• Kaciursi

    Zdravím, zvažuji koupi nového kola a jdu si pro radu.

    Žena 155 cm vysoká, sportovní postavy.

    Kolo na každotýdenní vyjížďky,jak cesty,silnice tak hory.

    Zároveň si ráda máknu do kopce a odměnou je potom jízda lesem dolů.

    Zvažuji https://www.canyon.com/…-5/3165.html?…

    Chci se zeptat jestli pro mě není celopéro zbytečné, jestli zdvihy 140mm nejsou pro mě moc?

    Kolo nehodlám mít 2–3 sezóny ale delší dobu.

    0 0
    • novas752  

      Jestli si kolo s podobným zdvihem podobného ražení ještě neměla tak doporučuju si nejprve jakékoliv podobné vyzkoušet, takhle ze stručného popisu těžko soudit jestli to bude ono nebo trochu moc. Na podobných kolech se už do kopce většinou moc „nezávodí“, spíš je to na takové svižné pohodové stoupání. Jak to pojede nebo nepojede po asfaltu apod. je spíš o výběrru plášťů.

      Když už bychom se bavili o konkrétnim modelu, tak bych doporučil připlatit za Neuron 6, kvůli výrazně lepší vidlici, brzdám a kolům respektive nábojům.

      0 0
    • RapMan  

      není jít lepší cestou lehkého hardtailu? Já bych se s 15ti kilovým kolem do kopce tahat nechtěl… Lehké kolo s karbonovou sedlovkou a řidítky by bylo cca o 5kg lehčí.

      0 0
    • popokatepetl  

      s pedály bude atakovat 16 kg. Možná pro vás v malé velikosti to bude 15,5kg.

      Zamykání páčkami na tlumiči. S tím bych do kopec nechtěl jet.

      0 0
      • oddie  

        Tak jak píše, ráda si do kopce mákne, tak s kolem, co bude vážit skoro třetinu její váhy si teda mákne opravdu pořádně :D

        1 0
    • niro125  

      Moje partnerka měří 156 cm a pořizovala si XC celoodpružené Orbea OIZ M30 mode 2022, velikost S, která ji sedí výborně. Je to to tedy XC stroj, zdvihy 100/100, celokarbon takže i váha, ale i cena trochu jinde … ale jako inspirace. A pokud vím dělá se teď v modelové řadě 2023 na 120/120 zdvihu. A OIZ se dělá i na hliníkovém rámu, váhu ale nevím. je potřeba si případně dohledat a porovnat.

      0 0
      • Kaciursi  

        Tak to už je úplně jiná cenová kategorie taky no ..každopádně moc děkuji

        0 0
    • vaclaw  

      Celopéro určitě zbytečný neni, ale ani to není nutnost. Zároveň bych ale spíš šel do nižších zdvihů, nebo aspoň o nich uvažoval. 120 mm XC bike, třeba s teleskopickou sedlovkou, udělá v terénu velkou službu a pokud vyloženě nehledáš kolo na traily apod. tak 120 mm by mělo stačit.

      0 0
    • va-bo  

      Kdo jednou zkusil full, uz na HT nemysli, pokud neni masochista :-)

      0 2
    • Kaciursi  

      Takže eventuélně celopéro s menšími zdvihy,zároveň budem pokukovat na váhu,ať to pro mě není sebevražda pak do kopce.. no babo raď????

      0 0
    • sorak  

      Celopero je moc fajn, ale hupnout hned na zdvihy 140 mi prijde nerozum.. jako cestu bych videl bazarovku se zdvihy 120/130mm a dle zkusenosti pak bud pustit dal nebo poridit neco lepsiho.. nebo XC 900 S z Decathlonu se zdvihy 120/120mm

      0 0
      • mirorek2  

        jojo bazarovka se 130 mm bude cajk a nové se 140 sebevražda, ten cenťák je opravdu maras rozdíl, na tom se skoro nedá jezdit

        Dnešní Neuron jede moc pěkně i do kopce, karbonová verze má i slušnou hmotnost, neodsuzoval bych kategorii a vyzkoušel konkrétní kus. Od toho bys se odpíchl

        1 0
        • vaclaw  

          Jenže k čemu jí bude kolo postavený na trail/am ježdění, když bude jezdit max rozbitý polňačky? V tom případě se teda můžou všechny nízkozdvihový kategorie zrušit, jestli je Neuron nahradí. Samozřejmě záleží, co hodlá jezdit, ale brát si kolo se 140mm zdvihu a 2kg navíc když ho nevyužije mi přijde zbytečný.

          0 1
          • Tomas_82  

            Tak píše, že si užívá jízdu lesem dolů… Pokud bude mít Neurona, bude si ji užívat ještě víc.

            2 0
            • vaclaw  

              Tak lesem se dá jet i po silnici když na to přijde. Jasně pokud chce blbnout dolekopcom a dát tomu trochu nažrat tak proč ne, ale z mojí zkušenosti takhle dotaz nenapíše někdo, kdo si dává Trutnov a Rychleby běžně a o svátcích lítá 10m skoky. Na jízdu lesem ti bohaté stačí moderní XC s položenější hlavou a 120/130mm zdvihem.

              0 0
              • theedge  

                Vyvadis jako kdyby turistickej Neuron byl nejaky hard enduro :-)

                0 0
              • Tomas_82  

                Položenější xc se zdvihy 120/130mm za podobné peníze bude ale stejně těžké a pojede dost podobně jako Neuron. Samozřejmě že třeba Lux se zdvihy 120mm a váhou 12kg pojede líp, ale taky stojí o třicet víc…

                1 0
        • sorak  

          hej, mas pravdu, pisu blbosti, neprecetl jsem si to po sobe.. :D

          myslel jsem spis poridit bazarovku XC, resp. idealne down country nebo proste kolo, co ma slusne fungujici vidli i zadek 100–120mm

          bazar navrhuju z toho duvodu, ze jsem sam celopero vybiral a ten budget kolem 50tis je vrazedny, hlavne pokud clovek ma brat ohled na vahu (u mensi/lehci zeny mnohem zasadnejsi jak u chlapa kolem 100kg) a kvalitni odpruzeni..

          0 0
    • va-bo  

      Chce to vyzkoušet, korespondenčně to nevyřešíme.

      0 0
    • Tomas_82  

      Určitě by si chtělo něco podobného zkusit. Nicméně pokud Neurona, tak ve vyšší specifikaci – o deset tisíc víc, ale určitě to zato stojí. Váha není nejnižší, ale jen výměnou plášťů za lehčí a jezdivější se dokážeš dostat pod čtrnáct kilo, takže bude stejně těžké, nebo lehčí než levnější pevňáky.

      2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.