BT přenos ze smart trenažeru do telefonu

12 nepřečtených
  • Spyderco

    Zdravím a prosím o radu. Nedávno jsem pořídil cyklotrenažer Trinfit spin s800i + doporučený analogovy 5 kHz hruďák. Špatně se mi přenáší údaje o tepu. Buď jsou nízké, nebo údaje třeba na několik minut vypadnou úplně. Postupným testováním jsem zjistil, že problém není v hruďáku ani v trenažeru, ale v telefonu. Hruďák je spojen s trenažérem analogově a potud vše OK. Problém je při přenosu z trenažeru do telefonu přes BT. Když aplikace (Zwift, Rouvy, Bkool) spustím z notebooku, tak vše funguje správně. Z mého telefonu to však má vždy tyhle výpadky signálu či co. Ale ostatní hodnoty jsou v pořádku. Zlobí jen ty tepy. Navíc jsem včera zjistil, že když použiji starší a méně vybavený telefon, tak to také fungovalo dobře. Stejně tak se stařičkým tabletem (obojí Huawei). Telefon na kterém to nefunguje je Samsung galaxy s21+

    Nemáte někdo zkušenost, případně nápad, čím by to mohlo být? Díky

    0 0
    • milan.v  

      Musel jsem se pořádně podívat, co že to je za trenažér, přestože mám v této oblasti hodně slušný rozhled…

      Dle mého jsou lepší varianty, ale budiž…

      V drtivé většině případů se jedná o verze BLE, které si ne vždy úplně rozumí…

      Jak že to vlastně chceš používat?

      Na NB vše funguje, ne?

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Spyderco  

        Myslím, že typ trenažeru nebude až tak důležitý, když to fachá s noťasem a se starším telefonem a tabletem. Chtěl bych to právě používat s tím telefonem co zrovna nespolupracuje, t.j. s tím Samsungem S21+ Jednak proto, že ten starší telefon a tablet nepodporuje zrcadlení do televize, kam bych chtěl přenášet obraz a za druhé proto, že z těch různých aplikací, které jsem si ve free verzi vyzkoušel jsem nakonec zaplatil Kinomap, který ale nemá aplikaci pro PC. Proto nutnost telefonu s android apkou. V zoufalství jsem si do noťasu zkusil nainstalovat android emulátor, abych to z něho mohl spouštět, ale v tom emulátoru (ani v žádném jiném) nefunguje BT :-D

        Zatím to teda řeším tak, že když jedu Zwift, tak z noťasu a obraz do televize a když jedu Kinomap, tak holt tablet na řídítkách.

        0 0
        • milan.v  

          Tak typ trenažéru samozřejmě důležitý není, nicméně důležitá je varianta, verze BLE trenažér/tele­fon/tablet/PC/NB a s tím je nejen zde na fóru mraky problémů při přenosu dat, ovládání trenažéru z toho kterého zařízení…

          Chtělo by to zjistit, co je v trenažéru za BLE (v popisu parametrů je to hodně obecně), bohužel u těchto trenažérů není nejlepší varianta přenosu a ovládání prostřednictvím aplikace protokolem ANT+, což by všechno vyřešilo, a to i u toho Samsungu, který by to měl také umět…

          0 0
          • kubad  

            S21+ ma verzi BLE 5.2 mělo by to být zpětně se vším kompatibilní, ale :D mělo no

            0 0
            • milan.v  

              Já vím, že vyšší verze BLE by měly být zpětně kompatibilní, nicméně se stačí podívat jen zde na fóru s těmi problémy při připojování všech možných trenažérů, a to prakticky výhradně vždy přes BLE… ;o)

              0 0
              • kubad  

                Jo je to tak

                0 0
                • Spyderco  

                  Je to tak, ten Samsung ma BT 5.2 a trenažér tuším BT 4.0. Kdyby to nešlo spojit vůbec, tak bych to chápal, že z nějakého důvodu nejsou kompatibilní. Ale jestliže hruďák je analogem spojený s trenažerema a pak se teprve nějaký balík údajů posílá přes BT do telefonu a ostatní údaje jsou v pohodě. Kadence, rychlost reagují okamžitě a i následný graf je plynulý a jen u toho tepu jsou výpadky, případně třeba o cca 40 teoů menší údaje. No zřejmě se s tím budu muset smířit. Ale díky za reakce ????

                  0 0
                  • ladys  

                    Nebo si můžeš koupit jiný tepak a podílet to přes BT rovnou do telefonu.

                    0 0
                    • Spyderco  

                      Tepák mám ještě ANT+ a garmin hodinky, ale to by se mi nesloučio s tou virtuální aktivitou z daného softu (Kinomap, Zwift)

                      0 0
    • Spyderco  

      Ted mě napadl ještě jeden poznatek, že když jsem v telefonu (v tom problémovém Samsungu) použil aplikaci MyHomeFit, tak byl záznam tréninku včetně těch tepů v pořádku. To je ovšem soft, kde si navolím určitá kritéria, podle kterých chci trénovat. Něco podobného jako tréninky v garminech, tedy bez nějaké grafické „nadstavby“, narozdíl od těch aplikaci Kinomap Zwift, Bkool, Rouvy a všech ostatních, kde se vidím jet po předem nafilmované, či 3D vytvořené trase, včetně ostatních závodníků.

      Tak teď už to vůbec nechápu ???? dalo by se říct, jakoby to v těch složitějších aplikacích nestíhalo zpracovávat data, ake paradox je, že na tom starém telefonu a tabletu to funguje ????

      0 0
    • Sevi342  

      Řešil jsem podobný problém. Nakonec jsem koupil Bluetooth hruďák, který spojím přímo s aplikací a je po problému.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.