• Snafu95

    Ahoj všem,

    minulý rok jsem si koupil Canyon Lux CF, osazení komplet SLX. S kolem jsem spokojený, splnilo má očekávání na výbornou. Nicméně ze zadní brzdy jsem od začátku nebyl nadšený. Nebylo to nic agresivního a brzdný účinek i po dotažení se dostaví až u i gripu. Sváděl jsem to na to, že je to “jen” 160ka, protože na předchozím kole jsem měl SLX brzdu 180 velmi agresivní, fungovala okamžitě už pár mm po použití brzdové páčky.

    Před dny jsem měl kolo v servisu, kde se měnily lanka, odvzdušnilo se, kotouč a destičky jsou ok. Brzdný účinek je po roce ještě horší. V servise mi řekli, že to je tím, že na zadní brzdě je použit slabší silniční/gravel třmen, který to prý nezvládá v kombinaci s horskou brzdovou páčkou. Třmen z horské brzdy by se tam údajně nevešel skrz omezené místo zadní stavby. Na první pohled je zadní třmen v porovnáni s předním třmen maličký a zda se, že by se tam větší opravdu nevešel. Na stránkách mají uvedeno, že zadní brzda je 7100 a přední 7110. Tomuto jsem při koupi nevěnoval pozornost.

    Máte s tímto zkušenost někdo? Je možné nějaký ? V současné době brzdě moc nevěřím a mám obavy to pouštět protože brzdný účinek je slabý.

    Děkuju za případné rady. Michal

    0 0
    • Marek 2  

      Pokud je brzda opravdu odvzdusnena a desky a kotouč odmaštěné, mohu doporučit vyměnit desky za Shimano K04 (metal), dále vyměnit kotouč za Galferd DB002W,vozím tuhle kombinaci ( Lux,vzadu třmen flatmount)a proti Shimano organikam deskám a kotouči to brzdí lépe .Popřípadě jsem viděl ještě redukci třmen z FM na PM,to by ale obnášelo koupit nový PM třmen,vyzkoušet zda do rámu vleze.

      0 0
    • Hrabex1  

      Stale plati, ze je brzdova paka mekka a musis ji promacknout az ke gripu? Tim „slabsim“ silnicnim trmenem asi mysleli flat mount. Zkusil bych nechat odvzdusnit v jinem servisu.

      0 0
    • Slavik  
      • odvzdušnit
      • přejet kotouč šmirglem
      • odmastit+vypálit destičky/nové

      Není jiný důvod, proč by tyto brzdy nebrzdily, pokud teda nevážíš 150kg a nejedeš DH.

      0 1
      • novas752  

        To může říct někdo kdo tuhle brzdu v životě nezkusil nebo naopak nezkusil žádnou lepší. 160 kotouč a flat mount třmen fakt neni moc velká kotva.

        1 2
        • tomxxx  

          Kotva né, ale promáčknutí k řidítkům není otázka třmenu.

          0 0
        • kadlec  

          Presne, neni to zadna hitparada, desticka je mala. Neni to zadna kotva, ale nemusim mit teda paku u gripu. Mam origo metalicky desky a kotouce XT. Ale spoleham spise na predni brzdu.

          0 0
    • jonti  

      Mám stejné kolo Lux WC 6 a stejnou brzdu. Nemám s ní problém, je prakticky stejně tvrdá jako přední.

      Do smyku dostanu zadní kolo kdykoliv chci. Kotouče jsem vyměnil za XT kvůli vzhledu.

      Bude tam pořád bublina – špatné odvzdušnění, nebo nějaký jiný problém.

      0 0
      • David888  

        Souhlas, mám stejné kolo i brzdy a páku mám pěkně tvrdou. O nějakém promáčknutí k řidítkum nemůže být řeč.

        0 0
    • Sigina  

      Mám taky Luxe najeto cca 1400 km, brzdy teda XT a 160 vzadu a to co popisujete to se mi neděje. Brzda trvrda, nevadne a mých 92kg ubrzdi v pohodě. Packu nepromacknu až k řidítkam.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.