Canyon Endurance CF 8 - velikost S/M

9 nepřečtených
  • Tomasenko

    Ahoj,

    přemýšlím o koupi nového kola a mám v merku Canyon Endurance CF 8 (snad během března naskladní)…

    Mám trochu problém s výběrem velikosti, tak bych se chtěl zeptat jak to vidíte, případně jestli je tady někdo z Prahy s velikostí S nebo M.

    Velikost 178cm, inseam 81–82 (podle konfigurátoru Canyonu mi to hází při 81 Sko, při 82 už Mko).

    Díky za tipy!

    Tomáš

    0 0
    • adam1  

      M

      1 0
    • Tovarik  

      Měřím také 178cm, inseam 84cm a Endurace CF mám ve velikosti M. Na základě BG fittu jsem zkracoval představec na 90mm.Přikládám fotku, jak je vytažená sedlovka při výšce sedla 75cm. Jen bylo kupováno v roce 2017, tak nevím, jestli se mezitím neměnila geometrie.

      1 0
      • Tomasenko  

        Chápu, díky i za fotku, pomáhá si to alespoň trochu představit. Zkusím se ještě poměřit, na podpoře doporučili, že pokud nemám výšku rozkroku aspoň 82 cm, byl bych na hranici nastavení sedlovky u Mka. Doporučujete měřit v cyklistických kraťasech nebo radši klasicky trenky (jak jsem tady někde četl :D).

        0 0
        • PucalkovicAmina  

          Měřit v kraťasech s tlustou vložkou nebo s tenkou? Měřit v tlustých ponožkách nebo v tenkých? Rozkročmo jako na kole nebo snožmo? Výška pedálů, výška tretry, to se stimuluje jak? Já osobně jsem pokaždé naměřil od 83 cm až po skoro 87 cm. Metoda to snad není ani orientační… Stejných výsledků se dá rychle dosáhnou metodou mírně pokrčená noha-tretra-pedál a pak korigovat dle pocitů z jízdy.

          0 0
    • Kos_CZ  

      Mám Ultimate – měřím 179 a velikost mám M. Pravda, jiný model, ale popravdě bych se zařídil jednoduše: Pokud máš nějaké současné kolo, změř si výšku sedla od středu a dostaneš odpověď na otázku, zda by Tě rozsah vysunutí sedla limitoval. Zbytek geometrie je samozřejmě taky důležitý a pokud chceš mít jistotu, je dobré si najít někde stejný model a velikost a vyzkoušet, ale výšku sedla lze tímhle způsobem celkem obstojně určit.

      Jen pozor na délku klik – je potřeba se podívat, jestli je u toho současného kola stejná, či jiná a to pak vzít v patrnost.

      Jiný a popravdě správný způsob (pokud ještě nemáš kolo), je zajít si na bikefiting někam, kde mají takovéto testovací kolo, která je možné nastavit pro tvou ideální pozici a z ní odečíst ideální hodnoty pro tvou postavu, komfort a optimální záběr. Na základě takových hodnot si pak hledat kolo v odpovídajícím rozměru…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.