Cannondale Trail SL 2 (2022/23) - zkušenosti

35 nepřečtených
  • Yearling

    Má někdo zkušenosti s letošním (loňským) Cannondale Trail SL 2 (případně SL3)? Dá se sehnat o cca 7kKč levněji než je uvedeno na webu.

    Za necelých 39kKč mi přijde uvedená konfigurace jako zajímavá nabídka.

    Na nějaké podrobnější testy SL2 jsem nenarazil, SL3 jen vyjímečně a ne moc podrobně. Zajímá mne především osobní zkušenost.

    0 0
    • scalar  

      Já v té konfiguraci vidím Judy vidlici s 30mm nohama a Alivio brzdy bez serva, na hliníkovém kole za 39 tis. nesmysl.

      2 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Vecko26  

      Také mě zaujalo.

      Chtěl bych totiž ht mtb s přípravou na montáž nosiče, vnitřním vedením bovdenů a slušnou výbavou. Chtěl bych případně nasadit převodník 36z, ale nikdo mi neodpověděl, zda se vejde.

      Také preferuji pevné osy (TA).

      Ano, při bližším zkoumání nejsou všechny komponenty tak skvělé. Ale najděte kolo v této cenové hladině s ideální výbavou.

      0 0
      • Vilém  

        Takze doted jsi jezdil trekove kliky a zvazujes prechod na jednoplacku 32z? Jsem zvedav za jak dlouho by nastaly stiznosti na odrovnany 10z pastorek.

        Na tom kole mi, za ty prachy, neprijde zajimaveho vubec nic.

        0 0
        • Vecko26  

          Proto píšu, že chci 36z. Ukaž mi podobné, lépe vybavené kolo, nejlépe s 2×10 či 2×11.

          Ještě je možnost vzít Trail SL4 a vyměnit horší komponenty, ale to by vyšlo taky draho, vidlice nejsou levný.

          Koukal jsem na Authory, ty mají též pevné osy a úchyty na nosič, mají trochu kolmější hlavovu trubku.

          Nevím, zda nezaložím nový topic, abych se tady zeptal odborníků.

          0 0
          • Vilém  

            Ok, 36z jsem nejak preskocil, i tak si nejsem jist vhodnosti na kole s nosicem a brasnama. Proc tedy chces ukazovat kolo s 2×10 ci 11, kdyz vybiras kolo s 1×12, u jedne z nejpredraze­nejsich znacek?

            0 0
          • novas752  

            Přesmykače jsou na lepších mtb mrtvé, to prostě neni. Uvidíme co přinesou řady Shimano Cues, ale i to mají být řady na levnější kola. Samozřejmě je tu 2×12, ale to by se muselo přestavět hotové kolo a do budoucna horko těžko shánět náhradní díly.

            A pokud chceš dobrou vidlici tak by tě to čekalo i na trailu SL2. Judy Gold má z dobré vidlice akorát tak tu pevnou osu…

            0 0
          • Vilém  

            Kdyz jeste jednou koukam na nemnohe fotky toho kola, ktere ma vyrobce na webu, tak bych si nebyl az tak jist, ze by tam ten zvazovany 36z prevodnik vubec vlezl, aby nedochazelo ke kolizi se zadni stavbou.

            0 0
          • Mustafa  

            Netuším jak jsi na tom kondičně a jak kopcovitej terén jezdíš ale možná si to ještě naťukej do nějakého kalkulátoru převodů, protože s naloženým kolem ( tipuji že s plnejma báglama pod 25kg nepůjdeš ) by těch 36z na 29" mohlo být v kopcích nereálně optimistických.

            0 0
            • novas752  

              1×12 se na cestování na těžko moc nehodí. S hodně naloženym kolem by se někde v dlouhých kopcích hodil převod 30/50 (51 nebo 2) a na tom zase někde po rovině nikam nedojedeš.

              0 0
              • Vecko26  

                Ano, proto jsem sháněl 2×10 nebo 2×11, ale asi to musím vzdát.

                2×12 mi přijde jako zbytečně velký rozsah a o pár praktických nevýhodách x12 bylo také napsáno na fóru dost (hlavně před pár lety). Ale alternativy znamenají přezbrojit to po koupi za velké peníze :-).

                Moje by ale neměla být jednoúčelovka. Bez báglů bych jezdil delší trasy lehčím terénem u nás v polabí s pár kopci. Ale na pár expedic (na těžko) by se hodilo víc převodů nebo menší převodník – s tím nemám zkušenost.

                (Četl jsem si témata zmiňujících 36z (x12) a souhlasím se zastánci, že to neznamená, že mám na to, drtit neustále vzadu 10z či 11z, což by ale při převodníku 30z-32z hrozilo.)

                0 0
      • novas752  

        Vzdyt je to predrazena bida to kolo.

        0 1
    • Mustafa  

      Spíše budeš mít problém najít za 39k kolo s horším osazením. Možná nějaký GT. Srovnám-li to např. s Grand Canyonem 8 , tak tam za víceméně stejný peníz ( cena + poštovný / balný ) dostaneš ve většině identické komponenty + teleskop a lepší vidlici ( což si ofc můžeš vyložit jako vidlici nákladnější na servis :) ).

      0 0
      • Vilém  

        A kde mas tu pripravu na nosic? Ale jinak souhlas.

        0 0
        • Mustafa  

          Původní tazatel ji nepoptává.

          0 0
          • Yearling  

            No původní tazatel, tedy já, přípravu na nosič tady sice nepoptával, ale v reálu byla mezi jeho požadavky na jednom z čelních míst.

            Jinak pro všechny „škarohlídy“ tady, tu SL2 už mám a zatím velká spokojenost – rám je robustní (samozřejmě se to promítně i do váhy, ale při ježdění natěžko se nějaké to deko navíc ztratí). Rozsah převodníku vyhovuje, geometrie rámu taky. Komponenty OK – vidle by samozřejmě mohla být lepší (větší průměr nohou), ale za ty peníze – 37kKč sotva – kromě toho jsem byl jejím chodem docela příjemně překvapen. Mezi moje zásadní požadavky patřila i možnost kolo si osobně vyzkoušet (tím automaticky padá CANYON, protože do Německa kvůli tomu jet nehodlám a žádným „geniálním“ tabulkám s určením velikosti podle „rozměrů“ těla, nevěřím – rozhodující je osobní zkušenost), kromě toho jsem požadoval aby kolo bylo sehnatelné hned (a to je v reálu dost problém). Najeto prvních zkušebních cca 400km „natěžko“ s brašnami na nosiči (TUBUS LOGO Classic) zatím v lehčím terénu. Dnes už 25kg není třeba (možná na cestu kolem světa) – na ježdění po Evropě se stanem spacákem a vercajkem na vaření se s velkou rezervou vejdu do 15kg (přece jen jak stan i spacák je oproti době před cca 20lety minimálně poloviční – jak váhově, tak rozměrově). Ještě k tomu nosiči – uchycení u zadního náboje bylo v pohodě, uchycení nahoře na zadní stavbě (montážní otvory) jsem nakonec nevyužil (nosníky by s nosičem svíraly příliš velký úhel, takže by to v terénu nemuselo být stabilní), namísto toho jsem použil objímku na sedlovku se závity pro uchycení nosiče (např. kilometry.cz)

            Pro Vecko26 – SL4 má 2×11 a možná by šla někde sehnat – rám stejný jako u SL2, komponenty samozřejmě horší (otázka je nakolik je potom cena výhodná).

            0 0
            • Tomcat  

              Postavte se klidně nahlavu , ale za tu cenu je to předražený lehce podprůměrný kolo.

              Upřímně ten text ma povědomou formu…

              0 0
      • PetrVB  

        ahoj, mám dotaz: zvažuji koupi tohoto kola. Aktuálně se dá koupit na https://www.mammothbikes.com/…021/p-368532 za 840e +44e dopravné, což mi přijde dobrá cena. Jasně, že by asi byl problém s záruční opravnou, otázkou zní zda to risknout.....

        0 1
        • Tomcat  

          Ano dobrá , jako za tři , jako průměr po slevě, jinak to to je předražený nepohodlný kolo , směřuje k lowend výkonnostnímu XC . Tedy ani pohodlné turistické ani trail.

          To předtím sem špatně sem to zařadil , ale zda se mi že se z toho stává Mamutí reklama formou jakoby naivních dotazů. V IT tahle technika spamu/marketingu dostala pojmenování podle výrobce umělého trávníku. Kdy zakládaly po fórech jakoby dotazy na dané zboží.

          0 1
          • Kemis  

            Do reklamy nedělám, ale kolo jsem z Mammotha risknul a za 21tis.CZK (v tehdejším kurzu) si myslím suprové kolo. Respektive ukažte mi jediné kolo za stejné peníze se stejnou výbavou..

            Jen dodám že za 17,5tis. jsem 14dní na to vzal i Trail SL 3 pro ženu (z jiného DE shopu) a taky spokojená.. Neříkám že je to top, jsem hobby jezdec a momentálně s dětmi, ale na kole se cítím suprově, přijde mi obratné a pohodlné a např. trail v Novém Městě jsem si s ním velice užil.

            1 1
          • Azmir  

            „jinak to to je předražený nepohodlný kolo“ – co tak poslat lepší za stejné nebo menší prachy? Tyhle kecy miluju…

            1 1
            • TK75  

              to nejsou kecy, ale názor…

              Mas jinej?Tak ho napis

              0 0
              • Azmir  

                Když to je předražené a nepohodlné a souhlasíš s tím, tak reakce na tebe je stejná. Dej lepší kolo za stejnou nebo lepší cenu, jinak to jsou opravdu kecy a ne názor.

                1 2
          • PetrVB  

            sorry, ale můj dotaz byl míněnej vážně, nedělám do reklamy a co se týče kol, tak jsem laik, takže mě zajímal názor lidí, kteří se v tom více orientují… :-/

            0 0
        • TK75  

          jak vybrat velikost kdyz se neobtezujou dat na stranku geo kola?

          Temhle pristup nechapu…

          0 1
      • Tomcat  

        Bremsen: Shimano MT200 Hydraulic Disc

        Gabel: RockShox Judy Silver TK, 100 mm

        Za 799€ + 49.90,– (poštovné) jako vážně po sezoně?

        0 0
        • J1RKA  

          uplne nevim proc mito pises :D

          0 0
          • Tomcat  

            A proč to píšeš sem ty ? Neměli by sme radit tak aby tazatel ušetřil práci a měl za daný peníze to nejlepší kolo? A to nejlepší není o značce , ale mechanických vlastnostech protože velké značky v téhle cenové hladině až po slevě průměrné.

            Stejnou službu nebo i lepší mu odvede zmíněný Decatlon, Qayron, Kellys, CMT atd… jen si nejde honit triko značkou.

            0 0
            • J1RKA  

              hele jasny, ale nasel si kolo ktery semu asi libi, ceska cena je nesmysl, a on opni vazne uvazoval, tak mu hodim odkaz na polovicni cenu, nevidim vtom nic spatnyho

              ano, ja bych sito kolo taky nekoupil, ale delam v obchode, tak vim jak je nebezpecny nekomu radit cj pro nej nejlepsi, asi tak

              0 0
              • Kemis  

                Já na základě tvého odkazu kolo koupil, takže díky za to. Zvažoval jsem Decathlon i Kellys a popravdě cenově to oproti tomu španělsku prostě vychází húř (dráž).Kolo o 10výš přidá možná o level lepší vidlici a možná (né vždy) lepší brzdy, ale jinak komponenty stejný. Záleží na každém jestli mu to za ten příplatek stojí.

                0 0
                • Tomcat  

                  Jenže tomu Canónu za cca 21000,– v slevové akci konkurují kola né za 30000, ale kola za 21 , nebo i za 18 bez slevové akce. Jenže není to Cannon

                  0 0
                  • Azmir  

                    :DDDD a už pošleš ten odkaz? Asi to bude pro tebe překvápko, ale na gejronu za 23k po slevě jsou taky MT200.

                    1 0
        • enjoy  

          Tvl, v životě bych si kolo s touhle vidlí a brzdami nekoupil.

          To jsem říkal:-DDD

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.