Cannondale Topstone osazen vlaštofkama (rozjímání)

19 nepřečtených
  • puka

    Backstory: Prodal jsem žlutý synapse 2022, zůstala mi kola RS710-C32 (karbon, osy 12×100/142). Tuto sezónu chci vrhnout třicetileté colnago do kouta a denně jezdit na karbonových rafcích, kotoučových brázdách a rovných řídítkách.

    Jádro sdělení: Z firemního hlediska mohu volit pouze Cannondale. Nejvíc se mi líbí Quick, bohužel má vzadu RÚ. Topstone Alu z pohledu kol spojuje parametry.

    Otázka: Topstone (model 2/1/LTD) a rovnými řídítky? Geometrie quick mi sedí v L, taktéž je relativně podobná Topstone v L, jen je tedy kratší o necelé dva cm a má vyšší standover. Geo zde

    Jak velká hloupost to je na stupnici od 1 do 10?

    0 0
    • šlapatko  

      Za mě v pohodě, dávám do oblíbených. Bude to tvé kolo.

      0 0
    • Vilém  

      Jestli to chces davat na rovny, tak vem ten delsi ram. Ale jinak mi to prijde jako kktina, ktera bude mit dost zaludnosti.

      0 0
    • oddie  

      Na rovná řídítka je to strašně krátké, co tam chceš dát za představec?

      0 0
    • kandik psi zub  

      myslim ze 1. Jenom az to kolo pak das do profilu, tak te bud naserou nebo pobavej prispevky bigotnich okometru.

      0 0
      • TK75  

        Rovný na cx/grevl jsou ve svete bezna věc

        Tracklocross se tomu říká..jezdí se závody atd

        Celkem zvláštní ze u nás to lidi neznaj a bere se to jako něco zvláštního

        0 0
      • kandik psi zub  

        jestli se dobre divam, tak effective TT je 579.

        na tomhle https://www.bike-forum.cz/…edelni-slapy mam effTT 585, podle stejnyho zdroje. Predstavec 11cm a riditka s backsweepem 13st. ( takze hoodne velkym). Jezdi se na tom vyborne, predstavec bych snesl kratsi klidne jeste, pro vic pohodli.

        Na Tritonu bude TT o cca 5mm delsi, predstavec tam mam dokonce jen 70 a jezdi se na tom na dalkovy tury uplne vyborne, pro slapani ve stoje mam riditka uz trochu " pod sebou" pocitove.

        mimochodem – to zadni kolo nejde prestavet na 135×10 RWS? Prip. preplest za nejaky 3 az 4k na nejakou stavebnicovou nabu ( DT350?)

        0 0
        • oddie  

          Já mám třeba TTh 620mm a 100mm představec… rám L, 185cm a dlouhé nohy a ruce. Takže kratší rám bych asi nedal.

          0 0
          • kandik psi zub  

            no ale to je vono. Je zaprve otazka, jestli puka dela dobre ze se vubec pta, pze, kdovi jaky ma telo, a za druhy se sem slezou vsichni ty okometricky chytrolini, ktery mu zacnou bohorovne tvrdit, ze to musi bejt takhle a takhle, pze bud to tak maji oni, nebo nejaky pojebany fittersky prirucky to tak maji. Vubec neberou v potaz ze ne kazdej chce automaticky vykonostni polozenej posed, ma pomerove ruzny telo atd. atd.

            1 0
            • puka  

              Na denní ježdění by mě topstone nebavil. Má obří berany a nulový fun factor. Kdybych měl mít už gravel, vzal bych topstone Alu v M. Mám 185cm.

              0 0
            • oddie  

              Tak ona je nějaká konfekční postava, na kterou se běžně šije (a staví), a pak je otázka, jak moc je kdo nekonfekční až případně exot :) Mám třeba kolo po jednom místním členovi, taky tuším 185cm, dával jsem ho na chvíli 170cm ženské a sedlo zůstalo nastavené na milimetr stejně vysoko, jen jsem jí měnil představec za o 5cm kratší. Teď mám totéž kolo zase zpátky já, představec je zpátky o 5cm delší a sedlo mám o 5cm výš. Někdy jsou ty rozdíly docela zajímavé.

              1 0
    • novas752  

      hloupost to není, akorát je třeba promyslet tu velikost vs délku představce – aby tam pak nemusel být 15cm nesmysl. Jestli ti sedí Quick v L tak bych to viděl spíš na Topstone XL. Co se délky rámu týče.

      No a pak samozřejmě cenově – představec, řídítka, řazení, brzdový páčky, aspoň 1 delší hadice…

      0 0
      • puka  

        Představce, řidítka máme a další komponenty pořídím za nákupní cenu. Hadice má topstone vyřešené dobře – co leze rámem, vyleze dírou u BB. U vidlice si jistý nejsem, snad má trubičku uvnitř jak třeba Supersix (troufalé srovnání)

        0 0
    • Elektronik743  

      Není v tomto případě lepší vzít ten Quick a na zadní náboj dát koncovky pro RÚ? Sice taky nechápu, proč tuto kategorii výrobci mermomocí umrtvují rychloupínákem apod, když pevná osa je dnes snad úplně všude, ale zase je pravda, že na zadku to reálně ničemu nevadí.

      Ten Quick na to bude lepší, minimálně já osobně bych na rovná rodla nechtěl představec delší jak 100mm a taky rovná rodla bych nechtěl tak nízko jak berany, takže větší stack taky k dobru.

      0 0
      • puka  

        Nepovedlo se mi online najít žádné koncovky. Večer se podívám, jestli se vůbec dají sundat

        Už od topstone upouštím. Navíc přidaná cena za dualy a momentální trend nedodává už tolik smysl.

        Takže asi prodám současná kola. :( co my spolu vyšlapali kopců…

        0 0
    • puka  

      City/výlet kolo prozatím vyřešeno. Na hardtail spadly 650b-47 pláště. S Proterra Tough i30 a 150mm zdvihu může do panoptika.

      Topstone nechám člověku s krizí středního věku a až budu potřebovat HT s 27.5×2.4", pořídím quick.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.