• ItsMartY

    Ahoj koupil jsem novou vidlici za moji starou. Můj rám je na tapered. Ale ta stará vidlice je normální 1 1/8 a nová Tapered, ale mám problém nemůžu dát ze staré ten crown race na novou. Ale v tom hlavku je takova podlozka a ta jde dát na tu novou vidlici a normálně to tam sedi. Jenze prý se ten crown race tam musí naklepat. Nechápu to je to ono nebo ne?

    0 0
    • deekay  

      Nekdy je deleny, tudiz se nemusi naklepavat. Z te priserne fotky nevidim nic :)

      Logicky z non-tapered na tapered nemuzes dat stejny konus, portoze tapered ma vetsi prumer. Bud si zkus sehnat k tvemu spodnimu lozisku konusl primo pro tapered, nebo novou sadu spodniho loziska ve ktere ten konus bude.

      0 0
    • Mereck  

      To je jasné, protože ty kroužky (crown race) jsou různé pro 1 1/8 do tapered sloupku, nebo tapered do tapered sloupku. Takže starou na novou nedáš.

      Nicméně to, co držíš v ruce, mi připadá jako kroužek pro tapered vidli. Pokud ano, musíš ho nasadit a opravdu narazit ke korunce (je na to spešl nástroj, já to dělám „na koleni“ kladivem a kouskem dřívka)

      0 0
      • ItsMartY  

        Zjistil jsem ze se delaji hlavka s krouzkama na normal i na tapered. Tak to asi mám takze kdyz tohle dam na tu tapered vidlici melo by to jit? Uz jsem to tam zkousel dát, ale nenarazel jsem to tam a slo a padlo to tam v pohodě.

        0 0
        • Mereck  

          Jak píšu, připadá mi to jako tapered kroužek, takže ano – to je ono. Nabuš to tam :-)

          PS jak psal deekay, některé kroužky možná netřeba narážet (mohou být dělené a zapadnou samy)

          0 0
        • deekay  

          Ano delaji, je to vlastne tapered hlavko a mas k nemu dva krouzky, jeden na tapered, jeden na normalni. K tomu normalnimu jeste byva redukce.

          0 0
    • Mildee  

      klidně ten kroužek řízni, některé kroužky se tak už dělají, půjde ti to líp naklepnout

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.