na eshopu to mají běžně k volbě, chtěl jsem tě poslat do Mountfieldu, ale tam mají kupodivu klasické číslování M, L, XL atd. :-)

            0 0
          • jkcz  

            U Kalaša jsem nikdy neměl problém s výměnou, v balíčku je tuším rovnou předtištěná samolepka na balík na vrácení.

            0 0
            • Aduldinho  

              JJ, tak jedině objednat na zkoušku a vrátit, jelikož na zakázku už to asi úplně nevrátí ;-)

              0 0
              • Radez  

                Právě ještě sháním dres bez rukávů kterej sem si za poslední roky oblíbil, když jezdím v hycácích a bezrukávák je bohužel u Kalaše pouze na zakázku – a to bych bral asi v jakékoliv barvě – ale po komunikaci s jejich chatem to prostě nejde normálně objednat.

                0 0
                • Aduldinho  

                  Hmm…tak to chápu, to opravdu běžně nedělají, proto jsem si oblíbil triatlonové topy od Zoot: https://www.tradeinn.com/…/138152059/p ;-)

                  0 0
                  • Radez  

                    Tak mi odpověděli z Kalaše, že bezrukávák, jen na zakázku a muselo by to být aspoň pět kusů, tak na to kadím.

                    Škoda, to bych bral hned a ze zoufalství jakoukoliv barvu – ne jen něco v modrým, jak jsem původně chtěl.

                    Jinak to co posíláš, ty triatlo dresy jsem kdysi zkoumal a nějak se mi nelíbijou ty rukávy, že to je už jak nátělník, ale co mě víc kadí, že nejsou celorozepínací, to mám na dresu fakt rád. Pak některý co jsem zkoumali měly, nebo spíš nějak neměly kapsy vzadu (tady teda vidím, že jsou), tak jsem tu myšlenku tenkrát vzdal.

                    0 0
    • jmaselnik  

      Není to sice úplně o dresu, ale máte někdo zkušenost s těmito magnety? Vůbec jsem nevěděl, že něco takového existuje. https://www.kalas.cz/…dots-10-pack?…

      0 0
    • Kvapel  

      https://www.kalas.cz/…ark-x9-cerny?…

      Mate nekdo zkusenost s bundou Shark prosim?respektive doporuceni na Z1 passion nebo z2 bundu?

      0 0
      • Kaizr  

        Z1 – vozím. Nemám porovnání s něčím jiným. Kapuci nepoužívám, ale ani nepřekáží. Já jsem spokojený.

        Kupoval jsem jí za jinou cenu

        0 0
      • stev  

        Shark je veliká neznámá-nedají se dohledat žádné recenze.Ten design je ale nejhezčí z toho co nabízej-ale bez recenzí to za ty peníze neprodejný…Z2 mám,ale je to velké zklamání.Chová se jak pláštenka-vůbec to nedýchá a jak začne kondenzovat na zádech tak začne být zima.Pořídil jsem Castelli Ros2 s Gore infinium a naprostá spokojenost.

        0 0
        • 4daš  

          Pořídil jsem shark kraťasy a super. Je ale pravda, že jsem s nima jel zatím jen párkrát.

          0 0
    • MP79  

      Nabizim voucher na 500 kc na nakup nad 2000kc plati 2 dny.

      1 0
    • MP79  

      Yes

      0 0
    • Cavendish  

      Chcete někdo kód na slevu 200Kč při nákupu nad 1000Kč?

      Platí 14 dní…

      0 0
    • AussigBiker  

      Dám to sem. Zavrhnul jsem rukavice od Silvini, tři páry kupovaný ve stejnej čas, všechny se pářou na stejnejch místech. (Kraťasy, vložka se taky pářou, trička držej).

      Sem myslel, že si pomůžu s Kalašem, dneska dorazily. Ty by měli jít dle mého skromného názoru z výrobní linky rovnou do koše a ne do prodeje, viz obrázky. Jak to nekvalitně ušitý u prstů, to bych čekal u zboží z Alika a ne od někoho, kdo se prsí jak dodává do WT teamů, britský repre. Na těch modrejch je to to extra vidět.

      Přitom podzimní/jarní dlouho prstý jsou úplně v pohodě.

      Dám jim šanci, uvidím co vydržej. Stejně jako Mistra mě nebaví v reklamovat.

      Až se rozpadnou tak na bf pohledám od koho že jsou rukavice držáci aspoň 3 sezóny :)

      Ostatní věci od Kalaše co mám jsou ok.

      0 0
      • milan.v  

        Hmmm, slabota…

        0 0
      • jIrI___  

        Ty se pářou a ještě ani nebyly na ruce :)

        0 0
        • AussigBiker  

          To jo. Nejhorsi je, ze jsem ted koukal na web POCu a Svedi vyapdaj snad jeste hur. Jako kdyby to vsem sila stejna fabrika. To me po*ser. Tohleto by meli zeleni khmerove resti a ne vypousteni penumatik autum v Brne.

          0 0
          • jIrI___  

            POC potvrzuji, bohužel jsem měl tu čest osobně. Přilba i rukavice zpracování tragické a cena přitom nadprůměrná.

            0 0
            • AussigBiker  

              Já mám dvě helmy a brejle (Óčka a POC helma o sebe mlátily) a super. Tak mě právě napadlo, že kouknu na rukavice a ty teda ne.

              To už radši zase Silvini :)

              0 0
      • ladys  

        Tak z Číny takovou kvalitu ani nedostaneš, takový šmejd se mi nepovedlo objednat..

        0 0
      • Cavendish  

        Měl sem podobné od Kalaše. Na kole se rozpadli do 15 minut. Nit tenká jako vlas….reklamaci uznali, ale musel sem za svoje poslat rukavice zpátky. Oni je zašili a vrátili. Při opravě použili silnější nit a od té doby ok.

        0 0
        • AussigBiker  

          No tak to je pěkný. O víkendu vyzkouším :)

          0 0
          • Cavendish  

            Měl sem dvoje. Jedny se prodřel za 2 sezóny (ročně 4000km) a ty druhý umřeli za pár minut :D

            0 0
      • Aduldinho  

        Takovou nekvalitu bych fakt od Kalaše nečekal zvlášť při jejich šoučasné cenové politice :-(

        Já už cca 3 sezónu poměrně úspěšně vozím tyto R2, ale je fakt, že já ty krátké rukavice moc neužiju, jen v chladnějším počasí, kdy to ještě není na dlouhé prsty, jinak vesměs bez rukavic ;-)

        1 0
        • AussigBiker  

          Ok, já radši v rukavicích, kdybych spadnul. Díky za tip.

          0 0
          • Aduldinho  

            Ty Kalas se mi celkem designově líbí, ale mít rukavice do půlky předloktí, to bych asi nechtěl a bez rukavic alespoň ty ruce chci mít normálně opálené :-)

            0 0
            • AussigBiker  

              No jo, jsou to rukavice jak na časovku no. Ale tak když se brzo rozpadnou tak koupím jiný. Silvini teda zatím nevyhazuju. Bílý přežily pár hodin na koleno víkendu na cyklostezce. Ještě nejsem je nepral, tak uvidíme :) Až je pořádně všechny ojezdim, tak podám zprávu :)

              1 0
      • File12  

        Narovinu. Kalas, kteryho jsem rad jako českou firmu podporoval, stojí uz davno zanic a ceny nesmysl. Za to mam Castelli, s kterym jsem hodne spokojenej

        2 0
        • Aduldinho  

          Mám to obdobně, nyní ale u mě frčí Siroko, teda hlavně kaťata, vše ostatní tak nějak všehochuť, klidně i Dekáč ;-)

          0 0
        • mirage  

          Tak Kalas:

          Tak jsem si objednal kalas dres, ten barevny,dokladam foto. Si řikam kdo jim tam radi jak maji ten dres ušit. Na dres s tak jemne latky daji hruby kostěnny zip, rukavy nepružne, zakaznik si je ma sam upravit roztaženim, spodni lem dresu do 2/3 pružny, pak latka, v podpaždi mě to totalně dře,po pravdě, jak jsem si dal dres na sebe, tak jsem si připadal jak ve sviraci kazajce, něco tak nepohodlneho jsem ještě na sobě neměl. Vždy kupuji vel. 3, 4 by byla velka. Přikladam i foto staršiho modelu a to je nebe a dudy. Tak že se rozlučte s krasně pružicimi rukavy, pružnym spodnim lemem po cele jeho delce, přijemnym stojačkem. Muj zavěr, za 2850,– hezky dizajn,ale hrozně ušite.

          Ale asi se to teď tak šije a je to IN, ale toto opravdu neee.

          0 0
          • FreeBoy  

            Taky to tak mám. 3 je jak ve svěrací kazajce a 4 velká :( Zrovna jsem chtěl nakoupit v rámci akce 40% sleva na poslední kusy, ale vše jsem poslal zpět… Se staršími kousky, které mám jsem spokojen, ale nová kolekce nevyhovuje.

            0 0
          • makimaki  

            Mám ten oranžový, moje vel. 7 je fajn, vozím ho často a vozím ho rád. Problém byl se šitím u kapsy, horní šev se trochu povoloval, manželka opravila. Kupoval jsem ho do 1500 Kč. Chtěl jsem koupit Fan Edition, která se mě docela líbí, tak uvidim … Tenhle kostěnný zip mám na starší anglické verzi a musím si dávat bacha, chytá to občas chlupy na prsou.

            0 0
            • kadlec  

              A plastovy tahacek zipu vydrzi asi tak 3 svihy a prani a zlomi se. A neni to jen muj pripad, vim i o jinem.

              Za ty penize bych cekal vic.

              1 0
              • mirage  

                Uz jsem i psal na Kalas, at si přečtou přispěvky na jejich kouzelne oblečeni na bike-foru. Joo, to je tak, jak až moc inovuješ. Ale co se tyče cen, tak tam jedou podle cen cizich značek:-)) Když se ještě vratim k te fotce toho barevneho dresu, tak dat na tak jemny material ,tak hruby kostěnny zip, to fakt neni normalni. Takovy zip se dava na zimni bundu ne na letni dres, kde se človek předkloni a zip mu malem vybije zuby :-)) Si tak řikam, kde na ty inovace soudruzi s kalasu pořad chodi. :-))

                0 0
                • adam1  

                  Bude levný a vo to jde :))

                  0 0
                  • ladys  

                    Ale prd, mají tam i důvod napsaný. Zip funguje naprosto bezchybně a jde krásně zapnout a rozepnout jednou rukou.

                    0 0
                    • DDDD  

                      To ale od zipu tak nějak očekávám. Na to přišli až teď ??? :DDD

                      0 0
                      • ladys  

                        Asi ne, mám dres dva roky starý a je tam stejný zip. Ale najdou se lidi co si na něj stěžují :D Se staršími dresy nemám zkušenost.

                        0 0
                        • 4daš  

                          Za mě tady řešíte blbosti. Mám asi 9 dresů se starým a 3 s novým zipem a za mě oba fungují jak mají. Možná se mi ten nový o něco líp ovladá. Taky už se mi na jednom po dvou letech zlomila ta gumová blbost, ale čemu to vlastně vadí? Ten zip funguje furt stejně. A nebo jsem prostě divnej, když si při tréninku nemám potřebu hrát se zipem. Těžko říct.

                          0 0
                          • milan.v  

                            Ten konec, doufám, nemyslíš vážně… Dres se pravidelně může kvůli zlepšení tepelného komfortu/ochlazení při jízdě rozepínat/zapínat, dělá to tak velká část cyklistů, včetně těch v profipelotonu… A k tomu je potřeba kvalitní zip, který jde jednoduše posouvat a samozřejmě i vydrží…

                            6 0
                            • 4daš  

                              No jasný, ale kolikrát si ho během hodiny posuneš? 5×? To už ti na pohodlí neubere jestli je to stará nebo nová verze zipu

                              0 0
                              • milan.v  

                                Ano, během kopcovitějšího švihu, kde se to střídá a při určitých klimatických podmínkách to může být klidně takováto hodnota, někdy i vyšší… Jde o ten zip, tzn. aby šel dobře chytit a posouvat, varianty neřeším…

                                0 0
                          • Kaire  

                            Když vybírám dres v obchodě tak koukám jako první na zip, zakončení rukávů + trupu a až potom na materiál a při zkoušení samozřejmě střih. Protože materiál má prakticky každý lepší dres fajn, tak víc jak polovinu dresů ani nevyzkouším protože se mi nelíbí provedení těch prvků. Ttakovej blbej zip, plandající rukáv, nebo dres nedržící na těle tě sere jako málo co.

                            0 0
                            • 4daš  

                              Plandající rukáv je blbej, ale za to se nedá vinit střih výrobce, protože každej člověk bude mít trochu jiný tělesný proporce

                              0 0
                              • Kaire  

                                I tohle jde udělat vyloženě blbě. Např. na foto co sem dával mirage (viz foto) má ten dres lem okolo ruky jen ze 3/4 a zbytek je „obyčejný“ materiál. Tenhle dres jsme měli v oddíle a snad všem to plandalo. I s velkou rukou to nebylo přilehlé, jak máš jakoby zatnutý triceps. Byla to asi jediná chyba toho dresu.

                                Ideální jsou prostě ty bezešvé konce, laserem řezané. Neškrtí a vždy přiléhají. Resp. to už musí být extrém aby ne.

                                0 0
              • Radez  

                Ano třeba já. Identický problém, kdy mi to prasknulo a to jsem v tom dresu jel fak párkrát a pral ještě míňkrát.

                Každopádně abych byl fér, tak jsem měl ještě doma tu nálepku na zadara poslání zpět – tak jsem to tam poslal a už to má zpět doma s novým tahátkem.

                0 0
              • DDDD  

                Mám 2 dresy ještě se starým zipem a stejný problém. Jezdec urvaný. Zimní kalhoty zip na nohavicích podobný problém.

                Nevím kdy šla kvalita dolů, ale já za posledních 10 let v podstatě s každou věcí od Kalaše nejsem spokojený a už tak 2 roky kupuju jinde.

                Navíc když teď koukám na jejich ceny, tak už to fakt kupovat nemá cenu.

                1 0
                • milan.v  

                  Mám celkem dost různého oblečení od x značek, ale zipy se mi nezničily nikdy žádné…

                  Neskutečné, že zrovna u Kalaše to je patrně standard…

                  0 0
                  • DDDD  

                    U dresů a kalhot jiných značek s tím taky nemám problém. U top českého výrobce je to dost ostuda

                    0 0
                • mirage  

                  Proto asi přešli na ty kostěnne zipy, ale jako fakt mit tak hruby zip na tenkem letnim dresu, je kravina. Na zimnim dresu s dlouhym rukavem, to beru, ale toto neee A vlastně cely ten dres, jakekoliv značky, stoji hlavně na kvalitnim zipu. Přece to nemuže byt takovy problem, objednat kvalitni jemny zip, kde se nelame jezdec.( Taky jich uz mam par zlomenych)

                  Vite co chlapi, když budete mit možnost, zkuste si někde v obchodě ty nove dresy, ty co popisuji u těch fotek a i svoji velikost, kterou jste vždy brali, jestli budete mit taky pocit sviraci kazajky, a dejte sem sve poznatky.

                  0 0
                • mirage  

                  Tak jsem už taky v klubu olomenych jazyčku na jezdci :-) Dival jsem se ještě na ten novy model s tim kostěnnym zipem, kde jsem myslel že je jazyček festovnějši, ale neee, kalas nezklamal, stejny šrot jak na starych modelech, tak se bude dal posilat na reklamaci :-)))

                  0 0
                  • vik  

                    Zipy jsou proste dulezita vec u kazdyho obleceni, tohle by meli tak nejak prirozene chapat. Setri holt na blbym miste. Vsichni kolem tam perou YKK, vcetne Decathlonu treba, tak zrovna v tomhle muzou jit s davem:-)

                    1 0
          • Aduldinho  

            Ach jo, fakt zlatej Dekáč a o 2litry levnější :-(

            2 0
          • Kaire  

            Od Kalas dresů sem ustoupil také před pár lety. Nahradil jsem je částečně dresy Silvini Stelvio. Ty mají střih podobný starším Kalas, jenom lepší a delší rukavy.

            1 0
          • žvejk  

            Jenomže ten starší dres je hobby model, ten barevný je razzor, závodní dres s jiným střihem, dělají tech dresů vic a každý ma trochu jiny střih…

            Nechápu proc se tady furt brečí nad kalasem…

            Ja jsem s nimi docela v pohodě, měli jsme od nich teamove dresy několik sezon a byl jsem vcelku spokojeny, kratasy se vcelku rychle vytáhly to jo, se zipy nikdy problém, ale každá značka ma prostě něco.. Ale treba jejich dres s dlouhym rukávem je top! Ted nam někde natlačil Bioracer a je to na stejné brdo, ceny ještě vyšší, kvalita se zdá ok, ale zas je to vše tak hrubé a nepoddajné, az nepříjemné v tom jezdit když je vic jak 22…

            0 1
            • mirage  

              Vše beru, ze je to zavodni dres, ale myslim si ze i zavodni dres by mel mit nejake pohodli. Dnes jsem si ho jeste jednou zkusil a fakt ne. Nepřijemny všude, možna na pul hodinovy vyjezd jo, ale vic ne. Stahuje to proste vsude, a jak jsem psal, odpovida sviraci kazajce.

              0 0
              • žvejk  

                Pro mě to byl asi nejlepší dres, ty obyč jsem měl taky velikost 3, ale ten razzor (ten tvůj barevný) jsem bral 4 a byl perfektní. Zkus 4. pokud si tento střih nikdy neměl…

                0 0
                • mirage  

                  4 uz bude dlouhy, a končil by mi pod zadkem, předek tim padem taky delši, tak že jak se předloniš, tak se ti zip cely hrca, a to fakt nechci. Dres za 3000 litry a budu vypadat jak v dresu z Lidlu. Hold se poohlednu nekde jinde. Doufam že tak nezmrvi i kalhoty, protože ty mi sedi. ( zatim :-)) )

                  0 1
                  • žvejk  

                    Právě že ta race kolekce je vepredu kratší ( není potřeba matroš navic na pivec :-) a to snad u vsech značek…

                    0 0
                  • PucalkovicAmina  

                    Stím přirovnáním k Lidlu bych byl opatrný. Pro ty šije Santini, což je top značka jak kvalitou tak materiály. :-)

                    1 1
    • ZDRI  

      U mě je to bohužel podobné. Mám je rád, znám se s nimi z dřívějška osobně, roky jsem jejich oblečení jezdil, nechali jsme si u nich dělat i firemní dresy na míru (mmch. ty byly opravdu skvělé – materiál i zpracování). Ale poslední modely mi fakt nesedí (s životností nevím – už jsme ani nezkoušel). Naštěstí máme s manželkou spoustu starších modelů (vč. membránovek a zimního oblečení), které díky skvělé životnosti poslouží ještě dlouho. A když jsem teď potřeboval nový letní dres k novému kolu, šel jsem do Shimana (také starší model).

      0 0
    • Radez  

      Zkusím oživit vlákno avšak uhnout tématu.

      Velikost 3plus od Kalaše nevozil/nevozí to někdo a nenašel k tomu levnější alternativu u jinýho výrobce?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.