CeMBA Brigada - Toulovcovy Mastale

277 nepřečtených
  • speedy gonzales

    Takze vcera jsme byli bajkovat v Mastalich a mimoto jsme udelali mensi brigadku. Neni to nic obrovskeho, ale doufam, ze jsme udelali par lidem radost.

    Po ziskani svoleni vlastnika jsme uvolnili pruchod na dvou mistech velice frekventovanych turistickych stezek v Mastalich, predevsim padla borovice na cervene znacce byla pekne prekerni. Odstranili jsme kmeny stromu, ktere znepruchodnovaly stezku v mistech nad hlubokou strzi. Nasledne jsme provedli take jednoduchou upravu stezky, protoze jeji hrana byla strhla do svahu.

    Odmenou nam budiz osobni podekovani sefa chrudimske KCT. My zase prejeme ostatnim super zazitky v Mastalich.

    Pred a po

    Zkouska

    Se sefem KCT

    Cela galerka ZDE

     
    0 0
    • kankrlicek  

      Ten první Před a po je na žluté z Roudné do N. Hradů? To jsem tedy moc rád, s tou mou hnátou to byl pěkný opruz! :)

      Díky

      0 0
      • speedy gonzales  

        nevim jestli z roudne, ale je to zluta nad novymi hrady, takze myslim ze si rozumime;-)

        0 0
        • kankrlicek  

          jo, jo, to je vono! :)

          Dali jste ten poslední kousek směrem na silnici v Roudné? Tam mám letitý pytel, vždycky to zastavím těsně u toho mohutnýho smrku :(

          0 0
          • speedy gonzales  

            dali. na jarnim cemba vikendu to na slikach neslo, ted bez slapnuti;-) tu zlutou osobne povazuju za jednu nejlepsich stezek v mastalich, chce to tam ale hodne prosekat.

            0 0
    • Twister  

      Super, to vypadá skvěle. Šéf KČT vypadá ostře. :)

      0 0
      • Volf  

        Co ti na něm vadí?. Já vidím staršího člověka a když si představím, že je to šéf organizace, která dokázala označit značením celou republiku tak, že víš kde jsi a kam dojdeš, že mají značení i v Chorvatsku / kam jezdila středostavovská populace už za první republiky / tak se mohu jen utěšovat tím, že snad jednou budeme mít i cyklistické značení takové, aby se podle něho dalo jezdit. Jo a tou uštěpačnou poznámkou můžeš jen naštvat zase pár lidí, kteří možná natahovali ruku ke smíru. Jen se pořád divím, že tyto věci neprobíráte na svém demokraticky uzavřeném fóru na svých stránkách. Tady by jste nevyvolávali ostré reakce, mohli by jste se tam plácat po zádech jak jste skvělí a mohlo by být všem dobře.

        0 0
        • Jituschka  

          Ale Twister přece nenapsal, že mu něco na šéfovi KČT vadí, jen napsal, že vypadá ostře a navíc za tím je emotikon :)

          Přeně jsi teď ukázal, že hledáš problémy tam, kde nejsou. Jakmile vidíš čemba, je všechno špatně.

          0 0
          • Volf  

            To bych musel být členem čemby, abych měl naprosto černobílé vidění světa.  To, že tam je smajlík, ještě neznamená, že ho musí každý pochopit. Druhou věcí je to, že si vážně myslím, že by si takové věci mohla čemba řešit na svém fóru, ale vyvstává jeden zásadní problém. Téměř nulová návštěvnost, která je dána uzavřením fóra / no už jen název fórum na čembích stránkách je díky této uzavřenosti naprostým protimluvem, protože očividně nestojí o názor, který slepě nekoresponduje s jejich názorem /,  takže si musí svoje PR řešit zde. Znovu a už naposledy říkám, že je nutné říci jasně, že čemba není zástupcem cyklistů v České republice, nemá žádné právo se nazývat českou a její činnost není prospěšná pro cyklistiku v ČR,  protože vychází naprosto nesmylsně z podmínek ve státech, kde je zákonem zakázán volný pohyb na MTB v krajině.

            0 0
            • speedy gonzales  

              Jestli to dobre chapu, vadi ti, ze jsme na BF dali ostatnim bajkerum informaci o oprave dulezite turisticke stezky, kterou jsme udelali ve svem volnu, zadarmo, pro desitky a stovky lidi kteri tudy za den projdou??

               
              0 0
              • Volf  

                Ale to bych od tebe nečekal, takto pudově a hlavně úplně mimo mísu argumentovat. Pokud bych měl reagovat stejnou mincí, tak ti zase řeknu, že si takto jen vyděláváš na svůj chleba, protože potřebuješ PR pro spolek, který tě platí.

                My dva stojíme každý na opačném břehu a můžeme se spolu bavit za předpokladu, že budeme mluvit o věcech ve kterých nemáme rozpor. Pak se asi nebudeme uchylovat k takovým podpásovkám jako teď. Jo a moje trapná protiargumentace je jen způsob, jak ti zachránit alespoň kousek ,, ksichtu ,, , protože si stále ještě myslím, že ani ty a ani já nemáme potřebu klesat takto hluboko. 

                0 0
                • Honza729  

                  Kua Volfe........já taky nejsem čembamen, ale tohle je už moc, ne ?

                  0 0
            • marapara  

              Ty jo nejsem čembista a myslím si, že jsem docela nestranný člověk. Ale co opravdu nechápu, o co ti vlastně jde? Ty máš potřebu akorát neustále někoho napadat a hledat problémy, tam kde nejsou.

              0 0
              • Volf  

                Koho jsem napadl prosím tě? Říct, že čemba si tady dělá PR, protože si svoje fórum uzavřela pouze pro členy a asi jím tak nefunguje je napadání? každý čembista má zde právo na svoje mylné závěry a je to v pořádku, Ovšem říct, že s jejich konáním nesouhlasím je napadání? Toto bylo je a doufám ještě dlouho bude SVOBODNÉ a hlavně VOLNĚ přístupné a každý má právo na svobodné vyjádření názoru. Proto i akceptuji tvůj názor o mém napadání. Neberu ti ho, i když s ním nesouhlasím.

                0 0
                • marapara  

                  Kdybys raděj místo toho jezdil a občas vyčistil nějakou tu stezku, nejspíš by to mělo daleko větší efekt.

                  0 0
                  • drtyc  

                    Na par padancu uz jsem se dival. jeden bych mozna i odtah, ale bylo to na takovym sjezdiku, kde bych cekal, ze by nekdo nadaval, at z toho nedelam cajicek, ze si chce i zaskakat.

                    0 0
                    • marapara  

                      Já jsem začátkem jara také vyčistil pár stezek v Chřibech. Po podzimu a zimě tam bylo natahaných větví a klád normálně přes cestu, takže některé části byly neprůjezdné. Tak jsem si dal asi 2–3 vyjížďky tu práci, že jsem zastavoval a odtahával z cesty pryč.

                      0 0
                • marapara  

                  Abych odpověděl ještě na první otázku, tak neustále se navážíš do Speedyho a do Čemby. Mám takový pocit, že ať ten člověk udělá cokoliv a jakkoliv, tak i kdyby to udělal přesně naopak, tak podle Tebe to bude špatně a bude terčem kritiky.

                  Pro tebe je příjemnější pojěždění v podobě přenášení nebo objíždění spadlých stromů a větví přes cestu lesem nebo příjemná jízda lesem po fajnové pěšině? Pokud je to ta druhá možnost, tak asi nemáme o čem diskutovat.

                  0 0
                  • Volf  

                    Takže Speedyho jako člověka neznám a nemám žádný důvod se na něho dívat přes prsty. Bohužel je ale placeným agitátorem spolku, který považuji za škůdce volného ježdění v přírodě. Bohužel to jsou situace kdy nemohu v textu oddělit osobu a funkci SG. No a k tvé druhé otázce. Tu považuji za tak dětinskou, že na ni nebudu odpovídat. Promiň, ale je to tak. Stejně hloupě bych se tě mohl zeptat, zda by jsi raději platil daně nebo neplatil daně. A jako poslední bych ještě podotknul, že já tady nenapsal ani čárku o tom, že je špatné, že někdo odtáhnul strom z cesty. Naopak toto považuji za povinost vůči ostatním a nepotřebuji k tomu čembího aktivistu. Cestou ulamiji větve ve výši očí, odhazuji naskládané kameny z cesty / asi nějaký milovník cyklistů /, volám lesákům, že mají někde přes cestu spadený stom / nejsem Herkules /, ale budu vždycky brojit proti kopání cest.

                    0 0
                    • marapara  

                      No vidíš, já zase považuju za dětinské tvé reakce :).

                      0 0
                    • marapara  

                      To ale přece nemá žádnou logiku.

                      To je jako kdyby se po nějaké bouřce zaneslo koryto potoka bahnem a klestím ze stromů. Podle tebe, nedej bože, kdyby tam někdo přišel s motykou a snažil se koryto potoka vyčistit, aby se tam nehromadila voda? Sorry, ale tohle mi hlava nebere.

                      0 0
                    • chodec  

                      hele asi ses rozhodl čembu ukřižovat a pracuješ na tom seč můžeš, protože když čtu tvoje příspěvky, tak z nich přímo odkapavá snaha nenechat na ní nit suchou, ale přesto se zepstám. Pokud říkáš, že si zásadně proti kopání cest, tak mi prosím řekni, kde si myslíš, že se vzala a staletí udržovala většina cest a stezek co byla někde potřeba? Je to řečnická otázka, a tak si na ní hned odpovím – udělali je LIDI – někde je jen vyjezdili, někde jinde proklestili a možná tomu nebudeš věřit, ale občas i kopli do hlíny, zařízli do svahu či nanosili pár kamenů, aby ji vyztužili, zamezili sesuvům nebo prostě jen zajistili, že se jim žebřiňák nebude převažovat. Cesty vznikaly a zanikaly (a vznikají a zanikají) podle toho, jak moc jsou kde používané a podle toho zda se v daném místě a jakým způsobem LIDI potřebují dostávat. Takže to co dělá čemba není nic co by LIDI (tj. sedláci, dřevorubci, kup­ci  a další)  nedělali celá staletí staletí před nima.

                      Provedení cesty pak už záleží jen na zatížení a způsobu využití – Cézar dláždil silnice pro legie, děda mi ukazoval cesty pro žebřiňák co prokopávalia zpevňovali v lese, přes meze a na loukách, aby projeli při stahování dřeva a senosečích a KČT co jsem viděl také neváhá tu a tam pomoct přírodě, když je třeba zpřístupnit nějaké to turisticky zajímavé místo a je to potřeba udělat tak, aby zátěž provozu postupně neničila celé okolí.

                      Tak proboha co ti na snaze kluků, kteří tu a tam poupraví cestu, když mají dojem, že by se bez zásahu zhoršovala a ničila, vadí ve světle toho, co člověk dělá od chvíle kdy přestal jen lovit a začal si přizpůsobovat krajinu.

                      Osobně klukům fandím, protože bez toho, aby byla někde vidět snaha něco spravit a předejít vyjíždění a borcení cest budou cyklisti v terénu pro ostatní jen škodná, co bere a nic nedává – vím že taková nálepka není spravedlivá, vím že pěší v 99,99% případů také nic nedávají, ale stačí se kouknout na tisk a média coby neoficiální barometr nálad lidu a je jasné, že cyklisti v terénu byly doposud v jednom pytli se čtyřkolkáři a jinou škodnou.

                      Snaha čemby je IMHO nejen zcela v intencích toho, co člověk dělá od nepaměti, ale představuje i PR, díky kterému je tu šance, že se časem změní vnímání cyklistů jako někoho, kdo nyní „zabírá“ místo na stezkách pěším. nejspíš i bez této snahy zůstane status quo po nějakou dobu zachován, ale imho bude jen otázkou času, kdy se vlastníci začnou bránit nevyhnutelbně narůstajícímu provozu na svých pozemcích a lobovat za striktnější úpravu a jedinou nadějí pak budou organizace jako KČT a časem možná i ČEMBA, pokud tyto budou schopné demonstrovat to, že v případě potřeby umí zajistit udržitelnost (nezhoršování) a regenerace stávajících cest pro provoz skupin, a usměrnění skupin které více či méně reprezentujído do nějakých akceprovatelných koridorů.

                      Mě naopak přijde krátkozraké jezdit dokud to jde a nestarat se zda budu mít po čem jezdit ještě za 15 let a zda budou mít po čem jezdit moji kluci (ve smyslu fyzické existence některých stezek ale i ve smyslu práva užívání cizích pozemků v dosavadní míře).

                      P.S. mě z placeného agitátorství obvinit naštěstí nemůžeš, letos jsem lemra zapomětlivá dokonce ani nezaplatil členské poplatky, takže už nejsem ani členem, natož aktivním :-)

                      0 0
                      • Black knives  

                        Black.

                        0 0
                        • madcat  

                          He? Tomu říkám odpověď k věci…

                          0 0
                          • Vegan  

                            Co se ti nezda se pod to proste podepsal aby dal najevo, ze s textem plne souhlasi.

                            0 0
                            • madcat  

                              Aha nojo, já si nevšiml jeho nicku. Mně přišlo dost divný psát v odpověď na něco „černá“ a ještě k tomu anglicky, když jsme na českým fóru…

                              0 0
                              • Black knives  

                                Měl jsem za to, že jsem dostatěčně znám. Jistě si umíš najít moje webovky.

                                0 0
                      • weekend warrior  

                        100% souhlas se vším co píšeš až na to, že PR jen tohoto typu mi prostě nepřijde zcela vhodné. Neřikám, je to staré, ale…

                        0 0
                        • chodec  

                          tohle už je věc vkusu a hledání správné cesty pro oslovení cílové skupiny. Ale říkám si, že dokud kluci neangažují Brožovou, tak je to pořád ještě dobré :-) Časem se snad/jistě vytříbí způsob, který zapadne do českých reálií korektněji.

                          0 0
                      • drtyc  

                        a pritom stado ctyrkolek dokaze vyrobit objizdku rychleji nez tlupa cyklistu odklidi prekazku a zpevni cestu…

                        0 0
                      • marapara  

                        Velmi rozumně a srozumitelně napsáno. Myslím, že k tomu není co dodat. Proti tomu se snad ani nedá oponovat, protože je to přesně tak.

                        0 0
                      • speedy gonzales  

                        az na ten zapomenuty prispevek, perfektne napsano;-)

                         
                        0 0
                      • zbartos  

                        Problém je ovšem v tom, že se TK a VV místo snahy o vytvoření metodiky na opravy cestiček (formální úřední postup + technologie oprav) zaměřil na budování bikeparku na zelené louce v Jizerkách (TK ovšem tvrdí, že znalosti zde získané pak bude možné použít i při lokálních opravách cestiček po celé ČR, ale já tomu moc nevěřím) a na ostatní mu nezbývá čas (pokud ho vůbec hledá). Skutečný důvod, proč se TK zaměřil na bikepark neznám, ale asi kvůli přepokládanému lepšímu mediálnímu ohlasu takové akce (ve srovnání s opravou nějaké díry či padlého stromu na lokální cestičce) a asi HLAVNĚ kvůli tomu, že ze strany CHKO Jizerské hory, a asi i ze strany lesáků, byla POPTÁVKA po méně megalomanském rekreačním projektu, než byl původně (možná stále) uvažovaný lyžařský sjezdový areál tamtéž. Této trojici se nakonec podařilo přesvědčit (ze strany CHKO by se asi spíše slušelo napsat „donutit“ – pod pohrůžkou nepovolení sjezdovek v CHKO) starosty příslušných obcí, aby na bikepark kývli.

                        Navíc TK ještě nedávno tvrdil, že technologie budování singlu (resp. celého promyšleného systému XC bikeparku, kde v podstatě nedochází k protisměrnému pohybu cyklistů po singlu bez možnosti vyhnutí) není použitelná při lokálních opravách, dle TK, nesinglových cestiček, které v ČR převažují. Takže akce Twistera byla v podstatě akcí odbojného/alter­nativního proudu v ČeMBě a podle mne rozhodně není ze strany TK a VV nijak metodicky či finančně podporována. Navíc je podle mne i zatím jediná v celé dlouhé historii ČeMBy......

                        BTW To, že se na našich stávajících oblíbených cestičkách nedá dosáhnout stejnosměrného pohybu cyklistů (resp. i pěších a koňáků) je asi bohužel pravda a podstatně to zhoršuje logiku úprav zničených úseků. Po dobrém opraveném povrchu se přece bude jezdit rychleji a nebezpečí střetu s chodci i cyklisty v nepřehledných mítech bude narůstat (nehledě na možné rozšíření uživatelů i na méně zdatné, kteří tam před opravou nejezdili…). Asi by se mělo opravovat tak, aby opravený úsek byl nejen trvanlivější než předtím, ale i trochu technicky obtížný.....

                        To jen tak pro dokreslení celé situace, protože se mi zdá, že Chodec považuje záslužné lokální opravy zničených částí našich oblíbených stávajících cestiček za hlavní aktivitu ČeMBy. Navíc je potřeba zdůraznit, že práce ČeMBy je logicky vidět hlavně tam, kde se tomu někdo věnuje hodně a pravidelně, což jsou především zaměstnanci ČeMBy – Kvasnička, Slavík a Hermová. A Ti bohužel nic neopravují ani k tomu v podstatě nikoho nenabádají. Omlouvá je jen to, že by se asi skoro nikdo nepřidal, ale  zkusit to mohli a měli. 

                        0 0
                        • hankah  

                          Ano, takhle je to skutečně je „podle názoru Zdeňka Bartoše“.

                          Jenom malé upřesnění: akci Twistera TK metodicky vedl, vložil do ní minimálně 5 hodin své tvrdé práce v terénu o státním svátku a čas na cestu tam a zpátky z Jablonce. Takže Zdeňku, než začneš zase psát jedovatosti, ověř si fakta.

                          0 0
                          • zbartos  

                            TK nemá ztrácet pět hodin svého drahoceného času na kopání, ale zajisti, aby bylo jasné jak formálně celou akci provést s úřady, sehnat pe­níze na potřebné výdaje atd . To TK, PS ani HH neudělali a nedělají. To není jedovatost, to je fakt.

                            0 0
                            • hankah  

                              Další z řady Zdeňkových velmi obecných rad, jimiž nebude HH ztrácet svůj drahocenný čas.

                              0 0
                            • Michal.J  

                              Kde jsi získal dojem že nebylo jasné jak celou akci formálně provést? Možná pro tebe bude překvapením že ne na všechny opravy a brigády jsou potřeba peníze, občas se stane že někdo dělá věci zadarmo.

                              0 0
                              • Sobi  

                                Když jsem se onehdá bavil s TK, tak se jednalo o pročištění/o­pravení nějaké cesty, prosekání pár větví. Říkám, že by bylo vhodné se domluvit s majitelem atd…

                                Odpověď TK zněla: Tak si neberte občanky a udělejte to bez toho!

                                Super metodické a formální vedení!

                                0 0
                                • Vegan  

                                  pokud se jedna o prkotinu proc ne, veci tim urychlis. A neoficilni akce se proste deji nema smysl se tvarit ze ne.

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    Taky rady jsou na.. víš co!? Tak proč tedy oficiální organizaci!? :-O

                                    0 0
                                    • speedy gonzales  

                                      sobi, skoda ze nemas lepsi pamet.

                                      na prazske schuzce kde jsem byl pritomny tak se jecnak ptal na zkusenosti a doporuceni ohledne udrzby stezek. tomas jasne a nekolikrat zopakoval ze je nejdrive nutne ziskat povoleni vlastnika a ze tento proces se lisi akci od akce a nejde rict univerzalni postup. to je jedna varianta, na kterou jsi dostal odpoved.

                                      druha varianta je ze jdes jen odhazet spadane vetve nebo odtahnout nejakou kladu a na to zadne povoleni nepotrebujes. i v tomto pripade ti tomas poradil dobre.

                                      0 0
                                      • Sobi  

                                        Ano byl jsi u toho, já se jen pozastavuji nad takovýmto metodickým vedením… Ano je to jednodušší a snadnější, s tím souhlasím, ale tedy proč chtít oficiální organizaci? K čemu?

                                        Takhle to vnímám já…

                                        0 0
                                        • speedy gonzales  

                                          protoze udrzba stezek neni jedinou cinnosti.

                                          krome toho ty na odhozeni vetve z cesty potrebujes metodicky postup??? vtipne. mas doma metodicky postup kdyz jdes na zachod???

                                          zakladni kroky pro narocnejsi udrzbu jsou popsany v metodice singltreku. pricny odklon, koridor stezky, atd. viz publikace cemby

                                          kdyz nedokazes spravne formulovat dotaz, nemuzes cekat ani spravnou odpoved. ale to nemuzes vycitat tomasovi

                                          0 0
                                          • Sobi  

                                            Mě nevadí že to by to řekl, jako osoba, občan, civil či co… mě to vadí že to řekl jako předseda Čemby… v tom je ten rozdíl. To máš jako v politice, když veřejný politik něco řekne něco na veřejnosti, je to něco jiného než když to tam řeknu já…

                                            Jinak metodický pokyn na to nemám, ale řezat větve, na konci vegetačního klidu, bez souhlasu vlastníka mi nepřipadá zrovna… Ale jinak rekonstrukce a sanace se řeší trošku jinak než nová výstavba. Nebudu ti říkat že jsi neodborník, jen to vidíš jinak než já… jinak metodický pokyn jsem nechtěl, jen to nakreslit, co chceš udělat, nechat si to podepsat vlastníkem a je hotovo… Žádná extra oficialita, ale dostatečná a rozumná…

                                            0 0
                                            • hankah  

                                              Sobíku, nenudíš se náhodou trošičku? Z grafomanství bych se tě neodvažovala podezírat.

                                              0 0
                                              • Sobi  

                                                Popravdě, teďka jo, méně práce více času…

                                                Jinak asi trochu grafoman jsem… :-)

                                                0 0
                                                • Vegan  

                                                  njn statu dosly penize na dalnice tak vymyslis „voloviny“ :D obdobne jako Tomas Taich jez zhodou okolnosti konci ve Velu zrovinka ve stejnou dobu kdy zacina byt set sakramensky aktivni na BF to jsou mi sakra, ale nahody....... :D :D :D

                                                  0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Před rokem jsem změnil obor… :-)))

                                                    A jak říká jedna moje kamarádka: „Všechno je jednou poprvé a nic není náhoda! ;-)“

                                                    0 0
                                                  • Vegan  

                                                    Nutno podotknout, ze pro me osobne je tva zvysena aktivyta zatim nejhorsim dusledkem hospodarske krize se kterym jsem se setkal s velkou mirou nadsazky receno.

                                                    BTW co stavys nyni tunely ?

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Už ani tunel, poslední na čem jsem makal byl tunel Blanka v Pze, teď dělám pro jednu německou firmu haly a speciální stavební práce, no, ale lanaří mě Metrostav, tak možná třeba… ;-)… třeba na mostech na obchvatu Tábora, alespoň to budu mít blízko ke Kalašovi :-)

                                                    Jinak jsi to napsal, moc měkne, takový rychlý vtipný výpady mám rád :-)))

                                                    0 0
                                            • Michal.J  

                                              Mě nevadí že to by to řekl, jako osoba, občan, civil či co… mě to vadí že to řekl jako předseda Čemby…

                                              A řekl si mu to do očí? Nebo si čekal až budeš doma u klávesnice?

                                              0 0
                                              • jecnak  

                                                Znas to o te potrefene huse? Tak na tebe to sedi uplne dokonale.

                                                0 0
                                                • Michal.J  

                                                  Znám, ale nechápu souvislost. Jestli teda nemyslíš to setkání pod hrází. tam jsem ale neměl problém s tím kdo co říkal, problém jsem měl až s následnou interpretací.

                                                  0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Sobi neco interpretuje?

                                                    0 0
                                                  • Michal.J  

                                                    Ne, kde to tvrdím? Možná kdybys psal jasně a nepoužíval narážky tak by byola celá diskuse jasnější.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    O prispevek vys. Pokud jsi teda jen placal mimo misu, tak se omlouvam. Mel jsem za to, ze mluvis k veci.

                                                    0 0
                                                  • Michal.J  

                                                    Porad pises v naznacich, tak to holt rozvedu. Na Sobiho reakci se mne nelibi ze se nad Tomasovou odpovedi rozhorcuje, ale nebyl schopny mu to rict hned do oci, vytahuje to az po nekolika tydnech.

                                                    Tvoji naslednou reakci na mne nechapu, mel jsem za to ze narazis na schuzi pod hrazi ktera sice v jednu chvili byla vyhrocena, ale na konci jsme se stejne vsichni sesli u jednoho stolu a normalne se bavili. Po zverejneni zapisu se znova rozjela diskuse ve ktere jsi minimalne mne obvinil ze jsem mel sve vytky rict hned a ne az nasledne pres forum. Pritom jsi ignoroval fakt ze reakce byly na zapis, ne na prubeh setkani.

                                                    Jestli jsi narazel na neco jineho je to tvuj problem, mas psat jasne a ne v hadankach a narazkach.

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Ja myslim, ze na to ma klidne pravo se nad tim pozastavit kdykoli. Ze se neozval uz na jednani je nejspis zpusobeno tim, ze neni clen Cemba a tak nechte do jednani zasahovat. Byl tam jako host. Jeho motivy ale neznam, muzu se jen dohadovat a nebo si precist jeho reakci o par radku niz.

                                                    Co se tyce zapisu, tak jen reflektuje co padlo na schuzi. Pokud se Tomas Kvasnicka neumi chovat slusne a vykrikuje slova jako „doprdele“ tak to hold v zapisu je. Jestli s tim mas problem, tak s tim nic nenadelame, protoze ja rozhodne autocenzuru zavadet nehodlam.

                                                    0 0
                                                  • speedy gonzales  

                                                    jecnaku tak nejak hledam vysvetleni tveho utoku na michala „Znas to o te potrefene huse? Tak na tebe to sedi uplne dokonale.“ 

                                                    sice jsi toho napsal hodne, ale k veci zase nic…

                                                    0 0
                                                  • jecnak  

                                                    Duvod je celkem jasny, za celou dobu co tam tenkrat sedel nepromluvil snad ani slovo. Jiste zrejme se vsim souhlasil. Ted tady moralizuje, ze Sobi mel reagovat tenkrat a nebo mlcet do smrti. Proste mi to prislo mirne receno zvlastni. Nic vic, nic min.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Já to vnímám jako zastírací proces toho výroku! Prostě účelové…

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Psal jsem to níž a Ječñák, to pochopil správně. Byl jsem tam jako host, nechtěl jsem aby se to nakonec otočilo proti Ječňákovi, který mě pozval ke stolu.

                                                    Chápu, že ti vadí že jsem nereagoval okamžitě, ale popravdě jsem byl také hodně překvapen „chováním“ prezidenta…

                                                    0 0
                                              • Sobi  

                                                Popravdě jsem tam byl spíš jako host, a nechtěl jsem aby se to zvrhlo a pokazila se ta setkání. Ono bylo lepší poslouchat…

                                                0 0
                                        • Vegan  

                                          Mily „Priteli?“ ponevads, protoze ne vzdy se jednao prkotinu typu uvolneny sutr jez znovu umistis a vypodlozis, odrezes spadly strom, prosekas zarostly usek ........... ale hlavne pro to co ti napsal kolega speedy

                                          0 0
                                      • Sobi  

                                        Tak jak jsi to napsal ty, to by byla v pohodě, ale přímo dát radu: Tak si neberte občanky a udělejte to bez toho je podle mne něco jiného… 

                                        0 0
                                • Honza729  

                                  Prosim te, tohle je pravda nebo je to vymysl ? Docela by me to zajimalo, diky.

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    Jo řekl to takhle konkrétně!

                                    0 0
                                    • TinkTink  

                                      Ano ano, i slovo „pravda“ se da rict ruzne…vubec nechapu proc ted brecis tady…mel jsi tehdy brecet tam a ne tu ted psat, ze neco nekdo rekl kdyz to zde muze byt vytrzene z kontextu. Tva blbost, mel jsi oponovat a ne rvat jako maly dite.

                                      0 0
                                      • Sobi  

                                        Nikdo tady prosim tě nebrečí… Jseš trochu out…

                                        0 0
                          • Volf  

                            TK myslíš PREZIDENTA ČESKÉ  MOUNTAINBIKOVÉ ASOCIACE, tak jak je uvedeno zde: „hledej v textu “:http://www.cemba.cz/clanek.shtml?…. Nejste už vážně trapní, Prezident, pak ještě viceprezident, generální tajemník, generální sekretář prezidenta a nakonec doživotní vůdce.

                            Jen si říkám, že například KTČ nemá protřebu prezidentů.

                            0 0
                            • Polka  

                              Volfe uz to nehul – http://www.severnicechy.info/…a-chata.html ;-)))

                              0 0
                              • Sobi  

                                A ty se nauč číst!

                                „…Mike Van Abel na ní představí svoji vizi IMBA pro Evropu. Tomáš Kvasnička, prezident České mountainbikové asociace objasní přínosy vznikající evropské organizace pro české terénní cyklisty. Uznávaný velšský projektant singltreku Dafydd Davis ukáže…“

                                0 0
                                • Polka  

                                  A kua, vyhledavani FF selhalo, ok no O:-)

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Tady to máš:-)

                                    0 0
                                    • Polka  

                                      Jo, uz sem to predtim nasel :-)

                                      0 0
                                    • speedy gonzales  

                                      diky za upozorneni.

                                      tiskovka byla puvodne v anglictine, pri rychlem prekladu mi to uniklo a vyraz „president“  (president = předseda) jsem opsal. samozrejme tomas kvasnicka je predseda. chyba je opravena.

                                      0 0
                            • Sobi  

                              Tak to je dobrý :-))) ty woe, já se setkal s prezidentem! Hurá, z toho si musím odskočit! :-)))

                              No a teď vážně… to fakt nejde… to fakt už snad ani nejde komentovat…

                              0 0
                              • Vegan  

                                Prezident panove je to same co predseda proto predseda Evropske rady je prezident evropske rady proto ceske predsednictvi je evropske prezidentstvi a proto pro tiskovku na ambasade USA se pouzil termin prezident.

                                0 0
                                • Volf  

                                  Vegane prosím tě, už se v tom vážně nehrabej, protože to čím dál tím víc smrdí. To už opravdu zavání kultem osobnosti. Jinak ale běžně viditelný jev v ČR. Prezident agrární komory atd. Toto je asi zatím to nejtrapnější co jsem na čembích stránkách zaregistroval.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Jo a už jsem kdysi v televizi také zaznamenal týpka, který se prý v rámci nějakého protokolu nechal pojmenovat jako vedoucí sboru poradců prezidenta republiky :-)

                                    0 0
                                  • Vegan  

                                    Nemas argumetn tak plasac nesmysly, jak priznacne k tomu vsemu co si tu jiz naplacal.

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Ano. Pro stoupence vašeho pana prezidenta nemohu být ani ničím jiným. Víš už jsem tady slyšel spoustu nadávek a když si uvědomíš, že právě od příznivců vašeho spolku, tak si z toho opravdu těžkou hlavu nedělám. Ani se na tebe nezlobím, protože ne každý člověk má tu možnost a zájem mít vlastní názor a neřadit se do stáda.  Jen si říkám, že snad ani není možné věřit tomu, že se domníváte, že arogancí, nadáváním a urážením lidí s protichůdným názorem můžete oslovit nějakou větší skupinu lidí. Já si myslím, že je jen odrazujete. Je jen otázkou, pro koho by zánik čemby byl tou nšjvětší katastrofou. Na tuto otázku si ale odpověz sám, protože to tak bude lepší.

                                      0 0
                                      • Jenda  

                                        hele jestli je tve projevovani individuality to ze kdekoli se objevi cokoli o cembe tak mas neprekonatelne nutkani se k tomu vyjadrit a to i v pripade ze jasne napises ze se uz vyjadrovat nebudes tak to radsi budu stadni ovce.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          ano k čembě se budu opravdu vyjadřovat podle svého a je to moje věc a budu to dělat vždy, když fanouškové čemby ve své zaslepenosti začnou věcnou argumentaci nahrazovat osobními urážkami. A jestli ty máš potřebu býti stádní ovcí, tak je to zase jen tvoje věc. Jinak kdyby čemba neměla svoje fórum uzavřené pouze pro svoje členy / nechápu pak význam slova fórum /, tak bych jim svoje vyjádření adresoval tam, protože B-F si nezaslouží agitku čemby, ale když to jinak nejde, tak se budu ozývat zde.

                                          0 0
                                          • Michal.J  

                                            OK, bude to uz po nekolikate, ale co bych pro vyjasneni situace neudelal. Forum cemby slouzi pro vnitrni potrebu cemby, nikdy jsem netvrdili ze to je verejna vec. Je to ekvivalent toho kdyz si rodina nechava vzkazy na dverich od lednicky (nebo se taky rozcilujes ze Novakovi odvedle si nenechavaji vzkazy na dverich od bytu a ty je nemuzes cist a nic jim tam psat?), pripadne si to muzes predstavit jako permanentni clenskou schuzi.

                                            Docela by mne zajimalo co si predstavujes ze na tom foru je ze ti to tak lezi v zaludku.

                                            Nikdo ti nebere pravo na to psat svoje nazory, ale zamysli se nad tim jestli uz nekdy neprekracujes hranici kdy se vecne argumenty meni ve srandovni posedlost.

                                            Jako priklad srandovni posedlosti mne prijde treba resit to jestli se predstavitel cemby nazyva predsesda, prezident nebo treba maharadza.

                                            0 0
                                            • Sobi  

                                              Ekvivalent gradace blahořečení:

                                              „ty vypadáš jako princezna, ne ty nejsi princezna, ty jsi královna, ne ty nejsi královna, ty jsi carevna!“

                                              ekv.

                                              „ty nejsi předseda, ty jsi prezident, ne ty nejsi prezident, ty jsi bůh!!!“

                                              To máš to samé, jako manageři, máš obyčejnýho člověka, dáš mu obyčejnou práci a aby byl něco víc označíš ho za managera, je jedno jestli obchodního nebo přes kosmetiku podlahových krytin, ale je to prostě manager!!! A to je to hlavní!

                                              Vím je to slovíčkaření, ale tohle mi je vždy proti srsti…

                                              0 0
                                              • Vegan  

                                                takze znovu pro ty jez trpi chrinickou nechapavosti. Prosim KLIKNI ZDE

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  V tvém případě bych řekl že to není předseda ale opravdu ten nedotknutelný bůh.. :-)

                                                  Jde tady o to že v českých zemích je slovo prezident chápáno jinak než třeba v anglii či francii

                                                  Chápu jak to vzniklo, ale když máte takovou cenzuru, korekci, schvalování a autorizaci na ostatní články o Čembě, tak by to snad nemělo prolítnout. Nebo to slovo bylo správně? A nebo je to jen další zastírací manévr?

                                                  To PS(SG): pochopil jsem jak chyba vznikla ;-)

                                                  0 0
                                                  • Vegan  

                                                    Pokud bych si mel vybrat boha pak volim spise Alaha nez Kvasnicku, ten my tucet panen v raji jen tezko sliby :)

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    :-)))

                                                    0 0
                                                • Volf  

                                                  Co se do něho navážíš. Jedná se opět o nějaký amerikanizmus ve stylu čemby a jeho protlačování ,, na prasáka ,, ve smyslu všechny nesouhlasící urazit ? Myslím si, že v naší zemi je funkce prezidenta stále spojena s hlavou státu. Jakékoliv jiné používání v českém pojetí považuji za výraz nadutosti.

                                                  článek o který se nejspíše opírá SG

                                                  0 0
                                                  • Vegan  

                                                    Zvlastni, ze zrovna ty mluvis o nadutosti :D, ale coz alespon si pobavil :D

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No, toleranci jste tedy vuci Volfovi a jeho jinym nez vasim nazorum neprojevili ani jeden........Sdelil ti nekdy nekdo, ze ne vzdy s tebou musi kazdy souhlasit a ze to jeste neznamena, ze je spatny clovek ??? Zjevne ne, a nejen tobe…

                                                    0 0
                                                  • Vegan  

                                                    Kde jsem se prosimte o volfovi vyadril tak, ze je to spatny clove? Pokud vim tak jsem tu napsal, ze na svuj nazor ma pravo jen ta kadence jeho prizpevku je pnekud zvlastni stejne jako zarputilost s jakou je pise a nedodrzovani vlastniho slova jez predvadi.

                                                    0 0
                                            • Honza729  

                                              Jen poznamku:

                                              Pokud Novakovi rozhodnou, ze me budou zastupovat, tak budu mit sakra zajem se jim obcas na ty vzkazy na lednicce podivat......ale to jen tak na okraj k hodne mimo prirovnani :-)

                                              0 0
                        • chodec  

                          teď jen nevím, co si z toho mám vybrat – takže by bylo lepší aby čemba neexistovala, když zatím nedokázala naplnit tvoje představy? Máš nějakou lepší alternativu? Mám se přidat k Volfovi a začít dštít síru na Čembu jen proto, že zatím nevydala příručku a má i jiné aktivity než opravy cestiček? Tady jsme se bavili v kontextu konkrétního projektu a o tom, zda výsledek má být odsouzen nebo ne a zda Volfem zatracované kopání při opravách je opravdu takové zlo jak píše. Netuším, proč bych nad tím měl ohrnout nos jen proto, že čemba dělá i jiné věci o kterých nebyla řeč a které s tímhle nijak nekolidují. Z mého hlediska je lepší, že někdo udělá nějaké opravy byť ne naplno, než žádné.

                          Promiň ale to co píšeš se mi zdá trochu jako hraběcí rada. Píšeš o chybách, ale už nedodáš, že lepší alternativa není a i když by to možná šlo dělat lépe (to jde vždy), tak je to alespoň něco.

                          0 0
                          • speedy gonzales  

                            rozumne zhodnoceno.

                            ja bych k tomu jen dodal, ze udrzba stezek je aktivita, ktera musi vzdycky vychazet „ze zdola“. od mistnich lidi, kteri chteji neco udelat a taky vi co a kde je potreba udelat. je pochopitelne, ze tri zamestnanci cemby nemuzou jezdit po republice a uklizet spadane vetve. jak jsem zminoval, zakladem u vetsi udrzby je povoleni vlastnika, na to clovek neportebuje zadny navod. navic to jednani se natolik lisi akci od akce ze neni mozne vydat univerzalni postup.

                            kdo se na cembu obratil s zadosti o pomoc tak jsme se mu vzdycky snazili vyjit maximalne vstric…at uz slo o vyjednani, metodiku oprav nebo primo ucast na akci…

                            0 0
                          • zbartos  

                            Myslím, že Ti odpověděl níže Petr Slavík. Opravy stávajících cestiček si musí členové vybojovat a provést sami, to vedení v podstatě nezajímá. Budou v této minoritní oblasti pracovat jen pokud je místní členové požádají. Hlavní je získání ohlasu u lesáků, ochrany přírody a u starostů chudých obcí a to cestou budování bikeparků na zelené louce v chudých oblastech.

                            Jestli se tak získá proslulost, která zabrání v budoucnu zhoršení práv cyklistů na jízdu po lesních cestách a lesních značených stezkách, to není jisté. Ale stejně nejisté je to při získáváni proslulosti pomocí oprav poškozených cestiček nebo značení alternativních cykloobchvatů moc frekventovaných tras. Opravování však navíc alespoň umožní v těchto místech zase jezdit a značení sniží možnost střetu s pěšáky.....

                            Chválit ČeMBu můžeš za desítky jiných věcí, ale za opravy povrchu cestiček tedy ne (odstraňování vrůstajících větví a padlých stromů nepovažuji za opravy povrchu).

                            0 0
                            • chodec  

                              no já číst umím a tohle tam nevidím. Taky zůstala bez odpovědi moje otázka stran toho, zda nabízíš lepší alternativu než to co se pokouší dělat čemba. Ale vlastně se to netýká tématu tohodle threadu, takže nechme toho.

                              0 0
                              • zbartos  

                                Asi při čtení přeskakuješ řádky:

                                PS – udrzba stezek je aktivita, ktera musi vzdycky vychazet „ze zdola“. od mistnich lidi + kdo se na cembu obratil s zadosti o pomoc tak jsme se mu vzdycky snazili vyjit maximalne vstric

                                Tedy ohledně oprav žádná vlastní aktivita vedení, žádné výzvy členům, žádný ucelený logický postup vyhledávání poškozených míst atd.,  žádné peníze v rozpočtu, žádná reklama v médích, žádné výzvy starostům…

                                Lepší alternativu jsem popsal již dvakrát. Nebudovat jen na zelené louce (nebo tam vůbec nic nebudovat, pokud to odčerpává 150% Tomášovy kapacity), ale zaměřit se i na (nebo jen na) opravy a příp. přetrasování a značení obchvatů či spojnic mimo veřejné silnice (kde takové značené spojky chybí).  

                                BTW ČeMBA to je TK + cca 10 superaktivních lidí + cca 100 realtivně aktivních lidí. Ostatní  platí příspěvky (díky bohu za to) a asi je nic dalšího nezajímá. Takže jde o to, o co se pokouší TK, nikoliv ČeMBA. A o co se pokouší TK ? To bych taky rád věděl.

                                0 0
                                • Evilcleaner  

                                  mám na mysli mnoho myšlenek které vyvracejí tvůj názor na věc. tak snad se mi to podaří nějak slepit;) takže určitě sohlasím s tím že údržba místníh stezek je na místních lidech (kvůli tomu že mi zaroste stezka nepotřebuju být v čembě, nepotřeuju se ptát jak prosekat větvičky a trávu ne.. naco metodický postup?) pokud se jedná o nějaký větší úsek, kde je třeba větší pomoci tak se zcela běžně organizují přece brigády dobrovolníků a vaše brněnská pobočka je toho důkazem, nebo třeba rychleby, vždyt se tam několikrát organizoval víkend… a neříkej mi že VV k tomu bylo slepé (protože nebylo).

                                  za druhé, nevím jaký logicky ucelený postup bys chtěl na opravy.. protože může být tolik různých druhú oprav že to snad nejde ani shrnout (jak má vypadat sing to je v publikaci čemby), takže v tomto případě jsem osobně neměl nikdy problém se někoho zeptat (at už na cokoli) a vždy mi bylo odpovězeno s větší komplexností než jsem čekal (tak kde je problém?) v tomto směru si myslím třeba opět funguje dobře i forum kde se se svými poznatky můou podělit i členové s bohatými zkušenostmi.. třeba black

                                  k těm penězům bych se nevyjadřoval, je jasné že jich je málo, rozpočet je velmi naplnutý a motyku nebo sekeru, pilu má snad skoro každý a vzhledem k tomu že jsme dobrovolnické sdružení tak si asi nebudeme  navzájem platit. jinak k větším úpravám je asi docela jasné že ty peníze v malém rozpočtu čemby nejsou (třeba zaplatit práci bagříku:-) ) reklamu v médiích taky zvládne každý člen snad sám, ne ní problém napsat mail, či zavolat do novin.. viz uklízení singlu na skaličáku. a k čemu bys chtěl vyzíývat starosty.. toto nechápu?

                                  myslím že jestliže se má zajistit nějaký rozvoj terení cyklistiky (do kterého zcela jistě zapadá singl) takten singl musí nejdřív někde stát a lidi musí vidět že to funguje, proto ten areál u nového města, a věřím že pro tři lidi je te práce až nad hlavu (nejen s tímto)

                                  v závěru tvého příspěvku vidím něco co ve mě evokuje představu problematiky dopravní cyklistiky (což asi není primární starost čemby, ovšem neříkám že se v tomto neangažuje)

                                  a sám říkáš že těch opravdu aktivních je málo, takže já jsem moc rád za ně i za ty méně aktivní ale prostě v tomto počtu nejde zvládat všechno.

                                  fuj vůbec jsem nechtěl psát tak dlouhý příspěvek

                                  0 0
                                • chodec  

                                  vidíš, ty bys rád větší důraz na opravy a ne stavby na zelné louce – o kus vedle vyšiluje Volf s tím, že si čemba může stavět na zelé louce, ale ať nemaká na existující věci :-) Pak si z toho má někdo vybrat. :-)

                                   
                                  0 0
                            • marapara  

                              První odstavec je v podstatě vytržen z kontextu toho, co PS píše výše.

                              0 0
                        • RomanH  

                          Po delsi dobe souhlas, Zdenku.

                          Jen me trosku mrzi, ze prestoze pises o našich stávajících oblíbených cestičkách, kde se nedá dosáhnout stejnosměrného pohybu cyklistů a Asi by se mělo opravovat tak, aby opravený úsek byl nejen trvanlivější než předtím, ale i trochu technicky obtížný....., a pritom pred nama takove cesticky tajis (viz. nejaky thread v Bonboncich, kde jsi psal neco ve smyslu …Tak jste jej konecne objevili). Pritom kdyz si vezmu legendarni Mysliveckej, tak (snad az na Pepka ;-)) to bereme jako fajn zpestreni znamych terenu, ale vicekrat nez 2×-3× rocne tam nepojedem, protoze je to sjizdne jen z casti a od pozdniho jara do podzimu zarostle. Rozhodne jsem rad, ze je to takove, jake je, ze tam zadna organizace nebude upravovat cesticku, aby to bylo plne sjizdne pro vsechny. A myslivcum to snad takhle taky neublizi, alespon ten chodnicek uplne nezaroste.

                          0 0
                      • Volf  

                        Hezká řeč to ano. Jen mně prosím tě řekni jediný hmatatelný důkaz o tom, že by čemba zlepšila podmínky pro teréní cyklistiku v ČR. Jinak k těm cestám. Problém zdejšího fóra je ve vytrhávání myšlenek z kontextu. Rozhodně si nemyslím, že cesty vznikaly samy od sebe. Moje reakce navazuje na moje přesvědčení o tom, že máme snad nejširší síť volně přístupných lesních a polních cest v celé Evropě, takže pokud si čemba chce kopat singl, tak ať to dělá někde na vykoupeném pozemku, kde bude stát nějaký bikepark s obrovským parkovištěm, atrakcemi pro děti a mekáčem.

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Můžeš mi to prosímtě vysvětlit, pomalu to přestávám stíhat, nahoře se psalo, že hoši (a děvčata? abych případné dámy neurazil) zprůjezdnili (zprůchodnili) stezku někde v Maštalích neznám to tam, je mi to fuk. Jen mě teď při čtení tvého příspěvku zarazilo, že ti vadí stavba singlu. Co mají ty dvě věci tady společnýho? To že čemba staví (chce stavět) singly vím, ale to snad v tomhle případě není ono?

                          0 0
                        • chodec  

                          Tak jinak – vezměme příklad že je někde stezka – původně turistická značka a je to v klidu průjezdné na kole. Jak ruch v té oblasti roste , tak je na té stezce větší a větší provoz a stezka kdysi sotva patrná se nám začíná rozlejzat za mokra do šířky jak lidi objížděj rozbahněný úsek a o o kus dál se to sype ze svahu do potoka celé, protože holt soustředěný tlak pěších i cyklistů to nevydrželo. Tohle není nic neběžného – jen na kraji prahy v mém okolí ti můžu ukázat takovejch příkladů, co hrdlo ráčí. Prostě to je aktuální stav.

                          Pokud tě správně chápu, tak správné by bylo, aby lidi co tu stezku používají se ničeho ani nedotýkali a nechali ji rošlapávat dál v tom bahně a ještě víc trhali svah? Opravdu by nebylo lepší stezku pospravit, aby se nešlapalo po větší ploše než je nutné a netrhal se svah, kde to není potřeba? Fakt neumím pochopit, co ti na tomhle vadí – protože to je téma tohodle threadu, kterej tě evidentně vytáčí – a já jen nedokážu pochopit co udělali v tomhle případě tak zlého, že si takovou zášť z tvé strany vysloužili.

                          Buď máš nějaký skrytý důvod pro odsouzení téhle veskrze chválihodné činnosti (ať již je vedlejší nebo jakou jinou činností kluků), o který se nechceš z nějakého důvodu podělit. Nebo zcela iracionálně vyšiluješ nesmyslným způsobem, když vystřelíš i ve chvíli, kdy se někdo zmíní, že pán z KČT vypadá ostře (v kontextu opravdu sveřepého a cílevědomého pohledu zachyceného na fotografii), nebo když ti vadí už sám fakt, že čemba zde informovala cyklistickou veřejnost o njějaké počinu – kurnik to musíš být hodně přecitlivělý, když ti vadí tohle (věc, která se opravdu cyklistů týká) a nepípneč u stovek kravin, které se sem dostanou.

                          P.S. Stejná histerie nastává když si začneš dělat srandu z terminologie nějakého článku s prezidentem ČEMBY. Nevím zda ti to dochází, ale tebou zmiňovaný KČT má také předsedu – od slova předsedat (sedět před nějakým shromážděním – řídit ho). Tipni si jaká je asi tak etymologie slova „prezident“ + i v našich krajích je slovo významově rovnocenné předsedovi, dokonce s ním pracovaly starší verze českých a rakouských kodexů vždy jako s osobou reprezentující nějakou korporaci (spolek, společnost, …). Fakt, že slovo vnímáš zřejmě jen v jednom z mnoha významů, které mělo a má (tj. nejspíš jako „hlavu státu“ když ti to přijde nemístně pompézní) nepovažuji za důvod k úsměškům – spíš je to malinko mezera ve vědomostech. Vlastně když to tak píšu na jedno místo, tak si říkám, že to nemá smysl – z toho jak vystupuješ to vypadá, že budeš cupovat čembu ať udělá cokoliv.

                          0 0
                          • chodec  

                            pardon za překlepy a chyby, píšu to na notbooku a nevidím pořádně ani na klávesnici ani co jsem napsal ve světle na displeji.

                            0 0
                            • Volf  

                              Překlepy neřeším. Nezpevněná cesta bude vždy po dešti ohrožena průjezdem kol. Proto se asi s velkou pravděpodobností staví cyklostezky asfaltové / neříkám, že je to dobře, ale je to fakt /. Takže každý zásah do přírody, který bude mít za následek větší příliv cyklistů na nezpevněnou cestu povede j její větší rozježděnosti. No a co bude následovat potom ? To je to na co já se ptám a myslím si, že ani nikdo z čemby to neřeší a neumí na to odpovědět. Prostě nesouhlasím s tím, aby se mimo bikeparků něco upravovalo ve smyslu zjednodušení přístupu. Konec konců pokud je nebo bude názor většiny takový, že je to tak správně, nemám problém to akceptovat, ale právo na vyjádření nesouhlasu si vzít nenechám. Myslím si, že každý z nás má ve svém okolí cesty, které jsou nezpevněné, mají různý profil a povrch a díky tomu nejsou navštěvované masou, protože masa ví, že by musela kus pěšky, nebo že se tam prostě ,, našlapou ,,. Ulehči jim přístup a zničíš to tam. A nějaké metodiky stavby singlu ti to vyřešit nepomůžou. Znovu budu poukazovat na hustotu cest, ale hlavně na hustotu obyvatel v ČR. A když si pak porovnáš počet průjezdů na stezce v ČR nebo někde v USA tak si myslím, že je to neporovnatelné / takovou statistiku jsem nikde nenašel, ale možná blbě hledám /. Ano nejsem proti aby čemba vytvořila skupinu lidí, kteří se raději prohánějí v bikeparku nerbo klidně i v hale po uměle vytvořených cestách a udělají z toho nějako formu zvláštní cyklistiky, ale nesouhlasím s plošným prosazováním. Konec konců ať vedení čemby, které má za sebou stáže a studijní cesty po USA a Walesu řeknou, jestli je tam  ve volné přírodě síť lesních a polních cest  jako u nás, nebo že je tam budování singlů jedna z mála možností jak bikovat ve volné přírodě. Můj názor je, že prostě dokud máme možnost jezdit neomezeně po lese je jejich činnost dobrá pouze k tomu, aby byl takový způsob ježdění zakázaný. Prostě to čemba vzala za jiný konec. Kdybych to zjednodušil, tak je to podobné jako by zde vznikla asociace uživatelů balené vody, která by popírala existenci veřejných vodovodů. Možná je to zjednodušené, ale na pochopení to snad stačí.

                              0 0
                              • Splinter  

                                Přesně tohle jsem čekal… prostě ignorace..

                                Za mě by bylo ideál, kdyby se čemba zabývala právě opravami stezek, který právě trpí tím provozem na nich. Ale ne ve smyslu ulehčení ale oprav.. Někde se to bude sypat, tak se to zpevní, něco jak v Brně na pryglu stezka kolem vody.

                                0 0
                                • Volf  

                                  Je smutné, jak se dá vše zjednodušit výrazem ,, prostě ignorace,,. Ano co popisuješ by byl ideální stav, ale já se bohužel domnívám, že je to čembě pro její  řinčení zbraněmi málo. Je to jen o práci a věř tomu, že tímto se zabývá spousta lidí spoustu let a nepotřebovala k tomu žádnou čembu.

                                  0 0
                                  • marapara  

                                    Mám pocit, že jediný kdo „řinčí zbraněmi“, jak se někde objeví slovo Čemba, jsi ty … ve stylu: Bijte je, co se do nich vejde.

                                    Nikde jsem se nedočetl, že Čemba chce plošně budovat singltreky, jedná se spíš o opravy stávajících nebo dříve třeba používaných cest, které v podstatě zanikly tím, že se o ně nikdo nestaral nebo nikdo se po nich nepohyboval. A předpokládám, že při znovuobnovením takové cesty se nadělá co nejménší nebo žádná škoda v přírodě, prostě s citlivostí k danné lokalitě nebo krajině.

                                    Sice k tomu, abych odtáhl nařezané větve přes cestu, které tam lesáci pořezali před několika měsíci a kdyby je neodtahal a cestu neuvolnil, tak tady budou ještě dalšího půlroku ležet, nepotřebuju být v nějaké organizaci, ale když taková organizace vznikla, která se tím mimo jiné zabývá, tak si myslím, že je to ku prospěchu věci.

                                    0 0
                              • chodec  

                                první solidní argumentace z tvé strany v téhle diskusi. S tímhle už se dá něco dělat. Asi každý kdo si klade otázku, co bude dál musí připustit, že i varianta, kterou popisujeěš ho musela napadnout. Rozdíl je pak jenom v tom, že já si myslím, že viditelná aktivita, která je v principu „zlepšující“ a navíc do určité míry i usměrňující provoz (v tom smyslu, že provoz ze zničených cest nebude „přetejkat“ jinam a bude tak v konečném důsledku zasaženo méně cest objektivně a poměrně nezastavitelně rostocím provozem) bude ve finále vnímána veřejností spíše kladně a vytvoří tak předpoklady pro argumentaci s případnými skupinami lobujícími za omezení pohybu. Ty pokud to zjednoduším (jak to vnímám) máš názor nač strkat klíč do běžícího stroje a poutat zbytečně pozornost, kde to není nutné.

                                Jedna teorie vyžaduje jednat s předstihem, druhá teze naopak nejednat, dokud nebude zbytí. Je to tedy neslučitelné. Obávám se, že tady asi není šance zjistit kdo má pravdu – to ukáže až čas.

                                0 0
                              • speedy gonzales  
                                • oprava/udrzba stezky nerovna se zjednoduseni!!!
                                • skody po desti jdou minimalizovat napriklad vytvorenim 5% odklonu stezky. voda se na ni nedrzi ale odteka. ze se nic nezjednodusuje je zrejme, pritom se da zabranit velkym komplikacim.
                                • budovani asfaltovych cyklostezek je vysledkem predevsim asfaltove manie a lobingu
                                • na otazku ohledne site lesnich cest jsem ti odpovidal UZ NEKOLIKRAT (!!)

                                ano  ve walesu je cyklistika povolena jen na prirodnich stezkach urcenych pro cyklistiku. naopak napriklad v coloradu (konkretne oblast front range) je husta sit pristupnych lesnich cest a stezek velice se podobajici nasi. vedle ni existuje cela rada bajkovych lokalit, singltrekovych okruhu a vse vpohode funguje. bajkeri maji na vyber podle svych preferenci.

                                • tvuj primer by byl spravny kdybys napsal: vznikla asociace pitne vody, ktera vedle moznosti pit z kohoutku podporuje take moznost zakoupeni balene vody, ktera doposud v cr neexistovala. balenou vodu uz mame a kohoutky jeste nikdo nezakazal.
                                0 0
                                • Volf  

                                  Můj příměr je správný, protože vy popíráte, že v ČR je veřejný vodovod. Já jezdím na horském kole od doby, kdy jsem měl první ,, horské kolo Velamos ,, a kde si myslíš, že celé roky jezdím. Pokud vy máte prostě dojem že se v naší přírodě nedá bikovat a že většina cest není podle T.K. vhodná pro horská kola, tak jste vedle jako ta jedle. A pokud věříš tomu, že hliněnou cestu na kterou přivedeš násobek kol udržíš tím, že ji zkopeš do nějakého úhlu aby odtékala voda, tak k tomu aby se tak stalo tam musíš ještě pár dní po dešti zakázat jezdit. Proč myslíš, že lidé od doby kdy se začali pravidelně přesouvat mezi osadami začali nějakým způsobem cesty zpevňovat. Prostě proto, že nezpevněný povrch má prostě limitovanou údržnost a nic s tím nenaděláš. Tak to bylo je a bude. Vy tady prostě nehrajete fér hru, protože pořád počítáte s tím, že stačí kouzelná formulka my to děláme pro bikery a všichni přestanou vidět následné problémy.

                                  0 0
                                  • speedy gonzales  

                                    tvoje argumentace je ponekud chatrna. pokud bysme popirali existenci vhodnych stavajicich stezek, jak tvrdis:

                                    • tak bysme neprovadeli udrzbu stezek, protoze bysme podle tveho vykladu nemeli co udrzovat.
                                    • tak bysme nebojovali za pravo na legalni bajkovani po lesnich stezkach, protoze by podle tveho vykladu nemeli za co bojovat.
                                      
                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Toto vážně nemá cenu, jen to tady zamořujeme a výsledek nula. Víš možná jsi nechtěně pojmenoval váš hlavní problém. Já už od malička nepochopil výraz boj za mír. Když už chcete bojovat, tak prosím bojujte za zachování práva bajkovat po lesních cestách. Když napíšeš bojovat za právo na legální bikování, tak jen v méně bystrých jedincích vyvoláváš dojem, že se zde po lesních stezkách bikovat nesmí. No a oba moc dobře víme, že smí.......

                                      0 0
                                      • speedy gonzales  

                                        fakta

                                        1. vyklad zakona je nejasny – mozna smi, mozna nesmi – bajkeri rikaji ze smi, nekteri lesaci rikaji ze nesmi.
                                        2. pravo na jizdu po lesnich stezkach je v mnoha evropskych zemich jiz omezeny
                                        0 0
                                        • Volf  
                                          1. výklad zákona je jasný, co není výslovně zakázáno je povoleno
                                          2. v některých zemích není například DPH, nebo je uzákoněno mnohoženství, zákaz interupcí a mohl bych pokračovat dále. Dokonce v USA není ani zákonem daný nárok na dovolenou a v některých státech je ještě i trestný orální sex nebo homosexualita.
                                          0 0
                                          • Volf  

                                            a jako naprostý neznalec neb nejsem členem si jen dovolím podotknout, že pokud by jste chtěli vidět jak vypadá zákaz pohybu v přírodě, tak si udělejte sjezd někde pod Šóbesem, projeďte si na našem území NP Podyjí a pak to vemte přes hranici do Rakouska. A pokud vám ani toto neotveře oči, tak už pak nevím co by to mohlo udělat.

                                            NP Poyjí NP Thayatal

                                             
                                            0 0
                                          • kolombo  

                                            K bodu a) je v zákoně definováno:

                                            V lesich je zakázáno mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo na saních.

                                            Problém je v tom, že není jasný výklad, co je v tomto případě ještě cesta a co už ne. Pokud totiž lesák opruje tím, že cesta je jen to, kam se vejde traktor, tak kde pak bude pravda ???

                                            0 0
                          • marapara  

                            Ad poslední věta, něco podobného jsem napsal Volfovi už včera. Sice jsem to napsal konkrétně na PS, ale v podstatě jsem tím myslel Čembu jako organizaci :).

                            Je to tak, taky mám ten pocit.

                            0 0
                            • Sobi  

                              Řěkl bych že jablko sváru je kde je ta hranice kdy opravovat/adaptovat a neopravovat/ne­adaptovat no a já, Volf a další si prostě myslíme že ta hranice je zbytečně posunuta ve prospěch adaptací, které zrovna nejsou třeba v takovém stavu aby adaptace proběhla…

                              To není černobílé jen vše opravovat a vše neopravovat, ale otázka je kdy a za jakého stavu. Moje názory znáte, se zlehčováním, narovnáváním a sterilizací cest nesouhlasím, ale třeba lávky bych opravil. Tady je někde ta hranice u mě…

                              0 0
                              • Splinter  

                                Jo jenže neexistuje etalon cyklisty.. Co někdo projede s prstem v nose, druhej tlačí… A hold se někteří budou muset smířit s tím, že budou tlačit…

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Souhlasím… každý to máme jinak, mě prostě nevadí slézt a třeba přenést, nebo tlačit… za ten klid v přírodě mi to stačí… Jezdím si tam vyvětrat hlavu, uklidnit se, relaxovat a to vše k tomu pro mne patří… :-)

                                  0 0
                              • Volf  

                                Toto prostě nevysvětlíš lidem, pro které je důležitější kdo než co. Bohužel je to obrazem a také nešvarem celé společnosti. Moje babička tomu říkale neměření všem stejným metrem.

                                0 0
                                • kolombo  

                                  Hm, a co kdyby jsi babičce dal přečíst tuhle diskusi ???

                                  Připadáš mi jako zářný příklad přístupu „ČeMBA si něco dovolila, tak do nich!

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    No moje babička si to už bohužel nepřečte, ale myslím si, že by mě dala za pravdu.....

                                    0 0
            • Vilém  

              Nechapu co resis? Potreboval sis udelat nejaky duvod pro kritiku, tak ses chytl naprosto neskodne a neskodne myslene vety?

              0 0
            • Michal.J  

              Chapu dobre ze podle tebe kazdy kdo ma nejaky web nebo forum by automaticky nemel psat na BF a vlastne nikam jinam krome toho sveho webu/fora?

              A dalsi otazka, jak vis jaka je navstevnost cemba fora kdyz tam nemas pristup? Nejsou podobne vykonstruovane i tvoje dalsi argumenty?

              0 0
        • speedy gonzales  

          volfe, prosim nestartuj.

          pan vypadal opravdu ostre, takze twistrerova poznamka neni nikak z cesty.. pri hovoru ale velmi prijemny clovek, bavili jsme se o problemech se strezkama v regionu a tak. dal jsem mu kontakt at se urcite ozve, ze radi pomuzeme.

          echo o akci jsem dal na bikeforum protoze je to frekventovana bajkerska lokalita, takze oprava dvou mist dulezitych turistickych znacek je docela pouzitalna informace. proto prenesu i pripadne ostre reakce ( i kdyz nechapu jejich duvod).

          0 0
          • Volf  

            Víš já pořád hledám odpověď na podle mého základní otázku PROČ to všechno. Proč zjednodušit nějakou stezku? Aby tam mohlo víc lidí? To přece přinese jen další problémy se zvýšenou erozí a jednoznačně reakci od vlastníků. Jak chceš udržet povrch nezpevněné cesty ve chvíli, kdy díky úpravám, které vedou ke ujednodušení průjezdu docílíš toho, že ta cesta bude po prvnm dešti totálně rozrajtovaná? Budeš jako zástupce čemby podporovat vyasfaltování nebo omezení vstupu na takovou cestu? To je to co já pranýřuji a co mně vadí na čembě. Že nedomýšlíte důsledky. MTB vzniklo jako alternativní a ekologogicky vhodný prostředek pro pohyb v terénu, který byl normálnímu kolu technicky zapovězen. Nemám problém s tím, že musím někde kolo hodit na záda a jít pěšky. Nechci mít všude umetenou pěšinku, která bude plná víkenďáků, kteří zjistili, že se někde dá projet a začnou tam jezdit. Ne pro radost z bikování, ale pro pohodlné jetí. A to je prostě špatně. Vy se máte zaměřit na značení obtížných úseků, na různé výstrahy, ano i třeba na možnosti znovuobnovení nějaké staré zapomenuté cesty, ale jestli chcete něco stavět, tak si dělejte bikeparky, ale nechte přírodu na pokoji. Ona si bez vás poradí. Nechte teréní cyklistiku v její původní podobě a nesnažte se stále něco předělávat k obrazu svému. Víš v Maštalích jsou i skoro nesjízdné cesty,kdy musíš vzít bika na záda, ale tato ,, svízel ,, stojí za to, protože pak vidíš něco, co většina lidí pro svoji pohodlnost neuvidí. Jen si přeju, aby nikdy nikoho nenapadlo některé ,, uzavřené ,, lokality neřiblížit bikerům tak, že se odstřelí někde kousek skály, přemostí nebo odvede koryto potůčku jinam a podobně. můžeš si o mě myslet, že jsem starej nerudnej člověk a nebo kdo ví co, ale moje nedůvěra a nesouhlas s vámi jsou dány tím co jsem popsal výše.

            0 0
            • Wickey  

              „můžeš si o mě myslet, že jsem starej nerudnej člověk“

              ty jsi v prní řadě zralej na psychiatra, s tím věk nesouvisí

              0 0
              • Honza729  

                Ale no tak.......copak je jiny nez tvuj nazor hned duvodem pro navstevu psychiatra ????

                0 0
                • Volf  

                  Nech ho, je to nejspíše ,, spolkově ,,  smýšlející fanatik čemby, koneckonců nejvíc sprostosti tady házejí přívrženci toho spolku.....

                  0 0
                • Vegan  

                  Pravdopodobne to nemyslel na nazor (nazor at ma kazdy jaky chce), ale na tu posedlost se kterou tu wolf postuje byt uz jasne napsal ze postovat nebude :)

                  0 0
                  • Honza729  

                    Zkus si to otocit a zeptat se v duchu, zda nejsou posedli Volfem osloveni lide......

                    0 0
                    • Vegan  
                      1. nejvice Prizpevku tu ma Volf
                      2. toto je thread o CeMBE ne o Volfovi
                      3. i kdyz nekdo pise a odpovida nekomu jinemu Volf musi hned v prvni vlne reagovat
                      4. toto chovani neprijde divne jen me, ale i hodne dalsim lidem a ti kolikrat nemaji s cembou nic spolecneho
                       

                      Nic mene stale si my neodpovedel kde pisu o Volfovi neco ve stylu „Ze je spatny clovek“ ?

                      0 0
            • vojta  

              Nechat vse, tak jak je, muze byt vzhledem k masovemu narustu obliby terenni cyklistiky taky cesta do pekel. Nektere stezky jsou z ruznych duvodu silne frekventovane a vznika tam nejen poskozeni povrchu stezek, ale i konflikty s pesaky. Pokud tady nebude nekdo, kdo je schopen ukazat, ze problematicky usek lze vyresit i tak, aby skody a konfikty i pri vysoke zatezi byly minimalizovane, budou silit hlasy volajici po omezeni terenni cyklistiky. A vez, ze nasi zakonadrci nebudou resit, ze jsou tu mimo tech problematickych useku tisice kilometru stezek, kde za cely den nepotkas zivacka a nido nepozna, ze tam nekdy nekdo na kole projel …

               
              0 0
            • kankrlicek  

              Konkrétně k první opravě (to je ta, kde jsem se vyjadřoval – N. Hrady _ Roudná, žlutá TZ).

              Myslím, že teprve loni tam byla nějaká prořezávka, lesáci (můj terminus technikus pro lidi, co pracují v lese) tam nechali větve, slabší zlomené stromy. Tuto zimu tam spadl další strom, vzal s sebou několik slabších okolo pěšiny. Dalo se to obejít jen horem, směrem dolů od pěšiny je to příliš strmé. Začalo to tam vypadat velmi špatně, ještě chvíli a eroze by vzala pravděpodobně i tu pěšinu. Mám zatím fyzický nedodstatek, takže jsem to tam přenášel velmi komplikovaně.

              To co udělali pánové a dámy z Čemby je návrat do původní podoby. Žádné zjednodušování.

              A taky si myslím, že reaguješ podstatně podrážděněji než býk na rudý hadr. Trošku zpomal, možná že to bude lepší. :)

              0 0
            • jonys  

              Zorganizujeme-li brigádu,jejímž cílem bude znaprůjezdnění dosud pohodových cest,do stavu aby tam neprojelo 90% cyklistů,sklidíme pochvalnou reakci jak jsme báječně zabránili erozi a vyselektovali bikerské zrno od plev,čili-viděno tvým prizmatem-drsňáky od lenochů?

              Proč ne?!Zaházet cestu větvema a trochu rozkopat dá mnohem méně práce!

              0 0
            • Alty  

              UAU, už sem viděl dost divů přírody, ale ještě bych si přál potkat vášnivýho Wolfa, takovej wůl je určitě jenom jeden na světě. Úplná kuriozita.

              0 0
              • Volf  

                Koukám, že tupost, sprostota a hulvátství ve stylu obtloustlého striptéra ze sparťanského kotle je základní kvalifikací pro rowdies čemby. Tomáši Kvasničko gratuliji k takto kvalitnímu materiálu.

                0 0
                • Jituschka  

                  To by mě teda zajímalo, co má TK (či kdokoliv jiný z čemby) společného s kýmkoliv, kdo někoho uráží na fóru, ať už člen či nečlen. To přece o té organizaci nic nevypovídá a i kdyby to byl člen, není v moci vedení s tím cokoliv udělat, jsme svobodní lidé přeci.  

                    
                  0 0
                  • Volf  

                    Asi to je nějaká úchylka, ale zatím zde nadávají pouze rowdies čemby těm, kteří s čembou nesouhlasí. Obráceně jsem to ještě nezaregistroval­. Z toho se potom dá lehce odvodit, že když někdo kváká jako kachna bude s velkou pravděpodobností kachna.  A že dělají medvědí službu čembě je nasnadě. Ano rozhodně by mně nevadil zánik čemby a dokonce bych ho uvítal, ale pouze formou jejího znemožnění se tím, že skončí na úplném nezájmu cyklistické veřejnosti. Rozhodně ale nestojím o to, aby skončila na základě toho, že ji znemožní urážející fanatici, kteří svojí sprostostí zaženou slušné lidi.

                    0 0
                    • Jituschka  

                      Tak já nevím, ale výrazy „wůl“ a „obtloustlý striptér ze sparťanského kotle“ mi nepřijdou moc daleko od sebe…

                      A nemám pocit, že by nadávání bylo pouze jednostranné, chápu, ale, že jako (zarupitlý)odpůrce máš opačný názor.

                      0 0
                      • Volf  

                        Možná tak daleko od sebe nejsou, ale nevytrhávej kontext. Já jen popsal primitivní chování člověka, který se mě snažil urazit. Pokud by diskutoval věcně, tak bych nic takového nanapsal.

                        0 0
                      • Sobi  

                        Koukni se do druhé dredu: nesouhlasíš tak citace:

                        Btw tendle thread je teda pekny srac…halasni anticembisti bez realnych schopnosti cokoli udelat

                        Takhle je to myšleno, první kdo tady urážejí a napadají jsou Čembisté, a když se na ně ohradí, tak co můžeš čekat? Ty si snad necháš nadávat a urážet?

                        0 0
                        • speedy gonzales  

                          PREDEVSIM: mnoho z tech kteri vas s volfem odkazali do onech mist nejsou fandy ani cleny cemby, ale normalni ctenari bf. tak se stale neschovavejte za to jak vas napadaji zli cembiste, ale zkuste se take zamyslet jestli problem nemuze byt nekde jinde.

                          0 0
                        • Jituschka  

                          Víš, já mám taky na práci jiné věci než se tu dohadovat o nesmyslech a vést si statistiky, kdo koho první urazil. Řešíte tu osobní problémy, které s čembou nesouvisí.

                          Na každém anonymním fóru se najde spoustu idiotů, tak nechápu, že vás to neustále tak překvapuje a děláte z nich hned „příznivce a ortodoxní členy čemby“ – ze všech, kterých se třeba nezdá váš způsob argumentace.

                          S tím, že některá vlákna jsou „pekny srac“ můžu ale jen souhlasit. Je ze mě teď ortodoxní čembistka?

                          Přeji pěkný den

                          Ji.

                          0 0
                          • Sobi  

                            To by jsi musela začít tím jak tomu vůbec nerozumíme a nikdy jsme nic nikde neudělali, pak možná jo…

                            0 0
                        • TinkTink  

                          :-D proc jsi zrovna vypichl tady todle, co je pouzito po tolika dnech hadek, to fakt nevim. Pouze me to utvrzuje v nevalnem nazoru na Tebe a ted jiz zcela rozlisovaci schopnosti Tve osoby.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Jasně jsi Čembista – chápu…

                            0 0
                            • TinkTink  

                              Zamysli se nad tim logicky – napsal jsem to dnes a tendle thread uz bezi 8 dni. A Ty pak napises: „první kdo tady urážejí a napadají jsou Čembisté“…to me skutecne uz jen pobavi. LOL

                              PS: dnes s hadkami koncim, stavba ceka :-D

                              0 0
                  • Sobi  

                    Jde o to že pod nynějším VV je projev jejich aktivních členů: Urážky, napadání, osobní výpady, neustále uvádět, že kdo má jiný názor a postoj než Čemba tak je neodborník a vůbec tomu nerozumí atd.. a pak teprve možná přijde na řadu nějaký argument…

                    Jde tady o to že pod nynějším VV si dělá Čemba pověst arogantní organizace a to tedy podle mne je.

                    Tady nejde o vyjádření svobodného názoru, to nikdy nikdo nikomu nebral. Jde o to jak ho vyjádříš. Myslím si že začínat svůj postoj arogancí a napadáním mi právě nepřijde zrovna nejlepší!

                    0 0
                    • speedy gonzales  

                      zopakuji:  mnoho z tech kteri vas s volfem odkazali do onech mist nejsou fandy ani cleny cemby, ale normalni ctenari bf. tak se stale neschovavejte za to jak vas napadaji zli cembiste, ale zkuste se take zamyslet jestli problem nemuze byt nekde jinde.

                      0 0
                      • Sobi  

                        zopakuji:Tím bylo myšleno oficiální členy i sympatizanti hlásící se k Čembí vizi!

                        :-)

                        0 0
                      • Honza729  

                        Black Knives neni clenem CeMBA ?

                        0 0
                        • speedy gonzales  

                          dej si vyhledat „nejsem“ a „clenem“ nebo „cembistou“, jen v tomto vlaknu jsou to nejaci 4 lidi…

                          0 0
                        • Black knives  

                          Já si dávám pozor, abych nikoho neurážel. Nemám to zapotřebí. Ale je pravda, že mé oblíbené rčení od mého bývalého učitele zní""Bav se s blbem, když nemáš v ruce klacek.."

                          Jo, a i když jsem člen čendy, stavěl jsem traily už v samotných počátcích MTB v čechách..A to je hooodně let zpátky. Tedy, jistě nejsem mladíček zlblý jakousi propagandou.

                          Jen, tyhle slovní přestřelky jsou spíše jen srandovní. Řeči se mluví, voda teče.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Nechce se mi to tu ted hledat, ale mam v zive pameti, jak ti primo clen Cemby tady verejne psal, at trochu brzdis v e vyjadrovani.......a mel proc.

                            0 0
                            • Black knives  

                              Jo, Petr Slavík. Takže, docela se držím, ne? Protože jinak bych musel začít psát po ostrawski a nebylo by to nic lichotiveho.

                              0 0
                    • Vegan  

                      Furt tu mluvis o VV, ale pred nadevnem a mozna stale i nyni nevis kdo clenem je. V jednom threadu jsem se te na to ptal, odpovedet si nebyl schopen takze toto neni napadani. Pouzivas oznaceni VV a pritom nevys kdo to je. JA clenem VV jsem a diskotovat ciste argumentama jsem se stebou pokousel tolikrat, ze to na prstech nespocitam a tak me udivuje, ze zde pises neco podobneho. Dokonce si pri diskuzi kdy jsme ti vec singlu vysvetlil na prikladu dalnic moji argumentaci prijal. Takze ted se vazne ptam kde nejdriv napadam a pak argumentuji ???

                      0 0
                      • Sobi  

                        Máš pravdu nejsem schopen, nic neumím, nikdy jsem nic neudělal… A co je na tom špatného přijmout argument? A co na to kontext?

                        0 0
                        • Vegan  

                          Neuhybej od tematu ja se ptam jak muzes nekoho obvinovat z neceho, kdyz ani nevys kdo to je a kdo ne ??? Nerikam ani zdaleka, ze nic neumis to by si asi nevydelal na dobre kolo a nemel by si pocitac a internet a spousty dalsich veci neco jiste umys. Tak mi prosim nestrkej do ust (na klavesnici ) neco co bych si nikdy nedovolil rict.

                          0 0
                      • Sobi  

                        Vegan (19.05.2009 16:18:51) 89.235.29.xxx 18×> Praha 13.5. oprava stezky pokračování (^ odpověď na 17× ^)

                        Chlapci placani se po zadech jak jste skveli by vam uz slo, ted je cas postoupit na dalsi level a zacit delat neco co vytvori hmatatelny vysledek jinak jste totiz stejni jako hospoda guy`s z restaurace 4te cenove kategorie. A takto asi nikomu nedokazete, ze to umite lepe jako ta skareda skoro az nepekna vec CeMBA.

                        Třeba jeden příklad…

                         
                        0 0
                        • Vegan  

                          To byla spise pratelska rada, a bouzel ono to tak je, vy tu furt mluvite jak by se co melo delat ale nic. Avsak jsem nikde v tom prizpevku nenapsal, ze to neumite jen to ze, kdyz to neudelate nikdo vam to nebude verit. Neprevracej vyznam.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Slizce se pomalinku vysouvat a proplétat mezi prsty a honem pryč do bahýnka…

                            jako když pouštíš malé ryby do rybníka…

                            Ja tu nepsal jenom o tobě… ;-)

                            0 0
                          • Volf  

                            Víš ty si asi nechceš nebo nesmíš připustit ten základní fakt, že já / mluvím jen za sebe, abych netahal do svého sporu s tebou někoho jiného / vlastně nemusím dokazovat vlastní nepostradatelnost a ani to, že něco dělám nebo nedělám  protože za to nedostávám peníze. Já si myslím že je legitimní se ptát na hmatatelné výsledky čemby, zvlášť ve chvíli, kdy se čím dál častěji dozvídám, že jde hlavně o jednání a metodiku tj. věci velmi abstraktní a nelze u nich vytvořit měřitelné procesy.

                            0 0
                            • Vegan  

                              Ale na toto ja ti nikdy nebudu chtit upirat pravo, protoze si myslim, ze podobne otazky jsou na miste a to vzdy. Takze ano klidne se ptej. :) Jedine co mi vadi a to nerikam na tvoji adresu ted je, kdyz nekdo mluvi o necem/nekom jako spatnem a radi ho do skatulky byt ten clovek tam vubec nepatri, proste pokud nekdo krytyzuje vedeni ma na to pravo ( a nekdy treba i opravnene ne vse musime delat zpravne ), ale pocitam, ze by mel myt tolik slusnosti si zjistit kdo tim vedenim vlastne je. A nebo ted v tvem pripade totazovat se ponekud mene utocne, je ale fakt ze behem diskuze si se tomuto prizpusobil a tve posledni posty se dosti lisi od tech prvnich a to ocenuji.

                              0 0
              • Honza729  

                Vidíš, a to je přesně to, čím Čembě (nevim jestli jsi nebo nejsi clenem) neuveritelne skodis a tim skodis i jejim zajmum. Hazeni spiny na nekoho s jinym nazorem je ukazka spis ubohosti nez konstrukivniho mysleni......

                Volf tu predlozil argumenty, a to v nekterych pripadech pomerne tvrde argumenty. Co predlozis ty ?

                0 0
              • Sobi  

                Čemboun? :-O

                0 0
        • Barak  

          Jdi se léčit

          0 0
          • Volf  

            Pokud jsi reagoval na mě, tak k tobě snad ani nic jiného jako holou větu nedokážu přiřadit…

            0 0
            • Barak  

              Nezlob se, ale fakt nedokážu pochopit proč ti čemba tak leží v žaludku a máš potřebu neustále reagovat kritikou.

              0 0
              • Volf  

                Taky promiň za moji ostrou a i hloupou reakci. Nechci znovu opakovat co mně na nich vadí. Napsal jsem toho tady už dost a jen bych se opakoval. Když už bych měl něco vypíchnout tak jejich arogantní vystupování ve smyslu my jako česká asociace zastupujeme někoho. To prostě není pravda, protože pokud by měli zastupovat české bikerstvo, tak mandát setiny procenta populace je na úrobni statistické chyby. Pokud jsou zájmovým spolkem pár stovek lidí, tak si myslím nemají právo dělat ze sebe víc než zájmový spolek pro úzkou skupinu lidí. No a jako druhou věc uvedu jejich agresivná reakce na jakýkoliv názor, který není kopií jejich názoru. Prostě si myslím, že jsou naštěstí pryč doby samozvaných spasitelů ve smyslu já vím nejlépe co ty potřebuješ.

                0 0
                • Barak  

                  Nejsem člen čemby a ani neuvažuju, že bych se jím v blízké budoucnosti stal – to jen pro pořádek. Ale jsem rád, že tady nějaká organizace existuje a dělá něco pro cyklisty. Samozřejmě, to „něco“ se někomu líbí, někomu ne. Ale i kdyby z jejich činnost pro mě osobně bylo přínosem jen 10%, tak jsem za těch 10% rád a nemyslím si, že těch zbylých 90% mi nějak škodí. To, že jsou vidět některé nedostatky, které tady na b-f spoustu lidí dráždí např. v komunikaci atd. nechci hodnotit, protože mi to nepřísluší, ale chápu, že se jedná o sdružení, kde všichni nebo většina pracuje ve svém volném čase a zdarma, takže trocha tolerance by možná neškodila. A teď to neber osobně, myslím to všeobecně.

                  0 0
        • Andrzej  

          promin, v threadu o oprave v praze aspon semtam nesouhlasis s konkretnima vecma, mas treba i nejake argumenty o kterych jde diskutovat, treba i prospejes svou kritikou. Ale tady se chytas kazde blbustky jenom proto, ze ti cemba lezi v zaludku a ryjes do ni ze vsech stran jako maly kluk. Kdyz ti cemba tak vadi, tak bys mel spis vyhledat osobni setkani  s konkretnima lidma a zkusit neco vyresit.

          0 0
        • karliner  

          řekl bych, že jsi tak trochu zatrpklej

          0 0
        • JakubG  

          Pán se asi zbláznil,

          nebrat vážně.

          0 0
    • scoty  

      Hezky jste to udělali.

      Osobně taky radši makám venku na stezce, než bych zbůchdarma dával energii do nějakého stroje ve fitku…:)

      0 0
    • Jenda  

      super, myslim ze pro spoustu lidi je tohle to co chteji za cembou videt – ty kvanta urednicky prace co dela Tomas s Hankou a ostatnimi holt nejsou tak videt.

      Skoda ze ja zustavam i nadale akorat salonim kecalem na B-F:-(

      0 0
    • Jenda  

      Speedy zamkni to, informace tu je a akorat se to zacina zasirat Volfovejma vylevama ktereho Cemba sice, jak nekolikrat jinde napsal, vubec nezajima, ale presto ma nutkani vsude kde se o ni neco objevi napsat svuj nazor. Akorat se to zase zvrhne v jak pravi jedno prislovi „cim vic se s hovnem mazes tim vic smrdi“:-(

      0 0
      • Volf  

        Nemusíš ho vyzívat k uzamčení. Tvoje reakce je jednoznačným důvodem k tomu, že už se k čembě nebudu vyjadřovat. Toto je moje naprosto poslední reakce, protože jsem si uvědomil, že takto se výrazně zveličuje význam tohoto spolku. Jo a já ti přidám jiné přísloví. Stokrát opakovaná lež se stává po určité době pravdou.

        0 0
        • karliner  

          ale to je škoda, i když semtam podle mého meleš kraviny, stejně jsou tvoje názory důležité a potřebné

          0 0
      • karliner  

        proč by to měl zamykat???

        zaplať pámbu, že už každej může beztrestně říkat skoro všechno, co si myslí…

        0 0
        • Honza729  

          Beztrestne ano, ale podivej se na ty reakce na Volfa.....krome par konstruktivnich argumentu jen same nadavky.......Taky jsem si tim tady kdysi prosel, kdy se na me misto argumentu snasely nadavky, tady celkem jeste slusne, ale v mailu uz docela ostre......takze ja se tomu uz jen smeju…

          0 0
          • Sobi  

            Na to jsem už taky zvykl, to je normálka. Už nepozastavuji nad tím, že jsem neodborník, a že zemařině jako aktivní stavař rozumím míň než aktivní estetik, sociolog, marketingový pracovník atd… :-)))

            0 0
    • roud  

      Musim uznat že tahle akce a čištění stezek se mi líbí nejvíc ze všeho co tu čemba zatim prezentovala smekám a jen tak dál :O)

      0 0
      • zbartos  

        Na to snad nepotřebuješ ČeMBu, abys odstranil strom přes cestu, ne ?

        P.S. Volf může mít v mnoha ohledech pravdu, ale zapomíná na jednu podstatnou věc a to jsou peníze. Pokud doposud není síla, která by dokázala dát dostatečné peníze na údržbu (příp. výstavbu) lesních dovozních a přibližovacích cest, není podle množné předpokládat, že bude někdy k dispozici tolik peněz, aby se opravila všechna rozpadající se místa na našïch oblíbených cestičkách, nebo aby se místo nich (příp. vedle nich) vybudovaly destitisíce kilometrů singlů. Navíc otázka, jak se zachová parlament ohledně specifikace práva cyklistů jezdit po lesních cestách a značenýh stezkách (dnes to není podle lesního zákona úplně jasné), je věštění z křišťálové koule a podíl ČeMBy na rozhodnutí parlamentu v této věci je dvojnásobné věštění......

          
        0 0
        • Sobi  

          No na cyklostezky jdou neuvěřitelný prachy! A když jsem říkal, proč něco Čemba nezpracuje ( pro získání části oněch peněz ) tak mi bylo TK řečeno, že se hledají peníze v jíných zdrojích…

          Osobně nevím proč? A kde?

          0 0
          • speedy gonzales  

            ano, na cyklostezky jdou obrovske penize. ty jdou ale ze statniho fondu dopravni infrastruktury a evropskych penez na podporu dopravni cyklistiky. cemba nechce a nebude odcerpavat penize na dulezite dopravni reseni tykajici se cyklistu.

            existuje cela rada jinych dotacnich titulu. hlavnim problemem ovsem je, ze v soucasnosti prakticky neexistuje povedomi o lesnich stezkach a jejich rekreacnim vyuziti, coz snahu o ziskani penez napriklad na udrzbu oblibenych stezek neuveritelne komplikuje.

            napriklad rychlebske historicke chodniky jsou obnovovany diky penezum Lesu CR a mikroregionu.

             
            0 0
            • Sobi  

              Víš co se všechno financuje z fondu dopravní infrastruktury? Je toho fakt hodně a obnova stezek by do toho určitě zapadla… Jinak nevím jestli jsou ostatní fondy jsou tak tučné…

              No a právě to jsem zmiňoval, zapracovat na tom aby to FDI přijal a něco na to pustil a ne to odpískat…

              0 0
              • speedy gonzales  

                a take nema smysl se pokouset o nemozne. sfdi je jednoduse asfaltovy, oprava stezek nezajem

                0 0
                • Sobi  

                  To už jsme řešili, jedou podle norem a předpisů, už před třemi roky jsem říkal, ať se vypracuje normalizovaná metodika s ČSNI, nechá se to poschvalovat a už by toho bylo v ruce hodně… Je to sice na dlouho, ale kdyby se to neodpískalo už před třemi roky, tak te´d už by mohli být výsledky…

                  No a hlavně spousta firem by to zvládla ( musíš fakturovat ) i místního formátu, stačí ti Multicar, řetězovka, minibagr ( třeba ) a hlavně ruce…

                  Pokud se to neudělá dle odstavce jedna, máš pravdu bylo by to nemožné…

                  0 0
                  • Michal.J  

                    Neodporujes si trochu? Na jedny strane cembe vycitas ze mistni bikeri v praze opravili kus stezky a ze stezky se maji nechat byt jak jsou a hlavne nestavet nove, a na druhy strane cembe vycitas ze neprosadila csn podle ktery by se stavela spousta stezek z fdi?

                    Mimochodem pamatuju si na tvoje navrhy, blizili se bajkparku vic nez ta vycitana oprava (altanky, odpocivadla, parkoviste, stanky…).

                    Jo, a jak jak pokracujes s projektem stavby stezek v Zeleznych horach?

                    0 0
                    • Sobi  

                      Ne neodporuji, je tam mezi tím hranice, oprava ( ve smyslu rekonstrukce ), úprava a změna ( ve smyslu adaptace ). Ty odpočívadla atd.. to bylo součást cykloturistických cest, tedy ne cest ve smyslu přírodních terénních cest, to patřilo k cestám „vyššího dopravníhu řádu“. A Železný hory? Ty jsou super tak jak jsou, jenom bych chtěl aby u vjezdu napž z Chvalovic byla lepší informační cedule, odpadkáč atd. Nahoře na Krkaňce už odpočívadlo je, tak by stačil jen obyčejný dřevěný stojan na kola a možná trochu vylepšit značení, jinak to nic nepotřebuje :-)

                      A neodporuji si, jen rozlišují cestu do přírody a cestu v přírodě…

                      0 0
        • roud  

          Spíš sem tím chtěl dát najevo že v tom co udělali vidím přínos pro bajkery ;O]

          0 0
    • Beeda  

      takova krasna prirodni prekazka dotvarejici sceneri komplexnosti a oni to pokazi…

      0 0
      • kankrlicek  

        Beedo neblbni :), to bys neobjel ani ty a že ti fandím! :)

        Nebudu se opakovat, nahoře je moje reakce na Volfa.

        0 0
      • elbi  

        Nevím jak často tudy chodíš nebo jezdíš, ale obcházet vyvrácenou borovici bylo poměrně nebezpečné, vlevo je totiž cca 20 m sráz a ten vývrat se musel obcházet na hraně toho srázu. Měli jsme i z toho mála co se stihlo vcelku dobrý pocit, stejně jako kolemjdoucí a nakonec i starosta příslušné obce byl fotografiemi z brigády potěšen. Nikdy by mě nenapadlo na základě fotografie kritizovat něco, co děláte v Praze nebo jinde kde to osobně neznám, tak nechápu jak jsi došel k „pokažení krásné přírodní překážky“ …

        A jestli Tě tohle trápí, tak Tě nepotěším ani v budoucnu, jakmile budu mít souhlasy dotčených stran chystám se odstranit další 3 vývraty na značené cyklotrase.

        0 0
        • speedy gonzales  

          on to tak beeda nemyslel.

          mu jde spis jen o takove skadleni tech co neco delaji.

           
          0 0
        • Beeda  

          no prave, ja to nechapu primarne jako prekazku, ale vice jako soucast prirody, proste ten spadly strom to obohacoval.....sg njn ty to jinak ani nevidis…

          0 0
          • TinkTink  

            Pred 2ma lety jsem na vyjizdce potkal asi 200m dlouhy polom, ktery byl prakticky nepřekonatelny…taky obohaceni prirody :)

            0 0
            • drtyc  

              no jako tak jak je to vyfoceny spadly a jeste utrzena cast cesty pod tim, tak je jasny, ze to asi 99.99% lidi uvita odstraneny, ale proste jsou pripady, kdy to vidis a reknes si, ze na tehle ceste to stejne 95% navstevniku lesa neuvidi, protoze tama nikdy nepujdou a z toho zbytku je to tak 3% ke 2% co to radi uvidi vycisteny a co to radi nechaj tak jak to je. podle toho, kdo to jezdi odspod a kdo zvrchu se skoky…

              0 0
          • gumid  

            Byl jsem v těchto místech jako „pěšák“ 8.5. a opravdu ta borovice byla překážka… kromě psa vadila úplně všem. Obcházela se mimo stezku a svah se tím strhával, docela dost. Zkus o tom „obohacení“ popřemýšlet s větším nadhledem, třeba připusť, že se nejedná primárně o bikerskou stezku, že se po TZ mohou pohybovat lidé různé fyzické kondice, různého stáří – Ti všichni mají stejné právo ji užívat. I Ty třeba jednou budeš v jejich kůži a „už to nebude jako zamlada“, přesto budeš v přírodě rád..... nenutím Ti svůj názor, jen nabízím jiný pohled.

            0 0
        • Black knives  

          Dobrá práce, chlapi. Martine, kdy se přijedeš kouknout ke mně za barák?

          0 0
          • elbi  

            Pořád vyhrožuju a nejedu, co ? :)) Pojmu to jako součást regenerace, vezmu den , dva dovolené a přijedu, nejspíš v létě … to se ozvu. Tlumič pod zadkem už mám, sice je to nakonec úplně něco jiného než jsem původně zamýšlel, ale jede to. Dá se ještě objednat motyka švarcovka ?

            0 0
            • Black knives  

              Jasně, přijeď. A motyku dostaneš. Jestli chceš, zrovna se učím rytí do kovu, tak klidně i s monogramem..

              0 0
    • frbiker  

      Díky vám za tu práci, myslim že třeba zrovna odstranění padlýho stromu přes cestu rozhodně neni žádná umělá „preprace“ cesty / singlu a podle mně to je ve prospěch všech. A na  ty pseudo-psycho-názory uvedený výše ani nebudu reagovat… (Btw.: já sám objevil jsem Maštale před 14 dny a jsem z nich naprosto nadšenej :-)))

      0 0
    • weekend warrior  

      super, ještě víc než já to ocení přítulka:-)

      0 0
    • chodec  

      Tam se sice nedostanu, ale podle fotek fajn práce.  

      0 0
    • Macik  

      Chlapi bezva. Jak se taková překážka musí obcházet, tak se rozreje celý okolí cesty. A tohle už by nešlo jen tak odtáhnout stranou. Takže palec nahoru!

      0 0
    • Honza729  

      I když jsem tu známý jako.........řek­něme nečembista, tak dávám smajlika s palcem nahoru :)

      0 0
    • JakubG  

      Teda musím uznat, že sem nečekal, že odřezání jednoho spadlého stromu vyvolá takovou reakci:)

      Jináč ten strom tam byl fakt dost blbě spadlej…

      0 0
      • kolombo  

        To víš, mají zářný příklad v našem nejlepším politikovi, ten raději zostudil celou republiku, než by dovolil Topolánkovi ukázat, že není horší, než ostatní předsedové vlád v EU …

        0 0
      • elbi  

        Když jsem nesl pilu na zádech, přemítal jsem jestli to zvládneme odtáhnout, jestli to nebude dělat neplechu při řezání ..... mohl jsem být v klidu, přečíst všechny tyhle příspěvky dá mnohem větší práci .. :))

        0 0
        • JakubG  

          to teda dá. je vidět kolik mají lidi času na kecání.

          0 0
      • Volf  

        Ty jsi tady v tomto vláknu někde četl, že někomu vadilo odstranění stromu z cesty v Maštalích?

        0 0
        • TinkTink  

          Beeda (18.05.2009 11:09:41) 62.84.129.xxx 2×> CeMBA Brigada – Toulovcovy Mastale (^ odpověď na 1× ^)

          Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlákna

          takova krasna prirodni prekazka dotvarejici sceneri komplexnosti a oni to pokazi…

          0 0
        • JakubG  

          Nepíšu, že to někomu vadilo. Akorát se pozastavuju nad bouřlivou reakcí na oznámení že strom je fuč.

          Kapku nepochopení…

           
          0 0
    • dancing dog  

      Už jsem to tu kdysi psal, prostě by se ti kluci z ČEMBY, co měli „něco měli“ s holkama Sobiho aspol., měli omluvit a bylo by to možná v pohodě…

      0 0
      • Sobi  

        Co to plácáš? :-O

        0 0
        • dancing dog  

          že to vypadá, jakoby Ti někdo z Čemby přebral/ojel holku a tebe to pěkně namíchlo…

          Neříkám, že se muselo stát, ale skoro to tak vypadá. Nic ve zlym, no…

          0 0
        • dancing dog  

          Já mam známýho, tomu svedl holku nějakej kluk, co jezdí na koni parkůr, a on se od tý doby pořád taky strašně naváží do parkůristů…

          0 0
    • Michell  

      Dobrej flame :-D

      Tak poslyšte vy vtipové, co si tu tak krásně jdete po krku. Připadá mi dětinský, jak se všichni lidi co milujou tenhle sport – ježdění na kole – jako blázni vymezujou vůči sobě navzájem. Převoďáci vs. singláři. Gramaři vs. „normální lidi“. Bajkeři vs. žiletkáři. Pevňáci vs. fullaři. Pevňáci podle toho jestli jsou pevný i vpředu. Fullaři podle výšky jejich pružítek. … Shimano vs. Sram. Ritchey vs. zbytek světa. Author vs. zbytek světa. … Ale ze všeho nejvtipnější je, jak se mezi sebou žerou lidi, co vlastně jezdí úplně to samý. Klany. Osamělí vlci. Přitm ste na stejný lodi. To mě ***** :-D

      0 0
      • chodec  

        …Ale stejně, jaký my Češi jsme. Doma, to se pereme, hádáme, zkrátka nežereme se. A tady bysme se samou láskou snědli…

                                                     J. Cimrman + Frištěnský – dobití severního pólu

        asi by to šlo dobře parafrázovat v tomhle kontextu, ale byla by to věčná škoda :-)

        0 0
        • chodec  

          ups … dobytí – pardon asi si dám doučování z češtiny

          0 0
      • Sobi  

        Souhlasím, až na poslední větu…

        Nejezdíme, někdo musí mít cestu rovnou, přímou, bez velkého spádu a bez jakékoliv překážky, no a někdo má rád opak, těžké klikaté cesty, technicky náročnější. Jen nechápu proč ti co prosazují sterilizaci cest mají Full AM kola, vždyť by jim stačily treková kola :-)

        Tohle tady bylo vždycky a vždycky bude…

        0 0
        • Beeda  

          asi musi vozit vetsi zvih neb maji horsi techniku? :-)

           

          prave na ty fadni singly staci ziletka, proto chci i naky teren :-)

           

          bohuzel plati, ze kam vstoupi cemba tam koren neroste a kamen na kameni nezustane! :-D

           
          0 0
          • Honza729  

            :-))))

            0 0
          • Black knives  

            To se velice pleteš. Postavil bych ti tak těžké singly, že by ti lezly oči z důlků, i kdybys byl sjezdař, a jezdil pohár. Singl je nekonečně pestrý. A může být i tak těžký, že jsou na něm DH potíže. Baví mně lidi, co mluví o něčem, co vůbec neví.

            0 0
            • Michell  

              To já BYCH postavil taky. Ale proč BYCH to dělal, když BY na nich pak NIKDO nejezdil. ;-)

              0 0
              • Evilcleaner  

                však black je nechce stavět, pouze reaguje výše na tvrzení že singly jsou jednoduché (resp. pro silničku)

                0 0
                • Michell  

                  Jenže to je právě ten vtip. Nikdo je nechce stavět těžký, protože ti kdo po nich jezdí to neumí.

                   

                  Tedy to je konstrukce kterou vyvozuji z výše zmíněného příspěvku. Osobně bych to netvrdil, protože se nechci nikoho dotknout.

                  0 0
                  • Black knives  

                    lidi se musejí naučit jezdit na singlech. Nejdříve easy, a potom postupně přitvrdit muziku. dám sem fotku časopisu MTBR, nové číslo, co jsem právě dostal darem..Singl v horách Skotska..

                    0 0
                    • Michell  

                      Naprosto souhlasím a níže jsem to ostatně tvrdil taky. Prostě začínat hned s dvojitým análem není optimální. :-)

                      Ale jsou tu holt borci, co maj rádi skákání přes padlý stromy a těm se to zdá lehký no..

                      0 0
                      • Vegan  

                        Videl si video Season ? V jedne casti tam jede Andrew Shandro po hodne pekne narocnym singlu. A urcite je to trasa kterou bych rad zkusil kdyby u nas neco pdoobneho bylo. Myslim, ze i ti co chteji zkakat pres tucet padlych stromu by tam meli trosku trable.

                        0 0
                    • Karlos009  

                      Na tý fotce je hlavně vidět „výhodnost“ voných kraťasů. Na záda mu táhne už teď, nedej pánbůh aby se musel nějak rychle posunovat za sedlo a zpět a v dalším kamenitým úseku mu definitivně spadnou. :-)

                      0 0
                      • kankrlicek  

                        To bylo první, co mě napadlo :)

                        0 0
                      • Barak  

                        To je fakt, zrovna řeším, jestli koupit opět volné kraťasy nebo upnuté. Ty upnuté jsou mi celkem proti srsti, prostě se mi to nelíbí. Ale s těmi volnými mám zase někdy problémi v technických sjezdech. Když je potřeba opakovaně a hlavně rychle přenášet váhu za sedlo, tak se mi kolikrát stalo, že jsem se prostě za ty kraťasy zachytil a nemohl jsem zpět. :-)

                        0 0
                      • gargamel  

                        To neni volnejma kraťasama. To je tim, že se neumí oblíknout ;)

                        0 0
                      • náčelník  

                        Zpochybňuješ výhodnost „voných“ kraťasů. To jako že smradlavý jsou lepší ? :)

                        0 0
            • jecnak  

              Jenze to nebudou singly, protoze nebudou mit predpisovy sklony atd. Takze Cemba by se od takovych cest distancovala a oznaceni singl by jsi urcite nedostal ;-)

              0 0
        • Michell  

          Jasně, ale někdy chce člověk „jet“ endoro a třeba přibrat přítulku. Všichni pak mají kola, co se s nima dají pomalu dávat dvoumetrový dropy a jezdí takovou pěšinkovou pohodu a cítí se „terénně“. Nikomu to neberu.

          0 0
          • Sobi  

            Tak jedu jinudy, kvůli své kratochvíly to nehodlám předělávat! Ano, s přítulkou jezdím jinudy, Sobice se bojí sjezdů :-) ale už mi taky začíná říkat, že chce jezdit radši v terénu než šlapat po rovinách :-), na Ještěd jí ale ještě nedostanu :-D

            Prostě na to a to jsou tu ty a ty cesty…

            0 0
          • Sobi  

            Je tu pořád, naštěstí zatím, volba druhu cesty… Jak říkám zatím…

            0 0
            • Michell  

              Ale zaučovat je třeba pozvolna. Není dobré začínat rovnou s dvojitým análem ;-) Na pěšinkách se začátečníci tolik nebojí a přitom už je to skoro (!) terén. :-)

              0 0
              • Sobi  

                Sobice je sakra šikovná, sice ne z dvojtým, ale s podobnýma věcma nemá fakt problém, ba i naopak :-) Lesní cesty jsou fajn, ale lepší mi na to připadnou jiná místa :-)

                Jinak po Železných horách se nám jezdí skvěle, jak spolu, tak i když si chci zablbnout…

                Je hold holka učenlivá! :-) počítám že do roka bude chtít fulla :-)))

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.