Camelbak vs. Hydropak Co je lepší?

101 nepřečtených
  • HockeyBiker

    Jelikož uvažuju o koupi jedné z těchto bikerských vychytávek rád bych se zeptal jak na tom sou v porovnání a jaké snima máte zkušenosti. Zatím jsem na ně tedy slyšel jen chválu.

    Anketa: Tak jakej?

    15x
    33%
    25x
    56%
    0 0
    • Genarito  

      doufám, že budou hlasovat ti co vozili oba… já mám svůj první Camelbak a nemám s čím srovnávat

      0 0
    • kubad  

      mám oba záleží na modelu, ale +/- je jedno pro kterou značku se rozhodneš

      0 0
      • HockeyBiker  

        Tak jako cetl sem ze u hydrapaku je zase snadnější to čištění, ale zase camel se mi líbí trochu víc. Uvažuju o MULE

        0 0
        • kubad  

          nový Camel má velkou díru, ale Hydrapack ještě větší máš pravdu, ale s čištěním není problém ani u jednoho

          0 0
        • MlokCZ  

          To čištění jak se to vezme. Snadněji se u hydrapaku do vaku může, to je pravda. Ale na druhou stranu u camelbaku stejně jen vyplachuju vodou (a to vozím pořád sladký ioňťák), takže žádné snadnější čištění nepotřebuju. A kdyby bylo někdy třeba (za dva roky co ho mám a dávám do mrazáku), tak bych do něj ruku v pohodě strčil pro lepší vyčištění.

          Pokud camelbak a uvažuješ o MULE, tak se dobře rozmysli, jestli není pro tebe lepší Blowfish (viz výše).

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak ne výše, ale tady jsem to před chvílí psal.

            0 0
            • HockeyBiker  

              Mule se mi libí trochu víc, jen škoda že už ho nemaj vtom šedo modrym provedení.

              0 0
              • maxtor  

                Zkoušels Kolokolo.cz?? Já jsem jej tam kupoval před zhruba měsícem a dušovali se, že jich mají plný sklad (na modré jsem se teda neptal, ale snad mají i ty). Každopádně ho tam mají za nejlepší cenu, jakou jsem kde našel.

                0 0
          • hodny soused  

            proč ho dáváš do mrazáku? kvůli bacilům či co? :-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Kvůli tomu, aby se toho někteří chytli a pak ho dali do mikrovlnky :-)

              0 0
              • jIrI___  

                Klidek mladej :-)))

                0 0
              • Luka  

                nu tak o tom, ze nesmi do mikrovlny nebylo v navodu ani slovo…narozdil od mycky :D …vim to, vcera jsem ten navod cetla :)

                0 0
          • HockeyBiker  

            Ten blowfish ale nema douru na mp3jku co?

            0 0
            • mr.nobody  

              můj soukromej názor je, že mp3 nemá na kole co dělat, tudíž mi tam ta dírka ani nechybí .-)))

              0 0
          • stenli  

            Nový MULE jsem kupoval před dvěma týdny u Šírera v Brně, ta tmavě modrá je moc hezká, vypadá úplně jinak než na webu – mnohem líp.

            Původně jsem chtěl Blowfish také, ale dost mne odrazovali, že hůř sedí na zádech – více odstává i při nerozeplém stavu. Ale možná jen chtěli prodat to co mají.

            Mule jsem vyzkoušel o víkendu, super, dá se přidat i pár nutných věcí při plném naplnění 3l vody.

            0 0
            • MlokCZ  

              Už po delší době ježdění Blowfishe můžu říct, že na zádech sedí jednoznačně lépe než MULE (ten jsem jezdil předtím 2 roky).

              A odstávání jak se to vezme, pokud je aspoň trošku plný (tedy třeba 2l nebo více pití + něco málo věcí), tak je na tom určitě lépe než MULE (MULE se mnohem více vyboulí díky těm nepatrně menším rozměrům na šířku a výšku a navíc díky tomu právě hůře sedí, když je plný). Pokud je úplně prázdný a u MULE se dotáhnu ty pásky, které přitahují tu kapsu (což je ale zase opruz pořád dělat, protože jak je zase plný, tak se to musí povolit a při dotažení jsou ty pásky hrozně dlouhé a odstávaly a mlátily mě ve sjezdu, takže je bylo nutné zase nějak zavazovat nebo fixovat a to už zase trvalo), tak je na tom MULE o trošičku lépe, ale to je fuk, protože v tu chvíli jsem ani jeden na zádech nevnímal vůbec. Pokud se ale ta kapsa u MULE nepřitáhne, tak skoro odstává prázdný ještě více než Blowfish.

              Vše je samozřejmě pro Blowfish při menším objemu, ten větší objem jsem ještě nepoužil ani jednou. I ten menší je pořád nepatrně větší než MULE.

              0 0
            • Pablo  

              Já kupuju Camelbak už 14 dní a od Blowfishe mě taky odrazovali, ale podle mě proto, že ho nikde nemají a chtějí prodat co mají. Oběhal jsem celý Liberec a Jablonec a je to bída, buď nemají vůbec žádný Camelbak (jen různý Axony atd, tím už jsem si v minulosti prošel a nehodlám to opakovat) a nebo mají 1–2 typy, Blowfish nikdy. Do Pha abych to viděl jet nehodlám, kupovat podle obrázku z netu taky ne, takže zatím vozím petku (nebo 2) v batohu :( dokud nenarazím na slušně zásobený obchod, kde si vyberu.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak si objednej Blowfish z netu, tam je i levnější.

                A pokud se ti nebude líbit, tak ti ho okamžitě rád vyměním za MULE (já už svuj MULE nemám, ale manželka ano) :-)

                0 0
                • Pablo  

                  Já vím, že je na netu levnější, vím i kde je asi nejlevnější (Moira shop), protože tam nad 1500kč nechtějí poštovné, ale prostě si nekoupím batoh, který jsem nikdy nedržel v ruce. To můžu udělat u komponentů, na kterých není co zkoumat (respektive stačí mi tech. parametry, recenze a fotky) = kromě oblečení, batohu a rohů asi většina.

                  0 0
                  • nobody  

                    při koupi z netu máš 14 dní na možnost odstoupení od koupě a vrácení peněz

                    0 0
        • maxtor  

          Není problém ani u jednoho – stačí po vyjížďce vypláchnout, nálét pár deci vody a trochu octa, zavřít, protřepat a odpustit tak, aby byla voda s octem i v hadici. Zaručeně ti tam nenaroste ani trocha penicilínu.

          Před dalším použitím jen vyleješ a případně jednou vypláchneš vodou.

          0 0
          • HockeyBiker  

            A myslíš že je nutnej ten čistící set? ty kartáče apod.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jediné co se hodí je ten dlouhatánský kartáček na hadičku. Když náhodou začne trošku kvést (stalo se mi jednou, když jsem už hodně dlouho nedal do mrazáku), tak čímkoliv (třeba jar) + tou štětkou máš hadičku během minuty jako novou.

              0 0
            • maxtor  

              Základ je prevence – pokud pravidelně hned po vyjížďce dáš dovnitř tu vodu s octem, žádná plíseň se ti tam neusadí a nepotřebuješ ani tu čistící sadu. Koneckonců o té sadě se tady už několikrát psalo, že jsou to zbytečně vyhozené prachy a vystačíš si z běžně dostupnými věcmi z kuchyně.

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokaždé tam dávat vodu s octem + to pak muset znovu před naplněním vyplachovat, to bych tedy ochotný dělat nebyl. Ten mrazák (tak jednou za měsíc, kde je to jen hodit a vyndat) je maximum, co jsem ochotný prevenci věnovat.

                0 0
                • maxtor  

                  Je to tak půl minuta práce – to snad jde – ocet není savo – buďto to už potom nevyplachuji vůbec nebo jednou trochou vody. Rozhodně je to méň času než čekat, až ti vak rozmrzne.

                  Mrazák je supr do té doby, než jej některý člen tvé rodiny otevře, začne se v něm vrtat a rozbalovat, co to tam vlastně je… Takhle mi máti zničila můj první vak. Zmrzlý vak poškodíš hodně snadno. Já osobně nevidím důvod, proč tohle riskovat.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Chápu, že v některých případech jako tvůj riziko být může, u mě ale opravdu nění žádné. Manželka si svůj vak do mrazáku dává taky a nikdo jiný do něj neleze a samozřejmě ho tam dávám rozbalený položit na rovnou plochu a tak rozmrzne potom okamžitě.

                    Na rozmrnutí jsem čekal za ty dva roky jen jednou (stejně ale rozmrnul samovolně dřív, než jsem si připravil ostatní věci, kdybych víc spěchal, tak teplá voda a bylo by to hned), normálně ho tam ale stejně dám třeba přes týden, když vím, že několik dní nejdu na kolo, tedy třeba v pondělí ho tam hodím a za dva dny ve středu vyndám a na kolo jdu až ve čtvrtek.

                    Tedy riziko u mě opravdu žádné, ani vak v mikrovlnce u nás doma nehrozí :-)

                    Mě už na vaku prudí, že ho vždy musím vypláchnout, když dojedu, je to sice tak minuta, maximálně dvě, ale i to je dost na to, aby mě to prudilo.

                    0 0
                    • maxtor  

                      Jasně, každému sedí něco jiného… Když se ti tam žádná plíseň nechytá, tak není co řešit…

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Jak jsem tu psal jinde, jednou v hadičce se chytla, když jsem kašlal přes léto delší dobu i na ten mrazák. Ale tam to bylo tou dlouhou speciální štětkou + jar okamžitě vyčištěné a jak nové.

                        Ještě kdybych nemusel vyplachovat vak po dojezdu vůbec, pak by to bylo ideální.

                        0 0
    • Pijer  

      Po několika nonamech jsem vzal Hydrapak, protože si mi líbí ten jejich uzávěr – není to kulatá díra, ale otevřeš celou horní hranu. Mám ho rok a zatím… ťukyťuk

      0 0
      • Lister  

        jak spolehlivě funguje to odepínání hodičky u vaku – já mám ještě model, kde to není. A jaký má ten tvůj vak tvar – můj když se naplní, tak to je prakticky válec, v tomhle má Camel výhodu, protože je plošší, ale třeba se to změnilo.

        0 0
        • mastihuba  

          já jej jednou ulomil, ale to bylo rukama, za dvě stovky sem koupil novej a jede se dál. U camelu mi to trochu chybí. Na druhou stranu u camelu se mi líbí zavírání náustku bo kdyš se mi povedlo postavit batoh na náustek tak i přes polohu zavřeno se mi hydrapak párkrát pochcal, což se mi pak v hospodě blbě vysvětlovalo že to neni ode mne ale z batohu.

          0 0
        • Jirik123  

          To je asi moje jediná výhrada k hydrapaku, po čase jde hadička z vaku oddělávat dost ztuha a musíš to docela rvát. Zatím jsem nepřišel na to co to způsobuje :-/

          0 0
        • Pijer  

          Já mám taky spíš válec a taky bez odepínání.

          0 0
        • dieegoo  

          Hydrapak používám skoro dva roky, hadičku odpínám při každým čištění, zatím se nic neulomilo, těsnění nevyžvejkalo. Ale je pravda, že „nasucho“, to jde těžko. Stačí ale pár kapek vody a je to lepší.

          S válcovitym tvarem máš pravdu, ale jen do doby, kdy je hydrapak mimo batoh. Jakmile ho dáš do batohu, tak se splácne.

          0 0
    • Lister  

      každé má své pro a proti, celkově je to jedno, vybíral bych hlavně podle batohu, kvalita vaku není to čím se ty firmy zásadně liší

      0 0
    • tomcop  

      Ja mam Camelbak HAWG a Hydrapak Arches a mozem povedat, ze kazdy ma svoje + aj -.

      Camelbak ma velku dieru, dobre sa leje voda, ale napriklad u Hydrapaku sa mi lubi, ze sa da dat ta hadicka prec. Cize ked manipulujem s rezervoarom, nemusim davat pozor, co robi hadica :D Dalej sa mi pri Hydrapaku paci, ze ho mozem zavesit a vyschne sam, Camelbak zozstane z vnutra vlhky a musim ho poutierat ja.

      Camelbak ma podla mna ale lepsie vymyslenu samotnu hadicku – material je taky „ohybnejsi“, flexibilnejsi, aj samotny ventil. Vobec nepreteka, ked nema, u Hydrapaku sa mi stane obcas, ze voda na mna kvapka.

      Co sa tyka spracovania, obidva su to velmi kvalitne vaky a fakt zalezi na preferenciach – od toho, kolko tekutiny chces prevazat, kolko ulozneho priestoru pozadujes. Ale kupou jednej alebo druhej znacky urcite neurobis hlupost. Su to machri na tieto veci. A sam keby mam jeden z vakov predat, resp. vyhodit, nevedel by som a bolo by to tazke rozhodovanie.

      0 0
    • mr.antik  

      asi ideální hadička (+ náustek) od camelu a pytlík od hydrapaku…

      0 0
    • jIrI___  

      Ja si vcera poridil Boll Bladder, plneni probiha tusim stejnym zpusobem jak u hydrapaku. Oproti puvodnimu vaku s malou dirou se tenhle system paradne cisti a ani ho snad nebudu muset davat do mikrovlnky :-)). Jedine co me zaskocilo byl material. Puvodni vak byl na dotek podobny silikonu, takovy tvarny, sel zmuchlat do kulicky. Boll je naopak naco jak tvrdy igelit :-). A jeste se mi libi i to, presto ze je to Boll, ma na vsech castech vylisovane Source a Boll je jen nalepka :-D. Jinak Camel jsem nevozil, takze porovnat nemuzu.

      0 0
      • toNic  

        Mam taky boll, material je taky tuzsi. Ja jej tehdy kupoval zvlast batoh i vak (vak cca 460,– ??, mam ho uz 3 roky). Jedenkrat bylo treba projet po zime hadicku stetkou – opravdu jedina dobra vec na cisteni. Jinak otevirani asi jako ten hydro, uzaveru camel neverim, uz jsem ho videl i rozpuleny a prec jen je to takovy kolo, driv asi i docala maly na ruku ⇒ spatny cisteni, ted nevim jak na tom jsou.

        Nevyhoda toho vaku od boll – naustek samovolne kape :-(((, ale nebyl jsem jeste schopny vyzjistit, zda se neda nahradit tim od camel, ten je vychytanejsi

        0 0
        • jIrI___  

          Ja ten Boll taky kupoval zvlast, batoh mam. Po jedne vyjizdce mi zatim uzaver nekape :-))). Jinak Boll a Camelbag maji tusim jiny prumer hadicky :-/

          0 0
          • toNic  

            Me ze zacatku taky nekapal. Pak sem tam kapka a ted kape takovym zpusobem, ze mam mokrou nohavici – vytece vse co je v hadicce a muze ven samospadem. Neni to moc, ale na nohavici to 2× prijemny neni. Cili po napiti hadicku nahoru a vodu nechat „zatyct“. Taky koukam, ze na tom novym ted maji nejakou krytku. Nejspis zitra ho vemu a zkusim nahradni naustek od hydro i camel v krabu. Tam maj oba nahradni naustky. Predbezne bych tipoval, ze velikosti by mohl ten od hydropaku byt kompatibilni. Ten od camel me prisel o neco uzsi.

            Prinejhorsim nastoupi kamaradova rada – prilep to silikonem:-)))

            0 0
    • MARIN  

      Vlastnim Hydrapak Delta 2,1l model asi 1999 a Camelbak Rogue 2l model 2003.

      Jednoznacne mi lip vychazi Camelbak pro lepsi naustek a taky lip sedi na zadech kdyz je naplneny – kopiruje tvarem zada a na zavodech rychlejsi doplnovani. Hydrapak se pri uplnem naplneni "nafoukneů a jeho spodni okraj odstava od zad a ma snahu na zadech poskakovat a moc tomu nezabrani ani pritazeni  popruhu. Cisteni je u obou stejne ne/narocny. Jeste mi prijde lepe vyreseny rezervoar u Camelbaku konkretne jeho spoj – u Hydrapaku se mi rezervoar na 2 mistech asi po 3 letech rozlepil (pomohlo vterinove lepidlo:) a uz z vyroby ten lepeny spoj nebyl po celem obvodu pravidelny a rikal si o problem.

      0 0
    • Mofo  

      Já mám už nějakou dobu Hydrapak a sem s ním celkem spokojený (pravda, Camel sem nikdy neměl), nedávno se mi podařilo zničit náústek, a tak řeším, jestli koupit zase Hydrapak, nebo jestli by pasoval od Camelu… Všiml sem si, že Hydrapak dělá taky variantu se zalomením o 90 stupňů, tak v čem se teda ty náústky liší?

      Jinak k tomu čištění, já sem zvýklý vak otočit naruby, opláchnout a nechat oschnout, plíseň se samozřejmě nikdy neobjevila, ale je to zase pracnější, než ty vaše varianty, tak nevím, co je lepší…

      0 0
    • ZuzicK  

      Určitě Camel, vozím ho přibližně tři roky (s baťohy Luxe a Transalp). Je pravda, že sice u těch menších je při plně naplňeném vaku „boule“ na zádech, ale neni to tak strašný.. jak je to u jinejch báglů nevim. Náustek je nejlepší z těch, co jsem kdy viděla v provozu, plast ze kterého je celý vak vyrobený je celkem stálý, vydrží docela vysoké teploty, špína z něj jde umýt dobře.. Hydrapak vak jsem jednou na Vánoce dostala v malym baťůžku, kterej využiju vpodstatě jen ojediněle. Vak mi vydržel tak 5 vyjížděk (který byly asi během půl roku).. štvalo mě, že to nezavřený kapalo a k zavření byla potřeba neuvěřitelná síla, takže jsem stejně musela zastavit, jinak bych si asi vylomila zuby. Otevřít se to za jízdy celkem dalo, ale musela se zase použít docela síla, takže se mi nejen podařilo prokousnout ten silikon, ale i překousnout vršek náustku.. tudíž je nepoužitelný :) a v baťůžku vozim cameláckej vak. Možná jsem měla jenom špatnej kus, ale další náustek zkoušet nebudu :) Jinak Hydrapáckej vak je mi sympatickej pro snadný čištění, ale nevim, jak by vydržel horkou vodu a tak, navíc po dvou letech nepoužívání vypadá docela opotřebovaně, zežloutl a plast se mi už na omak zdá starý (ztratil pružnost), stejně tak hadička.

      Pro mě teda vede Camel. Sice je o něco dražší, ale zatím se mu daří držet kvalitu ;)

      0 0
      • Maara  

        Horkou vodu pytel od Hydrapaku nevydrží. Vlastní zkušenost 8-). Utrhnul se celej systém zavírání.

        0 0
        • dieegoo  

          Určitě to bylo horkou vodou? Už druhý rok, pokud zapomenu hydrapak vymýt hned, tak ho následující den vypláchnu horkou vodou z vodovodu, to samý s hadičkou a žádný následky to zatim nemá…

          0 0
        • Jirik123  

          horkou z vodovodu vydrzi bez problemu.

          0 0
          • Maara  

            Horkou vodu z vodovodu vydrží, tohle bylo v zimě na horách, vodou přímo z rychlovarky, chtěl jsem si prostě udělat teplej čaj, aby co nejdýl vydržel horkej … 8-)

            0 0
    • Maara  

      Mám starší Hydrapak Delta, přítelkyně vozí Camelbak. Samotnej pytel mi přijde lepší od Hydrapaku, lepší čištění, možnost obrátit naruby. Naopak náústek má podle mě lepší Camel, Hydrapak mi furt kape, navíc pojistka jde oproti Camelu mnohem víc ztuha. Jinak Camel má lepší použitou hmotu pro cucák, nezapáchá tolik jako Hydrapak (a to vozíme oba čistou vodu) Hydrapak se musí častěji čistit a stejně voda z něj chutná divně, Camel je oproti tomu mnohem víc „bezúdržbovej“. Pokud se týká aktuální kolekce, záleží na osobních preferencích ohledně velikosti batohu, ale já osobně bych si z Hydrapaku už asi nevybral, myslim, že Hydrapak v poslední době zaspal co se týče kvality zpracování batohu, teď bych volil Camelbak MULE nebo HAWG.

      0 0
      • K2  

        A co Hydrapack Laguna, ten mi přijde zpracovaný dobře se spoustou vychytávek (jsem si teď koupil).Naústek a hadičku má Camel ale lepší. (měl jsem před tím) Co mě ale překvapuje, je boule na zádech při plném naplnění na 3litry.S jakými batohy máte dobrou zkušenost při plném naplnění?

        0 0
        • Darius  

          s cimkoli co ma zadovou cast oddelenou od vlastnoho batohu napr. tohle

          0 0
          • lendl  

            to som chcel tiez napisat, ked batoh tak deuter air comfort, to je ina kava, mam ho s vakom od Camelu

            0 0
    • Pedro RB  

      Vozím sice i systém Camel (provedení Author) i Hydrpak a vyjde to nastejno.

      Ale mám trochu jiný dotaz: Řešili jste někdo propíchnutí vaku? Konkrétně v tom Hydrapaku mám malou dírku jako na duši od trnu. Lepili by ste to záplatou nebo jinak?

      0 0
      • ZuzicK  

        Taťka jednou v Norsku propíchl Camel, zalepil to flekem, to moc nedrželo, tak to ještě lípnul textilní lékařskou náplastí.. a v pohodě to drží už dva roky :)

        0 0
        • Pedro RB  

          Takže přes cyklozáplatu ještě náplast, jo? Asi to zkusím.. Dík!

          0 0
      • Pebe  

        mě se podařilo proříznout Camel vak asi tak 3mm říznutí, přelepil jsem to obyč průhlednou kancelářskou lepenkou, drží to už přes 3 roky…

        0 0
        • K2  

          Ještě bych tomu možná pomohl tou šedou páskou (3M) s tkaninou co se prodává hobby marketech. V de­tektivkách ji pou­žívají na sva­zování obětí a drží fak­t dobře)

          0 0
    • jojina20  

      Ahoj trochu z jiného soudku ale nechci zakládat nové vlákno.

      Plánuji nákup většího camelu kvůli uložnému prostroru.

      Tak mi poraďte:

      Camelbak H.A.W.G. (1500 kč)

      http://www.biketunel.cz/…awg-733.html

      Camelbak H.O.S.S. (2100kč)

      http://www.biketunel.cz/…oss-734.html

      Hydrapak Borracho 2007 (500 kč)

      http://www.profi-kola.cz/…orracho.html

      vzhledem k ceně bych se naklonil k tomu Hydrapaku, nemáte někdo zkušenosti s tímto batohem?

      0 0
    • HockeyBiker  

      Tak sem se nakonec rozhodl pro mule a po prvnim tydnu pouzivani si ho nemuz vynachvalit. Navic se mi do nej vejdou i boty kdyz potrebuju nekde prezout. Takze naprosto idealní baglík:)

      0 0
      • MlokCZ  

        Do MULE a vejdou boty? Tedy předpokládám, že taky vozíš pití ve vaku, když si pořídil camel.

        0 0
        • Pedro RB  

          Když nevezme vak, tak se mu tam vejdou i brusle! :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            No já myslim, že i bez vaku by tam narval brusly tak jednu a to by mu ještě koukala z vaku ven.

            0 0
            • Pedro RB  

              Nevím, ještě jsem nepokročil do levelu ježdění se vším na zádech. (Ale neříkám, že nevyměním batůžek Zefal do kterýho těžko narvu 2l Camel a z venku max. kompaktfoťák. Hydrapak s 1,5l a kapsičkou akorát na gel už prakticky nevozím vůbec) Zatím mi duše a nářadí v podsedlovce nevadí..

              Já jen narážel na jeho nick, proto ten smajlík

              0 0
            • HockeyBiker  

              Tak brusly fakt ne…:-D

              0 0
        • HockeyBiker  

          S vakem se tam boty nevejdou no…ale treba kdyz jedu hrat focus tak se mi tam vejdou salovky vpohode. S vakem by to asi neslo no…

          0 0
    • mr.nobody  

      mám hydrapak 1,5 l i camelbak blowfish 3l na delší trasy a oba jsou dobrý. Hydrapak má výhodu, že ho při mytí obrátíš naruby a takhle ho necháš uschnout. U camela musíš dovnitř strkat něco aby byl při sušení rozevřenej – ale to je asi nevýznamnej rozdíl:-))

      0 0
    • Lukulin  

      Používám Camelback HAWG 04 a Hydrobak08. Nemám sice s čím srovnávat, ale naprostá spokojenost. Na těle sedí super.

      0 0
    • Mofo  

      Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na srovnání těchto dvou výrobců co se týče náústků… Mám Hydrapak a podařilo se mi náústek asi po dvou letech prokousnout (vozil sem ho vždycky zavřený, protože dost kapal, a pak otvíral zubama). Takže jestli koupit znovu Hydrapak (třeba se od té doby zlepšily?!?) nebo Camel (bude to pasovat na hadičku Hydrapak?!?)…

      Co myslíte vy?

      0 0
      • mastihuba  

        nebude

        0 0
      • jIrI___  

        Hydrapak má tuším větší průměr hadičky než Camel. Ale Camel náustek by na hadičku Hydrapak by šel možná narvat po jejím nahřátí. To jsou ale jenom moje domněnky :-). Někdo to musí potvrdit nebo naopak vyvrátit.

        0 0
        • jIrI___  

          Chyba hned v první větě. Camel má větší průměr hadičky…

          0 0
          • mastihuba  

            hydrapak má větší průměr. takže ti tam ten náustek vod camelu nebude držet.

            0 0
            • jIrI___  

              Takže to je přesně naopak než jsem napsal :-). Jediná možnost je pak zkusit vyměnit celou hadičku i s náustkem od Camelu, ale to už asi nemá smysl.

              0 0
              • mastihuba  

                hydrapak máprům. 9mm camel tak 7mm po nahřátí by hadice s náustkem od camelu šla narvat na koncovku od Hydrapaku.

                0 0
      • Mofo  

        Takže je to vyřešeno, náústek od Camelu asi pasovat nebude… :-) Nezbývá, než ten od Hydrapaku.

        0 0
    • sonixcz  

      2.7.2008 v 12:00 jsem si v obchodě www.biketunel.cz objednal Camelbak MULE, přišel 3.7.2008 v 10:50. Ani ne 23 hodin a batoh jsem měl doma a ještě SUPER cena. Všem doporučuji tento e-shop ! ! !

      0 0
    • BlickM  

      Využiju toto vlákno.

      Potřebuju novej náústek, dostal jsem k batohu nějaký noname jednu chvíli se zněj nedá pít a někdy naopak mam mokrý nohy :-) Už mě to nebaví. Kterej je asi tak nejlepší? Podle reakcí tady asi od Camelu? Průměry hadiček neřešim, to už bych nějak zbastlil, ani redukce by nabyl problém.

      Dík

      0 0
      • bruco  

        Presne tak, ber naustok od Camelu. Nic lepsie asi nie je.

        0 0
        • BlickM  

          a dá se doufam koupit jako náhradní díl

          0 0
          • bruco  

            Da sa kupit, aj ked musis pohladat, kde je dostupny. Ja som kupoval naustok aj ergolock (90 stupnova redukcia na hadicku s ventilom) a upravil som si tym Source vak. Bral som to v US, ked som kupoval aj vak pre dceru, takze sa to stratilo v cene vaku. :-)

            0 0
    • teo  

      Podle mě je to úplně jedno. Oba dva jsou dobré. Dlouho jsem jezdil velblouda a nyní jezdím hydrapak. Každý má své plusy a mínusy. U takto dobrých produktů je to spíše o zvyku. A zvyk je železná vesta.

      0 0
    • nobody  

      jaké rozměry má rezervoar camel na 2 nebo 3 litry (výška a šířka v prázdném stavu)? Potřebuju zjistit jestli se mi vleze do batohu. Dík

      0 0
      • newbie  

        3l prázdnej camelbak má

        45 na výšku

        16 šířku dole

        18.5 šírku nahoře (nejširší místo – střed plnícího otvoru)

        0 0
        • nobody  

          dík, ten 3l už se mi do batohu nevejde na výšku. Kdyby někdo měl rozměry 2L.

          0 0
    • Vegan  

      Na cisteni je lepsi Hydrapack, na poruchovost je horsi hydrapack, na vydrz je lepsi cammelback. Sandra ma hydrapack a uz ma treti naustek. Ja mam cammelback stejnou dobu uplne rovnocene vyuzivani a mam porad prvni naustek a nevypada nijak opotrebovane.

      0 0
      • HROOLI  

        Možná už to tu někde je,ale nemám s tím ještě zkušenosti, tak se chci zeptat a požádat Vás o radu. Mám camel a dnes jsem jej poprvé používal- zajímá mne,jestli můžu vnitřní prostor vaku vitřít normální haderkou,nebo jestli bych tím mohl samotnou stěnu vaku nemohl nějak poškodit..

        0 0
        • jIrI___  

          Mám sice vak Source, ale vnitřek normálně hadrou nebo papírovou utěrkou vytírám. Ani mě nenapadá nic, co by člověk vytřením mohl poškodit.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.