• Tapil

    Ahoj lidičky. Poohlížím se po novém kole, ale už po Full. Mám možnost jít do Orbei oiz M-PRO TR. Ale co můžu mít je malinko problém s datem dodání. Tak se koukám i dál. Zaujal mě Neuron CF 9 SL 2022 a i zajímavý je Spectral 125 CF 9 2022. Jen to jsou už jiné zdvihy oproti Orbee a i vybavení. Na rovině anebo na dálky nepotřebuji závodit a nemusím byt v cíli první, ale chci malinko jet. V tom to by byla dobrá Orbea . Ale rád bych to i vytáhl do lesa či klidně i do Bike parku. Moje otázka je, jestli to je nesmysl srovnávat tyto kola. Popřípadě vaše názory.

    Děkuji a snad mě tu neukamenujete.

    Anketa: Jaké kolo na roviny, kopce nahoru, dolu, lesy, bike parky.

    0 1
    • novas752  
      1. Canyon není Cannondale, název vlákna máš dost zavádějící.
      2. Hodilo by se dát odkazy na ty kola
      3. Ideální by bylo si nějaké takové kolo nejprve půjčit a vyzkoušet. Ani jedno z nich neni moc určené na nějaké dlouhé roviny a zároveň do bikeparků to může být trochu málo.

      To jak to pojede ovlivní zejména pláště, jestli na to obuješ rychlé lehké xc pláště nebo pomalé ale přilnavé trail/enduro obutí bude mít mnohem větší vliv, než jestli to má zdvih 120 nebo 140.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Tapil  

        Omlouvam se. Změnilo se mi nedopatřením písmeno. Má to být Canyon.

        Odkazy na kola zde:

        https://www.orbea.com/…oiz-m-pro-tr

        https://www.canyon.com/…sl/3163.html?…

        https://www.canyon.com/…-9/3179.html?…

        Oize jsem měl půjčeného a nebyl problém s tím odjed jak cyklo stezku, tak i rovinu dálku či terén. Ano. Do bike parku to není určené kolo, ale už i s tím to se to dá. Ano není to jako kdyby se jelo na něčem endurovém, ale Klínovec modrou i červenou stezku se dá na tom i normálně sjet.

        0 0
        • novas752  

          Klínovecká modrá a červená není pro bikeparky zrovna moc typická, modrá se dá vklidu sjet i na macatějším gravelbiku. Většinou to je spíš jako zbylé 3 Klínovecké tratě – černá, Německá a DH.

          Orbea je ze všech 3 nejrychlejší kolo, je to xc s větším zdvihem a vším co k tomu patří – dálkově zamykané odpružení, menší zdvih sedlovky, malý tlumič, dobrá podpora zadní stavby pro šlapání, ale horší citlivost/žravost, lehká SC vidlice.

          Neuron je typický trailbike, při pohodovém tempu a stejných pláštích to nepojede o skoro nic hůře, v terénu to bude o úroveň lepší, odpadají starosti s dálkovým zamykáním odpružení, jsou tam mnohem výkonnější brzdy.

          Spectral 125 je dost specifická záležitost, je to v podstatě allmountain/enduro se sníženym zdvihem, musim si něco podobného vyzkoušet, čekám že to bude docela ultimátní kolo na rychlé flowtraily, například tu Klínoveckou červenou a černou. Ale kvůli dost agresivní geometrii při nižších rychlostech v lehkém terénu asi poměrně líné a nudné. Takže tam kde aktuálně tvůj rozsah ježdění končí, tam Spectral teprve začíná.

          A na konec moje oblíbené, dej si pozor na to, že nové kolo dost ovlivní co na něm budeš jezdit, na tom xc ht na Rubínu končíš protože na rolety a skoky na Baronu to kolo už prostě nemá, nové kolo to může změnit a velmi zamávat tvými preferencemi. Já jsem se na starém xc ht některým místum vyhýbal protože už to bylo za trest, dnes se novém kole vyhýbám těm, kde jsem dříve jezdil protože je to na něm nudné…

          2 0
          • Tapil  

            Za tohle odepsani moc dekuji.

            Vim ze skoky Baronu na tyhle kola nejsou anebo vetsi rolety. Ale spis takove univerzalnejsi kolo hledam. Jal na kopce tak i roviny a kdyz nudu chtit jet s prckem tak abych ho mohl taky vzit. Takhle kdyz jedu ma mim xc a je tam peknek teren lesem na 100 zdvihu,tak jsem hodne limitovanej. Hlavni vyber byl prave oiz tr. Ale to co bych chtel je dodani skoro na konci roku. Tak se koukam dal. A tyhle 2 kola me zaujaly. Mozna omalinko vic neuron. Protoze spectral uz je dalsi kilo na vic a 36 nohy uz je asi nic moc. A zase potrebuji i neco co zivejsiho. Tak ze bud oize anebo neurona.

            Ktem trail parkum to je jen vyjimecne. Zacal jsem pred minulou sezonu. Tak ze kolo si pujcuji a zkousim co bude dobry. Ale videl bych to stejne na zacatek qayrona carmu.

            0 0
            • novas752  

              Tak si ještě někde půjč nějaké kolo na vyšším zdvihu ať máš prostě představu o čem je řeč a srovnání.

              A s prckem se zrovna úplně v pohodě dá jet i na čistym enduru. Aspoň mu na tom tak snadno neujedeš. :-)

              0 0
              • Tapil  

                No. Tak i kdyz je vetsi zdvih,tak verim ze i kdyz se pojede nekam dal po rovine nebo do kopce,tak se to zamkne a je pohoda. Nebo ted to u foxiny 34 mam.

                To urcite by se mu libilo. Ale kdyz se pojede nekam dal. Jako treba 100 km po stezce. Lesem atd,tak to bych trpel. A nohy jako svalovec nemam,abych to utahl. 

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.