• Denisovic

    Zdravím, rád bych se vás zeptal na názor.

    Vybírám kolo – celopéro na traily a ježdění na kratší výlety, tedy aby se na tom trochu rozumně dalo jezdit. V trailech bych se chtěl propracovat na složitější trasy, velké skákání u mě asi nehrozí. Mám 180 cm, 75kg a výšku rozkroku 79–80 cm.

    Zatím zvažuju tyto kola:

    Canyon Neuron AL6 – https://www.canyon.com/…-6/3156.html?…

    Rose Root Miller 1 – https://www.rosebikes.com/…er-1-2698587?…

    Rose Ground Control 2 – https://www.rosebikes.com/…ol-2-2699095?…

    Taky mi vychází že u všech bych měl mít velikost M. Byl jsem rozhodnutý pro Neuron ale Rose se mi hrozně zalíbil, tedy design je za mě o 200% lepší. Kamarád má zkušenosti s Canyonem a říkal, že i přesto že ho člověk koupí online, máme u nás v cz autorizovaný servis a všechno se řeší pohodlně a rychle. Kvalitu si pochvaluje.

    U Rose ale o žádném takovém smluvním servisu nevím, tedy mám strach (možná naivně) pokud se něco stane aby nebyl problém cokoliv servisovat v Praze. Napsal jsem jim už dotaz ale ještě čekám na odpověď a někdo tady by mohl něco vědět.

    Pak taky Rose se platí v eurech a cena tak vychází líp než u Neuronu kvůli jejich přepočtení ceny na CZK, což mě mírně rozčiluje. Paradoxně i když v Německu stojí všechny 3 kola v eurech úplně stejně – 2.299 EUR

    Klidně mi doporučte i jiné kolo ale rozpočet těch 60k je úplný strop. Už tak je to víc než jsem chtěl původně dát.

    Uvítám Vaše názory a případně zkušenosti :)

    Moc děkuju za odpovědi!

    0 0
    • Bidlo  

      Ahoj, řeším něco podobného. Jsem obdobné konstituce. Taky si myslim, že velikost M bude OK.

      V mém užším výběru je Neuron, Ground Control, Root Miller, Spectral 125 a i plnohodnotný Spectral. Stále ale nevím, co vlastně vybrat. Pokud plánuješ jezdit víc traily a postupně složitější traily, asi bych volil ten Root Miller nebo i Spectral. Root Miller je zatím i můj favorit ve verzi 2. Původně jsem chtěl Neurona, ale všude píšou že je to spíš XC na větších zdvizích, že brzo poznám limity kola. Tak jsem začal přemýšlet o Spectralu125 a plnohodnotném Spectralu. Ale už mi to přišlo jako moc Enduro.

      Ground control bych volil asi v případě, pokud chceš jezdit jen flow a ne moc kořeny a kamenité sjezdy.

      Bohužel jsem se na těch kolech nesvezl… To jsou jen rady, co jsem vyčetl z internetu.

      Nákupu kola Rose bych se nebál, prý není problém ani s reklamacemi.

      Tak dobře vyber;) a napiš, jak jsi spokojený.

      J.

      0 0
      • Denisovic  

        Ahoj, díky za odpověď!

        No já Neurona zvažoval proto, že jsem se všude dočetl jaké je to skvěle obratné a univerzální kolo. A taky, že vyšší zdvihu mu prave umožňují jezdit i nějaký drsnější terén…

        Ale je dobrý i jiný názor jako třeba tvůj. U Spectrala a Root Millera mám přeci jen trochu strach, jestli když se rozhodnu si udělat běžný výlet, nebude to šlapání na prd. Ale Koukal jsem na videa a nikdo si na to nestezoval, je mi jasný že vždycky to bude trochu něco za něco…

        Pak tedy poslední dotaz, Root miller 1 je takový docela chudě osazený proti GC2 a neuron6, zejména jsou tam kola o kterých jsem tady někde četl, ze jsou takové levné a v tlumicich se taky zase tak neorientuju. Ovšem RM2 už je nad peníze co bych za to dal. Co myslíš o té výbavě, šel bys do toho?

        0 0
        • Bidlo  

          Ahoj, omlouvám se za pozdní reakci. Ja bych šel spíš do Root Miller 2 než 1. Přijde mi, že je to kolo o dost lépe osazené. Ale chápu, že každá ušetřená koruna se hodí. Taky nemám ještě naspořenou finální sumu a bojím se, abych pak vůbec nějaké kolo sehnal. Už jsi to rozlouskl:)?

          0 0
          • Denisovic  

            Ještě jsem neobjednal , ale v zásadě už jsem rozhodnutý pro RM1. I tedy kvůli rozpočtu ale i proto, že jsem pročetl kvanta textu, shlédl milion videí a v zásadě jsem byl ubezpečen, že pokud nejsem dost pokročilý jezdec, tak ten rozdíl zase takový problém není + samozřejmě můžu za rok, dva upgradovat co se mi nebude zdát.

            Šlo mi teda hlavně o ty kola Sunringle vs. DT Swiss ale lidi píšou, že i ty sunringle jsou v klidu a docela dobře vydrží a tvrdé zacházení.

            Pak jsou tedy další věci o kterých už teď vím, že je vyměním ale to mi nedá těch 700 euro navíc :)

            0 0
    • Sipal  

      Rose je v pohodě, už jsem psal dřív, reklamace bez problémů, včetně výměny rámu za jinou velikost. Se servisem bych si hlavu nedělal, minimálně Kolofix ti oservisuje cokoliv. Mám doma Ground Control M, jezdí na tom děti kolem 175cm a přijde mi mi že je to na ně už malý, nebo přinejlepším hraniční. Na 187cm jsem napřed bral L pod vlivem rad z BF, to bylo zoufale malý. Pak XL, to bylo tak akorát a stejně jsem měl sedlovku 1cm pod max. Tak snad vybereš dobře napoprvý :)

      0 0
      • Denisovic  

        Hele tak snad by bylo M v pohodě :D při srovnání různých kol, mi vyšel Root Miller ještě delší a že budu na něm víc natazenej než na jiných M, tak malý by snad nebyl :D

        Snad si to pojedu do toho Mnichova vyzkoušet…

        Díky za ujištění co se servisu týče!

        0 0
        • my_dudesty  

          Hele já ti nevím, na 180cm bych bral L. Já mám Rose Pikes Peak v M na 171cm a geošku to má šulnul podobnou jako Root Miller a být o 10 čísel větší, tak by se mi to asi zdálo malé.. Zas je tam docela dlouhá sedlová trubka a s délkou nohou nevím, jak by ti vyšel třeba 150mm teleskop :/

          0 0
          • Denisovic  

            Díky za znervóznění :D hele já mám nějaký chlup pod 180 a docela malý nohy na moji výšku. Pak tedy nejsem zvyklý být na kole úplně natažený. Načetl jsem co můžu a radil se s lidma co to maj a v zásadě mi vyšlo, že to L mají fakt jen lidi co jsou o víc jak 5 cm vyšší jak já. Borec na jejich help chatu dokonce říkal, že jezdí to L a má 190 cm. Tedy jsem si i řekl, že jestli je to pro takhle vysokého chlapa co má i o 10 cm delší nohy v pohodě, tak mě to docela odradilo.

            Podle jejich stránky je ta hranice navíc až 183 cm, tedy o 3,5 cm víc co mám já a raději bych asi mrštnější kolo. Vím, že delší pak lepší třeba na rychlý sjezd, ale nemám úplně v plánu jezdit na závody a rychlostí jak šílenec :D

            Pak taky kolo můžu asi obratem vyměnit, kdybych na to fakt narazil.

            0 0
            • my_dudesty  

              Tak úplně jsem tě znervóznit nechtěl :D Jasný, zkusíš a uvidíš, s krátkýma nohama bude to M asi lepší, kdyžtak si to natáhneš trochu představcem ;)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.