Canyon endurace cf 6 nebo cf 7 + přeznačení velikosti rámů

20 nepřečtených
  • Faust88

    Ahoj všem, jsem tu nový, vybírám nové silniční kolo, padl mi do oka endurace CF7 od Canyon. Pročítal jsem přechozí vlákna ohledně výběru tohoto kola a příjde mi, že Canyon přeznačil jednotlivé velikosti kol, že tu byla ve vlákně tabulka s rozměry a ty nesedí se současností. Neví o tom někdo z vás něco?

    Druhá moje otázka – nenakupoval někdo z vás zmiňovanou CF 6 nebo CF 7 ve velikosti S posledního půl roku někde v ČR, ideálně na Moravě?

    Ptám se z toho, že tam nyní montují aerocockpit bez žádného stupně nastavení a pro výšku 176cm a výška sedu 78 vychází kolo velikosti S, to však má cockpit 390 a představec 90 cm, do teď jsem jezdil gravel s 44 cm řidítkama. Jestli by mě někdo za nějakou úplatu nenechal na to sednout, protože moc stupňů volnosti už nezbývá, defakto jen sedlo, tím pádem bych byl poměrně slušně schopnej pocitově říct, jestli je to úplně mimo. Budu rád za každou radu.

    0 0
    • Kotak  

      Mám Endurace CF SLX 8, kupované na podzim. Měřím 178 a bral jsem velikost S. Ty Aero řídítka mi vyšli o jeden cm kratší, než na předchozím endurance velikosti M, ale tam jsem to zkrachoval predstavcem. Páky ale vyšli cca stejně, jelikož současná ultegra je na pakách delší než moje původní 6800.

      Zároveň jsem ale i vyndal jednu podložku zpod řídítek, chtěl jsem to dostat níže. Řidítka se dají roztáhnout, já je mám na 400 cm.

      Mám na tom zatím cca 300 km a dobrý.

      Nicméně jsem z Prahy

      0 0
      • Faust88  

        Ahoj, díky, za odpověď, CF SLX má právě nastavitelnou šíři, kdežto CF má fixované, prostě jeden nenastavitelný tvar kokpitu, ale po dlouhém uvažování to asi vyhraje něco jiného, co má představec a řidítka odděleně. Ještě jednou díky.

        0 0
        • Pikaču  

          Kdyz ti nevyhovuje dodavany kokpit tak ho prodas a koupis si svuj rozmer-jednoduchy.

          0 0
          • Faust88  

            No jednoduchý je to do té doby, než začneš měnit 39 za 42 vzhledem k tomu, že na hadičkách a bowdenech potřebuješ najít 1,5cm, takže výměna bowdenů i hadiček, pak už to tak jednoduchý není.

            0 0
            • popokatepetl  

              420 ve velikosti S je nesmysl… je to silnice ne gravel. Měřím 183cm, mám tedy ty nastavitelné řídítka a mám nyní 410mm. Předtím jsem měl 420. Problém je jen ta délka představce.

              0 0
      • BlackMC  

        Prosím Tě mohl bych Tě poprosit o změření rozsahu vidle a zadní stavby. Dle specifikace je to 35mm. Potřeboval bych dopředu 40mm a dozadu 38. Pochopil, že by se to tam na těsno mělo vejít.

        0 0
        • Kotak  

          Zadní jsem sem už dával. Na foto je 32mm plášť a z každé strany cca 7 mm. Přední změřím až budu doma

          1 0
          • cyklista86  

            Bych chekal vetsi pruchodnost teda. Na predku je ale mista i na tu 35 a vic ne? Jinak uka fotky. :)

            0 1
            • Vilém  

              K cemu vic? Neni to gravel.

              0 0
              • cyklista86  

                Protoze tam pisou pruchodnost pro 35mm plaste. Tak bych cekal, ze se tam da dat v pohode 35mm plast a bude tam stale dostatecna rezerva… Jeste mohl zmerit ten svuj 32mm plast. Treba je realna sirka trochu vic?

                0 2
        • Kotak  

          Podle mého amatérského měření je ve vidlici mezera 52 mm.

          1 0
          • cyklista86  

            Vepredu muze byt jeste limitni spodni ramova trubka.

            0 0
            • BlackMC  

              Hmm myslíš na M to bych se divil. Je to sice silnice ale 40 vepředu a 38 vzadu z ní udělá silniční gravel se silniční sadou. Gravely už jsou dost často 1×12 případně zase grx. Na ježdění po Praze stačí Maxxiss Rambler 38/40 bezduše.samozřejmě do bahna a do lesa na kořeny to nebude ideál.

              0 0
              • cyklista86  

                Jo ted se divam ten endurace ma mezi spodni trubkou a kolem velkou mezeru..

                0 0
    • BlackMC  

      No tak otestováno vepředu 40 rambler úplně v pohodě vešel by se i 45. Vzadu 38 a tam je to tak tak. Do bahna bych s tím nejel. Na sucho bez problému je to na zapletech dt Swiss C1800.

      0 0
      • Vilém  

        Pokud to kolo budes mit nekde povesene na stojanu a kochat se jim, tak je ten predek uplne v pohode. Na jezdeni mimo asfalt mi to moc v pohode neprijde, spis uz na hrane.

        0 0
        • cyklista86  

          Je tam odhadem mezera 5 mm. Coz je uplne v pohode pokud nebude jezdit v bahne. Na silnickach byva casto jeste mnohem mensi mezera..

          0 1
          • Vilém  

            Proto jsem zminoval jizdu mimo asfalt.

            Jednak nejaky bordel, jednak tuhost vypletu a vidlice bude zevnitr dodrana hned.

            0 0
            • BlackMC  

              Nestojí to svět a ručně vyráběny colnago to taky není. Obyčejná spotřebka od Canyon. Zatím to na suchu funguje i v terénu lépe než by se dalo z fotek usuzovat.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.