• WRCfan

    Ahoj, dnes jsem sel na trailu pres rodla primo na hubu. Vysledek? Dve nalomene vrchni jednicky (pro predstavu zasilam foto). Ted pocitam, ze misto nove vidle na kolo budu investovat do dvou korunek. Jo, s tim uz nic nenadelam, ale do budoucna… Nechtel bych, aby se to znovu opakovalo, zuby mam jen jedny a navic to neni vubec levna zalezitost. Tak jak to resit,? Na kole jezdit urcite neprestanu. Pak se nabizi integralni helma. Tu si koupim, ale ta je do bikeparku. Na enduro traily, kde musite slapat po svojich, v kombinaci s monentalnimi teplotami si nedovedu integralu predstavit. Napadly me chranice zubu, ale moc nevim, co si o tom myslet.. Zda mi v te puse nebudou zavazet, jestli to nebude za jizdy moc neprijemne… Vim, ze to nosi hokejisti, ale ti daji jedno stridani a jdou se vydychat na stridacku. Ma nekdo zkusenost s chranicemi zubu na kolo? Diky

    0 0
    • AussigBiker  

      Co taková ta integrálka s odepínacím náhubkem? Nebo neřešit, jezdit, byla to blbá náhoda.

      0 0
    • Esi  

      Chránič zubu teda nevím, ale tyhle zuby nejsou na korunku, normálně ti to doplní bílou plombou viděl bych to tak na 4 litry

      1 0
    • Pavell  

      Muzu Ti rict, ze par stridani v plnem nasazeni byť pod minutu, nebo nedej boze minutu a pul, kdyz Te souper nepusti z pasma, je horsi nez tahly stoupak na kole…o). Takze vydychat se muzes na stridacce, ale potrebujes volna usta na dychani hlavne na lede. Krom tech starejch obrovskejch chranicu co se musely drzet mezi zuby a dychat se s nimi moc nedalo, existuje dost modernich alternativ, tenkych, co se nasadi na horni patro a diskomfort je minimalni. Dychas a mluvis s tim v pohode. Safejaws je treba dobra znacka.

      0 0
    • kali222  

      Rozumim te obave a take si myslim, ze pujdou zuby dostavet. Mel jsi velkou smulu. :( Nekteri lide jezdi porad v lehci integralce jak nejedou ciste po meste. Zvazil bych to. Co se tyce chranice zubu podobneho hokejovemu, tak jsem take o tom kdysi uvazoval a nevim jak se v tom dycha a funguje. Pred vice nez deseti lety jsem nahodne videl nejaky profi podnik ve Freestyle BMX (park) v tv a nekteri jezdci kokosku doplnovali timto chranicem. Verim, ze vedeli proc.

      0 0
    • Breakpain  

      Chranic na horni patro a mas to ;). Investice mala kdyby se Ti to nelibilo.

      Pokud zrychlis, volil bych prilbu s bradou ;). Jedna vec jsou zuby a druha zlomena celist :)

      0 0
    • novas752  

      Au. Jsou i lehčí odvětranější endurové intehrálky a nebo helmy s odepínací bradou. Ty lehčí integrálky lidi nahoru při stoupání k trailu vozí často na řídítkách když se jede po dobré cestě.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Koukni co pouzivaj hokejky na zuby.

      0 0
    • zdenal8  

      Na zkoušku si kup v decathlonu za stovku boxerskej chránič na zuby a vyzkoušej si jak se to s tím bude jezdit. Když to nebude vyhovovat, tak si pro začátek vyhodil jen stovku.

      A ty zuby jak píšou ostatní, mohlo by to jít dolepit. A nebo jen zabrousit. Ale to už záleží, jak moc si zakládáš na vzhledu.

      0 0
    • Venda  

      Vozim tyto. Daj se i pripnout k helme. Nosim je teda jen z kopce dolu. A nejsou jakoby nasazovaci, ale zvejkaci, drzej tim, ze ses v nich zakouslej. Ta dira je tam proto, aby se dobre dychalo. Ochrana zubu dvojí, ale ja je primarne nosim kvuli zvysene prevenci otresu mozku.

      0 0
      • Atilla  

        Tohle pochopím na Rampage, ale jinak to vozit je blbost. To se spíš člověk rozbije, protože se mu blbě dýchá. Prostě si jednou vyrazil zuby a pravděpodobnost, že se to stane znovu je malá.

        Kdybych to měl brát takhle, tak bych na to kolo ani nesedl.

        0 0
        • Venda  

          V tomhle se teda spatne nedycha, funguje to dobře. Jsem na to zvyklý. A jak jsem psal, vic nez o zuby mi jde o ten otres mozku. Na hlavu jsem spadl snad zatim kazdej rok…

          0 0
    • Carloss  

      Naučil jsem se vozit na traily velkou přilbu. Dovolí mi to (mentálně) být hlavou a hrudníkem níž u řidítek než jen s malou přilbou – takže nejenom ochrana, ale i zlepšení techniky jízdy. Připadám si v tom jako idiot někde na přejezdech, ale sere pes.

      0 0
      • Venda  

        Tomuhle rozumim, taky zvazuju. A ja batoh cvaknout nejakou malickou na ty prejezdy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse