Ciclosport cm436m-nefunguje přenos dat

18 nepřečtených
  • Petrs

    Přivezl jsem si z Německa cm436m, ale nejsem schopen zprovoznit přenos dat. V minulosti se to tu už řešilo, ale ani po přečtení těchto příspěvků mi to nefachá. Po instalaci programu Ciclotour a označení přenosu v programu na monitoru (kliknu na hodinky) mi to nabídne tabulku na přenos. Zde je uveden com1. Ale po spuštění přenosu dat z compu se zařízení nepřipojí. V historii se řešila změna portu, ale to mi také nefunguje. Můžete mi někdo polopaticky poradit jak to zprovoznit krok za krokem?

    0 0
    • Petrs  

      Tak nikdo nic? Zkuste mi poradit. Přece se tady pár uživatelů najde a mezi nimi i ty co řešili tenhle problém.

      0 0
    • Mug  

      Mám zkušenost s HAC4 pře USB. Zkus to potupně pro všechny porty, které v tom programu vidíš. Pokoaždy zkus z computeru pustit přenos dat a uvidíš. Když ne zkus zasunout tu dokovací stanici do jiného portu na PC. Jinak když to vytáhneš a znovu zastrčíš tak by měli Wokna hlásit, že jsi připojil nějaké USB zařízení. Když to taky nepomůže, tak reinstalace. Nejlépe nejdřív odinstalovat, restartovat a začít znovu. Ale přesně dle návodu, nejdřív instalační CD a pak teprv připojit dokynu. Možná ještě zkusit stahnout z jejich stránek nejaktuálnější ovladače. Už jsem to taky 2× reinstaloval. Tak bojuj, vydrž a zvítězíš.

      0 0
      • Petrs  

        Právě že mi to nehlásí nové zažízení a to je divný. A taky mi nejde po instalaci spustit program Hactronic. Hlásí to chybu v nějakém souboru. Zkusím si stáhnout nové ovladače ze stránek výrobce a vše znovu nainstalovat. Ale stejně mi připadne že to nemají dotažené do konce. Jak vidím nejsem sám kdo s tím bojuje.

        0 0
        • BB  

          a instaloval jsi ten ovladač, který převádí USB na COM ?

          0 0
          • Petrs  

            Nainstaloval jsem z CD programy Ciclotour a Hactronic. Nic dalšího, ještě kromě návodu na instalaci v němčině na CD není. Ten ovladač co převádí USB na COM seženu kde? Jsem jenom uživatel a bláhově jsem si myslel že po instalaci programu z přiloženého CD to bude fachat.

            0 0
            • BB  

              tak tím je to jasné, chybí ti tam USB-COM convertor. Ten se instaluje tak, že když poprvé připijíš dokinu na USB, tak windows najdou nový HW a řeknou si o instalační CD, dáš CD do mechaniky a driver se nainstaluje. Potom se podíváš do System – HW na jaký com ten USB propojil a to číslo COMu dáš do preferences v programech Ciclotour a Hactronic. Ještě je dobré na tom comu nastavit protokol xon/xoff. Vše je to popsáno v instalačním manuálu.

              0 0
    • ememem  
      1. vytiahni usb kabel a odinstaluj ciclotour aj hatronic.
      2. rebootni (nepytaj sa ma naco, neviem, istota je istota)
      3. naisnstaluj iba ciclotour, hatronic nie, ten hatronic ti k cm434m netreba na nic a je mozne ze sa to spolu bije.
      4. vyber nejaky volny com port, malo by si to najst same. ak nie volaky vyber.takztiez ten driver USB->COM by sa mal standartne naistalovat, ziadny extra setup na to nie je.
      5. strc tam ten kabel a zes rebootni (pre istotu, bohvie co ten driver potrebuje)
      6. ked spustis ciclotour a vyberies z menu prenos dat tak by ti tam v dialogu malo svietit RLSD na zeleno, ostatne cervene.(aspon podla toho co pises).
      7. skus spustit prenos.
      8. ak to nejde skus si stiahnut verziu ciclotouru 1.53 z ich webu a updatnut.bacha na jazykove mutacie!(pred instalaciou musis iba ukoncit ciclotour program, kabel mozes nechat zastrceny, reboot netreba). ak ho nenajdes daj mail poslem ti ho (iba anglicky). na ich stranke je aj nejaka nova verzia 3 ci co, skusal som ju ale ta mi nefunguje, vratil som sa k 1.53. aj tak som iba na pohlad z menu nevidel ziadny rozdiel.

      inak uz takto na dialku vic nejde. good luck.

      0 0
      • Petrs  

        Díky všem za rady. Večer to doma zkusím znovu nainstalovat a spustit.

        0 0
        • Petrs  

          Včera se mi podařilo data přenést do compu. Takže ještě jednou díky všem. Ještě mám takový malý dotaz. Všechny údaje v grafech mám v mílích a stopách. Dá se to v anglické verzi někde přepnout tohle nastavení na kilometry a metry? Nebo budu muset používat německou verzi.

          0 0
          • BB  

            jasně, jdi do Options, Preferences a najdeš to na záložce Animation/Inter­net/Misc

            0 0
            • Petrs  

              Potřebovl bych další radu. Jak mám přenést údaje z jednotlivých vyjížděk do roční bilance? Myslel jsem si, že se to bude načítat automaticky, ale bohužel tomu tak není.

              0 0
              • Forester  

                bohužel to tak není, taky jsem si to původně myslel :-). Mám hac 4 pro plus usb, předpokládám, že to je stejný.

                1. načteš si data do ciclotour
                2. ksždou vyjížďku si ukládáš zvlášt, tj. otevřeš si údaj z jízdy, kterou chceš vložit do ročního přehledu a uložíš si ho (save as nazev.crp). udělej to pro všechny záznamy, které chceš uložit (doporučuji ukládat do zvláštní složky a názvy souborů dle datumu rrmmdd.crp)
                3. otevři menu database, záložka Total datas. ve spodní části je „Create New Data Record“. Tím si založíš databázi, do které budeš vkládat záznamy z vyjížděk) – např. 2007. Klikni na OK pro uložení.
                4. otevři si vyjiždku, kterou sis uložil do souboru *.crp, klikni nahoře v menu na database, odkaz Tour datas. Pokud klikneš na Record (vlevo dole), uloží se ti otevřená jída do zvolené databáze (viz pole Current data record vpravo nahoře). Před uložením si můžeš k jízdě vložit celou řadu volitelných parametů či komentář.
                5. takto to opakuješ pro všechny jízdy, které chceš uložit a již je máš v souboru s příponou *.crp

                Docela vopruz, dělal jsem to za půl roku zpátky. Připomínám, že mám trochu jinej přístroj, ale myslím, že je to minimálně podobné.

                0 0
                • Petrs  

                  Díky. Už jsem to tam dostal. Je to jenom za 14 dní tak to šlo docela rychle.

                  0 0
    • JIF  

      Nevíte na jakém OS je možno tento cm436M provozovat. Mám Windows 7/64bitů. Skoro dva roky mi to makalo a teď nic. Taky problémy s připojením COM. prý mám prošlý digitální /podpis a druhý názor je, že mi na Win7/64 bitů nebude fungovat. Poraďte, díky

      0 0
      • ememem1  

        podla vsetkeho ti ten port cez ktory to bolo namapovne ako COM_volake_cislo nieco obsadilo, skus to premapovat na nejkay iny a ked to nepojde urob to co ja pred par rokmi – hod cely CM do kybla.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.