• Skid

    Ahoj všem !

    Plánují pořízení biku od yt a nemohu se rozhodnout zda Capra nebo jeffsy oboje core 1.

    Chtěl bych to využívat jak na jízdu polema/lesama tak i na bp/tp tudíž multifunkční . Otázkou pro mě je zdali nemá Capra zbytečně velké zdvihy na popojizdeni ale zase jestli jeffsy nemá malé na prasení z kopců :D co jsem si tak procházel specifikace obou kol zas tolik rozdílné mi to jako normálnímu smrtelníkovi nepřijde .

    Další otázkou je jaké velikosti by byli OK jelikož s yt nemám předchozí zkušenosti mám 182cm a 90kg. Kola by jsem chtěl určitě 29”.

    Fóra a videa mám projeté ale většinou se řešili starší modely , rad by jsem znal názor na aktuální modely .

    Diky moc za odezvu Petr.

    0 0
    • novas752  

      Ahoj, co jsi jezdil doposud, máš nějaký typický bikepark nebo přímo trať/trail?

      Core 1 osazení bych ani v jednom případě nebral. To je takový základní harampádí aby to nebylo jen jako samotný rám. Plastový řazení, tlumič bez zamykaní, nic moc brzdy atd. Core 2 už je ok.

      Jeffsy má víc charakter trailbiku = lepší podpora zadní stavby pro šlapání, lépe se do toho da opřít při nějakym pohopsávání na trailu apod., Capra je prostě enduro žehlička, musí se s tim jezdit o něco rychleji nebo agresivněji nebo prudší a těžší terén aby to bylo zábavný.

      Jak to pojede po normalních cestách je spiš dané pláštěma které na to nazuješ. Na Capru nedavá smysl nic jiného než těžké měkké enduro/dh pláště, ale na Jeffsy při 90kg viceméně taky ne – lehčí jezdivějši pláště by ty kola nesmyslně omezovaly v teréních schopnostech.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Skid  

        Doposud jsem jezdil hardtail , jsem z Mělníka v okolí mám par menších bikeparku a jeden větší se tu právě staví , asi nejčastější použití pro mě je skočit na to přejet pole a litat v lese na kokořínsku singletrailiky ale taky se nemuset bát na tom poslat nejakej pořádnej polet jelikož jsem jezdil motokros a už nemám možnost mít motorku , chtěl bych něco co mi ji vynahradí na vyblbnuti. Nějaký větší tratě nebo traily by jsem chtěl teprve začít objíždět a objevovat .

        0 0
        • theedge  

          Hele každý to vnímá hodně individuálně nikdo ti neporadí co si máš koupit. Rozhoduješ se mezi trail/AM kolem nebo endurem. Univerzální – ideální kolo na všechno neexistuje. A budeš se muset rozhodnout podle toho co tě víc láká. Jestli to je „prasení“ z kopce a nebo trailová turistika. Podle toho se rozhodnout kde vidíš pro tebe větší prioritu. Otázka taky je co to je to „prasení“ a ježdění v bikeparku …

          Někdo radší flow a jumplajny, někdo zase rozbitý enduro a DH lajny …

          Říkáš že jsi četl hodně recenzí – je uplně jedno jakej přesně to byl model. To rozhodování je furt stejný – AM nebo Enduro. Pole k lesu přejedeš na obou. Záleží do jak těžkých terénů se chceš posouvat. Převozy kola autem tě stejně neminou.

          Až otevřou bikeparky tak si někde kolo půjčit ať máš zkušenost. To rozhodnutí za tebe nikdo neudělá.

          0 0
          • Skid  

            Diky za reakci .

            Dle toho co jsi napsal ty hledám bike na trailovou turistiku ale rad bych si na tom užil i tu flow a jump lajny. To ze mě neminou převozy autem naprosto chápu jen bych ho nechtěl vozit furt ale mít proste kolo na “normální ježdění” na kterým se budu moct i vyřádit.

            0 0
            • theedge  

              „hledám bike na trailovou turistiku ale rad bych si na tom užil i tu flow a jump lajny.“ – tak to si myslím je pro tebe lepší Jeffsy. A pak už záleží jak si ho obuješ.

              Capra je primárně na rozbitý enduro ježdění.

              2 0
            • vaclaw  

              Ve zkratce kokostezky si víc užiješ na Jeffsyně, Polevsko spíš taky a Ještěd asi na Capře. Jestli je tam něco dalšího poblíž netuším, ale jestli nechceš hlavně objíždět bp, spíš bych se díval po tom Jeffsy. A obě kola zvládnou i to, v čem je to druhý lepší, jenom to prostě bude trochu horší.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.