• bmb

    Dobrý den ,

    Na kole mám brzdy Formula ORO K18 po necelách dvouch letech provozu a najetých cca 9000 km mě postupně přestaly brzdit obě brdy . Při poslední vyjíždce napřed zvadla přední uplně se propadla a cca po dalších 2 km se propadla i zadní . Nemá někdo nějakou zkušenost s touto zavadou ?

    děkuji

    B

    0 0
    • BigKarel2  

      Dle popisu bych řekl že budou zavzdušněné – odvzdušnit.

      0 0
    • The_Trooper  

      Je mi záhadou že zvadla přední a po 2 Km i zadní a před tím bezporuchový provoz 9000Km. Nezabrzdil si s kolem když stalo na zadním vertikálně kdy se tí dostane vzduch s expanzky do pístu a brzda se po par zmačknutí zavzdusni. Já dokažu zazvdušnit brzdu do minuty když kolo postavím na zadní a mačkám zadní brzdu u nekvalitně odvzdušneé brzdy se dostane vzduch do pístu a páčka propadné až na doraz..

      Je třeba brzdu odzvdušnovat ve vertikalním směru odzvšnovacím sroubem na páčce co nejvýše..

      Formule nejsou tak lehke na odvzdušnení oproti ostaním nebo spíše hodně lidi to děla spatne :) pak se brzda rychle zavzdusní. Sám jsem odvzušnoval moje formule tak 15×

      0 0
      • bmb  

        Kolo celou dobu provozu parkuji v šikmé poloze , za 1,5 roku nedošlo k zavzdušnění , zavada se projevila při běřné jizdě . Akorát jsem si nechal na začátku letošní sezony v servise vyměnit brzd kapalinu (DOT-4). Od výměny jsem najel cca 1400 km bez problému . ?

        0 0
      • jonti  

        To, ze si je odvzdustoval 15× neco taky rika o kvalite brzdy. :(

        0 0
    • Excel  

      Tak jak to popisuješ mi to přijde, že buď se tam nalilo něco, co tam nemělo bejt a nebo se agresivní dotka konečně prokousala tam kam neměla.

      0 0
      • bmb  

        Ja se spíš přiklaním k druhé variantě čekám až to bude rozděláno , kapalina tam byla origoš dot-pro formule ?

        0 0
        • Excel  

          No napiš potom, jaká byla příčina, předpokládám že to pošleš dovozci.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.