• Kolozub

    Ahoj zkušení, od půlky května mi bude dovoleno vyrážet s naší malou na výlety ve vozíku. Jí v tu dobu bude necelý rok. Croozer je již zakoupen, prachová síťka a pláštěnka rovněž, na odpružení se pracuje. Jediné, co jsem nikde pořádně nesehnal, jsou praktické zkušenosti s oporou hlavičky a trupu, která se dá do vozíku dokoupit. Když jsem se snažil v obchodě do toho malou připoutat, tak nějak neměla náladu a řvala jako tygr, takže jsem nic nezjistil. Máte s tím tedy někdo zkušenosti? Je to lepší, než polštářové vycpávky? Pro informaci: je to tahle věc http://shop.dveplusdve.cz/…-p-1330.html

    Díky za názory!

    0 0
    • Ruprt2  

      Docela legrace, že jsem si zrovna dneska vzpomněl a dal do vedlejšího vlákna, že se něčeho takového zbavím. Náhoda jak svině. Ale k věci.

      Když jsem měl děti malé, tak tato verze co jsi poslal ještě nebyla a mám předchůdce této opory pro chariota viz. http://www.malvik.cz/…g/108783.jpg

      Jsem ze Zlína pokud chceš zkusit, tak napiš.

      Ale není to kdoví co. Je to lepší než nic, ale pokud jste šikovní tak namíru vyrobená opora z polšťářů bude možná lepší.

      I když ta modernější verze vypadá použitelně.

      0 0
      • Kolozub  

        O té staré charioťácké jsem sehnal informaci, že se musí do croozera nějak předělávat nebo co. tak jsem si říkal, že bych spíš byl pro kup té, co tam patří. Teda pokud na ni seženu dostatek solidních referencí…

        0 0
    • o.1  

      ked este nema rok, je lepsie ju vozit napr v sedacke Weber babyseat alebo ak ti vojde, este lepsie v autosedacke. Deti do roka nemaju este dostatocne vyvinutu chrbticu aby sa mohli vozit v sede. Ja som moje deti vozil cca od 3 mesiacov ale v sede tak od 1,5 roka

      0 0
      • Ruprt2  

        moje děti se teda v roce do vajíčka už nevlezli.

        0 0
      • Kolozub  

        No já jsem vycházel z těch originálních doplňků, kde píší, že pro děti od deseti měsíců už je právě ta opora. Sám těch deset měsíců nepovažuju za úplně vhodný věk a co se týká naší malé, tak stejně budeme vycházet z jejího držení těla a klidně jěště nějaký ten měsíc počkám, bude-li to třeba. Myslel jsem si, že když začne trochu slušné počasí, tak už bude stejně asi tak velká, že se do vajíčka nevleze. Letošní nástup skoro léta mě celkem překvapil. :)

        0 0
      • fantik  

        Přesně tak jsem to měl taky – všechny ty podložky mi přišly strašně křehké. Zkusil jsem tam dát autosedačku (vajíčko) a sedla tam úplně ideálně, ani se nemusela extra vázat (máme MaxiCosi). Kuba se mnou jezdil od 3a1/2 měsíce a Bára cca od 1/2 roku.

        Držím palce, s prckama je to sranda…

        0 0
    • VW  

      Je to zrovna rok co jsme tohle kupovali spolu s vozíkem, odpružením, síťkou, obalem na vozík a pár dalšími drobnostmi. Upřímně – za tu dobu jsme nepřišli na to, k čemu to je ;o) On ten náš prcek jak se něco děje tak neusne a neusne a neusne a pořád má potřebu něco dělat a klidně se unaví až do stavu, kdy neví co vlastně chce a začne plakat. Blbě usíná i v autě – to už musí být opravdu krize, autosedačka musí do sklopenější polohy a většinou by si dal ještě mlíko, dudáka a ruku na šmudlání ;o))

      Začali jsme jezdit když mu bylo 14 měsíců, jenže to je věk, kdy se asi blbě zvyká na nové věci – v autě měl autosedačku s pultíkem, takže žádné pásy a poutání a tak mu ten 5-ti bodovej ve vozíku připadal jako šílený omezování svobody. Vozík taky novinka, když se jede, tak jednomu z rodičů vidí záda a druhý pokud dodržuje předpisy, tak je maximálně slyšet zezadu, takže další problém a co 5 minut jsme stavěli, protože se mu to nelíbilo. Pak jsem vymyslel videokruh – namontoval jsem dovnitř plastovou plošku na kterou se dá přísavkou přidělat malý displej (takový co se dává třeba do auta na couvání), vzadu malá 12V baterka a miniaturní přehrávač z flešky. Mašinka Tomáš a najednou to šlo a stavěli jsme plánovaně co půl hodinky aby se protáhl. Koncem roku se to zlomilo a video už zůstávalo jen preventivně vzadu v kapse, takže pohoda. V zimně když se nejezdilo, tak pořád upozorňoval na to, že ve sklepě spinká kárka a na jaře už se nemohl dočkat až do něj znovu nasedne. Jeli jsme s ním první jízdu po zimě jen k našim do sousední vesnice a nemohli ho z něj pak dostat (bylo to moc krátké). Takže jsme si dali ještě pár km navíc takovej malej okruh. Ale s pásy pořád byly problémy – že prý je nechce a to už nepoužívá v autosedačce pultík, ale běžný pás v autě vedený speciálními úchyty v autosedačce. A teď už dobrý – video už s sebou netaháme. Vezmeme si ho asi na Šumavu na sraz vozíků, protože tam to asi budou celodenní výlety a kdyby ho už listování v knížkách, hraní s auty a koukání kolem omrzelo a zpátky to bylo daleko, tak možná zase bude na chvilku potřeba, aby nebyl povyk. Případně na ukázku, co se dá taky do vozíku namontovat.

      Chce to i další úpravy – dostal SPZ se jménem, dvě blikny dozadu nad odrazky, teď na jaře ještě další 2 na boky a do drátů reflexní trubičky. Už se nám stalo že jsme to nějak nevystihli a najednou byla tma a zrovna jako na potvoru jediná možnost jízdy po frekventované silnici.

      Ventilaci to chce taky pořešit, takže přední části okének padnou za vlast a přijde do nich síťka krytá na sucháč původní slídou plus nějaká vzpěra, aby to po odchlípnutí drželo otevřené. A taky teploměr, aby bylo vidět, kolik v tom skleníku vlastně má.

      A pod zadek to chce polštář – manželka ušila takový s výřezem, takže se tam dá nasunout zezadu.

      0 0
    • Palo TT  

      Mam Chariot verziu, ale vyzera takmer identicky. Jedine co mi na nej vadilo, bola cena :)

      Maly s priputanim nema problem a svoj ucel to plni velmi dobre.

      0 0
      • Kolozub  

        Chariot vložku v Croozerovi? Někde mi říkali, že se to musí předělat. A máš tu novější nebo tu, o ní píše Ruprt?

        0 0
        • Ruprt2  

          já nic nepředělával. Ale už se ani nepamatuju jak jsem ji tam cpal :-)

          0 0
        • Palo TT  

          Mam novu verziu Chariot vo voziku Chariot.

          Kedze tieto nove verzie vlozky Chariot a Croozer sa podobaju ako vajce vajcu, tak som si dovolil sa k teme vyjadrit :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.