"Cukání" řidítek při zatáčení

14 nepřečtených
  • s3jr4

    Ahoj bikeři,

    po povolení a utažení představce mi najednou přestali řidítka chodit hladce a při otáčení cítím jakoby lehce skokový chod. Komplet jsem rozebral hlavové složeni, vyčistil a poskládal ho zpátky. Nic se nezměnilo. Vidlice nemá vůli, vše se zdá ok, jen cítím to cukání/vibrování při otáčení. Dělá to, když je na montážním stojanu i na zemi. jezdit jsem na tom ještě nezkoušel, ale zítra se chystám na projížďku. Nevíte, co by to mohlo způsobovat? Napadá mě jen něco s ložisky. Poradíte, co zkontrolovat?

    Kolo je Trek Remedy 8 2011

    0 0
    • pee.tr  

      Zřejmě jsi tam měl před dotažením vůli a tím so mohly dosedací plochy na miskách lehce ojet. Tím, že jsi vůli totáhl teď cítíš nerovnoměrný chod při zatáčení. Takže snad jen lehce povolit. Ale jak je to jednou nějak vymačkaný (ojetý) a ještě k tomu to rozebereš, už se to těžko povede dát do kupy tak, aby to bylo ideální.

      0 0
      • s3jr4  

        Takže by to měla vyřešit výměna hlavového složení. Předpokládám, že s tím můžu jezdit bez rizika.

        0 0
        • pee.tr  

          Tak s ohledem na bezpěčnost bych raději jezdil s mírnou vůli (podotýkám mírnou), než s utaženým, které nějakým způsobem zadrhává.

          0 0
          • s3jr4  

            Ono přímo nezadrhává, je to prostě jen cítit. Zítra vyzkouším, jestli to při jízdě vůbec půjde poznat.

            0 0
            • pee.tr  

              Dobře to poznáš, jestli je kolo ovladatelný když pustíš řídítka. Netvrdím, abys tak jezdil, aby mě tu někdo nenapadal :-) , ale dá se tím poznat problém s otáčením v hlávku.

              0 0
              • Breakpain  

                Takže když mi to začne zatáčet doleva a pak v tom začne „škubat“ tak jsem to zesral jo? … netvrdím že ne, jednou jsem to podle mě přetáhl a neuvědomil si to … až bylo pozdě, cca někdy z toho období to zlobí …

                0 0
                • Vilém  

                  No parkrat jsem potkal hlavko, ktere clovek pretahl tak, ze se mu podarilo vytlacit kulickama dulky do misek. Pak uz je to leda na vyhozeni.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    To bude možná můj případ … i když nevím ;) … každopádně nato pak kouknu ;)

                    Jestli jsem to zjebal … u leftyny to bude drahý ty ložiska … shit .)

                    0 0
                    • Dejv94  

                      Pokud si to zdrbal na Leftyně tak klobouk dolů, tam to chce opravdu um. Jinak já mám u Leftyny průmysla v hlávku, takže zas takovej problém s výměnou si myslím nebude.

                      0 0
                      • Breakpain  

                        No já nevím, jestli jsem to zdrbal nebo zato může něco jiného ;) … jen mě to napadlo … dotáhl jsem to víc, než klasické hlávko, protože tam něco cvakalo, tak jsem nevěděl, jestli je to tím no … ;)

                        0 0
                        • Dejv94  

                          Tak já vždy lehce dotáhnu aby nebyla žádná vůle (nebyla citít když zabrzdím přední kolo a zahrkám s kolem), dotáhnu uchyty Leftyny a hotovo. Taky jsem řešil že mi něco furt lupalo v hlavku, furt rozdělaný a furt sem nevěděl, pak jsem na to přišel, lupalo mi v bovdenu jak se ohybal při zatáčení.

                          0 0
                          • Breakpain  

                            Takže to opravdu mám utáhnout jako klasické hlávko? ****** … tak to jsem zjebal určitě O:-) …

                            No, bovden to nebude – lupalo v tom, když jsem zatížil řidítka ;) … v servise to nakoenc zalepily (ložiska) a od té doby klid … Teď už jen bojuju s tím, jak podlepit bovden, aby neodíral úchyt leftyny, jde mi to přesně do pravého úhlu a tam tá samolepka nechce držet :-) … podlepuju, oblepuju a za chvíli se to stejně prodře :) …

                            0 0
    • Rychlej turista  

      Měl jsi to přetažené.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.